Pogledaj cijelu verziju : Empire: Total War
Stranica :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
megalodon
23-05-2009, 19:58
Isto Skotska,ako se ne varam:D
CRO-Tsar
23-05-2009, 20:02
Pa zašto baš Škotska ??? sry Zaš nemre sve u Londonu ??? Thx na infu !!!
Kaj engleska može postat republika?
ja sam pokušao izazvat revoluciju i kad sam pobijedio u njoj se sam promijenila vladajuća familija i victoria je došla na vlast
CRO-Tsar
23-05-2009, 20:06
Ma posto sam republika i sad moram gledat u ovu novu usranu zastavu, koja je tak ružna.
A, išo sam namjerno izazvat revoluciju, sam da vidim oću li dobit te units-e.
Sad ću nekako probat vratit staru vlast, al neznam dal ću uspjet, previše su zadovoljni s ovom.
Ma posto sam republika i sad moram gledat u ovu novu usranu zastavu, koja je tak ružna.
A, išo sam namjerno izazvat revoluciju, sam da vidim oću li dobit te units-e.
Sad ću nekako probat vratit staru vlast, al neznam dal ću uspjet, previše su zadovoljni s ovom.
Trebaš stati na stranu rebelsa ako hoćeš promijeniti vrstu vlasti.
Thx Durin. A jel znaš možda di se regrutaju blackwatch ???
Mislim da su isto u Edinburghu, u najvišem stupnju baraka.Razlog je taj što su to škotske regimente.
Zanimljivo je da se Greneri, koji se sastoje od hrvatskih i srpskih vojnika koji dolaze iz Vojne krajine (za Austriju) mogu tako regrutirati samo u Hrvatskoj.
CRO-Tsar
23-05-2009, 20:08
Nisam to znao. Ak ja sad s Englezima osvojim ZG, oću moć regrutat te grenadiere ???
kak izgleda zastava engleske republike? Jel možeš stavit ss
Ja nisam vidio te grenere
CRO-Tsar
23-05-2009, 20:09
Stavit ću ss poslje.
Zastava je ružna, uglavnom.
(kak se uopće uzme ss)
Nisam to znao. Ak ja sad s Englezima osvojim ZG, oću moć regrutat te grenadiere ???
Grenzere može regrutirati samo Austrija.
Ja sam stao na stranu rebelsa u revoluciji
CRO-Tsar
23-05-2009, 20:12
Ja sam stao na stranu rebelsa u revoluciji
Neš si zajebo.
Evo ti ss:
http://www.imagesforme.com/out.php/t506283_etw.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/506283_etw.jpg)
CRO-Tsar
23-05-2009, 20:24
Užasna je zastava
Da !!! smeće
Imali ste pravo za one units-e, regrutaju se samo u Škotskoj na najvećem levelu military akademije. thx
i švedska republikanska zastava je ogavna
http://www.imagesforme.com/out.php/i506299_norwayrepublic.png
ova lijeva je republika
CRO-Tsar
23-05-2009, 20:37
i švedska republikanska zastava je ogavna
http://www.imagesforme.com/out.php/i506299_norwayrepublic.png
Da znam, kad sam igro sa Švedskom probo sam postat republika i kad sam vidio zastavu, odmah sam se vratio na monarhiju.
Francuska republikanska zastava mi je najljepša
Jel zna netko kak se replayi gledaju
Praetorians
23-05-2009, 21:48
Odes pod play battle i tamo imas viev replays. Kak izgleda francuska republikanska zastava?
kao njihova današnja zastava
Nklognito
24-05-2009, 10:52
Skužio sam da u igri ima grad Port Royal, a taj je grad potonuo 1693
Igra započinje u 19. stoljeću. Osim toga kako može cijeli grad potonut
počinje u početku 18 stoljeća tj. 1700. godineSAk cemo bit tocni to je zadnja godina 17.st. :)
Nklognito
24-05-2009, 10:55
Nice. 8)
Inace, jucer kako sam igrao kampanju situacija na mapi je postajala sve zanimljivija. Naime, na kraju sam ipak objavio rat Poljskoj sto je povuklo posljedicu da sam morao ratovati s Rusijom(saveznici Poljske), al sam si prije jos osigurao sjevernu granicu tako da sam napravio saveznistvo s Prusima, koji su mi pomogli potuci Poljake. Na kraju su Poljaci ostali na jednoj provinciji i ipak ih nisam skroz potukao, nego sam ih prisilio na protektorat, korisniji su mi tako. Rusima sam poslao poklon vrijednosti 5000 zlatnika da se "iskupim" za rat te sam obnovio saveznistvo s njima. Tako, istok je bio miran, pa sam se odlucio obracunat s Venecijom. Osvojio sam Veneciju, al ona je imala jos Grcku pod vlascu te jos moram osvojiti Atenu, sto bas nece biti lako. Također u ratu s Venecijom, morao sam se i na moru pripremiti posto su imali dosta jaku flotu. Ove pomorkse bitke s njima su stvarno bile posebno iskustvo. Jedva cekam da dođem do onih jos jacih jedrenjaka 8) I tako, u ratu s Venecijom, mi je jos Spanjolska objavila rat koja ima veliki utjecaj u Italiji. Bit ce vrlo zanimljivo, ceka me jos teskih pomorskih bitaka...Sve u svemu, i dalje uzivam
Kak su ti pomogli u ratu? Meni svi saveznici nikad nisu poslali vosku na protivnika za pomoc ili sl... :nonono: Ja igram sa prusima i osvojio sam poljsku i balkan, sad idem na italiju, a strah me ovih nizozemaca, oni su zauzeli francusku i rhineland u svakom gradu imaju punu vojsku i jos grad okruzuju 2 pune vojske :o
Meni saveznici pomažu samo kad se slučajno nađu tamo di se ja pripremam boriti. Već sam prije rekao da su najbolji saveznici Perzijanci. Oni su jedini koji su mi slali vojsku u pomoć.
megalodon
24-05-2009, 11:13
Da,Holandjani osvajaju Francusku,vecu nerealnost nisam vidio odavno :(
Da,Holandjani osvajaju Francusku,vecu nerealnost nisam vidio odavno :(
To i je čar Empire : Total Wara, sam krojiš povijest.
Inače, Perzijanci i saveznici... neovisno je koja država, AI je u suštini zapravo isti za svih uz male preinake vezane uz poziciju na mapi koju trenutni imperij ima.
No ovaj 1.2 patch je ispravo dosta stvari vezan uz alliance i AI.
megalodon
24-05-2009, 13:21
Ajde,reci mi,kako moze Holandija,trgovacka i relativno pacifisticka zemlja sa u to vrijeme mozda 5 miliona ljudi,osvojiti Francusku,najvecu silu tog doba,sa ogromnim bogatstvom,kolonijama,vojskom i 30+ miliona ljudi.To je cista nerealnost ove igre,i da,cjepidlaka sam i smeta mi:D
Deadwalker
24-05-2009, 13:31
e kako se u ovoj fakin igri moze taktizirat, nevjerojatno :pray: . Naime, imao sam jednu zanimljivu pomorsku bitku. Ja sam imao 4 troma velika jedrenjaka sa 74 topa svaki, dok je neprijatelj imao 8 malih brodica sa otprilike 10-ak topova po brodici. Sta se desilo? Vjetar mi nije isao na ruku i moji jedrenjaci su se jedva kretali dok je neprijatelj sa svojim malim i vrlo agalinim brodicama uspio potopiti moja 2 velika jedrenjaka. Na kraju sam uspio dobiti bitku kada sam jedrenjake doveo "niz vjetar", al ono, stetu koju su mi napravile protivnicke brodice samo zato jer su imale povoljan vjetar...ma :pray:
Inace, stvarno neznam kako bi se mogao vratiti vise na neki stariji TW naslov. Ova igra toliko owna prijasnje nastavke da je to za ne povjerovat. Oke, sada bi bilo lijepo kada bi recimo dobili Rome 2, samo sa ovakvom kompleksnoscu igre kakvu ima Empire
Ajde,reci mi,kako moze Holandija,trgovacka i relativno pacifisticka zemlja sa u to vrijeme mozda 5 miliona ljudi,osvojiti Francusku,najvecu silu tog doba,sa ogromnim bogatstvom,kolonijama,vojskom i 30+ miliona ljudi.To je cista nerealnost ove igre,i da,cjepidlaka sam i smeta mi:D
Pa možda su imali briljantnog generala, nizozemskog napoleona, koji je u stanju pobijedit brojniju i nadmoćniju vojsku
Pa tu je igrač da nerealno napravi u realno. Ipak se radi o igri, u tome i je bit!
Ako ćemo o realnosti, kako je jedan slikar u samo 10 godina zemlju koja je iz 1. svjetskog rata izašla kao težak gubitnik pretvorio u najmoćniju silu od 1939. do 1945. koja je pokorila gotovo cijelu Europu?
Kako su mongoli koji su zapravo bili barbari na konjima pokorili gotovo sve na što su bacili oko?
Kako je HV pobjedila u nedavnom ratu 3. svijetsku silu ( JNA) i četničke terorističke jedinice?
Kako ovo, kako ono...e pa u tome i je stvar, da nekad nije sve baš kako je zapisano u teoriji, nego ishod ratovanja ovisi o mnogim varijablama.
Opet naglašavam, nije cjepidlačenje nego je to čar Empire : Total Wara.
Neznam zašto uopće povezuješ činjenice iz stvarnog svijeta (pacifistička zemlja, 5 milijona stanovnika) s igrom pošto to baš i ne drži vodu. Cilj je da se zabaviš stvarajući imepriju iz jedne male zemlje kao što je npr. Nizozemska.
Eto to ti je moje mišljenje, uživaj u igri i ne zamaraj se takvim stvarima :thumbs2:
Deadwalker
24-05-2009, 18:03
Upravo to sto kaze Reiko. Igre su tu da se malo maknemo od stvarnosti a i u njima cesto mozemo izvoditi stvari koje inace u stvarnosti nebi vjerojatno funkcionirale...Npr, ja sam sada s Austrijom osvojio gotovo cijelu Italiju i sjevernu Afriku kako bi mogao na Sredozmlju ostvarit pomorsku dominaciju i imati cim bolji protok robe sa Amerikom i Indijom. Prije 250 godina Habsburska monarhija je muku mucila s Osmanlijama i samo osvajanje Beca su sprijecili Hrvati. Hm, ocito sam ja bolji vladar kada sam osvojio cijeli Balkan u svega 4 godine... 8)
Problem je što total war reklamiraju kao ultrarealističan i autentičan naslov a, on to nije.
Deadwalker
24-05-2009, 18:59
kako ne? Bitke u kojima na ishod utjece apsolutno sve: teren, vrijeme, umor i iskustvo jedinica, strah, iskustvo generala itd. te kampanja u kojoj je vjerno docaran odnos snaga u vrijeme koje se desavanja radnja te razne povijesne licnosti i događaji. Eto, prije par turnova mi je preminuo poznati talijanski skladatelj iz tog razdoblja. 8)
A ovo da neka slabija i manja drzava pobjedi jacu je cisto stvar AI koji funkcionira gotovo isto za sve drzave, uz male preinake za svaku, ovisno o polozaju na mapi i ceka povoljan trenutak za napad... :wink:
megalodon
24-05-2009, 19:10
Dosadno mi je pa cu odgovorit:D
Ako ćemo o realnosti, kako je jedan slikar u samo 10 godina zemlju koja je iz 1. svjetskog rata izašla kao težak gubitnik pretvorio u najmoćniju silu od 1939. do 1945. koja je pokorila gotovo cijelu Europu?
Njemacka je imala ogromno ljudstvo,ogromne sirovine,zelju za osvetom i covjeka koji je iskoristio trenutak.Tezak gubitnik,da,na bojnom polju,ali nije izgubila toliko da bi je obogaljilo.Francuska je generalno vise izgubila u WWI nego Njemacka.
Kako su mongoli koji su zapravo bili barbari na konjima pokorili gotovo sve na što su bacili oko?
Koristili su novi sistem ratovanja,od malena su bili obuceni strijelci,bili su nomadi,nisu imali dom i nisu imali interesa razvijati poljoprivredu i zanatstvo,jedini cilj im je bio rat i plijen.Ako pratis kroz istoriju varvari su cesto rusili ekonomski i socijalno daleko razvijenije zemlje.Uostalom,ti Mongoli su porazeni nekih 300 godina kasnije,kad su se naselili na neka osvojena podrucja.
Kako je HV pobjedila u nedavnom ratu 3. svijetsku silu ( JNA) i četničke terorističke jedinice?
Pa lol,i Hrvatska je bila dio te 3. svjetske sile,i borili su se za odbranu domovine,dok se vecina JNA borila zato sto ih je neki retaj slao da ubija ljude koji su mu bili braca do prije godinu.No ajmo radje ne pricat o tome,ni ja ni ti nemamo pojma kako je to bilo:D
Ja kazem da cjepidlacim,okej,ali smatram da nisu iskoristili potencijal koji je igra imala.Da su sredili malo AI,kampanja bi bila donekle zanimljiva,ali jebiga,meni strasno smeta da Holandija osvoji pola Evrope:D
Deadwalker,da si igrao neke Paradoxove igre,vidio bi kako je to predstavljeno i koliko je nerealno i tesko osvojiti sa malom zemljom Evropu.
Deadwalker
24-05-2009, 19:20
Da su sredili malo AI,kampanja bi bila donekle zanimljiva,ali jebiga,meni strasno smeta da Holandija osvoji pola Evrope:D
kod mene to nebi proslo, pokorio bi ja holandiju prije nego li bi imala vise od 2 pokrajine. Na mojoj strateskoj mapi jedino ja smijem imati vise od pola Europe :P
I stvarno mi nije jasno kaj tolko serete po igri. Ono, definitivno najbolji TW do sada i tu sad vas jebe kaj neka holandija je osvojila previse pokrajina, bemu, to je samo igra i nemora biti onako kak je bilo zapravo u povijesti...
e dečki, to vam je stvar samo voljnog momenta (kak bi rekao moj trener). -hrvatska i jna- što se tam nekom srbinu je** za hrvatsku i želi li dati život za nju, dok će hrvat jurišat za domovinu i nabost ga na bajunetu :hangin: (bez uvrede srbima). mongoli- stvar morala- što češ ti napravit kad na tebe juriša 20000 konjanika, a svi do jednog nekulturne seljačine :D (bez uvrede mongolima) pa se deru u sav glas. ima puno faktora u bitkama- ne samo ljudstvo i oprema
o hitleru neću ni pričat(i samo da se zna, slikar je čovijek koji DOBRO slika)
Praetorians
24-05-2009, 21:31
Problem je što total war reklamiraju kao ultrarealističan i autentičan naslov a, on to nije.
Kako nije realan????? o borbama necu ni pricat. Sta ima veze ko koga osvaja u kampanji sa realnosću??? JeS ti uopce igrao etw.
Arbiter of Change
24-05-2009, 21:38
Budući da iz nekog razloga ne mogu citirati Insertov post (komično zapravo (http://www.imagesforme.com/show.php/508392_Capture.JPG)), samo da kažem--- odakle ti to da je E:TW uber realističan? I od kada realistično odgovara povijesno točnom? Koliko se ja sjećam, TW se diči borbenimSrealizmom (više-manje), a ne igranjem interaktivne povijesti skupljene iz nekog udžbenika.
Deadwalker
24-05-2009, 22:07
Budući da iz nekog razloga ne mogu citirati Insertov post (komično zapravo (http://www.imagesforme.com/show.php/508392_Capture.JPG)), samo da kažem--- odakle ti to da je E:TW uber realističan? I od kada realistično odgovara povijesno točnom? Koliko se ja sjećam, TW se diči borbenimSrealizmom (više-manje), a ne igranjem interaktivne povijesti skupljene iz nekog udžbenika.
covjek je sve rekao... :bravo:
Dosadno mi je pa cu odgovorit:D
[quote]
Njemacka je imala ogromno ljudstvo,ogromne sirovine,zelju za osvetom i covjeka koji je iskoristio trenutak.Tezak gubitnik,da,na bojnom polju,ali nije izgubila toliko da bi je obogaljilo.Francuska je generalno vise izgubila u WWI nego Njemacka.
Koristili su novi sistem ratovanja,od malena su bili obuceni strijelci,bili su nomadi,nisu imali dom i nisu imali interesa razvijati poljoprivredu i zanatstvo,jedini cilj im je bio rat i plijen.Ako pratis kroz istoriju varvari su cesto rusili ekonomski i socijalno daleko razvijenije zemlje.Uostalom,ti Mongoli su porazeni nekih 300 godina kasnije,kad su se naselili na neka osvojena podrucja.
Pa lol,i Hrvatska je bila dio te 3. svjetske sile,i borili su se za odbranu domovine,dok se vecina JNA borila zato sto ih je neki retaj slao da ubija ljude koji su mu bili braca do prije godinu.No ajmo radje ne pricat o tome,ni ja ni ti nemamo pojma kako je to bilo:D
Ja kazem da cjepidlacim,okej,ali smatram da nisu iskoristili potencijal koji je igra imala.Da su sredili malo AI,kampanja bi bila donekle zanimljiva,ali jebiga,meni strasno smeta da Holandija osvoji pola Evrope:D
Deadwalker,da si igrao neke Paradoxove igre,vidio bi kako je to predstavljeno i koliko je nerealno i tesko osvojiti sa malom zemljom Evropu.[/quote:2qpuvfwq]
Hrvatska nije bila dio te 3. vojne sile jer su ljudi koji su bili u JNA prešli ili u HV, HVO ili su pobjegli ili otišli nešto drugo raditi. Jeidno što je Hrvatska bila "dio" je da su građani Republike Hrvatske 50 godina ulagali u vojnu silu i opremu JNA , da bi se onda tim oružjem pucalo po njima.
Inače samo sam ti htio reći da je puno stvari moguće, ovo što sam ti ja naveo nije bilo uber uber nemoguće, no nemozes mi tvrditi da se očekivalo da će jedna pogažena i razrušenja Njemačka 1918. u roku 10-15 godina stati na noge kao jedna od najvećih sila na svijetu.
Znači, sve ovisi o više varijabli, sve je moguće - postotci su relativni ali su prisutni, a to je još više izraženo u igri.
Složio bi se s DeadWalkerom koji je potvrdio ono što sam rekao - radi se o igri, bit je da imaš mogućnost napraviti nešto "NEMOGUĆE". Bilo bi glupo da te limitiraju nečim zar ne?
Indiana Jones
25-05-2009, 09:57
igra stvorena da ju sami caramo
Igra je zakon al kad igram grand campaign onda poludim one turnove od cpu-a, ono 10405 drzava mora radit svaka svoj potez, cak i kad iskljucim cpu moves isto. I ne, nemam spor komp.
Deadwalker
25-05-2009, 11:05
meni ne traje predugo turn. Iskljucio sam following AI movements i to ide ok... :o
ja sam odavno prestao igrat kampanju, do 88. godine sam osvojio europu, i imao sam toliko vojske i para(oko milju i po) i više jednostavno nije bilo zanimljivo, sam skupiš vojsku od 3000 ljudi u 2 turna i pokoriš naciju. a isponova mi se nada igrat, pa se vračat u kameno doba bez fire drillova itd.
e,da, sam bi još pitao, ak netko zna, ima li veze na koji sam se server prijavio na steamu(recimo njemačka) sa tim protiv koga igram na multyplayeru. Na multyju ima puno švaba, šveđana, žabara, poljaka i britanaca, al do sada nisam vidio ni jednog amera, kanađanina, nikog iz j. amerike, azije. jel to ima veze s kontinentom
megalodon
25-05-2009, 13:56
Inače samo sam ti htio reći da je puno stvari moguće, ovo što sam ti ja naveo nije bilo uber uber nemoguće, no nemozes mi tvrditi da se očekivalo da će jedna pogažena i razrušenja Njemačka 1918. u roku 10-15 godina stati na noge kao jedna od najvećih sila na svijetu.
Zapravo,brijem da je jedan francuski general rekao za Versajski mir da to nije mir,vec da je to primirje na 20 godina.Naravno,nisu svi ocekivali to,svakako.
I slazem se,nema smisla da se igrac onemoguci,ali ima smisla otezati mu to dovoljno da se pomuci.Ja sam upalio ETW,igrao Prusku 5 godina,onda poceo sa Holandijom i osvojio Flandriju i Francusku za 5 turnova.I to na najtezem:D
meni ne traje predugo turn. Iskljucio sam following AI movements i to ide ok... :o
Ma jesam, i ja isto al ono, kaj nisu mogli nes smislit a ne da cekam sve zemlje koje sudjeljuju da naprave turnove. I to neko vrijeme koje traje, tih par sec ili kolko vec ubija u pojam xD
>DuDi<
25-05-2009, 16:24
savršenstvo ne postoji, ali tw je svakim nastavkom sve bliže onoj famoznoj ocjeni 100/100.
Svake večeri ima da se pomolimo za sve (ne)dobro na ovom svijetu i TW. Ugl, čitam ovu temu i vidim da se ugl sve reklo o etw, al zanima me što mislite o modu za m2tw:call of warhammer. to je jedini razlog sto još drzim m2tw na hdd :D i third age isto. hh
link za trailer oamo.. UEWHQP7jksk
Ima tema medieval 2 total war
Praetorians
25-05-2009, 17:09
savršenstvo ne postoji, ali tw je svakim nastavkom sve bliže onoj famoznoj ocjeni 100/100.
Svake večeri ima da se pomolimo za sve (ne)dobro na ovom svijetu i TW. Ugl, čitam ovu temu i vidim da se ugl sve reklo o etw, al zanima me što mislite o modu za m2tw:call of warhammer. to je jedini razlog sto još drzim m2tw na hdd :D i third age isto. hh
link za trailer oamo.. UEWHQP7jksk
Ja osobno ne volim modove koji mi totalno promijene tematiku igre pogotovo mtw 2
>DuDi<
25-05-2009, 17:46
Ima tema medieval 2 total war
da to je taj third age.
tw je za ciljanu publiku, nije za svakoga tko se naziva gejmerom, a modovi su još dodatno "specifičniji". m2tw:third age mode je zbilja kvalitetno napravljen, možda da su malo ipak promijenili animacije kretanja orki i takvih stvorova jer su oni samo zamijenili modele i ostavili isti kalup animacije. vjerujem da ce i call of warhammer biti napravljen na isti način.i neka bude, ja ću ga zasigurno igrat.
kad sam se već dotako tih animacija, m2tw me ubijao u pojam sa 2 animacije umiranja vojnika od strijela. al nasuprot tomu, predobre su mi bile animacije last hita kod recimo nekog heavy axmena ili pikemena, ili nekog swordsmana. Ja sam zbog takvih stvari kupio čeljust s poda svako malo. Motion capturing je jako dobro iskorišten u etw-u i fala ca-u zbog toga. Ne igram ga previše jer mi ne odgovara razdoblje. Ali nadam se da ce i slijedeci tw za kojeg vjerujem da ce biti rome 2:tw biti napravljen sa isto tako puno različit animacija i eye candiesa koji jako podižu igrivost.
jel misli neko odgovorit na moje pitanje sa prošle stranice ili nitko ne zna
dudi, mod koji je za neku igru komentiraš na temi od te igre.
Ova tema se zove Empire Total War a taj je mod za igru medieval
>DuDi<
25-05-2009, 20:58
dudi, mod koji je za neku igru komentiraš na temi od te igre.
Ova tema se zove Empire Total War a taj je mod za igru medieval
je u pravu si, nisam mislio skretat s teme, sam sam htio reć kako je empire donio po meni najviše tih eye-candiesa do sad u tw serijalu, m2tw sam sam uzeo za usporedbu. znam još kad sam skinuo demo etw-a i vidio kako vojnik koji biva pogođen dok trči pada u tom smjeru, ili da nisam prve 2-3 min skužio ponavljanje animacija sam ostao Pufff. ma predobra stvar
megalodon
26-05-2009, 19:08
Sad nesto gledam,po kojoj umobolnoj logici kreatora moze Rusija imat iste uniforme kao Engleska?Osim boje.I kako moze sva milicija bit ista,pa jebemu,nece austrijska milicija biti ista kao engleska,i nece svi imat iste kapice,i nece sva konjica bit ista,etc.Uglavnom,ova igra mi je svakim danom sve veci i veci fejl:(
Pa u tom razdoblju su sve vojske bile više-manje jednake.
megalodon
26-05-2009, 19:45
Da,ali je bilo ogromne razlike u uniformama i slicno.
Pa nemože sad za svaku naciju drugu uniformu
Praetorians
26-05-2009, 21:04
U 18 stoljecu su uniforme bile iste jedino se je razlikovala boja.
po logici CA...
megalodon
26-05-2009, 21:39
Vidim da poznajes istoriju.
Trazio bih sad slike,ali mi je muka,i definitivno se nisu razlikovale samo po boji.Uostalom,kako je moguce da je austrijska milicija imala istu,ali istu uniformu kao ruska,recimo,ili engleska?I svi imaju iste kape,iste slemove,etc.
Praetorians
26-05-2009, 21:45
Vjeruj mi poznajem povijest dovoljno dobro. Pogotovo me zanimaju uniforme. To me zanima otkad znam za sebe i dosta to proucavam. I opcenito volim povijest a sve je pocelo sa drustvnom igrom rizik.
King tiger
26-05-2009, 21:48
jest, svi su imali ugovor kod Varteksa.
za svaku naciju radit druge uniforme je zahtjevno i previše bi trebalo CA-u da ovu igru dovrši
Ovo nije tema o domovinskom ratu.Par postova je maknuto.
Ovo nije tema o domovinskom ratu.Par postova je maknuto.
zašt si maknuo moj post, nije imao veze s domovinskim ratom
CRO-Tsar
27-05-2009, 18:18
Je, stvarno je dosadno gledat iste uniforme i potpuno istu vojsku s istim imenima. To mi je koda uvijek igram s istom državom, al mijenjam zastave i boje tih uniformi. To je sranje. Svaka nacija bi trebala imati svoje uniforme i svoju vojsku, kako je i bilo zapravo. Npr. austrijski grenediersi nisu bili niti slični ovim engleskim, a o uniformi da i negovorim. To je taj dio koji čini igru brzo dosadnom. Osjećaš se da uvijek imaš sve isto, s kojom god državom igro. To je CA loše napravio i to mu je veliki minus.
Po meni u igri ima premalo jedinica i vrsta vojske. Trebalo bi biti puno više. Najviše od svih jedinica me živcira milicija, jer takva milicija nikad nije postojala i imaju jako ružne uniforme. Meni se ovo razdoblje igre jako sviđa, a pogotovo nacije i njihove uniforme te vojne jedinice, što bi ovoj igri dalo jedan veliki plus, al da se mene pita dobila je minus.
Igra mi je već dosadila i neda mi se igrati jer uvijek gledam u isto, al u različite boje.
Da se mene pita, trebali su svakoj naciji napravit njihovu originalnu vojsku, koja nebi bila ista kao od neke druge nacije i njihovu originalnu uniformu koja nebi bila ista kao od neke druge nacije. To bi bilo jako zanimljivo.
Što se tiče samih vojnih jedinica u igri ih je premalo. Nema se baš neki veliki izbor. Trebalo bi biti bar duplo više.
Sve ostalo je ok (osim Ai-a koji je glup), al to nije ništa i nečini igru zanimljivom ako glavni dio nije napravljen kako treba, a taj glavni dio je ono što gledamo gotovo cijelo vrijeme u igri, a to je vojska i njihove uniforme.
Sad imaju priliku da to isprave s nekim etw nastavkom, ali oni sigurno ni neznaju da se nama igračima to nesviđa (preporučam im da dođu na naš forum), pa mislim da neće niš ni slično ovom što sam reko napraviti. Čak neće ni AI pošteno popravit, al evo probati ću, da se nadam najboljemu.
Nadam se da će :ekipa: biti zadovoljnija slijedećim nastavkom, ja isto !!!
Ak ne naprave to u skoroj budućnosti kako treba onda ih treba :hangin: . (ma šalim se...lol)
za svaku naciju radit druge uniforme je zahtjevno i previše bi trebalo CA-u da ovu igru dovrši
Nebi, tam radi stotine, možda tisuće ljudi, pa bi, mislim u istom ovom roku napravili igru po ovim očekivanjima.
Arbiter of Change
27-05-2009, 18:34
Wow... a nikome ne smeta što svi u odredima imaju ista lica.
CRO-Tsar
27-05-2009, 18:36
Wow... a nikome ne smeta što svi u odredima imaju ista lica.
To je isto jedan shit. Vidim da su igru što se tiče vojnika i nacija napravili preko kur**. Trebali su se više potruditi.
možda u ekspanziji ili u nekom od sljedećih pečeva
Indiana Jones
27-05-2009, 20:12
off.... man utd gubi 1 0 :shock:
Slazem se tsar da zbog toga brzo dosadi nazalost to je istina, ali neigraj je mjesec 2 vjeruj zazelit ces je se tako sam i ja nisam igrao i onda nedavno opet poceo...
Ja smatram da vi kada kažete "igra mi je već dosadila" radite jednu veliku logičku pogrešku-igra je izašla prije dva mjeseca, a i vidim da neki koji se na to žale igraju igru "već" najmanje mjesec dana.
Ja sam, s druge strane baš primjetio da vojnici imaju različita, a ne ista lica, da vojnici osim specijalnih jedinica imaju vrlo sličan kroj uniformi iz različitih nacija (iako ne isti) tako da CA niti nije previše pogriješio što se tiče povijesne točnosti uniformi.
megalodon
27-05-2009, 22:17
Ja sam, s druge strane baš primjetio da vojnici imaju različita, a ne ista lica, da vojnici osim specijalnih jedinica imaju vrlo sličan kroj uniformi iz različitih nacija (iako ne isti) tako da CA niti nije previše pogriješio što se tiče povijesne točnosti uniformi.
Ti naravno kapiras da su oni napravili identicne milicije za sve evropske drzave,i identicnu pjesadiju,i identicnu konjicu,kao i to sto u early periodu nemas konjice osim neke milicije,sto je nerealno.Ocigledno im je bilo previse dosadno i busaju se u prsa svojom slavom,zadnja igra koju su napravili da nije nazadovala donekle je Rome Total War.
Daj durine, pogledaj recimo regimentu grenadira. Svi imaju iste face i jednaku bradu. Samo možda zapovjednik regimente, banner carrier i glazbenik imaju različit izgled.
Kao prvo TW nije igra za gledanje faca vojnika ili njihovih brada, a kao drugo da bi izbjegli pojavu istih faca u borbi trebalo bi se izmodelirat par tisuca lica sto je bezvezno bacanje novaca. Poceli ste trazit dlaku u jajetu i sve samo cekam da netko pocne gledat u medunozja vojnika da bi mogo konstatirat da svi imaju jednakog :roll:
CRO-Tsar
28-05-2009, 06:29
Već sam bio presto igrat na jedno vrijeme, pa sam je se opet zaželio. Tak igram 2 tjedna pa pauza, pa opet 2 tjedna....
Inače mi je dosadna.
Deadwalker
28-05-2009, 10:19
Kao prvo TW nije igra za gledanje faca vojnika ili njihovih brada, a kao drugo da bi izbjegli pojavu istih faca u borbi trebalo bi se izmodelirat par tisuca lica sto je bezvezno bacanje novaca. Poceli ste trazit dlaku u jajetu i sve samo cekam da netko pocne gledat u medunozja vojnika da bi mogo konstatirat da svi imaju jednakog :roll:
potpis na receno...jesus, ovakvo pljuvanje po naslovu nisam vec dugo vidio i to radi totalnih gluposti. Opet spamate temu bezveze. IMATE PLJUVACNICU
Praetorians
28-05-2009, 11:31
potpis na receno...jesus, ovakvo pljuvanje po naslovu nisam vec dugo vidio i to radi totalnih gluposti. Opet spamate temu bezveze. IMATE PLJUVACNICU
:pray: e tak je :boohoo:
megalodon
28-05-2009, 13:24
:roll:
Ne pricam o facama,pricam o uniformama.Pogledaj malo.Onda,jedinice.Svaka zemlja ima identicne.Nije bas da ima 150 zemalja glavnih u igri pa da nisu mogli napravit.Ne,to se ne zove bacanje para,to se zove pravljenje igre.A oni su bili lijeni.
Ne znam koji kurac vi ocekujete,ovo je tema o igri,i imam pravo pljuvati po njoj.Trebamo se sad kao pretvarati da su napravili nesto veliko,a zapravo su samo dodali malo animacija i blago prepravili endzin MTW2.
Nklognito
28-05-2009, 13:46
Nije istina, Empire je definitivno najbolji dio serijala, po meni cisti masterpice. :pray: :pray:
Dobro ti je reko da bi to bilo preskupo, ja to nebi nazvao ljenošću jer se nalazimo u vremenu globalne ekonomske krize pa nema bas prevelkog smisla bacat novac na gluposti poput drukcijih faca :nonono: jedino sta su mogli jos napravit je, malo drukcije uniforme za velike nacije. Sam se u tome slazem sa ovim pljuvanjem. 8)
evo, otvorio sam temu u pljuvačnici :(
Nklognito
28-05-2009, 13:53
:bravo:
Nklognito
28-05-2009, 13:54
lol sad tek vidim pridruzio sam se malo prije dva mjeseca poslje tebe :D
Praetorians
28-05-2009, 14:47
Uniforme su bile iste u 18 stoljecu razlikovali su se samo po boji i nekim sitnim hebenim detaljima. Ako ocete razlicite rase igrajte hebeni warhamer, warcraft i ta sranja koja se nazivaju strategijama total war pustite na miru jer ta igra nije za vas :killyou:
megalodon
28-05-2009, 14:55
Imas temu u pljuvacnici,pa tamo brani igru.
Nklognito
28-05-2009, 16:21
Uniforme su bile iste u 18 stoljecu razlikovali su se samo po boji i nekim sitnim hebenim detaljima. Ako ocete razlicite rase igrajte hebeni warhamer, warcraft i ta sranja koja se nazivaju strategijama total war pustite na miru jer ta igra nije za vas :killyou:S Dobro receno! :thumbs2:
ScorpiuS
28-05-2009, 17:04
Uniforme su bile iste u 18 stoljecu razlikovali su se samo po boji i nekim sitnim hebenim detaljima. Ako ocete razlicite rase igrajte hebeni warhamer, warcraftSi ta sranja koja se nazivaju strategijama total war pustite na miru jer ta igra nije za vas :killyou:
To su sve ODLIČNE strategije, ali drugog oblika. A ako se ti usudiš reć da je Warcraft sranje budi spreman da ti kuću/stan/kontenjer opsjednu tisuće geekova iz cijelog svijeta!
CRO-Tsar
28-05-2009, 17:50
Uniforme su bile iste u 18 stoljecu razlikovali su se samo po boji i nekim sitnim hebenim detaljima. Ako ocete razlicite rase igrajte hebeni warhamer, warcraftSi ta sranja koja se nazivaju strategijama total war pustite na miru jer ta igra nije za vas :killyou:
To su sve ODLIČNE strategije, ali drugog oblika. A ako se ti usudiš reć da je Warcraft sranje budi spreman da ti kuću/stan/kontenjer opsjednu tisuće geekova iz cijelog svijeta!
Tu se radi o ukusu igrača, nemoramo se vrijeđat zbog toga.
Praetorians
28-05-2009, 17:51
U pravu si.
Uniforme su bile iste u 18 stoljecu razlikovali su se samo po boji i nekim sitnim hebenim detaljima. Ako ocete razlicite rase igrajte hebeni warhamer, warcraft i ta sranja koja se nazivaju strategijama total war pustite na miru jer ta igra nije za vas :killyou:
Želiš reći da je "Empire: Total War" superkompleksna strategija koju mogu svladati samo odabrani poput tebe?
Inače, mi se ovdje ne vrijeđamo i ne svađamo već raspravljamo iznoseći argumente.
CRO-Tsar
28-05-2009, 19:04
Ajd dost o teme. Nego, našo sam jedan super mod, doda nekoliko units-a, poboljša ostale units-e, doda novu glazbu i screenove u igru i otključa neigrive narode. Stvarno cool mod. Zanimljivo je npr. da su napravili da npr. ak ima 120 ljudi u jednom line infrantri units-u, tolko ima i grenadiersa i svi su poboljšani, imaju bolji range.....
jedino mi se nesviđa to kaj za line infrantry i slične units-e treba čekati 2 turna da se naprave, al ostalo je sve ok.
Deadwalker
28-05-2009, 19:07
daj nabaci link za download
meni ne želi pokrenut, veli da ne može naći d3dx9_40.dll, može mi netko poslati svoj?
Jel vi vojsku držite samo u glavnom gradu neke provincije ili u svakom gradu u provinciji držite po malo
Deadwalker
28-05-2009, 20:27
je pretezito drzim svu vojsku u rubnim provincijama i ako slucajno netko upadne u moj teritorij, mogu ga odmah lijepo "docekat"
megalodon
28-05-2009, 20:35
meni ne želi pokrenut, veli da ne može naći d3dx9_40.dll, može mi netko poslati svoj?
http://www.dll-files.com/
http://www.dll-files.com/
hvala, lifesaver si. :D
a i korisna stranica, očito.
ScorpiuS
28-05-2009, 21:20
Ako ti fali bilo koji .dll samo guglaj njegovo puno ime i naći ćeš download tog fajla sa te stranice.
Praetorians
28-05-2009, 21:24
Insert ono sto si rekao da samo ja mogu svladat empire total war, mogu ga svi svladat i nisam zbog toga napisao onaj post.
Samo hoću reći da empire nije puno kompleksniji od warcrafta :)
CRO-Tsar
29-05-2009, 06:25
Evo vam link. Taj mod koji sam skino zove se The Rights of Man.
Naravno, to nije jedini mod koji možete skinuti, pa si malo pogledajte i nek si svako skine ono kaj mu se čini najbolje...enjoy !!! :thumbs2:
-kolko sam skužio to s novi line infantry, taj je malo poboljšan i svaki grad ima svoj line infantry s njegovom originalnom bojom.
npr. igram sa Francuskom, osvojim London i u njemu mogu regrutat one u crvenoj boji, al mogu i one u bijeloj, taj line inf. koji nije org. je malo jači od običnog, al ionako su obadva dost poboljšana.
CRO-Tsar
29-05-2009, 07:15
Jel zna itko kako da prekinem da mi u nekim gradovima dižu ustanke?
Isključio sam txes i zemlje su iste vjere, ali mi stalno dižu ustanke i više na njima gubim nego zarađujem. help !!!
Deadwalker
29-05-2009, 08:06
probaj na teritorijama na kojima imas ustanke napraviti građevine koje podizu happines ili upgredati trenutne. Također, ako ti je vlada nepopularna zamjeni neke ministre te si tako povecaj happines. :wink:
Nklognito
29-05-2009, 12:19
http://www.dll-files.com/Smeni nije bas pomoglo trebam steam_api.dll i kaze da tog nema... Dok tog nema nema za mene patcha :(
megalodon
29-05-2009, 13:04
Pa to je dll od Steama,nemaju oni pravo to staviti na net.
CRO-Tsar
29-05-2009, 13:15
Ups, zaboravio dat link: http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1071
Cro tsar, meni je najgore kad osvojim varšavu pa stalno dižu ustanke.
Varšava me uvijek muči. Rješenje je meni za nju: ubijaj rebelse dok ne prestanu dizat ustanke.
Probaj to. Jednom su 5 rebelliona imali nakon što sam ih osvojio, a nakom što sam sve rebelse poklao bili su happy do bola
CRO-Tsar
29-05-2009, 13:28
Ja s nizozemskom imam problema. Stalno dižu ustanke i stalno koljem rebelse. Već je bilo 6 rebeliona. kad će stat više.
ScorpiuS
29-05-2009, 13:31
Jel zna itko kako da prekinem da mi u nekim gradovima dižu ustanke?
Isključio sam txes i zemlje su iste vjere, ali mi stalno dižu ustanke i više na njima gubim nego zarađujem. help !!!
Kao što je rečeno, gradi građenive za sreću i pogledaj koliko ti Clamor for Reform djeluje na sreću stanovništva. To ti dolazi od škola pa ćeš morat rušit neke škol.e
Cro tsar samo ti kolji rebelse i gradi građevine od kojih su sretniji i one pleasure gardens i bawdyhouses. Zanimljivo je da treba 1 turn da osvojiš provinciju, a 10 da je smiriš i dovedeš pod kontrolu
CRO-Tsar
29-05-2009, 13:37
Ma koji vrag da gradim kad nemrem. Tam nema uopće puno građevina. Imam 2 farme, luku, industriju i školu.
Ma, srušit ću školu, jeb** školu.
Nklognito
29-05-2009, 16:01
Moj ti je prijedlog: sravnaj grad sa zemljom :killyou: pobi sve rebelse na novo :kill: sravnaj skolu i luku takoder sa zemljom :kill: :killyou: i da vidimo onda za sta ce ustajat, za 2 farme :D
Indiana Jones
29-05-2009, 16:06
[quote="CRO-Tsar"]Ma koji vrag da gradim kad nemrem. Tam nema uopće puno građevina. Imam 2 farme, luku, industriju i školu.
Ma, srušit ću školu, jeb** školu.
Ma koji vrag da gradim kad nemrem. Tam nema uopće puno građevina. Imam 2 farme, luku, industriju i školu.
Ma, srušit ću školu, jeb** školu.[/]
Blago djeci
CRO-Tsar
29-05-2009, 16:31
LOL
Nklognito
29-05-2009, 19:29
Ajd jedno pitanje redovitim posjetiteljima: koja vam je najdraza nacija, OSIM habsburga!
Nklognito
29-05-2009, 19:50
Probo sam instalirat patcheve koje mi je deadwalker reko da skinem, al nisu htjeli zbog nekog steam_api.dll se pokrenut instaleri. Reinstaliro sam steam i svejedno on salje poruku da je ista pogreska. Moze mi neko pomoc MOLIM VAAAAS! :scared:
CRO-Tsar
30-05-2009, 07:33
Engleska
Našo sam još jedan mod, zove se american civil war. Bitka između sjevera i juga. cool
42 nova unitsa
jel možeš igrat kampanju s jugom
ne mogu naci download za građanski rat, ima li gdje?
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=234251
ima li itko fajlove od ovog moda pa da mi uploada? link na temi me samo odvede na filefrontov home.
Ajd jedno pitanje redovitim posjetiteljima: koja vam je najdraza nacija, OSIM habsburga!
habsburzi
može mi netko uploadati svoj main folder? :D
ScorpiuS
01-06-2009, 17:02
Prusija
kaj će ti
kaj će ti
ma zasrao sam neš sa modovima i sad mi ne radi uopće. aj uploadaj molim te.
Nklognito
01-06-2009, 18:52
habsburziSpristaje ti ovaj nick :D :friends:
hoćeš onaj data ili neš drugo
Ja igram kao Francuska i najjaču vojsku mi vodi korzikanac po imenu Napoleon (koja autentičnost). Pokorio sam njemačke države, nizozemsku i sjevernu italiju. Imam još puno vremena za odigrat pa ću se javit.
Napoleon mi sada ima ogromni skills a vojska je iskusna do bola
kaj će ti
gdje očeš da ti uploadam, ti reci gdje ja ću napravit
kaj će ti
ovo želiš jel: http://www.imagesforme.com/show.php/523079_untitled.bmp
CRO-Tsar
02-06-2009, 12:00
ma neželi to. želi data-campaigns-main
ok, ak to treba, može, al nek on potvrdi da je to to, inače ne instaliram modove, pa mi je to malo strano
ipak , mislio sam, da to nije mod za kampanj mapu, nego za nešt drugo
želim ovo šta tsar kaže, dakle folder u kojem su starpos.esf i scripting.lua. a uploadaš na rapidshare.com.
Ja igram kao Francuska i najjaču vojsku mi vodi korzikanac po imenu Napoleon (koja autentičnost). Pokorio sam njemačke države, nizozemsku i sjevernu italiju. Imam još puno vremena za odigrat pa ću se javit.
Napoleon mi sada ima ogromni skills a vojska je iskusna do bola
Ako je to istina, onda zaista imaš sreće jer je to Napoleon Bonaparte za kojeg je vjerojatnost da ćeš ga dobiti u GC sa Francuskom 10%.
ne preziva se bonaparte ali sam i to prezime vidio.
Kad sam osvojio korziku, drugi general kojeg sam regrutirao se zvao napoleon pa sam njega stavio da vodi vojsku
želim ovo šta tsar kaže, dakle folder u kojem su starpos.esf i scripting.lua. a uploadaš na rapidshare.com.
evo, počeo upload, al moram na trening, pa vam poslje javim
http://rapidshare.com/files/240075702/startpos.esf.htmlS
http://rapidshare.com/files/240068119/s ... g.lua.html (http://rapidshare.com/files/240068119/scripting.lua.html)
Ajd govorite ko s kime igra i kak ide
na yougamersu ima ogromni review o igri
Praetorians
03-06-2009, 11:30
Ja igram sa maratha conferncy i za sada mi se ne cini tako tesko. Sad mi je cilj unistiti mughual empire. Bojim se sta ce biti kad dodu britanci francuzi......... na pohod u indiju necu im se moc suprotstavit.
Ja cu sada pocet sa Amerikom...
CRO-Tsar
03-06-2009, 11:40
Ja igram sa maratha conferncy i za sada mi se ne cini tako tesko. Sad mi je cilj unistiti mughual empire. Bojim se sta ce biti kad dodu britanci francuzi......... na pohod u indiju necu im se moc suprotstavit.
Neće te nitko doć kolonizirat. Englezi, Francuzi i bilo tko drugi ti nikad neće doć tam u Indiju, pa se nemaš kaj bojat. To je loše jer su zapravo došli i kolonizirali ju, a sad koda ni neznaju da postoji.
Mogli bi doći Britanci ako imaš igru pokrpanu na 1.2. verziju.
CRO-Tsar
03-06-2009, 12:01
Ja imam, al nikad mi neprijatelj ne stavi vojsku na brod i dođe na neki moj otok, najbolji primjer je kad igram s Engleskom, ničija mi vojska ne dođe na moj otok.
ja upravo gotov s francuskom kampanjom, osvojio sam 50 regija i najveći prestige imao
Deadwalker
03-06-2009, 12:02
Ja imam, al nikad mi neprijatelj ne stavi vojsku na brod i dođe na neki moj otok, najbolji primjer je kad igram s Engleskom, ničija mi vojska ne dođe na moj otok.
hm da, a i u prijasnjim nastavcima "invazija na Englesku" bas i nije bila prisutna
@cropir
jel u redu
evo skidam sad, hvala puno. respect. :D
vjerojatno ce bit ok.
hm da, a i u prijasnjim nastavcima "invazija na Englesku" bas i nije bila prisutna
Ja kad sam igrao Medieval 2 s Englezima, jedino je moja brojna mornarica sprečavala Španjolce i Francuze da me ne prekriju vojskama.
Da u Medievalu je AI stvarno bio vrhunski razrađen.
Meni su Francuzi 3 puta došli na Otok u Medievalu
da, onaj fajl nije pomogao pa sam reinstalirao...sry. :D
ugl stavio sam mod i igram sa piratima. zakon nešto, iako failam na moru samo tako. inace su mi slabost morske bitke, ali na kopnu ide ok jer u americi u gradovima nema nešto puno garizona a okolicu da ne spominjem. plan je osigurati dio amerike (mozda i odem na sjever, iako ne znam koliko je to pametno), a onda se iskrcati na europu. that should be fun. :D
iako, napravio sam 6 buccaneer jedinica i kaže da sam došao do unit limita. ne znam hoće li biti dovoljno za sve što trebam napraviti, a druge jedinice zasad ne mogu regrutirati.
koje regije imaš na početku
Razmisljam da nadogradim nesto u compu koji ce biti jak dovoljno za Empire Total War i to na high ili vise. Sta treba da nabavim, ne mora sve nego moze samo one najbitnije. Pitam ovdje jer sigurno najbolje znaju za hardware ETW-a... ajde pomozite mi da se pridruzim igracima u svijetu ETW :D
mislim da imas na nekim siteovima o tome
ja više volim igrat multi, a kad mi dođe onda igrat tjedan dana kampanju dok me ne prođe volja opet.
uglavnom, skužio ja na steamu da još nitko nije ostvario ona 2 zadnja achievementsa, ono s 1000000 neprijatelja i još neku
koje regije imaš na početku
trininad i tobago i još onaj otok sjeverno od toga... inace odustao sam, imam samo bukanire i ne mogu s tim igrat.
pa da, gusari su imali sam tu jednu vrstu
Jedno pitanje, kad predjes road to independence jeli mozes igrat sa Amerikom?
ne, jer amerika je nastala tek 1776, pa bi onda te godine morao početi grand campaign
DA, nemoguće je u grand campaignu igrat s Amerima od 1700. g., osim ak skineš neki mod za to. Ima ih dost.
Zato kaj su me ko CRO-Tsara izbacili s foruma a neznam zaš. Vidiš da imam sad tek 10-ak postova.
Jedno pitanje, kad predjes road to independence jeli mozes igrat sa Amerikom?
možeš, ali ne počonješ u 1700.
kako su me bukaniri živcirali počeo sam sa onim irokez indijancima, i ide. prvo sam uvalio 1k Cherokee konfederaciji da budemo saveznici jer mi je bolji osjećaj znati da imam nekoga na svojoj strani i da mi neće zabit nož u leđa. uglavnom, napao sam istočnu obalu i maznuo sam 2 il 3 grada kolonijalcima, sad skupljam vojsku za dalje... ali kod njih mi pak smeta šta im je brodovlje fail, imaju samo neku barku sa 3 topa i bez posade, pa ne znam hoću li bit u stanju širit se u europu nakon osvajanja sjeverne amerike.
pa šta? imam šanse, pogotovo kod manjih zemalja. indijanci mogu itekako jaki bit. 60 bowmena bi sam tak skinulo 60 granadira.
bowmeni imaju domet, ali nemaju preciznosti, plus granadiri mogu bacat bombe.
Kod indijanaca je dobro što se mogu svi unitsi osim konja mogu skrivat.
Al minus indijancima je kaj nemaju artiljeriju
bowmeni imaju domet, ali nemaju preciznosti, plus granadiri mogu bacat bombe.
Kod indijanaca je dobro što se mogu svi unitsi osim konja mogu skrivat.
Al minus indijancima je kaj nemaju artiljeriju
velik bonus na koji zaboravio je taj šta oni samo deru strelice dok ovi reloadaju-istina da ce ih svakih toliko satrat po 10 odjednom, ali malo po malo ce bowmeni dobit.
i imaju, ja imam sakerse već, doduše ne koriste baš previše.
inace, porazio 13 kolonija, ostao je jedan grad pod United States koji su nešto ratoborniji od kolonijalaca. pod opsadom je, a brod sa vojskom je 1 turn od Irske. :D
Ja i dalje mislim da bi granediri ubili bowmene, al eto
koja ti je godina u igri
a možda oni i bi, ali armed citizenry sigurno rasturaju. :D
nemam pojma...inace, odstranio sam sve neprijatelje sa istočne obale, i u međuvremenu skužio da mi irska neće biti foothold u europi jer otočje čuva njihova mornarica, a indijanci imaju samo jednu vrstu broda, i to sa 3 topa. tak da, svoje utočište tražim sjevernije, na islandu. kontrolira ga, naravno, danska, šta mi odgovara po diplomaciji, pa sam zaratio s njima, a njima su se u obrani pridružili rusi, iako me to nimalo ne brine jer su oni ipak daleko. iskrcao sam se pred reykjavik i stavio ga pod opsadu. čuva ga oko 2 jedinice mušketira i 3 jedinice pikemena, i armed citizenry naravno. mislim da neće biti problema, a i imat ću lijep položaj za napad na englesku. osveta za kolonizaciju, fakjea. :D
di treba stavit steam_api.dll file? to me traži kad ga probam pokrenut
evo, osvojio Reykjavik i stavio Edinburgh pod opsadu. nece englezi jos dugo. :D
hehe, čudim se da se indijanci mogu nosit s razvijenom britanskom vojskom
Kaj nebi mogli. Sve ovisi o brojčanosti i taktici.
pa kad ih vodim sam shvatio koliko jaki mogu bit. u 18. stoljeću su prsa o prsa jedinice itekako jake. prvo ih oslabim lukovima/mušketama pa dokrajčim sjekirama. :D
a brojevi, jesi ti brojniji
uglavnom. al rijetko mi se desi da sam nadbrojcan, jedino sa nizozemskom u ratovima protiv Mysorea i s amerima protiv indijanaca.
kak se zove taj mod koji ti omogućava da igraš sa svim nacijama
Jeli zna tko nekako sam smanjio ono dole kada igram npr. bitku ono mi je upola krace gdje pise koju vojsku imam ne proteze se do kraja stisnio sam neku tipku i sada mi je kratko kako dastavim normalno opet?
Jeli zna tko nekako sam smanjio ono dole kada igram npr. bitku ono mi je upola krace gdje pise koju vojsku imam ne proteze se do kraja stisnio sam neku tipku i sada mi je kratko kako dastavim normalno opet?
Idi u options pa player interface ili štoveć... Odaberi full hud ili se igraj opcijama.
Sad sam gledo Patriota. Baš sam se nabrijo. Bacam se opet na ETW !!!
Deadwalker
08-06-2009, 14:21
obavezno stivo prije igranja igre... 8)
kak se zove taj mod koji ti omogućava da igraš sa svim nacijama
uploadat ću ti fajl.
nije bog da je bio na rtl nedavno?
Skono novi mod, otključavaa sve zemlje, moš namjestit oš da godina traje 2, 4 ili 8 turnova. Popravlja probleme sa FOW.
Odličan je. Igram sa USA i jebem Engleze u sve njihove rupe. Iako imaju na početku skoro 20 regija, a ja oko 6, sjebo sam ih skroz u 12 turnova. Dost mi je pomoglo to kaj se Škotska osamostalila i kaj se Engleska revoltirala u republiku. Imali su puno problema u državi, pa sam stavio vojsku na brod i attack on Ireland. U isto vrijeme kad sam osvojio Irsku, u Americi sam im sjebo još 3 grada. Tada im se u nekoj gornjoj regiji neznam sad ime revoltiro grad i nastali su Huroni. U indiji su im te neke 3 regije sjebali Mughali. Ljepo je kad agresor pati. Dost mi je pomoglo kaj sam pogledo Patriota, posto sam lud i razjebo cijelu Englesku. HAH.
.....idem si pogledat sad malo Posljednji Mohikanac.
Jučer sam gledao Hrabro srce i skoro sam opet instalirao Medieval 2. Odusto sam jer sam poslje pogledo Patriot, pa sam se vratio na ETW.
Arrrrrrrrrrrrrr, all bastards will now die !!!
Praetorian
08-06-2009, 16:03
Hr-tsar sad cu i ja morati pogledati patriota i hrabro srce dobro da si me podsjetio.
IGoR_2803
08-06-2009, 16:18
Skono novi mod, otključavaa sve zemlje, moš namjestit oš da godina traje 2, 4 ili 8 turnova. Popravlja probleme sa FOW.
Odličan je. Igram sa USA i klanjam Engleze u sve njihove rupe. Iako imaju na početku skoro 20 regija, a ja oko 6, sjebo sam ih skroz u 12 turnova. Dost mi je pomoglo to kaj se Škotska osamostalila i kaj se Engleska revoltirala u republiku. Imali su puno problema u državi, pa sam stavio vojsku na brod i attack on Ireland. U isto vrijeme kad sam osvojio Irsku, u Americi sam im sjebo još 3 grada. Tada im se u nekoj gornjoj regiji neznam sad ime revoltiro grad i nastali su Huroni. U indiji su im te neke 3 regije sjebali Mughali. Ljepo je kad agresor pati. Dost mi je pomoglo kaj sam pogledo Patriota, posto sam lud i razjebo cijelu Englesku. HAH.
.....idem si pogledat sad malo Posljednji Mohikanac.
Jučer sam gledao Hrabro srce i skoro sam opet instalirao Medieval 2. Odusto sam jer sam poslje pogledo Patriot, pa sam se vratio na ETW.
Arrrrrrrrrrrrrr, all bastards will now die !!!
jel to onaj isti mod koji je bio vrlo bugovit ili je to nekaj novo? daj link pliz...
Idi u options pa player interface ili štoveć... Odaberi full hud ili se igraj opcijama.
Nevalja jeli zna netko drugi reinstaliro sam igru i opet nevalja :(
zašt si reinstaliro... to nije bilo potrebno. vrlo je jednostavno(osim u slučaju ak s slučajno izbriso neki fajl s interfaceom)
zašt si reinstaliro... to nije bilo potrebno. vrlo je jednostavno(osim u slučaju ak s slučajno izbriso neki fajl s interfaceom)
Ako je vrlo jednostavno jesi mogao reci odgovor?
Btw. igram road to independece da ga predjem i onda cu skinut taj mode i pocet sa Amerikancima naravno prvo moram pogledat patriota :D
hr-tsar ajd pilz link, ovo zvuči geniozno
Praetorian
08-06-2009, 21:39
Ako je vrlo jednostavno jesi mogao reci odgovor?
Btw. igram road to independece da ga predjem i onda cu skinut taj mode i pocet sa Amerikancima naravno prvo moram pogledat patriota :D
Probaj obrisati sve saveove ostavi si progres
nisam dugo pogledao patriota, morat ću
Praetorian
08-06-2009, 21:55
Lino ustvari imas u opcijam user interface sad sam i ja sebi to smanjio pa sam opet ukljucio.
Evo ovaj mod možete skinut u 3 oblika:
2 turnova godina
4 turnova godina
8 turnova godina.
-sve su nacije igrive-evo link: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=262048
jel zna neko može li se steam instalirat bez downloada(mislim da spržim na dvd), ako ne kolka je veličina fajla za download(neda mi se gledat)
Jeste li čuli da novim updateom il patchem za ETW dolaze i 11 free units-a. Predobro, a i neke zemlje koje nisu mogle koristiti neke units-e, sada će moći.
The Creative Assembly and Sega's historical RTS game Empire: Total War has remained a big seller and this week the game's official message boards revealed that the development team is working on new units that will be released for free via patch update. The above screenshot shows off the first announced new unit, Russian Grenadiers.
According to the message board post, "The aim of the free units is to increase the graphical and unit variety of several factions rosters. We will also be using them to introduce more balance variety between factions as well." In fact some of the new units will actually replace some existing ones in the game. All in all there will be 11 all new units released, while several other units are being added that are already in the game but are "not used in the release version that are being added into rosters." There's no word on when this update will be released. :thumbs2:
Praetorian
09-06-2009, 15:26
Gdje si to cuo ja sam sad bio na oficijalnoj stranici i nisam vidio tu vijest. ZAKON
WOAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
KOJA SI TI CARČINA
Daj link...brzo brzo brzo
IGoR_2803
09-06-2009, 15:55
Evo ovaj mod možete skinut u 3 oblika:
2 turnova godina
4 turnova godina
8 turnova godina.
-sve su nacije igrive-evo link: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=262048
koji ti igraš? kaj je najbolje? 4?
Herr Schnitzel
09-06-2009, 15:58
/cut
Fali ti jos nekoliko smajlova.
http://news.bigdownload.com/tag/the-creative-assembly
http://gamerblips.dailyradar.com/story/ ... nits_info/ (http://gamerblips.dailyradar.com/story/empire_total_war_new_units_info/)
http://news.bigdownload.com/tag/the-creative-assembly
evo par linkova
Ja igram 4 turna godina, to mi je nekak najbolje.
ScorpiuS
09-06-2009, 18:44
/cut
Fali ti jos nekoliko smajlova.
Što je najgore fejlo je jer nije pročito da se patch još radi
kakve to veze ima? ja se samo radujem novim jedinicama
jedino što mi fali u Total warovim je osnivanje gradova
Na ovoj stranici (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=159915) se radi mod ETW: THE BALKAN REVOLUTIONS!!!
-Sve Balkanske države postoje osim Hrvatske, pa čak i Crna Gora, pa ja želim da svi vi koji igrate ETW dođete na tu stranicu i napišete da želite Hrvatsku u tom modu i dodate koje slikice, predložite nešto.....to je bar uspilo kad su neki likovi htjeli Moldaviju u tom modu i ovi su je i napravili. Mislim da će to uspjet, možemo bar probat, jer sam siguran da svi vi koji igrate ETW želite Hrvatsku u njemu. :wink:
Herr Schnitzel
15-06-2009, 10:50
Problem je sto Hrvatska tada nije postojala kao samostalna drzava.
Da, to su mi rekli i tamo, žele napraviti neš realno, pa hrvatska nemože u taj mod.
The Great Duck
15-06-2009, 12:49
Problem je sto Hrvatska tada nije postojala kao samostalna drzava.
Niti je na Balkanu.
ja ću s crnogorcima igrat
al morat ću maknut ovaj mod koji sad imam
hrvatska se može ubrojit u balkan. Vidiš da će se moć s egiptom igrat a ni on nije na balkanu
[quote="Herr Schnitzel":3pnh3qcl]Problem je sto Hrvatska tada nije postojala kao samostalna drzava.
Niti je na Balkanu.[/quote:3pnh3qcl]
?????????????????????????????????????????
Ma, vi niste normalni !!!!
Pa Hrvatska je na BALKANU !!!
Taj Egipat je tu jer taj lik kaj zna radit modove nije htio pomoć ak neubace Egipat.....jebo ih Eigipat.
-taj mod je shit.
Ja trenutno igram jedan kaj doda Dansku u major nacije i doda joj sve neke nove jedinice....prejebeno !!!
Uspio sam pojacati svoje racunalo bez ikakvih vasih pomoci (moram to reci da se ispusem).
Cim instaliram ETW, odmah cu uzeti Nizozemsku i malo kasnije cu reci kako je bilo. :)
The Great Duck
15-06-2009, 15:07
Ma, vi niste normalni !!!!
Pa Hrvatska je na BALKANU !!!
Taj Egipat je tu jer taj lik kaj zna radit modove nije htio pomoć ak neubace Egipat.....jebo ih Eigipat.
-taj mod je shit.
Ja trenutno igram jedan kaj doda Dansku u major nacije i doda joj sve neke nove jedinice....prejebeno !!!
Bosna,Srbija osim Vojvodine,Crna Gora,Albanija,to je Balkan,i Hrvatska tu ne spada.
Tužno kako danas ljudi vole vrijeđati vlastitu zemlju.
Ma je, Hrvatska je Zapadni Balkan.
Pa nije to vrijeđanje svoje zemlje.
Herr Schnitzel
15-06-2009, 15:42
Otkad je geografski pojam uvreda? Djeco, smijesni ste s tim "nismo mi Balkan" HDZovskim forama. To sto vi dozivljavate Balkan kao "cajke i cetnici", je potpuno druga stvar. Krivim nedovoljan broj sati povijesti u skolama.
meni i dalje nije jasno po čemu se nacije dijele na major i minor
Hr tsar nabaciš link za tu dansku
Otkad je geografski pojam uvreda? Djeco, smijesni ste s tim "nismo mi Balkan" HDZovskim forama. To sto vi dozivljavate Balkan kao "cajke i cetnici", je potpuno druga stvar. Krivim nedovoljan broj sati povijesti u skolama.
???
btw. slažem se s kolegom "The Great Duck" niti kulturološki niti geografski Hrvatska nije dio balkana. Balkan je inače bio i ostao dio iznad Grčke i označavao je skup ruralnih i "nasilnih" provincija. Tijekom godina taj se naziv proširio na Srbiju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu te ultimativno na Jugoslaviju a kako je nesretnim spletom okolnosti došlo do integracije Hrvatske u Jugoslaviju, taj naziv je zahvatio i nas.
Pojam u Wikipediji je netočan, iako se naziru neke definicije koje bi pobile ustaljeno mišlje svrstavanja Hrvatske na Balkan a i baš kad sam vidio postove u ovom topicu pomislio sam "Mi o vuku" pošto sam nedavno baš slušao jednog geografskog eksperta na NOVA TV ili Kanalu RI (nisam siguran) koji je tvrdio ovo o čemu pričam sad. Naravno nije bezveze govorio nego je imao validne argumente u pogledu zapisa, karti ...
U svakom slučaju, Balkan je pojam kojeg ni danas ljudi nisu u stanju u potpunosti demistificirati, valjda će se to za par godina nakon integracije u EU razrješiti.
btw. Pokušao sam i pokušao Herr Schnitzel, no nemogu skuziti ovo s HDZ-om... daj mi pojasni plz :)
Inače ovaj post nije prema nikom usmjeren nego samo djelim komentar.
Herr Schnitzel
15-06-2009, 16:17
Zamijeni s "desnicarskim" po potrebi :)
Uostalom, ovo je debeli offtopic, a i politika nije bas pri vrhu liste za stvari za raspravu ovdje.
Balkan je politički pojam, ne geografski.Balkan kao poluotok (dakle, u geografskom smislu) ne postoji.
Dakle, ontopic: uskoro izlazi novi patch koji će poboljšati performanse narušene 1.2. verzijom, pomorske invazije će postati učestalije i (ovo me je strah reći) AI će biti znatno poboljšan.
Herr Schnitzel
15-06-2009, 16:19
Propustam li nesto? Koliko ja znam, kopnena masa s tri strane okruzena morem se zove "poluotok". Sto se mene tice, mozete ga nazvati i "Schnitzeland", ali to je poluotok.
megalodon
15-06-2009, 16:22
Ja kad sam zadnji put provjerio Hrvatska je pripadala Balkanu.
I Reiko, samo cekam da kazes kako su Hrvati i Srbi potpuno razlicit narod :(
Molim da se tolerise offtopic dok ovo ne raspravimo:D
Balkan se proteže (po E. Britannica) od Venecijanskog zaljeva do Odesse na Crnom Moru.Po geografskim pravilima dio poluotoka koji je povezan sa kopnom mora biti puno manji od ostalih dijelova.Dakle pošto je udaljenost od Venecije do Odesse puno, puno veća od udaljenosti od Venecije do najjužnijeg dijela Grčke ili od Odesse do Grčke, Balkan, po geografskim pravilima, nije poluotok.
Herr Schnitzel
15-06-2009, 16:26
Interesantan podatak, zahvaljujem na klarifikaciji. Ali i dalje smo Balkanci :)
Ja kad sam zadnji put provjerio Hrvatska je pripadala Balkanu.
I Reiko, samo cekam da kazes kako su Hrvati i Srbi potpuno razlicit narod :(
Molim da se tolerise offtopic dok ovo ne raspravimo:D
Zašto to očekuješ? Uopće mi to nije bila namjera, ali moram priznat da mi je smješno da uopće ideš toliko daleko da smatraš da nismo različiti.
Svi su narodi različiti, povijesno i kulturološki, neznam u čemu je problem? Njemci i Francuzi stoljećima žive kao susjedi, njihove kulture su ispretpletene tisućama godina i različit su narod. Ista stvar je i sa Slovencima, Hrvatima, Bošnjacima, Srbima... Rusima i Latvijcima te Ukrajincima.
@ Schnitzel
Neznam zašto bi "Nismo mi balkan" bila "desničarska" fora... zapravo nezam zašto uopće ideš analizirati te stvari s perspektive politike. Postoje povijesne činjenice kojih se treba držati, to ti je kao da ti netko sad uleti (ako rečeš da smo blakanci) i kaže ti "prestani s tim ljevičarskim forama" - nema uopće smisla.
No ovo je sad pomalo offtopic pa predlažem da krenemo u smjeru igre, a za balkan otvorimo poseban topic ako želite.
Ok, mislite li da Velika Britanija u igri može biti pobjednička nacija ako upotpunosti zapusti svoj faktor mornarice? Npr. samo oslanjanje na vojsku koja "stupa" po zemlji, sukladno s mudrim diplomatskim odlukama i lukavošću?
Ako ne, zašto, ako da, zašto? :)
Interesantan podatak, zahvaljujem na klarifikaciji. Ali i dalje smo Balkanci :)
Da, i ja sam bio začuđen kada mi je to rekao profesor geofrafije.Ali bi trebao znati i da dio Hrvatske nikada nije pripadao turskom utjecaju, tako da se ne može definirati pod pojmom "Balkan".Istina da je velik dio Hrvatske nekada pripadao Turcima, ali barem "ostaci ostataka" nisu, tako da Banska Hrvatska, Istra i dio Dalmacije te Dubrovnik nikada nisu vidjele Balkana.Balkan, kao politički pojam označava nasilne promjene vlasti, turski utjecaj, džamije, sada i gospodarsku zaostalost.
A Hrvatska pripada percepciji Balkana zbog 20.st. i dvije Jugoslavije u zajednici sa narodima koji su jako, jako dugo bili pod turskom vlašću (Makedonija (19 i 20.st. oslobođenje), Srbija (1830-48.), BiH (1878-1908.)).
Hrvatska kao trojedina kraljevina nikada nije ulazila u sastav Osmanskog Carstva (iako su joj dijelovi bili pod Turskom okupacijom)-1102 Arpadovići (Ugarska), 1527. Habsburgovci (Habsburška Monarhija) i Mletačka republika.
OT: Za izlazak CA priprema paket "free units" kojih će biti 13 (ako me sijećanje dobro služi) i zamijeniti će neke stare jedinice u originalnom izdanje.Tako da ćemo dobiti posebene španjolske grenedire i konjicu koja će zamijeniti španjolski "Houshold Cavalry", posebne ruske grenedire, elitno pješaštvo koje će zamijeniti nizozemske i švedske "guardse".
Herr Schnitzel
15-06-2009, 17:29
Neznam zašto bi "Nismo mi balkan" bila "desničarska" fora... zapravo nezam zašto uopće ideš analizirati te stvari s perspektive politike. Postoje povijesne činjenice kojih se treba držati, to ti je kao da ti netko sad uleti (ako rečeš da smo blakanci) i kaže ti "prestani s tim ljevičarskim forama" - nema uopće smisla.
Nisam kretao u nekakvu politicku raspravu, ali cinjenica je da desnicari (bar oni u mom kraju) imaju fobije od pojma "Balkan", uglavnom jer ga se veze uz nekakve negativne pojmove, pa se svim silama trude dokazati nesto sto nema smisla - svaki je narod zaseban i nema potrebe kategorizirati i dokazivati nebalkanstvo. S ovim postom prekidam svoj dio offtopica :)
Uglavnom, Velika Britanija ne moze opstati bez mornarice. Ne samo da ne moze prebacivati kopnenu vojsku, nego je i zakinuta za trgovinu i odrzavanje kontakta sa kolonijama sto moze biti pogubno.
Nisam kretao u nekakvu politicku raspravu, ali cinjenica je da desnicari (bar oni u mom kraju) imaju fobije od pojma "Balkan", uglavnom jer ga se veze uz nekakve negativne pojmove, pa se svim silama trude dokazati nesto sto nema smisla - svaki je narod zaseban i nema potrebe kategorizirati i dokazivati nebalkanstvo. S ovim postom prekidam svoj dio offtopica :)
Uglavnom, Velika Britanija ne moze opstati bez mornarice. Ne samo da ne moze prebacivati kopnenu vojsku, nego je i zakinuta za trgovinu i odrzavanje kontakta sa kolonijama sto moze biti pogubno.
Nema potrebe niti forsiranja "balkanstva" niti prozivanja desničara niti generalizacije.
Ovim postom prekidam svoj dio offtopica :)
Pod "mornaricu" sam mislio ulaganje samo u ratna sredstva iste, dok je transport vosjke potreban u svakom slučaju. Znači, moze li preživjeti sila bez jake ratne mornarice? Po meni može, no mora prvo preživjeti turbulentna vremena kada većina nacija ima pristup okolnim provincijama dok se Englezi moraju tiskati na otoku dok ne osposobe barem najednostavnije grane transporta preko mora.
megalodon
15-06-2009, 19:45
Dobro, Durin je u pravu, po tom pogledu Hrvatska ne pripada Balkanu.
Inace, mornarica je must-have samo za Britaniju i Spaniju. Bilo bi recimo odlicno kad bi ubacili ogranicenje 1 jedinica po brodu, tako bi onemogucili ceste invazije Engleske.
Pa i francuzima je mornarica bitna, dok za recimo austriju je potpuno nevažna.
kad sam igrao s austrijancima mornaricu sam napravio tek 60-ih
Deadwalker
16-06-2009, 07:36
Hm, ja sam sa Austrijom razvio vrlo jaku mornaricu i imam pod kontrolom gotovo citavo sredozemlje sto itekako ima svoje prednosti. Sad se jos moram obracunati sa Spanjolcima i Turcima da si otvorim puteve prema Americi i Indiji.
Praetorian
16-06-2009, 21:06
Zna li netko kako popraviti font u igri slova su mi premala npr kad citam podatke o vojnicima ili zgradama............Recimo u rome total waru i medieval 2 total waru su slova normalana.
Novi patch izlazi 22.6.
Hi guys,
Update 1.3 will be released for Empire: Total War on 22nd June 2009. Ahead of its release, here are the major features coming to the update:
We’ve worked on implementing the multi-threading in the game for multi-core processors and made many optimisations that will also help increase performance on single core machines.
Players will see huge benefits through increased frame rates particularly in land and naval battles.
14 Free Units have been included in this patch, adding a large amount of diversity to the playable factions and the armies the player will face. These units replace ‘generic’ equivalents giving each faction a unique identity on the battlefield. Here is a description of each free unit available in the update:
Prussian Grenadiers
Wearing a distinctive brass fronted mitre cap, the Prussian Grenadiers are an explosive force to be reckoned with on the battlefield.
Spanish Guardias de infateria
These elite guard infantry are charged with protecting the monarch and are a potent force on the battlefield.
Swedish lifeguard horse
This cavalry regiment forms part of the monarchs’ household guard. Superbly drilled, they act as a shock force on the battlefield.
Holland Horse Guard
Armed with heavy cavalry sabres, these disciplined cavalrymen represent the elite of the army.
Prussian Garde Du Corp
The Prussian Garde Du Corp are a replacement for the Prussian standard Household cavalry. These heavy horse shock troops are best used to break enemy lines and overrun enemy positions. With a strong charge and fearsome attack, these riders make short work of those who would oppose a Prussian monarch.
Prussian Life guard
The Prussian life guards are equipped similarly to line infantrymen. However their uniforms are altogether more splendid, marking them out as a superior force, in arrogance if nothing else. They do a good job as garrison troops and are dedicated to the crown.
Russian Grenadiers
This new Russian unit is great for assaults and their grenades pack a mighty punch!
Spanish Guardias De Corp
The Spanish Guardias De Corp replace household cavalry for Spain. With almost unbreakable morale, on the charge they are almost unstoppable.
Spanish Grenadiers
These are a replacement for the standard Spanish Grenadiers with a distinctive bearskin hat to mark them out as exemplary on the battlefield.
Swedish ‘Lifeguards of foot’
These are a highly trained replacement for the standard Swedish guard. They are often used as a force in a system that defends a monarchy and can be relied upon for utter loyalty and deadly accuracy in the field. Their professionalism is reflected in their fearsome battle reputation.
Holland Guard
The Holland Guards from the United Provinces are superior line infantry units. Carrying smoothbore muskets, they were traditionally chosen to protect the royal family and have an incredibly high morale, often making them the last troops to break in a fight.
Scots
The Scots are a Highland ex-patriate infantry used by the United Provinces, renowned for their deadly charge.
Swiss Infantry
Very disciplined infantry of the United Provinces with quick reload and excellent marksmanship.
Mamelukes
Mamelukes are fearless light horsemen, deadly when deployed against a broken or unsupported enemy.
Additionally the Spanish nation has had a new uniform design to better reflect its historical look.
Audio:
Sound loading has been made asynchronous, so heavy disc access is reduced to a minimum. This makes loading times faster and reduces any instances of ’stuttering’. Unit group sounds have also been improved, for more realistic group movement. The primary sound library (Miles DLL) has been updated to stop occasional clicking. And we’ve added more sound variation for unit deaths and musket fire.
Campaign:
- Several crash bug fixes in saves, movement, agents and logic.
- Various optimisations have been made to AI and path systems to reduce the campaign map turn times.
- When the pirates are destroyed and re-emerge they now maintain a status of at war with all and are unable to enter into diplomatic negotiations.
- Added small ships on domestic trade routes from the trade nodes to home regions moving in the correct direction, i.e. with the flow of trade.
- The AI should now no longer repeatedly sign a diplomatic agreement and then break it the next turn. Treaties are more valuable and adhered to.
- We’ve fixed some border trade agreements allowing greater numbers of bordering factions to properly trade with one another.
- Movement arrows now reflect the range of the selected units, not the whole army/navy.
- AI will no longer counter-offer and ask for more money than the player has available.
- Fixed commerce raiding taking money from blockaded trade routes.
- Fixed navies getting stuck when forced to retreat from ports (tactial retreat).
- Fixed rare inability to attack certain ports.
- Fixed middle mouse button camera drag stopping working occasionally.
- Made emergent factions be at war with the faction they emerged against if that faction is human.
- Fixed various movement extent crashes.
- Changed background income for minor factions.
- Fixed diplomatic relations with emergent factions.
- Tactical withdrawal will now always leave armies on the landmass containing the settlement of a region.
- Changed war score system to make the AI more likely to accept peace.
- Fixed crash when embarking and disembarking armies at ports.
- Fixed trade ships not being correctly registered in trade nodes after splitting forces.
- Fixed government change diplomatic effect.
- Improved commerce raiding display on trade screen.
- Faction specific text is now used in diplomacy.
- Prevent players cancelling the movement of fleeing agents.
Balance changes
Units
- Charge bonus generally increased across the board for all units and melee defence reduced.
- Greater diversification of stats between different unit types designed to emphasise differences and improve balance.
- Redone costs for all units for multiplayer to improve game balance which better reflects the actual battlefield worth of each unit.
- Mob formation added in for Native American, irregular and some skirmisher units.
- Spot distance for light infantry, skirmishers, irregulars, light cavalry and missile cavalry increased allowing them to spot hidden units at longer distances.
- Russian line infantry stats have been boosted to allow them to compete more with other faction’s line infantry.
- Movement speed of all unit types reduced by 10%.
- Ammo for light infantry increased to 20, line to 15.
Land battle morale
- Charge morale bonus reduced from 10 to 4.
- Recent casualties, extended casualties and total casualties morale penalties increased slightly for higher percentages.
- Rear and flank exposed morale penalties increased.
Fatigue
- Fatigue penalty for melee reduced from 18 per tick to 10.
- Running fatigue penalty for heavy and light cavalry reduced from -3/-2 to -2/-1.
Artillery Changes
- Calibration area for cannons and howitzers reduced. Accuracy of non-round shot shot types reduced to compensate.
- Muzzle velocity of round shot for cannons increased to make them fire lower and bounce more, accuracy also increased.
- Lethality of shrapnel pieces reduced to match canister shot, range also reduced to 350.
- Load time for special shot types for howitzers increased slightly, and range reduced to 350.
- Calibration area for mortars increased, accuracy of round shot increased to compensate. Reload time increased slightly.
- Accuracy of 18 lbr horse guard artillery restored to 65.
Hit points of gun trains increased to 50, all guns and caissons to 25.
Ako ovaj patch poboljša igru kako ovdje piše, onda ću i ja nazad instalirati Empire, posebno me zanima onaj dio sa smanjenjem trajanja turnova AI-a.
E, ako taj dio smanje za barem pola ja cu biti sretan, umjesto 5min cu trebat cekat samo 2 i pol :rotfl:
Deadwalker
18-06-2009, 17:17
mene to trajanje turnova opce toliko ne smeta... :|
Uglavnom, kolko vidim patch ce ponovo dosta toga poboljsat tako da jedva cekam... :)
Praetorian
18-06-2009, 17:25
Super vijest. Krenuo sam kampanju sa engleskom i neznam koga da prvo napadnem u europi ako moze savjet. Svi mi djeluju jako. BTW u subotu u 20 sati na rtlu je patriot.
Super vijest. Krenuo sam kampanju sa engleskom i neznam koga da prvo napadnem u europi ako moze savjet. Svi mi djeluju jako. BTW u subotu u 20 sati na rtlu je patriot.
Napadaj prvo male državice da dobiješ provincije otkuda ćeš dobivati novac, a onda prijeđi na krupniji plijen. Hvala na infou što se tiče patriota. :roll:
Praetorian
18-06-2009, 18:10
Hvala na informaciji. Sto se tice patriota sad sam gledo na teletext i maknuli su ga, maknuli su jos i prisilno slijetanje i vrazji nicky i jos neke. Glupi rtl.
kako taj film nisam dugo gledao
Indiana Jones
18-06-2009, 20:10
u subotu u 20:00 je shrek...u nedjelju bi onda trebalo bit :)
WOW !!! Koji patch, jedva čekam, ak bude tak kak piše, ponovno se vraćam na ETW !!!
Šteta kaj nema novih units-a za Austriju. Nema veze doći će i to u nekom drugom patchu.
Kad dođe taj patch, neznam dal da počnem sa Nizozemskom il Prusijom il Švedskom. Nevolim počinjat sa zemljama koje imaju puno regija jel mi ih je teško kontrolirati (npr. Turska, Rusija, Španjolska...), više volim ove male, pa se poslje razvijem u najveću i najjaču državu.
ScorpiuS
19-06-2009, 11:44
Uzmi si Prusiju, moji favoriti
Meni su isto oni užasno dobri. Imaju jaku vojsku i ve to, jedino mi se nesviđa to kaj sve te zemlje kaj ju okružuju su zajedno u savezu i kad napadnem jednu, onda sam u ratu sa svima. Za to se treba dobro pripremiti. Jedino mi smeta kaj ima dvije regije koje su odvojene i nedaju na početku baš mnogo para. Bilo bi dobro da i Gdanjsk pripada Prusiji.
Nizozemci su dobri što imaj regije na svim kontinentima.
Al vojska im je žalosna
DAL DOLAZI DANAS TAJ PATCH ???
JEL SE ZNA U KOLKO SATI ???
Arrrrrrrrrr...igra mi se sjebala !!! :-x
Jel zna netko u čem je problem ?? Igram i samo mi najednom izađe iz igre i kaže da je neki eror. I kad odem na ono play battle i tam krenem izbirat naciju, izbiram jednu i izađe iz igre i javi eror. Pls help !!! :cry:
Ak nema pomoći, jel postoji neki način da popravim igru ??? Ono REPAIR. :shock:
valjda si nekim modom zasrao. probaj reinstal ako ti ništa ne preostane
Ljudi, ove subote će biti patriot na rtl-u. :roll:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.