Pogledaj cijelu verziju : Problem..
Ovako, u zadnje vrijeme mi se nešto događa s kompom. Npr. kada se boota, pojavi se Blue Screen i onda se drugi put moraju dizat windowsi, nekada se neće upalit, nego sam pišti kao neka truba o.O, nadalje..
Konfa: Ati Radeon x1950pro, Amd Athlon 3200+, 2gb rama (no namez :( )
i asus matična (ne znam točno koja)..
nadalje, uštedio sam nešto para, pa me zanima da li se isplati kupovat novi proc, rame i maticnu? i ako moze netko preporucit neku jeftinu varijantu navedenog.. hvala
koliko si uštedio?
koji su rami ddr ili ddr2
koliko si uštedio?
koji su rami ddr ili ddr2
Obican ddr 400, imam oko 2500kn
Za 2500kn možeš kupiti sve novo.
E sad da bi ti to složili imam par pitanja.
Jel preferiraš amd ili ati?Koje dijelove misliš ostaviti?Najbolje bi bilo ostaviti kučište,optiku i hard diskove(ovisno koje imaš i koje veličine i jel su sata ilip ata)
Moraš nam dati detalja.Ako nikako drugačije onda skini everest i saznaj kaj imaš.
Amd za mene.. I planiram ostavit grafičku. (to će bit buduca investicija)
dakle, maticna, proc (mozda i hladnjak), rami..
još ću vam dati s everesta, ali imam one tanke kablove za hard..
hmm...nadam se da je grafička pci-express....hardovi su onda sata kaj je dobro..samo mi reci kolko gb..jer ak nemaš puno bumo mi kupili neke pod bor. :D
hmm...nadam se da je grafička pci-express....hardovi su onda sata kaj je dobro..samo mi reci kolko gb..jer ak nemaš puno bumo mi kupili neke pod bor. :D
160 gb-a.. grafička PCI-express.. Hvala na pomoci btw
uuu odlično....
e sad mi još rezimiraj ovo:
NETREBAM
-hard disk
-grafičku karticu
-kučište
-optiku(dvd/rw)
TREBAM
-napajanje
-matičnu
-procesor
-ram
-hladnjak-optimalan izbor
Sada me ispravi ako sam u krivu da ti stavim komponente
I još me zanima koje imaš napajanje,jer ak nije kvalitetno da ne riskiraš,a 2500kn sa amd platformom je i više nego dovoljno.
I koje shopove preferiraš-hgspot,ve-mil,adm,links,ve-mil ili neki svoj??
kulamasta
21-12-2007, 12:21
MB Gigabyte MA69G-S3H, sAM2, AMD 690G, VGA, SATA II, GLAN, FW, ATX 474,03
ili ako baš misliš nešto full jeftino:
MB Gigabyte M52S-S3P, sAM2, nVidia NF520, SATA II RAID, GLAN 373,20
Ima i jeftinijih al nemora bas biti najeftinije?
DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax 139,08
DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax 139,08
To je 2 gige memorije jelte...
CPU AMD Athlon64 X2 4000+ BOX, dual core, SckAM2 435,01
I proc
@amd freak: Napajanje, trash neko imam.. Codegen..480 watta, dakle trebam i to.
Vjerovatno ću u ve millu kupovat :wink:
kulamasta
21-12-2007, 12:31
Chieftec power supply 450W, ATX 2.0, 2×12V, Active PFC, AFC, 12cm fan, 2×SATA connectors 370,00
Ovo napajanjre ti je dovoljno
FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V, 12cm fan 291kn
2xDDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax 120kn x 2=240kn
Gigabyte M52S-S3P, sAM2, nVidia NF520, SATA II RAID, GLAN 373kn
AMD Athlon64 X2 5200+ BOX, dual core, SckAM2 838kn
-------------
1742kn..ve-mil
-Napajanje je odlično,pfc revezija,i više nego dovoljno za tu konfu
-Za rame nemoram ni pričat,best buy
-Ploču imam osobno i vjeruj mi za am2 ti netreba bolja.Sasvim solidan kloker,dobar chipset,i intergrirana grafička ako danas sutra želiš zamjeniti grafičku,pa dok čekaš novu možeš spojit monitor na integru
-Procesor sam namjerno stavio 5200+ jer ima 2mb l2 cecha,a pošto imaš dosta love bilo bi šteta da nije gore.Uz to je dovoljno brz da nema potrebe za overklokiranjem
Ostalo ti je love za hladnjak i još 2 gige rama.
Jedini kvalitetniji hladnjak po meni iz ve-mila je big typhoon koji vrijedi 389kn.
Na tebi je da razmisliš hočeš li dati toliki novac za njega.Bilo bi glupo ga kupiti ako ne misliš overklokirati jer box hladnjak če svoju dužnost raditi kak spada.
Isto vrijedi i za ram.2gb su za windowse xp sasvim dovoljna.A s druge strane 4 gb su super za budučnost i vistu,barem dok su još uvijek jeftini.
Za ostale novce počasti sebe i svoje doma ili frendove ili ubij na nešto drugo. :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.