PDA

Pogledaj cijelu verziju : Optikaneri, sve što ste željeli znat i neznat o njima!

kulamasta
27-10-2007, 13:51
Odvojio sam raspravu sa prethodne teme jel je otišla u potouni off topic

Da je LG bolji od NEC-a, bolji je.. Bas sam jucer sutnuo neca i z konfe i ugradio LG... i bas sam zadovoljan... A moje zadovoljstvvo vrijedi vise od 30 kn

Sto se tice kucista, na mojoj konfi je kuciste najskuplji dio... I promijenilo se na konfi par proca i ploca i grafa... Al ono je isto... I nece jos punoooo godina... Tako da mi je svaka kuna u kuciste opravdana

27-10-2007, 14:19
Da je LG bolji od NEC-a, bolji je.. Bas sam jucer sutnuo neca i z konfe i ugradio LG... i bas sam zadovoljan... A moje zadovoljstvvo vrijedi vise od 30 kn

Sto se tice kucista, na mojoj konfi je kuciste najskuplji dio... I promijenilo se na konfi par proca i ploca i grafa... Al ono je isto... I nece jos punoooo godina... Tako da mi je svaka kuna u kuciste opravdana

Ajde onda bih volio čut sad po čemu je lg bolji od neca kao optika??E baš me zanima..

Kučište kao najskuplja dio je možda kod tebe ne i kod drugih.Kod mene je vodeno super dok drugi kažu da je to glupost.

kulamasta
27-10-2007, 15:04
Jednostavno...

Bolje čita medije, brže prži, manje problema...

Imao sam i NEC i Lg pa pricam iz osobnoga iskustva a ne cusjed mi rekao koji je to cuo od bratica koji ima strinu koja ima kuma u americi ciji mali ima LG i on mu je rekao da je precijenjen

Ako je kod mene najskuplji dio ne znaci da nemora biti i kod drugih ako zele kvalitetno kučište koje je ugodno oku i nemaju ga namjeru mjenjat iducih 10 godina

Gwin
27-10-2007, 15:17
um.. kulamasta.. imao si JEDAN MODEL Neca i JEDAN MODEL LG-a
sorry, ali ne mogu se složit sa izjavom da jedan primjerak jednog modela može predstavljat cijelu tvornicu.
imam LG-a u kompu (vidi sig), ali ovaj drugi (vidi sig) je valjda dvostruko brži u svim segmentima

kulamasta
27-10-2007, 15:50
Da... I iz svoga iskustva iz toga jednoga modela LgSi jednoga modela NECaSkazem da NEC nebi uzeo niti da je badava

Mislim da ovdje neki nisu imali niti jedan model LG niti NEC-a a vrlo su sigurni u kvalitetu doticnih

A ovaj LG ako je stvarno dvostruko sporiji od LiteOna, ja bi ga reklamirao na tvome mjestu

27-10-2007, 16:49
Oprosti i nemoj zamjeriti ali ja još od nikog u životu nisam čuo da je rekao da lg ima bolje optike od neca.Nikad.Neznam koju si ti to reviziju imao ali na temelju jednog pitaj boga kolko starog uređaja pričat za cijeli njihov proizvod(proizvode)je banalno i glupo.Bio je text di je piooner bio bolji od plextora u 2002 pa što?Ipak je plextor hvale vrijedan.A ako pratiš malo bolje forumove uz plextora je smješten i piooner i nec.A lg-a se baš i ne smatra istom karikom.Možda su njihovi novi proizvodi bolji ali nevjerujem da ljudi u NEC-u spavaju.
I nisam jedan od onih što fale svoje.Ja imam lg-a i ako nevjeruješ mogu ti ga slikati.

kulamasta
27-10-2007, 17:00
Uglavnom, nisi nikada imao NEC?

Ustvari ne zanima me

Ja sam rekao svoje osobne dojmove o NEC i LG pržilici i oko toga nemam šta raspravljat... A pošto meni LG služi savršeno za razliku od NECa nemože me sto foruma uvjerit da je NEC bolji... Sebi ipak najviše vjerujem :wink:

27-10-2007, 17:01
Uglavnom, nisi nikada imao NEC?

ne jednoj konfi imam nec na drugoj lg.

Ali na temelju toga ne mogu uspoređivati radi li lg bolje optike od nec-a.

kulamasta
27-10-2007, 17:09
ok

Al Možes zakljucit da je LG precjenjen?

27-10-2007, 17:13
ok

Al Možes zakljucit da je LG precjenjen?

da se mene pita je.Mogao bi barem doći oko 200 ili još bolje malo niže od 200kn.
Ako to mogu nec i piooner neznam zbog čega bi se lg morao isticati po tome.

kulamasta
27-10-2007, 17:17
Ja sam jucer platio LG sata pržu 208 kn... 10 kn je skuplja od NECa

Odvojio sam raspravu od prvotne teme jel je otišla u potouni off topic

27-10-2007, 17:21
on je naveo LG GSA-H42N, 226 kn kojeg sam ja komentirao.

Lg nije siguno bolji od nec-a.amen.

kulamasta
27-10-2007, 17:21
Taj za 228 kn podrzava LightScribe koji za 208 kn ne podržava, isto kako i NEC za 198 ne podržava...

A ako ti kažes da je NEC bolji, sigurno je tako

AMEN

bezimeni
27-10-2007, 17:44
Pržim isključivo na necu i po mogučnosti na verbatim medijima i to mi je valjda već negdje 4. nec.Imao sam Sony-a ,stvarno katastrafo od lasera,Koristio sam dva pionira i jednog lajtona i od svih sam najzadovoljniji sa necom.Lg nisam koristio ali sve je to tu negdje,danas bilo kaj da kupiš teško da ćeš pogriješiti.Treba kupiti uređaj sa najdužom garancijom i sa što manjom cijenom jer su po kvaliteti svi više manje tu negdje.
Kod neca cijenim tišinu ,pogotovo kod uvlačenja i izvlačenja ladice.

ezav
27-10-2007, 21:34
O optici je bezveze se natezati ...

Sve ovisi od serije do serije ....

Ja sam dugogodisnji korisnik Plextora (PX-708A a sada na PX-810SA) i sa obje sam ultra zadovoljan ...

Proslo mi je kroz ruke jako jako puno przi (u zadnja dva mjeseca sam slozil samo 20 kompova i na 10 komada odrazavam sistem) i jos uz to doma imam
5 kompova ......

S tim posto jedini u drustvu uz Gwina imam flat skidam 80-100gigi mjesecno za frendove i sebe i bome se podosta naprzim (prosjek spinla od 25 dvd-ova traje pol tjedna)

Pa da kazem onda nesto kada se prepirete oko gluposti :rotfl:

PlextorS- Miran si ali to i platis jako masno (ali mir nema cijene), PX-708A mi je prek 4 godine przil bez beda (sada je kod stare u komp jer joj je po 3 put riknul Lg pod garancijom , naravno bacil sam ga), i jos uz to nakon vise od 4 godine (skoro 5 ) mu se ladica nije rasklimala (ni mm lufta) i dalje je tih kao u prvog dana, ni zvuka od bebe (a fala bogu naprzil se), od dojmova o PX-810-SA mogu rec da je prokleto tih, i prokleto brz (na 18.1 full dvd gotov za 3 i pol min), ali vise od toga ne jerbo ga imam 2 mjeseca.

LiteOnS- Imam 4 dvd-roma od njih doma (svi nakon dugo godina rade bez pol beda, na jednom starom 4 godine se ladica malo rasklimala ali to je seka kriva jer ju je pogodila sakom :rotfl: ), svi su tihi i rade bez greske , od przilica imam jednu cd przu kupljenu 2000/01 (24x przi cd-e) i jos uvjek mala przi bez pol beda nakon svih godina (stari ju koristi za audio cd-e), i jednu dvd-przu koja je nevjerovatna (na 12x pere pajonirca 108DBK na kojem se uredno przi na 16x), s tim da u svaki komp u zadnjih godinu dana ugradim samo LiteOn-a (hebiga smjesno su jefitini) i jedini model koji bi preporucil da se izbjegava je LH-20A1S i LH-20A1H (bucni su kao sami vrag i rade vibracije do bola, ali sta jest jest pakleno su brzi) seriju LH-20A3S nisam stigel isprobati novi je :)

PjoniracS- Imam samo jednog doma, i uzasan je, bucan do bolam radi cudne vibracije , i sporiji je za skoro dve minute od liteOn (l na 12x a P na 16x), ostalo kaj sam frendovima ugradil na njihov zahtjev jer je to kao jako dobra firm mogu rec samo ovo da rade nakon par godina (najstariji je kod frenda 106 ili 105 ne sjecam se) ali svi do reda su bucni, rade vibracije, uzasno sporo pristupaju mediju i nebi ih nikome preporucil (jednio neznam za ove nove serije od 112DBK na ise jer ih odbijam ugraditi)

NECS- Pred prosle godine svaki koji sam ugradil je riknul nakon 3-4 mjeseca (sitina samo 5 ili 6 komada i jesam ugradil kada ljudi nisu imali para) , neznam nesto previse o njima ali kaj sam videl kod frendova nisu neka konkurencija LiteOn-u , mozda sam imal peha ili ljudi kojima sam ih kupil su imali peha neznam ...

LGS- Kod njih sve ovisi kak naletis , poklonil sam svoj stari LG cd-rom frendu i radi i dalje ko beba nakon 8 godina !!! , dok kod novijih stvari je kockanje , imam losu karmu s LG , svaki put kada ju nekom ugradim ili ju kupi dok sam ja snjim unutras 6 mjeseci rikne ili ne radi kak treba pa ih nebi komentiral ... ali ih izbjegavam i ne savjetujem ljudima ...

AopenS- nevjerovatno ali istinito ove prze su me iznenadile, 3-je frendova ju imaju i radi im do jaja , jednu koju sam ja ugradil (bila je na akciji za smjesnih 140kn) radi eto nakon 6 mjeseci kao suza ... vrijeme pristupa ne medij je bre od bilo kojeg pajonirca ili lg ili neca-a koje sam sretal, a i przi cist ok brzo (je sporija od dosta uredaja koji su mi prosli kroz ruke ali barem radi sa svim tipovima medija, cak i sranjem od kvarka :) ) ... ali koliko para toliko muzike pa ju nebi bas preporucal nikada se nezna na kaj ce se naletiti ...

TO je sve cega sam se sjetil .. nadam se da ce pomoci ovoj temi 8)

Isprika ako ima puno gramatickih gresaka pre dugi je tekst i neda mi ga se provjeravati :boohoo:

100EURO
27-10-2007, 22:06
moj nec je polako u khurcu , pola toga polako ne cita ...evo sad mi uopce hl nece procitat koda nema nicega tak se ponasa??

Gwin
28-10-2007, 06:16
A ovaj LG ako je stvarno dvostruko sporiji od LiteOna, ja bi ga reklamirao na tvome mjestu
LG radi super.. ali ova serija liteona se kod nas ne prodaje :D a vani se prodaje pod plextorovom naljepnicom :D krumpir godine, dobio sam ga na zamjenu za strganog NEC-a

Burek_fr0m_SPACE
28-10-2007, 06:26
Ja sam prije par godina kupio vulgaris LG CD čitač na kom je pisalo 52x - nekad kasnije sam ga testirao i ustanovio da zapravo ni jedan CD ne čita brzinom većom od 24x. Od tad se držim podalje od LG optičkih uređaja.

kulamasta
28-10-2007, 11:34
Naravno... Samo na unutarnjoj strani medija moze citat maksimalnom brzinom. Sto vise laser cita prema vanjskome rubu to brzina citanja pada

bezimeni
28-10-2007, 11:39
Ne, nego brzina čitanja raste ,tj. deklariranu brzinu postiže obično pred kraj čitanja nekog medija.

kulamasta
28-10-2007, 12:20
Može biti da je obratno.. No nije bitno... 52 je brzina koju čitać u jednome trenutku može postić ako mu se sve poklopi... U praksi je puno manja

bezimeni
28-10-2007, 12:42
Može biti da je obratno.. No nije bitno... 52 je brzina koju čitać u jednome trenutku može postić ako mu se sve poklopi... U praksi je puno manja

možda nisi do sada imao dobar optikaner pa je kod tebe u praksi drugačije ali kod mene na mom necu koji je deklariran da čita cd-e 48 puta on bogami tako i čita,isto je i sa dvd-eima koje uvijek čita na 16 x,na ništa manje ne pristajem...

http://img132.imageshack.us/img132/783/capturewholescreen20071cg8.th.jpg (http://img132.imageshack.us/my.php?image=capturewholescreen20071cg8.jpg)

http://img91.imageshack.us/img91/441/capturewholescreen20071gi3.th.jpg (http://img91.imageshack.us/my.php?image=capturewholescreen20071gi3.jpg)

da ne radi kako treba letio bi iz kompa iste sekunde..nema se tu kaj poklapati ili nepoklapati.

kulamasta
28-10-2007, 13:49
svaka čast

Karlo_from_Bjelovar
28-10-2007, 14:27
i svi skupa dolazimo da zakljucka da su LiteOnovi najbolji za svoju cijenu... :roll:

Cali
28-10-2007, 14:46
i svi skupa dolazimo da zakljucka da su LiteOnovi najbolji za svoju cijenu... :roll:

meni se u firmi do sada svaki drugi lite-on vratio na reklamaciju, i to uglavnom zbog problema sa čitanjem cd-a... ujedno je i jako glasan te ga ne preporučujem...

pioneera smo prodali na stotine (i tisuće) i nikad problema... osobno koristim 3 i pol godine star 107d i dan danas prži tiho, brzo i odlično...

lg niti ne želimo prodavat, a razlog ću zadržat za sebe, jer već vidim veliku mogućnost flamea...

što se tiče neca, to je lutrija: ima odličnih primjeraka, dok su neki na razini lg-a.... uglavnom smatram da je nec po kvaliteti odmah iza plextora i pioneera...

@ezav

pioneera 112 možeš slobodno preporučit svima, jer je daleko bolji od 109, 110 i 111 serija, koje su istina bile daleko ispod prosjeka kvalitete za pioneer... zadnja dobra serija je bila 108, a tek ovaj 112 je na razini i stvarno je dobra pržilica, pogotovo sata verzija dvr-212.

28-10-2007, 15:06
liteon je ništa.

Već sam rekao nec,pioneer,plextor su oni u koje vjerujem.

Gwin
28-10-2007, 15:09
a ja ti upravo velim da je jedan dobar dio plextora u stvari rebrandani liteon.

28-10-2007, 15:11
hmm...znači kaj laser i optika je od plextora a lim i ime od liteona i cjena je manja 60%???
Ne kužim taj pricip.

bezimeni
28-10-2007, 15:11
a ja ti upravo velim da je jedan dobar dio plextora u stvari rebrandani liteon.

Daj napravi test poput nekoliko postova iznad čisto da ne pričamo apstraktno..

Gwin
28-10-2007, 15:14
hmm...znači kaj laser i optika je od plextora a lim i ime od liteona i cjena je manja 60%???
Ne kužim taj pricip.
ne.. laser i optika od liteona, a kutija od plextora.. pa se digne cijena :D
hoću reći da plextor nije nužno vrhunski proizvod.. sve ovisi od modela do modela

i upravo vrtim nero cd-dvd speed, čim završi postam sliku

Gwin
28-10-2007, 15:30
http://img207.imageshack.us/img207/85/nerodvdtesttraxdatail6.th.jpg (http://img207.imageshack.us/my.php?image=nerodvdtesttraxdatail6.jpg)iz nekog razloga ima drop na 25% sa 8x na 4x, ali se odmah vrati i nastavi penjat.. vjerojatno loš buffer management. u svakom slučaju, brz, tih i pouzdan.. još niti jedan dvd nije skurio

bezimeni
28-10-2007, 15:35
Sobzirom da je gajnc novi a moj nec 1,5 godina star sa tonom pročitanih i isprženih medija...neznam sigurno ga nebi mjenjao za ovog lajtona,nikako mi se ne sviđa ovaj pad u brzini pogotovo jer se nemože pripisati snimljenim podacima pošto si testirao na praznom mediju...

kulamasta
28-10-2007, 15:35
Negdje sam citao, nedavno, na Pc Ekspertu cini mi se, nisam siguran... Da su danasnji Plextori ustvari rebrandani NEC... al nisam 100 % siguran... I prije sam napisao da Plextor odlazi iz igre tako da danasnji Plextori nisu vise ono na sto su mladici prije 10 godina mastrubirali... Mozda je nesto bolja kontrola kvalitete ali to je to...

LiteOn je stvarno veliki proizvodjac optike i znam sigurno da se njihova optika nalazi u Sonyu...

Isto tako za LG cini mise da je to ustvari Hitachi pod LG brandom...

Gwin
28-10-2007, 15:36
ček.. tko je rekao da je liteon gajnc novi.. naprava je kod mene u kompu već godinu i pol dana.. 5 dana nakon što sam kupio komp..

Isto tako za LG cini mise da je to ustvari Hitachi pod LG brandom...pa s obzirom da su mergali odjele prije par godina, dobro ti se čini :D

bezimeni
28-10-2007, 15:39
ček.. tko je rekao da je liteon gajnc novi.. naprava je kod mene u kompu već godinu i pol dana.. 5 dana nakon što sam kupio komp..

onda sam te krivo skužio,jer sam mislim, pročitao na nekoj temi da si nedavno iskoristio garanciju i zamjenio ga za neki drugi,valjda sam pobrkao neke podatke u glavi..

Gwin
28-10-2007, 15:40
jesam ga zamijenio. ali ne nedavno :D

kulamasta
28-10-2007, 15:42
Gwin...

Jelda? :D

prije 6-7 godina se to desilo cini mi se... (samo mi se nesto cini danas :D )

Al nisam bas to pratio pa neznam sigurno sta je tko preuzeo od koga :D

bezimeni
28-10-2007, 15:46
Da li je lajton,sobzirom da se par postova iznad spominje veza sa Sony-ejem, proizvodio i optiku za ps 2 koja je dobrih dvije godine u svim serijama bila teški šit da ne kažem nešto gore.

kulamasta
28-10-2007, 15:50
Da li je lajton,sobzirom da se par postova iznad spominje veza sa Sony-ejem, proizvodio i optiku za ps 2 koja je dobrih dvije godine u svim serijama bila teški šit da ne kažem nešto gore.

Iskreno, pojma nemam...

Netko je prije dobro rekao, neznam tko tocno :D , sve ovisi o seriji i specificnome modelu, danas je to takva masovna proizvodja i kada se pogleda ustvari 3 tvornice rade dijelove za deset marki...

Ja sam imao losa iskustva sa NECom, drugi dobra

Osobno sam imao vrlo pozitivna iskustva sa LG, neki drugi nisu... tako da...

CapsLock
28-10-2007, 15:57
ako ćemo raspravljat koja se marka čini najboljom onda je to samsung