PDA

Pogledaj cijelu verziju : grafa zeza

Alan Ford
10-09-2007, 18:38
U početku se ne javljaju nikakvi artefakti u igrama ali malo kasnije nakon šta se zagrije na 60-62 stupnja počinju se javljat dosta jako,gf6600gt
Zanimljivo je da nije tako svaki put,nekad je normalno bez artefakata

Stipica
10-09-2007, 19:01
Ak imas garanciju nosi je ODMAH u servis!!!jer pri toj temperaturi trebala bi normalno raditi!!!

Rope
10-09-2007, 21:17
Pretpostavljam:
OC na "kinez" napajanju -> sje*ana memorija na karti -> pravac servis (sto pre)... Jel takav scenario ?

Tsumetai Ryujin
10-09-2007, 21:21
tak je isto i meni sa grafickom... 8800gts... odnjel na servis lik je vrtil 3d mark i neke programe cijeli dan i nije mu nike nasel... al sam mu onda pokazal jednu sliku sa artefaktima i ond mi je rekel da napravim jos slika pa da mu onda dodem... i da moja je OC...

Bartuc
10-09-2007, 21:22
@Alan Ford,

Da, vjerovatno si nekaj skurio na njoj :D Si se igrao sa "odključavanjem" grafe, priznaj!? :D Što se temperature tiče, ako ti je u igrama grafa na 60 celzija, onda je to savršeno i imaš na njoj zvjersko hlađenje... današnje grafe bez bada potežu preko 80 celzija u radu!

Gwin
10-09-2007, 23:12
@Alan Ford,

Da, vjerovatno si nekaj skurio na njoj :D Si se igrao sa "odključavanjem" grafe, priznaj!? :D Što se temperature tiče, ako ti je u igrama grafa na 60 celzija, onda je to savršeno i imaš na njoj zvjersko hlađenje... današnje grafe bez bada potežu preko 80 celzija u radu!

7900gtx, sa stock coolerom.. pod punim opterećenjem (12 sati igranja NWN2 na MAX!! detaljima), temperatura se nije popela preko 60C :P

Bartuc
10-09-2007, 23:15
Dooobar :D To je fakat odlično ako je tako! Ali uglavnom grafe bi morale raditi bez problema na visokim temperaturama za razliku od procesora!

Gwin
10-09-2007, 23:41
Dooobar :D To je fakat odlično ako je tako! Ali uglavnom grafe bi morale raditi bez problema na visokim temperaturama za razliku od procesora!
grafe idu dosta visoko.. ne tak visoko ko northbridge (nforce4 ima shutdown na 95, meltdown iznad 100), ali dosta visoko.

evo.. grafa na idle 43-44.., ali ne zaboravi da 7900gtx ima onaj ogromni hladnjak sa heatpipeovima

Bartuc
11-09-2007, 09:30
Bome imaš odlične temperature! Moja je konstantno na 55 celzija u Idle-u, a gore je serijski montiran Zalman VF700AlCu :D Load temperature niti ne pratim, ne opterečujem se time :P

Alan Ford
11-09-2007, 10:52
Otključavao sam je i svašta radio sa njom,ali nisam ništa prčkao i mijenjao
Klokao sam je na 1150 i 550 ali nisam to dugo držao,čak sam je i downklokao na najniže
Šta sam još radio,da raskopao sam onaj mali pasivac na njoj,sad mi je temperatura na idlee 52,bila je prije čak i niže za dva tri stupnja

Drivere imam trenutno 91.47,probao stavit 93.71 pa su nešto zezali odmah na početku pri otvaranju control panela,94. verziju nemogu stavit jer su oni za 7xxx seriju

Neznam šta joj je,odvrtio sam i 3D Mark 2006 i postigao score 1044,ništa nije zezala i bacala artefakte,jedino šta se grafika vukla ko krepana na 2-7 FPS-a

Bartuc
11-09-2007, 10:56
Otključavao sam jeSi svašta radio sa njom,ali nisam ništa prčkao i mijenjaoS

Ova rečenica ti je odlična :D Otključavao sam je ali nisam ništa prčako :D Uglavnom, vjerovatno si nekaj zeznuo kod otključavanja! Snimi nazad Riva Tuner i probaj vratiti sve na default postavke! Inače je problem kod tih grafa to kaj ljudi otključaju sve kaj se da otključati i naiđu na neispravan cvjevovod kojega također "osposobe" i on radi probleme i artefakte!

Alan Ford
11-09-2007, 11:04
Otključavao sam jeSi svašta radio sa njom,ali nisam ništa prčkao i mijenjaoS

Ova rečenica ti je odlična :D Otključavao sam je ali nisam ništa prčako :D Uglavnom, vjerovatno si nekaj zeznuo kod otključavanja! Snimi nazad Riva Tuner i probaj vratiti sve na default postavke! Inače je problem kod tih grafa to kaj ljudi otključaju sve kaj se da otključati i naiđu na neispravan cvjevovod kojega također "osposobe" i on radi probleme i artefakte!

da otključao sam onaj profesional compabilitis ali nisam stavljao nikakve kvačice na cjevovode i slična sranja

Bartuc
11-09-2007, 11:08
Ah onda to očito nije problem :D Krivo sam te shvatio u tom slućaju! Jedino ti ostaje da otvoriš kučište i vidš da li grafa dobro sjedi u svom utoru cjelom površinom i da je siguronosna kvačica dobro primila desni kraj grafe! Takvi problemi se zanju često javljati kod PCI-E grafa zato jer zadnji kraj grafe zna labao sjesti na svoje mjesto!

Alan Ford
11-09-2007, 11:17
ma nije to,znam je stavit,skidao sam je i stavljao sto puta

neznam kako ne spominješ napajanje da nije zbog njega? Možda kad se grafa zagrije troši više struje pa slabo napajanje...možda to?

Bartuc
11-09-2007, 11:25
Sumnjam da si toliko na knap sa napajanjem da bi ti bilo koja greška radila takvih problema! Možeš eventualno probati za prvu ruku odposjiti recimo optiku ili drugi HDD (na kojem nije OS ako ga imaš) sa napajanja pa da vidiš da li ti radi probleme... ili posuditi jače napajanje ako možeš od kojega frenda!

Kasnije spoji nazad optiku ili kaj si već izštekao :D

PS: Komp mora biti ugašen prije ištekavanja/uštekavanja komponente sa napajanja!

Gwin
11-09-2007, 11:43
artefakti obično nisu od napajanja.. ako grafa povuče previše struje komp će ti se restartat jer će momentalno dat premalo struje na matičnu.

Tsumetai Ryujin
11-09-2007, 14:03
artefakti su najcesce simptomi tvornicke greske...

| | \| i X 4 |
11-09-2007, 14:19
ne znam probaj skinut cooler i stavi novu pastu i premaži preko procesora
nemoj preko cijele grafe :rotfl: , vrati probaj onda makar kao što vidim temperatura nije problem

ako to nije onda kao što je bartuc rekao probaj sa trkiom napajanja

ako to ne onda formatiraj disk da budeš siguran da si swe vratio na default postavke oko OC-a i ostalih pizdarija

Tsumetai Ryujin
11-09-2007, 16:19
a cek kaj ti nije najjednostavnije prvo nazvat ducan i tamo pitat o cem se radi, tj. jel mozes doc reklamirat (prvo ces morat cekad neko vrijeme da nadu artefakte (da testiraju))... i ond tek ides drkat po njoj

| | \| i X 4 |
11-09-2007, 16:30
a cek kaj ti nije najjednostavnije prvo nazvat ducan i tamo pitat o cem se radi, tj. jel mozes doc reklamirat (prvo ces morat cekad neko vrijeme da nadu artefakte (da testiraju))... i ond tek ides drkat po njoj

je najlakše je ali nije rekao jel ima garanciju :wink:

Tsumetai Ryujin
11-09-2007, 17:34
ak nema garanciju onda je to jedan velki drek... jer se sad mozes slikat... postoje dvije opcije u tom slucaju:
1. nastavit igrat sa sjebanom grafickom
2. u najboljem slucaju robat uvalit nekom graficku, ako ne ond ju bacit i kupit si novu...

Alan Ford
11-09-2007, 19:10
ma neću nikom uvalit sjebanu grafu,zato i pitam da vidim šta je sa njom i onda eventualna prodaja

Uglavnom igram demo(igru sa pcplay dvd-a,onaj microsoftov reli) i tako ja igram 20-30 minuta i ništa,nema artefakata--zagrijavala se do 62stupnja

Kasnije prestanem igrat i komp miruje 20-30 minuta,ja se vratim,pokrenem igru i evo ti artefakata ko ludih,iskrivljene staze,crte preko ekrana....

| | \| i X 4 |
11-09-2007, 19:20
LoL

Pa to je Dirt

Na kojim ti to detaljima igraš ???

Icy @

Ja sam clocao swoju 6600 i nakon par minuta bi mi dobila artefakte

ja vratio na defult i swe bilo ok

Alan Ford
11-09-2007, 19:22
LoL

Pa to je Dirt

Icy @

Ja sam clocao swoju 6600 i nakon par minuta bi mi dobila

a nije dirt daj čitaj,microsoftova igra Relly sport chalenge

| | \| i X 4 |
11-09-2007, 19:27
[quote="| | \| i X 4 |":31ztguoo]LoL

Pa to je Dirt

Icy @

Ja sam clocao swoju 6600 i nakon par minuta bi mi dobila

a nije dirt daj čitaj,microsoftova igra Relly sport chalenge[/quote:31ztguoo]

a dobro ne da mi se čitat

i kakve veze ima je li dirt ili microsoft bill gates rally

Tsumetai Ryujin
11-09-2007, 19:36
aj nixa nebudi iritantan i prestani me zvat Icy... i ja nisam nista spominjao o clockanju graficke... ljepo sam napisal nastavi igrat sa sjebanom grafickom... ti njoj mozes namjestit neke posebne postavke, al ona bu i dalje bila sjebana graficka, jer nesto ne valja s njom na defaultnim postavkama...

nemoj molim te izvrtat moje rijeci...

TR out.

EDIT: mozes ti na govno stavit neku masnicu... al to bu i dalje bilo jedno govno...

Alan Ford
12-09-2007, 12:24
ma neću nikom uvalit sjebanu grafu,zato i pitam da vidim šta je sa njom i onda eventualna prodaja

Uglavnom igram demo(igru sa pcplay dvd-a,onaj microsoftov reli) i tako ja igram 20-30 minuta i ništa,nema artefakata--zagrijavala se do 62stupnja

Kasnije prestanem igrat i komp miruje 20-30 minuta,ja se vratim,pokrenem igru i evo ti artefakata ko ludih,iskrivljene staze,crte preko ekrana....

Bartuc?

Bartuc
12-09-2007, 12:28
A jel ti monitor ispravan? Probaj prodrmati kablove na monitoru i na spoju monitora sa grafom! Stvarno ne znam zašto malo imaš problema, pa onda sve radi super!?

PS: Još bi napomenuo da sam ja imao problema sa artefaktima na 7600GS u FarCry-u zato što sam stavio pre visoke detalje na vodi! Pomoglo je sniženje detalja na Medium postavke! Možda se i tebi nekaj slićno javlja!?

Alan Ford
12-09-2007, 12:38
A jel ti monitor ispravan? Probaj prodrmati kablove na monitoru i na spoju monitora sa grafom! Stvarno ne znam zašto malo imaš problema, pa onda sve radi super!?

PS: Još bi napomenuo da sam ja imao problema sa artefaktima na 7600GS u FarCry-u zato što sam stavio pre visoke detalje na vodi! Pomoglo je sniženje detalja na Medium postavke! Možda se i tebi nekaj slićno javlja!?

Mislim da je ispravan monitor,a bi li šta dobio kad bih spojio preko onog nastavka za spajanje lcd-a,vjerojatno nebi jeli?
probat ću još otpojit dvdrom pa ću onda vidit

Bartuc
12-09-2007, 12:56
Ako ti je monitor LCD onda je bolje spojiti ga na digitalni ulaz nego na VGA ulaz! Imal buš zaključanu frekvenciju ali ti je slika kvalitetnija jer nema nikakvih pretvaranja signala! Probaj, nikaj te ne košta!

A optiku odspoji samo sa napajanja tek toliko da vidiš da li si na knap sa snagom! Mada nekako sumnjam da je problem u napajanju!

Alan Ford
13-09-2007, 18:48
ništa,pola sata igranja farcraya sa pathem sve super i najednom evo ti artefakata na onom brodu
Igrao sam na 1024/768 i ostalo je bilo na low

13-09-2007, 19:05
ništa,pola sata igranja farcraya sa pathem sve super i najednom evo ti artefakata na onom brodu
Igrao sam na 1024/768 i ostalo je bilo na low

atitool i artifacting test udari..počekaj 30 min...ako ih dobiješ problem je u grafi...ako ne grafa nema veze s tim!

Alan Ford
17-09-2007, 18:37
Mislim da sam našao rješenje i nakon igranja CoD demoa,negdje pola sata nisam primijetio nikakav artefakt(temperatura do 67)--nisam imao intalirane drivere za monitor,jeli to to?

Inače očistio sam cijeli komp,skinuo grafu,očistio agp utor...

Stipica
17-09-2007, 22:27
Neznam šta joj je,odvrtio sam i 3D Mark 2006 i postigao score 1044,ništa nije zezala i bacala artefakte,jedino šta se grafika vukla ko krepana na 2-7 FPS-a[/quote]

Taj tvoj skor od 1044 je naj normalniji za tu karticu,ak mislis da je malo!?; pogledaj....
http://www23.tomshardware.com/graphics_ ... &chart=308 (http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html?modelx=33&model1=722&model2=716&chart=308)

Freedom Station
19-09-2007, 20:45
sa kojim programom mjerit temperaturu graficke?imam 8800...

19-09-2007, 20:54
sa kojim programom mjerit temperaturu graficke?imam 8800...

Everest

MasaKrisT
19-09-2007, 20:59
uz napomenu da on zna svasta izbacit:)

Freedom Station
19-09-2007, 21:46
gdje ima u everestu pogledat temp?... sve sam pregleda i nisan nasa.

19-09-2007, 21:48
Ideš na računalo>SENZOR

Ali ako imaš najnoviji everest temperature ti se pojave dolj desno u trayu...kod sata i tih điđa miđa...

MasaKrisT:

Ako imaš ispravan temp senzor...i bios koji ne prikazuje krive informacije everest ti neče lagati.

Bartuc
19-09-2007, 21:49
gdje ima u everestu pogledat temp?... sve sam pregleda i nisan nasa.

Odeš na Računalo -> Senzor! Mislim da je tak, na pamet pričam!

EDIT: AMD je bio brži :D

Alan Ford
21-09-2007, 18:20
Šta sad koju pičku materinu sereš ovdje,zar nije ovo moja tema?

dugi
21-09-2007, 18:22
Šta sad koju pičku materinu sereš ovdje,zar nije ovo moja tema?

imas opomenu od mene :wink: .