Pogledaj cijelu verziju : Sennheiser HD 515 ili Razer Barracuda?
Systematic Reverse
06-11-2007, 17:03
Frend bi uzeo neshto izmedju toga. Molim vashe cijenjeno mishljenje ^^
Reci frendu da ne hebe i nek si zeme nekaj od ovoga -> Klik (http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?module=proizvodi_pretrazivanje&x=0&y=0&search_string=medusa&search_tip=naziv)
A uz to si za ostatak para uzme neku zvučnu karticu!
Ja sam uspio odgovoriti kolegu sa faxa da si umjesto Barracude uzme SpeedLink Medusa i uz njih X-Fi Extreme Audio zvučnu i dečko je PRE ZADOVOLJAN zvukom! Kaže da je zvuk perfektan, slušalice su još bolje, udobne, odlična izolacija od vanjskih zvukova... ma savršeno!
Ako će si uzeti Barracudu, moral bu izdvojiti opet još parsto kuna za bolju zvučnu te bu ga ta solucija izašla preko 1300 kuna! A ako si zeme SpeedLink i Audigy 4 ili XFi Extreme Audio, izašlo bu ga ispod 1000 kuna i dobio bu jednako kvalitetan zvuk!
callista
06-11-2007, 17:57
kako znaš bartuc da čovjek već nema zvučnu?
Ali opet, Barracuda je cca 1000 kuna... Medusa je cca 500 kuna! Nekako sumnjam da se isplati dat 500 kuna više... čini mi se da nije isplativo! Zato sam mu ponudio odličnu alternativu!
callista
06-11-2007, 18:03
da.. bezveze je bacat tolke pare u slušalice.
reci frendu da mu je bolje uzet ovu što je bartuc preporučio i ostane mu para da se počasti još nečim!
Ja sam taj frend :D ove sluske bi sluzile za lan turnire isto a ne samo za kucno igranje, a razer na sebi vec ima ugradenu zvucnu karticu ak niste znali,a neki su mi rekli da je bolji senn od razera pa zato ako znate pomoc je dobro dosla hvala :D
Gdje si to čuo da Barracuda ima u sebi zvučnu karticu!?
Barracuda nema zvučnu u sebi i najbolje radi sa ovime -> Klik (http://www.razerzone.com/index.php?main_page=product_info&products_id=41)
Moja preporuka i dalje stoji!
pobrkao je jer se barracuda zovu i slušalice i zvučna..
Vjerovatno!
Ali ako baš moraš birati između te dvije, osobno bi rađe izabrao Barracudu! Ako se ne varam, HD 515 nema mikrofona na sebi!? A vjerujem da je on vrlo važan u MP igrama!
HD 515 mi se više čini kao DJ slušalice dok su Barracuda čistokrvne gamerske sluške! To je moje mišljenje!
PS: Obavezno uz jedne i druge moraš kupiti solidnu zvučnu kako bi izvukao njihov maximalni potencijal!
Ma dajte ljudi 1000kn dat za slušalice???LOL
Ja sam dj u jednom discu u zagorju pa neam potrebe za tako nečim.A ako je nekome bitan zvuk onda sam to ja.
Za 1000kn uzmeš najjači 2.1 sustav i to Z-2300 koji razara.
Max dat za sluške 500kn.Nemojte bit ludi.Imate po 600kn sluške od pioonera koje jedu sve vaše ovdje priložene pa ih nitko ne stavlja.
Zato što je čovjek rekao slušalice za gaming što podrazumjeva da imaju mikrofon!
To isto kaj si sad rekao, sam ja rekao kolegi! Ali fora je u tome da on uopće ne koristi zvučnike već je konstantno na slušalicama! Zato si i je htjeo priuštiti nešto sa većom kvalitetom...
Ali da si u pravu, to DEFINITIVNO JESI :thumbs2:
callista
06-11-2007, 19:00
Ja sam taj frend :D ove sluske bi sluzile za lan turnire isto a ne samo za kucno igranje, a razer na sebi vec ima ugradenu zvucnu karticu ak niste znali,a neki su mi rekli da je bolji senn od razera pa zato ako znate pomoc je dobro dosla hvala :D
lol... otkud ti to? btw što si odlučio?
Hm... Sennheiserice imaju neusporedivo bolji zvuk. Ali usput, to su studijske slusalice, odnosno taj model 515 koji je naveden, tak da su otvorenog tipa i nemaju nikakvu zvucnu izolaciju, tak da je cisto glupo kupovati zbog LAN turnira. Osim toga, slusalice nemaju mikrofon i te gamerske spike... Te Sennheiserice su ti za pravo uzivanje u zvuku, udobne su da boli glava, ali eto.. toliko od mene...
OfT: nisam bio dugo na forumu ... :/
P.S. Nikako nemoj uzeti te Sennheiserice iskljucivo za gaming.
@Omega, dobro nam došel nazad! Mislim da su te Sennheiserice zatvorenog tipa -> Klik (http://arstechnica.com/images/headphones/hd515-full.jpg)
@Omega, dobro nam došel nazad! Mislim da su te Sennheiserice zatvorenog tipa -> Klik (http://arstechnica.com/images/headphones/hd515-full.jpg)
Evo sad sam pogledao, otvorenog su tipa, jer znam da je cijela njihova audiofilna serija otvorenog. Vidis da ima one kao "resetke" tj. propusta zrak kroz njih kako bi doslo do manje distorzije u zvuku. Jedino sto je sranje sto takve slusalice nemaju akusticnu izolaciju.
Vidiš nisam to skužio prema slici! Ja također nisam ljubitelj otvorenog tipa pošto mi smetaju vanjski zvukovi koje čujem kad je mirnija atmosfera u igrama!
E sad sam zbunjen do kraja igraci koji igraju mp igre rekli su da je bolji senn, a ti igraci su najbolji u hr u csu
E sad sam zbunjen do kraja igraci koji igraju mp igre rekli su da je bolji senn, a ti igraci su najbolji u hr u csu
To su slušalice namjenjene večinom glazbi a ne igranju.Dok razer proizvodi naprosto samo za gaming.Večina boljih slušalica je napravljenja kao "5.1" sustav što bi tebi trebalo biti kod izbora prvo.
Najbolji igrač nije najbolji zato kaj ima najlijepši zvuk u headsetu! Vjeruj mi, uzmi si Speed Link Medusa, 100% nećeš požaliti... nema teoretske šanse da ostaneš razočaran!
Uz njih si uzmeš 5.1 zvučnu i imat ćeš uber l33t gaming zvučnu periferiju :P
a jesu te Medusa bolje zvucno izolirane od Senn?
Jesu! One su ti baš zatvorenoga tipa! Pogledaj si te zvjeri kako izgledaju:
http://www.4frags.com/catalog/images/im ... aUSB_3.jpg (http://www.4frags.com/catalog/images/images_big/medusaUSB_3.jpg)
Mislim da cu ipak an kraju uzet baracuda,ipak to je game n1 headset gledao sam po netu. Da ima u hr uzeo bi onda Icemat Siberia al kako nema onda je Razer n1 za game
Mislim da cu ipak an kraju uzet baracuda,ipak to je game n1 headset gledao sam po netu. Da ima u hr uzeo bi onda Icemat Siberia al kako nema onda je Razer n1 za game
deni ja sam ti predložio par njih prek msn-a
pa ako hoćeš uzmi te , makar ja ne znam što bi uzeo imaš lijepu ponudu i punooooo para , blago ti se
ja imam svoje SIGMA slušalice sa micom za 70 kn zatorene , udobne i mogu se oba dva "zvučnika" okretat u sve strane :)
Mario Gorup
12-11-2007, 11:23
Ma dajte ljudi 1000kn dat za slušalice???LOL
Ja sam dj u jednom discu u zagorju pa neam potrebe za tako nečim.A ako je nekome bitan zvuk onda sam to ja.
Max dat za sluške 500kn.Nemojte bit ludi.Imate po 600kn sluške od pioonera koje jedu sve vaše ovdje priložene pa ih nitko ne stavlja.
Ispravak. Ako radiš kao DJ, onda je ovo što si napisao krajnja glupost. DJ slušalicama s cijenom raste i kvaliteta, tak da je tu bolje dat maksimum para. Ja koristim Sennheiser HD 200, ali ipak mislim nešto još bolje uzet. Sennheiser je definitivno u ovom slučaju bolji izbor.
[quote="amd freak":ykgqa8uw]Ma dajte ljudi 1000kn dat za slušalice???LOL
Ispravak. Ako radiš kao DJ, onda je ovo što si napisao krajnja glupost. DJ slušalicama s cijenom raste i kvaliteta, tak da je tu bolje dat maksimum para. Ja koristim Sennheiser HD 200, ali ipak mislim nešto još bolje uzet. Sennheiser je definitivno u ovom slučaju bolji izbor.[/quote:ykgqa8uw]
Di sam ja spomenuo kakve sluške koristim???
Naveo sam da prosječnom korisniku netrebaju pro sluške...
I zašt postaš u teme koje su riješene??
Ovo nije hardware caffe..sorry!
Mario Gorup
12-11-2007, 11:37
Rekao si: Di sam ja spomenuo kakve sluške koristim???
Maloprije je bilo: Ma dajte ljudi 1000kn dat za slušalice???LOL
Ja sam dj u jednom discu u zagorju pa neam potrebe za tako nečim.
Pa zato moram napisati: Vidiš da si spomenuo!
Rekao si: Di sam ja spomenuo kakve sluške koristim???
Maloprije je bilo: Ma dajte ljudi 1000kn dat za slušalice???LOL
Ja sam dj u jednom discu u zagorju pa neam potrebe za tako nečim.
Pa zato moram napisati: Vidiš da si spomenuo!
Ja imam pioonerke od 700kn i zašto bi dao više novaca za nešto bolje i jače kad nema potrebe???Niti su mi ikad bile preslabe,a uz to jako lijepo izgledaju.Razglas mi je puno bitniji pošto dok svira jedna stvar ja moram radit na drugoj i pripremit je...a zo ti te netrebaju neznam šta od slušalica..Glavno da su dovoljno snažne da se čuje dok iz razglasa ide druga playlista.
A ti npr kupi nekih 5-6 slušalica cjenovnog ranga od 700kn na dalje pa ču te ja pitat jel se isplati dat više novaca???Ne ne isplati se.
Znam da je kasno i sve to, ali slusaj kako padas na marketing. E to nije normalno. Isto ko i oni mulci koji kupuju recimo ferrari bicikle i onda plate po 7000kn samo ime :))))
Ovako redom cemo ici.
Sennheiser prejebeni proizvodac slusalica, jedan od najboljih na svijetu.
Razer odlican proizvodac miseva i podloga, ali bome za slusalice nebi nikad rekao da su bolje od jednog sennheisera ili bose.
Sto se tice mikrofona, to su bullshit. Kupis jedne najobicnije slusalice za 18kn, te stavis oko vrata i usmjeris mikrofon, a kvalitetne audiofilske slusalice stavis na uha i to je sva mudrost, ako ti je vec stalo do zvuka. Al opet moras znati da takve slusalice za igre nemaju smisla, 5.1 zvuk big deal, samo porez na budale je to. Igram sa Sony slusalicama za 200kn, oko vrata imam slusalice za 20kn. Svi se cujemo na TS, sve lijepo igramo bez beda i jos tome ustedio sam 800kn, ilitiga 2GB rama ili XFI zvucna ili neznam sto sve ne.
Inace ako bas hoces najbolje slusalice, pogledaj si BOSE, da imao sam ih na usima kada sam bio u Londonu u njihovom ducanu, imaju posebne sustave za izolaciju zvuka, i NEMA TEORETSKE sanse da cujes nesto izvana, a otvorenog su tipa :))))))) prejebeno, nisam mogao vjerovati. Ducan pun ljudi i ja nist ne cujem osim muzike.
Cijena im se krece od 1200kn - 3000kn razlika je u glasnoci i sposobnisti izolacije.
Doma imam Sennheiserice i nemam ama bas nikakvu zamjerku na tog proizvodaca. Sad je na tebi sto ces kupiti, ali razera kupiti za audio komponentu je GLUPO.
Bose možda je najbolji kod nas ali cijenom se može pokopati...
Tu se svejedno isto plača ime.
@Nitros :thumbs2:
Zato sam mu rekel da su jedne SpeedLink sluške daleko isplativije od Barracude! Još da kod nas ima SteelSound :pray: Za gaming dušu dale :D
Ogg The Dogg
16-05-2008, 21:30
neko je pričo o speedlinkovim slušama... jedina prednost im je što imaju mic na sebi. ostalo se mogu sakrit pred sehnnheiserom...
Xeno Zero
17-05-2008, 02:04
Recimo ja sam imo Speedlinkove meduse ali ne 5.1, nego 2.0 , i mogu reč da nisam bio nikako zadovoljan, al nisu bile tolko skupe oko 120 kn poslužile su svrsi par mjeseci,pa sam ih prodo za 50 kn, moj šogor ima 5.1 meduse pro gamer i misli mjenjat za nešto bolje, jel fakt kad ćuješ dobre slušalice shvatiš da speedlink i nema neki dobar sound, kad sam mu dao da čuje moje akg k518 malo je promjenio mišljenje.
E da i btw ogg the dogg ova tema tema je inače iz prošle godine. :)
mravojed20
19-05-2008, 09:04
Da ne otvaram drugu temu:
Trebaju mi slušalice za igranje i gledanje filmova, ne treba mi mikrofon na njima, i moraju biti udobne, jer mi otpadaju uši od ovih sadašnjih koje imam(neki šrot za 80kn).
Zato ne želim one koje prekriju cijelo uho nego one manje, njub sam za to. :( Po mogućnosti do 600kn.
Da ne otvaram drugu temu:
Trebaju mi slušalice za igranje i gledanje filmova, ne treba mi mikrofon na njima, i moraju biti udobne, jer mi otpadaju uši od ovih sadašnjih koje imam(neki šrot za 80kn).
Zato ne želim one koje prekriju cijelo uho nego one manje, njub sam za to. :( Po mogućnosti do 600kn.
postaj u rač konponente,prijedlozi i savjeti
bezimeni
19-05-2008, 10:10
Recimo ja sam imo Speedlinkove meduse ali ne 5.1, nego 2.0 , i mogu reč da nisam bio nikako zadovoljan, al nisu bile tolko skupe oko 120 kn poslužile su svrsi par mjeseci,pa sam ih prodo za 50 kn, moj šogor ima 5.1 meduse pro gamer i misli mjenjat za nešto bolje, jel fakt kad ćuješ dobre slušalice shvatiš da speedlink i nema neki dobar sound, kad sam mu dao da čuje moje akg k518 malo je promjenio mišljenje.
E da i btw ogg the dogg ova tema tema je inače iz prošle godine. :)
42386 *Slušalice Sennheiser HD 201, dyn. Hifi Stereo, DJ 199,00
ili
40574 Slušalice Sennheiser HD 202, dyn. Hifi Stereo, DJ 239,00
ve-mil
nick praskaton
19-05-2008, 12:43
uzmi bilo koje sennheiser, neces ni s kojima pogrjesiti, a sto se tice udobnosti...mozes ih nosit kolko oces, nećeš ih osjetit
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.