PDA

Pogledaj cijelu verziju : Paranormal

Stranica : 1 [2]

kikl0p
01-02-2008, 19:03
na temelju cega si to zaklucio?

medusa
01-02-2008, 19:25
ja vidim okrunjenu zmiju koja pljuje čovjeka
kakve to ima veze :?

Korpse
01-02-2008, 20:11
ipak guta čovjeka.

Aerial
01-02-2008, 20:19
na temelju cega si to zaklucio?

Na temelju povijesnih činjenica. Taj znak se zove biscione (http://en.wikipedia.org/wiki/Biscione), i dio je talijanske heraldike već duže vrijeme.

Lord AngelRI
01-02-2008, 20:28
ma ima mali milijun znakova koji se mogu protumačit na mali milijun načina dali je to slučajnost što neki znak znači nešto tko zna možda je možda nije ja sigurno neznam....

Aerial
01-02-2008, 20:31
ma ima mali milijun znakova koji se mogu protumačit na mali milijun načina dali je to slučajnost što neki znak znači nešto tko zna možda je možda nije ja sigurno neznam....

Krasan politički konkretan odgovor :D

Lord AngelRI
01-02-2008, 20:32
[quote="Lord AngelRI":3miwd82i]ma ima mali milijun znakova koji se mogu protumačit na mali milijun načina dali je to slučajnost što neki znak znači nešto tko zna možda je možda nije ja sigurno neznam....

Krasan politički konkretan odgovor :D[/quote:3miwd82i]

hvala hvala :)

ssalG
02-02-2008, 00:39
a čuj, na ovom forumu je nemoguće nabaciti raspravu o paranormalnom. ili us ljudi previše materijalistički nastorjeni i zatvorenog uma, ili im je um toliko otvoren da im pada van (jedna okultistička poslovica je "don't be so open minded that your brains fall out). vjerujem u nadnaravno, ali ljudi, i u nadnaravnom ima logike (čak i ako otkrijete da svemir nema logike :| )

E ovo si lijepo rekao, samo nije ovako na ovom forumu već je takva većina ljudi.
Većina ljudi čim čuju pojam uz koji se može vezati riječ paranormalno ili zauzmu stav da je to čista glupost jer se ne uklapa u njihov mali svijet u kojem se sve može kontrolirarti ili zauzmu stav da to mora biti istina jer se njima sviđa da to postoji.
Najbolji primjer ju divoska lignja, stvorenje koje su znanstvenici stoljećima odbacivali kao mit i izmišljotine ribara te koje su s druge strane ljudi sa previše slobodnog vremena stavljali u raznorazne priče u kojima ona potapa flote brodove, uništava priobalna sela, napada ribare,...itd., da bi se na kraju pokazalo da ona uistinu postoji, ali da nije ni upola strašna ni zla kao što su je ljudi prikazivali.

@ kikl0p

http://isurvived.org/Pictures_iSurvived-4/Nazi-symbol.GIFShttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/be/US-GreatSeal-Obverse.svg/150px-US-GreatSeal-Obverse.svg.png

Iz ove dvije slike ja zakljućujem da svijetom vlada vanzemljska rasa orlova.

Da svijetom uistinu skriveno vlada vanzemaljska rasa reptila zar se onda nebi oni trudili sakriti tu činjenicu umjesto da objavljuju na znaku od auta?

Arbiter of Change
02-02-2008, 07:55
Da svijetom uistinu skriveno vlada vanzemaljska rasa reptila zar se onda nebi oni trudili sakriti tu činjenicu umjesto da objavljuju na znaku od auta?
Zašti se truditi skrivati nešto kad će te sama ljudska nevjerica i skeptičnost naspram nemogućeg pokrivati?

kikl0p
02-02-2008, 14:02
Zivotinje (2 denzitet) se hrane biljkama (1 denzitet) ljudi (3 denzitet) se hrane biljkama i zivotinjama (1 i 2 denzitet) ako to tako gledamo onda savrsenog smisla ima da se nama hrane bica iz 4 denziteta

Human m0nst3r
02-02-2008, 14:05
Glass jos jedan nacisticki znak i imat ces marked.

Maloki
02-02-2008, 14:11
Zivotinje (2 denzitet) se hrane biljkama (1 denzitet) ljudi (3 denzitet) se hrane biljkama i zivotinjama (1 i 2 denzitet) ako to tako gledamo onda savrsenog smisla ima da se nama hrane bica iz 4 denziteta

Mesožderi se hrane mesom (znači i ljudima :*), biljožderi se hrane biljkama, a svežderi se hrane svime.

kikl0p
02-02-2008, 14:22
da,istina zivotinje se hrane 1. i 2. denzitetom ali ljudi se ne hrane 3. jer su ipak napredniji pa se ne hrane svojim denzitetom kad odemo u 4. koji je jos napredniji naravno da se niti oni nece hranit bicima iz svojeg denziteta,ovo vrjedi samo za OPS bica 4. denziteta
jos jedna stvar zivotinje se mogu hranit ljudima al to samo zato jer su prva 3 denziteta u 3 dimenzije dok 4. nije

Maloki
02-02-2008, 14:26
Ljudi se također hrane ljudima, uzmimo za primjer kanibale. I prva 3 denziteta nisu u 3 dimenzije, nego u 4 - vrijeme je 4. dimenzija.

DrunkyDuck
02-02-2008, 14:43
I prva 3 denziteta nisu u 3 dimenzije, nego u 4 - vrijeme je 4. dimenzija.
No na vrijeme ne mozemo utjecati.

Kiklope, tvoji postovi su smijesni jer je u njima sve prepisano, nema ni trunke tvojeg misljenja, gotovo doslovni copy-paste.

Znak nije postan kao promocija ili provokacija i zato ne vidim razlog za "marked".

McPingvin_v2.0
02-02-2008, 14:46
Ajd ne budi glup, plz. Ne znam što ti je u zadnje vrijeme, daj stavi nešto pod jaje.

kikl0p
02-02-2008, 14:47
hahaah niti jedan moj post nije copy paste sve je iz moje glave mislim nisam ja izmislio ove teorije vec sam procito iz raznih izvora i sad ih tu iznosim :|

DrunkyDuck
02-02-2008, 14:55
hahaah niti jedan moj post nije copy paste sve je iz moje glave mislim nisam ja izmislio ove teorije vec sam procito iz raznih izvora i sad ih tu iznosim
Htio sam reci da tvoji postovi zvuce kao clanci sa galaksije, skoro doslovno.

Jos je smijesnije to sto odbacujes vjere "koje su Reptili izmislili da bi zavladali", a u sve sto procitas na Galaksiji vjerujes od prvog do zadnjeg slova. Znas, takvo slijepo vjerovanje je takodjer osobina ovih koje zelis "probuditi".

kikl0p
02-02-2008, 15:04
odustajem,neda mi se vise prepucavat
ovo sta si reko stoji nemogu znat da je potpuno istina al meni ima smisla pa se tako i asociram s tom zajednicom
sve u zivotu su lekcije pa cete tako kad tad i vi naucit

Aerial
02-02-2008, 15:07
Ma gle, iskreno, ja jedva čekam tu 2012. kako god ona završila...
Ako se ništa ne dogodi - ok, nsatavljamo normalnim životom.
Ako bude neki doomsday event - opet mi je super, ionako mi se ništa u životu zanimljivog ne događa :)

Tako da, eto, jedva čekam da vidim kako izgledaju ta bića iz višeg denziteta i u kakvu ću se strukturu pretvoriti nakon ... tog .. nekog. .. incidenta :)

King tiger
02-02-2008, 15:08
kad nas zli reptili koje je izmislio golman sve pojedu :O ?

Aerial
02-02-2008, 15:12
LoL, ček, koji je to nogometaš?...

Neven <R>
02-02-2008, 15:13
I ja sam prije vjerovao u svakakve teorije zavjere itd. Tako da vjeruj mi ti ćeš biti taj koji će naučiti lekciju.

Lord Jambrek
02-02-2008, 15:45
I ja sam prije vjerovao u svakakve teorije zavjere itd. Tako da vjeruj mi ti ćeš biti taj koji će naučiti lekciju.

Točno tako.

Teorije zavjere su glupost. Reptili? Znakovi od proizvođača automobila? Šta mi još treba.

Još mi treba teorija da je isus srbin jer drži tri prsta u zraku na kipovima i da hrvati nemaju pojma kakvu vjeru priznaju i da će jednog dana se isus vratit jer je on zmija reptil sa znaka Alfa Romeo koji će promjenit kožu u nešto drugo i pobit nas sve.

Bravo.

Ili da su svi kipovi isusa zapravo skrivene nuklearne bombe koje su uvezene iz srbije napravljene da pokore hrvatski narod.

Govorim o 3 prsta na ovoj slici dolje
http://img291.imageshack.us/img291/3486/isus5ri9.jpg

Što ova slika govori? Da je isusu srpski narod u srcu?

Evo upravo tako nastaju teorije zavjere, ekipa popika neke stvari koje su možda međusobno povezane i iz tog razvijaju nebuloze, upravo kako sam ja sad ovo sve popikao i povezao i napisao totalne gluposti.

Korpse
02-02-2008, 18:40
neko se napije, pa se nađe jedna trijezna budala ovi provale, i oni prošire.

kikl0p
02-02-2008, 18:42
omg o cemu vi pricate jel bilo ko od vas tu opce procito Najvecu tajnu barem jedno poglavlje lik je sve dokazo
da to kazu na dnevniku ili u bilo kojem mediju odma bi svi prihvatili i nasto bi opci kaos
zamislite da u sutrasnjim novinama diljem svjeta na naslovnici osvane David Icke je bio u pravu i vidite Busha kako govori da je sve istina
Sta bi se desilo?

Lord Jambrek
02-02-2008, 18:57
Evo kiklope ja ću si dat truda i pronać The Biggest Secret pa da vidim što nam David piše.

Ako imaš kakav link na taj tekst onda ga daj.

Reptilian Bloodline, ma divota.

kikl0p
02-02-2008, 19:14
knjiga od 550 strana poslat cu ti pp

McPingvin_v2.0
02-02-2008, 19:38
Icke i dokazao u istoj rečenici?

Riiiiight :)

medusa
03-02-2008, 17:57
ustvari, bića koja se hrane ljudima su svuda oko nas. no ni nisu ništa posebno nadnaravno, niti reptilsko. vidiš ih svaki dan. pogledaj malo npr. prosjake. premda među njima ima stvarno nesretnika, ja vidim romsku ženu koja prosi pred crkvom kako se šeće u konzumu s boljim mobitelom od mene. a ženska si može nabaviti posao. u biti ona siše ljude, igra na samilost i na kartu vjere koja zahtjeva pomaganje bližnjima. svaku kunu koja dobije, kao da je uzela iz usta tog čovjeka. čisti parazit. doslovno se hrani tim ljudima. vidio sam još takvih primjera, npr. sponzoruše koje cijede muža/dečka i tjeraju ih da ih izdržava, a onda ih ostave da nađu drugog domadara. ili vlasnik tvrtke koji živi na grbači radnika koje ne plaća dovoljno

K4ciga
03-02-2008, 18:35
ja sam počeo vjerovati u paranormalno kad sam jučer vidio duha u WoW-u...bio je gadni prozirni čiko...čudno me gledao a onda je vrisuo i krenuo na mene...jako sam se uplašio pa sam pobjegao... :(

Trebao bi malo manje igrati WoW =).

K4ciga
03-02-2008, 18:43
misliš? to što ne mogu prestati igrati me ne čini ovisnikom :D
Najbolji odgovor ikada ^^

Lord AngelRI
03-02-2008, 22:10
misliš? to što ne mogu prestati igrati me ne čini ovisnikom :D

ma ne nedo bog...

ssalG
03-02-2008, 23:07
@ kikl0p

Istina logično je da postoje bića kojima su ljudi hrana, no ta bića nisu gamzoliki izvanzemaljci već milijuni bakterija, virusa i drugih mikoorganizama koji se svakodnevno goste tvojim tijelom, a da ne spominjem da su prije par milijuna godina ljudi dinosaurima bili na svakodnevnom jelovniku (tradicija koju su u manjoj mjeri nastavile neke zvijeri).
Ali ajmo uzeti da se ljudima stvarno hrane gmazoliki izvanzemaljci iz četvrte dimenzije, zar onda po toj logici nebi trebali postojati još jedni izvanzemaljci iz npr. pete dimenzije koji se hrane izvanzemaljcima iz četvrte dimenzije i tako im uvelike umanjuju moć?
I ako se uistinu ti izvanzemaljci hrane nama (ovdje govorim o konzumiranju ljudskog mesa jer se hranidbeni lanac temelji na doslovnom jedenju drugih bića, a tvoja se teorija temelji na hranidbenom lancu), zašto onda kroz tisuće godina koliko nas ti izvanzemaljci kontroliraju oni nas nikad nisu usmijerili u to da postanemo izričito biljojedi budući da najbolji i najukusnije meso imaju biljojedi, a najgore mesožderi i svežderi.

David Icke nema dokaze, on ima činjenice i događaje koje tumači onako kako njemu odgovara.
Npr. On brojno pojavljivanje riječi i znaka zmije u ljudskoj povjesti tumači time što ljudima vlada rasa gmazolikih izvanzemaljaca, dok ja s druge strane to tumačim činjenicom da je čovjek oduvijek bio fasciniran onime čega se boji.
A da si uštedim jedan post evo ti odmah odgovor na tvoj slijedeće pitanje:
Ne čovjek se ne boji zmije jer zemljom vladaju gmazoliki izvanzemaljci već zbog:
- Činjenice da postoji jako velik broj otrovnih zmija čiji je ugriz najčešće ili smrtonosan ili jako bolan
- Toga da dio njih kopira boje svojih otrovnih "rođaka" te je zbog toga i urođene ljudske paranoje čovjek cijelu vrstu označio kao otrovnu
- Toga da se zbog svoje veličine, oblika i načina kretanja može približiti vrlo blizu čovjeku bez da je on primjeti
- ..itd.

Dok sam malo surfao po val.hr pošao sam pogledat Kasiopejske transkripte koje si spomenuo i čitao sam do oko jedne trećine stranice kada sam naišao na nešto što bih nazvao osnovom svih teorija zavjere:

P: Da li je ta situacija u koju je umješan E. kreirana ili uzrokovana os strane vanzemaljaca?

O: Ne potpuno.

P: Da li su oni nešto napravili da bi izazvali emocionalni krah kod njega?

O: Oni to uvijek čine.

I upravo se u ovome nalazi ključ svih zavjera: Prebacivanje odgovornosti.
Lik je došao u financijske probleme, razveo se i završio u zatvoru, ali nije on kriv, krivi su izvanzemaljci.
Vidiš kada kada nam se nešto loše dogodi, npr. posao nam propadne ili dobijemo otkaz, ostavi nas žena, završimo u zatvoru...itd. mnogo je lakše za to jednostavno optužiti izvanzemaljce nego preuzeti odgovornost za svoja djela i reći "Ja sam pogriješio, ja sam kriv".

Aerial
03-02-2008, 23:12
Poslah Kiklopu PP da mi da info o Najvećoj Tajni ... Kiklope, dolazi onlajn!

King tiger
04-02-2008, 01:26
kat the spam.

kikl0p
04-02-2008, 14:42
@ssalG
kako Icke nema dokaza daj citaj knjigu sve je napisano na temelju nekih spisa ili neke literature

The Great Duck
04-02-2008, 17:49
Ne moraju sve teorije zavjere biti blesave i djela budala i pijanaca.
Npr. ona o tome da su Ameri sami srušili twinse 11.9. da bi imali razlog za rat protiv terorizma...Ili da su ljudi na "Mjesecu" bili snimani u studiju (čak se i vijori Američka zastava,za što je potreban vjetar,a na Mjesecu vjetra nema).
Ipak,treba naći sredinu,ne valja u sve to slijepo vjerovati,niti sve odbaciti kao potpunu izmišljotinu i prijevaru.Dakako da su mnogi navodni slučajevi prijevare,kao npr. kad su na početku 20.st. nekee ženske snimile neke fotografije i na objektiv stavile vile koje su izrezale iz slikovnica,i tvrdile da su vidjeli vile,pa su poslije priznale.Nessie je isto vjerojatno prijevara,i jedna od poznatijih slika je zapravo surla slona pod vodom (iako je moguće da je nešto preživilo iz vremena Dinosaura i da nisu svi izumrli,jer su izumrli baš zato što se nisu mogli skloniti,dok su recimo morski psi vrsta stara oko 300 000 000 godina i očuvali su se do danas).Ali mi se čini da bi Jetiji mogli biti pravi,našli su na Himalajama skalp i dijelove tijela nečeg što bi moglo biti slično njima.

Kenyi
04-02-2008, 18:18
znate ovo nije topik zavjere, nego paranormalne pojave :)

Nemesis
05-02-2008, 00:46
uzmite trip pa ćete shvatit da abnormalno postoji... :D

ssalG
07-02-2008, 23:59
@ssalG
kako Icke nema dokaza daj citaj knjigu sve je napisano na temelju nekih spisa ili neke literature

Koje on tumači kako on želi, te manji dio njih koje su pisali oni slični njemu.
Meni je posebo zanimljivo to da on tvrdi da su sve veće religije izmislili izvanzemaljci, dok s druge strane on nudi sebe kao nekakvog izlječitelja zemlje izabranog zbog svoje hrabrosti koji nas treba potaknuti na spritualizam.
Ja neznam za vas, ali meni to nekako vuče na religiju.
A tek njegova proročanstva:

In 20 years there will be a different kind of flying machine, very different from the aircraft of today. Time will have no meaning. Where you want to be, you will be.

There will be great earthquakes. These will come as a warning to the human race. They will occur in places that have never experienced them. Taking oil from the seabed is destabilising the inner earth. The centre of the earth will move and the poles will change. The sea spirits will rise and stop men taking oil. The sea will reclaim the land and humans will see that they cannot do these terrible things. They cannot abuse the elements. They have to be treated with respect.

Ovo je rečeno 1990. godine, i ako se nevaram prošlo je 18 godina od toga, a izuzev par stvari koje su znanstvenici predvidjeli prije njega ništa se od ovoga nije dogodilo.
Naši "leteći strojevi" još uvijek liče na avione i nepokazuju skoru namjeru se mjenjati, vrijeme još uvijek ima značenje (javi ako ovo pročitaš u 22. stoljeću), veliki potresi se još uvijek događaju na mjestima gdje se i trebaju događati, New York, London, Hong Kong, pa čak i Venecija su još uvijek tu pa predpostavljam da se more nije toliko podiglo da ih potopi, ljudi još uvijek crpe naftu bez naznaka da imaju skoru namjeru prestati i koliko mi je poznato još uvijek nisu naišli na "Duhove Mora" da ih u tome spriječe.
Zapravo kada malo pogledaš njegova "proročanstva" skužiš da je on u biti manje-više samo uzeo proročanstva "starih" naroda o 2012. godinu i nazvao ih svojima.

medusa
08-02-2008, 11:24
pusti glass, ima još 2 godine do roka, dajmo mu benefit of doubt :D

kikl0p
08-02-2008, 15:16
@Glass
brijes,Icke sebe ne prikazuje kao nekog proroka niti mesiju vec samo govori ono sto je procito te stvari o kojima on prica u svojoj knjizi mogu se nac u puno ostalih knjiga
citaj malo Najvecu tajnu pa ces vidit kak to izgleda

kikl0p
08-02-2008, 18:41
tip sere...oke? sere masivno...isto kao i Hubbard...željan para...nema tu ničeg dubljeg...lik je ili teški prevarant ili teško lupit u glavu...plain and simple...ajde ne prduckaj,nemas pojma o cemu pricas..oke?

Kenyi
08-02-2008, 18:43
fala bogu pa se ne svadjate ko zadnji debili.

Nodakim
08-02-2008, 18:46
zasto si epitete pretovorio u usporedbu,totalno nepotrebno

:D

DrunkyDuck
08-02-2008, 18:46
Kiklope, koju si jos knjigu procitao osim Najvece tajne?

TheJopa
08-02-2008, 19:10
I ako se uistinu ti izvanzemaljci hrane nama (ovdje govorim o konzumiranju ljudskog mesa jer se hranidbeni lanac temelji na doslovnom jedenju drugih bića, a tvoja se teorija temelji na hranidbenom lancu), zašto onda kroz tisuće godina koliko nas ti izvanzemaljci kontroliraju oni nas nikad nisu usmijerili u to da postanemo izričito biljojedi budući da najbolji i najukusnije meso imaju biljojedi, a najgore mesožderi i svežderi.

Eto! ETO!
Reka san ja da je vegetarijanizam sotonska pojava!

A kiklop, ako stvarno viruješ da je to istina... A neznan, valjda triba slušat ona upozorenja da svakakvih čudnih ljudi ima na internetu.

ssalG
08-02-2008, 19:23
@Glass
brijes,Icke sebe ne prikazuje kao nekog proroka niti mesiju vec samo govori ono sto je procito te stvari o kojima on prica u svojoj knjizi mogu se nac u puno ostalih knjiga
citaj malo Najvecu tajnu pa ces vidit kak to izgleda

He is a healer who is here to heal the earth and he will be world famous. He will face enormous opposition, but we will always be there to protect him. He is still a child spiritually, but he will be given the spiritual riches. Sometimes he will say things and wonder where they came from. They will be our words. Knowledge will be put into his mind, and at other times he will be led to knowledge.

He was chosen as youngster for his courage. He has been tested and has passed all the tests. He was led into football to learn discipline, but when that was learned it was time to move on. He also had to learn how to cope with disappointment, experience all the emotions, and how to get up and get on with it. The spiritual way is tough and no-one makes it easy.

We know he wanted us to contact him, but the time wasn't right. He was led here to be contacted, not to be cured. But one day he will be completely cured. He will always have what he needs, but no more.

Imaš pravo ovo uopće ne zvuči kao da je on Mesija, a da ne spominjemo da je on sam u jednom intervju rekao da je Božiji sin.

kikl0p
08-02-2008, 20:56
pa u bibliji pise da ce se isus vratit u zadnjim danima

Kenyi
08-02-2008, 21:04
da sici ce sa neba i ubiti antikrista, da li je david icke sisao odnekle osim sa uma?

Svinjoguz
08-02-2008, 21:10
ajme majko, kad citam ovih par stranica :rotfl:
i nije da se ne veselim otkrivanju novih stvari...al ovo o david ickeu je stvarno presmijesno.. :rotfl: :rotfl:

King tiger
08-02-2008, 21:15
al religije su izmislili reptili.
daju nam hintove :O

kikl0p
08-02-2008, 21:21
neda mi se sad raspravljat o Ickeu ako vas zanima citajte knjigu ako ne nemojte bmk
U sta vi vjerujete kako je nastao zivot i kamo ide ovaj svjet?

King tiger
08-02-2008, 21:24
alfa romeo je kljuc u svemu tome ?

Kenyi
08-02-2008, 21:24
da, brate tigeru bili smo slijepi, jer je dokaz svugdje oko nas, ipak cemo biti prosvijetljeni.

Arbiter of Change
09-02-2008, 08:45
Nikad neću shvatiti zašto ljudi imaju želju drugima nametati svoja uvjerenja (dobro ajde, zanemarimo materijalne i druge očigledne mamce). Sad će se netko povući na staru "Ako je netko našao konačnu istinu on ju je dužan podjeliti sa ostalima", ali ja bi tome dodao da druge ta istina možda ne zanima niti ili ih iskreno boli briga za tu "istinu".

/rant_over

ZorgTheBorg
09-02-2008, 11:05
da, brate tigeru bili smo slijepi, jer je dokaz svugdje oko nas, ipak cemo biti prosvijetljeni.
Nemoj biti ignorantan.

Primarna mana svih vas je uski pogled koji filrtrira samo ono što možete vidjet očima i shvatit sada i odmah. Ostatak se otpisuje kao smeće.

Well, now, NE ZNAM dali Zeta Reticulianci samo žele komadić zemlje&ljudi za sebe, ili pomažu nama, ili ne postoje. NE znamo što je istina a što je laž. Ne možemo dokazat ni jedno ni drugo. Ako ti pogledaš cool kućište sa led svjetlima - jeli unutra nužno uber konfiguracija? NE znamo.

Pogled u svemir je dalo čovječanstvu samo još jednu rundu govana koje može posrati i prodavat ljudima pod istinu. Ili možda prosvjetljenje koje samo čeka da otvorimo svoje duše.

Maloki
09-02-2008, 12:35
Ako ti pogledaš cool kućište sa led svjetlima - jeli unutra nužno uber konfiguracija? NE znamo.

To vrlo lagano provjeriš, dok postojanje nekih čudnovatih reptila malo teže...

Burek_fr0m_SPACE
09-02-2008, 13:13
Nikad neću shvatiti zašto ljudi imaju želju drugima nametati svoja uvjerenja (dobro ajde, zanemarimo materijalne i druge očigledne mamce). Sad će se netko povući na staru "Ako je netko našao konačnu istinu on ju je dužan podjeliti sa ostalima", ali ja bi tome dodao da druge ta istina možda ne zanima niti ili ih iskreno boli briga za tu "istinu".
Jako duboko uvjerenje i nenametanje istog su međusobno isključive stvari. Ako je neko dovoljno zaluđen nekom idejom, njemu će biti strana sama pomisao da možda neko ne želi znati njegovu istinu... Slično kao što bi sada i ja i ti vjerovatno htjeli ubijediti cijeli svijet da ne ubjeđuje druge u neke svoje istine. To je očigledna činjenica koja se manifestovala bezbroj puta do sada.

Arbiter of Change
09-02-2008, 14:31
Ma koliko bih ja sada volio reći kako ja ne uvjeravam ljude u ništa već da im samo predložim činjenice i pustim ih da sami zaključe slažem se - i ja ponekad uvjeravam ljude, ali nikad ne u točno ono što ja mislim već uvijek ostavim "manevarskog prostora" (čemu uvjeriti nekoga u nešto, ali ne u sve ako onda ne zna sve, kao i kod struktura - ako ima rupa pri pobližem ispitivanju sve će se raspasti).

:D

Utoplytanian
09-02-2008, 14:37
ne znam ako je ovo mozda vec postano ni ako je bas vezano uz temu ali ima puno kratkih videa o duhovima,alienima i bicima koji "svjedoce" da je sve to istina... http://www.crypticmedia.com/S pa si vi mislite 8)

Aerial
09-02-2008, 14:59
Jedna pametna dr.sc. gospođa je rekla da niti jednu od paranormalnih/alien tvrdnji još ne možemo uzeti za istinitu jer nivo dokaza koji su za to ponuđeni ne odgovara nivou same tvrdnje.

Ako kažem da sam jučer popišao hlače, to se slobodno može uzeti za istinu jer činjenica da sam ja popišao hlače nije nikome bitna i ne treba neki konkretni dokaz.

Ako kažem da je Isus bio kinez, ja moram dati vrlo adekvatan dokaz jer je to poprilično velika stvar. Eksluzivnost dokaza mora biti paralelna eksluzivnosti te činjenice.

Ako netko kaže da postoje izvanzemaljci i to opravdava time da je otet (ali za to nitko ne zna) ili da je na nekoj 1000 godina staroj fresci našao crtež okrugle stvari na nebu, nažalost, jebemu, to nije adekvatan dokaz.

DrunkyDuck
09-02-2008, 16:39
Sto li je onda s velikim religijama? Poprilicno "velike" stvari, a nigdje dokaza.

Po meni Sumeranske plocice nude vise dokaza od zapisa ostalih vjera. Npr. neki su se neki borili protiv tvrdnje da je Zemlja okrugla, a 5k godina ranije Sumerani su znali za medjusobne udaljenosti planeta Suncevog sustava, kao da i samo njihovo poznavanje tih planeta nije fascinantno.

Aerial
09-02-2008, 17:08
Religija nije činjenica, i ne treba dokaze... Zato se i zove religija, to je nešto što uzima vjeru kao glavni konstituent :)

DrunkyDuck
09-02-2008, 17:10
Zasto onda mislis da trebas dokaz za tvrdnju "Isus je bio Kinez"?

Aerial
09-02-2008, 17:14
Zasto onda mislis da trebas dokaz za tvrdnju "Isus je bio Kinez"?

Uzeo sam pretpostavku da je Isus bio povjesna osoba :)

Burek_fr0m_SPACE
09-02-2008, 17:18
Ma koliko bih ja sada volio reći kako ja ne uvjeravam ljude u ništa već da im samo predložim činjenice i pustim ih da sami zaključe slažem se - i ja ponekad uvjeravam ljude, ali nikad ne u točno ono što ja mislim već uvijek ostavim "manevarskog prostora" (čemu uvjeriti nekoga u nešto, ali ne u sve ako onda ne zna sve, kao i kod struktura - ako ima rupa pri pobližem ispitivanju sve će se raspasti).
Istina, pristup može biti drugačiji, ali svodi se na isto. Ako si jako siguran u nešto, a primjećuješ da ljudi oko tebe ne znaju za to ili ne vjeruju u to, htjećeš bar njihovu pažnju, da im pokušaš objasniti, i bićeš zadovoljan ako ti ljudi povjeruju - stoga ćeš i uložiti napore u tom pravcu. Ilitiga, počećeš "ubjeđivati" ljude. Naravno da je inteligentnom čovjeku draže i kad objašnjava i kad mu se objašnjava s tim "manevarskim prostorom", ali, nažalost, neki entiteti u društvu su opstali toliko dugo samo zato što su ljudima uskraćivali taj prostor...

Lord AngelRI
09-02-2008, 23:31
Religija nije činjenica, i ne treba dokaze... Zato se i zove religija, to je nešto što uzima vjeru kao glavni konstituent :)

slažem se za to ne trebaju dokazi... samo vjera

Lord Ragnarok
10-02-2008, 01:15
za vjeru postoji riječ koja ju savreno dopunjuje:dogma (bezuvjetno vjerovanje) isus po bibliji je mogao biti kinez, tamnoputi kinez. nigdje ne pise da je imao okrugle oći

Arbiter of Change
10-02-2008, 12:30
Ajde da ne otvaram novu temu: vaša mišljenja o zagrobnom životu, tj. postojanju poslije smrti?

unknown
10-02-2008, 13:01
to je ono što drži većinu fanatika na uzici, jer to samo služi za utheju da smo mi nešto više da smo nešto posebno.... uglavnom ljudi moraju imati utjehu da poslje nešto ima i će zločinci biti kažnjeni, a dobri biti nagrađeni. Većina vjernika bilo koje vjere se ponaša dobro zato što se boje "pakla".

Burek_fr0m_SPACE
10-02-2008, 13:37
to je ono što drži većinu fanatika na uzici, jer to samo služi za utheju da smo mi nešto više da smo nešto posebno.... uglavnom ljudi moraju imati utjehu da poslje nešto ima i će zločinci biti kažnjeni, a dobri biti nagrađeni. Većina vjernika bilokoje vjere se ponaša dobro zato što se boje "pakla".
Upravo. Imho, poslije smrti se ne događa ništa. Kao padanje u nesvijest, samo što se više nikada ne osvijestiš.

unknown
10-02-2008, 14:00
to je ono što drži većinu fanatika na uzici, jer to samo služi za utheju da smo mi nešto više da smo nešto posebno.... uglavnom ljudi moraju imati utjehu da poslje nešto ima i će zločinci biti kažnjeni, a dobri biti nagrađeni. Većina vjernika bilokoje vjere se ponaša dobro zato što se boje "pakla".
Upravo. Imho, poslije smrti se ne događa ništa. Kao padanje u nesvijest, samo što se više nikada ne osvijestiš.

mozak ti jednostavno prestane funkcionirati

DrunkyDuck
10-02-2008, 15:01
Hellboy = optimist.

unknown
10-02-2008, 16:39
Hellboy = optimist.

:rotfl:

Lord AngelRI
10-02-2008, 18:08

mozak ti jednostavno prestane funkcionirati

fizički i medicinski mozak je mrtav ali da se ništa ne desi neznam baš, desi se sigurno nešto što nitko od nas nezna...

ssalG
10-02-2008, 19:41

Nekoliko stvari:
1. Ti shvaćaš da si nam dao ljudima materijala za jedno godinu dana flejm festa?
2.Istina, ali piše da će se vratiti "suditi žive i mrtve", ne pišeSda će se postati propali nogometaš koji će nakon što ispali glavom početi pisati knjige po kojima zemljom vladaju izvanzemaljci i nazivati sebe "sinom Božijim" po raznim emisijama, te na kraju vrlo vjerovatno skončati život u ustanovi za mentalno poremećene osobe razgovarajući sa krpenom lutkom imenom "Betty" za koju vjeruje da mu prenosi Božije poruke.
3. Ako su sve religije izmislili izvanzemaljci, te je Isus bio samo obični čovjek genetski modificiran od strane izvanzemaljaca kako to da se on vratio?
4. Ti shvaćaš da si nam dao ljudima materijala za jedno godinu dana flejm festa?

Sry na laganom osvrtu, a sad na on-topic temu:

Ja vjerujem u Boga i život poslije smrti, kakav je taj život neznam, ali vjerujem da postoji.
Čak i znanost djelomično podupire život poslije smrti, s obzirom da se smatra da energija nikad ne nestaje već da se samo pretvara u drugačiji oblik logično je pretpostaviti da se to događa i s energijom svih živih bića.
Jedino je pitanje, gdje ta energija odlazi?

DrunkyDuck
10-02-2008, 21:31
http://www.bittermancircle.com/my%20images/BeatDeadHorse.gif

Dreamer Deceiver
10-02-2008, 21:35

Nekoliko stvari:
1. Ti shvaćaš da si nam dao ljudima materijala za jedno godinu dana flejm festa?
2.Istina, ali piše da će se vratiti "suditi žive i mrtve", ne pišeSda će se postati propali nogometaš koji će nakon što ispali glavom početi pisati knjige po kojima zemljom vladaju izvanzemaljci i nazivati sebe "sinom Božijim" po raznim emisijama, te na kraju vrlo vjerovatno skončati život u ustanovi za mentalno poremećene osobe razgovarajući sa krpenom lutkom imenom "Betty" za koju vjeruje da mu prenosi Božije poruke.
3. Ako su sve religije izmislili izvanzemaljci, te je Isus bio samo obični čovjek genetski modificiran od strane izvanzemaljaca kako to da se on vratio?
4. Ti shvaćaš da si nam dao ljudima materijala za jedno godinu dana flejm festa?

Sry na laganom osvrtu, a sad na on-topic temu:

Ja vjerujem u Boga i život poslije smrti, kakav je taj život neznam, ali vjerujem da postoji.
Čak i znanost djelomično podupire život poslije smrti, s obzirom da se smatra da energija nikad ne nestaje već da se samo pretvara u drugačiji oblik logično je pretpostaviti da se to događa i s energijom svih živih bića.
Jedino je pitanje, gdje ta energija odlazi?

možda postanemo duhovi ?
naaah...

ali svjedno zanimljivo je to šta si rekao za energiju

Burek_fr0m_SPACE
10-02-2008, 22:03
ali svjedno zanimljivo je to šta si rekao za energiju
Uopšte nije. Tu priču sa energijom bih mogao pričati samo kada bih progutao pretpostavku da postoji nešto što se zove "duša", koju mnogi vole opisivati kao neku životnu energiju ili šta već. Koja energija? Energija živih bića? Na koju misliš? Čovjek svoju energiju dobija varenjem hrane, međutim kada čovjek umre i svi organi zakažu, on više niti dobija, niti troši energiju. To je kao da se pitaš gdje je otišla energija sijalice kada je ugasiš.

DrunkyDuck
10-02-2008, 22:05
Svejedno, njegova energija i dalje biva oslobodjena u prostor. Dio kao hrana za crve, dio kao gnojivo, itd.

Burek_fr0m_SPACE
10-02-2008, 22:07
Svejedno, njegova energija i dalje biva oslobodjena u prostor. Dio kao hrana za crve, dio kao gnojivo, itd.
Indeed... Kad već idemo u krajnost... I dalje bih volio čuti šta je to "energija živih bića", ili na šta se tu zapravo misli.

Burek_fr0m_SPACE
10-02-2008, 22:11
možda električna energija koju mozak generira?
Vjerujem da je "uzemljenje" sasvim dovoljno da ga liši i te energije...

DrunkyDuck
10-02-2008, 22:14
Ne moramo nesto proglasiti misticnim i nemogucim samo zato jer to ne mozemo objasniti slozenim formulama ovog doba ili izmjeriti sadasnjim instrumentima.

Burek_fr0m_SPACE
10-02-2008, 22:46
Ne moramo nesto proglasiti misticnim i nemogucim samo zato jer to ne mozemo objasniti slozenim formulama ovog doba ili izmjeriti sadasnjim instrumentima.
Ne moramo ni razmišljati o baš svačijim suludim idejama. Zato što formulama ne možemo dokazati da ne postoji Flying Spagetti Monster, ostavićemo ga kao realnu mogućnost? Nikada neću shvatiti kako je došlo do toga da se kojekakve očajno neosnovane ideje brane time što se ne može pouzdano dokazati da nisu tačne, kada se već ni po čemu ne može ni naslutiti da su tačne.

DrunkyDuck
10-02-2008, 22:55
Ok, idemo onda na nove teme:

Eksperiment sa 2 proreza:

DfPeprQ7oGc

Inteligencija elektrona? Ili su mogucnosti neogranicene kad ne obracamo pozornost?

Dakle:

Burek_fr0m_SPACE
10-02-2008, 23:09

DfPeprQ7oGc

Inteligencija elektrona? Ili su mogucnosti neogranicene kad ne obracamo pozornost?

Dakle:

Što se videa tiče... zanimljivo. Čuo sam nešto o tome prije, ali ovdje je lijepo sažeto i ilustrovano. Međutim, koliko sam ja upućen, posmatrati i osjetiti znači remetiti. Nemoguće je nešto savršeno pasivno posmatrati. Da bi nešto vidjeli, dio svjetlosti će biti absorbovan našim očima, da bi čuli, dio zvučnih talasa će se absorbovati u membranama, itd. Očigledno da uređaj za mjerenje ima svoj uticaj tu - možda ne znamo tačno kakav, ali bar smo eksperimentima uvidjeli da ga ima + u ovom slučaju priznajemo da ne znamo, ne trčimo sa objašnjenjma tipa "zato što treba biti tako" ili zato što je neko to tako stvorio. Ne kažem ja da tvoj citat nije tačan, slažem se, štaviše. Samo hoću reći da mi se kosa digne na glavi kada neko zagovara stvari koje niti imaju osnova, niti se mogu dokazati na bilo koji način. Pogotovo one koje nastaju uslijed neupućenosti.

Korpse
10-02-2008, 23:18
odite na youtube i upišite ghost sighting demon sighting i gledajte one koji nisu zajebancija i bute vidjeli.

Maloki
10-02-2008, 23:21

DfPeprQ7oGc

Dakle:

E fala ti na ovom videu, tražim ga od kad sam to vidio u "na rubu znanosti" ^^

Stryder
10-02-2008, 23:30

DfPeprQ7oGc

Dakle:

to sam gledao jednom u emisiji Na rubu znanosti..
stvarno me iznenadila ta animacija...mislim, kako to objasniti ako to nemogu objasniti zakoni fizike ili matematičke formule :o ...
btw sa tehničke stane animacija je zakon :D

Burek_fr0m_SPACE
10-02-2008, 23:32
odite na youtube i upišite ghost sighting demon sighting i gledajte one koji nisu zajebancija i bute vidjeli.
Kako znamo da nisu zajebancija? Čak i ako nisu namjerna zajebancija, kako znamo da zaista gledamo u demona/duha? Iskreno se nadam da se šališ.

RayDX
10-02-2008, 23:46
Sve se može objasniti, uz malo prihvaćanja i apstraktnog razmišljanja, čak i matematički. Samo ljudi nastoje se zatvoriti u ono što im nudi okolina... Ljudi su bili toliko glupi da misle da je Zemlja ploča jer im je to jedna fascinatna ustanova to nalagala stoljećima.

DrunkyDuck
11-02-2008, 00:09
Pa da. Trenutno "nam" probleme zadaje nepredvidivost cestica na subatomskoj razini sto je neobjasnjivo sa sadasnjim razumijevanjem fizke. Npr. filmic gore postan ili nestajanje/ponovno pojavljivanje elektrona/protona, instant-mjenjanje polozaja i orbite elektrona oko jezgre, itd.
Iduci korak: kvantna fizika.

Evo jos jedan filmic koji govori o povezanosti svega u Svemiru ili iluziji prostora:

H697Y7e_Zd8

Burek_fr0m_SPACE
11-02-2008, 00:27
Evo jos jedan filmic koji govori o povezanosti svega u Svemiru ili iluziji prostora:

H697Y7e_Zd8
Kako bi to neko sada rekao - bar nisam odmah pogledao sve Dr. Quantum clipove na YouTubei =) Zanimljiv stuff.

ssalG
11-02-2008, 01:02
možda električna energija koju mozak generira?
Vjerujem da je "uzemljenje" sasvim dovoljno da ga liši i te energije...

Ali to i dalje nemjenja činjenicu da ta energija nije nestala već je samo promjenila oblik.

Ne moramo ni razmišljati o baš svačijim suludim idejama. Zato što formulama ne možemo dokazati da ne postoji Flying Spagetti Monster, ostavićemo ga kao realnu mogućnost? Nikada neću shvatiti kako je došlo do toga da se kojekakve očajno neosnovane ideje brane time što se ne može pouzdano dokazati da nisu tačne, kada se već ni po čemu ne može ni naslutiti da su tačne.

Dugo se vremena nije ni moglo pouzdano dokazati da postoji divovska lignja, te su je znanstvenici uspoređivali sa tadašnjom verzijom "Flying Spagetti Monstera" unatoč tome što je zato postojalo jako puno njezinih viđenja.
Jednako tako ti sada tvrdiš da duša ne postoji unatoč tome što milijuni ljudi tvrdi da vidjeli duše mrtvih tj. pojave koje mi nazivamo duhovima.
Samo zato što ljudski instrumenti nemogu nešto izmjeriti, neznači da to nepostoji.

Neven <R>
11-02-2008, 02:36
E moram sve od tog dr. quantuma nabaviti, izvrsno objašnjava sve te komplicirane stvari.

@Glass: Isto tako se tvrdilo da je zemlja ravna ploča, svašta se tvrdilo u prošlosti pa se za mnoge stvari utvrdilo da nisu istinite.

Samo zato što ljudski instrumenti nemogu nešto izmjeriti, neznači da to nepostoji.
Ni ne znači da postoji, teret dokazivanja uvijek mora biti na onome tko nešto tvrdi. Dok god nešto ne dokažeš to se ne može smatrati istinom i činjenicom.

Burek_fr0m_SPACE
11-02-2008, 12:15
Jednako tako ti sada tvrdiš da duša ne postoji unatoč tome što milijuni ljudi tvrdi da vidjeli duše mrtvih tj. pojave koje mi nazivamo duhovima.
Milioni? Ne znam baš... možda. Ali kad smo već kod ravne Zemlje - milioni ljudi su mislili tako, samo zato što se nečija neosnovana (ili u ovom slučaju, zapravo, prije neupućena) ideja eksponencijalno proširila među narodom i došla je do tog stadijuma da se učila u školama i da je bilo grijeh ne vjerovati u nju. Lako je i vidjeti kako je to upalilo - jer je takvo objašnjenje odgovaralo ljudima. Iz tadašnje ljudske perspektive tako je i izgledalo - da je Zemlja ravna. Takođe, nije bilo potrebe da naprežu svoje krhke mozgiće da bi probali shvatiti veličinu Zemlje i ostalih nebeskih tijela i koliko su oni sićušni u svemu tome. A sad, to što objašnjenja, ni dokaza nije bilo... niko za tim nije ni mario. I na kraju, je li bilo ikakvih dokaza za teoriju da je Zemlja ravna? Nije. Je li se ispostavilo da je Zemlja ravna? Nije. Zašto su se toliki ljudi uhvatili za tu ideju? Zato što nisu razmišljali svojim glavama (uslijed "obrazovne" tiranije, nisu ni mogli) i prihvatili su ono što im je rečeno, bez pogovora, te se nisu ni bunili, jer, kao što rekoh - ta bajka im je zvučala prihvatljivo. Isti je slučaj i sa idejom o postojanju duše. Ljudi bi voljeli da je to tako, da postoji takvo nešto u njima. Da su oni nešto više od krvi i mesa. Da život nije uzalud. Da će biti nagrađeni za svoja dobra djela. Da će sva njihova muka biti osvećena tako što će njihovi neprijatelji goriti u paklu. Sve bi to bilo stvarno lijepo, zar ne? Međutim, i ta ideja je potekla niodakle, i odmah ju je prihvatilo toliko ljudi zato što zvuči lijepo i utješno. Fast-forward - i eto nam je u školama i ne možemo više pobjeći od nje. Svi su čuli za dušu i mnogi pod uticajem okoline zaista vjeruju u to. I naravno, oni koji ne vjeruju opet ispadaju grešnici, zli ljudi koje treba protjerati s ovog svijeta, jer drugima kvare iluziju. A sad, sva ta navodna viđanja duše... kada je to pouzdano zabilježeno? Ne kažem ja da je sve što smo vidjeli, čuli, osjetili, izmjerili, itd. 100% objašnjeno zakonima fizike, hemije i koječega. Dosta toga je ostalo neobjašnjeno. Ali ono što mene frustrira je kako se u dušu uvjereni ljudi odmah hvataju za te neke sitne sumnjive slučajeve i odmah tvrde da je to dokaz njihovih teorija. Čak i obične priče su dovoljne. Sve i da se dogodilo nešto natprirodno, što ne možemo objasniti dosadašnjim naučnim saznanjima - kako znamo da je to duša, duh, demon ili šta već? To može biti bilo šta, ali naravno da će ljudi prvo sami sebe utješiti umišljajući sebi da su vidjeli taj prijeko potrebni dokaz njihovih vjerovanja. Osim toga, 99% tih slučajeva otpada na one u kojima su ljudi "vidjeli" koješta uslijed velike moći sugestije, Placebo efekata i mnogih drugih psiholoških fenomena koji su mnogo puta provjereni i dokazani.

Ili ukratko...

Ni ne znači da postoji, teret dokazivanja uvijek mora biti na onome tko nešto tvrdi. Dok god nešto ne dokažeš to se ne može smatrati istinom i činjenicom.

Aerial
11-02-2008, 13:03
Što se mene tiče, dio smo nečeg većeg. Ne kažem da postoji Raj ili Pakao, ali neki vrag, nekakava suptilna poveznica između svega valjda postoji...

Ako je svemir samo nakupina slučajne prašine, onda bolje da se svi jednostavno uništimo odmah i učinimo uslugu entropiji.

Arbiter of Change
11-02-2008, 13:10
Uf, a šta reći pored Burekovog posta kad smo on i ja više-manje sličnog mišljenja? Ništa osim još jedanput napomenuti da ljudi (većina bar, premda ne znam koliko to danas stoji zato jer se uzima da je dobra većina dovoljno obrazovana te da su ljudi sposobni donositi vlastite odluke bez da ih se vodi na uzdi) obično "go with the flow" ili u ovom slučaju "idu kud masa ide" pa makar zbog toga morali izmišljati stvari u koje i sami povjeruju nego probati baciti pogled na temu sa drugog kuta i možda doći do inovativnog pomaka.

U vezi rasprave sa dušama i to... jednostavno ne znam što tu dodati budući da je to meni samo još jedan apstraktan pojam u nizu istih koje su ljudi izmislili, iz neznanja ili iz čisto pragmatičnih (i profitabilnih) razloga.

ssalG
11-02-2008, 18:13

Zato u mojem postu stoji:

Ja vjerujemSu Boga i život poslije smrti, kakav je taj život neznam, ali vjerujemSda postoji.

@ Burek

Moram te podsjetiti da su teoriju "Ravne Zemlje", dugo vremena prihvaćali svi znanstvenici, i da su oni od tražili od drugih dokaze dokaze da je zemlja okrugla, tako da bi ti prije spadao u one koji tvrde da je zemlja ravna nego u one koji vjeruju da je okrugla.
No nastranu s tim, u povjesti postoji jako slučajeva kada je znanost jako dugo ismijavala i nazivala nemogućim stvari za koje su postojala brojna svjedočanstva, ali malo dokaza (ili su dokazi biti slabi) samo da bi se na kraju pokazalo da su bili u krivu.
Ako kako ti kažeš 99% slučajeva (ma neka je i 99.9%) u kojima su ljudi rekli da su vidjeli duhove mrtvih spada laži ili razne "igre svjetla i sjene", onda 1% spada u slučajeve u kojima su ljudi stvarno nešto vidjeli, a samo razmisli koliko su puta tijekom povjesti ljudi tvrdili da su vidjeli duhove.

unknown
11-02-2008, 18:43

Zato u mojem postu stoji:

Ja vjerujemSu Boga i život poslije smrti, kakav je taj život neznam, ali vjerujemSda postoji.

@ Burek

Moram te podsjetiti da su teoriju "Ravne Zemlje", dugo vremena prihvaćali svi znanstvenici, i da su oni od tražili od drugih dokaze dokaze da je zemlja okrugla, tako da bi ti prije spadao u one koji tvrde da je zemlja ravna nego u one koji vjeruju da je okrugla.
No nastranu s tim, u povjesti postoji jako slučajeva kada je znanost jako dugo ismijavala i nazivala nemogućim stvari za koje su postojala brojna svjedočanstva, ali malo dokaza (ili su dokazi biti slabi) samo da bi se na kraju pokazalo da su bili u krivu.
Ako kako ti kažeš 99% slučajeva (ma neka je i 99.9%) u kojima su ljudi rekli da su vidjeli duhove mrtvih spada laži ili razne "igre svjetla i sjene", onda 1% spada u slučajeve u kojima su ljudi stvarno nešto vidjeli, a samo razmisli koliko su puta tijekom povjesti ljudi tvrdili da su vidjeli duhove.

sry svima ali sada ću morati malo dječije postupiti.....

ssalG
11-02-2008, 18:47
Nadasve zadivljujući argumenti.

Burek_fr0m_SPACE
11-02-2008, 18:54
Good for you... ali zašto?

Pokušavam se sjetiti takvog primjera, ali mi ne ide... znaš ti neki?

"Tvrdili da su vidjeli" nije isto što i "vidjeli". Koliko je samo ljudi kroz istoriju doživjelo halucinacije? Koliko je ljudi kroz istoriju izmišljalo stvari samo zato da privuku pažnju? Sve i pod pretpostavkom da su zaista vidjeli, npr. neko lebdeće svjetlo kako prolazi pored njih i onda nestaje... kako znamo šta je to? Najveći broj ljudi će odmah na sav glas širiti priču kako je to nečiji duh, samo zbog sugestije, jer je danas prosječan čovjek sa svih strana izbombardovan raznoraznim religijskim uvjerenjima, pričama o duhovima i čime već sve ne. Uostalom, o ovome sam pisao u prošlom postu, neću više da se ponavljam. To što je neko nešto vidio, ne znači da duhovi postoje. Jedino što iz toga možemo zaključiti je da ogroman broj ljudi želi vjerovati u duhove. As simple as that.

EDIT :

Nadasve zadivljujući argumenti.
Ovdje ću se složiti.

medusa
11-02-2008, 19:48
ustvari burek, zapravo si pokopao svoje argumente s primjerom zemlje. svi koji su išli dokazivati da zemlja nije ploča su išli intuicijom, makar su "dokazi" tog vremena išli protiv njih. vjerojatno su ih isto na taj način razuvjeravali.
sve mora početi od nečega. a u znanosti je to uvjerenje da je nešto moguće, ili da postoji. koliko dugo ljud na ranze načine pokušavaju napraviti perpetuum mobile koji ne krši neki od zakona termodinamike, nego ih obilazi? no, za sada nema dokaza da je to moguće. također, isto je s lijekovima protiv raka, AIDS-a i sl. nema dokaza da postoje. samo slaba mogućnost. no znanstvenici kreću od pretpostavke da taj lijek postoji- da je moguć.

ssalG
11-02-2008, 20:46
Good for you... ali zašto?

Neznam jednostavno vjerujem, nazovi to intuicijom.
Iako čak mi je i znanost djelom dala potvrdu, ponajviše činjenica da energija nikad ne nestaje već da samo mijenja oblik i Quantum entanglement.
Quantum entanglement je zapravo vrlo sličan onome što mnoge religije nazivaju Bogom, nešto što zapravo ujedinjuje cijeli svemir.

Sad se ja lagano ponavljam, Divovska lignja.

"Tvrdili da su vidjeli" nije isto što i "vidjeli". Koliko je samo ljudi kroz istoriju doživjelo halucinacije? Koliko je ljudi kroz istoriju izmišljalo stvari samo zato da privuku pažnju? Sve i pod pretpostavkom da su zaista vidjeli, npr. neko lebdeće svjetlo kako prolazi pored njih i onda nestaje... kako znamo šta je to? Najveći broj ljudi će odmah na sav glas širiti priču kako je to nečiji duh, samo zbog sugestije, jer je danas prosječan čovjek sa svih strana izbombardovan raznoraznim religijskim uvjerenjima, pričama o duhovima i čime već sve ne. Uostalom, o ovome sam pisao u prošlom postu, neću više da se ponavljam. To što je neko nešto vidio, ne znači da duhovi postoje. Jedino što iz toga možemo zaključiti je da ogroman broj ljudi želi vjerovati u duhove. As simple as that.

Zapravo ljudi lebdeće svijetlo bi prije nazivali NLO-om ili anđelom.
Duhovima se većinom nazivaju pojave koje imaju oblik čovjeka (u neki slučajevima životinje), a već sam rekao da čak i ako 99% njih odbacimo kao laži ili zabune ostaje na 1% ljudi koji su ih doista vidjeli.

DrunkyDuck
11-02-2008, 21:15

Sad se ja lagano ponavljam, Divovska lignja.
Vidis, znanost prvo trazi dokaze. Dakle, postojanje Divovske lignje je prvo trebalo biti dokazano.

Teorija ravne Zemlje prihvacena sa strane znanstvenika? Eh, i znanost je evoluirala od vremena alkemije i magije.

Quantum entanglement je zapravo vrlo sličan onome što mnoge religije nazivaju Bogom, nešto što zapravo ujedinjuje cijeli svemir.
Dakle, Bog je apstraktan pojam, nesto sto nas sve prozima i ujedinjuje, za razliku od one "stvoren na sliku Bozju" sto je po meni uvreda za nesto sveobuhvatno.

ustvari burek, zapravo si pokopao svoje argumente s primjerom zemlje. svi koji su išli dokazivati da zemlja nije ploča su išli intuicijom
Astronomija = intuicija?

njub
12-02-2008, 00:28
jednostavno nevjerujem u afterlajf....a vjerujem u boga :o

Burek_fr0m_SPACE
12-02-2008, 00:32
Duhovima se većinom nazivaju pojave koje imaju oblik čovjeka (u neki slučajevima životinje), a već sam rekao da čak i ako 99% njih odbacimo kao laži ili zabune ostaje na 1% ljudi koji su ih doista vidjeli.
Ne kažem ja da niko nikada nije vidio nešto čudno. Hoću reći da je problem što će čovjek koji je to "vidio" vidjeti u tome ono što on želi vidjeti i to će njemu biti dokaz za ono u šta on želi vjerovati. Nekom NLO-ima opsjednutom hippiju bi to sigurno bio NLO, vanzemaljska posjeta, kako god. Nekom povodljivom religioznom čovjeku bi to vjerovatno bio anđeo ili nešto slično. Malo ko će reći samo suvu činjenicu proizašlu iz observacije da je to bilo lebdeće svjetlo i da je to sve što znamo. Tačka. Već će se svi uhvatiti dokazivanja nekih svojih teorija time - najmanji je problem uklopiti to u neku "priču o duhovima". Apsurdno je što se ljudi vidjevši takvo nešto, što je krajnje strano u ovom svijetu u kom živimo i o kome nešto i znamo, odmah prave pametni i odmah znaju sve o tome i imaju svoja objašnjenja. Duh, anđeo, demon, NLO... već imamo spremna sva moguća objašnjenja za sve što bi se ikada moglo desiti - uvjek ćemo to uklopiti u neku od naših bajki.

njub
12-02-2008, 00:35
Ne kažem ja da niko nikada nije vidio nešto čudno. Hoću reći da je problem što će čovjek koji je to "vidio" vidjeti u tome ono što on želi vidjeti i to će njemu biti dokaz za ono u šta on želi vjerovati. Nekom NLO-ima opsjednutom hippiju bi to sigurno bio NLO, vanzemaljska posjeta, kako god. Nekom povodljivom religioznom čovjeku bi to vjerovatno bio anđeo ili nešto slično. Malo ko će reći samo suvu činjenicu proizašlu iz observacije da je to bilo lebdeće svjetlo i da je to sve što znamo. Tačka. Već će se svi uhvatiti dokazivanja nekih svojih teorija time - najmanji je problem uklopiti to u neku "priču o duhovima". Apsurdno je što se ljudi vidjevši takvo nešto, što je krajnje strano u ovom svijetu u kom živimo i o kome nešto i znamo, odmah prave pametni i odmah znaju sve o tome i imaju svoja objašnjenja. Duh, anđeo, demon, NLO... već imamo spremna sva moguća objašnjenja za sve što bi se ikada moglo desiti - uvjek ćemo to uklopiti u neku od naših bajki.S:pray: istina

džidži buffon
12-02-2008, 08:53
Bila je nedavno neka dok. emisija na novoj o bolnici za lude i o nekom zatvoru,jeste gledali?
Ono kad lik i one ženske snime glas duha mobitelom

Master_of_Soup
12-02-2008, 10:44
Hm, dakle, dok sam jučer navečer ispuštavao tjelesne tekućine u wc školjku, pogledao sam kroz prozor i vidio sam u daljini neko svjetlo koje mijenja boje. Isprva sam pomislio da je avion, ali avioni ne stoje u zraku, nego se gibaju. Zatim sam pomislio da je neka zvijezda, ili je možda čak super nova. Moguće. Onda sam otišao u krevet, te mi se prisralo pa sam opet otišao u wc i opet pogledao kroz prozor, Opet ista svijetlos, ali je sada išla prema gore i nestala u nepoznastvima svemira. WTF was that? Maybe it's those gray dudes watching us from above....

Aerial
12-02-2008, 11:08
Zanimljiva je i činjenica da se NLO-i nikad ne "pokazuju" astronomima...

Arbiter of Change
12-02-2008, 11:09
Da njihov upad u/kroz atmosferu nikad nije očitan je još zanimljivije (ako nema zataškavanja!!11!).

ZorgTheBorg
12-02-2008, 11:36
Zanimljiva činjenica je da je i Aeriala i mene trta greya.

Korpse
12-02-2008, 12:13
da, samo se pokazuje pijanim seljacima.

Lord Jambrek
12-02-2008, 12:14
ok el vi imate kaj protiv seljaka, izjasnite se sad.

Inače je aerial u pravu i zanimljivio je da se uvijek pojavljuju u americi

Kenyi
12-02-2008, 12:20

da imamo.

Mjutant
12-02-2008, 12:46
da, samo se pokazuje pijanim seljacima.

Potpis :roll:

Aerial
12-02-2008, 12:55
Dobar mi je bio onaj lik što je bio u Živoj Istini, kad je govorio o tome kako su mu alieni došli u dvorište pa ih je pozvao da uđu unutra i pofrigao im jaja i pommes-frites ... kao, navodno im se jako svidjelo, pričali su cijelu večer i otišli zadovoljni.
Zakon :D

Master_of_Soup
12-02-2008, 20:43
Dobar mi je bio onaj lik što je bio u Živoj Istini, kad je govorio o tome kako su mu alieni došli u dvorište pa ih je pozvao da uđu unutra i pofrigao im jaja i pommes-frites ... kao, navodno im se jako svidjelo, pričali su cijelu večer i otišli zadovoljni.
Zakon :D

kreten

Unnamed
12-02-2008, 21:02
Nemam paranormalnih iskustava.
Alieni nisu paranormalno nego SF.

Korpse
12-02-2008, 21:22

ohL4r8LxS3w
t9miXZXI ... re=related (t9miXZXIF8U&feature=related)
jH-uUaxM ... re=related (jH-uUaxMQq8&feature=related)

Maloki
12-02-2008, 21:37
Misterante, ako ti želiš time dokazati da NLO-i posjećuju naše prostore, onda jedan veliki i sočniSROFL

King tiger
12-02-2008, 22:24
ohL4r8LxS3w

zao mi je sto cu te razocarati misterante, ali ovo je reklama za mess festival.

Kenyi
13-02-2008, 09:02
da i prelosa animacija :(

Korpse
13-02-2008, 11:39
znao sam to :D

Lord AngelRI
13-02-2008, 22:12

zabilježena je pojava svugdje u svijetu čak i kod nas u hrvatskoj na jednom otoku neznam točno milsim da je rab...

ssalG
13-02-2008, 22:33
Ne kažem ja da niko nikada nije vidio nešto čudno. Hoću reći da je problem što će čovjek koji je to "vidio" vidjeti u tome ono što on želi vidjeti i to će njemu biti dokaz za ono u šta on želi vjerovati. Nekom NLO-ima opsjednutom hippiju bi to sigurno bio NLO, vanzemaljska posjeta, kako god. Nekom povodljivom religioznom čovjeku bi to vjerovatno bio anđeo ili nešto slično. Malo ko će reći samo suvu činjenicu proizašlu iz observacije da je to bilo lebdeće svjetlo i da je to sve što znamo. Tačka. Već će se svi uhvatiti dokazivanja nekih svojih teorija time - najmanji je problem uklopiti to u neku "priču o duhovima". Apsurdno je što se ljudi vidjevši takvo nešto, što je krajnje strano u ovom svijetu u kom živimo i o kome nešto i znamo, odmah prave pametni i odmah znaju sve o tome i imaju svoja objašnjenja. Duh, anđeo, demon, NLO... već imamo spremna sva moguća objašnjenja za sve što bi se ikada moglo desiti - uvjek ćemo to uklopiti u neku od naših bajki.

Znači ti priznaješ da je dio tih ljudi nešto vidio, ali to nikako nemože biti ono za što su oni posvjedočili da su vidjeli, nego nešto posve nepoznato jer ti nevjeruješ u dušu?
A i činjenica je da u većina viđenja se ne spominje lebdeće svijetlo, pojava u obliku čovjeka.

Neven <R>
13-02-2008, 23:16
Ne nego je govorio o tome da se neobjašnjive pojave (NLO = izvanzemaljci itd.), automatski objašnjavaju nekim ljudskim vjerovanjima tj. ljudi uvijek misle da imaju objašnjenje iako nema dokaza i činjenica.

Isto tako su ljudi prije razne događaje npr. vulkanske erupcije objašnjavali voljom bogova. Danas znamo da su u krivu, ali tada su oni vjerovali u to objašnjenje i bili su uvjereni da su u pravu, nisu niti tražili prave odgovore.

Na isti način se može objasniti to sa dušama, možda se dogodilo neštoS(u autosugestije, laganje i druge stvari neću ni ulaziti) ali to ne znači automatski da su to baš duše tj. da je to uopće valjano objašnjenje zato što nema činjenica i dokaza koji bi dokazali da je to baš duša.

Aerial
15-02-2008, 00:42
Nevene, jebemti, cijelo vrijeme se mislim odakle mi taj tvoj avatar poznat nekako i sad slučajno odem na youtube na neki link "kazakh pop idol funny" i ono PAF - evo ga sa nekim žičanim instrumentom :D a lik je još i dobar :D

khm.. sorry na offtopicu, carry on with the conversation..

vkgamer16
10-03-2008, 14:51
cuo sam pricu od frendova,jednom su u liftu prizivali duhove i odjednom su se dugmad za katove pocela pritiskati sama od sebe,ko da ih duh pritisce,svjetla u liftu su se ugasila,vrata su se zatvarala i otvarala sama od sebe...jedan od frendova se kune da se ne sjeca tog dogadaja,drugi se ne usudi pricat o tome...jezivo

alieni nisu paranormalni poput duhova,vampira itd...oni jednostavno postoje a vjerovatno smo i mi za njih paranormalna pojava

Aerial
10-03-2008, 15:18
alieni nisu paranormalni poput duhova,vampira itd...oni jednostavno postoje

Ummm..?

Korpse
10-03-2008, 15:36
e, a tipka edit ti se nije pričinila..stvarno postoji...probaj ju rabiti ubuduće...i da, baš, ušli su u zbugiran lift te je jedan od njih pao nesvijest, drugi se pomokrio i zatim izmislio priču o prizivanju duhova...
haha... :rotfl:

Unnamed
17-03-2008, 18:44
http://www.abovetopsecret.com

Ljudi pisu svasta.

Snake shit
17-03-2008, 18:53
Moj jedan prijatelj tvrdi da je vidia Isusa i Boga inače tip ide u matematičku gimnaziju i igra RPG pa nije ni čudo šta mu se ukaza.

Korpse
17-03-2008, 18:58
ti imaš problema sa RPG-om?

Kenyi
17-03-2008, 19:01
zar ti ne znas da svi koji igraju rpg da su u biti likovi bez mozga, zaluđeno prate neki svoj svijet i razvijaju svoju mastu.Bezazleno gube vrijeme i klanjaju se sotoni :O

Snake shit
17-03-2008, 19:28
ti imaš problema sa RPG-om?
Itekako to je kaknanje nad kakanjem
On nezna ništa drugo pričati nego o RPG-u i Witcheru i Diablu izludia me je sa tin witcheron pila me več 2 tjedna da mu posudin demo a jedan mu je prigovoria protiv RPG-a pa mu je doša na vrata i pokuca taj tip i pribija toga na mrtvo ime šta mu je prigovoria protiv RPG-a

Aerial
17-03-2008, 19:58
Sreća što za tjedan dana navršava 10 godina, pa će se možda smiriti kad mu počnu rasti pubične dlačice.

Windwalker
17-03-2008, 19:58
[quote="Mr. Ante":9p88obvt]ti imaš problema sa RPG-om?
Itekako to je kaknanje nad kakanjem
On nezna ništa drugo pričati nego o RPG-u i Witcheru i Diablu izludia me je sa tin witcheron pila me več 2 tjedna da mu posudin demo a jedan mu je prigovoria protiv RPG-a pa mu je doša na vrata i pokuca taj tip i pribija toga na mrtvo ime šta mu je prigovoria protiv RPG-a[/quote:9p88obvt]

Za to nije kriv RPG kao takav.
Frend ti je jednostavno luđak.

Maja
17-03-2008, 22:36
jel ovo paranormalno?
http://i28.tinypic.com/3013n9c.jpg

Dux
17-03-2008, 22:39
a ako nije lažnjak onda je :)

Neven <R>
17-03-2008, 22:39
Duga ekspozicija na fotiću, pa osoba stoji na jednom mjestu i brzo pobjegne tako da na slici ispadne kao duh. Da ne govorim kako je lako tako nešto u photoshopu napraviti.

Maja
17-03-2008, 22:40
imam tih slika takvih dost, al ova mi je baš najčudnija... nadam se da nije lažnjak :D

unknown
17-03-2008, 22:44
izgleda kao odraz u staklu... i još nešto... DUHOVI NE POSTOJE, dajte ljudi odrastite. ja sam priču o duhovima prestao pušiti kada sam saznao da nema zeca i ostale kompanije

Windwalker
17-03-2008, 22:47
Igra svjetla i sjene, ništa više.

Dux
18-03-2008, 00:28
izgleda kao odraz u staklu... i još nešto... DUHOVI NE POSTOJE, dajte ljudi odrastite. ja sam priču o duhovima prestao pušiti kada sam saznao da nema zeca i ostale kompanije

a kako to možeš znati? čak i ako staviš na stranu sve predrasude, svašta možeš očekivati, treba uvijek biti otvoren za svakakve mogućnosti u paranormalnom svijetu :D :shock:

GrimReaper
18-03-2008, 01:10

a kako to možeš znati? čak i ako staviš na stranu sve predrasude, svašta možeš očekivati, treba uvijek biti otvoren za svakakve mogućnosti u paranormalnom svijetu :D :shock:

al opet ne i nasjest odma na nes i slijepo vjerovat :)

gledam x filese stalno,volim razglabanja dana vs fox , znanost vs paranormal

2m4j 64m3r
18-03-2008, 10:13
-_JhnkQXbw8
we all going to die yay

unknown
18-03-2008, 10:26
-_JhnkQXbw8
we all going to die yay

prvo je bilo 06 06 666 , pa kasnije ne znam(vjerojatno je bilo), pa 2000, pa 2003 pa 2006 i sada 2012. pogledaj koliko je datuma prošlo i ništa se nije desilo. Što se tiče maja... oni su žrtvovali ljude suncu da im donese dobru žetvu i tome bi ja trebao vjerovati..... Šteta što nisu rekli točno vrijeme(sat minute i stotinke) :rotfl:

Maja
18-03-2008, 10:28
ma dajte, nećemo to doživjet... zemlja će nestat kad se sve sj**e i ozon layer i kisik i sve, a mi to vjerojatno nećemo doživjet

unknown
18-03-2008, 10:36
ma dajte, nećemo to doživjet... zemlja će nestat kad se sve sj**e i ozon layer i kisik i sve, a mi to vjerojatno nećemo doživjet

:? što mi nećemo doživjeti 2012

Maja
18-03-2008, 10:43
baš će bit smak svijeta 2012.!!! da,baš, a mjesec je od sira :?

unknown
18-03-2008, 11:01
baš će bit smak svijeta 2012.!!! da,baš, a mjesec je od sira :?

ne.... kažem koliko sam ja tebe shvatio ti si rekla da nećemo doživjeti 2012

Nodakim
18-03-2008, 11:16
21.12.2012

06.06.2006 se govorilo da se tada rodio antikrist nikakav armagedon nije tada trebao biti niti je zakazan za tada bio

unknown
18-03-2008, 11:25
21.12.2012

06.06.2006 se govorilo da se tada rodio antikrist nikakav armagedon nije tada trebao biti niti je zakazan za tada bio

znači 21.21.2012 šće mene neki klinac od 7 godina pokoriti XD

Nodakim
18-03-2008, 11:54
poslat ce meteor na tebe

:)

ludkopuska
18-03-2008, 23:32
Ma svaki dan neko drugi kaze da je naksutra armagedon... Armagedon nece bit dok sunce ne presusi i implodira i stvori crnu rupu, a to ce bit za... *gleda na sat* par milijardi godina. Ako uspijemo prije nego sta se ugusimo u vlastitom smecu nastanit neki drugi planet, ok smo. No ko zna sta ce se do tada desit. Mozda dolete marsovci i razvale nas jer im se da. Mozda svi poludimo i pocinimo masovno samoubojstvo slusanjem cajki na max volumu. Enivejz, nema antikrista, nor nekog sudnjeg dana povezanog sa religijom. Sve fotke duhova su lazne (sto je ocito), a ne valja vjerovat ni najrazlicitijim pricama i pricicama.

Vanzemaljci, s druge strane, ne mogu ne postojati. Neki intelektualac je rekao da je svemir beskonacno velik. Koliki postotak beskonacnosti smo mi istrazili u potrazi za zivotom? Ne moguce je da smo sami. Ne razumijem ljude koji to misle. Cuo sam razne price o alienima, krugovima u zitu i sl., no neki seljaci (u SADu, dooh) su nasli zaklane krave sa kirurskim rezovima na sebi. Stoka je imala odstranjene djelove koze i sve organe. Kazu da se to nije moglo napraviti nikakvim alatom kojeg oni koriste. Istina? Laz? Prosudite sami =)

King tiger
19-03-2008, 01:11
ja mislim da je vanzemaljci ne postoje jer je to jednostavno ne moguce.

R@pt0r
19-03-2008, 08:05

Aj reci onda kako i zašto mi postojimo! Pa zašto onda u, tako reč beskrajnom svemiru nebi postojao još neki život?

ludkopuska
19-03-2008, 10:47
[quote="King tiger":2xjxarjm]ja mislim da je vanzemaljci ne postoje jer je to jednostavno ne moguce.

Aj reci onda kako i zašto mi postojimo! Pa zašto onda u, tako reč beskrajnom svemiru nebi postojao još neki život?[/quote:2xjxarjm]S:pray:

Mozda bas sad neki marsovski PCPlay readeri razgovaraju o tome zasto da li mi postojimo :?

p.s. ja mislim da Bog ne postoji jer je to jednostavno ne moguce :|

Aerial
19-03-2008, 10:49
Vanzemaljci, s druge strane, ne mogu ne postojati. Neki intelektualac je rekao da je svemir beskonacno velik. Koliki postotak beskonacnosti smo mi istrazili u potrazi za zivotom? Ne moguce je da smo sami. Ne razumijem ljude koji to misle.

Beskonačnost je totalno nepouzdan izvor.

Ako je svemir beskonačan, onda je i beskonačno malena šansa da postoji život u njemu, zar ne?... A opet, beskonačno je i velika. Dakle, paradoks. Therefore, beskonačnost ne možeš uzeti za dokaz.

Aj reci onda kako i zašto mi postojimo!

Mislio sam da je to svima jasno. Neki seljak po imenu De Karton je još izvalio neku "priglupu" zamisao "Mislim, dakle jesam" koja se još uvijek smatra kao dokaz postojanja...

ludkopuska
19-03-2008, 11:11
Zasto bi bile beskonacno male sanse da postoji zivot u njemu? :o

O beskonacnosti ne zelim raspravljati, no cinjenica jest da je prostor (kao i vrijeme) beskonacan, a svemir.. u najmanju ruku jako velik. Sto znaci da mora postojati na milijune planeta slicnih Zemlji razbacanih po njemu. A nisam cak ni rekao da je uvjet za zivot tamo gore planet slican nasemu.

Kenyi
19-03-2008, 14:06

i ja se slazem.

Aerial
19-03-2008, 14:12
Zasto bi bile beskonacno male sanse da postoji zivot u njemu? :o

Pa zato jer je beskonačan ...

Maja
19-03-2008, 14:12

i ja se slazem.

ma po ćemu nemoguće? ljudi još ni ne znaju koliko je svemir velik, a misle da smo sami-samcati u svemiru... dajte, molim vas...

GrimReaper
19-03-2008, 14:15
pa ako postoji bilo koje zivo bice u svemiru onda smo mi njihovi vanzemaljci

tako da vanzemaljaci smo mi sami,u odnosu na nekog. a netko sigurno postoji. moguce je da je to bakterija,moguce da je to cijeli planet(planet kao zivo bice).. svasta je moguce, nas mozak je preogranicen za spoznaju da zivo nemora bit na istom principu zivo kao covjek..

Maja
19-03-2008, 14:21

tako da vanzemaljaci smo mi sami,u odnosu na nekog. a netko sigurno postoji. moguce je da je to bakterija,moguce da je to cijeli planet(planet kao zivo bice).. svasta je moguce, nas mozak je preogranicen za spoznaju da zivo nemora bit na istom principu zivo kao covjek..

slažem se s ovim... ma nema šanse da smo sami, ono, 100% ima još "to nešto" tamo negdje u svemiru... ko zna šta je to...

ludkopuska
19-03-2008, 15:09

Da! Tako je! Hvala ti! Po kojoj logici je itko uopce zakljucio da planet mora biti slican Zemlji da bi bilo zivota na njemu? Bilo je zivota na zemlji za vrijeme ledenog doba, zasto ne bi neki vanzemaljci nastanjivali ledeni ili vulkanski planet?

Aerial, od kud tebi da su velicina svemira i sanse za postojanje zivota u njemu obrnuto proporcionalne :o

Aerial
19-03-2008, 15:13
Aerial, od kud tebi da su velicina svemira i sanse za postojanje zivota u njemu obrnuto proporcionalne :o

Nisam samo to zaključio. :) Da citiram sam sebe...

Ako je svemir beskonačan, onda je i beskonačno malena šansa da postoji život u njemu, zar ne?... A opet, beskonačno je i velika. Dakle, paradoks

TvRc
19-03-2008, 15:16
uuuffff, ma kakvi, jebote pa ima brdo planeta na kojima žive izvanzemaljci, al ja brijem ni da su zeleni ni da su mali, sto posto nemaju organe ko mi...

Da! Tako je! Hvala ti! Po kojoj logici je itko uopce zakljucio da planet mora biti slican Zemlji da bi bilo zivota na njemu? Bilo je zivota na zemlji za vrijeme ledenog doba, zasto ne bi neki vanzemaljci nastanjivali ledeni ili vulkanski planet?

da, probably, uvjeti stvaraju, svugdje je neko čudo koje se prilagođava uvjetima, malo bolje pogledajte oko sebe i vidit cete da smo se mi prilagodili okolini....

Aerial
19-03-2008, 15:30
uuuffff, ma kakvi, jebote pa ima brdo planeta na kojima žive izvanzemaljci, al ja brijem ni da su zeleni ni da su mali, sto posto nemaju organe ko mi...

A di su? :D
Di su ti izvanzemaljci? Kako izgledaju? .... Nu, pokaži mi ih :)

ludkopuska
19-03-2008, 15:55
Ne mozemo znati kako vanzemaljci izgedaju dok ih ne vidimo ne? Mozda su nam slicni. Mozda su u drugacijem agregatnom stanju. Mozda postoji rasa cistih mentalnosti, bez tijela (ok previse citam SFove)

Ali jedino ne kuzim kako to sto je svemir beskonacan znaci da su manje sanse za zivot u njemu. Mozda sam jednostavno glup, ali ti se stalno ponavljas. Pitam te kako to mislis, ti citiras samog sebe :? To mi nista ne govori :(

m777
19-03-2008, 18:03
Beskonačnost je totalno nepouzdan izvor.

Ako je svemir beskonačan, onda je i beskonačno malena šansa da postoji život u njemu, zar ne?... A opet, beskonačno je i velika. Dakle, paradoks. Therefore, beskonačnost ne možeš uzeti za dokaz.
Hahahahahahahahahaha.

Hvala.

Aerial
19-03-2008, 18:14
Hvala.

Nema na čemu, i drugi put.

Ali jedino ne kuzim kako to sto je svemir beskonacan znaci da su manje sanse za zivot u njemu.

Ma to sam uzeo samo iz koncepta, čisto da pokažem da beskonačnost ne znači nikakav dokaz. Beskonačanost podrazumjeva puno toga.. zapravo, podrazmjeva beskonačno mnogo mogućnosti. Znači da jednako podrazumjeva da u svemiru ima beskonačno mnogo života isto koliko i da nema apsolutno (da ne kažem beskonačno nikakvog, if you know what i mean) nikakvog života.
Isto tako potencijalno znači i da postoje leteći kupusi koji u papirnatim avionima uništavaju planete... Čisto zato jer je u beskonačno mnogo mogućnosti to vrlo realna stvar. Ku'iš :)

m777
19-03-2008, 18:16
Hvala.
Nema na čemu, i drugi put.
Daj probaj i sutra nešto.

Btw, super avatar.

TvRc
19-03-2008, 18:54
@Aerial_51 uffff, kolko rasprave radi toga, gle, galaksija je ogromna, kužim kaj oćeš reć al svi planeti su tu i imaju svoje uvjete, i grade se, i stvaraju nova bića, neki su već prošli, neki su još u razvitku, npr. bakterije na planetu... nisu svi u stadiju kao mi, kad pogledaš u nebo, vidiš zvjezde, svaka je ko naše Sunce i svaka ima svoje planete koji se oko nje vrte i premala je vjerojatnost da nema nikoga, uvjeti su vjerojatno drukčiji, nemaju mirise naprimjer al imaju neš drugo, al mi nemremo znat, i vjerojatno se i oni (ak su na toj intelektualnoj razini) pitaju šta je tamo dalje, odnosno Jesmo li sami?... ku'iš ti mene sad? xD

King tiger
19-03-2008, 19:06
bar 90% foruma ne kuzi sarkazam i zezanje ludkopuske.

kikl0p
19-03-2008, 19:43
on je Lizzard

DrunkyDuck
19-03-2008, 19:45
@Aerial_51 uffff, kolko rasprave radi toga, gle, galaksija je ogromna, kužim kaj oćeš reć al svi planeti su tu i imaju svoje uvjete, i grade se, i stvaraju nova bića, neki su već prošli, neki su još u razvitku, npr. bakterije na planetu... nisu svi u stadiju kao mi, kad pogledaš u nebo, vidiš zvjezde, svaka je ko naše Sunce i svaka ima svoje planete koji se oko nje vrte i premala je vjerojatnost da nema nikoga
A za nastanak samoreplicirajuce molekule je dovoljna samo casa vode? Hocemo li sad o vjerojatnostima?

Burek_fr0m_SPACE
19-03-2008, 20:24
Svemir vjerovatno jeste beskonačan, ali raširenost nebeskih tijela po njemu vjerovatno nije. Ako je sve nastalo iz samo jednog (ili bilo kojeg konačnog broja) "velikog praska", količina materije je ograničena, a i "domet" do kog je prasak "dobacio" nebeska tijela, tako da to sa svemirom i vanzemaljcima nije baš isto kao ono da se dvije prave sijeku u beskonačnosti. Naravno, ništa od ovoga nije provjerena činjenica... već samo mojih 5 feninga.

ludkopuska
19-03-2008, 21:03
Svemir vjerovatno jeste beskonačan, ali raširenost nebeskih tijela po njemu vjerovatno nije. Ako je sve nastalo iz samo jednog (ili bilo kojeg konačnog broja) "velikog praska", količina materije je ograničena, a i "domet" do kog je prasak "dobacio" nebeska tijela, tako da to sa svemirom i vanzemaljcima nije baš isto kao ono da se dvije prave sijeku u beskonačnosti. Naravno, ništa od ovoga nije provjerena činjenica... već samo mojih 5 feninga.

Hm nisam o tome tako razmisljao. Theres a point

@King Tiger koje zezanje?

R@pt0r
19-03-2008, 22:31
Preporuka, za sve koje zanima i kojima se da gledat :D
Meni osobno, JAKO ZANIMLJIVO!
UFO Area 51 - The Alien Interview 01 (3G4KnhYuWD8)
UFO Area 51 - The Alien Interview 02 (VQm-xKJs1Jg)
UFO Area 51 - The Alien Interview 03 (BtkjiFbhyXc)
UFO Area 51 - The Alien Interview - Part 04 (fqcSEESrFVg)
UFO Area 51 - The Alien Interview - Part 05 (lhNx1be-V6A)
UFO Area 51 - The Alien Interview - Part 06 (0EVE2ryuAGM)
UFO Area 51 - The Alien Interview - Part 07 (Final) (UY0A78O0S4E)

Nemora značit da je istinito, niti da nije. Ah tko će znat...

King tiger
19-03-2008, 22:35

Hm nisam o tome tako razmisljao. Theres a point

@King Tiger koje zezanje?

meni je bilo smijesno tvoje decidno koristenje rijeci nemoguce koja iskljucuje sve ostalo, pa sam je eto i ja koristio.

Karlo_from_Bjelovar
19-03-2008, 22:45
ne znam dali je tko to rekao, ne da mi se 30 stranica citat... -.-"
mislim da je svemir beskonacan, jer ako nije, "nesto" mora bit iza njega... ne mozes se ko u GWu: vidis "krajolik" i udaras se u neki invinzibl wall... :D

Lord Ragnarok
19-03-2008, 22:55
zamisli svemir kao kuglu, kad dodes do 1 kraja beskonacnosti vratis se na pocetak. ali to moze biti jedino ako kugla (tj svemir) ima pocetak (lol koja glupost)

ludkopuska
20-03-2008, 08:52
ne znam dali je tko to rekao, ne da mi se 30 stranica citat... -.-"
mislim da je svemir beskonacan, jer ako nije, "nesto" mora bit iza njega... ne mozes se ko u GWu: vidis "krajolik" i udaras se u neki invinzibl wall... :D

Pa ja sam rekao da, ako svemir nije beskonacan, onda prostor jest : P

King Tiger sori i dalje ne kuzim :( Jel mislis na moj prvi post?

King tiger
20-03-2008, 16:08
da

kikl0p
20-03-2008, 20:45
Svemir vjerovatno jeste beskonačan, ali raširenost nebeskih tijela po njemu vjerovatno nije. Ako je sve nastalo iz samo jednog (ili bilo kojeg konačnog broja) "velikog praska", količina materije je ograničena, a i "domet" do kog je prasak "dobacio" nebeska tijela, tako da to sa svemirom i vanzemaljcima nije baš isto kao ono da se dvije prave sijeku u beskonačnosti. Naravno, ništa od ovoga nije provjerena činjenica... već samo mojih 5 feninga.po tome bi zemlja trebala bit jako blizu tog tjela koje je prasnulo i recimo da je bilo neka kugla ko vecina tjela u svemiru iz toga mozemo zakljucit da se proporcialno na istoj daljini u drugom smjeru svemira od prvog tjela nalazi objekt koji ima iste sanse za nastanak zivota koje ima zemlja al i opet samo da je materija isto rasporedena sa svih strana u tom objektu,uostalom po tvom razmisljanju svemir nije jako velik a dokazano je suprotno

Aerial
20-03-2008, 21:51
po tome bi zemlja trebala bit jako blizu tog tjela koje je prasnulo i recimo da je bilo neka kugla ko vecina tjela u svemiru iz toga mozemo zakljucit da se proporcialno na istoj daljini u drugom smjeru svemira od prvog tjela nalazi objekt koji ima iste sanse za nastanak zivota koje ima zemlja al i opet samo da je materija isto rasporedena sa svih strana u tom objektu,uostalom po tvom razmisljanju svemir nije jako velik a dokazano je suprotno

Prvo, koristiSinterpunkciju, molim te.
Drugo, Zemlja ni u kojem slučaju nije mogla biti "blizu tijela koje je praslo" jer je Zemlja (i cijeli ostali svmir) nastao od tog tijela... nakon što je praslo.
A ovo s udaljenosti nisam skužio...

Ps1ho
20-03-2008, 21:57
neda mi se citat 30 stranica, jel neko spominjo Nibiru, Planet X, 2012 i sl?

Aerial
20-03-2008, 22:02
neda mi se citat 30 stranica, jel neko spominjo Nibiru, Planet X, 2012 i sl?

Je.

Pogodi tko, dobiješ dukatov puding od vanilije sa šlagom.. onaj duguljasti, 2 dl čašica, znaš... taj je dobar. :)

DrunkyDuck
20-03-2008, 23:04
po tome bi zemlja trebala bit jako blizu tog tjela koje je prasnulo
Zasto? Ej, veliki prasak nije spawnao instant planete.

uostalom po tvom razmisljanju svemir nije jako velik a dokazano je suprotno

Svemir vjerovatno jeste beskonačan, ali raširenost nebeskih tijela po njemu vjerovatno nije.
Ne znam bas da po njegovom razmisljanju nije velik, reci mi ti, sto je vece od beskonacnog?

Uostalom, velicina svemira je relativna, sto se tice nasih mogucnosti, susjedna galaksija je vec beskonacno daleka.

McPingvin_v2.0
20-03-2008, 23:06
sto je vece od beskonacnog?
Pitaj Chronosa.

DrunkyDuck
20-03-2008, 23:06
Chronos the bear?

Burek_fr0m_SPACE
20-03-2008, 23:46
Svemir vjerovatno jeste beskonačan, ali raširenost nebeskih tijela po njemu vjerovatno nije. Ako je sve nastalo iz samo jednog (ili bilo kojeg konačnog broja) "velikog praska", količina materije je ograničena, a i "domet" do kog je prasak "dobacio" nebeska tijela, tako da to sa svemirom i vanzemaljcima nije baš isto kao ono da se dvije prave sijeku u beskonačnosti. Naravno, ništa od ovoga nije provjerena činjenica... već samo mojih 5 feninga.po tome bi zemlja trebala bit jako blizu tog tjela koje je prasnulo i recimo da je bilo neka kugla ko vecina tjela u svemiru iz toga mozemo zakljucit da se proporcialno na istoj daljini u drugom smjeru svemira od prvog tjela nalazi objekt koji ima iste sanse za nastanak zivota koje ima zemlja al i opet samo da je materija isto rasporedena sa svih strana u tom objektu,uostalom po tvom razmisljanju svemir nije jako velik a dokazano je suprotno
Jesi ti siguran da si se htio nadovezati baš na moj post? Jer mi tvoj post nekako nema previše veze sa mojim... ili si post promašio ili ga uopšte nisi razumio. Uostalom, Drunky je već sve rekao.

kikl0p
21-03-2008, 00:06
nije bitno jel je beskonacan i kolko se materija rasprsnula
ocu rec da ako je na zemlji mogo nastat zivot ,sa druge strane tog objekta bi trebao postojat potpuno indentican objekt zemlji ako je prvobitna materija koja je prasnula bila okrugla
al vjerojatno u svim djelovima svemira ne vladaju isti zakoni fizike tak da nwm

Jopax
21-03-2008, 00:27
Jel ti zapravo znaš kako je svemir nastao, iz jedne točke sa beskonačnim vrijednostima koja je explodirala započinjući prostor i vrijeme počeo se širiti svemir i on se svake sekunde eskponencijalno širio, i na početku nije postojalo ništa osim mnogo radijacije, elektrona i vodika, od toga je postupno nastalo sve, i da svemir se i danas eksponencijalno širi, i zato se sve galaksije razmiču jedna od druge, sad ako je svemir star koji 4-5 milijardi godina(nisam siguran oko ovog) izračunaj koliko se dosad proširio i koliko će se proširiti dok budeš to računao :wink:

Maloki
21-03-2008, 00:29
I naravno, to je sve teorija ^^

ludkopuska
21-03-2008, 00:37
da

Reko sam da svemirci ne mogu ne postojati. Ne kuzim ni sta je tu nejasno ni zasto mislis da pokusavam biti smijesan :|

@ kikl0p ne, na drugom kraju svemira padas gore i Windows Live! nije bugovan. Naravno da vladaju isti zakoni fizike.

DrunkyDuck
21-03-2008, 00:48
Kiklope, po toj "teoriji" identicne raspodjele materije bi trebao biti obruc planeta poput zemlje oko sredista sirenja svemira.

Zasto bi "druga strana" trebala biti zrcalna slika ove s koje smo mi?

ludkopuska
21-03-2008, 09:53
Kiklope, po toj "teoriji" identicne raspodjele materije bi trebao biti obruc planeta poput zemlje oko sredista sirenja svemira.

Exactly. Moguce je, doduse, da postoji slican planet Zemlji jednake udaljenosti od Sunca koje je iste velicine kao nase. Ali pitanje je: bi li tamo biljke bile zelene? Bi li voda bila plava? Bi li i tamo HDZ bio pokvaren?

Aerial
21-03-2008, 10:25
Jel ti zapravo znaš kako je svemir nastao, iz jedne točke sa beskonačnim vrijednostima koja je explodirala započinjući prostor i vrijeme počeo se širiti svemir i on se svake sekunde eskponencijalno širio, i na početku nije postojalo ništa osim mnogo radijacije, elektrona i vodika, od toga je postupno nastalo sve, i da svemir se i danas eksponencijalno širi, i zato se sve galaksije razmiču jedna od druge, sad ako jeSsvemir star koji 4-5 milijardi godina(nisam siguran oko ovog) izračunaj koliko se dosad proširio i koliko će se proširiti dok budeš to računao :wink:

Samo da ispravim- 17.5 milijardi, ako im je sad vjerovati, a 4-5 mlrd je ova hrpa kamenja na kojoj smo mi :)

Carry on the conversation...

kikl0p
21-03-2008, 10:52
ma ne kazem da je tako ovo je samo kaj bi bilo kad bi bilo
a opet nisam siguran da je dokazano suprotno

King tiger
21-03-2008, 11:53
da

Reko sam da svemirci ne mogu ne postojati. Ne kuzim ni sta je tu nejasno ni zasto mislis da pokusavam biti smijesan :|

@ kikl0p ne, na drugom kraju svemira padas gore i Windows Live! nije bugovan. Naravno da vladaju isti zakoni fizike.

smijesno mi je tvoje samouvjereno zakljucivanje.

ludkopuska
21-03-2008, 12:59
To je moje misljenje. Sta te tolko zivcira oko njega?

Ma nvm >.<

vkgamer16
21-03-2008, 13:27
alieni nisu paranormalni poput duhova,vampira itd...oni jednostavno postoje

Ummm..?

hocu reci,za njih ima nekakvih naznaka da postoje.

TvRc
21-03-2008, 13:32

Exactly. Moguce je, doduse, da postoji slican planet Zemlji jednake udaljenosti od Sunca koje je iste velicine kao nase. Ali pitanje je: bi li tamo biljke bile zelene? Bi li voda bila plava? Bi li i tamo HDZ bio pokvaren?
da, al moze bit i planeta koji su udaljeniji, al su uvjeti drukciji, ma svugdje je moguc zivot
p.s. HDZ je uvijek pokvaren xD

ludkopuska
21-03-2008, 14:17
Ja zelim reci ovo: mislim da su fizicki uvjeti svugdje isti, kao sto je i na Zemlji i na Marsu 2+2=4. Ono sto moze biti drugacije je biologija. Znaci grada tijela, stanica i ostaloga. Uvjerit cu se da je i biologija svugdje slicna cim netko pronade vodu na nekom drugom planetu, istpita ju i ustvrdi da je to doista voda kakvu mi imamo ovdje dolje ili da je barem slicna. To ce znaciti da nesto organsko slicne grade postoji i tamo gore i ovdi dolje. Sto znaci da je automatski veca mogucnost i da su razvijeniji organizmi slicni. Na kraju bismo mogli aliene svrstavati u iste skupine kao i neke druge zivotinje.

T3rm1n4t0r
01-03-2009, 12:45
Ja mislim da je to jednostavno burek from space, i ja ne razumijem oko čega se ima tu razbijat glavu.
Evo neki dan prolazim putem i vidim neku sjenu:
Kao lopta sa četiri noge, brzine formule, jednostavno kao da se teleportira svake tri sekunde.
Mom prijatelju su nakon toga hlače bile mokre, a ja sam mu se smijao. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Electromaster
01-03-2009, 12:47
Mogao si još malo pričekat, bila bi puna godina dana od zadnjeg postahttp://cro-gaming.com/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif
I, da, ne siluj smajlije, pobogu :(

Deadwalker
01-03-2009, 12:48
Ja mislim da je to jednostavno burek from space, i ja ne razumijem oko čega se ima tu razbijat glavu.
Evo neki dan prolazim putem i vidim neku sjenu:
Kao lopta sa četiri noge, brzine formule, jednostavno kao da se teleportira svake tri sekunde.
Mom prijatelju su nakon toga hlače bile mokre, a ja sam mu se smijao. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
:(

D.E.M.O.
01-03-2009, 19:38
Jel se ovdje bavi tko kakvim kinezama?

Ide mi polako telekineza, na manje objekte i pirokineza sa svijecom. Sada ju mogu ugasiti na cca 1-1.5 metar. Ako tko ima kakva dodatna saznanja, molio bih neka podijeli sa mnom.
hvala puno :)

T3rm1n4t0r
03-03-2009, 19:57
paranormal je moj najbolji prijatelj
ako je tako onda sam ti ja jako dobar prijatelj(najbolji) :D

Chappi
03-03-2009, 23:33
Evo rano jutro mi se dogodilo nešto čudno.Sanjao sam da me ko i inace mama budi za skolu ali ja nisam poslusao pa da je dosla drugi put u sobu me probudit.Ja sam se probudio i iso se oblacit za skolu i spremat raspored nabrzinu da ne zakasnim u skolu.Kad sam doso u dnevni boravak vidio sam da je vani bila noc i da je 3 sata ujutro.Mislio sam da se sat pokvario pa sam iso na mob gledat koliko je sati i isto je toliko bilo.Tek mi je kasnije doslo do mozda da je vani noc i da nemam pojma na koji nacin ni zasto sam se iso oblacit za skolu a bilo je 3 sata ujutro?

Faint Smile
03-03-2009, 23:45
Evo rano jutro mi se dogodilo nešto čudno.Sanjao sam da me ko i inace mama budi za skolu ali ja nisam poslusao pa da je dosla drugi put u sobu me probudit.Ja sam se probudio i iso se oblacit za skolu i spremat raspored nabrzinu da ne zakasnim u skolu.Kad sam doso u dnevni boravak vidio sam da je vani bila noc i da je 3 sata ujutro.Mislio sam da se sat pokvario pa sam iso na mob gledat koliko je sati i isto je toliko bilo.Tek mi je kasnije doslo do mozda da je vani noc i da nemam pojma na koji nacin ni zasto sam se iso oblacit za skolu a bilo je 3 sata ujutro?

Ništa neobično , kao da mi se jednom desilo...

D.E.M.O.
04-03-2009, 00:15
ja sam isao u 8 navecer.

a zasto wide screen monitori nisu vertikalni?

Lord Jambrek
04-03-2009, 01:48
ja sam isao u 8 navecer.

a zasto wide screen monitori nisu vertikalni?,

Nisi razmislio o pivot funkciji?

T3rm1n4t0r
04-03-2009, 09:18
a koji se kurac desio sa mamom koja te budila??

Hellboy
04-03-2009, 09:21
sanjao je da ga je došla probuditi...hence nikad nije ni došla...što znači da se to nije ni dogodilo jer mu mama nije došla u sobu...drugim riječima nije bila u sobi da ga probudi...ergo, probudio se sam od sebe...

Maloki
04-03-2009, 10:40
Ja sam 100% uvjeren da je imao bliski susret treće vrste. Garantirano. Zašto bi se inače sam od sebe probudio u 3 ujutro, složio torbu i htio krenuti u školu? Zbog vanzemaljaca, eto zašto.

Raz
04-03-2009, 10:54
Meni se svaki put jedna određena žarulja od ulične rasvjete ugasi kada navečer prođem pokraj nje.
Ama baš svaki put...velim vam ja, vanzemaljci imaju prste u tome :D

eddie2142
04-03-2009, 10:54
kako volim Malokijev sarkazam....

:rotfl: :pray:

Insert
04-03-2009, 13:55
Meni se svaki put jedna određena žarulja od ulične rasvjete ugasi kada navečer prođem pokraj nje.
Ama baš svaki put...velim vam ja, vanzemaljci imaju prste u tome :D

hehe, ja jucer idem ulicom i svaka zarulja pokraj koje prodjem ugasi se i upali nakon sto dodjem do iduce koja se tada ugasi :P

Hellboy
04-03-2009, 14:00
e a žarulja ispred moje kuće se pali svake večeri i gasi svako jutro...to je nešto paranormalno jelda? jer mislim, ja ne pritisnem nikakav prekidač a ona se upali kad netko upali mrak...

Arbiter of Change
04-03-2009, 14:04
To je sve krep... isto kao i kad se žarulja totalno rasprsnula na tisuću komada kad sam je dotaknuo. Istrošena bila jadna.

Hellboy
04-03-2009, 14:10
definiraj dotaknuo... :D

T3rm1n4t0r
04-03-2009, 18:07
e a žarulja ispred moje kuće se pali svake večeri i gasi svako jutro...to je nešto paranormalno jelda? jer mislim, ja ne pritisnem nikakav prekidač a ona se upali kad netko upali mrak...
kad neko upali mrak hahahahahahaha :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

serijski samoubojica
06-03-2009, 11:41
Evo jedna čudna stvar. Jučer nama u školi nestane struje(sva svjetla se pogasila) i mi svi onako sretni se zaderemo: Eeeee!!!! Čim smo dreknuli svjetla se ponovo upalila. I svi onako počeli: Aaaa koja šteta... Odjednom se svjetla ponovo ugase. I mi opet: Eeee. I svjetla se ponovo upale. I tako je bilo nekoliko puta i onda je prestalo. Čudno :)

Death By Sexy
06-03-2009, 12:00
EEEEEEEEEEE koja glupost

EDIT: STVARNO MI NESTALO STRUJE DOK SAM SE ZADERO http://cro-gaming.com/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif

eddie2142
06-03-2009, 12:02
Ovo je totalno paranormalno:

Ja legao idem spavati...

Ulazi mi brazer u sobu i nesto se veseli

ja ga pitam:

"Sto si tako sretan?"

kaze:

"Dobio sam na kladionici 100 KM"

a ja mu odvratim:

"Daj malo i izudara me"

ja sam to sanjao, ali nakon 2 dana on je dobio na kladionici i nije mi htio dati para i izudarao me. :(

Hellboy
06-03-2009, 12:33
brat te tuče radi manje od 100 maraka? daj mu reci da se rega, čini se simpatičan :D

Guber
06-03-2009, 12:50
ja tučem brata i da dam pare... kamoli da sačuvam...

T3rm1n4t0r
06-03-2009, 21:54
Ovo je totalno paranormalno:

Ja legao idem spavati...

Ulazi mi brazer u sobu i nesto se veseli

ja ga pitam:

"Sto si tako sretan?"

kaze:

"Dobio sam na kladionici 100 KM"

a ja mu odvratim:

"Daj malo i izudara me"

ja sam to sanjao, ali nakon 2 dana on je dobio na kladionici i nije mi htio dati para i izudarao me. :(

ne boj se nije paranormalno i ja bi te izudarao :rotfl: ala me nasmija

Babitz
07-03-2009, 03:15
Vjerojatno je lapsus.

eddie2142
07-03-2009, 09:19
keyboard lapsus....

D.E.M.O.
07-03-2009, 09:25
keyboard falus.

Sonic_Moronic
07-03-2009, 10:23
keyboard falus.

Kako sam se pokidao. :pray:

I da, vi koji tučete bližu familiju bez razloga ste prokleti retaji. http://cro-gaming.com/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif

Hellboy
07-03-2009, 10:29
wai? nađu se u blizini kad se moraš ispuhati...zgaziš mlađeg brata, malu seku šutneš kroz prozor...to moraš raditi da bi bio faca...you have much to learn, young Padawan...

eddie2142
07-03-2009, 10:43
[quote="D.E.M.O.":2octjqu4]keyboard falus.

I da, vi koji tučete bližu familiju bez razloga ste prokleti retaji. http://cro-gaming.com/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif[/quote:2octjqu4]

to reci mom bratu koji nezna sta je internet xD

T3rm1n4t0r
07-03-2009, 18:12
[quote="D.E.M.O.":2wt3hnwt]keyboard falus.

I da, vi koji tučete bližu familiju bez razloga ste prokleti retaji. http://cro-gaming.com/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif[/quote:2wt3hnwt]
ja sam retaj i bez toga :D

Electromaster
07-03-2009, 19:03
Captain Obvioushttp://cro-gaming.com/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif

WAR-ELEMENT
07-03-2009, 19:18
Gledo sam na tv kako žena tvdi da priča sa anđelima,u to bas i nevjerujem ali siguran sam da pararelni svijet postoji i da nas duhovi ponekad posjete.Mislim da anđeli i demoni ne postoje , i da ta žena vidi meleke ,đine i slićno.

T3rm1n4t0r
07-03-2009, 19:30
wai? nađu se u blizini kad se moraš ispuhati...zgaziš mlađeg brata, malu seku šutneš kroz prozor...to moraš raditi da bi bio faca...you have much to learn, young Padawan...
moj mlađi brat ima jednu "škrinju" sa igračkama, mama se okrenula, a ja mu jednu kuku zavalim i pobjegnem na kauč sa knjigom u rukama :rotfl: :rotfl: , a on jadan poče optuživati mene :rotfl:

eddie2142
07-03-2009, 20:44
i sta je tu paranormalno?

jedino ako bendas vrijeme mos to nazvati paranormalnim.. -.-*

Sonic_Moronic
09-03-2009, 09:57
MWAHAHAHA

Idemo zajebavati malu dječicu!

MWAHAHAHAHA

Kul smo. http://cro-gaming.com/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif

gothic45
02-10-2009, 20:37
A ovo je moja tema.

Fenomeni koji me posebno interesiraju su: NLO-i, Bermudski trokut, okultizam, fenomen nestajanja ljudi i sl.

O čupakabri sam gledao na youtube-u onaj video ''Fallen Angel In Catalonia''
Jedini dokumentarac koji ja imam na temu BT-a je onaj u izdanju Slobodne Dalmacije i jednostavno se zove Bermudski Trokut a taj film sadrži i onaj segment o kobnom letu 19.
Krugovi u žitu su meni osobno super i da je fake treba čestitat onom ko to pravi mada navodno 10% krugova nije nastalo od ljudske ruke zato što su:
1.Matematički savršeni
2.Ispuštaju zračenje
3.Stabljike nisu polomljene nego presavijene

btw. evo vam par videa o krugovima u žitu

1.Krugovi u žitu koji nose poruku kodiranu 8-bitnom zapisu koju su znanstvenici dekodirali (jako zanimljivo, obavezno pogledajte) Link (_KoR2t-iM9k)

2.Crop circles 2001-2007 Link (vF7DosjLpyE)

D.E.M.O.
02-10-2009, 20:39
A ovo je moja tema.

Fenomeni koji me posebno interesiraju su: NLO-i, Bermudski trokut, okultizam, fenomen nestajanja ljudi i sl.

O čupakabri sam gledao na youtube-u onaj video ''Fallen Angel In Catalonia''
Jedini dokumentarac koji ja imam na temu BT-a je onaj u izdanju Slobodne Dalmacije i jednostavno se zove Bermudski Trokut a taj film sadrži i onaj segment o kobnom letu 19.
Krugovi u žitu su meni osobno super i da je fake treba čestitat onom ko to pravi mada navodno 10% krugova nije nastalo od ljudske ruke zato što su:
1.Matematički savršeni
2.Ispuštaju zračenje
3.Stabljike nisu polomljene nego presavijene

btw. evo vam par videa o krugovima u žitu

1.Krugovi u žitu koji nose poruku kodiranu 8-bitnom zapisu koju su znanstvenici dekodirali (jako zanimljivo, obavezno pogledajte) Link (_KoR2t-iM9k)

2.Crop circles 2001-2007 Link (vF7DosjLpyE)

http://images.starcraftmazter.net/4chan/for_forums/cool_story_bro.jpg

Jogurtstein
04-10-2009, 18:36
Ssto je vece od beskonacnog?

Žak houdek.

On je razlog zasto su svemirci dosli na zemlju, privukao ih je svojom vlastitom gravitacijom.