Pogledaj cijelu verziju : Crossfire
Zanima me postupak slaganja crossfirea.
Zanima me jel to komplicirano nikad to nisam radio nit sam igdje vidio u praksi kako se to radi.Pa me zanima postupak ako se neko kuži da mi objasni.Ili da posta link sa pokazivanjem postupka pomogućnosti na hrvatskom.
http://ati.amd.com/technology/crossfire ... ssFire.pdf (http://ati.amd.com/technology/crossfire/physics/Asymmetric_Physics_Processing_with_ATI_CrossFire.p df)
upikneš jednu radeonku "crosfire edition" i jednu običnu. one se same, preko chipseta, poslože i sve radi..bez possebnih drajvera i điđa miđa
možeš čak upiknut recimo jedno 2900 i jednu 1900, onda se, opet preko chipseta, podijele. 2900 radi teksture, a 1900 fiziku..
to ovisi da li je nativni crossfire ili ne. kod nenativnog trebala je ta cf kartica te eksterni posebni monitor kabel kojim su se spajale kartice izvan kućišta...
danas je situacija bolja, nativni crossfire se spaja bridge-om (kao i sli).
1950pro, hd2x00 (osim 2400pro) i 38x0 serija podržavaju nativni crossfire.
http://ati.amd.com/technology/crossfire/physics/Asymmetric_Physics_Processing_with_ATI_CrossFire.p df
upikneš jednu radeonku "crosfire edition" i jednu običnu. one se same, preko chipseta, poslože i sve radi..bez possebnih drajvera i điđa miđa
možeš čak upiknut recimo jedno 2900 i jednu 1900, onda se, opet preko chipseta, podijele. 2900 radi teksture, a 1900 fiziku..
Thnx ali kako ja znam jel moja Crosfire edition ili obićna.
I kako kad kupujem u ponidi nepiše jeli Crosfire edition ili obićna.
bilo bi lijepo da nam kažeš koju karticu imaš, jer je velika mogućnost da tebi uopće ne treba crossfire edition kartica (npr. ako imaš 1950pro)...
obično piše na kartici/kutiji da li je cf edition, a možeš ju prepoznat i po tome što umjesto drugog dvi konektora ima cf konektor za cf kabel, koji je drukčiji.
bilo bi lijepo da nam kažeš koju karticu imaš, jer je velika mogućnost da tebi uopće ne treba crossfire edition kartica (npr. ako imaš 1950pro)...
obično piše na kartici/kutiji da li je cf edition, a možeš ju prepoznat i po tome što umjesto drugog dvi konektora ima cf konektor za cf kabel, koji je drukčiji.
Aha imam X1900XTX.
ok.. koliko ja znam ne postoji crossfire edition 1900xtx kartica, osim toga, ta kartica ne podržava nativni crossfire, tako da ono što bi ti trebao nabaviti je X1900 crossfire edition karticu i spojit ih sa crossfire kabelom izvan kućišta...
naravno pod uvjetom da imaš cf ploču i dovoljno jako napajanje za te 2 kartice..
sve u svemu, neisplativo u odnosu na dobivene performanse.
Znači kažeš da je bolje kupiti neku radeonku po 2-2,5 milje kuna nego spojiti onako 2 po 1 milju?????
callista
08-01-2008, 09:17
Znači kažeš da je bolje kupiti neku radeonku po 2-2,5 milje kuna nego spojiti onako 2 po 1 milju?????
da. bolje je.
To sam pitao tak da znam kad budem komp kupovao jer si mislim kupiti hd3870 pa da nekupujem neka dva šrota...
callista
08-01-2008, 10:04
ima dosta razloga zašto je bolje kupiti jednu. miran si s njom, kupi HD3870 i nećeš imati nikakvih problema. a što se tiče cf-a i sli-a postoje slučajevi u kojima 2 kartice daju bolje rezultate nego jedna ( o da, postoje). ali sve ovisi o postavkama.. neda mi se sad brbljat
da. bolje je.
još jedan plusk kod jedne grafe je manja potrošnja
+usto i manje zagrijavanje i još ti PARE ostanu :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.