Pogledaj cijelu verziju : Zašto su Judasi bogovi metala?
Sickmanno1
07-05-2008, 14:10
bravo,pljuvo si po halfordu tam :P eto ti sad :P sigurno sad shvacas o onom sto sam branio halforda/jp...
Pa slusam Jugulator :P
Na Jugulatoru je odlična stvar Decapitate, no ukupno gledano, ta dva albuma bez Halforda nisu ni do koljena Judasima kakve volimo. Ne želim reći da je Ripper loš pjevač, ali s njim je Judas zvučao pomalo gažerski :)
Ma ripper ima nekakav specifičan glas,nekako mi se ne uklapa s judasima...
Sickmanno1
08-05-2008, 13:45
HAHAHAHAHA! Dosao me susjed sad zamolit da malo stisam...navino Metal Meltdown do iberaaaaa xD
Dobro pomogao je i Slayer - Raining Blood xD
Dreamer Deceiver
08-05-2008, 13:49
treba si painkillera navit do kraja :D
Sickmanno1
08-05-2008, 14:18
treba si painkillera navit do kraja :D
jbga proso je dok sam se sjetio navinut :(
A dobar je Metal Meltdown, to mi je druga najbolja stvar na Painkilleru.
Sickmanno1
09-05-2008, 20:15
@LL21
Upravo zato i volimo SOAD :D
Dreamer Deceiver
09-05-2008, 21:28
istina, pogotovo na painkilleru...samo daju da se halford može derat :D
Worthaur
10-05-2008, 00:00
@LL21
Signed :D Najbolji metal bend posle Pantere...
rofl jos kad bi soad bio metal...
kolko sam skuzio ti si thrasher... svi thrasheri koje znam ne podnose soad :Đ
Sickmanno1
10-05-2008, 00:05
@LL21
Signed :D Najbolji metal bend posle Pantere...
rofl jos kad bi soad bio metal...
kolko sam skuzio ti si thrasher... svi thrasheri koje znam ne podnose soad :Đ
Ja sam thresher kao i moj najbolji prijatelj i obozavamo soad...
Mogu biti iskren?
JP mi je sa muzicke strane odlican,nemam zamjerki...isto i sa vokalne strane...
Ali tekstovi...sasvim druga stvar.Nedostaje im neke poente u zadnjim izdanjima...nijedna kao Electric Eye,Victim of Changes,Breaking the Law...mislim,Sabbathi su jos u Paranoidu pjevali o drustvenim problemima...JP ima malo takvih pjesama,ili mozda nisam dovoljno slusao?
Jedna od glavnih stvari zbog koje volim metal su njihove teme o kojima pjevaju...izuzimam debilne teme vecine black/death metal bendova...
Možeš biti iskren :) Zapravo slažem se s tobom, jer 99% tekstova heavy metal bandova su primitivni i prizemni poput narodnjaka, umjesto o suzama koje lijepe tapete pjevaju o đavolu koji će ti pojesti dušu ili o ruci koja drži uperen pištolj u čelo :) No, s druge strane, od metala nikada nisam ni očekivao Baudelairea. Dovoljno mi je ako osjetim da je tekst nastao iz iskrenosti trenutnog raspoloženja stihoklepca, jer nema gore stvari nego kada pokušavaju na silu napraviti "pametne" i angažirane tekstove. Stoga se uopće ne bavim proučavanjem njihovih tekstova, važno je da se refreni slažu s riffovima :)
Dreamer Deceiver
10-05-2008, 09:47
nebi baš rekao da svi bandovi imaju glupe lyrcse, ali neki bandovi stvarno imaju glupe za popizdit ( black/death ). Meni su uvijek najdraže lyrcse imali Maideni, Megadeth, Iced Earth, Black Sabbath i Tool...
od judasa mi je najbolje napisana pjesma ( a i odlično otpjevana ) Dreamer Deciver
Ti dečko očito nisi slušao previše blacka i deatha kad donosiš takve zaključke. Slušo si CC i odma je cijeli death i black (ne znam kakve veze ima black sa CC-om) smeće? gg.
death je smeće ^^
poslušo sam puno bendove od deatha i opet kažem,smeće je
za black doduše to nemogu reći,jer mi je venom odličan ^^
Worthaur
10-05-2008, 11:28
nesta o thrashu sa uncyclopedie:
"The basic goal of every Thrash band is to make all the songs in every album sound like one long song, all the albums in their career to sound like one long piece of shit coming out of an asshole, and all the pieces of shit sound like one loud farting sound that will create a second Big Bang that will destroy the universe. FUCKING HELL YEAH!!!
Thrash Metal was originally created as a type of stimulation for brain dead people to see if their brain waves would restart. As a result, the government realized that there were thousands of retards across the country. Most of which wear gigantic, black pants with chains."
khm, upravo to ^^
@jerry, aj nabroji koje si bendove posluso od deatha?
death je najrazvijeniji, meni i najbolji pravac metala
Kako mi više idete nakurac sa tim retajnim sranjima.
Jerry, reci zašto je death smeće?
I nemojte više kopirat ta sranja sa uncyclopedie jer su retajne. Mnogo retajne.
Eda, Venom nije black.
Worthaur
10-05-2008, 12:01
Murdered in the basement, blood stains on cement
Murdered in the basement, a hammer to the head
Murdered in the basement, something's rotten in the cellar
Murdered in the basement, don't go down there!
I hate your fucking guts, your world makes me sick
Tell me what to do, I got a special place for you
Murdered in the basement, in concrete grave
Murdered in the basement, an ice pick to the face
Murdered in the basement, don't go down there
Buried in a concrete grave after you re dismembered and raped
A skeletons hand shoved up your ass
Food for the worms and rats
Murdered in the basement, time to dig a hole
Murdered in the basement, lyme to cover the smell
Murdered in the basement, don't go down there
Murdered in the basement, an 8th hole in your head
Murdered in the basement, killing for revenge
Murdered in the basement, a knife stuck in my back
Murdered in the basement, food for the worms and rats
kak netko moze rec da ovakvi tekstovi ne valjaju :Đ
carcass,six feet under (jedini dobar bend..i barnesa razumijem tu...,dok u canibalima ni pet posto..),canibal corpse,behemoth,death,atheist,kataklysm i još brdno nekih isusovskih bendova
EDIT:
@maloki
a zašto ne?
1) nerazumljivi vokal,mislim jebemti pjesmu di ću čuti samo growlanje i u refrenu FUCK!
2)onaj zvuk u pozadini,zvuči kao bubnjevi,ponovi se u minuti 100 puta...
3)brutalni lyricsi :thumbs1: (boli me kurac što si ti izbo nekog pa mu pojo glavu,ili što si prekuto ovog ovo ono,zapalio ovu crkvu i to...
vidi se da se razumijes u death, svaka ti cast jerry...svi lyricsi su takvi? zapravo rijetko koji je takav, izbo nekog, pojo glavu, pretuko nekog, zapalio crkvu?
ima anti krščanskih liriksa ponekad, no u vecini pjesama ne...
to moze bit mrznja il nes, al ima tu i povijesnih, pogotovo lyrics o antickim civilizacijama i njihovim bozanstvima, ili bezbostvo pak...ima pun k toga, nisam ni ja strucnjak al tvoji argumenti su kurac...
sto se tice vokala, moze se razumjeti, sigurno neces it prve sve razumjet ali s vremenom se naviknes i pocinjes kuziti, i nema u refrenu FUCK kao sto mislis, cista predrasuda...
sto se tice instrumenata, po meni je death najbolji, pogotovo bubnjevi, odlicno je sve izvedeno, nije sve u brzini i praznom nabijanju kao sto mislis...
ugl razmisljas cisto na temelju predrasuda, nisi se ni inoformirao niti potrudio shvatiti death...
govorim za death samo jer ne slusam bas blek ^^
i da, nisam ja neki strucnjak ni nis, cekaj nekog boljeg da ti vise pojasni...
sto se tice teme, meni judasi eto, bas ne pasu, kao sto mi ne pase ni iron maiden i dosta takvih starijih bandova...
e pa vidis,ti recimo volis death - ja ne,i opce ga nepokusavam svatit jer je to preglup pravac za mene,kao sto su za tebe glupi judasi,sabbathi,mejdeni i ostalo,i zato je meni death smeće,i uvijek će biti,i nemoj sad srati da nema brutalnosti u deathu....
ti/vi volite brutalu,ja volim lijepe riffove,solaze i ostalo,i normalan vokal,i sve pet
e sad ni ti nes reko balavac jedan!
di sam reko da su mi glupi stariji bandovi, ja sam reko da mi ne pasu, tako ocjenjujete i death metal, predrasude i vase slike u glavi, jeste se potrudili uzet neke kvalitetnije bandove, pogledat lyricse i pjesme?
kakva jebena sotona i te gluposti da pjesme nemaju logike osim hvaljenja sotone a ll21?
po cem death nema solaze, riffove i ostalo, tj po cem su losi, dapace, odlicni su¨!
Worthaur
10-05-2008, 13:04
Eda, Venom nije black.
Samo cu citirati Mafiosa:SELFPWND...
Venom je majka blacka,i bolji je od vecine "brutalnih" bendova danas...
I da,black bih mozda i poslusao,da nije njihovog retardiranog obozavanja Satane(kod vecine bendova)...i paljenja crkava...i tih gluposti o "truo Norwegian black metal"...jednostvano,to je muzika slabe umjetnicke vrijednosti,koja se bazira da ce je slusati oni koji vole sokantnu sliku o bendu...shock rock je odavno izmisljen...
Da, venom je pocetak blacka al nije cisti black, venom je NWOBHM/black/speed :Đ
Cek, ti sad govoris da je venom dobar a oni pjevaju o sotoni...
"jednostvano,to je muzika slabe umjetnicke vrijednosti"
buraz, vidim da neznas nis o blacku, sam se ti drzi thrasha i soada, nije black/death jos za tebe : ))
Sickmanno1
10-05-2008, 13:33
Meni je glupo drzat se nekog pravca ko pijan plota...recimo ko moj frend...samo black i ni cuti za nista vise...osim ajd Metallice s kojom je kreno slusat Metal, kao i dosta ljudi...
Ja sam npr brijao da mi Power nepase, i onda poslusao malo bolje Stratovarius, i vidi vraga svidali mi se a lot...
Worthaur
10-05-2008, 13:41
Pa i meni je to glupo, ja slusam heavy, power, death, black, thrash, symphonic, speed, razne podvrste tih zanrova i mjesavine...
Deca, dosta je bilo praznih rasprava, slušaj 'vamo!
Dakle, na službenoj stranici Judasa objavljeno je kako 17.6. napokon izlazi dugoiščekivani koncepcijski album Nostradamus. Album dolazi na čak dva CD-a, imat će cca 2 sata pjesama koje će opisivati život i djelo misterioznog proroka iz 16. stoljeća koji je između ostaloga predvidio veliki požar u Londonu, bizarnu pogibiju Richarda Lavljeg Srca i pojavu Adolfa Hitlera. Usput vam dajem i posebnu poslasticu, na linku http://www.epicrecords.com/judaspriest/Skliknite na "songs" i moći ćete poslušati 2 pjesme - Nostradamus i Visions. Poslušavši ove dvije stvari moram ustvrditi kako ovo definitivno nije glazba za đipanje, već vrhunski božanski nektar za slušanje. Metal kao umjetnička forma. Eto zašto su Bogovi.
Slijedi popis stvari:
01. Dawn of Creation
02. Prophecy
03. Awakening
04. Revelations
05. The Four Horsemen
06. War
07. Sands of Time
08. Pestilence and Plague
09. Death
10. Peace
11. Conquest
12. Lost Love
13. Persecution
14. Solitude
15. Exiled
16. Alone
17. Shadows In the Flame
18. Visions
19. Hope
20. New Beginnings
21. Calm Before The Storm
22. Nostradamus
23. Future Of Mankind
Worthaur
11-05-2008, 07:46
Kasnis, znamo za to vec neko vrijeme ^^
Kasnis, znamo za to vec neko vrijeme ^^
Mogli ste onda dati link mudrice.
Dreamer Deceiver
11-05-2008, 08:12
pa ja sam dao link par stranica prije :roll:
i reć su opet ono što mislim o novom albumu...
Pjesme su dosta ok ali mi jako smetaju klavijature, nije da ne volim klavijature, nego mi stvarno smetaju kod judasa. Možda na kraju ispadne super, ali tako mi se ne sviđa.
Ali s druge strane gledano, jako mi se sviđa šta su obradili takvu temu, čini se da ce sad Judasi biti ono šta sam uvijek mislio da su, više okultno nastrojeni zbog čega sam se ko mali klinac bojao njihovog imena :D
Mogu oni svirati i na dajguzu, samo ako zvuči dobro kao što zvuči. Očito je kako će ovaj album biti prava metal-opera, nešto što sam oduvijek sanjao i priželjkivao. Do sada se tome približio jedino Queensryche s albumom Operation Mindcrime, no ovo je za pet stepenica više. Tko zna, možda kazalište Komedija kroz koju godinu postavi Nostradamusa na scenu, mislim da bi Ervin Baučić tu mogao pokazati svoj talent koji mu guši glazba kojom se do sada bavio.
Čuo sam te dvije pjesme,i ok su mi,iako ne preferiram tu "metal-operu" već sam više za žešči zvuk Judasa i ovo mi je dobro,iako bi mi bolje bilo da su napravili album kao Angel Of Retribution koji je predobar...ali ipak nema albuma do Painkillera i British Steela ^^
Meni se sviđa ovakav zvuk ^^
Sickmanno1
12-05-2008, 14:31
Meni se svida isto i to jako...izgleda da cu ipak ici na koncert :D
Dreamer Deceiver
12-05-2008, 14:36
meni je odlazak na konc pod velikim upitnikom :(
Meni dolazak nije upitan, ali odlazak... :)
Dakle, sad i službeno, predgrupa Judasima u Zagrebu definitivno je Cavalera Conspiracy, što nije loše, ali malo sam sam se zaštucnuo kad sam pročitao kako će na turneji u Americi imati čak tri predgrupe i to pazite - Motorhead, Testament i Heaven and Hell!? Eto zašto moramo pod hitno u NATO :)
Dakle, sad i službeno, predgrupa Judasima u Zagrebu definitivno je Cavalera Conspiracy, što nije loše, ali malo sam sam se zaštucnuo kad sam pročitao kako će na turneji u Americi imati čak tri predgrupe i to pazite - Motorhead, Testament i Heaven and Hell!? Eto zašto moramo pod hitno u NATO :)sve to + judas priest bilo bi ostvarenje svih snova...ja neznam dali cu na koncert, tj nevjerujem nema se bas para, a rado bi otisao to vidjeti jer necu vise imati takvu priliku...
lol jucer sam skuzio da je malmsteenov vokal ripper :D
Worthaur
12-05-2008, 16:18
Omfg, Judasi i Heaven and Hell... Ocem!!!!!!
Omfg, Judasi i Heaven and Hell... Ocem!!!!!!
Ako to oćeš, onda moraš "samo" skočit 10.8. na Jones Beach, Long Island, New York 8)
Dreamer Deceiver
12-05-2008, 16:26
ma ja bi na metal godse u italiju i mogu umrijeti hepi...
također, po europi judasima je iced earth predgrupa :(
Pričalo se da će Ices Earth biti i u Zagrebu nakon što je Megadeath otpao, no kasnije je promijenjeno. Evo i na službenoj stranici Cavalera Conspiracya piše da dolaze kao support Judasima u Zagreb.
Dreamer Deceiver
12-05-2008, 17:03
jebemu, baš sam se radovao ili Mustejnu ili Barlowu... jebemu ne može ic sve po loju :(
al sdruge strane, bar ce bit hedbenganja uz kavaljeru :D
Dissident Aggressor, pure and simple
Kings of oldskul Metal :pray:
Mislim da Geoff Tate ima bolji glas od Halforda...
Ne huli. Ali da, jako dobar vokal. Tate je dobar u visokoj lagi, ima lijepu boju glasa i čvrstinu, baš fino zvuči, no stalno je dosta visoko dok Halford ima nešto veći raspon pa puno zanimljivije zvuči, no naravno tu veliku ulogu imaju i stvari Judasa odnosno Queensrychea. U svakom slučaju Operation Mindcrime mi je kultni album Queensrychea, po meni ga na žalost nikada nisu kasnije dosegli, mada su uvijek na vrhu klasičnog heavya.
Operation Mindrcime...dokaz da je heavy metal umjetnost...
No chance for contact
Theres no raison detre
My only hope is one day Ill forget
The pain of knowing what can never be
With or without love its all the same to me
E ovdje su ga malo pretjerali...gdje u metalu/hard rocku da stave raison d'etre :D
Postoji belgijsko crno pivo Raison d'etre :)
Baldrick
20-05-2008, 21:04
jel' gazda stvarno voli jude, il' se pravi?
slušao neko nostradamusa?
Baldrick
20-05-2008, 21:12
nije još izašao ceo, izašli samo singlovi: nostradamus i visions of nešto... kolko ja znam.
finci foliranti.
Da ponovim, Nostradamus izlazi točno 12.6. Inače Judase slušam tamo negdje od 1976. kad je izašao Sad Wings of Destiny, za koji sam tada bio uvjeren da im je prva ploča. Zanimljivo, ali nisam znao jedno 10 godina da su prije tog albuma imali još Rocka Rolla. Jebga, onda nije bilo Interneta, informacije su dolazile na kapaljku.
Novi album Judasa točno na moj rođendan. Sudbina velim vam ja, sudbina! :P
Dreamer Deceiver
21-05-2008, 06:11
zašto ja mislim da ce album procurit prije 12. :D
Albumčina od 2 sata Judasa. To je posao!
Sickmanno1
21-05-2008, 13:00
Ljudi jel to samo meni ili je Painkiller stvarno album koji se istice kod Judasa, nesto slicno kako se Paranoid istice kod Sabbatha... :/
Dreamer Deceiver
21-05-2008, 13:20
nova stvar judasa : war
yHXVkY_LpaI
nova stvar judasa : war
yHXVkY_LpaI
Ova stvar je strava! Mislim da će im ovaj album biti životno djelo, alegorični ep svih epova, Božanska komedija heavy metala, konačna ostavština Bogova ljudskoj rasi. Svako inteligentno biće na planeti ovo mora razumijeti i voljeti.
Dreamer Deceiver
21-05-2008, 15:24
mene je ova pjesma razočarala... :(
ah, hebi ga, treba mi vremena da se priviknem na novi zvuk... ali cover ovog albuma im je jedan od najboljih ( 3. po redu ) prva dva najbolja coverasu mi Sin After sin i Sad Wings
Worthaur
21-05-2008, 17:39
Removali pjesmu s jubita -.-
EDIT:
nvm, izgleda da se pojavio cijeli album na netu prije pol sata o.O
Dreamer Deceiver
21-05-2008, 18:02
where where where ?
@sikmeno
nije istina za black sabbath,i black sabbath se istice (album) i sabbath bloody sabbath isto...
sto se tice judasa,poslusaj sin after sin,angel of retribution,screaming for venegance,defenders of faith,isto preodlicni albumi
Dreamer Deceiver
21-05-2008, 20:57
a sad wings of destiny ? :?
doh,taj sam zaboravio :D
isto odlican album,the ripper owna:D
Worthaur
21-05-2008, 21:28
EDIT: Ups ja zeznuo, izbrisao slučajno stavi opet sliku, sorry...... - W1k1n6
:Đ
Dreamer Deceiver
21-05-2008, 21:30
hehehhe :D
Jedna stvar koja se tiče Judasa je nepobitna. U svih ovih silnih godina nemaju dva ista albuma. Raznolikost njihova izričaja daje im najveću snagu u čitavom opusu. Vjerojatno bi bili puno veće zvijezde kada bi išli publici niz dlaku pa ko Maideni uvijek lupali po istoj šemi, no ja ih obožavam baš stoga što me svaki njihov album iznenadi. Ako mrzite klišeje, uske podjele žanrova, definicije kako se trebate ponašati i odijevati da biste se bolje uklopili u čopor kvartovske skupine, koristite Judase kao glazbeni uzor i nećete pogriješiti.
Sickmanno1
23-05-2008, 22:34
Marilyn pwna .
Iskreno,jedino od njega volim albume do (i sa) Holy Woods...ostalo je manje vise prosjecno...
Eda,sorry sto ovako naglasavam,ali oce li mi se ikad maci marked,Wikinze?...cekam vec 5 mjeseci...
vjeruj mi za ovo je bilo dosta uputiti PM vedranu :D
Wiking ti je ljencina :D
Marilyn pwna .
Iskreno,jedino od njega volim albume do (i sa) Holy Woods...ostalo je manje vise prosjecno...
Eda,sorry sto ovako naglasavam,ali oce li mi se ikad maci marked,Wikinze?...cekam vec 5 mjeseci...
Otpjevaj nam Hell Bent For Leather pa ćemo razmislit :)
Dobar ti je naglasak. Manchester? :)
Dreamer Deceiver
01-06-2008, 17:49
evo pošto se priblićava novi album i konc u zagrebu, odlučio sam staviti lirkse od jedne po meni njihove najbolje napisanje, najbolje otpjevane i najbolje odsvirane pjesme :D
... we followed the dreamer ...
evo pošto se priblićava novi album i konc u zagrebu, odlučio sam staviti lirkse od jedne po meni njihove najbolje napisanje, najbolje otpjevane i najbolje odsvirane pjesme :D
... we followed the dreamer ...
Uh da, ovo je otpjevano kako samo Halford može. Nemaju previše laganica ali svaka im je remekdjelo. Evo jedne raritetne snimke spomenute stvari iz 1975. Kakav Plant, kakav Gillan, kakvi bakrači... :) LXBnAhMDFdI
Dreamer Deceiver
01-06-2008, 18:36
kraj pjesme owna i samog boga :pray:
kad smo već kod laganica odlična mi je i Last rose of the summer
Jako zanimljiv intervju s K.K.
http://www.nonelouder.com/profiles/blog ... st%3A94195 (http://www.nonelouder.com/profiles/blog/show?id=1528828%3ABlogPost%3A94195)
Sickmanno1
02-06-2008, 13:38
Sam sebi sam jako zanimljiv...prije su mi Judasi Suxxali, a u zadnjih 2 mjeseca ih toliko slusam, da sam toliko dosadan bio vlasniku najveceg rock bircu u Bjelovaru da imam za 2 tjedna zakazanu Judas Priest slusaonu lol :D
Wiking evo ti razloga da dodes u Bjelovar na toceni Paulaner ili Velebitsku :D
Sickmanno1
02-06-2008, 21:07
Reko li ti ja da su Judas legende...kad sam poceo da slusam metal po 10 puta na dan sam slusao Victim of Changes...sad samo navijem na 1:10 do kraja da cujem Halforda :D
Meni je All Guns Blazing ima najjaci pocetak ikad...predobar glas...
otkuda vama ljudima da su judasi bogovi metala
to nisu vikinže ni tvoji judasi, ni moji mejdeni, ni koznačija metalika, ni koznačiji sabati već pantera
amen
to nisu vikinže ni tvoji judasi, ni moji mejdeni, ni koznačija metalika, ni koznačiji sabati već pantera
amen
not :gitara:
Sickmanno1
02-06-2008, 22:12
pantera lol
Duke of Earl
02-06-2008, 22:15
amen
:rotfl: Nadam se da je ovo zajebancija ili namjerna provokacija, jer ako nije, ti stvarno imaš ozbiljnih problema. Nema ovo opće veze s osobnim mišljenjima, jednostavno nemožeš ić usporedivat Panteru s bendovima koje si naveo, jednostavno ne.
pa recimo samo kada bi mene netko pitao koji je najveći metal bend svih vremena ja bi rekao pantera, bez obzira što su mi recimo maideni 10000 puta draži
a znam ja činjenicu da je besmisleno uspoređivati panteru s navedenima
a što se tiče ostaloga, i maideni i pantera i sabati i judasi i metalica i još par bendova su bogovi metala, pitanje ukusa
Sickmanno1
02-06-2008, 23:38
pa recimo samo kada bi mene netko pitao koji je najveći metal bend svih vremena ja bi rekao pantera, bez obzira što su mi recimo maideni 10000 puta draži
a znam ja činjenicu da je besmisleno uspoređivati panteru s navedenima
a što se tiče ostaloga, i maideni i pantera i sabati i judasi i metalica i još par bendova su bogovi metala, pitanje ukusa
dobro da znas, samo ono, zaboravio si navesti jedne slayere, koji su uistinu bogovi metala ^^
njih sam vrlo malo slušao, mnogo manje nego navedene, pa je to razlog što ih nisam naveo, ali mogu i oni slobodno ući u navedenu skupinu
Dreamer Deceiver
03-06-2008, 06:57
za mene su bogovi oni bandovi koji su utjecali na razvoj metala i njegovih podgrana
za mene su bogovi oni bandovi koji su utjecali na razvoj metala i njegovih podgrana
Slažem se, ali moraju imati i prikladnu stvar:
YeqsR314erg
Pantera je genijalna :pray:
Ali nazalost,velika trojka metala su Maideni,Judasi i Sabbathi...
Sto ne volim kod Pantere je slabo isticanje Darellovog umjeca...istice se mozda u Floods ili Cemetary Gates...pricajte sto ocete,ali pjesma od 4 note kao Walk nije neko gitarsko umjece...
I Anselmo ima sjajan glas,a cuje se samo u Cemetary Gates...
Kakve veze ima Pantera s ovom temom? Dobro, bili su 1991. predgrupa Judasima u Zagrebu, odličan band, pjevač ljudina, ali ne u ovoj temi pliz.
Sickmanno1
03-06-2008, 15:11
W1k1n6, guzda. Ajd u ovoj temi onda reci po tebi koji je najbolji koncert od Judasa...da znam nabaviti. Za slusaonu ^^
žao mi je što moram spamati po temi, ali radi se jednim djelom o veličanju roba halforda
recimo, kad smo se dovezali metal bogova, ja držim da maideni i judasi za doručak pojedu sabbathe, isto kao što dickinson i halford pojedu sa svojim glasom pojedu ono skičalo od ozija
black sabbath jest uistinu velik bend i pokrenuli su cijeli lanac, ali ja stvarno nemogu slušati onoga ozija di skiči
Baldrick
03-06-2008, 21:49
aman, mejdeni i judasi ne sviraju istu vrstu muzike kao sabbath - ne možeš ih porediti. za ozija sam i ja tako mislio, pa sam se navikao... u svakom slučaju, mnogo mi više prija nego opera.
žao mi je što moram spamati po temi, ali radi se jednim djelom o veličanju roba halforda
recimo, kad smo se dovezali metal bogova, ja držim da maideni i judasi za doručak pojedu sabbathe, isto kao što dickinson i halford pojedu sa svojim glasom pojedu ono skičalo od ozija
black sabbath jest uistinu velik bend i pokrenuli su cijeli lanac, ali ja stvarno nemogu slušati onoga ozija di skiči
the way to go
:)
King tiger
03-06-2008, 23:22
pa slusaj albume s diom ili martinom.
Dreamer Deceiver
04-06-2008, 06:06
niti meni se ne svđa ozzyev glas, ali zato era s DIO-m i tony martinom je preeehebena, meničak stoputa bolja nego ona s ozzyem ( i to pogotovo dio era )
W1k1n6, guzda. Ajd u ovoj temi onda reci po tebi koji je najbolji koncert od Judasa...da znam nabaviti. Za slusaonu ^^
Nikako ne smiješ propustiti njihov prvi live album iz Japana - Unleashed in the East, te albumPriest...live! a za pogledat - Electric Eye DVD, na kojemu ima brdo raritetnih snimaka i čitav koncert iz Dallasa 1986. i naravno Rising in the East DVD, koji objedinjava stara i nova vremena Judasa.
EDIT: sve dalje postove izvan topica brišem bez objašnjenja.
Sickmanno1
04-06-2008, 10:27
Unleashed in the East imam, kao i Priest...live!...poslusao sam ih i genijalni su, nema sta...No meni treba koncert, znaci video projekcija....
Pomogucnosti neki noviji, ono problem mi je kod Electric Eye i kod ovoga koncerta iz Dallasa iz 1986 sto jos nije snimljen po meni najbolji njihov album...Painkiller...
Znaci neki poslje 90' :)
Unleashed in the East imam, kao i Priest...live!...poslusao sam ih i genijalni su, nema sta...No meni treba koncert, znaci video projekcija....
Pomogucnosti neki noviji, ono problem mi je kod Electric Eye i kod ovoga koncerta iz Dallasa iz 1986 sto jos nije snimljen po meni najbolji njihov album...Painkiller...
Imaš Rising in the East DVD, na njemu imaš i snimaka s koncerata.
Sickmanno1
04-06-2008, 10:40
Judas Priest - Rising in the East
Set List:
01. The Hellion
02. Electric Eye
03. Metal Gods
04. Riding On The Wind
05. The Ripper
06. Touch of Evil
07. Judas Rising
08. Revolution
09. Hot Rockin’
10. Breaking the Law
11. I’m A Rocker
12. Diamonds and Rust
13. Worth Fighting For
14. Deal with the Devil
15. Beyond the Realms of Death
16. Turbo Lover
17. Hellrider
18. Victim Of Changes
19. Exciter
20. Painkiller
21. Hell Bent For Leather
22. Living After Midnight
23. You’ve Got Another Thing Coming
Eeeeee To te ja pitam :D
Thx a lot...
Worthaur
04-06-2008, 18:30
SPočela truneja u Helsinkiju... Tako da ovakvu setlist možemo očekivati...
01. Intro: Dawn of Creation
02. Prophecy
03. Metal Gods
04. Eat Me Alive
05. Between the Hammer And The Anvil
06. Devil's Child
07. Breaking the Law
08. Hell Patrol
09. Death
10. Dissident Aggressor
11. Angel
12. The Hellion / Electric Eye
13. Rock Hard, Ride Free
14. Sinner
15. Painkiller
---------------
16. Hell Bent For Leather
17. The Green Manalishi (With the Two-Pronged Crown)
18. You've Got Another Thing Coming
Sta nisu rekli da ce odsvirat cijeli nostradamus?
Dreamer Deceiver
04-06-2008, 18:53
rekli su da ce odsvirat nostradamusa na samo par koncertima... što se tiče mene niti ga nebi trebali odsvirati jer mi se ne sviđa album niti malo...
sinner su opet svirali ? :shock:
Po meni Nostradamus je epsko remekdjelo rocka koje bi se trebalo izvoditi kao cjelovečernji program, možda čak i u obliku rock opere, nešto poput mjuzikla The Rocky Horror Show, po kojemu je napravljen čuveni film The Rocky Horror Picture Show. Ipak se nadam kako će par stvari s Nostradamusa raspaliti u Zagrebu, barem nek mi kažu koga treba ubiti da mi odsviraju Death :)
Uh kako će ovaj album podijeliti publiku, ali što se može, umjetnost koja zadovoljava svaki ukus je komercijalna splačina, dok dašci kotroverze čine pomake. Ovaj album će teško moći svariti ekipa koja gleda Judase samo kroz Painkiller, ali će ga garant slušati kroz nekoliko godina :)
Dreamer Deceiver
04-06-2008, 20:22
Po meni Nostradamus je epsko remekdjelo rocka koje bi se trebalo izvoditi kao cjelovečernji program, možda čak i u obliku rock opere, nešto poput mjuzikla The Rocky Horror Show, po kojemu je napravljen čuveni film The Rocky Horror Picture Show. Ipak se nadam kako će par stvari s Nostradamusa raspaliti u Zagrebu, barem nek mi kažu koga treba ubiti da mi odsviraju Death :)
Uh kako će ovaj album podijeliti publiku, ali što se može, umjetnost koja zadovoljava svaki ukus je komercijalna splačina, dok dašci kotroverze čine pomake. Ovaj album će teško moći svariti ekipa koja gleda Judase samo kroz Painkiller, ali će ga garant slušati kroz nekoliko godina :)
ma sve ja to razumijem, ali su mi sad judasi totalno ... drugačiji i previše kako biš ti rekao "operni" i simfonični s čime su malo pretjerali. Trebat će mi vremena da se naučim.
zadnjih dana sam dobio strašnu želju da idem na njihov koncert pa da pitam ima li šanse da kartu nabavim još i ako ima gdje?
Lord Jambrek
04-06-2008, 23:20
Kak je sad došao od queena koncert na dvd-u na kioscima, ak se ne varam bit će i judas priest, sutra pogledam, ima unutra u kutiji koji će sve bendovi bit, znam da će bit zeppelini :pray:
zadnjih dana sam dobio strašnu želju da idem na njihov koncert pa da pitam ima li šanse da kartu nabavim još i ako ima gdje?
Ima karata, pogledaj ovdje pa izaberi gdje ti najbliže odgovara, s time da bi bilo pametno prvo provjeriti telefonom:
http://www.eventim.hr/portal/hr/outlets/croatia/
Dreamer Deceiver
05-06-2008, 07:08
Kak je sad došao od queena koncert na dvd-u na kioscima, ak se ne varam bit će i judas priest, sutra pogledam, ima unutra u kutiji koji će sve bendovi bit, znam da će bit zeppelini :pray:
daj napiši koji su sve koncerti ili pošalji na pp
Inače Rising in the East DVD je koncert snimljen u Japanu 2005, u dvorani Budokan u Tokyu. Ima fini 5.1 sound, pa ako imate zadovoljavajuću opremu uživat ćete.
kolko para?
Sickmanno1
05-06-2008, 16:08
Mjenjam Iron Maiden ulaznicu za Judase...
kontakt PP xD
kontakt PP xD
po meni su i judasi i maideni predobri da bi se zadovoljio s odlaskom sam ona jedne, zato ću svim silama probati nabaviti kartu za judase a kartu za maidene bogu nedam
Sickmanno1
06-06-2008, 10:43
kontakt PP xD
po meni su i judasi i maideni predobri da bi se zadovoljio s odlaskom sam ona jedne, zato ću svim silama probati nabaviti kartu za judase a kartu za maidene bogu nedam
Ja sam si nesto racunao da bash nema za oba koncerta jerbo moram ici na mora, na vum fest i na daf izmedu ostalog...e sad Judasi su u ZG sto mi je 80km, a Iron mi je u Splitu sto je, neznam jako puno vise lol :D
MasaKrisT
06-06-2008, 12:51
meni su judasi 180 km, maideni 500,i definitivno maideni:)
Worthaur
11-06-2008, 19:41
Preslusao sam cijeli Nostradamus album...
Album je skoro pa savrsen, 9.8/10
Dreamer Deceiver
11-06-2008, 20:11
lekao :D
najvjerojatnije ne idem na judase... nemam skime :(
Worthaur
11-06-2008, 20:24
lekao :D
najvjerojatnije ne idem na judase... nemam skime :(
A ono, idem ja, valjd Maloki ide, pa se mozemo dogovorit da idemo zajedno il nes
Mene starci ne puste na Judase od kad su me napali (pred 3 tjedna) :( Znajte da umirem :(
Dreamer Deceiver
11-06-2008, 20:43
ma ko te napo :(
6 debila, al to sad nije tema xD
Sickmanno1
11-06-2008, 23:29
Ja jos uvijek mjenjam kartu :(
P.S. Wiking kakve su sanse da PCPlay hoce biti moj sponzor :D
Bum javno priznao da si ekspert u nogometu :P
Ja jos uvijek mjenjam kartu :(
P.S. Wiking kakve su sanse da PCPlay hoce biti moj sponzor :D
Bum javno priznao da si ekspert u nogometu :P
Ja znam da sam ekspert barem koliki si i ti. :wink: Pitaj vladu RH da te sponzorira, ona voli sanirati posljedice socijalne krize koju sama izaziva.
Sickmanno1
14-06-2008, 09:31
Ja znam da sam ekspert barem koliki si i ti. :wink: Pitaj vladu RH da te sponzorira, ona voli sanirati posljedice socijalne krize koju sama izaziva.
:(
Sickmanno1
17-06-2008, 16:30
Karta je osigurana....ponavljam...karta je osigurana :D
http://www1.imageve.com/images/45937207268_thumb.jpg (http://www.imageve.com/145937207268)
Btw...ide li ko od vas?
Ja cu izgleda morat sam...posto nitko od moje ekipe neide :(
Worthaur
17-06-2008, 18:47
Idem ja, kartu kupujem sljedeci tjedan
Kupio danas kartu u Eventimu u Berislavićevoj 13 (blizina Zrinjevca). Usput sam žicao da mi daju jedan poster koncerta Judasa, majstor mi je dao 10 komada, pa preporučam svima da odete kupiti karte baš tamo :)
Idem ja, kartu kupujem sljedeci tjedan
Hmm, možda na kraju uspijem i ja nagovorit da me ipak puste ^^
Ak me puste i ak ćemo ić zajedno, da se i prenoćište sredit ak ne bute imali di spavat ^^
Tko je sve kupio kartu? Ajmo požurite malo, viđ'e kako je lijepa! :)
Sickmanno1
24-06-2008, 22:36
Kakve su sanse da u novom ili nakon novog broja pcplaya nebudemo citali dozivljaje sa JP koncerta :D
xD
Znajuci urednikovu ljubav prema Judasima,jedino ako crkne stamparska masina...
Ako ne smijem barem jednu rečenicu u Uvodniku napisati o Judasima u Zagrebu, onda bolje da dam otkaz :)
Sickmanno1
25-06-2008, 19:16
Znajuci urednikovu ljubav prema Judasima,jedino ako crkne stamparska masina...
Ako ne smijem barem jednu rečenicu u Uvodniku napisati o Judasima u Zagrebu, onda bolje da dam otkaz :)
hehehehe :pray:
King tiger
25-06-2008, 22:47
jednom je bila i slika halforda kod uvodnika. :(
King tiger
25-06-2008, 23:57
davno dosta.
Bila je i igra Robert Halford na našem DVD-u nekoć davno. Htio sam vam dati lik ali više je nema na njegovom sajtu. Ako netko zna na kojem je dvd-u može ju stavit na rapidshare i dati link, obzirom da je besplatna. Naravno nije niš posebno, obični scroller koji nema nikakve veze sa Halfordom, osim što se zove po njemu i na uvodnom ekranu je njegova slika.
Worthaur
30-06-2008, 17:35
Kolika ce bit cijena karte na dan koncerta? Ne mogu ju kupit prije :(
Evo bilo je baš sad u explozivu o judasima točnije o koncertu u zg
Što je bilo? Intervju kakav ili samo najava?
Sickmanno1
30-06-2008, 23:58
Ljudi...ko mi moze objasnit kak da dodem do doma sportova....nisam tam bio ima 5-6 godina, a u Zagrebu se snalazim jako jako lose :(
ZG je za mene New York...znam samo doci do Zlatnog Mede i Mocvare :(
Vec sam zaboravio i kak se dode do Route 69 :(
Erm, otkad za tako poznat bend ima kupit karte na dan koncerta?
Ljudi...ko mi moze objasnit kak da dodem do doma sportova....nisam tam bio ima 5-6 godina, a u Zagrebu se snalazim jako jako lose :(
ZG je za mene New York...znam samo doci do Zlatnog Mede i Mocvare :(
Vec sam zaboravio i kak se dode do Route 69 :(
Ako dolaziš vlakom, na kolodvoru sjedneš na tramvaj broj 9, smjer Ljubljanica i voziš se do Trešnjevačkog trga (placa) i onda pičiš ravno Trakošćanskom ulicom dok ne dođeš do dvorane ispred koje zvjeraju povelike grupe metalaca i onih koji se tako osjećaju. Ako se zadesiš negdje oko trga Bana Jelačića, sjedneš na tramvaj broj 12, također u smjeru destinacije Ljubljanica, a ako stižeš busom, sjedneš na bilo koji tramvaj koji vozi do glavnog (željezničkog) kolodvora (2,6...) pa tamo presjedneš na 9 itd. Ukoliko dolaziš autom, parkiraj se negdje na periferiji u blizinu tramvajske pruge (pazi da ne spada u neku od 3 gradske zone jer se parking naplaćuje) i piči tramvajem u smjeru kolodvora ili trga Bana a dalje prema gornjim uputama. Na kraju ako ti se neda zajebavat s gradskim prijevozom a imaš love viška, sjedni na stražnje sjedalo taksija i reci - vozi brate na Judase :)
Sickmanno1
01-07-2008, 01:01
Da...jesam konj...mogao sam napisati kako dolazim...najme dolazim busom...znaci dodem do trga, pa onda u tramvaj broj 9 :D
Razumijo...fala ^^
Sto se tice taksija...ne fala...rade cu dati nekom ROMu sta zica na trgu ^^...
Neven <R>
01-07-2008, 09:18
Sa trga je 12-ica, sa glavnog kolodvora 9-ka. :P
D.E.M.O.
01-07-2008, 09:58
ja necu doci :shock:
Worthaur
01-07-2008, 10:02
Koji k bi to trebalo znacit?
Što je bilo? Intervju kakav ili samo najava?
najava i nešta za fanove nagradna igra za razgovor fanova s članovima judasa
Dreamer Deceiver
01-07-2008, 12:03
ja ne idem :(
mogo sam birat judase ili maidene... maideni pobjedili jer je to band koji me uveo u metal :(
ali ne žalim, draži su mi ipak maideni :D
ali ipak u jednu ruku mi je žao što ne idem na judase :(
smartass
01-07-2008, 12:55
jel vas dota ide na koncert???
[quote="axe_wild":3fa3nmw5]Kolika ce bit cijena karte na dan koncerta? Ne mogu ju kupit prije :(
Koji k bi to trebalo znacit?[/quote:3fa3nmw5]
Pa mislio sam da ce se rasprodat do tada
Worthaur
01-07-2008, 13:46
Pa mislio sam da ce se rasprodat do tada
Ovo je Hrvatska, kad se u Hrvatskoj rasprodao neki dobar metal koncert? :(
JUDASI OTKAZANI OMFG BAŠ ČITAM TELETEKST!!!
JOŠ NAPIŠU ZBOG LOŠEG ZDRAVSTVENOG STANJA BASISTE GELNA TIPTONA A NAVODNO IMA BRUH...
INACE,TIPTON JE GITARIST NE BASIST
http://judaspriest.com/news/fullstory.a ... 0F3A602E62 (http://judaspriest.com/news/fullstory.asp?id=A1F2C393-1596-46FA-9411-380F3A602E62)
:cry:
Worthaur
01-07-2008, 15:30
"this is the first time in the history of Judas Priest that we have had to cancel any shows and we are very sorry to all those disappointed fans"
naravno
Nema bruh nego upalu slijepog crijeva i to ga je ulovilo uoči koncerta u Beogradu koji je trebao biti večeras. Za popizdit. Ko bog su mu dali neku pokvarenu brlju tamo i sjebali mu drob.
Proglašavam dan žalosti na forumu.
ali najviše
JOŠ NAPIŠU ZBOG LOŠEG ZDRAVSTVENOG STANJA BASISTESGLENA TIPTONA A NAVODNO IMA BRUH...
LOL ?
Dreamer Deceiver
01-07-2008, 16:35
jebemu žao mi je ljudi... srećom ja nisam kupio kartu i moj stan je ostao pošteđen ( rasturio bi ga cijelog da sam primio ovu vijest a da imam kartu )
jebiga, da su fer odradili bi taj konc par dana kasnije
To se desilo zbog blasphemy-a na ovom forumu... Maideni su Bogovi metala :gitara:
PS: Žao mi je zbog vatrenih ljubitelja Judasa!
eh ll21,nitko nije dorastao da bi zamjenio tiptona :P
@LL21, ma ja se zezam pošto su mi Maideni draži i njih smatram bogovima metala...
Sickmanno1
02-07-2008, 01:26
Ja jebeno nemogu vjerovat...da nisam sada pogledao dosao bi u ZG za bezveze :(
Jedina dobra stvar je što se zbog ovog osjećam gore nego nakon tekme s Turskom, pa sam napokon skinuo nogomet s duše :)
Sickmanno1
02-07-2008, 09:27
Jedina dobra stvar je što se zbog ovog osjećam gore nego nakon tekme s Turskom, pa sam napokon skinuo nogomet s duše :)
Daj :(
3 Dana sam fugirao plocice do pol 2 ujutro nebili ko covjek otisao na Judase :(
kuraccc
zašto sam se ja trrudio proci razred bez popravka....
Ček onda oni nisu bogovi. :?
Bogovi se ne mogu razboliti niti dobiti bruh. :yuck:
And I was so happy about tonight...
...a jel zna netko da li je otkazano il odgođeno na kraju krajeva?
Worthaur
02-07-2008, 19:47
Najvjerojatnije otkazano...
Dreamer Deceiver
02-07-2008, 23:36
a kako to da već sutra sviraju ?
btw jučer je na vinkovačkoj televiziji bio neki show metal eye i bili judasi,koncert onaj u tokiu brijem...
a kako to da već sutra sviraju ?
We are very pleased to tell everyone that Glenn Tipton will be flying back out to Europe today (Thur 3rd July) to rejoin the Tour and the show in Liberec will be going on as scheduled! Glenn has seen a specialist and even though he is still not well and has to have more tests next week he will be finishing off the rest of the European Dates!
Jayne Andrews
3rd July, 2008
Najnovije pripćenje na njihovom sajtu. Inače, na forumu piše da nakon europske turneje ide na operaciju. Nadajmo se da će sve proći OK.
King tiger
04-07-2008, 11:34
i sta sad.
ostajete bez para ? :(
Worthaur
04-07-2008, 19:34
http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... ctionId=41 (http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=40354§ionId=41)
omfg :ĐĐĐ
Worthaur
04-07-2008, 20:11
Pa je, to je fejk
King tiger
04-07-2008, 20:18
"Born August 25, 1951 (1951-08-25) (age 56)
Walsall, England"
vjerovali ili ne, stari mi je rodjen tacno istog datuma kad i halford.
izgubljeni bosanski halfordov gej brat?
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=40354§ionId=41
Ovo je tipičan primjer najgoreg negativnog novinarstva koje postoji. Čovjek je napisao unaprijed članak i objavio ga ne provjeravajući da li je koncert održan. Ah Balkane moj. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=40354§ionId=41
Ovo je tipičan primjer najgoreg negativnog novinarstva koje postoji. Čovjek je napisao unaprijed članak i objavio ga ne provjeravajući da li je koncert održan. Ah Balkane moj. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Jebote kakvi debili.
Pogledajte samo komentare ispod clanka.
lol cina :rotfl: :rotfl: :rotfl:
oprostite mi na ovom,al ovo jednostavno moram reć,ja ne slušam judas e(nisam čuo niti jednu njihovu pjesmu)[ovo sam moro reć jer svaki dan ugledam ovu temu,nisam mogo a da ne kažem]
btw,samo me nemojte izvrijeđat
Sickmanno1
10-07-2008, 01:30
lol :D
Jebga, ne slušam ni ja Rambo Amadeusa pa živim :)
Sickmanno1
10-07-2008, 12:27
Otkrio sam odlicnu kombinaciju :D
Diablo 2 + Judas Priest - Nostradamus
Isuse sto se uzivim :D
Dreamer Deceiver
13-07-2008, 16:42
[quote]Glorija, supruga Maksa Kavalere, poreklom je iz Srbije, a i ćerka mu je udata za Srbina!
Muzika iz naših krajeva već dugo ima uticaj na rad Kavalere, a zabeležena je i neverovatna anegdota da je brazilski metalac odlučio da u svoju muziku uvrsti elemente romske muzike iz Srbije, kada je na svadbi ćerke u Beogradu čuo romski plehani orkestar koji izvodi jednu od najagresivnijih pesama „Sepulture", „Roots"! Posledice ovog muzičkog otkrovenja ostaće zauvek zabeležene u analima hevi-metal zvuka, jer je Kavalera na snimanje albuma „Prophecy" grupe „Soulflaj" pozvao i romski orkestar!
:rotfl:[/quote:3a5a3xqx]
nešto mi nije jasno, zašto malo lik piše po vuku i malo po engleskom ( soulflaj, prophecy ) ? XD
inače, čini se da sam ja jedini ovdje kojem se ne sviđa novi album judasa :(
Uf, meni je novi album Judasa odličan ^^
Duke of Earl
13-07-2008, 16:59
inače, čini se da sam ja jedini ovdje kojem se ne sviđa novi album judasa :(
Nisi, i meni je loše od tog albuma, bombastičnost i pompoznost na najvišem nivou, to definitivno nisu Judasi za mene :(
Fuckaj Judase....Necu imat prilike gledat Cavalera bracu....steta!
Niš ne komentirate kako sam ipak uspio ugurat Halforda u PC Play mada je koncert otkazan :)
Sickmanno1
01-08-2008, 22:55
Niš ne komentirate kako sam ipak uspio ugurat Halforda u PC Play mada je koncert otkazan :)
Nisam jos kupio PCPlay, al kao dobar Nostradamus, predvidio sam to vec :D
Dreamer Deceiver
01-08-2008, 23:10
samo se nadam da nije u stilu onog članka o koncertu koji se "održao" u srbiji XD
[quote]Glorija, supruga Maksa Kavalere, poreklom je iz Srbije, a i ćerka mu je udata za Srbina!
Muzika iz naših krajeva već dugo ima uticaj na rad Kavalere, a zabeležena je i neverovatna anegdota da je brazilski metalac odlučio da u svoju muziku uvrsti elemente romske muzike iz Srbije, kada je na svadbi ćerke u Beogradu čuo romski plehani orkestar koji izvodi jednu od najagresivnijih pesama „Sepulture", „Roots"! Posledice ovog muzičkog otkrovenja ostaće zauvek zabeležene u analima hevi-metal zvuka, jer je Kavalera na snimanje albuma „Prophecy" grupe „Soulflaj" pozvao i romski orkestar!
:rotfl:
nešto mi nije jasno, zašto malo lik piše po vuku i malo po engleskom ( soulflaj, prophecy ) ? XD
inače, čini se da sam ja jedini ovdje kojem se ne sviđa novi album judasaS:([/quote:1phbc0e2]
nisi :P
Sickmanno1
05-08-2008, 02:01
Ja nekuzim gdje pise ista o Judasima :(
^^
me2
molim wikinga da objasni :D
Black Sabbath su bogovi metala :gitara: __pogledajte i ovu listu:
http://digitaldreamdoor.nutsie.com/pages/best_metal-art.html
Duke of Earl
20-08-2008, 18:02
Ovo mi je sasvim dovoljno da se ova lista proglasi nevažećom:
Top Metal Artist in 2000s:
1. System of a Down
2. Tool
3. Mudvayne
4. Children of Bodom
5. Slipknot
6. Opeth
7. Symphony X
8. In Flames
9. Killswitch Engage
10. Dimmu Borgir
samo dimnu borgir valjda od tih 10(mozda i SOAD i CoB ali nisam ih slusao nesto jako)
Mafioz0r
20-08-2008, 19:58
4. Children of Bodom
Ne kužim tu opsjednutost CoB-om. Kad je riječ o power/death metalu, Kalmah uber alles.
Btw, kaj nije Tool prog rock?
Dreamer Deceiver
20-08-2008, 22:29
tool i je prog rock, ali neki ga smatraju i metalom pošto ima neke "metalnosti" u sebi
Ja nekuzim gdje pise ista o Judasima :(
Digital PC Play - najava Brütal Legend.
1. System of a Down
2. Tool
3. Mudvayne
4. Children of Bodom
5. Slipknot
6. Opeth
7. Symphony X
8. In Flames
9. Killswitch Engage
10. Dimmu Borgir
Da ne pricam o tome da je na listi Aretha Franklin kao najbolja izvođačica u 70'.
King tiger
21-08-2008, 09:02
rock izvodjacica to jest.
Zapravo lista i nije tako loša. Dopada mi se što su nastojali svako desetljeće "pokriti" po raznim kriterijima a ne samo po komercijalnom efektu. Što se tiče zadnjeg desetljeća, mislim da je lista napravljena prerano i nepotrebno, jer će se o tom periodu moći nešto rezimirati tek oko 2012.-2015.
Naravno, veliki problem pri izradi takvih ljestvica predstavlja podijeljenost metala po žanrovima, no sve u svemu solidan posao. Pokušajte vi sami napraviti takvu listu, garant nećete naći niti jednog tko će se s njom složiti :)
Dreamer Deceiver
21-08-2008, 10:42
zanimljiva je i ova lista :
http://digitaldreamdoor.nutsie.com/page ... -perf.html (http://digitaldreamdoor.nutsie.com/pages/best_metal-vocal-perf.html)
drimr desivr tek na 20. mjestu :(
a i kladim se da bi toolov pushit bio na malo višem mjestu da bi uvrstili live verziju iste pjesme s salivala. skoro sam se rasplakao kad sam čuo koliko je ta stvar odlična uživo i kako maynard je odlično otpjeva
Mafioz0r
21-08-2008, 10:52
Bar je Daniel Heiman na listi, makar na 100. mjestu. Po meni je lik najbolji heavy/power metal vokal.
qVjcD_LPukw
A topic je o...? Bez obzira na sve liste, moji bogovi metala mogu biti samo jedni. Kome nisu, neka se igra u drugim topicima, a ovaj poštedi indolentnog subremarkizma.
Sickmanno1
05-09-2008, 13:24
Jel netko od vas zna za koji hrvatski band da svira stvari od Judasa?
Po meni to bi jedino mogli biti Hard Time, mislim da Pišta voli Judase, ali nisam siguran.
1. System of a Down
2. Tool
3. Mudvayne
4. Children of Bodom
5. Slipknot
6. Opeth
7. Symphony X
8. In Flames
9. Killswitch Engage
10. Dimmu Borgir
in flames i killswitch engage su bolji od slipknota 213213221321 puta, i po mome bolje da su umijesto slipknota stavili stone soure
Sickmanno1
05-09-2008, 23:50
Po meni to bi jedino mogli biti Hard Time, mislim da Pišta voli Judase, ali nisam siguran.
Mislio sam na neki demo band...koji ni nema diskografiju...
Sickmanno1
25-05-2009, 08:13
JUDAS PRIEST UNLEASH NEW LIVE ALBUM, �A TOUCH OF EVIL: LIVE�
As the creators of a live release that is considered to be one of the all-time great concert recordings in the realm of heavy metal (1979’s ‘Unleashed in the East’), whenever Judas Priest announce a new live album, metalheads worldwide instantly take note. And on ‘A Touch of Evil: Live’ (due for release in July 2009 via Sony Music and Epic Records), the mighty Priest - which includes singer Rob Halford, guitarists Glenn Tipton and KK Downing, bassist Ian Hill, and drummer Scott Travis - doesn’t disappoint. Focusing primarily on fan-revered album cuts (all previously unreleased in live form on CD), ‘A Touch of Evil: Live’ features absolutely scintillating renditions of such Priest gems as “Riding on the Wind,” “Beyond the Realms of Death,” “Dissident Aggressor,” “A Touch of Evil,” “Eat Me Alive,” and the set-closing “Painkiller.” Also of note are the first live album appearances of standouts from Priest’s critically acclaimed 2008 concept double disc, ‘Nostradamus’ (“Death” and “Prophecy”).
Recorded by Martin Walker and Brian Thorene during the Judas Priest’s mammoth 2005 and 2008 world tours, ‘A Touch of Evil: Live’ also marks the first Priest album that producer Tom Allom has worked on since 1988 (co-producing along with the band). It was such Allom-produced albums as the aforementioned ‘Unleashed in the East,’ as well as ‘British Steel’ and ‘Screaming for Vengeance’ (among others) that made Priest not only one of the premier metal acts, but one of the leading global rock acts. As heard throughout ‘A Touch of Evil: Live,’ Priest remain a must-see live act…and a must-hear one, as well.
‘A Touch of Evil: Live’ track listing:
JUDAS RISING
HELLRIDER
BETWEEN THE HAMMER & THE ANVIL
RIDING ON THE WIND
DEATH
BEYOND THE REALMS OF DEATH
DISSIDENT AGGRESSOR
A TOUCH OF EVIL
EAT ME ALIVE
PROPHECY
PAINKILLER
For more information, visit:
www.judaspriest.com (http://www.judaspriest.com)
:gitara: :gitara: :gitara:
Dreamer Deceiver
25-05-2009, 08:19
zanima me kako ce otpjevat :/
super bend,prije sam ih nekako više slušao i opet su mi draži od masu bendova
Razzarach
29-06-2009, 21:34
priest owna
al nekak je sjebano kad je halford gay
priest owna
To je vjerojatno zato što si jako glup, no nisam siguran.
Ne. Ali mi nije jasno kako nikome nije bila čudna ona koža što ju je prije nosio.
Rider me siluje sa tim Judasima već proteklih par dana. Poslupao sam British Steel album ireći ću da nisi loši a nisu ni tako dobri kao što ih w1k1n6 opisuje.
Lord Ragnarok
29-06-2009, 23:59
to mi cjelo vrijeme odzvanja uglavi odkako sam procitao njegov post. cjeli album Painkiller te posebice pjesme Revolution, Angel i Worth Fighting For.
samo dimnu borgir valjda od tih 10(mozda i SOAD i CoB ali nisam ih slusao nesto jako)
Whaaaa, a Tool.DObro ajde nisu neki pretjerano brutalan metal,ali valjaju ohoohoh jako valjaju..
Godinu dana.
Guess what is.
Tool pere već 16 godina xD....A i vidim da je netko ozivio temu pa nisam obracao paznju na datume od stranice prije, a ionako je podatak za 2000. kako mi se čini pa je 9 godina...a i Judasi su prilično star bend
The Great Duck
30-06-2009, 09:55
priest owna
Kakve veze ima ako je on glup s tim što je Halford gay?
priest owna
Kakve veze ima ako je on glup s tim što je Halford gay?
Pa ti si tako smiješan! Sam smišljaš te fore ili?
The Great Duck
30-06-2009, 10:20
O kakvim forama ti govoriš?Zašto sam ti ja smiješan?
The Great Duck
07-07-2009, 14:43
E,i možda ću slijedeći mjesec za rođendan uzet neki album od Priesta,pa jel može koja preporuka (imam već Painkillera).
Sickmanno1
07-07-2009, 14:47
E,i možda ću slijedeći mjesec za rođendan uzet neki album od Priesta,pa jel može koja preporuka (imam već Painkillera).
IMO British Steel ^^
Mnogo se razlikuje od Painkillera, ali osobno mi je najdrazi...
The Great Duck
07-07-2009, 14:54
BTW,kupio sam remasterirani PK za 90 kn,pa me zanima,jesu li i ostali njihovi stariji remasterirani albumi tako jeftini?
Dreamer Deceiver
07-07-2009, 15:34
jesu, ja sam svoj Sin After Sin kupio isto za 90 kn... ili 78 :/
ne sjećam se, ali uglavnom su jeftini :D
preporučujem ti : sin after sin ili sad wings of destiny
The Great Duck
19-07-2009, 14:08
Izišao nekidan novi live album od Judasa...Jel ga tko poslušao?
Izišao nekidan novi live album od Judasa...Jel ga tko poslušao?
Da, to je live album A Touch of Evil: Live. Odličan je, samo mi je nekako premalo stvari na njemu. Nakon Nostradamusa sam nekako očekivao barem live dupljak, recimo na jedan CD su mogli staviti stare stvari, a na drugi live verzije Nostradamusa i onda bi to bilo posebno zanimljivo. U svakom slučaju, obzirom da su Judasi poznati da uživo sviraju (za razliku od 98% drugih metal bandova) savršeno precizno, pa njihovi live albumi zvuče perfekcionistički uz dodatak live atmosfere, ovo je topla preporuka za svakog fana i kolekcionara. Ipak moram priznati da se album prebrzo odsluša pa mu zbog toga ne bih dao čistu desetku.
U svakom slučaju fora je poslušati nove stvari zajedno uz stare i moram reći da su Judasi jedna totalna konstanta kvalitete.
guessWhosback
20-07-2009, 02:34
Ma bolje da uzmem Stadium Arcadium od RHCP...uzeo bih ja i Judas Priest...ali će mi u 8.9. birthday pa ću si uzeti ipak RHCP...oni mi imaju originalan zvuk...sve rokere ownaju na kvadrat!
GeraltofSmeg
20-07-2009, 15:26
Ma bolje da uzmem Stadium Arcadium od RHCP...uzeo bih ja i Judas Priest...ali će mi u 8.9. birthday pa ću si uzeti ipak RHCP...oni mi imaju originalan zvuk...sve rokere ownaju na kvadrat!
Koliko glazbe si poslusao, djecace? :D
guessWhosback
20-07-2009, 16:03
Više repa nego metala...ali sam RHCP uvijek volio...oni mi imaju fenomenalan zvuk!
Medolina
20-07-2009, 18:20
Grinder....S:D
Horny Devil
20-07-2009, 19:08
Neki dan sam slucajno na jednoj od bosanskih televizija vidio dokumentarac o nastanku albuma British Steel. Nisam neki fan metala, kao sto nisam ni mrzitelj, ali film je na vrlo interesantan nacin objasnio kako su nastale neke od pjesama. U jednoj su se nabacivali s nozevima i vilicama kako bi dobili zvucne efekte, u neke diskretno ubacili reggae elemente i slicno. Moram priznati da nisam nikad metal povezivao s eksperimentiranjem, ali naravno da netko je morao eksperimentirati da bi se doslo do tog zvuka. Zanimljiv je i dio kad Halford priznaje kako ni danas nema pojma o cemu je pjevao na vecini pjesama s tog albuma.
GeraltofSmeg
20-07-2009, 19:09
Grinder....S:D
The Rage je najbolja (pjesma s albuma, jel) :(
Neki dan sam slucajno na jednoj od bosanskih televizija vidio dokumentarac o nastanku albuma British Steel. Nisam neki fan metala, kao sto nisam ni mrzitelj, ali film je na vrlo interesantan nacin objasnio kako su nastale neke od pjesama. U jednoj su se nabacivali s nozevima i vilicama kako bi dobili zvucne efekte, u neke diskretno ubacili reggae elemente i slicno. Moram priznati da nisam nikad metal povezivao s eksperimentiranjem, ali naravno da netko je morao eksperimentirati da bi se doslo do tog zvuka. Zanimljiv je i dio kad Halford priznaje kako ni danas nema pojma o cemu je pjevao na vecini pjesama s tog albuma.
Ne znam da li ste gledali dokumentarnu seriju o rock glazbi koja je išla na HTV-u prije nekih 2 godine. Jedna epizoda je govorila o počecima heavy metala i tamo je Halford pričao kako su u bandu raspravljali kako napraviti neki macho image po čemu bi ih ljudi prepoznavali i po čemu bi se razlikovali od ostalih rockera. Na kraju je otišao u londonski Soho i tamo u jednom fetiš shopu nakupovao hrpu sado/mazo opreme, kožne odjeće za zakovicama, kape, ogrlice, narukvice, lance, pa i čuveni bič kojim na koncertima i dan danas bičuje Harleya dok ga turira. Ubrzo su svi heavy bandovi počeli slijediti tu modu, tako da čitava ta ikonografija i "moda" koja je uvelike prisutna i danas, zapravo ima svoje korijene u Judasima.
http://www.imagesforme.com/out.php/i601647_jpleather.jpg
http://www.imagesforme.com/out.php/i601648_metalhammer.priest.jpg
Horny Devil
21-07-2009, 09:07
Gledao sam taj dokumentarac(serijal zapravo). Zove se Sedam razdoblja rocka i uz metal ima epizode posvecene punku, grunge-u, stadionskom rocku i sl. Cini mi se cak da su ga reprizirali ove godine. Tko voli rock u bilo kojem obliku neka pogleda. Sto se ikonografije tice, W1k1n6 je sve rekao tako da nemem sto pametno dodati.
The Great Duck
18-08-2009, 19:59
Zaboravih se pohvaliti,kupio British Steel pred 11 dana u Šibeniku. :)
Nikad slušao i nikad čuo za te Judase,al ako su bogovi metala,onda mora da su loši.
MasaKrisT
04-02-2010, 18:07
vrati se za 5 godina na forum,thx
Razzarach
04-02-2010, 19:54
spama u secenovoj temi -.-"
Jedna epizoda je govorila o počecima heavy metala i tamo je Halford pričao kako su u bandu raspravljali kako napraviti neki macho image po čemu bi ih ljudi prepoznavali i po čemu bi se razlikovali od ostalih rockera. Na kraju je otišao u londonski Soho i tamo u jednom fetiš shopu nakupovao hrpu sado/mazo opreme, kožne odjeće za zakovicama, kape, ogrlice, narukvice, lance, pa i čuveni bič kojim na koncertima i dan danas bičuje Harleya dok ga turira.
Da da,sjecam se toga :D
Nikad slušao i nikad čuo za te Judase,al ako su bogovi metala,onda mora da su loši.
Zkj moraju biti loši onda??
Lord Ragnarok
04-02-2010, 23:05
jer heavy metal i rock nisu glazba dok jedna nepismena crncuga koja jedva zna recenicu sklepati pise vrhunsku glabu sa savrsenima lyricsima.
TeraBajt
05-02-2010, 10:28
pcplay je uveliko najlaksi forum za trolat.
Razzarach
05-02-2010, 15:19
no shit sherlock :S
secen... banhammer?
Zkj moraju biti loši onda??
Pa to su onda sigurno neki što se deru aj dokažite mi suprotno!
MasaKrisT
05-02-2010, 15:36
ivane brate spamas po gazdinom topicu, to ti je ko da udjes u perajama u đamiju.nemoj se igrat.
Ma šta spama pa govorim ti istinu samo!m
to ti je ko da udjes u perajama u đamiju
http://imgur.com/IYfHN.jpg
also,piše se džamija a ne đamija
The Great Duck
06-02-2010, 15:03
QwmSdq7lxwo&feature=related
:rotfl: :pray: :pray: :rotfl:
:) vrlo primjereno ali nećemo se držat naslova pjesme. Inače ovo im je jedna od stvari koje mi se najmanje sviđaju, tu su malo otišli u glam metal vode sljedeći trendove tih vremena (Wasp, Bon Jovi, Kiss...). Kod njih je dobra konstanta što su na svakom albumu uvijek imali po nekoliko jako dobrih stvari, mada se vrlo često znalo naći i tog glam zvuka iz jednostavnog razloga što su samo s njim mogli biti puštani na radiju i telki.
The Great Duck
19-02-2010, 15:51
Hmm,ne bih baš nazvao WASP glam metalom...Istina,imaju šminke i još neka obilježja glama,ali su glazbeno (bar pjesme koje sam ja čuo) više pravi heavy.Od Kissa sam slušao nešto stvari iz 70-ih,koje su mi odlične,ali to nije baš glam metal,za ovaj period bez šminke ne znam,al sam čuo da su tu bili glam,i da su dosta sakali.
Za ove glam stvari,Turbo jest glam album,Ram it Down ima par gej trenutaka (refren od Hard as Iron i "shout it out,we are together now..." u Ram it Down),al ne bih baš rekao da su imali glam stvari osim tih.
Ha čuj, ne možeš reći samo za Bon Jovija da je glam metal :) Imali su svi ovi drugi toga, no to uopće ne držim nečim lošim. U glam metalu ima odličnih pjesama koje se dugo zadržavaju u uhu i svatko od nas si sigurno poneku zapjeva, makar u glavi :)
Problem je što riječ glam odmah vuče na glam rock pa ti se u glavi odmah stvori slika Sweetovaca u šljokičastim odijelima i čizmicama deda mraza :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.