Pogledaj cijelu verziju : Pitanje o LCD monitoru
Uskoro kupujem LCD monitor (mislim uzeti VIEWSONIC VA1912W), pa sam razmišljao o widescreenu (potreban mi je za igre), pa me zanima vaše mišljenje o widescreenovima (16:10) ..
goGAMERo
15-03-2006, 15:37
Pa taj što si naveo je jako dobar, inače od poznanika znam da je i dosta kvalitetan, ali znaš li da ti zato treba i super GRAFA! 8)
MetallicA
15-03-2006, 15:43
kako je čovjek rekao nemoj kupovat takav ekran ako nemaš dobru grafu i ako ju ne misliš kupovat inače imo sam ja takav 3 dana al sam ga prodo ekran je zakon kupi ga
najbolje performanse su naravno uz najbolju grafu(7800GTX 512)x2
he he he........... :)
Thoroughbred B
15-03-2006, 16:02
kako je čovjek rekao nemoj kupovat takav ekran ako nemaš dobru grafu i ako ju ne misliš kupovat inače imo sam ja takav 3 dana al sam ga prodo ekran je zakon kupi ga
X1900XT-X je jaca,i dostupna na trzistu...za razliku od GTX-a.
Cijena je oko 4600-5000kn
MetallicA
15-03-2006, 16:08
1.ne volim ati
2. nisam siguran ali mislim da je nvidia brza
Pa taj što si naveo je jako dobar, inače od poznanika znam da je i dosta kvalitetan, ali znaš li da ti zato treba i super GRAFA! 8)
pa ak geforce 7800GT nije super grafa... :D
AMD ATHLON 64 3200+
DFI LAN PART UT SLI-D
GIGABYTE GeForce 7800GT (VIVO edition)
DDR (400MHz) Kingmax SuperRam 512 x2 (dual channel enabled)
HDD SEAGATE BARACUDA 120GB S-ATA150
LG DVD+RW/-RW LG, 16x dual layer
FORTRON, Blue Storm 500W
Thoroughbred B
15-03-2006, 17:22
1.ne volim ati
2. nisam siguran ali mislim da je nvidia brza
Mene su osobno uvijek fascinirali ljudi koji preferiraju Ati+ne vole Nvidiu ili obrnuto...
Nikad se nisam tako "emocionalno" vezao za bilo kojeg proizvodjaca hardware-a i nikad mi ti ljudi nisu bili jasni :o Mislim da je normalno kupit bolje za manje,nije bitno bila to nvidia ili ati,ali u ovom trenutku je to ati.
GTX 512 je brza od X1800XT,ali opet kada se X1800XT oveclockira onda je druga prica.X1900XT-X je puno brza od X1800XT pa tako i od GTX 512,ja ne dajem svoja misljenja,to su cinjenice...
I kad smo vec kod GTX 512,njega nije moguce nabavit jer ga rijetko gdje ima na trzistu,u hrvatskoj i susjednim zemaljima nigdje.U EU ih opcenito nema...
1
MetallicA
15-03-2006, 17:24
mislim da se takve stvari ne kupuju u Hrvatskoj ( u ovom slucaju ni u europi) pa preko interneta je puno jeftinije
p.s. Inače da se i 7800 clockat
Thoroughbred B
15-03-2006, 17:54
mislim da se takve stvari ne kupuju u Hrvatskoj ( u ovom slucaju ni u europi) pa preko interneta je puno jeftinije
p.s. Inače da se i 7800 clockat
Je,ali online hardware trgovine su obicno smjestene u Americi,i nitko ne dostavlja u hrvatsku,ima nesto i u Engleskoj ali ponuda je slaba...
Moras uzet u obzir da placas carinu i putne troskove paketa,tako da te ne ispadne povoljnije,i neznam kako bis garanciju rijesavao ako bi ti s vremenom nesto otislo u vjecna lovista-a to znaci da bi tesko prodao jednog dana.
I 7800GTX 512 se takodjer da clockat,ali ta kartica je najavljivana kao puno brza od R520,sto na kraju nije...jer se sitnim podizanjem frekvencija R520 izjednacio s GTX.
Ista prica je i sa 7900GTX 512,brza je 8-10% od 7800GTX 512 sto je sramotno malo,inace Azijski Nvidia partneri su razocarani performansama novi 7900GTX kartica,tekst:
"ASIAN partners are disappointed with the upcoming Geforce 7900 GTX cards. Most of the companies already have the samples and tested them but they are not happy with the performance. First tests indicate that in the best case scenario, Geforce 7900 GTX cards are eight to ten per cent faster than the last and rarely available Geforce 7800 GTX 512 card......"
Dakle dolazimo do zakljucka da je Nvidia u problemima,osim losih performansi,nisu sposobni proizvest dovoljno kartica da opskrbi trziste,vidis da cijela Azija ne moze nabaviti GTX 512,kina,japan...najvece IT zemlje.
Link ako te zanima izvor: http://theinquirer.net/?article=29928
hmmm..
sto rasprava o ovome ne postoji vec u threadu "Nvidia sux again"??
bez spama molim..
STO NITKO NEZNA NISTA O OVOME???
goGAMERo
16-03-2006, 22:05
pa ak geforce 7800GT nije super grafa... :D
AMD ATHLON 64 3200+
DFI LAN PART UT SLI-D
GIGABYTE GeForce 7800GT (VIVO edition)
DDR (400MHz) Kingmax SuperRam 512 x2 (dual channel enabled)
HDD SEAGATE BARACUDA 120GB S-ATA150
LG DVD+RW/-RW LG, 16x dual layer
FORTRON, Blue Storm 500W
Jašta neg super, cijela konfa. ti je odlična! 8)
je tip lijepo je imati te LCD monitore ali kad ti treba vecinom za igranje nema lijepseg od dobrog CRT (ili tako nekako) inace katodnog monitora, jest da zauzima vise mjesta ali je bolji za igrice (bar po mome i po sudjenju jos nekig mojih frendova) za performanse u grafuljama uzmi ati a za ljepotu uzmi Nvidiju, ja sam imao i jednog i drugog ali nvidija mi je draza i za moje potreba bolja!!! :boohoo: :D
Thoroughbred B
20-03-2006, 10:32
je tip lijepo je imati te LCD monitore ali kad ti treba vecinom za igranje nema lijepseg od dobrog CRT (ili tako nekako) inace katodnog monitora, jest da zauzima vise mjesta ali je bolji za igrice (bar po mome i po sudjenju jos nekig mojih frendova) za performanse u grafuljama uzmi ati a za ljepotu uzmi Nvidiju, ja sam imao i jednog i drugog ali nvidija mi je draza i za moje potreba bolja!!! :boohoo: :DAti za perf Nvidiu za ljepotu :rotfl: Ajde dobro.
LCD je nezbrojivo puta bolji za igranje AKO je matrica dovoljno brza,citaj minimalno 8ms.
MetallicA
20-03-2006, 21:14
ok sad o lcd ne volim ja bas takve uzo sam si na tjedan dana neki jeftini al nije to to dok ja imam svoj stari pa ga maznem dok me nekaj jebe ali ima jako puno dobrih lcd-a(npr ovaj nije los al daj napisi malo vise od njem)
ok sad o lcd ne volim ja bas takve uzo sam si na tjedan dana neki jeftini al nije to to dok ja imam svoj stari pa ga maznem dok me nekaj jebe ali ima jako puno dobrih lcd-a(npr ovaj nije los al daj napisi malo vise od njem)
http://www.viewsonic.com.au/products/pr ... php?id=237 (http://www.viewsonic.com.au/products/productspecs.php?id=237)
eto stranica pa citaj :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.