Pogledaj cijelu verziju : Cabel vs Adsl
..cc....cc..
29-03-2006, 20:39
E sad čujem da je kabelski puno isplativiji!
Ako ko ima cjenike od kabelskog cjenio bi da posta!!
Za igranje preko neta cabel je totalno neisplativi jer sve sto mozes imati je ping 999
..cc....cc..
29-03-2006, 20:45
ili 666 :rotfl: :rotfl:
Dobro ja uspjevam s 56k igrat hrpu pucacina i jos biti prvi u deathmatchu! (kak uspjevam smanjim si upload)
Pa ce mi odgovarat!
The-Borg
29-03-2006, 21:27
Za igranje preko neta cabel je totalno neisplativi jer sve sto mozes imati je ping 999
HAHAHAHHAHAHAHHA da Ping 999 :killyou: :killyou: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ... shoot yourself dude..
Kabel je 100 puta stabilniji od dial up/a
To ti je kao da govoris da je dial up brzi od LAN/a...
Prince-Artas
29-03-2006, 21:30
kabelski internet i modem nisu isto
..cc....cc..
29-03-2006, 21:30
On je govorio da je bolji adsl!
Prince-Artas
29-03-2006, 21:33
On je govorio da je bolji adsl!
ok, ali jedan od ove dvojice nezna šta je kabelski internet
kabel je definitivno bolji, pogotovo ak zivis u osijeku, ja osobno imam dsl, a ostatak moje ekipe ima kabelski net, i mogu ti reci da imaju manje pingove u igrama od mene, i stabilniji je po mom od dsl-a
jos kad dodamo da za 50kn imaju skoro istu brzinu, a imaju FLAT !!!dok ja imam onaj najjadniji T-shitov paket od 512 mb mogucnosti downloada(totalno sranje popunis u tjedan dana)... sto znaci da ja za tjedan dana vise ne mogu igrati nista jer prelazim dopustenu kvotu, a oni to nemaju......evo primjer :moj promet varira od 600mb do 1.2 Gb, dok na kablovskoj mojim legama bude MIN. 10 gb pa ti probaj izracunati koliko ti to dođe na DSL-u
King tiger
30-03-2006, 11:39
:rotfl: Nitrose nemoj vise :lol: imam cable i savrseno sam zadovoljan sa njime.
..cc....cc..
30-03-2006, 12:03
Kabelski ima flat rate??
Ja sam našo neki cjenik bez flat rate-a, molimvas pomognite treba mi malo infromacija!!
Ajde molimvas moj život je u pitanju pa mi stvarno zanimaju svi davatelji usluge cjene i to!!!!!! :| :|
jos kad dodamo da za 50kn imaju skoro istu brzinu
Kaj ti briješ?
Cuj meni se čini da je adsl bolji... Ping i stabilnost u igrama jest lošija, ali na cableu download/upload su malo crap.. :(
Kaj ti briješ?
On se ne brije još! :wink:
goGAMERo
30-03-2006, 13:37
Ma ne kaki, ja imam Cabelski net ( 384/128 kbs) i i u igrama mi ping MP igrama mi ping ne ide preko 70! Dobro nije to ni malo, ali BF2 Demo sam igrao na nekom New Zeland serveru, bez imalo štekanja (ping mi je bio oko 60)! A kabelsi net me mjesečno košta 39 KM = oko 160 kn!
..cc....cc..
30-03-2006, 14:34
Ma ne kaki, ja imam Cabelski net ( 384/128 kbs) i i u igrama mi ping MP igrama mi ping ne ide preko 70! Dobro nije to ni malo, ali BF2 Demo sam igrao na nekom New Zeland serveru, bez imalo štekanja (ping mi je bio oko 60)! A kabelsi net me mjesečno košta 39 KM = oko 160 kn!
Al to imaš cjelo vrjeme flat rate??
Ja igram s 56k modemom MP u F.E.A.R.-u pa če mi odgovarat!
..flat rate??..
:rotfl: :rotfl:
Kaj ti briješ?
On se ne brije još! :wink:
u što vas volim ovakve pametne !
da FLATRATE kazem u OSIJEKU pogledajte malo na google i onda xnet i pogle cijene....kad imas kablovsku tv uvedenu i kad uvodis internet jos dobijes popust, da ne spominjem xcity uslugu koja ti daje jos dulpo toliko brzine ako skidas sa servera tj. kompova koji su u gradu....znam zvuci glupo ali imaju na c++ organiziran hub i manje vise sve tamo mozes naci jer je prakticki vise od pola osijeka na kablu(ko ga ima naravno) i imaju puno toga korisno :) a i da nemas sa flatrateom za kojih 150 kn i ona najlosija brzina je super(kon nas mislim da je to nekih 96kbps) razmislite malo ! i vi koji govorite da vam je bolji dsl ili nikad niste probali kablovsi net ili namate dsl, jer ja ga imam i sranje je a cijene su totalna krađa za 512 mb prometa 100kn mislim da je bezobrazno puno !!!!!!!!!!!jebeni T-scum :twisted:
AtOmIc zasto kopiras nick mog frenda? :o
goGAMERo
30-03-2006, 17:50
Al to imaš cjelo vrjeme flat rate??
Ja igram s 56k modemom MP u F.E.A.R.-u pa če mi odgovarat!
nemam flat rate, limit mi je samo 3 GB, ali dovljno meni! :fof: :rotfl:
Imam limit 2 GB a ode 10 :o
/cut
Jebote. E.
Misliš da smo mi od jučer?
Xnet nudi flatrate već pun racku vremena.
Ti si napiso da se za 50kn dobi brzina skoro ista ko ona od T šrotovog DSLa.
Koja je to brzina?
koliko ja vidim osim tebe niko ovdje nije upoznat sa cinjenicom da xnet ima flat....a sto se mog nadimka tice imam ga kojih 5 god. , i jos nikog nisam vidio da ima taj nadimak ...a ako ga tvoj lega ima svaka mu cast ima dobar nadimak :pray: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
sto se tice kabla mislim da se paket zove scirocco ili tako nekako i ima 400/128 brzinu + flat ---cijena : cca. 230 kn , ali ima neka for jos kako to sniziti, ne sjecam se tocno lega mi je to objesnjavao, ali mislim da ide tipa ako imas i njihov paket kablovske televizije (neznam tocno koji) dobijes popust na ovo....tak nekako....i tu je jos onda i xcity ---brzina 600/192 ako si na serveru unutar grada (inace ta brzina se onda nadodaje na vec postojecu brzinu)---> no ovo je akcija i traje samo 3 mjeseca(poslje toga ce se jos vjerovatno dodatno naplacivati)
Sve i da to nista ne vrijedi opet ti ostaje 400/128 i FLAT za 230 kn sto je po mom daleko povoljnije od T-shrotovog paketa 512/128 + FLAT za 378kn
/cut
Ah, prije si napiso 50kn... pa sam zato to spomenuo....
Ovako, kabel je za igranje sranje, jer je ping obicno prevelik...
DSL je stvoren za igranje...
Bolje da ne trazite objasnjenje... :)
King tiger
07-04-2006, 16:17
Nikad nisam imao problema sa pingom u igrama a ja sam na cableu, dok su mi frendovi na adslu imali problema stalno im je "trzala"konekcija.
goGAMERo
07-04-2006, 17:47
Ni ja also!¨Zadovoljan sam svojim KABLEČIĆOM! :)
Nikad nisam imao problema sa pingom u igrama a ja sam na cableu, dok su mi frendovi na adslu imali problema stalno im je "trzala"konekcija.
Malo lovacke nabacujemo, ha?
Uglavnom, najbrza konekcija kod kabla ne moze imati stabilan ping kao 512-128 DSL... dokazano...
Osim toga, moze tebi raditi kabel savrseno, ali ja samo napominjem, osim toga, znas li zasto je kabel neefikasan sto se tice pinga?
Sgt. Bull
07-04-2006, 22:02
na cabelu sam,limit od 6 gb i isplativo je,konekcija je dobra i brza,igre na mp idu ko med samo je problem sto ponekada(2 puta do sada) nije se moglo konektovat zbog nekih gluposti ali i to je bilo mozda u trajanju od nekih 1-2h
[quote="King tiger":3osgqqct]Nikad nisam imao problema sa pingom u igrama a ja sam na cableu, dok su mi frendovi na adslu imali problema stalno im je "trzala"konekcija.
Malo lovacke nabacujemo, ha?
Uglavnom, najbrza konekcija kod kabla ne moze imati stabilan ping kao 512-128 DSL... dokazano...
Osim toga, moze tebi raditi kabel savrseno, ali ja samo napominjem, osim toga, znas li zasto je kabel neefikasan sto se tice pinga?[/quote:3osgqqct]
ma jelda !!! a de mi onda molim te objasni kako to da onda moj prijatelj koji je 2 ulice udaljen od mene i ima kabel ima manji ping od mene, u istoj igri na istom serveru u isto vrijeme ??? ja inace imam gore spomenuti paket dsl-a...
Ili je kod tebe jakoo losa kablovska ili si ti taj koji nabacuje lovacke !!! :boohoo:
Znas moyda da na ping utjece razina detalja u kojima igras igru (high, meedium, low)... think about
Jer ne moze se ispod odredjene granice!
Znas moyda da na ping utjece razina detalja u kojima igras igru (high, meedium, low)... think about
Jer ne moze se ispod odredjene granice!
a ja ti sad kazem da on igra na jos duplo vecim detaljima od mene !!!!
A ja ti sad kazem da mi je stari predsjednik SAD-a
A ja ti sad kazem da mi je stari predsjednik SAD-a
boze budale...ja nevjerujem koga sve ovdje ima !!!
koliko je tebi godina djete moje !!! mislio sam da su ovdje vecinom ozbiljni ljudi koji imaju neko iskustvo a ne blebeću bezveze !
bas djetinjasto prvo tvrdis nesto za sto uopce nisi siguran a onda kad ti netko da argumente i pobije tvoju teoriju, onda se okrecemo djetinjastim metodama tj. ismijavanju...koji su tvoji argumenti ? koliko vidim jedino sto ti tvrdis je da si ti u pravu, a nisi to potkrijepio nikakvim cinjenicama, kako jadno... :yuck:
Joj de molim te...
Brzina kabela ovisi o blizini centrale, a on moze imati ping manji od tebe ukoliko je centrala 50-100 m od njega, dok je kod DSL-a uvijek isto, neovisno o blizini centrale.
Ili te on laze ili nesto trece jer jednostavno ne moze biti
Neven <R>
08-04-2006, 13:40
Kod mene (DSL 512/128) ping na serverima u Srbiji/Bosni CoD2, 40-50, frendu na kablu globalnet (iliti adriatic) 256/64 80-90, tak da razlike nisu velike(sve do 100 je OK, bar meni), a moj frend plaća flat rate 99kn, dok ja plaćam 2 GB 130kn...
Definitivno je kabel isplativiji, barem u mom slučaju...
KingTomy
08-04-2006, 13:44
Ja imam kabel hah :D Flatrate, 180 kn mjesečno, 256/128 ping do 50 u svim igrama. Centrala malo pokraj zgrade :D
goGAMERo
08-04-2006, 14:40
Ja koristim KABELČINU, i fulll sam zadovoljan, neznam centrala je od mene udaljena 5 km :) , ali PING-ovi u igrama mi ne idu preko 70!
dok je kod DSL-a uvijek isto, neovisno o blizini centrale
U stvari i ovisi, ali u ovome slučaju si u pravu... Jer se kod nas ne nude visoke brzine...
Joj de molim te...
Brzina kabela ovisi o blizini centrale, a on moze imati ping manji od tebe ukoliko je centrala 50-100 m od njega, dok je kod DSL-a uvijek isto, neovisno o blizini centrale.
Ili te on laze ili nesto trece jer jednostavno ne moze biti
ajde ne s**i igrali smo miliun puta zajedno na istim serverima a i igrali su i ostali, i sve upucuje na to da kabel opcenito i u 99% slucajeva ima bolji ping od dsl-a (bar u Osijeku jer tamo zivim :) ) ti reci sta god hoces ali cinjenice su cinjenice...
King tiger
08-04-2006, 19:39
Pa zar nema adsl ovisnost od daljine a kabel samo od upstream pojacala i broja korisnika a posto se koriste opticki kablovi nikako se ne moze skroz popunit omg ne pricaj.btw(ja sam 3 km od centrala)EDIT:ping 20-45 maximum na balkan serverima.
The-Borg
22-04-2006, 03:36
DA kao sto sam na pocetku posta rekao LOL da je Adsl bolji od kabela..
I glupo je govorit da je adsl brzi od recimo lana..Kabel rulz
I da mislim da u igrama nema veze kakvi su ti detalji jer su ti detalji na tvom kompu... ne skida ti vise jer je igra detaljnija.. barem je tako za wow i recimo Warcraft 3 tft
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.