Log in

Pogledaj cijelu verziju : Rock

Stranica : 1 [2] 3 4

Kenyi
02-05-2009, 08:40
Showbiz ti krasi malo mracnija atmosfera i liriksi.
Naravno da slusam Muse, prerulaju :D

###DK###
02-05-2009, 09:45
Eh da, Muse su odlični.
Imam zadnji album.
Starlight mi je zasad najbolja pjesma. :D

Raz
02-05-2009, 09:50
Zasad sam preslušao Black Holes And Revalations i Showbiz. Showbiz mi je ipak lošiji no dovoljno dobar :)
U Black Holes And Revalations mi je najbolja pjesma zasada Knights Of Cydonia a u Showbizu Muscle Museum.

###DK###
02-05-2009, 10:06
Trebam pod hitno poslušati i ostale albume.
Stvarno legendaran bend.
Dakle, koji je najbolji nakon Black Holes And Revelations? :D

Kenyi
02-05-2009, 15:57
Origin of Symmetry.
Meni je sa Showbiza najdraza Showbiz, malo mi puno znaci pjesma pa zato :D

Edi Sm187
02-05-2009, 17:41
U posljednje vrijeme dosta slušam rock i nastojim biti fokusiran na razdoblje drugog dijela 60-ih i početka 70-ih. Do sad sam poslušao sve studijske albume i po jedan live album The Who-a (ipak mi je Leeds najdraži) i Jimija Hendrixa (Electric Ladyland mi je nekako najdraži zbog 15-ominutnog Voodoo Chilea, Rainy Daya itd.).

Nedavno sam počeo slušati Velvet Underground, band koji je malo, ehm, drugačiji... Zanima me je li ih netko slušao ili, još bolje, sluša li ih?

Anarion.Umarth
02-05-2009, 19:27
velvet rula, imaju najutjecajniji debi album, isti je nedugo od izdavanja proglašen najutjecajnijom pločom druge polovice 20. st, šta možda i nije, ali nadahnjuje mnoge bendove

nico ima prekul glas, a ni lou reed nije loš
btw, poslušaj njegov the gun

smartass
02-05-2009, 19:42
mando diao i the hives mi nisu loši bendovi....

Lord Ragnarok
08-05-2009, 08:59
bacam mali ressurection na ovaj topic.
vise neznam sta slusati pa ako moze nesto od prijedloga (sve poznatije/bolje sam slusao ili otkantao) pa eto, ako netko zna nesto
ps moze i punk ako imate nesto dobrih prijedloga

Anarion.Umarth
08-05-2009, 09:09
king crimson-the court of the crimson king
the beatles-sgt. peppers lonely hearts club band
iggy pop-lust for life
talking heads-stop making sense koncert
pink floyd -the wall
-dark side of the moon
-piper at the gates of dawn
jethro tull-the very best of
nirvana-unplugged
the doors-morison hotel
-waiting for the sun
-soft parade
velvet underground & nico
lee hazlewood-these boots are made for walking the best of

itd...

ugl, sve dobra muzika raznih podžanrova(prog, psihodelija, grunge, blues rock...)

Lord Ragnarok
08-05-2009, 09:17
pokusati cu sa king crimson te talking heads i the doors
ovo ostalo sam vec cuo/poslusao/otkantao

Raz
08-05-2009, 09:45
Još par preporuka:

Focus - The Best Of (Hocus Pocus)
Muse - Black Holes And Revalations
Dire Straights - (the very best of)
Mr. Bungle - Mr. Bungle
CCR - Green River, The best of...

Korpse
08-05-2009, 09:47
Kako je meni Muse overrated, da se razumijemo, nisu oni uopće nešto tako loši, ja sam ih i poslušao, ali ne kužim toliki hype oko njih.

prasnjak
08-05-2009, 10:02
Još par preporuka:

Dire StraightsS- (the very best of)
Mr. Bungle - Mr. Bungle

lol.

Raz
08-05-2009, 11:03
Još par preporuka:

Dire Straits - (the very best of)
Mr. Bungle - Mr. Bungle

Evo ispravio sam... grammar nazi :P

Korpse
08-05-2009, 13:23
Da baš ti bendovi. Nisu uopće tako nešto dobri da poneki članovi ovog foruma svršavaju na to.

Raz
08-05-2009, 13:28
Muse mi je čisto ok band, a zadnji mi je album carski.

cham3leon
08-05-2009, 13:39
Stadionski bendovi su uvijek overrateani, to im je u opisu posla...

U2 je dosta nahajpan, čak previše u odnosu na stvarnu kvalitetu što privlači veću publiku i donosi više para, makar su i zaista vrhunski i imaju vlastite hitove koji nikada neće zastarjeti.

Coldplay se potpuno izgubio u nekakvom komercijalnom labirintu s ovim novim albumom, i praktički su završili sa pravom svirkom kakva ih je krasila, bar zasad.

Muse isto ima lijepu kolekciju hitova, ali kod njih mi se 90% pjesama ne sviđa. Jedine koje mi nešto valjaju su Starlight, Supermassive Black Hole i donekle Knights of Cydonia.

Raz
08-05-2009, 13:41
Mr. Bungle owna sve :)

prasnjak
08-05-2009, 13:42
Led Zepellin.Muse.U2.Radiohead.Coldplay.Nirvana.Queen. Tool.Red Hot Chilli Peppers.Nightwish.
Kvazi alternativni bendovi za kvazi alternativnu publiku.I zalosno precjenjeni.

Ti želiš reći da su Led Zeppelin i Queen precjenjeni?

prasnjak
08-05-2009, 13:44
Objasni zašto.

vukopas
08-05-2009, 13:49
Ja mislim da su Led Zeppelin podcijenjeni :D

Duke of Earl
08-05-2009, 13:54
Oke, za Queen se slažem, prva 4 albuma su klasici, ali kasnije albumi u cijelini i nisu baš nešto, izuzev hitova. Dok se za Led Zeppelin definitivno ne slažem, svi njihovi albumi su klasika, osim možda zadnja dva, ali imaju svojih trenutaka. Vidim da i spominješ Tool, također nikako nisu precjenjeni, neznam kak si to zaključio.

Dreamer Deceiver
08-05-2009, 14:13
Led Zepellin.Muse.U2.Radiohead.Coldplay.Nirvana.Queen. Tool.Red Hot Chilli Peppers.Nightwish.

:(

Korpse
08-05-2009, 14:24
Tool nije precijenjen, nikako. A Nirvana nema nikakvog talenta i bila je popularna jer su se tada svi zasitili metala i trebala im je nekakva pauza i premda ne kužim zašto. Grunge je u pravo vrijeme došao, činjenica je da je grunge umro sa Kurtom.

cham3leon
08-05-2009, 14:32
Ne znam di je u taj koš strpao i Nirvanu? A kamoli još Led Zeppelin? Znači, svaki bend koji je renomiran ne valja? Nešto ti tu ne štima...

Korpse
08-05-2009, 15:02
Nirvana ne valja, Zeppelin valja.

Electromaster
08-05-2009, 15:05
Od svega ovoga slušam možda 3 pjesme od Toola i Nightwisha. I win.

cham3leon
08-05-2009, 15:42
Nirvana ne valja, Zeppelin valja.

Moj ukus je bolji od tvog 8)

Dreamer Deceiver
08-05-2009, 16:14
danas si više altrenativan ako nisi altrenativan

cham3leon
08-05-2009, 16:20
Ha, istina. Zato je rock zapravo mrtav, jer je izašao iz alternativnosti.

mortician
08-05-2009, 16:22
Zeppelini i Tool daleko od toga da su precijenjeni...

danas si više altrenativan ako nisi altrenativan

idem meditirat o tome :)

Dreamer Deceiver
08-05-2009, 16:33
pa šta nije istina ? :D

mortician
08-05-2009, 16:37
nazalost je

cham3leon
08-05-2009, 20:24
Kako bi bio alternativan, prvo i prvo moraš slušati muziku koju nitko ne sluša. Dakle, neke najnepoznatije bendove koji imaju kul ime. Ako ne, možeš i izmislit neko ime, glavno da nitko ne zna kakva je to uopće muzika, pa si u njihovim očima uber alternativan. Alternativnije ne može.

moraš se alternativno oblačiti - crno više nije alternativno. Nosi kričavo narančasto u kombinaciji sa svijetlozelenim. Alternativno.

Bitno je i ponašati se alternativno - rukuj se lijevom rukom, jedi alternativno - rukama, budi gay (iako je danas i hetero pomalo alternativno), puštaj nokte, itd. Čim alternativnije.

I zapamti: Alterniranje alternativnosti je uvijek alternativno. I alterniranje svake alternirane alternativnosti će tako biti još alternativnije.

Raz
08-05-2009, 20:37
Ovo se pretvara u flejm, pustite ljude da slušaju što žele i gotovo :)

Kostolomac
08-05-2009, 23:17

:( ^2
LL21, razočaran sam. A i boli me kifla što je neki bend precijenjen od strane ostalih ako meni paše.
I glupo je pljuvat po nekim alternativnim bendovima samo zato što ih uzdižu glupi vonabi-alternativ kreteni. Onda bi ja mogao pljuvat po Maidenima, G'n'R-ima i ostalim razvikanim bendovima samo zato što znam kretene koji ih slušaju.

Dreamer Deceiver
09-05-2009, 10:36
znači nesmijem slušat glazbenike/bendove koji su prodali više od 1000 albuma ? ili je 1000 prodanih albuma prevelika brojka ?

Dreamer Deceiver
09-05-2009, 10:50
sorry, često odmah postam nakon pročitane prve rečenice -.-
A ono, ide i meni na kurac to hajpanja, ali nema gorega kad ti dođe netko i kaže da mu je najbolja pjesma od metallice nothing else matters ili Fear of the dark od Iron Maidena. Dobro da slušaju baš bend, nemam ništa protiv, ali kad znaju samo par pjesmi koje su hit i samo njih slušaju, e to je već -.-

Electromaster
09-05-2009, 11:05
ali kad znaju samo par pjesmi koje su hit i samo njih slušaju, e to je već -.-
Ja tako radim s pun kurac bendova, ali jebemu, onda ne govorim okolo da sam fan tog benda, čak ni da ga slušam... Eventualno kažem ''Poslušao sam par njihovih pjesama...''.
S druge strane, recimo, Black Sabbath baš slušam, i znam gro njihovih pjesama napamet, i kažem da sam njihov fan.
To je ujedno i jedini bend čiju majicu imam.http://www.hcl.hr/forum/Smileys/Alpha/eusa_dance.gif

m777
09-05-2009, 12:20
Želite biti alternativni? Ja slušam klasiku. I win.

Raz
09-05-2009, 12:22
+1
Inače, sluša tko Mr. Bunglea ? :)

Duke of Earl
09-05-2009, 12:26
A ja slušam grindcore bendove iz 80.-tih koji su izdali par demoa u 50 primjeraka i onda se raspali. I win. :(

Inače, sluša tko Mr. Bunglea ? :)
Briem da bi to pitanje bilo bolje u Metal temi postavit, ali slušao sam ih ja. U zadnje vrijem baš i ne, kao i općenito projekte Mike Pattona, morao bi malo ponovit gradivo.

prasnjak
09-05-2009, 12:30

Slušam i ja. Sad ne možeš bit alternativan, jer nas je dvoje. We Fail.

Btw, tko ti je omiljeni skladatelj? Il koje ti je najbolje razdoblje?

m777
09-05-2009, 12:31
A ja slušam grindcore bendove iz 80.-tih koji su izdali par demoa u 50 primjeraka i onda se raspali. I win. :(
Odgovara ti tu ovaj smajli. Stvarno jest tužno. :(

Nego, daj preporuku neku. Za nešto.

prasnjak
09-05-2009, 12:32
Rofl,to nije alternativno.To je prepotentno i dosadno,a da ne spominjem da pjesme traju 3+ minuta :thumbs2:

Da, to je glazba za elitiste. Pop je najsavršenija i najkompleksnija glazba, to se dobro zna.

m777
09-05-2009, 12:34

Failanje je način života. Pitaj Luku.

Omiljeni skladatelj Satie, ali u bliskoj borbi sa Chopinom. Zatim slijede Liszt pa Rahmanjinov (u ponedjeljak idem na koncert u Arenu, fakjea). Tebi?

Duke of Earl
09-05-2009, 12:36
A za što ? :) Al kad smo u Rock temi, nabavi sve albuma King Crimsona, to bi te trebalo mjesec dana zabavljat. I nedavno sam isto otkrio neki Symph. Prog Rock iz Quebeca, pjevaju na francuskom, predivna i umirujuća glazba. Bend se zove Harmonium, a album "Si On Avait Besoin D'Une Cinquième Saison".

prasnjak
09-05-2009, 12:40

Failanje je način života. Pitaj Luku.

Omiljeni skladatelj Satie, ali u bliskoj borbi sa Chopinom. Zatim slijede Liszt pa Rahmanjinov (u ponedjeljak idem na koncert u Arenu, fakjea). Tebi?

Hmm. Chopina volim, al mi nije omiljen. Teško mi je odvojiti omliljenog skladatelja. Vjerojatno Rahmanjinov i Beethoven. No u zadnje vrijeme mi je Albeniz sve bolji i bolji, pošto ga stalno izvodim na gitari. Asturias - Isaac Albeniz (oEfFbuT3I6A)S- to sam jučer bio izvodio, sam za nijansu brže, gg stvar.A od razdoblja, ne mogu baš odvojiti neko omiljeno, ali kad bi morao to bi vjerojatno bio romantizam.

m777
09-05-2009, 13:54
A za što ? :) Al kad smo u Rock temi, nabavi sve albuma King Crimsona, to bi te trebalo mjesec dana zabavljat. I nedavno sam isto otkrio neki Symph. Prog Rock iz Quebeca, pjevaju na francuskom, predivna i umirujuća glazba. Bend se zove Harmonium, a album "Si On Avait Besoin D'Une Cinquième Saison".
Može. :) King Crimson volim, "obavio" sam prva dva albuma i već sam planirao krenuti dalje, a Harmonium izgleda zanimljivo.

Mnogo si me povrijedio sa ovim.Samopouzdanje mi je palo strasno :(
Nemoj tako. Svejedno te volim.

Frky
09-05-2009, 14:03
Sluša netko možda The Bambi Molesterse? Ja znam upaliti ponekad ujutro dok ispijam kavu i pušim duvan!

I da, definitivno jedna od najjačih stvari : LxanY3pb11g

pimp
09-05-2009, 14:36
Sluša netko možda The Bambi Molesterse? Ja znam upaliti ponekad ujutro dok ispijam kavu i pušim duvan!

I da, definitivno jedna od najjačih stvari : LxanY3pb11g

normalno da se slušaju , moji decki (i cura) , i kako drugs bunny kaže dolaze iz siska , nikakve zvezde , normalni ljudi

Frky
09-05-2009, 17:15
Negdje sam pročitao da su često predgrupa R.E.M.-ovcima! Svaka čast dečkima i curi :D !

pimp
10-05-2009, 08:49
brijem da su im uvijek predgrupa

T.N.T.
10-05-2009, 11:57
Sluša tko Toma Waitsa?

Duke of Earl
10-05-2009, 12:02
Sluša tko Toma Waitsa?
Naravno da sluša :) Prvi album mi je nekak najviše prirastao srcu, baš ima nekakvu finu atmosferu, a od ovih malo experementalnijih najdraži mi je Bone Machine. Naravno, nisam poslušao sve albume, ali od ovih koje jesam, ta dva se izdvajaju.

cham3leon
10-05-2009, 12:03
[quote="T.N.T.":hiefpn4h]Sluša tko Toma Waitsa?
Naravno da sluša :) Prvi album mi je nekak najviše prirastao srcu, baš ima nekakvu finu atmosferu, a od ovih malo experementalnijih najdraži mi je Bone Machine.[/quote:hiefpn4h]
Duke, postoji li išta a da ti to ne slušaš? :D

Duke of Earl
10-05-2009, 12:05
Duke, postoji li išta a da ti to ne slušaš? :D
Pa ono, moderna MTV glazba mi izaziva mučninu u želucu, i to je to otprilike :D

Čmario
10-05-2009, 12:11
Sluša tko Toma Waitsa?

Ne slusam bas,mada bih mogao,svidja mi se sto sam cuo.Koje albume da nabavim?

T.N.T.
10-05-2009, 12:57
[quote="T.N.T.":1w5x933b]Sluša tko Toma Waitsa?
Naravno da sluša :) Prvi album mi je nekak najviše prirastao srcu, baš ima nekakvu finu atmosferu, a od ovih malo experementalnijih najdraži mi je Bone Machine. Naravno, nisam poslušao sve albume, ali od ovih koje jesam, ta dva se izdvajaju.[/quote:1w5x933b]
Ja sam preslušao gotovo sve. :)
Više lajkam ove prve albume, tj. prva dva, fina kombinacija jazza, bluesa i folka.
Pomalo mi nedostaje ona "jazzy" atmosfera kakva je na The Heart of Saturday Night (npr. ovo mi je presavršeno cOUE_fmOfV4S).
Bone Machine mi je isto jako dobar, posebice Goin' Out West, bolesna stvar :) ( ZChJus0qbWsS)
Ali ipak, sveukupno najsavršeniji album mi je Rain Dogs.
Uglavnom, moja top 3 albuma su:
1. Rain Dogs
2. The Heart of Saturday Night
3. Closing Time

baldrick_
11-05-2009, 18:09
ljudi, zar ne mislite da je glupo da svaki bend koji vam se ne sviđa, a izuzetno je popularan u svetu proglasite overrated? to što vam se ne sviđa, ne znači da je overrated, overrated i underrated uopšte i ne postoje, ljudi slušaju šta im moćnici iz medija serviraju, i to je to.. ostalo su sve ukusi.

vukopas
12-05-2009, 17:41
Sluša tko Toma Waitsa?
da!!!!Mislio sam da necu naci nekog ko osim mene ovdje slusa njega.

S tim da ga vise volim onako nabrijanog kao na albumima bone machine i tako nego na ranijim
Inace cmario ja ti preporucam closing time ak oces jazzy atmosferu,bone machine ak oces nes mracno ili swordfishtrombone ako zelis malo vise zanrova na jednom albumu

Ps1ho
16-05-2009, 14:33
Sluša tko Toma Waitsa?
da!!!!Mislio sam da necu naci nekog ko osim mene ovdje slusa njega.

S tim da ga vise volim onako nabrijanog kao na albumima bone machine i tako nego na ranijim
Inace cmario ja ti preporucam closing time ak oces jazzy atmosferu,bone machine ak oces nes mracno ili swordfishtrombone ako zelis malo vise zanrova na jednom albumu

Diste momci, ja preporučam cijelu diskografiju na shuffle :)

inače od pjesama, meni najdražih izdvajam:
Jersey girl (vrh vrhova ljubavnih pjesama, od ovog bolje ne može), Hold on, Downtown train, I don't wanna grow up, Cold water, Cold ground, Romeo is Bleeding, Misery is the river of the world, Innocent when you dream, tom traubert's blues (waltzing matilda), Chocolate Jesus, God is away on business i jos puno drugih :D

Pathetica
24-05-2009, 22:09
N0FuFfcCZiE

freakinlegends.

megalodon
25-05-2009, 17:12
Poslusao Porcupine Tree.Dobro.Jako dobro.

Samael
26-05-2009, 11:49
tom waits je kao morrowind

depresivna i siva, ali genijalna atmosfera

Death By Sexy
26-05-2009, 11:54
Tom Waits \o

Bob Dylan
04-06-2009, 22:34
evo ako ima kakvih fanova straitsa i knopflera kao i ja..saznao sam da knopfler izdaje novi album-''get lucky'' 14.9.09. i kreće na turneju u 2010.pa ako bog da možda dojde na balkan opet..u da baaaar :gitara: :gitara:

Bob Dylan
04-06-2009, 22:40
da zadnji koncert je bio predobar.bio sam negdje u sredini al bilo je prejebeno.Inače ovo ce bit kraća turneja jer mark knopfler će radit i na nekom soundtracku 2010. pa su šanse da ce održat koncert i ovdje negdje manje al nikad se nezna.. :wink:

The Great Duck
19-07-2009, 18:41
NGaVUApDVuY&feature=related
Ovo mi je najdraža prog rock pjesma zasad...BTW,može tko preporučiti još koju pjesmu od Focusa,i još neki njima sličan bend?

megalodon
19-07-2009, 19:53
To nije bas prog rock, barem vecina pjesme. Poslusaj ove poznatije bendove, pa vidi odgovara li ti, tipa King Crimson, Jethro Tull, Yes, Genesis. Eda, probaj i Rush, nekako brijem da takav prog trazis.

xabaras
19-07-2009, 20:05
NGaVUApDVuY&feature=related
Ovo mi je najdraža prog rock pjesma zasad...BTW,može tko preporučiti još koju pjesmu od Focusa,i još neki njima sličan bend?
House of the King

The Great Duck
20-07-2009, 20:11
To nije bas prog rock, barem vecina pjesme. Poslusaj ove poznatije bendove, pa vidi odgovara li ti, tipa King Crimson, Jethro Tull, Yes, Genesis. Eda, probaj i Rush, nekako brijem da takav prog trazis.
Hvala.

The Great Duck
23-08-2009, 16:21
http://bobbydradio.com/images/classic-rock-index.jpg
Zna tko koji je ovo bend iznad Def Lepparda?

Kenyi
23-08-2009, 16:37
Twisted Sister ?

Kid A
23-08-2009, 16:43
Najgori predstavnici sweet rock/glam rock ere ili kako god vec se zvalo to sranje iz 80-tih.Sablonizirane pjesme,infantilni spotovi...izbjegavati u sirokom luku.

1GBRAM
23-08-2009, 17:00
Deep Purple
The Animals
Eagles
Nazareth
Black Sabbath
Jimi Hendrix
AC DC
Led Zeppelin
The Doors
Creedence Clearwater Revial
The Who
Thin Lizzy
Aerosmith
i ajmo reci GNR

ali uglavnom samo taj stari rock ;) ovo novo sranje je vec previse isfurano

istina,ovo novo sranje je za quratz...meni je Santana(frajer ubija),Aerosmith,GNR,Whitesnake sa Eye of the tigerom,Black Sabbath ću skinut nekoliko pjesmama sa Amazona za početak,AC/DC,RHCP imaju jedinstven zvuk,imam sve albume,Jimi Hendrix...ma ima toga puno,samo je pola toga zaboravljeno!

skitkid
23-08-2009, 17:01
pft. twisted sister su NAJBOLJI. :D

megalodon
23-08-2009, 17:01
Eye of the Tiger je Survivor, ne Whitesnake. I da, Twisted Sister je okej, ima daleko vecih sranja u glamu.

Kid A
23-08-2009, 17:02
Whitesnake sa Eye of the tigerom

skitkid
23-08-2009, 17:03
ja inače volin stare garažne ROCK bendove.
a i nove lol.

THE SONICS (f7Nffq0bOgE)

:friends:

1GBRAM
23-08-2009, 17:04
ugl,meni na WMP piše Whitesnake,no,nema veze,bude se ispravilo...jel tko čuo preradu Genesisove pjesme Land of Confusion,a tu obradu izvodi Disturbed...bolje je izvodi Genesis,duplo bolje...

Kid A
23-08-2009, 17:06
jel tko čuo preradu Genesisove pjesme Land of Confusion,a tu obradu izvodi Disturbed
opet ti :(

1GBRAM
23-08-2009, 17:13
aj mi objasni koji je tebi?Genesis je rock,Disturbed Hard Rock/Metal...

Kid A
23-08-2009, 17:15
Aj procitaj samo sta si gore napisao

1GBRAM
23-08-2009, 17:17
bolan,preradu pjesme izvodi Disturbed,a original izvodi Genesis...

Rang€r
23-08-2009, 19:17
1gbram... :pray:

inače men su najdraži peppersi, slušam ih več neke 4 godine i to svaki dan i još mi nisu dojadili.. čudo od benda : ) najdraža pjesma od njih mi je can't stop... pogotovo live...

onda gunsi, ozzy&sabbath, scorpions, ac/dc...

McPingvin_v2.0
23-08-2009, 19:29
inače men su najdraži peppersi, slušam ih več neke 4 godine i to svaki dan i još mi nisu dojadili.. čudo od benda : ) najdraža pjesma od njih mi je can't stop... pogotovo live...
Approvam :D

Kid A
23-08-2009, 19:31
Momcovi,vid'te ovo
Red Hot Chili Peppers - Instrumental #2 (B-Side) (kWsMOZiFnJw)

McPingvin_v2.0
23-08-2009, 19:35
Meni jedan od najboljih instrumentala ikada <3

Kid A
23-08-2009, 19:44
A ovo,momcovi?
Red Hot Chili Peppers- Eskimo (neXRyn2wwzA)

The Great Duck
24-08-2009, 13:42
Najgori predstavnici sweet rock/glam rock ere ili kako god vec se zvalo to sranje iz 80-tih.Sablonizirane pjesme,infantilni spotovi...izbjegavati u sirokom luku.
Jel Bon Jovi spada u to?Oni su mi dosta loši,a kako vidim to mišljenje dijeli i dosta drugih ljudi...
Nego,evo još jedna slika slična onoj gore:
http://i361.photobucket.com/albums/oo55/NORZISH/rockbands.jpg
EDIT:E da,i koji su ovo bendovi između ZZ Topa,JHE,Van Halena,Yardbirdsa i Humble Pie-a?I koji je bend ispod Van Halena?

1GBRAM
24-08-2009, 13:51
Peppersi uvijek imaju inovativan zvuk!Jel tko od vas ikada čćuo Santanu,i jel bio na koncertu u Varaždinu?

megalodon
24-08-2009, 14:16
Da, funk metal i alternative rock su strasno inovativni.

Kid A
24-08-2009, 14:22
Ja vec dugo slusam RHCP ali da se nadovezem na ovo sto kaze Luka....dobar su bend i sve to ali daleko su od neke inovativnosti.

1GBRAM
24-08-2009, 14:28
BY The Way im je po mnogima najbolji album,dok se na Stadium Arcadium vidi da im ponestaje ideja,i to podosta ideja...

Kid A
24-08-2009, 14:31
Necu uopste da raspravljam s nekim tvojih godina o muzici.Odrasti,prosiri vidike pa cemo onda razgovarati.Diskriminacija,da.

mortician
24-08-2009, 14:34
90% stvari od Peppersa je na isti kalup.

1GBRAM
24-08-2009, 14:38
Necu uopste da raspravljam s nekim tvojih godina o muzici.Odrasti,prosiri vidike pa cemo onda razgovarati.Diskriminacija,da.

1.pa zašto onda uopće komentiraš sve što ja napišem? :killyou: :-x
2.ako ti je Stadium Arcadium inovativan,neka,tebi je...

Mortician,iskreno,tako se čini,ali imaju oni i dobrih pjesama...

1.By The Way
2.Can't Stop
3.Californication
4.Snow(Hey Oh)
5.Zephyr Song
6.Otherside
ima toga još,samo dok se ja sjetim :roll:

megalodon
24-08-2009, 14:40
Ja bi rekao da su oni najbolji bend zadnjih 20 godina.
Nego, ko ovdje slusa Allman Brotherse?
Osim Nevena.

Stryder
24-08-2009, 14:58
Od rocka slušam Pepperse, AC/DC, John Frusciante ( :pray: ) ,Guns N' Roses,Ozzy&Sabbath,Dire Straits...
Nažalost tek sam nedavno poceo slusat Dire Straits i stvarno su mi odlicni.... :D Mark Knopfler je legenda :pray:
btw. sada malo Bob Dylana i tako..evo moj last.fm profil pa http://www.last.fm/user/S7ryd3rSme dodajte ako hocete

Kid A
24-08-2009, 15:15
Lijepo sto se tice Johna....teba vremena da se pronikne u njegovu muziku,bice nesto od tebe :)

The Great Duck
24-08-2009, 15:50
Ozzy&Sabbath,
Metal.

Stryder
24-08-2009, 17:03
hevy metal, hard rock... gotovo isto

Korpse
24-08-2009, 21:17
Ni blizu.

Rang€r
25-08-2009, 12:20
1.By The Way
2.Can't Stop
3.Californication
4.Snow(Hey Oh)
5.Zephyr Song
6.Otherside

by the way prvi... imaš ukus ko neka curica, nhf:*

P.S. i da frušante owna, what i saw mi je prejaka pjesma od njeg, al najjače mi je kao prateći vokal u peppersima bez obzira na njegovu solo karijeru... poslje what i saw su mi najbolje central, unreachable i heaven(kako je ta pjesma bolesna, na trenutak onako tišina, ona onaj oštar zvuk, da te uši bole :pray: )

Kid A
25-08-2009, 14:27
Poslusaj albume TROWFTD i Will to Death,izgubices se totalno.

Stryder
25-08-2009, 14:54
a tek album Shadows Collide with People ...water (intro) , failure 33 object,ghost...ima precudnih pjesama

1GBRAM
25-08-2009, 15:28
1.By The Way
2.Can't Stop
3.Californication
4.Snow(Hey Oh)
5.Zephyr Song
6.Otherside

by the way prvi... imaš ukus ko neka curica, nhf:*
By The Way mi nije najbolja pjesma...Californication mi je najbolja...

Kid A
25-08-2009, 15:29
Joj ako ista ne mogu smisliti to su likovi za koje RHCP nisu postojali pre Californication ere.Treba ti iskustva,djecak.

1GBRAM
25-08-2009, 15:43
imam i By The Way album,Blood Sugar Sex Magik,Californication,Stadium Arcadium...

Rang€r
26-08-2009, 00:35
ne.. nevrjedi tebi objašnjavat...

inače ja kad sam počinjo slušat pepperse sam neke stvari čuo tolko puta da mi se danas gade, nije da mi se gade, al ono neda mi ih se slušat :/ tu svakako spada calfiornication, večina stadium aracdiuma i još koja :/ al cant stop, to je pravo čudo od pjesme, mislim da sam tu pjesmu čuo najviše puta u životu i još uvjek owna :D

The Great Duck
28-08-2009, 15:04
Sramota da je Thin Lizzy samo jednom usput spomenut ovdje ...Nekidan sam se uhvatio preslušavanja njjihovih stvari na Youtube-u,i mogu reći da su odlični,samo šteta što je Lynott umro!Inače su uz Purple,Zeppeline,Sabbathe,Judase,UFO,The Who i Jethro Tull jedni od glavnih uzora Maidenima,a čuo sam i da ih neki zovu Maidenima prije Maidena.

Medolina
28-08-2009, 16:59
Što se tiče Kiedisa i ekipe, bend mi je super i imaju jako dobrih stvari!

Najdraža mi je Under the bridge. A ni ostale sa starijih albuma nisu loše. Love rolercoaster mi je supač, a imam i njegovu biografiju....
Najviše mi se sviđa to što su spojili razne vrste glazbe, pa je to cak i dobro ispalo! :D

Jedino što im je Navarro bio promašaj.. ali barem s Johnom nisu pogriješili!

Kid A
28-08-2009, 17:36
U moru zamjenskih gitarista koje su trazili posluje Hilela,Navarro je jedini(ne racunajuci Frusciea u ovoj prici,naravno)koji je upotpunio prazan prostor.Uskocio je tu dok se John tesko drogirao,dok je bio na odvikavanju i jedini koji je poslije BSSM ere snimio album sa RHCP.Odradio je svoj dio fer,nema sta......ali nema tu onog X faktora koji nalazimo kod Johna.
-3Q_6I0018c

Rang€r
29-08-2009, 00:21
e a jeste vidli onaj incident kad je frušante fanu koji je nosio znak "john may i play your guitar?"(il tak neš) john odgovorio ovak nekak "hey you there, would u put that fuckin sign down" :rotfl: sljedeči dan se ispričo i poručio fanu da može svirat njegovu gitaru :D

inače jedva čekam da počnu radit na novom albumu, a onda po mogučnosti nova turneja, po mogučnosti da dođu u hrvatsku i da naprave koncert od neka 2 sata.... sweet dreams =)

The Great Duck
20-09-2009, 14:56
Ima tko za preporučit šta od hard rocka što bi 70-ih prošlo kao metal,tipa Led Zeppelin,Deep Purple,Rainbow,UFO,Thin Lizzy i sl.?

Duke of Earl
20-09-2009, 14:57
Ima tko za preporučit šta od hard rocka što bi 70-ih prošlo kao metal,tipa Led Zeppelin,Deep Purple,Rainbow,UFO,Thin Lizzy i sl.?
Leaf Hound i Sir Lord Baltimore.

GeraltofSmeg
20-09-2009, 14:57
Nesto slicno 1. albumu King Crimsona

Duke of Earl
20-09-2009, 19:24
Nesto slicno 1. albumu King Crimsona
Prog Rock 70.-tih :)

skitkid
20-09-2009, 20:13
van der graaf generator (QA9CE_BsB74)Si raw material (cwe8kspO89Y)!

pičč kolko ovo nisam slušal. :D

The Great Duck
28-09-2009, 21:09
Može tko preporučit neki dobar noviji bend?Jer sada kad vidim da je neki bend osnovan poslije 1990.,i svira alternative rock,odjednom mi ga se ne da slušat. :(

McPingvin_v2.0
28-09-2009, 21:10
The Wombats.

skitkid
28-09-2009, 21:28
unsane (2dy7Cg36qfY)

The Great Duck
07-10-2009, 21:31
Jel Bon Jovi spada u to?Oni su mi dosta loši,a kako vidim to mišljenje dijeli i dosta drugih ljudi...
Nego,evo još jedna slika slična onoj gore:
http://i361.photobucket.com/albums/oo55/NORZISH/rockbands.jpg
EDIT:E da,i koji su ovo bendovi između ZZ Topa,JHE,Van Halena,Yardbirdsa i Humble Pie-a?
Zna tko?Skužio sam da je jedan od ta dva Monkees...

amirix
09-10-2009, 17:16
malo se furam na Radiohead 8)

Kid A
09-10-2009, 17:18
:thumbs2:
amirix moj dobar drugar.

amirix
09-10-2009, 17:26
:thumbs2:
amirix moj dobar drugar.

:friends: uz the bends

Cthulhu
10-10-2009, 17:50
Radiohead ima 4 dobre pjesme.

Kid A
10-10-2009, 20:03
Ne trollaj! :-x

amirix
10-10-2009, 22:38
Radiohead ima 4 dobre pjesme.

kužim šta oćeš reć__4 dobre a ostale remek djela :thumbs2:

Duke of Earl
11-10-2009, 12:26
Danas ujutro u 5 sati, pijan i napušen, s frendom sam slušao High Hopes od Pink Floyda, i u tom trenutku sam shvatio da su upravo oni apsolutno najveći bend svih vremena. Eto, samo to.

mortician
11-10-2009, 13:03
Ja i dva frenda smo to zakljucili prije pola godine slusajuci DSOTM na ploci, cijeli album...napuseni ofcrs...prelijepo iskustvo :(
Floydi su vise od glazbe...

Duke of Earl
11-10-2009, 13:08
Da, baš kad ih ideš pozorno slušat, s tekstovima u ruci i bez ikakvih podražaja sa strane, skužiš kolko je to ogroman bend, i kolko su evoluirali kroz godine, ali uvijek ostali vjerni sebi.

mortician
11-10-2009, 13:17
Istina. I taj dozivljaj kod slusanja njihovih albuma, postojis samo ti i glazba i ta neka "prica" kroz slusanje istoga...jasno ovisi to o pojedincu, o tome kak si zabrijes to sve (Marijana jos potpomogne malo :)) i dozivljaj je poseban...
O da, najbolji su.

skitkid
11-10-2009, 13:53
slušajmo rok bez droge (MWredUk7-gc). :D

Dabro
12-10-2009, 15:39
Iako nije cisti rock, meni je Muse the best, osobito live :D. ev vam mal muse ownage-a: F1y0LhGu ... re=related (F1y0LhGukiQ&feature=related)

Duke of Earl
12-10-2009, 17:26
The Muse su samo prosječna kopija Radioheada.

MILF hunter
12-10-2009, 17:32
Samo Radiohead od rocka volim ovak baš izrazito, ne znam bih li ovdje mogao uvrstiti i Deftonese, ali oni su druga priča. :P

Rang€r
13-10-2009, 19:53
hmm meni taj radiohead i nije nešt :/

al jučer sam poslušo par stvari od led zeppelina, dost su dobri :)

skitkid
13-10-2009, 20:26
meni je radiohead najgori. :D

Duke of Earl
13-10-2009, 20:27
Kad si smrdljivi panker :P

MILF hunter
13-10-2009, 20:31
Kad si smrdljivi panker :P

Još ću samo dodati:

TO!!!! :gitara:

skitkid
13-10-2009, 21:20
ma mi l00di strejteri ne smrdimo. :D

Frky
14-10-2009, 21:57
Sluša li tko možda The Mars Volta-u?? Baciti uho (lol) oni koji vole progressive rock s elementima jazza i određenom dozom psihodelije!

Evo par primjera:
The Mars Volta - L'Via L'Viaquez (v2ayKK8E7gc&feature=related)
The Mars Volta - Inertiatic ESP (8cdSiAgz1XU&feature=related)
The Mars Volta - Televators (KPeSbITit5U&feature=related)

Ove pjesme na youtube-u nisu potpune (osim zadnje), inače su i do 10-ak min. dugačke!

Kid A
14-10-2009, 22:05
Slusao sve i jedan album od njih koji je izdat.Danasnji genijalci prog rocka.Omar mi je daleko jedan od najinovativnijih gitarista u tom polju.Nikad necu zaboraviti kad sam prvi put pogledao spot za The Widow...koji mindfuck.

skitkid
14-10-2009, 23:06
meni su oni sve gori i gori svakim novim albumom.
onaj tremulant ep je prejak bio.
de-loused je bil isto jak album al ono kasnije. brrr.

a at the drive in su ono, tisuću puta bolji bili. :D

The Great Duck
30-10-2009, 15:52
Nego,zna tko neki dobar noviji bend,a da nije indie ili alternative.

Duke of Earl
30-10-2009, 16:02
indie ili alternative.
Jebemu, to su nepostojeći pojmovi :( Ne govore apsolutno ništa o glazbi, ali baš ništa.

The Great Duck
30-10-2009, 16:21
A jebemu,za manje-više svaki bend koji je nastao poslije 1989. na Wikipediji piše da je alternative ili indie,zato pitam.

Duke of Earl
30-10-2009, 16:23
A jebemu,za manje-više svaki bend koji je nastao poslije 1989. na Wikipediji piše da je alternative ili indie,zato pitam.
Wikipedia je onda prokleto retardirana, tj. ljudi koji pišu takve gluposti pod žanrove.

The Great Duck
30-10-2009, 16:25
Aj dobro,možeš li onda dat par dobrih novijih bendova (i navesti koju vrstu rocka sviraju,ako je moguće)?

Duke of Earl
30-10-2009, 16:26
Nemogu zato što ne slušam novije Rock bendove :)

Kid A
30-10-2009, 17:00
Nego,zna tko neki dobar noviji bend,a da nije indie ili alternative.
Stajaznam....probaj White Stripes....dunno

The Great Duck
30-10-2009, 17:15
Nemogu zato što ne slušam novije Rock bendove :)
Ne slušam ni ja,a ni noviji bendovi koje sam do sada čuo mi se baš i ne sviđaju,zato i pitam.

Rang€r
30-10-2009, 20:17
skini si diskografiju RHCPa, nema boga da si sve čuo od njih, btw preporuka, ja imam jedno 13 verzija pjesme give it away, poslušaj ih sve kronološki redom kak su nastale od prve pa nadalje, zapiši uočavanja i zaključak, za zadaću još možeš napisat kolko cant stop liveovi ownaju..

Kid A
30-10-2009, 20:47
Nemoj da pocinje tako,zamrzice ih......ne pise diplomski o njima,zaboga.......pocni sa Blood Sugar Sex Magik

Mafioz0r
30-10-2009, 20:52
Aj dobro,možeš li onda dat par dobrih novijih bendova (i navesti koju vrstu rocka sviraju,ako je moguće)?
Post-rock, kolega.

If These Trees Could Talk (http://www.last.fm/music/If+These+Trees+Could+Talk)S- From Roots to Needles (n3yEvKHhwqw)

Dreamer Deceiver
30-10-2009, 20:53
ma cijeli taj album nek si nabavi :D

Mafioz0r
30-10-2009, 20:57
To se podrazumijeva. :)

Dreamer Deceiver
30-10-2009, 21:06
kad smo već kod post rocka, neka posluša i Mr. beast od Mogwai-a, taman za čiliranje :D

Rang€r
30-10-2009, 21:45
Nemoj da pocinje tako,zamrzice ih......ne pise diplomski o njima,zaboga.......pocni sa Blood Sugar Sex Magik

da i još možd neš s uplift mofo party plan, backwoods obavezno tj., ta pjesma mi je definitvno najbolja s tog albuma :D

N.I.B.
30-10-2009, 23:16
kad smo već kod post rocka, neka posluša i Mr. beast od Mogwai-a, taman za čiliranje :D
ane na obadvoje e.

ittct je veoma dobar, slušao sam ga dosta prije, a sad nikako da upalim ponovo, jer su skladbe povezane i najbolje je preslušati većinu albuma "from roots to needles" odmah.

Mr. beast je isto jebeno dobar.

mortician
30-10-2009, 23:47
Kings Of Leon, jel to oni samo mene jebeno iritiraju ili? :roll:

Rang€r
31-10-2009, 00:55
nikad čuo za njih..

McPingvin_v2.0
31-10-2009, 10:29
Tipičan poprock, ni po čem poseban :)

The Great Duck
31-10-2009, 10:40
Najjači je jedan lik iz mog razreda,kaže:"Kings of Leon brane čast rocka na MTV-jevim ljestvicama."

McPingvin_v2.0
31-10-2009, 11:01
Ane, to je kao da kažeš da kurve brane čast žena :)

gothic45
31-10-2009, 11:19
Pingy :pray:

nego, ako niste dosad već pisali preporučam vam Porcupine Tree, britanski prog. rock bend, meni su prilično dobri...

EDIT:200. post, yay for me :D

The Great Duck
31-10-2009, 13:20
Nego,zna tko koji dobar stariji rock bend,al da nije iz UK,SAD ili ex-YU,jer sam sa scenama tih zemalja kolko-tolko upoznat,a ne znam nijedan bend koji nije iz tih zemalja (osim nizozemskog Focusa).

McPingvin_v2.0
31-10-2009, 13:24
The Scorpions :)

Duke of Earl
31-10-2009, 14:25
Nego,zna tko koji dobar stariji rock bend,al da nije iz UK,SAD ili ex-YU,jer sam sa scenama tih zemalja kolko-tolko upoznat,a ne znam nijedan bend koji nije iz tih zemalja (osim nizozemskog Focusa).
Cijela njemačka krautrock scena 70.-tih, najbolja glazba ikad. Can, Faust, Popol Vuh, Guru Guru, Tangerine Dream, Amon Düül II, Ash Ra Tempel itd. Ja to polako istražujem, nevjerojatno orginalna i smislena glazba daleko ispred svog vremena. Samo kaj su većinom svi bendovi jako eksperimentalni, tak da nemoj očekivati neki casual Hard Rock.

Duke of Earl
31-10-2009, 17:13
Inače, cijela post rock scena samo reciklira ideje nekih krautrock bendova koji su takvu glazbu radili 30 godina ranije, što naravno ne znači da su loši, al eto, 90 % slušatelja nije svjesno činjenice da post rock nije nimalo orginalan.

mortician
31-10-2009, 17:18
Good to know :)
Aid, izdvojit cu onda malo, puno vremena pa da cujem nesto od te kraut scene. Mislim da cu, Popol Vuh za pocetak, svida mi se ime :) Moze preporuka nekog albuma?

Duke of Earl
31-10-2009, 17:28
Good to know :)
Aid, izdvojit cu onda malo, puno vremena pa da cujem nesto od te kraut scene. Mislim da cu, Popol Vuh za pocetak, svida mi se ime :) Moze preporuka nekog albuma?
Hosianna Mantra, Einsjäger & Siebenjäger, Letzte Tage - Letzte Nächte za početak. Moram još i pogledat filmove Werner Herzoga za koje su oni radli soundtrackove.

The Great Duck
31-10-2009, 19:16
Nego,evo jedan zanimljiv englesko-francuski prog bend koji sam nedavno otkrio:
JK17rGg6XcA

Raz
01-11-2009, 14:37
Otkrio nedavno za jedan britanski alternative rock band Bôa (http://www.last.fm/music/B%C3%B4a)Szahvaljujuć anime openingu... tko bi rekao.

Do sad su izdali dva albuma koliko vidim... prvi pod nazivom The Race of a Thousand CamelsSkoji je bio samo za japansko tržište, i drugi imena Get ThereSkojeg još nisam poslušao. Prvi je album izdan nešto kasnije i na američko tržište pod nazivom Twilight.
Evo par primjera pjesama:
Bôa - Duvet (WidfjUJdk_8)
Bôa - Elephant (otz2grW1L4Y)
Boa - Deeply (uj4JFGYL92A)

Korpse
01-11-2009, 22:31
Pošto nisam nešto posebeno slušao Rock, dajte nešto jednostavno, catchy i slušljivo.

Mafioz0r
01-11-2009, 22:46
The Aquabats (SCBvGcMyQ5c), makar su više pop-punk nego rock.

The Sisters of Mercy (IuezNswtRfo)

Sve je to catchy, ali ništa više od toga.

Rang€r
02-11-2009, 14:09
Pošto nisam nešto posebeno slušao Rock, dajte nešto jednostavno, catchy i slušljivo.

red hot chili peppers ;)

skitkid
02-11-2009, 14:25
nikki and the corvettes

Insert
02-11-2009, 14:57
ZZ Top (0_EFdod4YDo)

The Great Duck
02-11-2009, 21:47
AC/DC?Purple?Zeppelin?Thin Lizzy?

Raz
02-11-2009, 21:49
The Brogues ako želiš catchy irski folk-rock :)

Duke of Earl
02-11-2009, 21:52
The Pogues ?

Raz
02-11-2009, 22:00
The Pogues ?
Ne, The Brogues :)

Ups... bez "the" samo Brogues.
http://www.brogues.de/

Njemački bend, svira irski folk rock... poslušao njihov Irish Sheep Hunting, catchy pjesme ima. Imate sampleove u audio sekciji, možda neće pasat svakome ali neznam, meni je dobro ^^

The Great Duck
02-01-2010, 19:14
Nego,da malo oživim temu...Jel tko slušao Elf (Diov prvi poznatiji bend)?

Chupacabra
07-01-2010, 22:19
Nego,da malo oživim temu...Jel tko slušao Elf (Diov prvi poznatiji bend)?

Nope, sorry

Divlje Jagode anyone?

Rang€r
07-01-2010, 23:35
para... motori?

Anarion.Umarth
08-01-2010, 00:25
Divlje jagode - tužna priča o skupini ljudi koja nema veze s glazbom.

Inače, sluša li itko rockabilly?

1GBRAM
08-01-2010, 04:48
jbg,budem našao neki poznatiji bend iz rockabilly žanra,pa budem čuo...

Anarion.Umarth
08-01-2010, 11:32
Rani Elvis, Buddy Holly, Dion, Wanda Jackson...

beba nema zvečku
08-01-2010, 11:46
Proggresivni indie rock

Di2U1UZ9J0I

davajte prijedloge ljudi

skitkid
08-01-2010, 12:47
Proggresivni indie rock

:pray:

meni ovo zvuči ko nomralan pop bend. :D

al evo mislim da bi ti menomena (crvv47_MTK0)Si dirty projectors (YMPF6lpM0XM)Sbili ok.

oba benda nemogu smislit najgori su mi. :D

The Great Duck
08-01-2010, 13:00
Divlje jagode - tužna priča o skupini ljudi koja nema veze s glazbom.

Šta fali Jagodama?

Kid A
08-01-2010, 13:22
Ako nista,Divlje Jagode su bili bend koji je u muzickoj istoriji pomaknuoSodredjene granice.
Granice dobrog ukusa.

Iduću naplaćujem. :eyebrows:
~Arby

King tiger
08-01-2010, 19:14
[quote="Anarion.Umarth":3p3x2dzj]Divlje jagode - tužna priča o skupini ljudi koja nema veze s glazbom.

Šta fali Jagodama?[/quote:3p3x2dzj]
Sve

The Great Duck
09-01-2010, 15:21
Kako volim kad ljudi rade ovakve postove.

Kid A
09-01-2010, 15:28
Hvala Arby,dogovoricemo se :D

The Great Duck
09-01-2010, 16:24
Ček,zašto ti je Arby izmijenio post?
Nego,imam jedno pitanje.Postoji li rock kao žanr glazbe uopće?Dakle,ne hard,psych,prog,folk,blues ili country rock,niti RnR,ni rockabilly,nego baš čisti rock?

Kid A
09-01-2010, 16:25
Ma imao sam typo

Anarion.Umarth
09-01-2010, 16:28
Ček,zašto ti je Arby izmijenio post?
Nego,imam jedno pitanje.Postoji li rock kao žanr glazbe uopće?Dakle,ne hard,psych,prog,folk,blues ili country rock,nitiSRnR,ni rockabilly,nego baš čisti rock?
Jezus, RnR je Rock and Roll, skraćeno Rock'n'Roll, ili još skraćenije rock...
Možeš tako pitati postoji li knjiga ili su sve romani, novele, epovi...

The Great Duck
09-01-2010, 16:58
Nije isto...
I Rock n Roll =/= Rock

Rang€r
09-01-2010, 17:32
rnr je podžanr, rock je žanr, tak neš valjd :roll:

Karlo_from_Bjelovar
12-01-2010, 11:46
rock n roll = chuck berry
rock je vec nesto drugo, mnogo siri pojam...

Anarion.Umarth
12-01-2010, 11:48
A i nije to baš neka podjela, ali je postalo uobičajeno.

The Great Duck
29-01-2010, 23:24
Sluša li tko ovdje Blue Oyster Cult?Jedan od najboljih hard rock bendova ikad,u rangu s Purple-om,Zeppelinima i sličnim bendovima,nažalost ne toliko poznat kao oni.
zIawk-9PApw&feature=related
nrd2xf5DIlU
Ova verzija ove pjesme ima jedan od najjačih soloa ikad.

angel eye
30-01-2010, 15:29
Blue Oyster Cult <3
Ovo mi je full jaka pjesma od njih:
AUO_5EALZoM
Uglavnom slušam rock (soft rock, art rock, grunge) i to:
Pearl jam, Gunse, Pink floyd, Alice in chains, Soundgarden, 3doors down, Bush, Staind, Dire straits, Nickleback, Aerosmith...

Inače, nemogu reći da su mi sve savršene pjesme od pojedinih izvođača, ali većinom mi pašu:)

Death By Sexy
30-01-2010, 15:41
E stoner rock me uzeo.. Od kad sam čuo da Brant Bjork dolazi u Zg, slušam sve od Palm desert rokera, od Fu Manchua, QOTSAe, Brant Bjorka, Kyussa... Rula

Dreamer Deceiver
30-01-2010, 16:58
Sluša li tko ovdje Blue Oyster Cult?Jedan od najboljih hard rock bendova ikad,u rangu s Purple-om,Zeppelinima i sličnim bendovima,nažalost ne toliko poznat kao oni.

Ova verzija ove pjesme ima jedan od najjačih soloa ikad.

otvorio sam temu o njima pred godinu dvije, nije doživjela previše uspjeha. Odličan bend. Kao što je anđelka navela, od njih mi je najbolja pjesma Dont fir d ripr :D
I da, Fires of Unknow origins mi je odličan album

cham3leon
30-01-2010, 16:59
@angeleye: Gdje je Nirvana? :)

angel eye
30-01-2010, 17:03
Evo je <3
kPQR-OsH0RQ
:gitara:

skitkid
30-01-2010, 18:17
E stoner rock me uzeo.. Od kad sam čuo da Brant Bjork dolazi u Zg, slušam sve od Palm desert rokera, od Fu Manchua, QOTSAe, Brant Bjorka, Kyussa... Rula

zavrti electric wizard i to je to! :D

Dreamer Deceiver
30-01-2010, 18:45
electric wizardov dopethrone je prejeben :D
I, witchfinder <3

The Great Duck
30-01-2010, 19:34
E da,čini mi se zanimljivim taj stoner rock,pa jel može netko preporučiti par bendova?

Duke of Earl
30-01-2010, 19:36
E da,čini mi se zanimljivim taj stoner rock,pa jel može netko preporučiti par bendova?
Kyuss. A može proć i Kyuss. Ili ako ti se to ne svidi, checkiraj Kyuss.

GeraltofSmeg
30-01-2010, 19:40
[quote="The Great Duck":r444uotu]E da,čini mi se zanimljivim taj stoner rock,pa jel može netko preporučiti par bendova?
Kyuss. A može proć i Kyuss. Ili ako ti se to ne svidi, checkiraj Kyuss.[/quote:r444uotu]
Naravno, ne smijemo zaboraviti niti Sons of Kyuss.

Death By Sexy
30-01-2010, 19:45
tomejto tomato :(

Garcia mi tako dobro pjeva e.. Al Unida i Slo Burn mi nisu nešto (rula spot za Pilot the Dune :D)

I electric wizard mi je prežestok :'(, pica sam.

skitkid
30-01-2010, 20:00
I electric wizard mi je prežestok :'(, pica sam.

ma ne. pa to je najbolje. :D

čekiraj si onda sleep i om. :D

Death By Sexy
30-01-2010, 20:14
To već može!!
Pusa

cham3leon
30-01-2010, 20:17
Evo je <3

♥!

Kid A
30-01-2010, 20:18
♪S:gitara:

maggot
30-01-2010, 23:00
e sluša ko nickelback???ne volim baš rok al mi je nickelback jedna od najboljih grupa i neki kažu da je linkin park rok i on je dobar

cham3leon
30-01-2010, 23:01
Hm. Ne.

Inače, od grungea ( valjda je i to grunge) volim i Soundgarden i Audioslave.

Karlo_from_Bjelovar
31-01-2010, 14:00
linkin park je šit.

Death By Sexy
31-01-2010, 14:58
Hm. Ne.

Inače, od grungea ( valjda je i to grunge) volim i Soundgarden i Audioslave.

Soundgarden valja, mnogo... Audioslave ti nije grunge. Odličan mi je prvi album, drugi je neloš, treći ne valja i onda je Cornell otišao u pop i jebiga. (napravio pjesmu s Timbalandom:'( )

Korpse
31-01-2010, 16:30
e sluša ko nickelback???ne volim baš rok al mi je nickelback jedna od najboljih grupa i neki kažu da je linkin park rok i on je dobar
Drago mi je da sam te upoznao. Troll nije li?

McPingvin_v2.0
31-01-2010, 16:35
Mogao bi biti. Ako nije banat ću ga.

The Great Duck
31-01-2010, 17:05
Ma pusti čovjeka,nije on kriv što ne zna što valja.
Nego,jučer sam prvi put poslušao stvar 2112 od Rusha,i čini mi se da ću uskoro morati nabaviti nešto od njih...
I jel zna tko za još neki bend koji im je sličan,znači da svira žešći prog rock?

angel eye
03-02-2010, 21:25
Okee, jel vam ok ova pjesma?

qUtsGhMYSo0&feature=fvsr

GeraltofSmeg
03-02-2010, 21:56
Davajte progressive rocka 70-ih.

Anarion.Umarth
04-02-2010, 00:01
Supertramp (crime of the century), Ash ra tempel (first, starring rossi), Embryo (Opal), Hawkwind (warrior on the edge of time), Aphrodyte's child (666), Genesis (Selling england by the pound), Emerson Lake & Palmer (Emerson Lake & Palmer), Krafwerk (live on radio bremen), Neu! (Neu!), Van der graaf generator (Aerosol grey machine, H to he, who is the only one), Yes (close to the edge).
Ima dosta, preporučan da ne ideš redon, nego po zanimljivosti naziva albuma.

Kid A
04-02-2010, 01:46
Einstürzende Neubauten

The Great Duck
05-02-2010, 20:40
Camel,Jethro Tull,Rush i Focus,zasad moji favoriti što se tiče proga.

Duke of Earl
08-02-2010, 19:41
Sad malo slušam ove naše The Bambi Molesters, i nemogu se načuditi koliko su u nas nezastupljeni i gotovo nepoznati. Pa ovdje se radi o Rocku svjetske kvalitete, točnije Surfu, koji zvuči kao da je ispao ravno iz Kalifornije ranih 60.-tih. Sve čisti instrumentali, bez ikakvih ljigavih pop tendencija, čisti vrh naše scene.

Znam da je King Tiger neko vrijeme bio zagrijan za surf rock, pa ih provjeri obavezno, ako već nisi.

King tiger
09-02-2010, 02:37
Jesam. Ono , vilica mi je otpala kad sam skuzio da su odavde, mogao bi se zakleti da su tacno tako, iz Kalifornije 50ih i 60ih . Predobar bend.
P.S a i trebao bi ih čekaut svako ko se interesira za neki rok, surf je lako probavljiv pa tako i ovo.

Duke of Earl
14-02-2010, 15:11
QiHEtargRXQ

Ime je zakon. A i glazba je definitivno na razini.

pimp
16-02-2010, 00:40
Sad malo slušam ove naše The Bambi Molesters, i nemogu se načuditi koliko su u nas nezastupljeni i gotovo nepoznati. Pa ovdje se radi o Rocku svjetske kvalitete, točnije Surfu, koji zvuči kao da je ispao ravno iz Kalifornije ranih 60.-tih. Sve čisti instrumentali, bez ikakvih ljigavih pop tendencija, čisti vrh naše scene.

Znam da je King Tiger neko vrijeme bio zagrijan za surf rock, pa ih provjeri obavezno, ako već nisi.

i mene fascinira kako u hrvatskoj nema nikakve zanimacije za njih :s , tu su iz siska pa ih slušam i pratim odmalena i nikad mi nije jasno bilo zasto su totalni inkgnito na nasoj sceni , a definitvo najveci hrvatski proizvod na svjetskoj sceni

Kid A
16-02-2010, 00:46
Vidjeli ljudi na nema kruha u Hrvatskoj pa utekli cim su pre mogli

pimp
16-02-2010, 00:53
žive oni u sisku u hrvatskoj...samo su vani daleko popularniji

The Great Duck
20-02-2010, 17:29
Jel tko slušao starije albume Scorpionsa?Većina ih zna po kasnijim komercijalnim stvarima iz 80-ih tipa Big City Night,No One Like You ili Rock You Like A Hurricane,te kasnijim baladama kao što su Wind of Change,ali njihove starije stvari su čista magija:
a83HsG_NOh0&feature=related
g4xQTivxVL0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?gl=AU&hl=en-GB&v=ya5bGthIz4E&feature=related
-tQuepWLcuY

Duke of Earl
21-02-2010, 16:18
Lf8j1bUgwJ8

Jedan od najboljih intro riffova ikad, slušat na najglasnije. Predobar mi je ovaj bend i općenito shoegaze, nisam mjesecima to slušo.

Anarion.Umarth
21-02-2010, 16:20
P-_8xivRTsY
Klasik.
Perfektan dan, sunce, ljudi masu, zelena trava....

The Great Duck
21-02-2010, 16:59
Danas sam poslušao par stvari od srpskog benda Kerber.Dosta dobar hard rock,iako je vokal pomalo gej i ima popastijih trenutaka.
Bie4BGxZa8E
BTW,može netko preporučiti još neki malo manje poznat Yu rock bend?Čini mi se da ima dosta zaboravljenih dragulja na ex-Yu sceni...

Mafioz0r
21-02-2010, 18:58
Mizar.

x6e2SYZmIoU

GeraltofSmeg
21-02-2010, 19:18
Preporucite nesto (da, specificirano.)

skitkid
21-02-2010, 19:33
evo. najbolji hrvatski bend svih vremena. :D

SLaFWw_P_fI

Duke of Earl
21-02-2010, 19:33
Preporucite nesto (da, specificirano.)
My Bloody ValentineS- Loveless. Savršeno je.

skitkid
21-02-2010, 19:34
My Bloody ValentineS- Loveless. Savršeno je.

jedan od najboljih albuma devedesetih. : )

Mafioz0r
21-02-2010, 19:42
Bome je. Neprestano mi se vrti ovih dana, na last.fmu mi je obuhvaćeno manje od pola preslušavanja.