Log in

Pogledaj cijelu verziju : Hitna pomoć!

Kimi
13-03-2006, 21:32
Ovako: imam
Athlon 64 3000+
nVidia GF 6600G (128)
1 GB rama
160 GB harda
...
Spyboot S&D, AdAware, NOD 32 - sve up to date

I od danas jedan major problem
Upalim komp sve se ok digne
Odem na net surfam nekoliko min i odjednom se smrzne (zblokira) i apsolutno niš ne mogu napravit (nikakvu naredbu)
Mrvicu prije nek se zbloksa čula sam neki zvuk tipa ono ko kad ide nekaj procesuirat al mu ne uspijeva pa ponavlja da to procesuira i ne kraju odustane ostavljajuću obje lampice upaljene i mene bez ikakve mogućnosti...

Ne znam kolko ću još moć bit dok mi opet ne zbloksa pa vas hitno pitam u čem bi mogla bit riječ jer se ja baš i ne kužim jako puno u to

Kimi
13-03-2006, 22:14
Jel može bit da se radi samo o određenoj stranici koju posjetim pa koja bi mogla prouzrokovat ovakvu stvar...?
Sad sam skužila da mi se to skoro opet dogodilo kad sam otvorila jednu str i CPU skočio na 100% i ak vam kaj govori sljedeći procesi popunjavali su CPU
svchost (system)
svchost (network)
vmiprvse (system)
nSvcAppFlt (System)

Brzo sam zatvorila expl kad sam skužila da se diglo i stoji pa si možda mislim da bi se moglo radit i o tome budući da sam i zadnji put bila na toj str kad mi se to dogodilo a evo sad se na ovoj ne događa...ne znam

Thoroughbred B
13-03-2006, 22:15
Ovako: imam
Athlon 64 3000+
nVidia GF 6600G (128)
1 GB rama
160 GB harda
...
Spyboot S&D, AdAware, NOD 32 - sve up to date

I od danas jedan major problem
Upalim komp sve se ok digne
Odem na net surfam nekoliko min i odjednom se smrzne (zblokira) i apsolutno niš ne mogu napravit (nikakvu naredbu)
Mrvicu prije nek se zbloksa čula sam neki zvuk tipa ono ko kad ide nekaj procesuirat al mu ne uspijeva pa ponavlja da to procesuira i ne kraju odustane ostavljajuću obje lampice upaljene i mene bez ikakve mogućnosti...

Ne znam kolko ću još moć bit dok mi opet ne zbloksa pa vas hitno pitam u čem bi mogla bit riječ jer se ja baš i ne kužim jako puno u to
Koja maticna?Koja memorija?Koje napajanje?Jeli ista overclockirano?Koliko dugo ti je OS instaliran i jesi li ga redovito odrzavao,virusi?trojani?...

Kimi
13-03-2006, 22:23
Koja maticna?Koja memorija?Koje napajanje?Jeli ista overclockirano?Koliko dugo ti je OS instaliran i jesi li ga redovito odrzavao,virusi?trojani?...

Ah - prvo cura ko cura ne pamtim sve te stvari koje su nutra pa ak ti nije teško napiši kam da odem pa ću ti napisat. (samo nemoj reć da moram rastavit komp i tam pogledat jer ću ostat s viška dijelova :) )
Komp je relativno nov... kupljen krajem prošle godine

Za virus sam gotovo sigurna da nije jer svaki dan skeniram komp Spybootom, AdAwareom i NOD-om koji se automatski svaki dan update-a a ima i onih 4-5 različitih funkcija koje non stop skeniraju komp, internet i mailove

Thoroughbred B
13-03-2006, 22:28
Jel može bit da se radi samo o određenoj stranici koju posjetim pa koja bi mogla prouzrokovat ovakvu stvar...?
Sad sam skužila da mi se to skoro opet dogodilo kad sam otvorila jednu str i CPU skočio na 100% i ak vam kaj govori sljedeći procesi popunjavali su CPU
svchost (system)
svchost (network)
vmiprvse (system)
nSvcAppFlt (System)

Brzo sam zatvorila expl kad sam skužila da se diglo i stoji pa si možda mislim da bi se moglo radit i o tome budući da sam i zadnji put bila na toj str kad mi se to dogodilo a evo sad se na ovoj ne događa...ne znam

SvchostSnije,on je normalan sistemski proces koji kontrolira sve DLL procese u operativnom sistemu,njega nikad ne iskljucuj jer ce ti sistem kompletno izgubit na stabilnosti pa vjerovatno i "srmznuti"...

nSvcAppFlt
Sje takodjer normalan sistemski proces Nvidia Forceware drivera,takodjer njega ne diraj...

A sad idemo na ono sto stvara problem...A to je vmiprvse,to je teski oblik trojana koji se zavuce u sistemski registry i automatski pokrece prilikom otvaranja nekog internet explorera...

Rijesenje => Start => Run => upisi "msconfig.exe" => idi na "startup" i ako nadjes gada iskljuci ga.

Ako ovo ne pomogne,nema ti druge nego s interneta skinuti TuneUp Utilities,link za download => http://www.tune-up.com/download/tu2006/
To je trial verzija,ja sam kupio cijelu verziju,ako ti treba serijski broj za aktivaciju kontaktiraj me putem privatne poruke,ako bude trebalo.
S tim programom ocisti registry i popravi ga,mozes ga cak i defragmentirat.

Javi ako rijesis problem :boohoo:

Harry
14-03-2006, 10:03
Thoroughbred B, imam jedno pitanjce za tebe???Ti svoju konfu inače ovako držiš kao što je na slici u sigu ili? Mislim,radijator i to...Šteta tako lijepa mašina za žderanje Ghz-a i prženje silicija hehehehhehe :rotfl: :wink:

Thoroughbred B
14-03-2006, 10:12
Thoroughbred B, imam jedno pitanjce za tebe???Ti svoju konfu inače ovako držiš kao što je na slici u sigu ili? Mislim,radijator i to...Šteta tako lijepa mašina za žderanje Ghz-a i prženje silicija hehehehhehe :rotfl: :wink:
Ne brini,radijator je na off uvijek,pa makar temperatura bila -10,ustvari...daj boze da temperatura bude -10 :rotfl: Ako treba pokrit cu se dekom :boohoo:

EDIT:Nekad je to izgledalo ovako => http://img86.imageshack.us/img86/1303/dsc026715bz.th.jpg (http://img86.imageshack.us/my.php?image=dsc026715bz.jpg)

Ali kada je vani temperatura je niza,sto mi je najvaznije.

tomifish2002
14-03-2006, 10:54
svchost (system)
svchost (network)
vmiprvse (system)
nSvcAppFlt (System)

kokica, gle tvoj je komp prije par dana imao onih 50-ak procesa. to znači da je imao sve moguće šuge koje komp može imati. i tada je prekasno jer ih ni ovi programi nemogu riješiti. zaraženi su ti sistemski fajlovi. prebaci sve vrijedne podatke na drugu particiju i formatiraj c: i stavi friške windowse

Frost
14-03-2006, 12:13
svchost (system)
svchost (network)
vmiprvse (system)
nSvcAppFlt (System)

kokica, gle tvoj je komp prije par dana imao onih 50-ak procesa. to znači da je imao sve moguće šuge koje komp može imati. i tada je prekasno jer ih ni ovi programi nemogu riješiti. zaraženi su ti sistemski fajlovi. prebaci sve vrijedne podatke na drugu particiju i formatiraj c: i stavi friške windowse

Moguće je poštelati nešto kako je Thoroughbred B rekao, no opet će ti biti neka sranja na kompu, zato ti preporučam da učiniš kaj je tomifish2002 reko. Sretno

Prince-Artas
14-03-2006, 20:15
više ćeš vremena izgubi na brisanje tog smeća zato jednostavno format i reinstal winxp :fof: