Pogledaj cijelu verziju : OVERLOCKING---->grafička kartica
Moje pitanje:kako ovelockovati grafičku???jel se to radi u Biosu ili ima neki drugi program za to?
savec0re
03-04-2006, 00:03
evo to i mene zanjima... iman gigabyte..radeon 9550...128mb...128bit..
pise mi da je OVERCLOCKABLE...
koliko bi je ja sad smia clockat i s kojim programom
stay cool
KingTomy
03-04-2006, 07:36
Možeš s ATI Toolom, te moraš otključati clock lock, ali to možeš u tom programu. Evo ti tutorial za overclock:http://forum.ocklub.net/viewtopic.php?t=175
X-Plosiv
03-04-2006, 09:00
http://www.cro-gaming.com/index.php?opt ... 0&Itemid=2 (http://www.cro-gaming.com/index.php?option=com_content&task=view&id=150&Itemid=2)
a otključavanje cijevi
http://www.cro-gaming.com/index.php?opt ... 0&Itemid=2 (http://www.cro-gaming.com/index.php?option=com_content&task=view&id=150&Itemid=2)
Jel mi može neko reć kak da izmjerim temperaturu na GPU ak nemam sondu na grafi? Jel se može to negdje kupiti?
koja grafa
Ati radeon 9600 SE
Bi li ja moga clockat svoju grafu, zapravo jeli se isplati clockat je grafa je ATI Radeon 9600xt 128mb
koja grafa
Ati radeon 9600 SE
preporučam ti da zaboraviš na clockanje, nećeš ništa postići, memorija je jako spora i tu je glavni problem 64bit memoriski kontroler...
stay cool
9550 se da lijepo clockat, pogotovo vpu, sa 250 na preko 400 mhz (ovisno o primjerku)...
Bi li ja moga clockat svoju grafu, zapravo jeli se isplati clockat je grafa je ATI Radeon 9600xt 128mb
9600xt je sam po sebi dosta "nabrijan" s obzirom na proizvodni proces i ostalo... možeš koristiti overdrive, ne znam koliko se isplati daljnje klokanje...
Jel se isplati clockat asus A9250 gamer edition ?
KingTomy
03-04-2006, 18:40
Ljudi, ja sam nekaj sje*o. Kloknuo sam grafu, ati radeon 9600 pro za kojih 20 mhz(lol), uđem u BF2 i igra se sruši odma kad počne loading. vratio na default postavke i opet.imam catalyst 6.3 drivere, jel treba matična information il nešto? help please!!! :cry:
prvo reinstaliraj catalyst, pa onda gldaj dalje da li pravi probleme...
Prince-Artas
03-04-2006, 19:44
stay cool
makni sliku iz siga!!!
Ljudi, ja sam nekaj sje*o. Kloknuo sam grafu, ati radeon 9600 pro za kojih 20 mhz(lol), uđem u BF2 i igra se sruši odma kad počne loading. vratio na default postavke i opet.imam catalyst 6.3 drivere, jel treba matična information il nešto? help please!!! :cry:
i meni se to desava :o :shock: :cry:
stay cool
9550 se da lijepo clockat, pogotovo vpu, sa 250 na preko 400 mhz (ovisno o primjerku)...
ja isto imam 9550 i ljepo se da clocknit! Samo nemam pojma kolka je temp, a to mi ovdje izgleda niko ne zna reć kak da skontam, pa se bojim dalje dizat! Za sad maksimum je 350mhz gpu i 2x250mhz memorija! :)
MetallicA
05-04-2006, 00:43
teshko cesh izmjerit temperaturuu mozda bi mogao s nekim potenciometrima koji imaju sonde ali ih je onda problem najljepit na grafu
Hvala! Napokon mi je neko odgovorio na pitanje! Barem nešto! Još jednom, Hvala! :)
MetallicA
05-04-2006, 10:08
Hvala! Napokon mi je neko odgovorio na pitanje! Barem nešto! Još jednom, Hvala! :)
no problem
inache ako bash oches to stavljat kupi nekaj kaj ide u 5 25 slotove iskljucivo za mjerenje temperature pa stavi sonde po kuchishtu a za grafu neznam sad tohcno mislim da bi trebao zaljepit ispod cooler na gpu nisam siguran al znam da tak nekak ide ma ljepil sam to frendu al nisam vishe siguran kak je ishlo uglavnom nije loshe kad se slozhi
stay cool
e... mal je off topic al... nije fora imat isti potpis... MWTB DLTR...
lov-alien
07-04-2006, 17:58
tko bi rekao dignil sam staru gf 440 gpu iz 270 na 324mhz a radni takt iz 400 na 486mhz isplati se ako imate neku nis koristi grafuljicicu
$$"""1"=000$$"""
jel se može overclockat GeForce PX6600 GT i kako?
lov-alien => wtf are you talking about? :roll:
isti sig - pa nije nist cudno kad vidis koliko ima usera i koliko inace ljudi sa istim ili slicnim afinitetima :wink:
starije grafe se daju sa dobrim hladjenjem dobro OCCat,a za detalje koje i koliko ne znam.
u nekom nepisanom pravilu kaze da grafa nije pregrijana dok god radi :)
ja npr kad dignem previse imam crte po monitoru,a kad dignem pre previse onda mi se ni ne digne OS,al sve radi OK nakon vracanja na default ili neku razumnu granicu - zivjela 4Ti :pray:
btw sto bi vam znacilo da znate temp? :|
s cime biste ju usporedili? znate koje su inace normalne temp? i kod kojih modela kako ide? LOL
gg
Ovako,clocknuo sam ASUS A9250 gamer edition,i zasad sve radi ok,al budući da je grafa starija,nema senzora za toplinu.Kako da onda znam jesam je previše clocknuo da odjednom ne rikne ? :| :| :|
Ementaler
09-04-2006, 10:37
Toliko je teško da će riknut a da te ne upozori raznim artefaktima na ekranu da je to nevjerojatno...
dakle, ako vidiš artefakte smanji clock dok ih više nema...
znaci,dok je sve normalno na ekranu,normalno je sa grafom?
evo jedan jednostavan način clockanja NVIDIA graf kartice
skinete http://downloads.guru3d.com/download.php?det=911, instalirate i otključate sve opcije koje vam nudi kad ga pokrenete.
otvorite nvidia settings/nvidia display/monitor i vidjete ćete da sada u meniu prozora ima i Clock Frequency Settings. Tu bi najbolje bi bilo stisnuti detect optimal frequncies pa postepeno dizati (spuštati). I obrati pažnju da u settings bude 3D, ne 2D
IMO najlakse je onda skinut omega drivere i gg :)
The-Borg
22-04-2006, 03:40
Da super za Nvidiu.. ali koje drivere za Overclock za ati x600 pro
i to gigabyte,,, koji ima svoje posebne drivere... slabije radi sa obicnim atijevim driverima...
I moze li se dignut ista sa defaultnim pasivnim i aktivnim hladenjem...
S obzirom da cu proc dignut na 2400 sa 1800 ... AMD64 3000+
Thoroughbred B
22-04-2006, 08:52
Da super za Nvidiu.. ali koje drivere za Overclock za ati x600 pro
i to gigabyte,,, koji ima svoje posebne drivere... slabije radi sa obicnim atijevim driverima...
S obzirom da cu proc dignut na 2400 sa 1800 ... AMD64 3000+Driveri nikako ne ubrzavaju graficku karticu,driveri ubrzavaju igre slabijim postavkama u driverima naustrb kvalitete slike,sto totalna glupost,imas Ati tool i probaj s njim dignut frekvencije graficke kartice
Prince-Artas
22-04-2006, 10:40
[quote="The-Borg":23gdxa1o]Da super za Nvidiu.. ali koje drivere za Overclock za ati x600 pro
S obzirom da cu proc dignut na 2400 sa 1800 ... AMD64 3000+Driveri nikako ne ubrzavaju graficku karticu,driveri ubrzavaju igre slabijim postavkama u driverima naustrb kvalitete slike,sto totalna glupost,imas Ati tool i probaj s njim dignut frekvencije graficke kartice[/quote:23gdxa1o]
onaj tko ima nvidia grafu nek instalira NVtray (potreba net framework 2.0) i nek s njim otključa skrivne opcije u nvidia driverima. jedna od tih opcija je i povećavanje clocka
The-Borg
22-04-2006, 14:26
btw velika mi je razlika u driverima...
npr jedni kao najnoviji itd i jos sa dodatnim opcijama...
Kad je graficka bila namjestena sve na hi details i wow sve na hiii..
Trzalo bi kao ludo...
Nista ja instaliram stare drivere od gigabyte/a ...sve isto na hi kao i wow kad ono ne trza... radi cak i bolje...
Kad samo pogledam screenshoot i vidim sa kakvom sam grafikom prije igrao :-x :-x :yuck: ...
I da koliko se moze x600 pro overcloackat... da bude stabilno..
Isplati li se ???
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.