Pogledaj cijelu verziju : Starcraft 2
Stranica :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
Lord Ragnarok
16-12-2010, 16:32
7 marinaca, no doc :rambo: 8)
Mystery In Space
16-12-2010, 18:19
Ja prolazim igru već 2 puta polako na najtežem. Što je je, igra je fantastična. Još da blizz dota bude dobra i imaš win win sa sc 2 originalom (brutalna kampanja+brutalan multiplayer).
Systematic Reverse
16-12-2010, 18:26
:thumbs2:
Jedino je malo zajebano ako ne igraš duže vrijeme, nekako se skill izgubi
Systematic Reverse
16-12-2010, 20:05
Jedino je malo zajebano ako ne igraš duže vrijeme, nekako se skill izgubi
vrijedi za sve igre di treba skilla, radilo se to o aimu, ili microu, ili necem trecem.
Mirogamemasta
17-12-2010, 00:07
Najgore je kad uzmes opet igrati MP nakon duze pauze, pa te onda spusti za par mjesta dok se ne uhodas. Ovaj SC2 isto kao Sizifov posao.
Bice preko praznika opet penjanja prema vrhu laddera-a. :D
Najgore je kad uzmes opet igrati MP nakon duze pauze, pa te onda spusti za par mjesta dok se ne uhodas. Ovaj SC2 isto kao Sizifov posao.
Sva sreca da su praznici tjedan dana pa i ono sto se uvjezbam nakon toga pada u vodu
Systematic Reverse
17-12-2010, 17:24
btw nesvidja mi se nova attack animacija od hydraliska :<
Mirogamemasta
17-12-2010, 22:45
Sva sreca da su praznici tjedan dana pa i ono sto se uvjezbam nakon toga pada u vodu
A sta ces kad moras na posao/skolu/faks. I ja bi volio visiti 24/7 na B.netu ali ne mogu.
Systematic Reverse
20-12-2010, 17:30
jedno pitanje.
jel ima kakve razlike u broju misija ovisno o tome sta izaberes kad moras tamo birat oces pomoci kurbi doktorici ili protossima?
Mirogamemasta
20-12-2010, 19:06
Nema razlike u broju misija. Ako se ne varam taj izbor gotovo uopce nema utjecaja na gameplay vec samo na mali dio price i to je to.
Systematic Reverse
20-12-2010, 19:09
k, tnx.
zivio autosave.
na hardu se vec malo mucim.
spusio sam prvi put u onoj misiji kad moras vlakove unistavat, a drugi put kad moras krasti one minerale sa onog planeta od protossa :d
Mirogamemasta
20-12-2010, 19:14
Bas si me sad podsjetio. Moram pohvaliti autosave. Masu puta mi se desilo da tokom citave misije uopce ne sejvam, a desi mi se da izgubim misiju.
I sa autosaveom se vratim na poziciju od 10 min prije umjesto da moram citavu misiju ispocetka.
Zivio autosave. :friends:
Systematic Reverse
20-12-2010, 19:44
jes.
iako ja tokom misije nikad nesejvam, autosejvovi su dobro napravljeni, taman autosejva kad treba.
Jel igra netko od vas onu custom mapu Night Special forces, da se dogovorimo...
FaTaL_mRkvA
21-12-2010, 18:32
Što se na kraju desilo s tom dotom za sc?
Mystery In Space
21-12-2010, 19:39
Neće tako brzo, mislim da prvo kuhar izlazi kroz mjesec dana.
tigerija
21-12-2010, 22:39
Ne izlazi li sve s novim pačem ? Koji izlaz prvi tjedan sljedeće godine...
Mirogamemasta
21-12-2010, 23:10
Za sve vas poštene na forumu koji ne igraju igre sumnjivog porijekla. :D
StarCraft II Demo Now Available - http://us.battle.net/sc2/en/blog/1797995
COPlJTKIMf0&feature=sub
Pwn
Mystery In Space
22-12-2010, 00:20
Ne izlazi li sve s novim pačem ? Koji izlaz prvi tjedan sljedeće godine...
Ne vjerujem, mislim da su rekli da će ih izdavat 1 po 1 ili eventualno 2 po 2.
Ma šta ce nam DOTA, i ovak je predobro
Arbiter of Change
22-12-2010, 15:15
Zakon, sad možda i probam igru. :)
Lord Ragnarok
22-12-2010, 17:23
moje sve igre imaju normalno podrijetlo. recimo za sc2 sam siguran da je porijeklom iz blizzarda, isto kao i wc3
Mirogamemasta
22-12-2010, 20:00
Nitko nije javio da je SC2 dobio nagradu. :)
Game of the Year Awards 2010 (http://www.gametrailers.com/video/best-strategy-game-of-the/708578)
Systematic Reverse
22-12-2010, 20:09
to ni netreba javljat.
znalo se i prije. :)
Deadwalker
22-12-2010, 21:49
Zakon, sad možda i probam igru. :)
Sad vidio vijest. Nisam još igrao pa savršena prilika da isprobam. Skida se demo :)
Systematic Reverse
23-12-2010, 00:48
koje gejm modove nudi demo?
Deadwalker
23-12-2010, 10:55
Prve 3 misije kampanje te skirmish gdje mozes igrati samo sa Terranima.
Ja isprobao jutros igru. Prema očekivanju vrlo kvalitetna strategija. Al da me nešto specijalno impresionirala, nije. Kada budem imao viška para, vjerojatno ću kupiti.
Systematic Reverse
23-12-2010, 18:35
ok, Tosh je imba :D
E bre, dajte character codeove i imena da se pododajemo na listi :(
Mislim da ima tema negdje tu
EDIT: evo je http://pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=38&t=40599
Mirogamemasta
28-12-2010, 15:26
Jedna od tema na SC2 forumu koja mi je zapela za oko. :D
Link: http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/1567809252
I owe you guys a lot and i wanted to say thank you. This isn't something a regular person would understand but i'll give it a shot.
I am an alcoholic. About three months ago i got into AA. Got a sponsor and a Higher Power. Thing is, when the booze calls it doesn't just talk, it sings. It's very difficult to stay away from it. This isn't something a normal person would understand (and i hope you never do, it's nothing but suffering).
I just got my three month coin, and I'm very happy about that. (For anyone that might not know, that means three months without a drink. Something that i thought was an impossible dream last year)
This is where Starcraft 2 comes in. When i would start to think about drinking I'd jump on Starcraft 2 (After calling my sponsor). In this game you can't think about anything else or you get you butt kicked. It literally requires all your attention. Even I can't think about Booze while playing, which is saying something. It has helped me stay sober during dark times. I'm not very good at the game (Still trying to learn the hotkeys), but that's not what matters.
Thank you. You have literally helped me through the hardest thing i have ever done. It's a process that's going to continue for the rest of my life, but this game has actually helped me.
You have created what i consider to be a good force in the world, and you should be proud.
Thank you.
JimS
Ne znam jel istina ili ne ali...
Starcraftom protiv droge! :friends:
Systematic Reverse
28-12-2010, 15:46
lol..
IGoR_2803
28-12-2010, 15:51
bilo ovo istina ili ne... :pray:
ROFLMAO$#%"#"%"... :rotfl:
Bit ce fora kad lik shvati da vise ne moze prestat igrat... :rotfl:
Jel netko prešao protoss misiju na brutal, još mi je to ostalo prije Chara a ne ide mi baš
Systematic Reverse
29-12-2010, 21:11
ok, sad su me par puta za redom rejpali u onoj misiji di moras zaustaviti kerriganku da neunisti one tri zgrade :<
nemogu stici brutaliska rijesit i tu zadnju zgradu, a zelim tog brutaliska ubit :<
Kupi APM od nekog Koreanca, sve ces stici, oni ga ionako imaju previse
Karlo_from_Bjelovar
01-01-2011, 13:36
ok, sad su me par puta za redom rejpali u onoj misiji di moras zaustaviti kerriganku da neunisti one tri zgrade :<
nemogu stici brutaliska rijesit i tu zadnju zgradu, a zelim tog brutaliska ubit :<
to ti je zato što imaš novu frizuru! :D
Systematic Reverse
01-01-2011, 16:23
Kupi APM od nekog Koreanca, sve ces stici, oni ga ionako imaju previse
rijesio sam misiju nakon sto sam 10 puta izfejlo:D
[quote="Systematic Reverse":3pe354ev]ok, sad su me par puta za redom rejpali u onoj misiji di moras zaustaviti kerriganku da neunisti one tri zgrade :<
to ti je zato što imaš novu frizuru! :D[/quote:3pe354ev]
kad sam ownažer.
IGoR_2803
01-01-2011, 23:01
dospio sam u gold ligu u 1v1... jeeeeee! :)
majstoro
06-01-2011, 12:25
Momci,novi sc2 turnir ce sad pa se prijavite
http://www.studeni.net/forum2/index.php?topic=48.0
Turnir krece 9.1 u nedjelju,pozz :D
Mirogamemasta
06-01-2011, 13:35
Ovaj SC2 nije vise zabavan. Matchevi postaju naporan posao, a ne igra. Nakon pobjede se osjecam kao da sam kopao cijeli dan u polju.
(Kad se sjetim da sam prvi tjedan isao 2v2 sa cistom formacijom sastavljene od tenkova, vikinga i par marinaca....)
Imam silver rank na 2v2 sa tim da me poceo spajati sa ekipom koja ima platinum i diamond rank. Damn. :(
Mozda je bolje tako ipak se se na kraju matcha osjecas bolje kad pobjedis jakog protivnika koji ti nije dao ni disati u pocetku nego nekog newbija koji se nije ni odupirao.
A nista, ja odoh natrag na kopanje...
tigerija
06-01-2011, 13:54
To i jest Sc2, zato ja ne volim baš melee, jedino nekad 3v3 ili slično iz zabave. SC2 je teška igra i zahtjeva posvečenost da se poboljšaš kao igrač. A meni se neda ulagat vrijeme u nešto takvo...
Zato igram custom mape, kojim nažalost nema i podrška je loša xD.
MasaKrisT
06-01-2011, 14:00
Ovaj SC2 nije vise zabavan. Matchevi postaju naporan posao, a ne igra. Nakon pobjede se osjecam kao da sam kopao cijeli dan u polju.
(Kad se sjetim da sam prvi tjedan isao 2v2 sa cistom formacijom sastavljene od tenkova, vikinga i par marinaca....)
Imam silver rank na 2v2 sa tim da me poceo spajati sa ekipom koja ima platinum i diamond rank. Damn. :(
Mozda je bolje tako ipak se se na kraju matcha osjecas bolje kad pobjedis jakog protivnika koji ti nije dao ni disati u pocetku nego nekog newbija koji se nije ni odupirao.
A nista, ja odoh natrag na kopanje...
Dobro dosao u svijet starcrafta:) Ja sam bw tako par tisuca matcheva odigrao,gledao sta nevalja,kako dalje itd. Ljudi uce enormno brzo,sve je dostupno,svi napreduju. Gustat mozes sa prijateljima ili u lanu(kojeg nema):)
IGoR_2803
06-01-2011, 16:16
ko vam je kriv što igrate po par matcheva dnevno... ja ako uspijem odigrati jedan match dnevno sam sretan... ali zato mi je zabavno... nedavno sam promaknut u gold ligu 1v1... :P
Najgori sam u ZvP-u a stalno dobivam prottosa za protivnika, damn :twisted:
Šteta što je kraj praznika, baš sam ušao u formu
http://img341.imageshack.us/img341/1085/sc2b20110108210543.png (http://img341.imageshack.us/i/sc2b20110108210543.png/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
EDIT: bacite pogled na APM :)
Systematic Reverse
08-01-2011, 22:00
average ti suxa :P
a ovaj tip protiv kojeg si igrao ima 67 apm, koji omg, vise imam u doti kad jungleam xDDDDDD
Average nije tako loš, obično imam 200 +/- i ne treba puno više. Žalosno je što je ovaj lik protiv kojeg igram Diamond. Vecina Terran igraca ima manje od 100 APM-a u prosjeku (svaka cast izuzecima). Noob rasa :D
majstoro
09-01-2011, 13:23
Momci,novi sc2 turnir ce sad pa se prijavite
http://www.studeni.net/forum2/index.php?topic=48.0
Turnir krece 9.1 u nedjelju,pozz :D
Prijave do 3 sata,pozurite ko oce :D
IGoR_2803
10-01-2011, 11:15
ne znam od kad je APM mjerilo bilo čega?! najlakše je naspammat apm bezveznim klikanje okolo, to svaka njubara može... a to što imaš 588 APM isto nije pokazatelj ničeg...
Mirogamemasta
10-01-2011, 11:23
terran ne zahtjeva visok APM, posto nema puno toga za raditi u pocetku. Ja u pocetku imam oko 50-60 APM kod terrana, dok buraz ima oko 150 sa zergom zbog Zerg queen i konstantnog stancanja radnika/rouchera. Primjetio sam da mi tek u borbi se dize na 200 apm isto kao i kod njega. (On ima malo vise ali tu smo negdje, uglavnom sto pokusavam reci je to da terran u pocetku ne zahtjeva visok APM za razliku od zerga za kojeg konstantno imas visok APM).
IGoR_2803
10-01-2011, 11:30
ja hoću reći da APM nije mjerilo kvalitete igrača... ja mogu biti iber loš i kad dođe do okršaja u panici bezveze klikati okolo, tiskati shortcut-ove pa da mi je APM zbog toga visok...
Mirogamemasta
10-01-2011, 11:33
Naravno, zaboravio sam napomenuti da se slazem oko toga.
Btw jedna kewl slika:
http://www.pohrani.com/f/1G/10f/2W2cgWau/starcraft-ii-thor-ingame.jpg
Nisam ja ni u jednom postu rekao da je APM mjerilo skilla, nego da sam se napokon malo zagrijao(nisam igrao ladder od kraja ljeta)
Nema nacina da se paralelno igra u dva laddera 1vs1 ?
FaTaL_mRkvA
11-01-2011, 21:06
Ma nema ti to smisla, ionako ćeš uvijek biti oko 50% WLR tako da...
Mislim da zeli dati nekom drugom da igra, bilo bi logicno da toga ima ali blizz je postao škrt u zadnje vrijeme
Mirogamemasta
11-01-2011, 22:54
Patch 1.2.0 Now Live (http://us.battle.net/sc2/en/blog/2053470)
Deadwalker
12-01-2011, 11:56
ja hoću reći da APM nije mjerilo kvalitete igrača... ja mogu biti iber loš i kad dođe do okršaja u panici bezveze klikati okolo, tiskati shortcut-ove pa da mi je APM zbog toga visok...
slažem se, to korištenje APM-a za mjerilo kvalitete je potpuni promašaj.
IGoR_2803
12-01-2011, 12:15
slažem se, to korištenje APM-a za mjerilo kvalitete je potpuni promašaj.
pa da, evo primjer. baš jučer sam igrao 1v1 protiv very hard A.I.-a, nešto me net zafrkavao pa nisam mogao MP igrati... dobio sam ga bez problema... poslije sam slučajno išao gledati replay - A.I. je na kraju imao average APM oko blizu 200, a u nekim trenucima usrijed okršaja je znao skočiti i do 700+...
Mirogamemasta
12-01-2011, 12:27
Master League (http://us.battle.net/sc2/en/blog/2053471)
Jedva sam u Gold ligu usao na 2v2 brijem da se dalje od toga ne micem.
Jel se tko cuje sa Reikom? On je sigurno vec u Master ligi. :D
Nope, imam ga za frienda, on drzi 40. mjesto u diamondu(ali mislim da on ne igra previse ligu). Btw sta se s njim desilo?
EDIT: oce biti kakav cro channel?
Systematic Reverse
12-01-2011, 16:18
Btw sta se s njim desilo?
mislis zasto ga nema tu na forumu?
porjeckao se sa pingvinom i dobio perma ban.
EDIT: oce biti kakav cro channel?
HRV-1
majstoro
13-01-2011, 11:05
Javite se ko oce protiv mene jednu
majstoro
13-01-2011, 20:19
Da vas pitam,kako ubiti one nevidljive smradove kod terrana,one avione
pojavi mi se nevidljiv i bazu mi razrusi?
Systematic Reverse
13-01-2011, 20:22
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
:D
moras imati nekog detectora.
koga igras?
majstoro
13-01-2011, 20:24
Samo protosse
FaTaL_mRkvA
13-01-2011, 20:27
Možeš ga otkriti photon cannonima, al njih osobno smatram beskorisnima pa radije napravi observera iz roboticsa.
majstoro
14-01-2011, 12:00
Hvala :D
nego,koja je najbolja stranica sa strategijama al detaljno sve,da ima build order itd.jer pojma neam igrat pa eto da pomocu toga se poboljsam _:D
Forengner
14-01-2011, 12:05
http://strategywiki.org/wiki/StarCraft/Strategies
http://starcraft-2-strategy.net/
http://starcraft2strategies.org/
http://starcraft2strategy.info/
Hell,ima ih mnogo,jednostavno googlaj za jos sajtova/foruma.
A mozes i da gledas reprize.(na youtube-u,ili nekom sajtu sa repkama)
majstoro
14-01-2011, 12:21
Tnx,al ja cu se ipak drzati repriza,posto ovo nikako nemogu skontati,da mi minimalan tekst i sad bih ja to ko trebao radit,pa lakse mi je pogledat replay,zapisat sta on radi,build order i tako igrat
Uninstall. Stvarno si moga otic proguglat to, a ne mrtvo ladno postavit najgore od pocetnickih pitanja na forumu punom starcraft veterana.
majstoro
14-01-2011, 12:29
Sta bi znacilo to uninstal?
Pa jbg,ja sam nob
Nisi skužija poantu al ajde.. Noob si :P
Systematic Reverse
14-01-2011, 12:47
Uninstall. Stvarno si moga otic proguglat to, a ne mrtvo ladno postavit najgore od pocetnickih pitanja na forumu punom starcraft veterana.
a jbg, nisu svi igrali SC prije:)
ipak, ovo je forum, dobrodošla su pitanja bilo kakve vrste.
nemoj se nista bedirati majstoro.
i ja nisam znao kako viditi invisibility jedinice. (ali prije 10 godina, i više:D)
Karlo_from_Bjelovar
14-01-2011, 13:05
sorry faco! :D
FaTaL_mRkvA
14-01-2011, 22:36
E ovaj blizzard stvarno zna kako privuči ekipu...
Nisam igrao već nekih mjesec i pol i sad dođem malo da vidim kak je, reko bacit ću jedan 4v4 kad ono dobijem. Idem još jednom i opet dobijem. I tako nekih sedam ili osam puta zaredom. Pa to moraš bit isus da prestaneš igrat.
Majke mi, to je točno tak napravljeno s namjerom da ako dugo ne igraš i vratiš se dobivat ćeš lakše protivnike i bolji team tak da pobjeđuješ i nastaviš igrat dalje.
Mirogamemasta
14-01-2011, 23:04
Ako nije igrao jedinicu onda mu mozemo oprostiti. :)
Jel se to meni cini ili je "guest" ekipa dobila nove i bolje avatare?
majstoro
15-01-2011, 11:28
Nisam igrao jedinicu,dok ste vi to igrali ja sam dero diabla i heroja :D
Nego,skinuo sam 2 replay-a,pokusam otvorit,i bude samo crn ekran i sc2 strelica misa :D
Kako da fino pogledam replay?
Mirogamemasta
15-01-2011, 11:43
Nebih znao, ja nemam nikakvih problema. Daj stranicu sa koje si skinuo file da vidimo.
Customizable Hotkeys. :pray: Napokon.
Bar necu vise morati reinstalirati igru svaki put kad stigne novi patch zbog SC2 Tools.
majstoro
15-01-2011, 11:50
Evo odavde sam skino ovaj jedan replay
http://www.sc2win.com/starcraft-2-repla ... elscott-2/ (http://www.sc2win.com/starcraft-2-replays/pvp/mana-vs-adelscott-2/)
Mirogamemasta
15-01-2011, 12:35
Ja nemam nikakvih problema, ne znam zasto tebe zeza.
Nije loš match. proxy pylon i štancanje stalkera u bazu. Samo je trebao sa zelotima uletiti među radilice, a ne naganjati protivnicke stalkere sa njima posto je to nemoguce.
Gah, nakon updatea pola protossa void ray rusha još više.
Sva sreća pa drkam stalkere vazda.
I da, mutalisk je ja mislim unit koji je najiritantniji svima. Skautam ga i vidim da ima spire i dok ja izgradim svoje stargateove i phoenixe on vec ima pun kurac mutasa a moji mass stalkeri im ne mogu ništa, divno.
majstoro
16-01-2011, 18:27
Evo mogu mi neki replayi i ovi sto sam skino
btw.kako mi na zivce ide to sto mi se nemoguce sporo ucitava bilo sto,dok se misija ucita prodje minuta,igra mi je bas spora
Mirogamemasta
16-01-2011, 18:49
Probably needs more RAM.
Istina je da je igra usporena nakon ovog patcha. Nego, jel netko zna zasto ne mogu postaviti extreme opcije, Stavim extreme ali mi sve ostaje ultra
majstoro
16-01-2011, 20:47
Ram mi je 1 gb :D,vjerovatno zbog toga
IGoR_2803
17-01-2011, 12:58
nemam nikakvih problema sa duljinom loadanja, ni prije ni nakon patcha...
Ja imam 4 gb-a a igra mi se sporo učitava i imam neke zastoje na početku gamea :-x
Mene zanima kako se Zergovi šire sa planete na planetu, nekako mi nije jasno kako mogu dospjeti na toliko planeta i raširiti se.
Space travel je nemoguc za njih a slucajno transportovanje njih na sve te planete isto tako.
Systematic Reverse
18-01-2011, 11:55
mass padaju iz svemira!
FaTaL_mRkvA
18-01-2011, 15:22
Pa vidio si u kampanji one divovske lignje koje padnu i iz njih izleti ekipa.
Mirogamemasta
18-01-2011, 15:25
Mene zanima kako se Zergovi šire sa planete na planetu, nekako mi nije jasno kako mogu dospjeti na toliko planeta i raširiti se.
Space travel je nemoguc za njih a slucajno transportovanje njih na sve te planete isto tako.
Kao Zerg Overlord ne moze letiti i nema transportation...
O crvotocini da ne pricam...
Ajmo svi da ste mi odigrali jedinicu smjesta! :D
E ono, svemir, vakum, radijacija i štasvene ?
Mirogamemasta
18-01-2011, 15:40
Mozda imaju zalihe zraka negdje, a mozda im uopce ne treba. Ugl u jedinici je lijepo prikazana masovna infiltracija Zerga na Aiur kroz crvotocinu.
Overlordi, Mute i Guardiani su samo uletili unutra.
Mislim da njima zrak uopce ne treba.
7fe4BfuX4Oc
Systematic Reverse
18-01-2011, 16:00
sad sam shvatio da se nesjecam skoro nicega iz SC1 kampanje, iako sam je presao 2-3 puta..
morat cu opet kad zavrsim SC2._.
Mah, trebalo bi im enormno puno da dolete od planete do planete jer ne vjerujem da sa krilama imaju dovoljno jak potisak . I iz crvotocine bi im trebalo par mjeseci do planete.
Mirogamemasta
19-01-2011, 14:58
Jesi siguran da im toliko treba? Koliko treba svijetlu da dode sa jednog kraja galaksije do drugog?
Mute lete brzinom Battlecruizer-a i furaju par larvi u ustima. :P
Traversable wormholes
Lorentzian traversable wormholes would allow travel from one part of the universe to another part of that same universe very quickly or would allow travel from one universe to another. The possibility of traversable wormholes in general relativity was first demonstrated by Kip Thorne and his graduate student Mike Morris in a 1988 paper; for this reason, the type of traversable wormhole they proposed, held open by a spherical shell of exotic matter, is referred to as a Morris-Thorne wormhole. Later, other types of traversable wormholes were discovered as allowable solutions to the equations of general relativity, including a variety analyzed in a 1989 paper by Matt Visser, in which a path through the wormhole can be made in which the traversing path does not pass through a region of exotic matter. However in the pure Gauss-Bonnet theory (a modification to general relativity involving extra spatial dimensions which is sometimes studied in the context of brane cosmology) exotic matter is not needed in order for wormholes to exist- they can exist even with no matter.[12]SA type held open by negative mass cosmic strings was put forth by Visser in collaboration with Cramer et al.,[8]Sin which it was proposed that such wormholes could have been naturally created in the early universe.
The impossibility of faster-than-light relative speed only applies locally. Wormholes allow superluminal (faster-than-light) travel by ensuring that the speed of light is not exceeded locally at any time. While traveling through a wormhole, subluminal (slower-than-light) speeds are used. If two points are connected by a wormhole, the time taken to traverse it would be less than the time it would take a light beam to make the journey if it took a path through the space outside the wormhole. However, a light beam traveling through the wormhole would always beat the traveler. As an analogy, running around to the opposite side of a mountain at maximum speed may take longer than walking through a tunnel crossing it.
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Wormhole
Znam za brzine putovanja kroz crvotocinu al evo, recimo da se crvotocina zatvori negdje gdje je Mjesec a mi smo na Zemlji. Mislim da bi im dosta trebalo da dođu od tamo do ovamo :D
Al eto, picajzla sam i još uvijek mi je zerg space travel labilni dio lorea :(
IGoR_2803
22-01-2011, 16:51
upravo sam odigrao naj mindfuck match ever... igram custom 2v2... ja (toss) + terran protiv tossa i terrana... prvo je terran probao mog suigrača sjebati ničim drugim nego planetary fortressom, frajer je poslao sve scve u njegovu bazu i dofurao command centre koji je tamo, usred njegove baze upgradeao u planetary... ostalo mu je možda 100ak HPa kad je završio upgrade i uspio je ovome razvaliti nekoliko marinaca i gototve sve SCVe... u međuvremenu sam ja neuspješno napao tossa koji je onda krenuo u kontru ali srećom ne na mene nego na ovog drugog... međutim ja sam ga sjebo na način da sam sve svoje stalkere i zealote poslao u njegovu bazu i razvalio mu dobar dio probea... moj suigrač u međuvremenu ode na neki otok sa command centre-om i od onda nemam nikakve potpore od njega...
napravim nekoliko immortala i nakon što me ovaj toss napao popušio je cijelu vojsku, a meni je gotovo čitava ostala... e sad slijedi mindfuck dio... u tom trenutku frajer napiše gg i vidim da piše Nyxx has left the game. The resources bla bla will be split amongst... ja reko, frajer je otišao - super... ovom terranu je ostao samo još jedna dve nefunkcionalne zgrade, nema command centre i nema scve, reko sad ga razvalim i to je to... ALI, u tom trenutku skužim da mi jebeni dark templari razvaljuju ekspanziju... normalno da nisam imao observera odma, ali je ovaj moj bacio scan i uspio sam ga rješit... nakon toga dolazim do tossa i vidim da je frajer još u igri... WTF?
na kraju smo pobjedili, ali ono - WTF?
evo i replay - KLIK (http://www.sc2replayed.com/replays/129342-2v2-terran-protoss-lost-temple)
FaTaL_mRkvA
22-01-2011, 17:34
Kada netko livne, njegovi suigrači mogu kontrolirati njegove unite, pa ti se vjerojatno činilo da je još tu, a zapravo je to bio njegov suigrač.
IGoR_2803
22-01-2011, 19:14
e, vidiš, to nisam znao do sada pošto uglavnom igram 1v1... ovo mi je možda 5. ili 6. 2v2 match... ali dobro je završilo :)
FaTaL_mRkvA
22-01-2011, 19:28
Hehe, eto sad znaš :D
Dobro to dođe - ako ti partner livne, možeš iscrpiti dosta resursa s njegovim radilicama prije nego mu sravne bazu.
Mirogamemasta
23-01-2011, 14:18
Mali tip: Upravo sam saznao koliko jedna zerg drone moze napraviti stete.
Pustio sam je u bazu jer sam mislio da mi ne moze nista. Reko ma moze mi napraviti samo extractor, sta onda.
Na kraju mi je frajer napravio drugi Hatchery u bazi,dobro, da sam se uspio obraniti. Sad cu poceti svaku radilicu naganjati kad mi uđe, nema vise milosti. :killyou:
http://www.pohrani.com/f/6/ac/1uo2XvOT/wallpaper-734197.png
Heart of the swarm bi trebao do kraja ove godine, ili :( ?
Mirogamemasta
27-01-2011, 00:24
Ili ne kako cujem.
Beta Test: Aiur Chef, StarJeweled and Left 2 Die (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/1735509#blog)
Aiur Chef i Left 2 Die mi se cini zanimljivim, definitivno cu isprobati.
Mirogamemasta
06-02-2011, 11:45
Patch 1.2.1 in development (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/1834025#blog/url)
IGoR_2803
06-02-2011, 11:49
Patch 1.2.1 in development (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/1834025#blog/url)
nikakvih balance promjena neće biti?
Mirogamemasta
06-02-2011, 11:56
Ne. To su manji patchevi, fixevi nekakvi itd.
Kad izađe 1.3.0 onda mozemo ocekivati promjenu balansa.
(Nacuo sam negdje na forumu da bi se tad mogao resetirati ladder.)
FaTaL_mRkvA
06-02-2011, 12:18
Kolko ljudi ima u masters lizi? (jer mi je frend upo, a čuo sam kao da ima samo 200 igrača iz europe ili tako nešto).
IGoR_2803
06-02-2011, 12:33
Kolko ljudi ima u masters lizi? (jer mi je frend upo, a čuo sam kao da ima samo 200 igrača iz europe ili tako nešto).
znam samo da je iz svake regije top 2% u mastersu... koliko je to u apsolutnom iznosu, nemam pojma...
Ne. To su manji patchevi, fixevi nekakvi itd.
Kad izađe 1.3.0 onda mozemo ocekivati promjenu balansa.
(Nacuo sam negdje na forumu da bi se tad mogao resetirati ladder.)
ja bi nove mape u ladderu... :) naravno, uz zadržavanje postojećih... premalo mi je tih 4,5 mapa koje se stalno vrte...
Mirogamemasta
06-02-2011, 13:01
Meni je frend isto u Master ligi. Bas mi to i nije neka extra liga. On npr igra samo sa protosom.
Otkrijes najbolju taktiku sa jednom rasom protiv ostalih i to je to. U veci slucajeva ces pobjeđivati.
Buraz mi je bas otkrio jednu taktiku sa protosom koju on radi i pobjeđuje u 8 od 10 meceva.
Po meni je to malo nepravedno, za master ligu bi trebali uvesti da imas minimalno 30% matcheva sa jednom od svake rase.
Ma ima dosta mapa samo moras mijenjati matcheve. 1v1, 2v2, 3v3, 4v4, FFA. Da vidis onda raznolikosti. :D
FaTaL_mRkvA
06-02-2011, 13:05
Ovaj je random i lik je jednostavno nadaren za blizzardove igre, ne igra puno, ali kad igra rastura.
I malo glupo zvuči ovo kad se hvalimo s frendovima, pa bolje prestanimo. :D
TeraBajt
06-02-2011, 13:15
Meni je frend isto u Master ligi. Bas mi to i nije neka extra liga. On npr igra samo sa protosom.
Otkrijes najbolju taktiku sa jednom rasom protiv ostalih i to je to. U veci slucajeva ces pobjeđivati.
Buraz mi je bas otkrio jednu taktiku sa protosom koju on radi i pobjeđuje u 8 od 10 meceva.
Po meni je to malo nepravedno, za master ligu bi trebali uvesti da imas minimalno 30% matcheva sa jednom od svake rase.
Ma ima dosta mapa samo moras mijenjati matcheve. 1v1, 2v2, 3v3, 4v4, FFA. Da vidis onda raznolikosti. :D
:pray:
ja ne znam zasto postoji kompetitivni gaming i pro lige kad postoji jedna taktika koja sve pobija i to je to. :pray:
IGoR_2803
06-02-2011, 13:30
ja ne znam zasto postoji kompetitivni gaming i pro lige kad postoji jedna taktika koja sve pobija i to je to. :pray:
a to je?
Mirogamemasta
06-02-2011, 13:45
Jedna taktika (govorim figurativno) ti je dovoljna za 1v1. Kod 2v2 ti vec treba desetak taktika.
Zaboravio sam reci koju taktiku buraz koristi.
Kombinacija zealot i dark templar. Ako protivnik ode na air dark templare prevori u Archone.
Detalje bi njega trebalo pitati, ali uglavnom sa ovom taktikom moze protiv sve tri rase igrati 1v1.
Jedino banelingzi predstavljaju problem i to je to.
(moram mu reci da uzme sigurniji pristup od frenda.)
(PvZ) Totalno se zatvori. Stavi jedan cannon iza građevina da nebi zergling mirno unistavao građevine.
I onda pređe sto brze na void raya i gg. Zerg nema defence protiv zraka i gotovo.
(sad opet gledam, jedino banglinzi predstavljaju problem ako se on zaleti na građevinu pa probije prolaz.)
Ali opet je bolje preci na void rayeve koji lete na sigurnoj udaljenosti nego riskirati sa zealotima i dark templarima.
IGoR_2803
06-02-2011, 18:34
dark templare sigurno ne "promijeni" u archone... i đaba ti archon ako ti terran dođe sa ghostovima...
Mirogamemasta
06-02-2011, 20:02
Rekao sam pretvori. (btw. fali mi "t" :) )
Mislis na banshee?
Budem poslje stavio par replay-eva da vidite.
TeraBajt
06-02-2011, 20:10
a to je?
sarkastican sam, odnosi se na post od mire
http://fc03.deviantart.net/fs71/f/2011/037/f/3/the_marine__danny_trejo_____by_azazel1944-d38y3op.jpg
Danny Trejo :pray:
WAR-ELEMENT
10-02-2011, 21:41
Master liga prestavlja 2 od 1o posto igrača koji je prije sačinjavala diamond liga, tako da sada na 1v1 diamond liga ima 8 posto igrača.Jedostavno razdvaja 1/5 igraca koji su za nijansu bolji.
Systematic Reverse
11-02-2011, 09:15
pređena igra, dobar single player.
dosta sati igranja ima.
ceka se heart of swarm 8)
(jel' se zna kad ce?)
Inicijalni planovi su bili da svake godine izađe jedna ekspanzija, ali znamo Blizzard >_>
Do sada nisu ništa rekli.
tigerija
11-02-2011, 13:11
Rekli su godina ipo za expanziju nakon izlaska igre ako se ne varam.
Di mogu najjeftinje nabavit key ili bundle,svejedno.
Mirogamemasta
16-02-2011, 09:41
Jedna taktika (govorim figurativno) ti je dovoljna za 1v1. Kod 2v2 ti vec treba desetak taktika.
Povlacim ovo sto sam rekao.
1. Zasto sam to rekao?
Zato jer sam mjesec dana koristio prakticki jednu te istu taktiku sa burazom.
Da bi bas tjedan dana nakon sto sam rekao da je jedna taktika dovoljna presli na totalno drukciju taktiku.
2. Mozda ne postoji jedna taktika, ali postoji taktika koja vama najvise pase, sa kojom imate najvece sanse za pobjedu.
Kad nađete takvu taktiku zasto je mijenjati? Ako takva taktika jamci minimalan rizik od gubitka, zašto pokušavati nesto drugo što bi vas moglo kostati pobjede?
U suštini buraz koristi zealot+dark templar vojsku. A poslje po potrebi izvlači druge unite.
PvP (http://www.gamereplays.org/starcraft2/replays.php?game=33&show=details&id=189459)
PvT (http://www.gamereplays.org/starcraft2/replays.php?game=33&show=details&id=189461)
PvZ Lose (http://www.gamereplays.org/starcraft2/replays.php?game=33&show=details&id=189462)
Ne kazem da je taktika nepobjediva, ali sa njom ima najvece sanse za pobjedu. Ovdje je recimo izgubio protiv zerga.
Stim Marine Crazy (PTvTZ) (http://www.gamereplays.org/starcraft2/replays.php?game=33&show=details&id=189463)
Ovo je standardna taktika sa kojom igramo 2v2 matcheve. Samo sto je buraz zamjenio protosa sa zergom jer je efikasniji. Umjesto stalkera koristi roach-eve.
Posto je on heavy unit on ide naprijed i stiti moje marince od bangelinga. Roach+marine vojska nam jeSdovoljna da kontrira bilo koju prijetnju. Ako naletimo na kamen dodajemo unite po potrebi. Ne kazem da je ovo bulletproof taktika ali sa njom imamo najvece sanse za pobjedu.
IGoR_2803
16-02-2011, 10:36
zealot + dark templare? ne znam protiv kakvih on to njubina igra ako mu to prolazi... kao prvo za DTove treba dosta vremena tako da si podložan bilo kakvo brzom pushu pošto do onda imaš samo zealote... sa tom kombinacijom također nemaš nikakav counter za air jedinice, a isto tako ako ti protivnik ima detekciju, gotov si...
ja bi recimo izdvojio counter za FE zerga... čim vidim da ide na FE idem na 2gate, robo, gate... jedno 6,7 zealota, 5,6 stalkera, chrono boostani immortal + dva sentrya da mu zatvorim rampu i gotov je... s time da u blizini njegove baze sakrijem proxy pylon da mogu warpati nove unitse, još jedan immortal sa rally pointom na njega i to je to...
od 10 takvih matcheva 7, možda čak i 8 dobijem... :)
Mirogamemasta
16-02-2011, 10:57
Counter za air ti je archon.Samo sto on countera tamo gdje se trenutno nalazi.Tesko da ce sa bojišnjice stici do baze sa njim, ali kao što rekoh poslje izvaci unite po potrebi. Ako vidi par letecih samo warpa 4 stalkera odjednom. Ceka cooldown, jos jedan warp. I spreman je. A ionako ce ga napasti na tlu prije nego ovaj izvuče neke letece unite. Ako se protivnik misli braniti napraviti ce valjda nekakvu obranu nece ici na tier2 unite odmah.
IGoR_2803
16-02-2011, 11:18
a kak ćeš archone napraviti iz dark templara? vjerojatno misliš na high templare... :P
Mirogamemasta
16-02-2011, 11:21
Ne. Dark Templari se sad isto spajaju u Archone. Ima na prvom PvP videu sad sam provjerio.
IGoR_2803
16-02-2011, 12:00
Ne. Dark Templari se sad isto spajaju u Archone. Ima na prvom PvP videu sad sam provjerio.
lol, tolko o tome koliko koristim archone... nisam to znao, a samo tossa igram u ladderu... :)
Karlo_from_Bjelovar
16-02-2011, 17:06
Kad nađete takvu taktiku zasto je mijenjati? Ako takva taktika jamci minimalan rizik od gubitka, zašto pokušavati nesto drugo što bi vas moglo kostati pobjede?
ovo mi je totalno lejm.
zašto? pa totalno mi je retardirano igrat svaki match sa 3 taktike, ovisno vs koje rase igram... samo radi jebene statistike? daj onak - ne.
IGoR_2803
16-02-2011, 18:04
ovo mi je totalno lejm.
zašto? pa totalno mi je retardirano igrat svaki match sa 3 taktike, ovisno vs koje rase igram... samo radi jebene statistike? daj onak - ne.
ma daj, ne brini... ovo je starcraft, most balanced mp game ever made... ti možeš biti bog ali nema šanse da ti je win/loss ratio mnogo veći ili manji od 1...
FaTaL_mRkvA
16-02-2011, 18:11
Nekužim zašto bi ja igrao jednu te istu taktiku non stop samo zato da bi eventualno pobjeđivao i zaradio neke brojkice na svom profilu kojeg ionako nikad nitko neće pogledati jer nikoga ne zanimaju lejm profili ekipe koja je to postigla s jednom te istom taktikom, a i nakon nekog vremena kad dođeš u višu ligu shvatiš da ta taktika više ne pali i win/loss ti se spusti na 50% i još možda padneš u nižu ligu. Najbolje je igrati normalno, taktiku mijenjati ovisno o tijeku gejma i tako ćeš se s vremenom poboljšati, a kako se poboljšavaš tako ćeš dospijeti i u višu ligu.
Vi igrajte kako hoćete, ali ja kad igram igram iz gušta i redovito svaki put koristim neku drugu taktiku i radim raznoliku vojsku, ovisno o situaciji, a win rate je uvijek na 50%+.
Also, zealot-dark templar combo mi se čini nekako... LOL.
Te dark templare nikako ne shvaćam ozbiljno, jedino ponekad onako usput ako imam viška resursa napravim 3-4 komada i pokušam malo poklat seljake i koju expu, ali nikada ne bih cijeli gejm posvetio dark templarima jer svatko tko je imalo ne-nub brzo napravi detectora i pregazi te.
Systematic Reverse
16-02-2011, 18:21
Sovo je starcraft, most balanced mp game ever made...
diskutabilno.
sumnjam da je vise balansiranija od jedne dote recimo (u rangu su najvjerovatnije).
+ ima jos igara koje neigram, a moraju biti balansirane sigurno.
to vrijedi i za tebe.
Mozes furat jednu taktiku sve do platinum lige, kasnije nema sanse
IGoR_2803
16-02-2011, 20:58
dobri su dark templari ali u kombinaciji... recimo 7,8 zealota i 3,4 dta naprijed, a od iza stalkeri, immortali, collosusi - ovisi u situaciji... u žaru borbe se često dogodi da frajer ni ne skuži odmah dark templare i prekasno dofura detectora odnosno baci scan... a dark templari iako brzo pogibaju once detected imaju dobar dps...
Mirogamemasta
17-02-2011, 00:00
New Blizzard Interview (terran nerf) (http://eu.battle.net/sc2/en/forum/topic/1701611489)
Navodno dolaze nove mape sa 3.1 patchem koje favoriziraju zerga. :bravo: Pretpostavljam da su otvorenog tipa tj. da nema choke-pointova kod baze. (Vajda tipa worldship i twilight fortress)
Btw. 1.2.1 patch is live.
http://eu.battle.net/sc2/en/blog/1905014#blog
http://sc2ranks.com/c/3344?name=croatia
Hrvatski ladder. Ako vas nema na ladderu možete se registrirati na gscup.net i na njihovom forumu postati link na svoj b.net profil
FaTaL_mRkvA
25-02-2011, 21:31
Rajko je preloš u usporedbi s onim kak se uzvisivao.
MasaKrisT
25-02-2011, 21:37
http://gscup.net/news/sc2news/1-3-patch-na-ptr-u/
Mirogamemasta
26-02-2011, 16:22
Nove mape su tu. :thumbs2:
FaTaL_mRkvA
26-02-2011, 17:43
Mogo bi opet malo zaigrat s novim patchem :roll:
IGoR_2803
26-02-2011, 18:26
pa čekaj malo, novi patch još nije online kolko ja vidim...
Mirogamemasta
26-02-2011, 18:38
Dogovara unaprijed. :D
IGoR_2803
27-02-2011, 00:00
danas mi se prvi puta dogodilo da sam odigrao TIE tj. neriješeno... 1v1, ja toss, protivnik terran... pola sata je trajao match i trebao sam dobiti ali sam zbog nepažnje popušio oba nexusa i sve probe... stvar je bila u tome da sam imao mnogo močniju vojsku, dok je on imao svega 5,6 maraudera, 2, 3 marinca i 3 medivaca... raznio sam mu sve baze i ostala su mu samo dva CCa i factory ali nije mogao nigdje sletjeti i početi ispočetka jer sam ga pratio... nakon 27 min igre iskočila je poruka da ukoliko u sljedeće tri minute nitko počne mine-ati ili graditi nešto, igra završava kao draw... i tako je završilo...
btw, to je sve bilo na nekoj novoj mapi...
ne mogu uploadati replay na sc2replayed jer mi kaže da mapa nije currently supported... :yuck:
Mirogamemasta
05-03-2011, 15:30
StarCraft II Patch 1.3 Map Changes (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/1986024#blog)
http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/MapsS- ako ne znate sve mape na pamet.
2v2 Maps
(4)Arid Wastes
Team play maps where your base is too far from your ally tend to favor race compositions that can use mobile armies. This is the reason why we will avoid having maps like Arid Wastes in the team play ladder in the future.
Slažem se. Predaleko su baze jedne od druge i nema šanse da ti netko pomogne, pogotovo ako uspijes prvi napasti bazu koja ima kamen. Protivniku češ razoriti čitavu bazu u večini slučajeva.
(4) Tarsonis Assault
This map has a similar feel to Scorched Haven or Monlyth Ridge. The main difference is that distance to future expansions are very far. We wanted to remove one of these three maps since they’re similar in style, and Tarsonis Assault was the worst one out of the three.
IMO jedna ekspanzija je dovoljna, a ako se igra razvuče pa mu zatreba još jedna šta onda. Neka radi tu ekspanziju i na daljoj lokaciji ako treba.
(4)STwilight Fortress
This map is an extremely macro-heavy map we wanted to try. The gameplay on this map is very different, but the average length of games was too long, so it is being taken out of ladder play.
Istina. Meni se sviđala upravo zbog toga. To je bila jedna od rijetkih mapa na kojoj si mogao dosta dugo igrati. Izgleda da ekipa ne voli takav stil igre, šta češ. :(
(4)SWar Zone
War Zone suffers from similar problems as Arid Wastes. It's nearly impossible for certain team setups to help each other, and in team games, we want to have maps that are more team-play based.
Ova mapa mi se činila savršenom za zerga. Zerg je imao najviše šanse za pobjedu jer je jako teško blokirati prolaz na ovoj mapi. Isto tako jako teško ste pomagali jedan drugome pošto je put od jednog igraca od drugog malo zeznut, (Kad se sjetim sporog zealota kojem treba 20 sekundi samo da dođe do tebe).
Koliko vidim nove mape ce ispraviti skoro sve nedostatke. Budemo vidjeli poslje nakon što zaigramo malo dulje na tim mapama.
http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/T ... red_Temple (http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/The_Shattered_Temple)S <3
Lost temple za zerga, sramotno sta su od mape napravili
The Sacrifices of StarCraft II Made In The Name of Sports (http://kotaku.com/#!5777029/the-sacrifices-of-starcraft-ii-made-in-the-name-of-esports)
IGoR_2803
08-03-2011, 13:59
The Sacrifices of StarCraft II Made In The Name of Sports (http://kotaku.com/#!5777029/the-sacrifices-of-starcraft-ii-made-in-the-name-of-esports)
dobro je rekao, starcraft 2 treba biti upravo takav kakav je, pogotovo multiplayer... a sve ove šmrkljivce koji mi na battle netu urlaju "noob" kad ih dobijem sa 4gate-om ili dark templarima poručujem da mi posakaju koka...
Mirogamemasta
08-03-2011, 15:59
but when you see those game pieces moving around in a football game, you know what they're capable of."
:thumbs2: Upravo to. Kad vidis vise unita na kupu tocno znas sta mogu, a sta ne mogu napraviti.
Da imamo previse razlicitih unita, tko zna na sta bi to licilo. Ovak ih je taman, jos ako u ekspanziji dodaju par unita ta malo zacine gameplay i malo ojacaju zerga i to je to.
Sve mi se cini kako je zergu najpotrebniji T1 land/air attack unit.
A velicinu unita necu ni spominjati, mothership bi prekrio cijeli ekran i nebi se nista vidjelo.
dobro je rekao, starcraft 2 treba biti upravo takav kakav je, pogotovo multiplayer... a sve ove šmrkljivce koji mi na battle netu urlaju "noob" kad ih dobijem sa 4gate-om ili dark templarima poručujem da mi posakaju koka...
Fuck yeah :fof: :fof: :fof:
Mirogamemasta
14-03-2011, 09:19
:pray: Sweet mother of mercy... :pray:
http://www.pohrani.com/t/2X/wX/HCD7zpu/112444.jpg (http://www.pohrani.com/?2X/wX/HCD7zpu/112444.jpg)
FaTaL_mRkvA
14-03-2011, 17:18
EPIC :pray:
Mirogamemasta
17-03-2011, 00:08
:rotfl: Ne možeš mi ovako legendu ismijavati, kako te nije sram! :rotfl:
Mengsk je najbolji.
JJbAT1wzS8U
5 Crazy StarCraft II Strategies (http://pc.ign.com/articles/115/1156588p1.html)
Fake Disconnect :pray: :rotfl:
Mirogamemasta
19-03-2011, 14:58
End of Ladder Season 1 approaching (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/2063750)
It’s an exciting time in StarCraft II history. The first ever season is drawing to a close, and Season 2 is about to begin. We have some important information on how the end of season process will happen, and the times and dates for each step.
During maintenance next Wednesday morning, March 23, the ladders will be locked. The lock will mean that no further league promotions or demotions can occur, and bonus pools will stop growing. So now’s the time to push for that promotion! Once locked to a league and division players can continue to play out their bonus pools and compete for standing within their division until the actual end of the season.
During morning maintenance the following Wednesday, March 30, Season 1 will end and Season 2 will begin. Season milestone rewards will be distributed (more info about these in an upcoming blog), and bonus pools will start over. Internal skill ratings used for matchmaking and league placement will carry over from the previous season, so players who have played their placement matches in the previous season will only need to play one new placement match.
A couple weeks later we'll be ready to launch the Grandmaster league the morning of April 13. For more information on this premiere league check out our recent blog.
Mirogamemasta
21-03-2011, 22:57
Season 1 Milestones (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/2081024#blog)
Patch 1.3.0 marks the beginning of our transition from Season 1 to Season 2. In this patch, we're introducing support for our new Grandmaster League, as well as the behind-the-scenes architecture that will allow us to smoothly change from one season to another. We're also adding in a brand-new season-based reward system known as milestones, which will come into play at the end of Season 1.
Now, you might be asking yourself "What are milestones?" Milestones are seasonal rewards that will be provided to ladder players in all of our StarCraft II: Wings of Liberty leagues. Each league will have four notable milestones. Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, and Master leagues will have milestones for the top 100, top 50, top 25, and top 8 players in each league division. For Grandmaster, milestones will be awarded to the top 200, top 100, top 50, and top 16 players. These milestones will each have their own unique icon (shown below) representing the league in which the milestone was earned and the actual milestone achievement.
http://www.pohrani.com/f/3H/Ja/ZSpmjV6/9j74f76ot3uo130072708896.jpg
The way these milestones will be awarded for Season 1 is pretty simple. When patch 1.3 is released, all players will be locked into their current league and division. You'll then be given two weeks to play out your remaining bonus pools (while promotions and demotions into and out of divisions will be disabled, you may still be able to move up or down within that division's ladder). Once the two-week "bonus pool" period is over, Season 1 will officially end and all ladder rankings will be finalized. Milestones will be awarded to the top players in each league division shortly after and we'll display the results in-game in the Leagues & Ladders section. This same process is expected to take place at the end of each season. (In a future patch, we also plan to add a dedicated page in the game UI that will save past performance history so that players can show-off all of their milestone achievements.)We hope that players enjoy displaying their milestones with pride, and are excited to see the close of Season 1 and the beginning of regular ladder seasons.
Mirogamemasta
23-03-2011, 14:53
Patch 1.3.0 Now Live (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/2084249#blog)
S * GENERAL
o Players can no longer hide units by setting them in a close proximity patrol (ex: Viking flower).
* PROTOSS
o Mothership
+ Units leaving the Mothership's Vortex are now un-targetable and immune to damage for 1.5 seconds.
o High Templar
+ Khaydarin Amulet upgrade (+25 starting energy) has been removed.
o Zealot
+ Charging Zealots will now hit fleeing targets at least once.
* TERRAN
o Battlecruiser
+ Movement speed increased from 1.406 to 1.875.
o Bunker
+ Build time increased from 35 to 40 seconds
o Ghost
+ EMP now drains up to 100 energy instead of all available energy. The effect on Protoss shields remains unchanged.
o Tech Lab
+ Stimpack upgrade research time increased from 140 to 170 seconds.
* ZERG
o Infestor
+ Fungal Growth
# Stun duration decreased from 8 to 4 seconds.
# Damage increased by +30% vs. armored unit
Iako su se vodili ratovi na citavom SC2 forumu ipak su maknuli Khaydarin Amulet.
Meni to bas nije jasno, ali dobro, ako oni kazu da je prejako, valjda je. Iako se Psi Storm ne moze stakati. Malo mi je bezveze pošto mi se zbilja cini da ce svi preci opet na kolossuse.
Ionako sam rijetko koga vidio da koristi High Templare. I oni zahtjevaju puno više micranja od jednog collosusa.
Mirogamemasta
31-03-2011, 11:13
Season 2 Begins (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/2081033#blog)
The second StarCraft II League season has begun! Bonus pools and standings have been reset. If you've already been placed in a league, you'll only need to play one placement match to kick off the new season.
Season 1 milestone rewards have also been granted to players. You can see your results in-game in the Leagues and Ladders section. The Starcraft II Grandmaster League is coming in two weeks. Full details and answers to the most frequently asked questions about this prestigious level of competition can be found here.
In case you missed them, the full patch notes for StarCraft II: Wings of Liberty patch 1.3.0 are located here.
IGoR_2803
31-03-2011, 13:35
ne kužim kaj se dogodi ako sad taj jedan placement match popušim... i recimo da popušim gadno, šta će me baciti u nižu ligu?
FaTaL_mRkvA
31-03-2011, 13:55
A valjda će uz sam rezultat tog matcha uzeti i u obzir u kojoj si lizi bio prije i u kojoj je lizi protivnik bio prije.
WAR-ELEMENT
31-03-2011, 19:48
Sto se tiče tog meča ja sam porazio lika na 1v1 i obadvojica smo zavšili u istoj ligi i istoj diviziji.Valjda battle net ocjenuje koliko je partija bila dobra (prepostavljam)pa te smjesti u odgovarajucu ligu.
IGoR_2803
31-03-2011, 22:33
ja sam dobio terrana... prodao sam mu šemu sa mass 3 armor chareglotsima i par sentrya... tip nije znao što ga je snašlo kad mu se mm ball doslovno rastopio u mom naletu... :)
on je završio u silver, ja u gold...
MasaKrisT
31-03-2011, 23:11
ako je netko za 1v1 nek se javi,ja malo poceo
IGoR_2803
01-04-2011, 07:31
ako je netko za 1v1 nek se javi,ja malo poceo
daj podatke... ja sam MiseEire, #661... :)
MasaKrisT
01-04-2011, 23:18
sfc_hurricane, nemam svoj sc pa igram na frendovom.
Mirogamemasta
01-04-2011, 23:33
StarCraft II: Wings of Liberty – Patch 1.4.11 Preview (http://eu.battle.net/sc2/en/forum/topic/1917972162)
IGoR_2803
02-04-2011, 08:00
StarCraft II: Wings of Liberty – Patch 1.4.11 Preview (http://eu.battle.net/sc2/en/forum/topic/1917972162)
ovo je malo zakašnjeli prvi april... ROFL, ali dobra ideja.. vgg :D
FaTaL_mRkvA
02-04-2011, 09:37
Polomio sam se na gotovo svaku točku patcha :pray: :pray:
Al daj zabrijte da su to stvarno applyali samo za prvi april :D
Mirogamemasta
02-04-2011, 11:58
E to nebi bilo loše. :)
Napokon je Kinect tehnologija otkrila svoj puni potencjal i maksimalnu iskoristivost.
http://eu.blizzard.com/en-gb/games/console/
IGoR_2803
02-04-2011, 12:49
Polomio sam se na gotovo svaku točku patcha :pray: :pray:
Al daj zabrijte da su to stvarno applyali samo za prvi april :D
eee fakat... kako bi to bilo dobro... trebali su to napravit... naravno bez da utječe na rang.. i izuzev možda masters lige... :)
MasaKrisT
02-04-2011, 12:53
Idem do pekare,pa na sc,jesi za game, nadjemo se u hrv-1 kanalu?
IGoR_2803
02-04-2011, 14:31
ej, si tu? ja ću sad baciti par matcheva, ak ima zainteresiranih... nek mi se javi...
edit: ajde fakat, tko želi odigrati tu i tamo nek me doda: MiseEire, code: 661... da ne moram stalno igrati sa random likovima s battleneta, od RL frendova mi nitko ne igra SC2...
FaTaL_mRkvA
02-04-2011, 14:42
Dajte mi recite pls neke dobre, zabavne i čudesne custom mape. :D
Znači ne TD i one obične melee mape, nego neke rpg mape, s herojima i tako to.
MasaKrisT
02-04-2011, 15:03
ej, si tu? ja ću sad baciti par matcheva, ak ima zainteresiranih... nek mi se javi...
edit: ajde fakat, tko želi odigrati tu i tamo nek me doda: MiseEire, code: 661... da ne moram stalno igrati sa random likovima s battleneta, od RL frendova mi nitko ne igra SC2...
Sry frendovi sad dolaze,mozda sutra.
IGoR_2803
02-04-2011, 15:12
Sry frendovi sad dolaze,mozda sutra.
ok, ja sad isto odoh na rošitlj... :)
Systematic Reverse
03-04-2011, 00:18
uiZNtTLAwz8
:)
nije da je vec postano nekih 5 postova prije ;p
bozzomfeeder
04-04-2011, 13:14
KOracetrack #930
Ako je ko za igru i vježbu, po mogućnosti da igra terana, TvT mi je loš..
IGoR_2803
04-04-2011, 13:40
KOracetrack #930
budem te addal dok dođem s posla, ali ja ti igram tossa... :)
Mirogamemasta
05-04-2011, 07:27
The Elder Scrolls VS Starcraft (http://www.g4tv.com/deathmatch/best-franchises-2011/battle/86/starcraft-vs-the-elder-scrolls/)
The Elder Scrolls VS Starcraft
Over at G4TV.com, there is currently a contest between Starcraft and the Elder Scrolls franchise to see which is better.
You do have to sign up (or sign in, if you already have an account) to vote, however.
Bolesno. :D Ja se između ove dvije igre nebih mogao odluciti, tako da cu ostati neutralan.
Iako mi je malo glupo da moras birati između dvije totalno razlicite igre. Koje kriterije uopce da postavim kad su obe igre totalno razlicite, a jednako mi se sviđaju.
Sad sam vidio da ima jos deathmacheva, nije samo između ove dvije igre.Između ostalih bi se lakse odlucio za pobjednika, ali između SC-a i Obliviona...
IGoR_2803
05-04-2011, 10:07
erm... glasam za igru koja je veći klasik... svaka čast elder scrollsu ali starcraft FTW! :friends:
bozzomfeeder
08-04-2011, 23:08
KOracetrack #930
budem te addal dok dođem s posla, ali ja ti igram tossa... :)
Ma može brate, tu sam još očajniji :rotfl:
FaTaL_mRkvA
09-04-2011, 19:04
http://img689.imageshack.us/img689/9203/31061148647176106412120.jpg
majstoro
11-04-2011, 10:27
Kako mi se neda igrati ovu igru sa 1 gb ramom,mogu je ja pokrenuti ali mi prodje 7 minuta za ucitavanje
FaTaL_mRkvA
11-04-2011, 16:46
Znaaam kako ti je. Netreba mi baš 7 min ali i dvije su previše... :(
Jedva čekam da sutra dobijem komp sa amd phenomom x4, 2gb grafičkom i 4gb rama pa napokon pokrenem SC II na ultra^^
IGoR_2803
17-04-2011, 16:52
jučer i danas sam imao winning spree ali ga je neki drznički terran prekinuo malo prije... :(
http://img279.imagevenue.com/loc595/th_055399188_Screenshot2011_04_1717_50_38_122_595l o.jpg (http://img279.imagevenue.com/img.php?image=055399188_Screenshot2011_04_1717_50_ 38_122_595lo.jpg)S
FaTaL_mRkvA
17-04-2011, 17:12
Gj, meni je najviše bilo 6 zaredom :D
majstoro
18-04-2011, 09:15
gj ja jos u practice ligi,kupio igru cim je izasla i 10 dana nakon instaliro(posto sam bio na moru pa dok se vratim kuci)i jos se nalazim u practice :D
inace kakvu vi taktiku za protosse preferirate
Ja uglavnom spamanje zealot-a i onih ko paukova aaaa odkad nisam igro zaboravio sam kako se zovu oni najjednostavniji poslije zealota :D
IGoR_2803
18-04-2011, 09:55
trenutačno imam odličnu taktiku protiv MMM terrana... čak mi je uspjelo i protiv tipa koji je u miks ubacio i par thorova... jučer sam prvi put failao s tom taktikom protiv terrana jer je tip imao previše siegetankova i turtleao je, a ja sam napravio par major propusta...
uglavnom, standardno otvaranje, ali nakon 12 gate nejde cyber nego forge... poslije toga odma jedan cannon... može se napraviti kompletan wall off ali i ne mora... na vrhu rampe 2 ili 3 cannona, i dva sentrya za sprečavanje neko early pusha... prva dva cca na probe, a ostali na armor upgrade... ofc treba i twilight council za charge i starport za phoenixa za slučaj ako frajer ode na bansheeje...
mass chargeloti, 3 armor upgrade i par sentrya za shield i MMM nema šanse...
:)
FaTaL_mRkvA
19-04-2011, 09:20
Ja se još nikad nisam od rusheva branio cannonima, ali mogao bih pobacati par cannona na ulaz da vidim kak će radit protiv marinaca.
EDIT: nisam igrao neko vrijeme, no jel se to meni čini ili svi igraju protosse i protoss je malo op?
majstoro
19-04-2011, 09:22
Ja sam protosse od pocetka igro :D
Nego sta znaci kad pise u guideovima 8/10 suplaja,nemogu nikako skuzit
IGoR_2803
19-04-2011, 09:46
Ja sam protosse od pocetka igro :D
Nego sta znaci kad pise u guideovima 8/10 suplaja,nemogu nikako skuzit
ako ti recimo piše 9/10 pylon znači da radiš pylon kad ti je supply na 9/10...
ako ti piše 12/18 gateway, znači da kad ti je supply na 12/18 radiš gateway...
kužiš?
FaTaL_mRkvA
19-04-2011, 10:51
Ja sam isto od početka protoss. Ono skroz u početku sam bio random da malo vidim sve ali protossi su mi baš bili oduvijek najbolji, i u BW također :D
majstoro
21-04-2011, 15:33
Kome da vjerujem Toshu ili Novi?Nemogu se nikako odlucit,za Tosha se bojim da me ne izda,a Nova mi se ne zeli prikljuciti,dok Tosh oce
FaTaL_mRkvA
21-04-2011, 15:46
Ja sam se odlučio za Tosha. Barem nije žena.
majstoro
21-04-2011, 15:51
Jel te izdo :D
Systematic Reverse
21-04-2011, 17:39
ja sam isto tosha.
nece te izdati.
majstoro
22-04-2011, 17:43
Eto i ja Tosha
a protosse ili zensku?
Mene nekako vuce na protosse al zenska dosta stvari zna :D
Systematic Reverse
22-04-2011, 19:10
ja sam picku odabrao ;p
FaTaL_mRkvA
22-04-2011, 21:03
Ja protosse, nije mi se dalo fajtat protiv njih i izvlačit ekipu, radije razorim sve :D
majstoro
22-04-2011, 21:09
Tako je najbolje
izbjec fajt sa protossima
Najbolje su misije(barem meni)oni u kojoj nemas baze i imas samo date unite,kad sam sa bazom,nikad neznam koga da pravim,sta da radim itd...
Nego kakva je Stacraft 2 situacija u vasim gradovima,ja jos nisam sreo nekoga ko ima sc2,odem u igraonu tamo sc2,ajd kontam malo i da u igraoni igram,kad ono krekirana verzija,nemozes se log out da se prijavis na svoj account nego mozes samo misije...
FaTaL_mRkvA
22-04-2011, 22:13
Kod mene nitko ne igra, samo par frendova iz zagreba, preskupo je to ljudima :/
Mirogamemasta
28-04-2011, 11:02
Malo wallopapera od mene. Korean ghost. :oops:
http://www.pohrani.com/f/3C/6P/1LmfSLIt/staracraft-2-korean-ghos.jpg
http://www.pohrani.com/f/2N/Rs/19zk4uJU/ss1260.jpg
http://www.pohrani.com/f/2u/Ro/2nDyr8oG/starcraft-2-overlord.jpg
http://www.pohrani.com/f/37/3t/1b8UCybA/wallpaper-1007670.png
Zadnji wall nema veze sa SC-om ali svejedno je zakon.
Jel tko igrao u zadnje vrijeme? Ranking sustav mi je čudan, nakon ovog zadnjeg patcha počeo me bacati kao pin-pong lopticu. Svaki meč mi se mijenja rank, gore-dole ovisno o pobjedi/porazu.
IGoR_2803
28-04-2011, 13:02
kad je bio zadnji patch? nisam igrao od petka... :)
Mirogamemasta
28-04-2011, 13:11
Ma davno, Mislim da je bio prije mjesec dana. 1.3.2.
IGoR_2803
28-04-2011, 13:15
Ma davno, Mislim da je bio prije mjesec dana. 1.3.2.
u tom slučaju ne - nemam tih problema koje opisuješ... meni je veći problem što nikako da se maknem iz gold lige... prošli tjedan sam imao faking winning streak, 10 zaredom i ništa... :)
FaTaL_mRkvA
28-04-2011, 13:29
Ma brijem da to nije uvijek povezano s win/lossom nego valjda ima i veze s time kako si odigrao koji game. (možda oni bodovi na kraju itd)
majstoro
28-04-2011, 13:35
Meni je problem da se is prektisa maknem,znam da mogu skipat al kad ocu da odigram sve one practice,i nemogu vjerovat da me jos dobijaju,a taktika mi je uglavnom da researcham warp gate i onda spamam stalkere,zealoteve i ponekog templara
IGoR_2803
29-04-2011, 08:06
ste vidli moguće balance promjene u sljedećem patchu... :shock: igram s tossa i moram priznati da će mi se igra podosta promijeniti...
ali sviđa mi se shorter building time za gateway unitse, ovi arogantni 15-hatch FE zergovi će sad dobro razmisliti prije tog poteza... nema više tako olakog ekspandiranja bez scoutanja... :)
Mirogamemasta
29-04-2011, 08:52
Drago mi je da su smanjili pylon power radius. Iako su cannon pushevi rijetki, ovaj zadnji mi je ostao u gorkom sječanju.
Pylon u daljini, 2 cannon-a do zida a zerglinzi napadaju i daju vision cannon-u da moze pucati. :hangin: Buraz je igrao tossa, a ja terrrana koji se pokušava zbuksati prije nego zerglinzi dođu.
WAR-ELEMENT
29-04-2011, 21:28
Evo sad citam da ce blizzard poceti da kaznjava abjuzere,i da ce se fokusirat u iducem peču da promjene protos 4gate taktiku,zato sto je 80 posto partija pvp skoro potpuno jednako.
FaTaL_mRkvA
29-04-2011, 22:00
Što se uopće može abjuzati? Matchmaking system?
Mirogamemasta
05-05-2011, 17:45
Valjda je mislio na cheatere. Enivej donosim još wallpapera ovdje.
http://www.pohrani.com/f/D/Jz/2lelewVP/wallpaper-1042784.jpg
http://www.pohrani.com/f/U/Zx/3UwsWNgR/wallpaper-531476.jpg
Ovi zergovi su tako slatki najradije bi si uzeo jednog za doma da ga imam. (Mutalisk u ogromnoj krletci :D ).
http://www.pohrani.com/f/35/NC/1RuvcaLp/comic-2011-05-01-large.jpg
FaTaL_mRkvA
05-05-2011, 19:35
Mislim fora su te slike, ali ja nekak to ne bih mogao imati za wallpaper, čudno mi se vide ikone na takvoj podlozi.
Osobno mi za wallpaper jedino valjaju one slike koje se dobe uz windowse po defaultu i nekakve tamnije slike. No tko voli nek izvoli :thumbs2:
Inače, overlord je car :pray: :pray:
Mirogamemasta
05-05-2011, 21:09
Nemam ikone, vec samo par gadgeta na desktopu pa mi to uopce ne smeta. Wallovi mi se mijenjaju svaki dan.
generican
06-05-2011, 21:49
Planiram kupit i počet igrat Starcraft 2. Nikad prije nisam igrao Starcraft, ali sam gledao različite castere (najviše day9, huskystarcraft i totalbiscuita) i razvio sam interes za igranje.
Moje pitanje je slijedeće: isplati li se sada kupiti i učiti igrati? Je li poznato kada će ekspanzija izaći?
FaTaL_mRkvA
06-05-2011, 23:35
Naravno da se isplati kupiti (easy to learn, hard to master), a kolko sam shvatio multiplayer ćeš moći igrati i bez expanzije.
Naravno da se isplati kupiti (easy to learn, hard to master), a kolko sam shvatio multiplayer ćeš moći igrati i bez expanzije.
Nadam se da ce se moci igrati bez expa, kod blizza se nikad ne zna..
Mirogamemasta
07-05-2011, 09:54
Najvjerojatnije hoce. Samo je problem kad se svi prebace na ekspanzije neces imati sa kim igrati.
FaTaL_mRkvA
07-05-2011, 11:58
Ček, misliš da će igrači sa i igrači bez expanzije biti odvojeni u multiplayeru?
Zapravo, ne bih se ni čudio. Ne vjerujem da bi baš toliko puno ljudi kupilo expu(koja će vjerojatno također koštati 450kn) samo zbog singleplayera i priče, većina ionako igra samo multi...
Lord Ragnarok
07-05-2011, 12:34
bice ko wc3
odvojeni igraci sa i bez ekspanzija. tako je receno jos prije neg je izaso sc2
FaTaL_mRkvA
07-05-2011, 14:11
Jel će onda postojat posebne lige za one s expanzijom ili? I znam da se to još nezna, ali što bi expanzija otprilike mogla promijeniti u MP?
Lord Ragnarok
07-05-2011, 14:22
dodati nove unite, zgrade, upgrade.
ako ce bit ko u wc3 imat ce zaseban ranking svaka ekspanzija (valjda, neka to potvrdi neko ko je upuceniji u ovo neg ja)
IGoR_2803
07-05-2011, 14:38
ne vjerujem... IMO multi će ostati nepromijenjen, a expanzija će donijeti novu SP kampanju, koštat će ili isto ili možda nekih 80% cijene prvog nastavka i eventualno ubaciti neki dodatni cool sadržaj mimo MPa... IMHO ofc... :)
FaTaL_mRkvA
08-05-2011, 13:27
Nadam se da će biti tako, ali gledajući u današnje vrijeme ne bih se čudio da sa expom promijene i multi te tako "dodatno potaknu" ekipu da ju kupi.
Mirogamemasta
08-05-2011, 16:53
Ako gledamo šta je bilo prije onda ce se ekipa podjeliti. Pošto ekspanzija dodaje nove unite (SC i Warcraft) a time i nove strategije. Pošto nije fairplay da jedna ekipa ima nove unite, a druga nema ti igraci se nece međusobno miješati i neće moći igrati mečeve jedni protiv drugih.
Ali ako ekspanzija ne pomjeni ništa u vezi MP-a onda naravno nema potrebe za podjelu igrača.
bice ko wc3
odvojeni igraci sa i bez ekspanzija. tako je receno jos prije neg je izaso sc2
Mislim da su rekli upravo suprotno, ali nikad se ne zna.
Mirogamemasta
09-05-2011, 18:30
Uspio sam nešto iščeprkati.
http://www.gosugamers.net/starcraft2/ne ... ate-ladder (http://www.gosugamers.net/starcraft2/news/14646-heart-of-the-swarm-to-have-separate-ladder)
Ako bude ovako kako su rekli cini mi se da ce ekipa koja kupi HotS moci birati na kojoj ljestvici želi igrati. Ako izaberu stari WoL ladder, onda nece imati nove unite i problem riješen.
Mirogamemasta
09-05-2011, 19:13
Blizzard and KeSPA come to an agreement (http://gosugamers.net/starcraft2/news/15528-blizzard-and-kespa-come-to-an-agreement)
One of the harshest IP rights war in the eSPORTS world is finally over. Blizzard Entertainment has come to terms with the Korean eSPORTS Association concerning the broadcasting of StarCraft games.
Blizzard, OnGameNet and MBC Game (the medias broadcasting KeSPA-affiliated BroodWar games) have finally settled their dispute. The TV channels will now be officially licensed by Blizzard to broadcast StarCraft matches by paying the Anaheim company an annual license fee.
The fight over the intellectual property rights seems to be coming to a close.The dispute between Blizzard and Kespa will be settled amicably as of now, and a license contract will be signed shortly.
The scheduled court date on the 13th has been delayed, the reason being the three parties, ongamenet,mbcgame, and Blizzard coming to an agreement.
Three parties are currently discussing the terms for a brighter future of e-sports in Korea. Ongament, and MBCgame will be at liberty to produce and sell starcraft contents, and open starcraft tournaments.
Both tv networks have agreed to give exposure to blizzard with the logo, and the license fee will be given to Blizzard each year, the fee is unspecified at this time.
This is a huge relief for all StarCraft fans who were concerned with the future of their favorite game in the Mecca of eSPORTS. We are yet to see what the KeSPA politics towards StarCraft 2 will be.
Mirogamemasta
12-05-2011, 13:14
Patch 1.3.3 Now Live (http://eu.battle.net/sc2/en/blog/2302993#blog)
StarCraft II: Wings of Liberty – Patch 1.3.3
General
The default hotkey to toggle in-game music on/off has been reverted to its hotkey prior to Patch 1.3.0. The hotkey to display APM in the observer stat panel has been changed as a result.
Balance
PROTOSS
Archon
Now a Massive unit.
Range increased from 2 to 3.
Cybernetics Core
Research Warp Gate research time increased from 140 to 160.
Gateway
Sentry train time decreased from 42 to 37.
Warp Gate unit train times remain unchanged.
Pylon power radius has been decreased from 7.5 to 6.5
TERRAN
Bunker
Salvage resource return reduced from 100% to 75%
.
Ghost
Cost changed from 150/150 to 200/100.
Thor
Thor now has 200 max energy, and starts with 50 energy.
250mm Strike Cannons now cost 150 energy to use (cooldown removed).
ZERG
Infestor
Speed decreased from 2.5 to 2.25
Spore Crawler
Root time decreased from 12 to 6.
Bug Fixes
Fixed an issue where Ghosts could not quickly EMP the same location.
Fixed an issue that allowed players to stack air units when issuing a queued stop command before the units reached the end of their patrol point.
Fixed an issue where unplugging your USB headset while another player was talking to you could cause a crash.
Fixed an issue where the APM statistic could be artificially increased.
Fixed an issue where 3D unit portraits were not animating smoothly at slow game speeds.
Fixed an issue where, when viewing a replay, no text message was displayed when a player left a game.
The Taiwanese hotkey to display/hide the game UI while in Observer mode now works correctly.
Kako me živcira qutati stvari sa SC foruma. Imaju razmake od 3 kilometra. :-x (Još ovdje to dobro izgleda, kad stisnem edit čupam si kosu.)
Moram zaigrati sutra ili u subotu da vidim koliko su se stvari promjenile. Vidim da pokušavaju warpanje ublažiti, a možda se sada više isplati normalno unite trenirati, budemo vidjeli...
Vidim da sa Thorovima ne znaju sta bi napravili. Malo cooldown, malo energy cost. Tak mi je svejedno kad te cannone nikad nisam iskoristio. Ili zaboravim ili ih uopce ne researcham.
Ili uopce ne napravim Thora. :P
Malo su previše zakinuli protosse sada.
FaTaL_mRkvA
12-05-2011, 16:33
+20sec na warp gate = WTF?
I kaj nisu već prije smanjivali pylon power radius? Ili je to bilo najavljivano za ovaj patch?
Mirogamemasta
12-05-2011, 16:50
Nisu prije smanjivali, bila je samo najava. Patch je jucer stupio na snagu.
Mislio sam da su svim T1 unitima smanjili vrijeme izrade, ali se to odnosi samo na sentry. Ništa od normalnog treniraja unita, treba stisnut zube dok warp gate ne bude spreman i deri po starom. :)
IGoR_2803
13-05-2011, 22:39
idu mi na jetra jer je toss u valjda svakom patchu do sada bio najviše nerfan... iako, sviđa mi se ovo s archonom...
To je zbog toga što je u PvP-u bilo previše 4 gate-a :(
IGoR_2803
14-05-2011, 14:10
ma znam, to je apsolutno istina... i osobno mi je PvP uvijek išao na jetra upravo zbog toga... ali u mom slučaju nije baš svaki puta 4gate u PvP u jedino rješenje... ako vidim da mi protivnik ne ide na 4gate onda ne idem ni ja...
Ali mislim da je novi patch dobre stvari donio, vise nema toliko cheesa kao sto je kod 4 gate-a bio slucaj. Gameovi protiv tossa su uvijek zavrsili u 5 min (govorim za sebe, nezz kako je vama bilo). Ja sam uvijek rushao protiv 4 gate tossa, i vecinu gameova dobivao. Sada vidim puno tossova da idu forge, expand i igra je puno zanimljivija kada meč potraje vise od 20 min
Kada dodju ekspanzije, to ce bit samo nova kampanja, multiplayer ce ostati netaknut.
I da, placat ce te masne pare samo za novih 30 misija (ako cete htjet).
Mirogamemasta
15-05-2011, 17:43
Vidim da radiš kod Blizzarda, svaka čast. :bravo:
EU serveri su down jer je novi patch koji je trebao popraviti loadanje rezultata sjebao nešto. Serveri su down od 10.00 jutros.
Još uvijek se ceka fix.
WAR-ELEMENT
25-05-2011, 20:12
Kod mene je danas od trenutka kada sam skino novi patch morao sam čekat po nekoliko minuta da mognem pokrenuti multiplayer partiju.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.