Pogledaj cijelu verziju : Baldur's Gate i Icewind Dale
Ja mislim da tu uvodnu tamnicu sad mogu nacrtati do najsitnijih detalja, i ucrtati mjesta gdje je koji neprijatelj. I što ima na sebi.
Da, čitav radnom loot više nije tako random :D
Forengner
07-12-2010, 13:27
Znam napamet to prokleto mesto,pa i linije dijaloga. Ali ipak,ako si ubacio lika iz BG1 treba sve detaljno preci,zbog kul itema.
Btw:ko od vas ipak rutinski uradi sve 'mini questove' u Candlekeepu?:)
Pfff, Candlekeep.. Uvijek si kažem "neću se zajebavati s tim questovima, idem odmah do Goriona".
5 minuta kasnije vraćam Hullu njegov mač i Phlydiji knjigu :(
Forengner
07-12-2010, 14:19
:) sto je najgore,onaj quest za narednika koji je u strazarskoj odaji daje ok loot za thiefa ili mage-a.Dagger +1.
Nista specijalno,ali pomaze.
Chupacabra
07-12-2010, 14:32
@bartuc
Šta je taj shadowkeeper, nisam čuo za to dosad :(
Editor likova.
Program za manipulaciju statsa likova iz BG. Znači, loadaš savegame ili char file i možeš mijenjati atribute, skillove, spellove, alignement itd.
Program za cheatanje u osnovi, ali dobro dođe ako slučajno neš zezneš s likom pa trebaš popraviti stanje :)
Forengner
07-12-2010, 14:40
Oh ponovo neki bug..Dodjem ja u Nashkel,pricam sa onim gradonacelnikom,Ghastkillom,i kaze mi on svoje probleme itd,kaze da moram da ocistim nashekl mines,kad ono,nema Journal update-a?Dakle uopste mi nije registrovao taj razgovor i samim tim nemam ni tog questa,sta da radim?(patch?Reload?)
Program za cheatanje u osnovi, ali dobro dođe ako slučajno neš zezneš s likom pa trebaš popraviti stanje :)
Ja sam modificirao Jaheiru u Fighter/Clerica jerbo Fighter/Druid niš ne valja :D Ali ženu i dalje mrzim zbog VA i nepostojeće karizme, tako da je kickam što prije :D
Chupacabra
07-12-2010, 14:59
ali...ali... Možeš je jebat tri puta u igri.
Zašto je izbaciti kad je možeš okrenuti pa izbaciti? :D
Meni je ona najodvratniji lik u igri. Toliko je beskorisna da joj redovito dam praćku da pokušava klati iz daleka. Kad tome pridodaš odvratnu narav i odvratan glas koji glumi plemeniti autoritet, fuuj. Rađe nategnem Aerie.
Forengner
07-12-2010, 15:19
:D Viconia.
<3.
Odlican cleric.Anomena sam samo tako sutnuo zbog nje,jedino sto je evil,pa mi smanjuje reputaciju!
PLUS! Viconia i Aerie su izvor nepresušne svađe i zabave! <3 Aerie!
Chupacabra
07-12-2010, 15:21
kako da ubijem tog vražjeg Tanarrija (planar sphere quest, treba mi demonsko srda�ce)
Edit nvm, uspio sam.
Kog sve imaš u party-u?
EDIT: Jebiga... :D
Forengner
07-12-2010, 15:23
Rekao sam da ti treba paladin.Treba ti magicno oruzje (imas samo Lilarcor ili..?) Lak je demon,samo ti treba protection from evil/magicno oruzje.
Edit:huh jebiga. :D
Kako sam imao jebenu obradu Portraita od Viconie, to nije za ljude. Ali uploadao sam preko imagesforme sitea i slika je nestala, kasnije je više nisam mogao naći :cry: Pre savršeno za ženskog avatara ako ne želiš Vikicu u party-u ili da si obogatiš Viky novim portraitima.
Božo, jesi ti tu sliku slučajno skinuo i bekapirao? To je bilo prije godinu (+) dana, ne znam da li se sjećaš!?
Chupacabra
07-12-2010, 15:35
imam srce, kud da ga stavim? :(((((
Bilo je to prije par hard-wipeova i brickova.
Forengner
07-12-2010, 15:39
@Chupa
Velika prostorija do koje se dolazi na dva nacina:
Prvo ubijes onog Cowled Wizarda pa onda imas dva izbora-room of ice ili room of fire-uzmi room of fire,zbog dobrih mage itema koji su tamo,samo prodji fire room i otvori vrata na samom kraju sobe,(severno od generatora toplote) to ce te dovesti do sobe sa generatorom,tu imas dva golema,pazi se,kad ih ubijes,loot-aj chest sa gemovima i goldom,ubaci srce u centralni golem-generator i vrati se do Lavoka.
Chupacabra
07-12-2010, 15:57
ne dva nego pet. :(
Hvala, mačji kašalj, prošuljat ću se.
crnisokol
15-12-2010, 09:38
Nakon odigranog prvog dijela počeo s Baldur's Gate 2...igra ima odličan početak :D
Forengner
15-12-2010, 12:34
Samo ti se cini,:) cim pozelis da krenes drugu klasu/rasu i shvatis da moras ponovo da pobegnes od matorog Jon-a,kroz njegovu dobru staru tamnicu,odmah ces pozeleti da jednostavno preskocis sve to.
crnisokol
15-12-2010, 18:43
Samo ti se cini,:) cim pozelis da krenes drugu klasu/rasu i shvatis da moras ponovo da pobegnes od matorog Jon-a,kroz njegovu dobru staru tamnicu,odmah ces pozeleti da jednostavno preskocis sve to.
Možda..ali kad igraš po prvi put onda je super 8)
Chupacabra
16-12-2010, 12:39
ma jest :)
Sonic_Moronic
16-12-2010, 19:24
Ja opet kreno igrat Baldura, ovo mi je majkemi konačni lik, neću si više uništavat igru restartanjem milijun puta, to uradim sa svakim 2. RPG-om.
Uglavnom opet isti lik kao prvi, gnome Illusionist mage, ali prvi put sam napravio neke vrlo loše party odluke.
Nego, zanima me koliko često se zapravo pojavljuju dijalozi između likova? Nisam to još doživio, a stalno čujem kako je to super element igre. Imat ću Jaheiru, Khalida, Imoen, Edwina i Minsca, jel će bit konverzacije između njih?
Forengner
16-12-2010, 19:27
...Minsc i Edwin u istoj druzini?
Are you mad son?
Oni se mrze a ta mrznja ce rezultirati u kolapsu svega normalnog.
Gnome illusionist mage je odlican izbor,ali ukoliko uzmes neki multi-class mage/thief,onda ti Imoen ne treba.
Jaheira i Khalid su prosecni,a za da bi Minsca dobio,prvo moras da oslobodis njegovu vesticu,pa da je pustis da umre,pa tek onda da je izbacis iz druzine.
Sonic_Moronic
16-12-2010, 19:29
Ne ide to? Uf, šta ću onda, koliko čujem Edwin je najmoćniji mage. :(
Valjda zadržim Xzara, on mi ima prejake reakcije, ali nije baš moćan.
Forengner
16-12-2010, 19:30
Xzar je slab,a ako hoces njega,onda ne mozes da imas Jahy i Khalida. Montarion i Xzar su Zentharimi a Khalid i Jahchy su Harperi.
Uzmi ovakvu druzinu=
Ti,mage,Minsc tank,Kivan archer,+cleric po izboru (viconia)
also-pre nego sto dodjes do Nashkel minesa,pokusaj da imas samo 2-3 clana druzine,da bi dobio vise XP-a.
Ja igram all round mage-a,lvl 5 sam,nisam jos usao u rudnik,postaje prelako. :) Zapamti-mage je uzasno slab na pocetku,kasnije postaje uzasno jak.
Sonic_Moronic
16-12-2010, 19:43
Eh, sad mi se čini da sam trebo zadržat prvog lika :(
Možda ubijem Khalida i ostavim Jaheiru, ona mi se sviđa. Xzara ću izbacit, glupo mi je što nema plusić na nekom ranged oružju. Dalje ću vidit, nije mi cilj powergejmati.
Forengner
16-12-2010, 19:46
Normalno,samo pazi,ukoliko imas previse clanova druzine,presporo ces dobijati levele.Sto je za mage-a pogubno. (manji level-manje spellova)
Najvise koristi sleep/charm/hold/armor/blind/invis/cloudkill. Moras imati 18 int.
Sonic_Moronic
16-12-2010, 19:48
Ma jasno mi je, već sam se malo sjebo po tome, došo sam u Beregost i glavni lik mi ima ~600 expa. Al štaćeš.
Forengner
16-12-2010, 19:55
Tako je i meni bilo prvi put :). Ili kreni ponovo,ili izbaci nepotrebne likove iz druzine i radi lake questove dok ne budes barem lvl 3.
(laki questov-Knjiga za Firebead-a,onaj ludi cleric,Bassilus,Talking Chicken,Silke,Marl the drunk,=taj quest resi razgovorom,na taj nacin ces dobiti 900 xp-a)
Sonic_Moronic
16-12-2010, 20:00
Uh, mrsko mi ponovno početi, ali baš sam glupo propustio napraviti tutorial questove ovaj put, to mi je već ~300 expa. Ovo sa Marlom znam, valjda ima još takvih :)
Forengner
16-12-2010, 20:13
Ima jos par,onaj gde treba da pronadjes ludog cptn.Brage-a. Mozes da ga ubijes (veoma tesko) a mozes i da ga predas u hramu Helma i da dobijes njegove iteme+ xp.
Sonic_Moronic
16-12-2010, 20:16
*sigh* A niš, sutra se opet rolla dok ne dobijem 14 str, 16 dex, 16 con, 18 int, 15 cha, 14 wis. Nije baš lako :(
Forengner
16-12-2010, 20:24
Ne treba ti mnogo str-a.Dex je vazan,kao i cha.(cha stavi na 16 i uzmi onaj cloak koji dodajte 2 poena charisme)
Sonic_Moronic
16-12-2010, 20:25
Ne treba, ali ako mogu imat sve fensi 14+, oću. :)
Sonic_Moronic
18-12-2010, 16:55
Evo, poslušao sam te Forengner, i sad mi je party well played indeed. Ponovno sam na istom mjestu, no ovaj puta moj lik i Imoen su 2. lvl. Jaheira samo što nije, i upravo se oporavlja u lokalnoj krčmi od gubitka Khalida koji je doživio... nesretnu smrt (zgodno RP isceniranu, if I may say so myself :) ).
Odlučio sam uzeti Minsca i Kivana, ali sad se dvoumim za clerica. Branwen ili Yeslick? Sjećam se da Branwen ima puno expa odmah na početku, pa bih se vratio kasnije kad su mi ostali nabildani i pokupio je.
Viconiu ću odbiti jer želim imati neutral/good party i neću ove reputation probleme i to.
Forengner
18-12-2010, 17:22
Oh ok,Yeslicka dobijas tek u Cloak-wood-u,sto je tik pre no sto udjes u Baldur's Gate,znaci-preterano kasno,bolje uzmi Branwen,(ona ti je odmah kod Nashkela) Minsc i Kivan su odlicni,Minscu daj longsword +2 (od Graywolfa) a Kivanu daj Composite long-bow + 1 i one rukavice za archer-skill ili tako nesto.
Also-Minscu daj i Ankheg armour,(on ti je sakriven u Nashkelu,na onim poljima juzno od sela.)
Udaro me teški slučaj nostalgije. Instalirava se Icewind Dale 2. Pitam se što ću za party napraviti...
Chupacabra
18-02-2011, 13:42
Loner "I-don't-need-anyone" badass.
Pre kasno. Već imam party, Cleric, Paladin, Barbarian, Wizard, Sorcerer, Druid. Tri tenka, tri nukera/utilitya. Nemam roguea, ali mi zato Wizard ima milijardu skill pointova po nivou, pa tu i tamo baci nekaj u hide/move silent/pick pocket. Paladin i Barbarian se trenutno multiclassaju na Fightera za weapon spec u longsword i axe. Upravo počinjem chapter 2, i do sada je sve bilo ~lako. Half-Orc barbarianka razara, ali ima -1 Will Save, tako da mi Charm/Berserk za sada predstavljaju jedini problem.
Chupacabra
18-02-2011, 13:50
Valjda ćeš naći neke iteme koji to ispravljaju. :D
Za sada imam onu ogrlicu, immune to Panic and Fear, a zbog šuza je imuna na Entangle. Ali da, moram sa Clericom što ranije doć do Mind Blank spella i svakodnevno ga bacat na nju :p
Arbiter of Change
27-02-2011, 13:03
Ste čuli kako postoji mogućnost da će Obsidian napraviti IWD3? :)
http://www.joystiq.com/2011/02/25/obsid ... es-worlds/ (http://www.joystiq.com/2011/02/25/obsidian-entertainment-playing-in-other-peoples-worlds/)
Obsidian is also pushing on updating a former Black Isle property: Icewind Dale 3. "I was talking to Atari last week," he confides, "and said why don't we do this?" The old series, he says, didn't end because of low sales. "They stopped being made because of licensing issues, and Interplay going out of business, and BioWare moving on to console, and a whole lot of things. So a part of it is, why not go make Icewind Dale 3? You can't spend $20 million on it, but why not go make it?"
crnisokol
27-02-2011, 15:25
To su oni koji su napravili Alpha Protocol?
Pa nadam se da će napraviti nastavak Icewind Dalea..mogla bi ispast zanimljiva prezentacija priče od strane Obsidiana :D
Arbiter of Change
27-02-2011, 15:42
Još kad se vidi da Obsidian radi na nekoj misterioznoj igri. :)
http://www.gry-online.pl/Galeria/Html/Wiadomosci/1565573375.jpg
Nadam se da će ovo uskoro u Gaming Općenito :D
Samo kratko pitanje, idem igrati Icewind Dale (jedinicu skoro), i već imam složen party u glavi sve to u redu.Sad se pitam , dali kod Fightera wisdom utječe na Saving Throw?
Inače, Party:
Ranger
Fighter
Druid
Cleric
Thief
Mage
Bez Dual classanja. Ništa posebno, prestandardno ekšuli, ali nisam odigrao jedinicu sto godina, pa mi se neda previše eksperimentirati, jedan standardni light prelazak IWD-a + ekspanzije.
Forengner
29-05-2011, 18:48
Dakle,kako je ova tema zamrla (a bila je jedna od najposecenijih) zeleo bih da to promenim:
*Linkovi ispod su namenjeni novim igracima BG-a koji bi hteli da se oprobaju u jednom od najboljih RPG-ova ikada!
Informacija o likovima.
http://www.planetbaldursgate.com/bg2/character/S
Wizard/Priest magije.
http://www.planetbaldursgate.com/bg2/character/spells/S
Klase/progresivni putevi.
http://www.planetbaldursgate.com/bg2/ch ... es/tables/ (http://www.planetbaldursgate.com/bg2/character/classes/tables/)S
Lista NPC-a.
http://www.planetbaldursgate.com/bg2/encounters/npcs/S
Jos nesto,ako slazete,mogao bih da postavim i sekciju cheatova ili FAQ listi.Naravno,mozda ce neki biti protiv toga.Predlazem da se u ovoj temi dogovorimo oko toga.
Igram Baldur's Gate II i nadjoh recept za Crom Faeyer Warhammer, potrebni su mi neki sastojci za to da sredim ali, jedan od sastojka je Hammer of Thunderbolts, koji se moze naci u Sewersima u Goverment districtu, za što mi treba ključ koji otvara sewerse, koji se nadje u Windswept hills questu, ja sam taj kljuc imao, ali sam ga slucajno bacio iz inventorija, trebalo mi je mjesta. Dali postoji nacin, da vratim te bacene 'quest' iteme koji su nestali od tamo gdje sam ih bacio...
Forengner
30-05-2011, 15:11
Igram Baldur's Gate II i nadjoh recept za Crom Faeyer Warhammer, potrebni su mi neki sastojci za to da sredim ali, jedan od sastojka je Hammer of Thunderbolts, koji se moze naci u Sewersima u Goverment districtu, za što mi treba ključ koji otvara sewerse, koji se nadje u Windswept hills questu, ja sam taj kljuc imao, ali sam ga slucajno bacio iz inventorija, trebalo mi je mjesta. Dali postoji nacin, da vratim te bacene 'quest' iteme koji su nestali od tamo gdje sam ih bacio...
Uvek ti mogu naci listu quest itema i njihovih kodova,ali opet,to je sve cheating.
Taj se kljuc dobija od Tazoka,(ogre-a) a buduci da si ga vec ubio,ne verujem da ces moci da ponovo nadjes taj kljuc.
Dakle,verujem da je jedini nacin da cheatujes,osim ako ne mozes da re-loadujes save,ali opet,ako si daleko odmakao,to zna biti frustrirajuce.
Uvek ti mogu naci listu quest itema i njihovih kodova,ali opet,to je sve cheating.
Taj se kljuc dobija od Tazoka,(ogre-a) a buduci da si ga vec ubio,ne verujem da ces moci da ponovo nadjes taj kljuc.
Dakle,verujem da je jedini nacin da cheatujes,osim ako ne mozes da re-loadujes save,ali opet,ako si daleko odmakao,to zna biti frustrirajuce.
Ma iskoristio Shadow Keeper-a mali programcic za ubacivanje ajtema u inv. od lika. Jebiga nije cheatanje, ako sam već imao ajtem pa ga slucajno ispustio. Tazoka sam ubio bez problema. Ubio Firkraag-a, a kao Tazoka nisam mogao, je baš :)
Forengner
30-05-2011, 15:52
Tazoka sam ubio bez problema. Ubio Firkraag-a, a kao Tazoka nisam mogao, je bašS
Pa Tazok dolazi pre Fikraag-a,on je u onoj sobi gde kasnije dolazis do tamnice (gde je dete quest-givera)
Tazoka sam ubio i u BG 1 i u BG 2,uvek sa osmehom na licu :D Ne podnosim ga.Pogotovo kad krene da lupeta kako ce me ubiti..
Btw:Main character ti je..? Party memberi?
Ja sam bio Paladin,a u druzini Minsc i Jan.
Tazoka sam ubio bez problema. Ubio Firkraag-a, a kao Tazoka nisam mogao, je bašS
Pa Tazok dolazi pre Fikraag-a,on je u onoj sobi gde kasnije dolazis do tamnice (gde je dete quest-givera)
Tazoka sam ubio i u BG 1 i u BG 2,uvek sa osmehom na licu :D Ne podnosim ga.Pogotovo kad krene da lupeta kako ce me ubiti..
Btw:Main character ti je..? Party memberi?
Ja sam bio Paladin,a u druzini Minsc i Jan.
Fighter lvl 14 trenutno. Još uvijek sam na Chapteru 2. U družini Aerie, Keldorn (zbog Carsomyr-a), Minsc, Yoshimo (Ide Nalia kad je oslobodim na njegovo mjesto) i Jaheira.
Zivcira me sto cu imat dosta dual i multi class likova u party-u, ali hebiga. Ovi defaultni iz igre nikad ni nisu bili preizbalansirani. Ja i Keldorn smo totalno inba i da mi netreba thief za unlockanje sranja i Aerie za Haste, brijem da bi mogao proci igru sa samo nama dvojcom. Jaheiru držim jer mi je kul kao lik, kao borac je totalno nesposobna, a Minsc + lilarcor je tu zbog zabave. :)
EDIT: Neverwinter nights je imao onaj pool of lost important stuff ili tako nekako, prekul je bilo, za neku simboličnu naknadu iz poola si mogao izvaditi bilokoji quest item kojeg si izgubio ili slucajno dropao.
http://i.imgur.com/1gFGJ.jpg
Pozdrav :)
Forengner
30-05-2011, 16:49
Kako sija Carsomyr :) Nema sta,to je ubedljivo najbolje oruzje.Steta sto je pala only.Ipak,Minsc + Lilarcor,Keldorn + Carsomyr i PC dwarf + Crom GG.
Ipak,po meni je Minsc ubedljivo najbolji tank,ima gomilu healtha,berserker je,a uz Lilarcor postaje nezaustavljiv.Jedino je potrebno imati par healera uz njega.Keldorn je za to.
Fighter lvl 14 trenutno. Još uvijek sam na Chapteru 2.S
Odradi sve fortress questove,ali ono,verujem da to vec znas. :/ Ali ipak da te podsetim :)
SJa i Keldorn smo totalno inba i da mi netreba thief za unlockanje sranja i Aerie za Haste, brijem da bi mogao proci igru sa samo nama dvojcom.S
Da,zato sam ja u druzini drzao Jan-a,on je mnogo koristan,multipraktik je.Koristim ga i za madjijanje ali i za kradju.Super NPC.
Jaheiru držim jer mi je kul kao likS
Planiras li romasu sa njom? (treba za to patcheva,pa javi ako ti treba,da objavim ovde)
Kako sija Carsomyr :) Nema sta,to je ubedljivo najbolje oruzje.Steta sto je pala only.Ipak,Minsc + Lilarcor,Keldorn + Carsomyr i PC dwarf + Crom GG.
Ipak,po meni je Minsc ubedljivo najbolji tank,ima gomilu healtha,berserker je,a uz Lilarcor postaje nezaustavljiv.Jedino je potrebno imati par healera uz njega.Keldorn je za to.
[quote]Fighter lvl 14 trenutno. Još uvijek sam na Chapteru 2.S
Odradi sve fortress questove,ali ono,verujem da to vec znas. :/ Ali ipak da te podsetim :)
SJa i Keldorn smo totalno inba i da mi netreba thief za unlockanje sranja i Aerie za Haste, brijem da bi mogao proci igru sa samo nama dvojcom.S
Da,zato sam ja u druzini drzao Jan-a,on je mnogo koristan,multipraktik je.Koristim ga i za madjijanje ali i za kradju.Super NPC.
Jaheiru držim jer mi je kul kao likS
Planiras li romasu sa njom? (treba za to patcheva,pa javi ako ti treba,da objavim ovde)[/quote:2bbito2s]
Što se tiče romanse mislio sam s Aerie + zato što planiram imporat sejv u ToB, a tamo se nastavlja romansa. Minsc možda je dobar tank, ali PC mi ima 140 healtha i -9 trenutno na armoru. Dok brijem da mi Minsc trenutno ima oko 94-95 healtha i -3. Jaheira mi je healerica i debufferica, Aerie mi je dmg dealerica i donekle summonerica. Što se tiče questova, brijem da igram već nekih 20-ak-25 sati igru, a još nisam ni pomislio na spašavanje Imoen, tako da,da odigrat cu sto vise mogu sporednih questova...
Crom + Aegis = GG. A Minsc + Lilarcor = najbolji banter IKADA.
Forengner
30-05-2011, 16:59
Što se tiče romanse mislio sam s Aerie + zato što planiram imporat sejv u ToB, a tamo se nastavlja romansa. Minsc možda je dobar tank, ali PC mi ima 140 healtha i -9 trenutno na armoru. Dok brijem da mi Minsc trenutno ima oko 94-95 healtha i -3. Jaheira mi je healerica i debufferica, Aerie mi je dmg dealerica i donekle summonerica.
Aha,planiras i ToB,da li si odigrao i BG1? (Golden paaants! :) )
Ako ti je pc ujedno i tank,onda bas i nema potrebe za Minscom,iako ga ja gotovo uvek povedem,pregenijalan je.Koji armour imas? (Red Dragon scale armour ili onaj Dragon Hunter armour?)
Sta si stavio Aerie? ( spellovi,itemi)
Crom + Aegis = GG.
To je pre-imba.Plus sto Aegis ima sve one silne effecte,(Poison,fire,frost?)
Što se tiče romanse mislio sam s Aerie + zato što planiram imporat sejv u ToB, a tamo se nastavlja romansa. Minsc možda je dobar tank, ali PC mi ima 140 healtha i -9 trenutno na armoru. Dok brijem da mi Minsc trenutno ima oko 94-95 healtha i -3. Jaheira mi je healerica i debufferica, Aerie mi je dmg dealerica i donekle summonerica.
Aha,planiras i ToB,da li si odigrao i BG1? (Golden paaants! :) )
Ako ti je pc ujedno i tank,onda bas i nema potrebe za Minscom,iako ga ja gotovo uvek povedem,pregenijalan je.Koji armour imas? (Red Dragon scale armour ili onaj Dragon Hunter armour?)
Sta si stavio Aerie? ( spellovi,itemi)
Crom + Aegis = GG.
To je pre-imba.Plus sto Aegis ima sve one silne effecte,(Poison,fire,frost?)
Pardon, BG1 sam odigrao prije jedno mjesec dana. Minsc mi je jebeno drag tako da, ne mičem ga iz party-a. Armour je Red Dragon Scale Armour, mač je dragon slayer, štit je dragon scale shield. Toliko sam crven i sjajim da brijem da ljudi u gradovima oslijepe kad udjem unutra :)
Hmmm, Aerie. Imam 3 haste-a iako mi nakon 2 cijeli party postane 'umoran', Imam summon earth, fire i air elemental + lesser earth fire air, cure poison, dispell, protection from melee weapons, cone of cold i monster summoning I i II i sunfire. Našao onaj ring koji daje +4 slota za lvl2 +3 za lvl3 +2 za lvl4 i +1 za lvl5 spellove, pa ga dao njoj.
EDIT:Eh i imam masu, ovih low lvl dmg spellova, burining hands, chil touch i magic missle, shield i to...
Forengner
30-05-2011, 17:23
. Armour je Red Dragon Scale Armour, mač je dragon slayer, štit je dragon scale shield.S
Taj armour sam ja uvek davao Minsc-u,odlican je,savrseno se uklapa i odlican je protiv zmajeva.(Koji su prokleto cesti u igri) Posto vidim da si ubio i crnog zmaja,napravi sebi i Black Dragon Armour,za nekog light fightera (to je light armour)
Hmmm, Aerie. Imam 3 haste-a iako mi nakon 2 cijeli party postane 'umoran', Imam summon earth, fire i air elemental + lesser earth fire air, cure poison, dispell, protection from melee weapons, cone of cold i monster summoning I i II i sunfire. Našao onaj ring koji daje +4 slota za lvl2 +3 za lvl3 +2 za lvl4 i +1 za lvl5 spellove, pa ga dao njoj.S
Uzmi i Firebolt,uvek zatreba,a mozes pored toga i curse/entangle radi remecenja borbenih linija.
I jedan savet,odradi Sphere quest,on pruza previse dobrog loot-a.Pogotovo za Aerie.
Da li si krenuo da ubijas leecheve? (ako je odgovor potvrdan,obavezno kupi gomilu shield spelova,cak i vise no sto ti zapravo treba,a uz to uzmi i minute meteors.
Entagle i Web mi ima Jaheira. Sphere je baš sad zadnji kvest kojeg sam odradio i solidne ajtemiće sam dobio. Lycheve još nisam krenuo kokat, hvala na savijetu za shield spellove :)
Forengner
30-05-2011, 18:40
Lich ima time-stop spell,koji je blago receno,neizbalansiran,lich po pocetku borbe baci time stop,pa casta summon nekog demona ili otpocne casting nekog naprednog spella.
Cuvaj se njih,ja sam ih pobedjivao na shield/dispel (Dispel ti ima,cini mi se Keldorn) i stun.Lich je tezak samo zbog spellova.
Protiv licheva jos koristi i sunray (to ima cleric)
I da,Lichevi su imuni na obicno oruzje,idi u borbu samo sa magic weaponima.
Lich jos ima i fireshield,pa uzmi anti-fire potione.Ili bilo sta anti-flame.(itemi)
I da,obavezno stavi protection from evil (koji isto ima Keldorn) na sve party membere,tako ih demon kog Lich summonuje nece moci da napadne.
I koristi Melf´s Magic Meteorites.
To je to. :) Ako obratis paznju na gore navedene sitnice, lich nije problem.
Uff, može mala pomoć s mind flayerima. Evo moje taktike, ali previše je random pa moram bitke ponavljat i po 5-6 puta dok ne uspije. Imam 3 chaotic commanda, i bacim ta tri na tenkove + dignem sve summone sto mogu summonat i onda ih zajedno pošaljem na flayere, ali kao što rekoh, taktika je više bazirana na lucku i konfiguraciji prostorije, ako je uski hodnik onda radi savršeno jer skeletoni i druga gamad blokiraju flayere , ako je okrugla veća prostorija,e onda je malo teze pobijedit i trebam loadat po par puta...
EDIT: Osim chaotic commanda, bacim i haste, bless i ostale protektivne i buff čarolije narafski...
Duke of Earl
01-06-2011, 13:14
Nikad nisam shvatio kako njih pobijedit bez eksploatacije AI-evog neslaženja u prostoru, i još mi je uz to trebala zdrava doza sreće.
Chupacabra
01-06-2011, 14:24
Oprostite na spemanju, ali
potrebni su mi neki sastojci za to da sredim ali, jedan od sastojka je Hammer of Thunderbolts, koji se moze naci u Sewersima u Goverment districtu, za što mi treba ključ koji otvara sewerse, koji se nadje u Windswept hills questu, ja sam taj kljuc imao, ali sam ga slucajno bacio iz inventorija,
:pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
Horny Devil
01-06-2011, 14:43
@Feanor: Mordenkainen's Sword spell je dobar protiv njih. U biti, summonira se mac koji je otporan na kojesta osim na magical damage. Kolje flayere k'o lud.
@Chupa: Cija je to izjava?
Duke of Earl
01-06-2011, 14:44
potrebni su mi neki sastojci za to da sredim ali, jedan od sastojka je Hammer of Thunderbolts, koji se moze naci u Sewersima u Goverment districtu, za što mi treba ključ koji otvara sewerse, koji se nadje u Windswept hills questu, ja sam taj kljuc imao, ali sam ga slucajno bacio iz inventorija,
Što je tu čudno, klasična baldurs gate šprehica :D
@Horny Devil: Pa od Feanora :D
Horny Devil
01-06-2011, 14:46
A da, vidis, nisam uopce gledao prethodnu stranu. *self-facepalm*
Što je tu čudno, klasična baldurs gate šprehicaS:D
@Horny Devil: Pa od Feanora :D
Ane, obožavam te, odi vamo da bi te uputili tamo da bi te opet uputili negdje drugdje, da bi se na kraju vratio na originalnu poziciju i saznao da je quest giver u biti bad guy cijelo ovo vrijeme i glavni monster protiv kojeg se moraš borit, questove.
A dok ga koljes samo ti je u glavi cijelo vrijeme, e koji ce item majmun ispustiti, mozda cak i neki da se nastavi quest. Sva sreca pa sam zadnji put BG II igrao prije 3-4 godine pa sam pozaboravljao vise manje sve :)
Forengner
04-06-2011, 16:35
Ane, obožavam te, odi vamo da bi te uputili tamo da bi te opet uputili negdje drugdje, da bi se na kraju vratio na originalnu poziciju i saznao da je quest giver u biti bad guy cijelo ovo vrijeme i glavni monster protiv kojeg se moraš borit, questove.
Talk about it..Kao onaj quest u Fikraag-ovoj tamnici gde te ona zemskinja zamoli da joj pomognes u potrazi za relicima,i na kraju te totalno izda i pozove svoje drugare da te zakolju..
Igram opet bg1, i hoću se riješit monterona i xzara. Mogu li jednostavno propičit do naskhela i uzet minska + onu njegovu a njih dvojcu ostaviti, i tek NAKON toga napraviti questove iz prvog poglavlja?
Forengner
05-07-2011, 21:35
Mozes naravno.
krenuo ID opet! jes! ludo ljeto!
Sonic_Moronic
25-07-2011, 23:16
Brz si.
ha kad sam prešel sve već tisuću puta :O
Arbiter of Change
10-11-2011, 07:56
Hold on to yours butts.
http://www.rpgwatch.com/show/newsbit?newsbit=18450
Los Angeles, CA — November 9, 2011 — Atari, a multi-platform, global interactive entertainment and licensing company, will release two ultimate collector edition bundle packs, Dungeons & Dragons Anthology: The Master Collection and Dungeons & Dragons: Neverwinter Nights Complete, for Windows PC on November 15th, at all retail outlets. The collections are available for preorder now at GameStop, Amazon, and Target.
Dungeons & Dragons Anthology: The Master CollectionSpackages 6 of the most beloved classic RPG video games of the Dungeons & Dragons franchise and their expansions into a single PC Box set – the ultimate RPG package for the ultimate D&D fan. The Dungeons & Dragons Anthology: The Master Collection features some of the greatest D&D titles ever published in a single package including six Game of the Year winners, all for $19.99. Games in The Master Collection include:
Baldur’s Gate 1 & 2 + Expansions
Icewind Dale 1 & 2 + Expansions
Planescape: Torment
The Temple of Elemental Evil
Dungeons & Dragons: Neverwinter Nights Complete, a PC gaming classic for the ages, brings together every game and expansion of the critically acclaimed franchise into one compilation. Dungeons & Dragons: Neverwinter Nights Complete features two Game of the Year winners, every expansion pack, never before collection release of Neverwinter Nights 2, and a limited edition gift, all for $29.99.
Oće tog bit kod nas?
My question exactly. Kupio bi oba 'paketa'
Arbiter of Change
15-11-2011, 16:08
Antologija je došla na GamersGate.
http://www.gamersgate.com/DDB-DBAMC/dun ... collection (http://www.gamersgate.com/DDB-DBAMC/dungeons-and-dragons-anthology-the-master-collection)
http://i.imgur.com/7cTpH.jpg
Duke of Earl
15-11-2011, 16:39
Ovo treba kupit.
Jel ima kakve šanse da će tog bit kod nas u retailu?
Chupacabra
16-11-2011, 08:52
Nikakva.
Eventualno Algoritam
Da ne prelistavam temu...
Imam problem, instalirao sam BG1 i ekspanziju ali kad hocu da imenujem lika ispise mi "44444444444" i tako ide u nedogled. To i nije neki problem nek se zove 4444 ali kad udjem u igru kamera mi konstantno ide u lijevo. Nije igrivo. :(
Mozel pomoc?
kulamasta
14-01-2012, 02:44
Meni je rekord 96, Boz kaže da je uspio iznad 100 :shock: Ali zar ne igra Sicko BG 1, a Boz mu priča o BG2 likovima!?!?
Lol. Ja sam čitao da je max 93 il tako neš. Rolao sam oko sat vremena i dobio 91. :(
Evo ponovno poceo jedinicu igrat i s human paladinom szrolao sam 98
Dosao Torment u Crovortex http://www.crovortex.com/webshop/igra-5 ... rment.html (http://www.crovortex.com/webshop/igra-5388-Plane_Scape_Torment.html)
Edit:vazem da li da uzmem Witcher Enhaced ili Torment.
Neven <R>
14-01-2012, 15:53
200kn mi se malo previše čini, ona kolekcija koju je arbiter gore stavio košta manje, a nudi puno puno više.
Duke of Earl
14-01-2012, 16:06
200 kn za igru staru 12 godina, nisu jebeno normalni.
Mora da ljudi navaljuju samo tako.
Ak već želiš uzet Torment, uzmi preko GoG-a za 10 baksa.
Deadwalker
15-01-2012, 22:28
200 kn za igru staru 12 godina, nisu jebeno normalni.
Lol :D
Kao što rekoše Babitz, na GoG-u 10 dolara (http://www.gog.com/en/gamecard/planescape_torment)
Narucio sam Enhanced Witchera za 149 kuna. 8)
DhL8iKN3rVA&feature=youtube
DhL8iKN3 ... re=youtube (DhL8iKN3rVA&feature=youtube)
Multipli orgazmi potresaju moje tijelo, kao nikada do sada.
U prijevodu lezim na krevetu i pisem ovaj post, pomalo odusevljen iznutra.
Izvana...
http://img1.ranker.com/user_node_img/50012/1000222539/C300/origin-photo-u1.jpg
Chupacabra
15-09-2013, 19:36
Skidam BG2. Kakvog lika da rollam?
StormCr0w
15-09-2013, 19:38
Sword and board.
uzeo sam si BG 1 EE na steamu
oce ko multiplayer igrat kad?
crnisokol
16-11-2013, 15:58
evo izašla dvica u Enhanced Editionu na Steamu...
StormCr0w
17-11-2013, 11:00
23 eura, koji kurac jebote
crnisokol
18-11-2013, 16:01
:D
a šta si očekivao?
blizu je Božić pa će bit neko sniženje...
Ili piratiziraj kao sav normalan narod.
Wederwolf
20-05-2015, 10:25
uff, ima li koga ovdje ? 0.0 zadnji post 2013, ne znam ni dal ce itko procitat moj post XD
Uglavnom , pred par mjeseci sam se opet vratio starim dobrim crpg igrama :)
Prosao sam vec BG1EE nedavno ali sam opet napravio novog lika ( jer je full zabavno isprobavat). Uz to jos igram i Icewind Dale ee i Pillars of Eternity.
Prvi put sam uspio napraviti stats roll 100+ :D so happy
Lorief A'ell
lvl 4 (11453/18000)
elf / male / chaotic good
Stalker
---------------------------- 103 + 1 charisma (tome/book) trenutno
Strength 18/42
Dexterity 19
Constitution 17
Intelligence 14
Wisdom 17
Charisma 19
HP 52
AC 0
THACO 12 / 14
Damage 9-16 / 9-16
Scimitar/Wakizashi/Ninjato ++
Longbow ++
Two-Weapon Style +++
642
Ovo mi je prvi put da sam ozbiljno odlucio ubit Drizzta i uzeti njegove iteme, i onak, pateticno jedva sam uspio ^^*
Napadao sam ga sa svima (main, Imoen, Viconia, Edwin) i na neku foru je zapeo udarajuci posljednjeg monstera i tu sam mu uspio puno hp-a uzeti, ali su se s vremenom likovi pomaknuli, ubio je monstera i poklao Edwina, Viconiu. Zatim sam brzo poceo samo bjezati od njega sa main charom dok ga je Imoen nespretno pokusavala pogodit shortbowom. Potion of haste mi je ispario, Drittz je jos bio near death. Par puta mi je zalovio glavnog lika i morao sam popit sve potione, ostalo mi je jos kojih 5 hpa ali Imoen ga je uspjela naciljat. WOW! :D koja sreca , + 12,000 XP, i vjerojatno najaci itemi koje mogu imat u bg. Samo mi je steta sto nemogu stavit Mithral Chain Mail +4
Uglavnom gustam i htio sam podijeliti iskustvo sa gamerima koji su igrali i nadam se jos igraju ove legendarne stare i najbolje rpg stvari :)
Wederwolf
22-05-2015, 08:29
I jel netko igrao Icewind Dale od lvl 1 - heart of fury mod ? puno je teze ali mi je iznimno zabavno puno brze levelanje, vec sam lvl 6 kod Kuldahar pass lokacije
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.