Log in

Pogledaj cijelu verziju : Empire: Total War

Stranica : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

SkunK
16-03-2009, 00:26
Ma da jer mi je steam stvarao probleme, trebam raditi port forward jer neki portovi u ruteru ne vole portove koje trazi steam da budu forwardani ali neznam u čem je bed a Creative Assembly? wtf zar je teško dati redoviti .exe patch za download...

jezuz .

Deadwalker
16-03-2009, 00:28
kao sto sam vec prije rekao, cisti marketing je u pitanju, nista drugo...al da bezveze kompliciraju, tu se slazem...

McPingvin_v2.0
16-03-2009, 08:11
Ne znam zašto se žalite, ovaj Steam mi je najbolja stvar koja postoji nakon samohodne kosilice :)

narf
16-03-2009, 10:02
Ne znam zašto se žalite, ovaj Steam mi je najbolja stvar koja postoji nakon samohodne kosilice :)

ma i da je naj naj, treba uvijek dati alternativni izbor pri kupnji, ovo je prisila.

Stracci
16-03-2009, 12:31
ma steam ima svoje kikseve ali vazno je da empire tw radi

Rang€r
16-03-2009, 12:37
al najjače kak su prije izlaska igre govorili da neče bit potreban steam... kad se sam sjetim kad sam moro za hl2 skidat patcheve cjelu noć... :twisted:

Ajemric
16-03-2009, 13:19
Kupio sam je, napokon sam je kupio. Sad moram igrat pa cu kasnije rec sto je bilo

Insert
16-03-2009, 14:03
ovo sa steamom im stvarno nije trebalo, dobra igra mi se gadi samo zbog steama

CRO-Tsar
16-03-2009, 16:57
Evo izašo sam iz krize. Osvojio sam Portugal i počelo je dolazit u normalu. Onda sam prestao s ratovima i odlučio više se posvetit tehnologijama i trgovini. Sada po turnu dobivam 13000, kaj je super. Vojsku neradim nego novac trošim na izgradnju svih mogućih građevina, što mi dost povećava dobitak na kraju svakog turna.

Vidim da je netko pitao, dal kad se osnuje nova država iz revolucije, kao npr. Irska, dal se može uprovljat snjom. Nemože !!!

lino
16-03-2009, 17:59
Jel se moze negdje narucit original igra da mi dodje sutra ak je danas narucim jer je u dbk nema. :killyou:

IGoR_2803
16-03-2009, 18:29
Vidim da je netko pitao, dal kad se osnuje nova država iz revolucije, kao npr. Irska, dal se može uprovljat snjom. Nemože !!!

darn! :yuck:

SkunK
16-03-2009, 18:30
Jel se moze negdje narucit original igra da mi dodje sutra ak je danas narucim jer je u dbk nema. :killyou:
:pray:

lino
16-03-2009, 18:35
Izvoli? Pa neka butiga gdje narucim posalju city expressom i sutra je ovdje.

Herr Schnitzel
16-03-2009, 19:00
Steam? Ring a bell? Ili, ako bas hoces kutiju, Crovortex?

Arbiter of Change
16-03-2009, 19:05
Zastoj ti tu nije kojim ti metodom trgovina pošalje paket, nego koliko će trebati lijepoj našoj pošti da oni to presele od ureda primitka do tvog lokalnog ureda odakle će ti poslati na kuću (ili će ti lijeni poštari ostaviti papir da dođeš na poštu po paket). Naše pošte su izgleda notorno spore po tom pitanju - ponekad mi paket od Crovortexa dođe za 2-3 dana, a nekad za tjedan i pol.

Ja ti osobno savjetujem da naručiš preko Crovortexa jer, odakle god naručio, neće ti doći odmah sutra.

ScorpiuS
16-03-2009, 20:20
Upravo se desila revolucija i stao sam na stranu revolucionara, ali oni imaju 500 vojnika, a moram osvojit grad od 2000. Dali bi prvo trebao osvojit neke slabije gradove da bi si razvio vojsku?

lino
16-03-2009, 20:38
Evo sry necu vise o naruzdbi :nonono: samo da kazem predbiljezio sam se za algoritam dbk special edition.

CRO-Tsar
16-03-2009, 20:55
Jel se mogu određivat porezi za svaki grad posebno? Znam da se može za sve odjednom.

Insert
16-03-2009, 21:01
ne, to je pojednostavljeno sada

SkunK
16-03-2009, 21:16

Dobra. Ako uživaš naklonost Bogova pošte i ako je mjesec ušao pod kutem od 90 stupnjeva prema Veneri možda ti dođe za 2 dana. Znam pošto većinu stvari dobivam city expressom i problem je u tome kao što je dreamer već naveo, u ljenosti i još nekim stvarčicama.

lino
16-03-2009, 21:43
aha sry onda :wink:

CRO-Tsar
17-03-2009, 07:20
Ovi mi španjolci, već idu na onu stvar. Otkad sam osvojio Portugal oni mene diplomacijom stalno traže da im ga dam za neka dva mala usrana grada i dve tehnologije. Ja ću ih napast i osvojit, pa mi više neće smetat. Jel kad imaš Gibraltar, dobivaš kaj više para neg u običnim lukama, jer puno toga prolazi kroz nju?

Kobe 81
17-03-2009, 09:05
Na kojoj težini igrate?

Ja na very hard/very hard

Rang€r
17-03-2009, 10:42
Ovi mi španjolci, već idu na onu stvar. Otkad sam osvojio Portugal oni mene diplomacijom stalno traže da im ga dam za neka dva mala usrana grada i dve tehnologije. Ja ću ih napast i osvojit, pa mi više neće smetat. Jel kad imaš Gibraltar, dobivaš kaj više para neg u običnim lukama, jer puno toga prolazi kroz nju?

pogledaj kolko piše, tolko dobivaš :P

al ja od beča i berlina razvijenijeg grada nisam vidio... berlin mi sad bez taxi daje više od 7k golda po potezu... onak po potezu dobivam oko 4k golda jer mi sad sjebana trgovina, al taxe su na low tamo gdje su uključene a u pola provincija nisu...

CRO-Tsar
17-03-2009, 14:34
Ja, sam si sredio ekonomiju i trgovin pa po potezu dobivam oko 15000 tisuća, a bit će i više.

lino
17-03-2009, 15:18
sry na ot al jesi me tsar accepto na msn ja sam ti kalina93@hotmail.com

Imaš privatne poruke za takve stvari. Durin

noobina
17-03-2009, 15:46
kak se mijenja oblik vladavine, ak se može? jel se može kao u medievalu nekak masacre population zato što mi se poljaci stalno bune i nedaju mi da im bar satavim min. poreze. ed ,da, još nešto, kolko vi redova prosječno prolazite po danu, ja vidim, ono, igra izašla prije 2 dana, a neko već odigro 100 poteza. Ja pređem max 15 poteza na dan(igram prestige sa aut)

Ajemric
17-03-2009, 16:02
Evo igro sam s austrijom i turci su mi poslali sljedeću ponudu

oni meni daju beograd, 500 para i grape shot tehnologiju a ja njima dam zagreb koji je znatno razvijeniji od beograda. tko bi ovu ponudu prihvatio a tko ne i zasto

Herr Schnitzel
17-03-2009, 16:12
Ne bih prihvatio - jer imam mozak.

torcida007
17-03-2009, 16:25
Prihvatio bih - jer nemam mozak.

ScorpiuS
17-03-2009, 17:37
Evo igro sam s austrijom i turci su mi poslali sljedeću ponudu

oni meni daju beograd, 500 para i grape shot tehnologiju a ja njima dam zagreb koji je znatno razvijeniji od beograda. tko bi ovu ponudu prihvatio a tko ne i zasto
A koliko to razvijeniji? Ako su velike razlike u populaciji onda ništa, jer bi ti isplatio porezom ono što bi dobio od njih, a samo bi ti skratili 4-5 poteza što je potrebno za razvijanje te tehnologije.

Ali meni još nitko nije pomogao. Sa revolucionarima koji imaju 500 vojnika nemogu osvojit glavni grad od 2000, pa kako bi trebao postupiti? Prvo osvojiti neki manji grad i razvit vojsku ili šta?

Insert
17-03-2009, 17:58
pa, valjda tako. nemam iskustva s revolucijama pa mi reci imas li ijedan grad na pocetku s revolucionarima ili samo tu vojsku?

Indiana Jones
17-03-2009, 18:20
nemoj prihvatit... jer ce ti turci sigurno napast i osvojit beograd...

lino
17-03-2009, 18:58
Evo dobio sam igru sta trebas instalirat steam da bi instaliro igru ? :-x :killyou:

Insert
17-03-2009, 19:51
da :(

kako to nisi prije primjetio u temi?

lino
17-03-2009, 20:15
Ne znam :D,ali igra je super igram sa velikom britanijom i super je u + sam 16000.Stavio sam auto mannaging on da se ja ne trebam brinut.Researcham ono 2 po redu i super je.Samo ne razvijam vojsku bio sam imo skoro punog generala iso sam osvojit pariz, ali je bio FAIL! ali igra je :thumbs2:

Ajemric
17-03-2009, 21:23
pa zagreb je imao malo više stanovništva. Ja tu ponudu nisam prihvatio(nisam ju prihvatio prije nego sto ste svi rekli da neprihvatim), sad igram s nizozemcima al je jos prerano da bih ista reko o svojoj kampanji

lino
17-03-2009, 21:26
Kako da kupujem generale :o

ScorpiuS
17-03-2009, 21:30
Selektiraš bilo koju jedinicu i na desno od sličica jedinica ti je jedna zvjezdica. Ako imaš dovoljno keša možeš ga napravit. Razlika je između toga koje je jedinica odabrana za generala, ali neznam točno koja.

Insert
17-03-2009, 21:42
ma, vjerojatno dobijes neke pocetne bonuse na pjesadiju ako zapovjednika pjesacke regimente promaknes u generala ili bonuse na konjicu ako to napravis s zapovjednikom konjicke reginente ili artiljeriju u da promaknes zapovjednika artiljerije...

ScorpiuS
17-03-2009, 22:14
Da, možda, ja uvijek promoviram konjicu i šaljem ga da flankira sa još nekom konjicom i što je najgore general uvijek najviše strada.

lino
17-03-2009, 22:21
Mah poludit cu :cry: .Sada sam odigro povecu bitku 1300-1170 izgubio.Opet pokuso napast taj vrazji pariz i dobili me :)

Arbiter of Change
17-03-2009, 22:24
Smeg, mene samo borbe više iritiraju nego što uživam u njima. Moram se maknuti od srednjovjekovnog pristupa borbi ako mislim pobjeđivati i dalje.

lino
17-03-2009, 22:28
Ma ja debil se malo pucam i onda zaletim :ekipa:

Stracci
18-03-2009, 01:53
probajte igrat s Maratha Confederacy ja igram s njima i osvojio cijelu indiju dobivam +20000 po potezu a i pozicija je odlicna jer vam su blizu one trgovacke postaje u indijskom oceanu i gibraltaru, i brzo vam stignu do njih oni trgovacki brodovi pa zauzmete sto vise tih postaja i imate odlicni income a i rijetko ko vas napada pa mozete prek persije napasti europu.
meni je s njima odlicno ali vi kako ocete :thumbs2:

Insert
18-03-2009, 14:25
Ma ja debil se malo pucam i onda zaletim :ekipa:

u pocetku razvijes bajonete i onda ides prsa o prsa na neprijatelja koji ih uopce nema :D

CRO-Tsar
18-03-2009, 15:19
Ja sam već u 1751. godini, a ovi debili još nemaju bajunete. Military tehnologija sam skoro do kraja razvio. Osvojio sam sad Francusku i Madrid i Gibraltar u Španjolskoj.

Ajemric
18-03-2009, 15:52
igro sam s maratthom ali mo nije bas islo

lino
18-03-2009, 17:28
Ja sam sada 1718.Vec par puta sam pokusao osvojiti Pariz al :thumbs1: :). Ide me mogu rec super imam 20000 love.Osvojio sam flandriu i amsterdam, Nizozemske vise nema.Dakle da se bacim malo na istrazivanje za vojsku tu nisam nista jos...

noobina
18-03-2009, 18:22
ja isto 1718. imam mil. tech razvijen do plug bajuneta i tog reda i sve ostale techove negdje do pola ili do 4./10. igram sa austrijom i uništio sam veneciju, prusiju, saksoniju... poljacima sam ostavio 1 grad da me ima ko branit od rusa... Igram na prestige

Insert
18-03-2009, 19:29
ja sam sad poceo s austrijom, u 1705. sam i osvojio sam veneciju. ostao im je jos onaj teritorij u grckoj i oveca flota.

SkunK
18-03-2009, 19:38
Ostavljate na defaultu (opce ne dirate) težinu ili stavljate na slabije, jače?:)

Insert
18-03-2009, 19:39
battle: medium
campaign: hard

ScorpiuS
18-03-2009, 19:48
Ostavio kako bilo, barem za prvo prelaženje.

lino
18-03-2009, 19:54
Ostavio kako je bilo :wink:

Insert
18-03-2009, 20:01
da, ali bitke su na normal lagane zbog glupog i pronicljivog AI-ja, a na kampanji oni imaju vise para od tebe sa hard postavkama :(

Rang€r
18-03-2009, 21:22
a na hard battles je jednako glup samo su mu jedinice jače..

kako me jebe onaj bug s trade portovima ubit ču se još sam par indijanaca sjebo..

Insert
18-03-2009, 21:35
a na hard battles je jednako glup samo su mu jedinice jače.

to i mene draga. :(

i, oni panduri (irregulars) su zakon :pray:

lino
18-03-2009, 22:32
Pariz je pao :rambo:

Grim
18-03-2009, 22:49
Uskoro.... uskoro ce doci u moje ruke, a do tada moram citat kako drugi ljudi uzivaju :(

Rang€r
19-03-2009, 10:38
kolko pariz daje po turnu(ne vidim ga, a neda mi se opet počinjat...)

ja sam povisio taxe za nobility na very high, s onim trade postovima sam se tolko izjebo i na kraju piratima u borbi maznem trade ship koi jači od mojih borbenih :D
sad imam taj post u indoneziji i čuvam si slotove u brazilu i zap. africi da dođem s indijancima...

Insert
19-03-2009, 10:57
e, al ja pozurim da posaljem svoje indijance tamo.
i dodjem sto prije mogu, kad ono - sve zauzeto
i jos mi pirati nalete i razvale mi flotu :(

koliki je bonus na prihode od tih trade postova?

lino
19-03-2009, 12:40
Pariz ti daje 4000 bar meni 8)

Insert
19-03-2009, 13:33
nisat specijalo, toliko daje i venecija

lino
19-03-2009, 14:00
Tko vam za sada najvise daje i koliko imate zlatnika meni pariz 5000, a imam 60000 zlatnika...

Insert
19-03-2009, 14:01
daje mi najvise bec (5 000+)
ali nemam nista jer sve odmah trosim

noobina
19-03-2009, 14:08
meni konigsberg-7000

CRO-Tsar
19-03-2009, 15:40
Meni London daje 15000 i Pariz isto. Jako su velke regije u kojima moš puno toga izgradit, pa daju i puno para.

ScorpiuS
19-03-2009, 15:47
Ma u kojoj ste vi godini? Ja zarađujem 12 sve skupa, a 1735. je.

Insert
19-03-2009, 16:34
ja sam u 1707. sa austrijom :)

i 1714, sa svedskom

lino
19-03-2009, 16:59
scorpius 12 po redu je fenomenalno.Ja sam 1734 i zaradjujem 5000 zlata.Moram sada malo osvajat.Btw na sto se bazirate u osvajanju: europu,ameriku ili indiju.

CRO-Tsar
19-03-2009, 17:08
Ja zarađujem po 16000, vojska mi jako puno oduzima. Idem sad probat roknut Beč.
Ja imam najveći prestige od svih, a vi?

Evo neš o ETW modingu:

Thursday Mar 19, 2009
Empire: Total War Modding System

Hi All,

Since the mod community seems to be moving full speed ahead and you’ve already got some basic mods up and running I thought I’d explain the way the Empire modding system is intended to work. This should enable you to work with it, not against it, and hopefully avoid breaking things released by CA in the future.

First of all, the ETW data is meant to stay packed. The pack file system and the virtual file system that it builds internally within the game are central to the patching and modding systems, so please don’t ask users to unpack their data in order to run with your mods.

So how should you mod the game? Well, it works like this. Empire loads files of type .pack in the data directory in a certain order determined by the pack’s type. There are three basic types - release, patch and mod. The fifth byte in the pack file header is an numerical id which tells the game what a pack is, boot packs are 0, release packs are 1, patch packs are 2, mod packs are 3. The game then loads release packs first, then patch packs, then mod packs.

At game startup, the file entries in all of these packs are mounted into a virtual file system, and if the game finds an entry in a later pack which has the same name and location as an already existing entry, the new entry replaces the old. This means that a mod pack can replace any file in the vfs and add new ones as well, without asking the person who downloaded the mod to overwrite files on disk and destroy data.
In order to tell the game to use a mod, you do need to feed the game a script command. Currently the easiest way to do that is to create a user script file. The way to do this is to find your preferences.empire_script.txt file (this will be in Application Data on a Windows XP machine), and create a text file next to it called user.empire_script.txt. Inside that file, for each mod create a line which reads “mod my_pack.pack;” (without the quotes, obviously). The user script gets processed on load, and will tell the game to load your mods in that order. The user script can be used for many other things as well, but we’ll leave those for another day.

So basically, a mod is intended to be a single “mod pack” file, and installing a mod is just placing that pack inside the game’s data directory and adding the mod command, and uninstalling it is removing those things.

Now, a note on how to work with the databases. You’ll have noticed that each table in the databases (inside the db folder) is both a folder and a binary file. When the game instantiates the databases, which happens after the virtual file system is built, it scans each directory and parses -all- of the binary files it finds. This means that a mod pack can add a new binary data fragment inside the db/unit_stats_land_table folder which adds several new units, and the game will add them to its land units database. The fragments are processed in the same order as the pack files, and any new database records with the same name as an old record will cause the new to replace the old. This means that you can replace any record within the database without touching the rest of the data or modifying the CA-supplied files on disk.

For example, say the CA packs contain a unit record for ‘french_dragoons’, which is one entry out of hundreds inside the shipped unit_stats_land_table data fragment, which is used to build the unit table that was available at launch. Now say you create a mod pack which places a new data fragment, say called my_mods_unit_stats_land inside db/ unit_stats_land_table, which contains just one data record for ‘french_dragoons’. What will happen is your new record will end up replacing the current record for that unit in the game data, and the rest will stay as it was originally.

So… hopefully you’ll now have a good idea of how the modding system was architected, and how you should build tools to work with it. There’s also another interesting consequence of how the system works, which is that it opens the door for mods built on top of other mods…

One more thing to keep in mind is that we’ve not yet finished testing the mod support fully - that’s part of what’s happening here before the mod dev package gets released. We’re aware that there is currently an upper bound of about 6000 files in a single pack, though it’s very possible to create a mod spanning several packs. But be aware that there is some overhead associated with mounting a pack, and a data directory filled with scores of them will make the game startup time significantly longer.

The other thing I should mention - since you’re going to be experimenting with this - is that the game checks the final database integrity after loading mods. So if you add a pack file which includes a new unit record which doesn’t include a display model or is invalid in some other way, the game will unload that mod pack (though it keeps the rest). This isn’t the main error checking mechanism in the ETW data pipeline, that’s done elsewhere, but as modders you should be aware of it. Unfortunately there currently isn’t any log output on the reasons why the mod failed to load, we’re looking into adding that when the modding dev kit is released.

Armed with this info you’ll at least be able to work with the system as it was intended, without having to wait for the mod dev package. I have to say it’s great seeing you guys making headway so quickly. The pack and database inspection tool was a great start, I think, and really bodes well for the future of the Empire modding scene.

Good luck!

Rang€r
19-03-2009, 17:59
meni berlin daje nekih 7300 bez taxi...
beč 6500...

1728. godina

baziram se ugl. na europu, a trade postove oduzimam neprijateljima(prusima, jako puno postova imaju...) i piratima..

lino
19-03-2009, 18:14
Ja sam upravo osvojio bavariu teska bitka, ali uspio sam. Dobivam 5000 po redu od nje.

ScorpiuS
19-03-2009, 18:43
Enivej, jeli itko doživio neki veći fail u igri? Meni je u jednoj borbi neprijateljski Pikemani stali u formaciji dok ih moje mušketiri rešetaju i ni mrda od njih osim kad im je puko moral pa dezertirali.

lino
19-03-2009, 18:44
Meni su stali u onu kvadrat formaciju militia i izgubio sam 3 cete protiv njih i izgubio bitku :-x

Ajemric
19-03-2009, 21:25
Evo i moje kampanje:

Poslusao sam savjet nekoga ko je rekao da je na pocetku bolje uzet nekog s manje posjeda pa sam ja uzeo nizozemce.
U prvom turnu sam krenuo na brisel ali su me španjolci doslovno izbrisali i krenuli su prema amsterdamu.Odbio sam njihove napade i uz veliku novčanu naknadu sklopio mir s njima. Austrijanci su me zvali u rat sa mnogim zemljama ali sam uglavnom odbijao. Tako sam živio mirno sve do trenutka kad me austrija pozvala u rat koji nisam mogao odbiti. austrijanci(saveznici) su napali francuze(saveznike) i pridružio sam se austriji. Taj rat se moze nazvat svjetskim ratom zato jel je cijela europa bila podijeljena. U prvom činu rata sam napao francusku mornaricu kod port royala ali sam izgubio. Na moju srecu francuzi je u sljedece dvije bitke nisu imali a te bitke su bile najvažnije za francuze. Svojom amsterdamskom vojskom sam krenuo preko brisela do francuske. Najvaznija bitka se odigrala malo dalje od pariza. Najjače kopnene francuske i moje amsterdamske trupe su 30 min žestoko borile. Napokon, nakon 30 min ratovanja francuzi su pokleknuli i francusku prepustili meni na sudbu. U sljedećem turnu sam napao i sam pariz koji sa tri trupe nije imao šanse. Francuska je propala, a rat bio gotov. Nakon tri turna francuski narod je osnovao pokret otpora koji je osvojio pariz nakon sto sam ga je ostavio nebranjenog. 5 turnova se izmjenjivala vlast nad parizom kad sam ja odustao. Nisam samo ja bio na gubitku. Francuzi su izgubili sve američke posjede a quebec je postao neovisan. Tad sam sklapao mir sa svima. Nakon nekog vremena sam dao dutch gvajanu francuzima u zamjenu za strasbourg a strasbourg sam dao u zamjenu za brisel. Brisel sam dao španjolcima u zamjenu za sardiniju. Talijanski teritoriji su pod mojim protektoratom. Sadasnje stanje je da francuzi i španjolci ratuju sa VB a ja sam postao vodeća trgovačka sila. Trgujem na svim kontinentima, razvijam tehnologije i prodajem ih za dosta para, preprodajem teritorije i kradem piratske brodove. Razvijam gradove, sela i luke. Bruto doprinos mi je 20 000 a neto oko 11000. Para imam oko 200 000. stanovnika 350 000. Imam i sljedeće teritorije: Amsterdam, Sardinija, Šri Lanka, Curacao, i Barbados. Dok alijasi ratuju ja zarađujem :D i tako mirno je vec neki 20 godina i u ratu sam samo s piratima i da nizozemska nije vise monarhija neg je odmah na pocetku postala republika sad sam na 1750. znaci imam jos pol stoljeca pa cu uskoro pisat kaj je novo dogodilo

lino
19-03-2009, 21:45
Ako nije problem kako se zaradjuje tradanjem pls ja ne dobivam nikakav doprinos od toga pa ak netko moze objasnit molio bi.

Insert
19-03-2009, 21:52
diplomatskim pregovaranjem. isto kao sto osnivas saveze, tako i sklapas trgovacke ugovore

lino
19-03-2009, 21:55
I onda ce novac sam dolazit?

narf
19-03-2009, 21:58
meni je kampanja prelagana, moram ću stavit na hard. Ovako: godina je cirka 1867., igram s Velikom Britanijom, istražio sam 95% ponuđenog, osvojio sjever sjeverne amerike(Quebec, sve one sitne indijance i došao do inuita, a dolje do granice s 13 kolonija), srednju ameriku također držim, to sam maznuo Španjolcima, kao i sve one sitne otoke ispred Amerike. Posjedi su mi 100% razvijeni, tj. u svakom gradu čim se ponudi nešto moguće za gradnju, odmah gradim, tako sam prije pola godine potrošio 150000(tj. cijelo bogatsvo koje sam skupio) na razne građevine unaprijeđene parnim strojem.

U Europi držim od Velike Britanije, prema jugu Francusku, Španjolsku(s Portugalcima sam dobar), pa sve do Sjeverne obale Afrike do Egipta. Osvojio sam i veći dio središnje Europe, jedino nisam napao italiju, Švicarsku, Bavarsku, Prusiju sam skoro potpuno uništio, uskoro osvajam Berlin. Došao sam i do Hrvatske, tj. Mađarske i zakuhava se situacija s Osmanlijama jer traže Hrvatsku. I da, na sjeveru sam ušao u rat na inicijativu Ujedinjenih provincija, i osvojio 2 grada i Dansku. U ratu sam i s Rusijom, ali još nemam kontakt s njom, tak da je to zasad teoretski rat.

Poslao sam flotu s cirka 2x 4inch mortara, 10x line infantry i 4x elite guards u Indiju, idem tamo osvojit neš za Krunu.

Income mi je cirka 50000 golda po turnu, nitko od nacija se ne buni osim Maroka, jer sve zemlje cvjetaju od razvitka + svako novo stanovništvo sam pokušao što više konvertirati na protestantizam. No evo, nije mi jasno dal je igra doista tako lagana, ili je meni krenulo za rukom jer sam igrao sve prethodne Total War igre 8)

Zanima me, ako je netko igrao s VB, jel imao sličnog iskustva il se nije maknuo s matičnog kopna :D

Insert
19-03-2009, 22:03
I onda ce novac sam dolazit?

da

osim toga mozes i rucno slati trgovacke brodove (indiaman se zove) na pomorske trgovacke lokacije (brazil, obala bjelokosti, istočna indija...)
kad ih dovedes u onaj znak sidra na mapi oni ti automatski generiraju zlato

ScorpiuS
19-03-2009, 22:06
Ja svaki dan igram otprilike 5 poteza, jer me igra ne privlači koliko su i prošli nastavci. Sada je 1742. i osvojio sam cijelu Polsjku, Dansku, Norvešku, a Finska je otišla Rusima sa kojim sam u savezu. Poljska se je malo izdigla z pepela, ali je te pobunjenike presrela puna vojska namjenjena za Austriju u bliskoj budućnosti. Nije neki opis, ali ne igram često pa ne držim neki dnevnik baš.

lino
19-03-2009, 22:11
Dakle Velika Britanija: Poceo sam tako da drzim cijeli otok i imam par podrucja u americi. U pocetku sam razvijao resource stavio sam automannaging-samouprava i razvijao tehnologiju i novce. Kad sam dovoljno para imao krenuo sam na Pariz sa jednim punim generalom.Izgubio sam gadno, nakon toga sam jos jednom krenuo na Pariz i osvojio ga Idemo u rat! . Onda sam osvojio ajax pa bruxelles.Nakon toga sam stao i opet krenuo sa razvijanjem i zaradjivanjem zlata. Francuzi su me napali i osvojili natrag Pariz a ja sam za to njima osvojio Strasbourg i Prussima sam osvojio Stuttgart.Sada sam u 1736 godini i imam 66000 zlatnika.Igra je super postat cu poslije par ss-ova. Evo moje malo o VB kopirano od mog klana foruma.Btw igrao sam sve total warove i mogu rec da je ovo najbolji (mozda meni zato jer mi je ovo doba povijesti najdraze :thumbs2: )

narf
19-03-2009, 22:15
imam platoon firing razvijen, a do sad nisam vidio neku promjenu kod jedinica, zna netko zašto?

Ajemric
19-03-2009, 22:54
tradeat se treba na svim kontinentima ja se tradeam s VB i austrijom, turcima, marathom i mughalom i indijancima mislim inuti trgujem i začinima, bjelokošću, šećerom.

Raznovrsnija roba = više para :friends: :friends:

zaboravio sam dodati da trgujem i tekstilom i rudama

CRO-Tsar
20-03-2009, 07:28
Ja igram sa VB i negdje sam u 1753 godini.
Imam već sve military teh. razvijene i ove druge su već blizu kraja.
Osvojio sam Španjolsku, Francusku, Prusiju...i još neke u Americi.

Insert
20-03-2009, 09:06
imam platoon firing razvijen, a do sad nisam vidio neku promjenu kod jedinica, zna netko zašto?

ako se ne varam, platoon firing je pucanje u plotunima.
inace tvoje jedinice samo prvi put opale u pravom plotunu (jer su im puske svima napunjene), a kasnije pucaju po zelji kako koji napuni pusku sto znaci slabiji efekt.
kad razvijes tu tehnologiju, tvoje bi regularne jedinice trebale pucati u plotunima. dakle, svi opale i onda cekaju da svi napune pa tek onda opet svi odjednom opucaju.
ali mislim da ta tehnologija vrijedi samo za regularnu pjesadiju, a ne na irregularse poput pandura.

narf
20-03-2009, 09:10

ako se ne varam, platoon firing je pucanje u plotunima.
inace tvoje jedinice samo prvi put opale u pravom plotunu (jer su im puske svima napunjene), a kasnije pucaju po zelji kako koji napuni pusku sto znaci slabiji efekt.
kad razvijes tu tehnologiju, tvoje bi regularne jedinice trebale pucati u plotunima. dakle, svi opale i onda cekaju da svi napune pa tek onda opet svi odjednom opucaju.
ali mislim da ta tehnologija vrijedi samo za regularnu pjesadiju, a ne na irregularse poput pandura.

ali ne rade to.. bum još jednom provjerio naziv pa javim, možda vrijedi samo za elite jedinice, sad ću probat.

Insert
20-03-2009, 13:00
moses vidjet desnim klikom na karticu te jedinice pa odaberes da pogledas njihove sposobnisti
ono tipa can hide in long grass, can form square, ressistant to morale shocks...

uglavnom, ja sam poceo kolonizirati ameriku s austrijom tj. klati indijance.. nakon vece bitke sam oteo georgiju cherokeejima.
jadni gadovi koriste skroz drukciju taktiku od europljana koja im je i manje efektna :(

lino
20-03-2009, 13:37
Ako je dozvoljeno da uploadamo ss-ove od campaign mape da svi vide kako stoji tko. :roll:

Insert
20-03-2009, 13:42
dozvoljeno je, slobodno uploadaj

ali stavi thumbove da ovi ne pizde :wink:

lino
20-03-2009, 17:35
http://www.imagesforme.com/out.php/t408658_fff1d069a534f338a80233a8cb4efd0202959a9d.j pg (http://www.imagesforme.com/show.php/408658_fff1d069a534f338a80233a8cb4efd0202959a9d.jp g)SOvo sam ja sa VB.Upravo sam sada vodio mozda najnaporniji i najveci rat sa Austrijom.Slika je mutna, ali jbg.Sada ce 1770, a imam 230000 zlatnika. O bitci sa Austrijom: Snjima sam bio u dobrim odnosima dokle mi nisu osvojili Berlin.Nakon mukotrpnog regrutiranja vojske vratio sam ga pod svoju vlast. Onda sam napao Wien i osvojio ga.Pa su oni Wien vratili pod svoju vlast i uz pomoc prusa su vratili Munchen. Nakon toga sam ja opet te dvije drzave osvojio, trazio mir i nudio 4000 zlatnika. Kada su odbili shvatio sam ili ja ili oni. Krenuo sam dalje i osvojio Zagreb i Transilvaniju, ali su oni meni za to vrijeme napali Bohemiu.Nakon naporne opsade pala je pod njihovu vlast. Medjutim ja sam se nastavio probijat i dosao sam do njihovog uporista poznatog kao Policia.Nisu izdrzali i pregazio sam ih sa vrlo malo gubitaka, nakon toga sam rutiniski vratio Bohemiu i to je bio kraj velike Austrije. Poslije cu stavit vise slika jer se ovdje nista ne razumije.

CRO-Tsar
20-03-2009, 20:45
Ja isto imam hrpetinu para, tak da neznam šta ću s njima. Tehnologije sam sve razvio i u 1766 sam godini. Sad pokušavam malo harat po Americi, Europu sam dost razvalio. Igram s Britancima pa idem probat riješit quest: osvojit georgiu, čiroki teritorij i new france, i onda će mi se onih 13 kolonija pridružit i postat moje. Neda mi se više ratovat u Europi jer sam s dost njih u dobrib odnosima il u savezu. Idem još samo razvalit Prusiju. Nekak su se izvukli, osto im je jedan grad nakon što sam osvojio Berlin i West Prusiju. Još niti jednu bitku nisam propusti, da sam upravljam vojskom, jednostavno su mi predobre i nemogu ih propuštat. Sad u Londonu gradim najelitniju vojsku, pa idem dovršit Prusiju, a i Poljake, samo mi smetaju tamo.

lino
20-03-2009, 20:46
hh.Evo i ja dovrsavam Prusiju ali sam na 1777 tako da je brzo gotovo :(

CRO-Tsar
20-03-2009, 20:50
E, jel se možda već u toj godini Amerika osamostalila ili uopće neće.

Kaj mislite, dal ovi iz CA rade na expanziji ETW-a, kad su na stranici stavili EKPANSIONS ???
http://www.totalwar.com/empire/
Rade neš 100%. Možda druge godine dobimo expanziju etw-a, kao šta je bilo s M2TW. Da bar !!!

lino
20-03-2009, 20:53
Nije se osamostalila, ali meni se Irska nije odvojila. Btw imam 300000 + zlatnika i upravo je Prusija pala.Sada idem u veliki rat protiv francuza i spanjolca.

Btw bila bi super expanzija jer je igra ZAKON! :rambo:

Insert
20-03-2009, 21:00
E, jel se možda već u toj godini Amerika osamostalila ili uopće neće.

Kaj mislite, dal ovi iz CA rade na expanziji ETW-a, kad su na stranici stavili EKPANSIONS ???
http://www.totalwar.com/empire/
Rade neš 100%. Možda druge godine dobimo expanziju etw-a, kao šta je bilo s M2TW. Da bar !!!

zasto ne bi bilo ekspanzije?
pitanje je samo koja ce tematika bit :D

CRO-Tsar
20-03-2009, 21:01
Ja sam francuze i španjolce sjebo još odkad. Neznam zaš sam pošredio pruse, do 1710 ja sam već bio izašo iz rata s njima, a bio sam im oduzeo berlin i gdanjsk. Oni su bili prva država s kojom sam zaratio. Hahahahahah, sad će passt !!!! Idem ih roknut.

lino
20-03-2009, 21:32
Ja sam upravo rijesio 2 puna generala Poljske i Francuska vise ne postoji!

lino
20-03-2009, 21:56
Medium :P

ScorpiuS
20-03-2009, 22:02
Ja sam francuze i španjolce sjebo još odkad. Neznam zaš sam pošredio pruse, do 1710 ja sam već bio izašo iz rata s njima, a bio sam im oduzeo berlin i gdanjsk. Oni su bili prva država s kojom sam zaratio. Hahahahahah, sad će passt !!!! Idem ih roknut.
Ma koji k? Svi igraju protiv Pruske, a ja sa njima koljem sve što je u Europi.

narf
20-03-2009, 22:47
ljudi, igra 1800 završava il se nudi freeplay nastavak?

i da, povećajte težinu na hard barem, kaj se kampanje tiče, bit će vam zabavnije ;)

ScorpiuS
20-03-2009, 22:57
1799 je zadnja godina u kojoj možeš igrat, kasnije je, ako nisi završio sve zadatke koje si odredio na početku, game over.

narf
20-03-2009, 23:11
1799 je zadnja godina u kojoj možeš igrat, kasnije je, ako nisi završio sve zadatke koje si odredio na početku, game over.

ma bzvz.. pa sigurno postoji mod koji otključava daljnje igranje :D moram osvojiti cijeli poznati svijet!

ScorpiuS
21-03-2009, 07:57
Pa prije ili kasnije ćeš moć uspijet u tome. Imaš i mod Global Domination, ali neznam koliko on od tebe zahtjeva uhvaćenih provincija.

Insert
21-03-2009, 09:04
Na kojoj tezini igrate?

sve ispod very hard je na campaign mapi je lagano.
pogotovo kad ne igras bitke na autoresolve pa ih sve pobjedjujes.
ja sam trenutni s austrijom na hard (kampanja) i medium (bitke)
stavio bih i bitke na teze ali onda su neprijatelji samo jaci, a ne i pametniji
i to se sve ne mijenja od shoguna :(

:(

Insert
21-03-2009, 10:24
a, kolonizacija amerike od strane austrije (u mom slucaju)?

Herr Schnitzel
21-03-2009, 10:46
Pa e,malo mi je pregej da u 20 godina osvojis pola Evrope,i to sa jebenom Britanijom :(
A kako su Francuzi osvojili pola Europe u 10 godina?

Insert
21-03-2009, 11:29
AI je jednostavno preglup da organizira neku kvalitetnu ofenzivu ili ikakvu protuofenzivu :(

ima dosta vojske ali je ne zna iskoristiti.
recimo, imaju jedan full stack na raspolaganju i pokusavaju osvojiti moj grad u kojem se nalazi pet jedinica.
umjesto da posalju cijeli taj stack, oni posalju samo malo vise vojske nego sto ja imam (6-7) jedinica dok im ostatak trune u njihovom gradu.
a, meni jos u obrani grada pomazu fireclock jedinice (naoruzanji gradjani) tako da bitka cesto ide u moju korist

ScorpiuS
21-03-2009, 14:41
AI je jednostavno preglup da organizira neku kvalitetnu ofenzivu ili ikakvu protuofenzivu :(

ima dosta vojske ali je ne zna iskoristiti.
recimo, imaju jedan full stack na raspolaganju i pokusavaju osvojiti moj grad u kojem se nalazi pet jedinica.
umjesto da posalju cijeli taj stack, oni posalju samo malo vise vojske nego sto ja imam (6-7) jedinica dok im ostatak trune u njihovom gradu.
a, meni jos u obrani grada pomazu fireclock jedinice (naoruzanji gradjani) tako da bitka cesto ide u moju korist
Meni se dogodi da oni drže punu vojsku u nekom selu, a ja napadam grad.

Rang€r
21-03-2009, 14:57
u mom slučaju lik čuva školu xD

lino
21-03-2009, 15:03
Ja drzim vise od pola europe.Ostalo mi je jos samo 18 godina :thumbs1:, ali igra je pre zakon samo ja nisam nista osvajao u Americi ili Indiji.

Rang€r
21-03-2009, 15:09
meni je igra ko i sve nove, nakon vremena dosadna, uopče mi se neda igrat više :/

keko
21-03-2009, 15:27
meni je igra ko i sve nove, nakon vremena dosadna, uopče mi se neda igrat više :/

Nažalost,moram se složiti s ovime što je ovdje napisano,očekivao sam više od ove igre. :(

Herr Schnitzel
21-03-2009, 15:55
A sto, konkretno?

Arbiter of Change
21-03-2009, 15:56

Nažalost,moram se složiti s ovime što je ovdje napisano,očekivao sam više od ove igre. :(
Baš, što ste očekivali? Ako ste igrali ijedan TW do sada znali ste što vas u biti čega, Empire gimmicksi na stranu. :)

ScorpiuS
21-03-2009, 15:58
Eto ja sam očekivao zabavu kakvu mi je dao Medieval ili još bolje Rome. Ovo mi jednostavno ne ispunjuje očekivanja, ali još uvijek igrivo barem tjedan dana.

lino
21-03-2009, 16:00
Bit ce da je meni super ovako jer mi se svidja ovo doba :)

Indiana Jones
21-03-2009, 16:09
a sta vi ocekujete od igre...

ScorpiuS
21-03-2009, 17:11
WTF???? Facepalm fail

http://www.imagesforme.com/out.php/t410087_majorfail.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/410087_majorfail.jpg)

Deadwalker
21-03-2009, 17:19
trebat ce patcheva...vidim da ima dosta bugova... :(

Rang€r
21-03-2009, 18:29
totalno... kad mi se dogodi onaj trade port bug dođe mi da maznem mišem od zid...

inače ja nisam niš očekivo od igre... jednostavno dobra je, super, sve 5... al dosadna...........

lino
21-03-2009, 18:33
Jeli vam se dogadja kad kliknete na grad i imate pune jedinice sve... kliknete na jednu stisnete sift i onda malo stekne na rewievu od jedinice.Meni to cesto zivcira me :killyou:

The Boz
21-03-2009, 18:33
Dobra igra ali BUGOOOVAAAA!!!! AJME!
Mornaricu koristim samo i jedino na fakat mnogo daleka putovanja! Inače nasumično CTDa kad kliknem na flotu punu naprednih brodova, a svaki put kad kliknem na brod, dam naredbu brodu i kad brod dođe gdje sam mu rekao da ide, igra stane na 2d6 sekundi, i to živcira IMMENSELY!
Isto tako zna štekat kad samo selektiram jedinice u vojsci/floti... Očito je pathfinding engine slabije strgan...

Herr Schnitzel
21-03-2009, 18:42
Zasto svi dozivljavaju neke pitaj-boga bugove osim mene?

The Boz
21-03-2009, 18:47
Ajd napravi flotu 2nd rateova, klikni na njih i štopaj si koliko ti igra stoji prije nego se pokaže zeleni domet...

Durin
21-03-2009, 18:53
Pa nekih 1 sekundu, i nisam iživciran.Igru još uvijek igram bez prestanka, a da nisam niti pomsilio da prestanem.I vjerojatno neću još nekih par mjeseci sigurno.

lino
21-03-2009, 19:58
Da igra je super, samo da su stavili jos historical bitaka...

The Boz
21-03-2009, 20:02
Tipa Hastings, Trafalgar, sve one Napoleonove grčeve...

lino
21-03-2009, 20:08
Waterloo...

ScorpiuS
21-03-2009, 20:28
Seljačka buna...

Znali itko kako promjenit tip vlasti? Kod mene se revolucija nikad nije dogodila i sada sve niže klase kukaju zbog Clamor for Reform. Pliz help!

The Boz
21-03-2009, 20:28
Clamor je zbog "prosvijetljenja". Nemreš mijenjat oblik vlasti. Imaj više vojske u gradu koji želi reformu.

ScorpiuS
21-03-2009, 20:41
Vojska na punom a Clamor mi spušta sreću nižeg reda građana za 20 :|

The Boz
21-03-2009, 20:50
!? Pa kaj si sve škole u jednu provinciju stavio!?

Ajemric
21-03-2009, 21:28
zasto u total waru historical battles nisu toliko poznate?Jedina koju sam znao u romeu je bila battle of teutoberg forest. Za ostale sam možda načuo al nisam nis znao o njima

narf
21-03-2009, 21:58
Dobra igra ali BUGOOOVAAAA!!!! AJME!
Mornaricu koristim samo i jedino na fakat mnogo daleka putovanja! Inače nasumično CTDa kad kliknem na flotu punu naprednih brodova, a svaki put kad kliknem na brod, dam naredbu brodu i kad brod dođe gdje sam mu rekao da ide, igra stane na 2d6 sekundi, i to živcira IMMENSELY!
Isto tako zna štekat kad samo selektiram jedinice u vojsci/floti... Očito je pathfinding engine slabije strgan...

meni tak šteka (cirka 10 sekundi) kad odaberem pariz :D

lino
21-03-2009, 22:04
I meni uvijek na Parizu. Frustrirajuce...

Ajemric
21-03-2009, 22:28
e ljudovi kaj se odogdi ak zavrsimo road to independence jel mozemo igrat united states u grand campaign

SkunK
21-03-2009, 23:29
Diplomacija je imho veoma loše odrađena, volio bih vidjeti da mogu nekoj naciji Sponuditi Snešto, ajmo reci kao u Civilization serijalu : staviš provinciju/lovu ili nešto treće,pukneš gumb i tako ih pitaš što su spremni dati za to.

Čak sam se i zajebao prvi puta kad sam stavio jedno 4000 zlatnika i stisnuo srednji button jer sam mislio da ce nesto ponuditi - a oni uzeli zdravo za gotovo i ode lova :D

ScorpiuS
22-03-2009, 08:15
e ljudovi kaj se odogdi ak zavrsimo road to independence jel mozemo igrat united states u grand campaign
Po nekoj logici, ne. Nisam završio Road to Independence nego sam odma išo na Grand Campaign, koja počinje 1700., a America je proglašena neovisnom 1776.

cropir
22-03-2009, 08:45
Diplomacija je imho veoma loše odrađena, volio bih vidjeti da mogu nekoj naciji Sponuditi Snešto, ajmo reci kao u Civilization serijalu : staviš provinciju/lovu ili nešto treće,pukneš gumb i tako ih pitaš što su spremni dati za to.

Čak sam se i zajebao prvi puta kad sam stavio jedno 4000 zlatnika i stisnuo srednji button jer sam mislio da ce nesto ponuditi - a oni uzeli zdravo za gotovo i ode lova :D
a cek, nije tak sam meni? pa kak cemo pregovarat ako samo mozemo davat i primat, a ne u isto vrijeme?

i da, poceo sa holandijom. zaratio sa španjolcima, uzeo im Flander i sad se zapadno i daleko od mene s njima jebu engleska, pruska, austrija i neke talijanske države. razbit će ih. a sad sam isto napao onu ekipu na jugu indije, treba mi para. :D

The Fury
22-03-2009, 12:35
Da vas pametne momke nešto upitam u vezi igre. Kad researcham mogu li ikako ubrzat proces? Kako? Vidio sam da agenti to mogu ali ne kužim kako?
Što je najbolje staviti za početak?

Inaće, vodim Rusiju i ide to polako sve... Dolje mi se kod Georgie ekipa komeša, bit će loše... A gore se vode bitka kod Švedske, heh. Ako je itko igro sa Rusima, može mi dati koji savjet :wink:

Herr Schnitzel
22-03-2009, 12:36
Osnuj vise skola i u njih stavljaj gentlemane. A sto se Rusa tice, kod mene vrijedi pravilo "grabi dok mozes", jer oko tebe su uglavnom slabe nacije (Gruzija, Krim itd.).

cropir
22-03-2009, 14:20
failao sam sa nacinom igre iz gornjeg posta, pa sam loadao i išao se razvijat prvo, i onda austrija sa kojom sam u savezu zarati sa prusijom i pridružim se austrijancima i pošaljem vojsku iz amsterdama, ali nakon par bitaka se skroz oslabi cijela vojska, a na kraju su me uhvatili tako da se ne mogu povuć i izgubio sam cijelu, pa sam tražio mir, te ga dobio. sad mislim napast jug indije, a poslije ne znam, ameriku možda. :D

Insert
22-03-2009, 17:25

igra nije smjestena u napoleonovo doba

ScorpiuS
22-03-2009, 17:51
failao sam sa nacinom igre iz gornjeg posta, pa sam loadao i išao se razvijat prvo, i onda austrija sa kojom sam u savezu zarati sa prusijom i pridružim se austrijancima i pošaljem vojsku iz amsterdama, ali nakon par bitaka se skroz oslabi cijela vojska, a na kraju su me uhvatili tako da se ne mogu povuć i izgubio sam cijelu, pa sam tražio mir, te ga dobio. sad mislim napast jug indije, a poslije ne znam, ameriku možda. :D
Redovito iza svake bitke obnavljaj jedinice.

Ajemric
22-03-2009, 18:18

igra nije smjestena u napoleonovo doba
nema veze. I u proslim total warovima historical battlesi nisu bili u dobu koje možeš igrat

cropir
22-03-2009, 18:36
Redovito iza svake bitke obnavljaj jedinice.
ne mogu ako nemam cestu od najbližeg grada il tak neš.

sad ratujem na indiji jedino, oni sa crvenom zastavom su se tako zainatili za najjužniji grad na indiji, strašno nešto. 3 puta su me napali i sada još onaj narod sa oker zastavom drži siege. (trebat ce vremena dok upamtim imena frakcija. :D )

inace, ako ste u stanju, zauzmite Indiju. svakakvih bogatstava ima, isplati se rata.

lino
22-03-2009, 19:13
Igra je ispunila sva moja iscekivanja, samo da dobijem sada novi proc i bit ce zakon. Ja sam pred krajem campaigne sa englezima

Ajemric
22-03-2009, 19:16
jesi li ispunio sve zadatke

Insert
22-03-2009, 19:42
ja ne igram da bi ispunio zadatke, zapravo mi je veci gust kad gubim :roll:

ScorpiuS
22-03-2009, 20:01
Da stoposto. Meni je mrsko igrat bitku koju ću sigurno izgubiti. :(

Rang€r
22-03-2009, 20:07
ja s austrijom nemam nikakih zadataka, a igro sam do 50. turna....

počeo sam opet s austrijom, ona mi je sjebana skroz nakroz, neznam kak sam uopče uspio napravit ono što sam napravio....

jedno što me živcira je jebena linearnost, svaki put kad igram s austrijom pruska i poljska zarate samnom, a osmanlije mi se ulizuju... wtf?!

AI je jebeno retardiran, ja austrija, 6 provincija, uključene taxe samo u austriji, al je zato veči hepyness, produktivnost, rast stanovništa etc. i imam najmanje jebene vojske na svijetu i još je nemog otplačivat i healat ih cjelo vrijeme... da ne spomenem da imam 3 indijanca na bjelokosnoj obali gdje dobivam oko 1k golda od bjelokosti i 1 indijanca u brazilu gdje dobivam 360 za šečer... a glupi prusi imaju dve provincije i vojske pun qrc, samo šalju na mene, jedan turn su poslali 4x 2 regimente line infantrya, onda su poslali 2regiment of horse i 2line infantry, pa su jednom poslali oko 7-8 line infantrya, niš drugo ne rade več to što je i najskuplje... i da imaju trade agreement s osmanlijama preko mora koi sam bloko, a u luci im stoje tri broda... rakea su mi sl. ubili kad sam atentiro generala u poljskoj, pa je osto u varšavi x) i sad nikak da se novi spawna... također mi se gentlemeni ne spawnaju tako rapidno više... a jebena sela nikak da se u gradove pretvore... najjača mi mađarska s isključenim taxama za 70 poteza če se budimpešta razvit u grad..... poljaci nagomilavaju vojsku uz granicu pitanje vremena kad če me zgazit... sad posljednji turn što sam igro su prusi i poljaci napravili neku mini invaziju na moju več razbijenu vojsku, negdje ih 600-700 bilo ostalo, sad nakon svega ih valjd ima još 400... imam još u transilvaniji 4-5 regimenti s kojima planiram galiciju napast kad poljaci pošalju vojsku, 4 regimente brane mađarsku od prokletih poljaka koi isto napadaju svaki turn... a i na bojištu ima debilnosti, pathfinding je jebeno katastrofalan, vojnici ko da nisu živa biča, al kad im neko spuco frenda pored odma bježe... da mi onaj princ general nema 10 zvjezdica command i još +2 kad komanda infantry to je 12 zvjezdica... ima razne titule, drillmaster, glorious captain, ma lik je novi napoleon... i da sad se sjetim da su na mojoj strani u ratu VB, nizozemska, wurtenberg, ugl. svi alliesi austrije a nikog ni vidio nisam...

također jedna stvar što me živcira je sjeban font, npr na ovom (http://www.imagesforme.com/show.php/412210_velikfont...bmp)Sscreenu... moraš škiljit da vidiš šta piše...

noobina
22-03-2009, 20:22
ja s austrijom nemam nikakih zadataka, a igro sam do 50. turna....

počeo sam opet s austrijom, ona mi je sjebana skroz nakroz, neznam kak sam uopče uspio napravit ono što sam napravio....

jedno što me živcira je jebena linearnost, svaki put kad igram s austrijom pruska i poljska zarate samnom, a osmanlije mi se ulizuju... wtf?!

AI je jebeno retardiran, ja austrija, 6 provincija, uključene taxe samo u austriji, al je zato veči hepyness, produktivnost, rast stanovništa etc. i imam najmanje jebene vojske na svijetu i još je nemog otplačivat i healat ih cjelo vrijeme... da ne spomenem da imam 3 indijanca na bjelokosnoj obali gdje dobivam oko 1k golda od bjelokosti i 1 indijanca u brazilu gdje dobivam 360 za šečer... a glupi prusi imaju dve provincije i vojske pun qrc, samo šalju na mene, jedan turn su poslali 4x 2 regimente line infantrya, onda su poslali 2regiment of horse i 2line infantry, pa su jednom poslali oko 7-8 line infantrya, niš drugo ne rade več to što je i najskuplje... i da imaju trade agreement s osmanlijama preko mora koi sam bloko, a u luci im stoje tri broda... rakea su mi sl. ubili kad sam atentiro generala u poljskoj, pa je osto u varšavi x) i sad nikak da se novi spawna... također mi se gentlemeni ne spawnaju tako rapidno više... a jebena sela nikak da se u gradove pretvore... najjača mi mađarska s isključenim taxama za 70 poteza če se budimpešta razvit u grad..... poljaci nagomilavaju vojsku uz granicu pitanje vremena kad če me zgazit... sad posljednji turn što sam igro su prusi i poljaci napravili neku mini invaziju na moju več razbijenu vojsku, negdje ih 600-700 bilo ostalo, sad nakon svega ih valjd ima još 400... imam još u transilvaniji 4-5 regimenti s kojima planiram galiciju napast kad poljaci pošalju vojsku, 4 regimente brane mađarsku od prokletih poljaka koi isto napadaju svaki turn... a i na bojištu ima debilnosti, pathfinding je jebeno katastrofalan, vojnici ko da nisu živa biča, al kad im neko spuco frenda pored odma bježe... da mi onaj princ general nema 10 zvjezdica command i još +2 kad komanda infantry to je 12 zvjezdica... ima razne titule, drillmaster, glorious captain, ma lik je novi napoleon... i da sad se sjetim da su na mojoj strani u ratu VB, nizozemska, wurtenberg, ugl. svi alliesi austrije a nikog ni vidio nisam...

također jedna stvar što me živcira je sjeban font, npr na ovom (http://www.imagesforme.com/show.php/412210_velikfont...bmp)Sscreenu... moraš škiljit da vidiš šta piše...
da, al je takav font samo kad piše dugačak tekst
enivej ima nešto o novom patchu na http://shoguntotalwar.yuku.com/topic/50 ... tion-.html (http://shoguntotalwar.yuku.com/topic/50606/t/Next-update-information-.html)

lino
22-03-2009, 20:26
jesi li ispunio sve zadatke
Nisam ni rijesavao, ali jebiga. Ja sam poceo novu campaignu sa Francuzima i snjima mi je napetije jer ih napada dosta nacija.

Durin
22-03-2009, 20:49
Ranger, što da ti kažem?Ja igram na Hard/Hard i nikad bolje.Ekonomija i trgovina cvjetaju, osvojio sam pola Europe, i u zametku sam stvaranja prekooceanskih kolonija sa Austrijom.
Sve je do taktike. :)

Ajemric
23-03-2009, 09:44
jel igro ko sa španjolcima

Constantine
23-03-2009, 10:35
Jel mi se isplati kupit novu grafičku samo zbog ove igre,jeli dovoljno dobra?

Deadwalker
23-03-2009, 10:42
kolko se sjecam ti imas istu grafulju kao i ja pa ono, ne moras, na medium detaljima ce ti sigurno igra radit bez beda. Dobro je optimizirana

Chappi
23-03-2009, 10:42
Kupuj i zbog ove igre i zbog onih u budućnosti :wink:

Insert
23-03-2009, 11:06
Da stoposto. Meni je mrsko igrat bitku koju ću sigurno izgubiti. :(

da, ali je zato stoput veci gust ako u takvoj bitci u kojoj nista nije u tvoju korist pobijedis ili im barem ubijes generala ili naneses teske gubitke

Sda mi onaj princ general nema 10 zvjezdica command i još +2 kad komanda infantry to je 12 zvjezdica... ima razne titule, drillmaster, glorious captain, ma lik je novi napoleon...
nije novi napoleon, vec Princ Eugen Savojski, jedan od najuspjesnijih zapovjednika u povijesti europe. cudi me da vas ne uce nista o njemu iz povijesti :P

Ajemric
23-03-2009, 11:34
Eugen Savojski (Pariz, 18. listopada 1663. - Beč, 21. travnja 1736), princ, austrijski vojskovođa i državnik. Smatran je najvećim vojskovođom svoga vremena. On je odvjetak (potomak) sporedne linije savojske kuće.

Uspon [uredi]
Studirao je matematiku i prirodne znanosti. Stupio je u austrijsku vojsku nakon neuspjelog pokušaja da bude primljen u francusku armiju. Istaknuvši se u ratovima protiv Turaka kod Beča, Pešte i Beograda i protiv Francuza u Pijemontu postao je general, a 1693. i feldmaršal. Od 1703. do smrti bio je predsjednik Dvorskoga ratnog vijeća / savjeta. Bio je isto toliko sposoban državnik i političar koliko i vojskovođa pa je imao veliki utjecaj na vođenje poslova u Austriji prve polovine 18. stoljeća.

Pobjede nad Turcima [uredi]

Eugen SavojskiNjegove pobjede nad Turcima (predvođenim sultanom) kod Sente 1697, kod Petrovaradina 1716. i kod Beograda 1717. značile su prekid turskih osvajanja u Europi, a rezultati tih pobjeda, Karlovački odnosno Požarevački mir, kojima je Austrija stekla velike dijelove Hrvatske i Slavonije, Banat, sjevernu Srbiju, dio Bosne, Vlaške, Ugarske i Erdelj, značili su učvršćenje Austrije u Podunavlju. Pobjede Eugena Savojskog nad Francuzima u Španjolskom nasljednom ratu (1701-1709) značile su istodobno jačanje austrijskih pozicija u zapadnoj Europi, gdje je Francuska bila u prvom planu političkih zbivanja.

Srbija [uredi]
Znatno je utjecao na uređenje Srbije za vrijeme austrijske okupacije 1718-1739. U Beogradskoj tvrđavi ostala je kapija princa Evgenija, a donedavno su postojali i ostaci njegovog dvora na Dorćolu u Beogradu.

Pohod na Sarajevo [uredi]
Šestog listopada 1697. godine sa 6.500 ratnika (4.000 kopljanika, 2.500 pješaka s puškama, 12 malih topova i dva mužara) krenuo je iz Osijeka i prešavši rijeku Savu kod Broda započeo kratkotrajnu invaziju na Bosnu. Za jedanaest dana stigao je do Sarajeva, osvojio ga, opljačkao i popalio te se vratio u Osijek. S njim je Bosnu napustilo oko 40.000 katolika. Oni su se naselili u opustošenoj Slavoniji nakon protjerivanja Turaka. Poslije tog egzodusa, katolici su postali najmanja vjerska skupina u Bosni, dok na drugo mjesto, iza muslimana, dolaze pravoslavci.

Belvedere [uredi]

Dvorac Belvedere, bečka rezidencija Eugena SavojskogPotkraj života sudjelovao je s manje uspjeha i u Ratu za poljsku baštinu. Neko vrijeme bio je carski namjesnik u Italiji i Flandriji. U svom dvorcu Belvedere (tal.: "lijep vidik") u Beču skupio je vrijednu zbirku umjetničkih djela i veliku knjižnicu. Porijeklom Talijan, po odgoju Francuz, postao je jedna od najistaknutijih osoba u Austriji, ratujući pod devizom "Austrija iznad svega".

Belje [uredi]
Godine 1697. austrijski car Leopold I., u skladu s tadašnjim običajima, a za posebne zasluge u pobjedi nad Turcima kod Sente, podario mu je imanje u južnoj Baranji. U sklopu imanja nalazilo se 13 sela, kojima je kasnije dodano još 6 sela, površine oko 800 km². Za sjedište imanja vlasnik je izabrao selo Bilje, gdje je između 1707. i 1712. sagradio Dvorac. Cijelo imanje dobilo je ime Belje po mađarskom izgovoru imena tog sela (Bellye).

Poslije smrti Eugena Savojskog, koji je bio neženja i nije imao direktnih nasljednika, počev od 1736. pa do kraja Prvog svjetskog rata, Belje je bilo naizmjenično u vlasništvu austrijskog dvora i pojedinih pripadnika njegovog plemstva.

Napomene [uredi]
U svim konzultiranim hrvatskim enciklopedijama i leksikonima Eugen Savojski je naveden pod tim imenom. Međutim, u "Glasu Slavonije" i u povijesnim knjigama nekih autora (npr. Davorina Taslidžića) ispred imena Eugen dodaje se ime Franjo, a prezime se piše i u obliku Savoyski.
Eugena Savojskog spominje i Anto Gardaš u svom romanu Duh u močvari (str. 161): "Kad su ga na Bečkom dvoru zapitali što želi kao nagradu za pobjedu nad Turcima, odgovorio je da bi želio posjed u Baranji poznat pod imenom Kopački rit. I dobio ga je. Tu nedaleko sagradio je dvorac..."

Constantine
23-03-2009, 12:11
kolko se sjecam ti imas istu grafulju kao i ja pa ono, ne moras, na medium detaljima ce ti sigurno igra radit bez beda. Dobro je optimizirana
Znam da u igri nemogu ukljucit fog i HDR,bez toga ne želim igrat zato što izgleda bijedno.

Deadwalker
23-03-2009, 12:17
A dobro, kak oces. Ja ne patim tolko do detalja...dobru grafulju do soma kuna kupis bez beda pa ako oces nadogradit, ko ti brani. A i sluzit ce ti i za dalje...

noobina
23-03-2009, 13:03
jel igra ko multiplayer... da napravimo kakav 2vs2

Rang€r
23-03-2009, 18:14
wow taj savojski je bio prava faca... xD

Ranger, što da ti kažem?Ja igram na Hard/Hard i nikad bolje.Ekonomija i trgovina cvjetaju, osvojio sam pola Europe, i u zametku sam stvaranja prekooceanskih kolonija sa Austrijom.
Sve je do taktike. :)

gle men je taktika dobra, dakle to sa vojnicima i sl. kužiš oni mene cjelo vrijeme nadbrojavaju, a ja njih tučem, a prokleti uniti nikak da xpeja dobiju...

meni je jedini problem taj financijski, koim bi kupio još par regimenti i zgazio jebeni berlin... dok još nisu zidove sagradili... jedino da svugdje uključim taxe al onda če mi patit produktivnost i rast stanovništva, tj. brzina razvijanja gradova... da nisam srezo taxe u hrvatskoj rijeka bi se razvila za 72 turna, a ovako za 23... sl. stvar je i u drugim provincijama, tako da jedino gdje imam poreze je austrija i kad razlika između taxe i bez taxe za rast grada padne na manje od 5 poteza uključim taxe...

Insert
23-03-2009, 19:43
na kojoj tezini kampanje igras?

btw
sta ce ti rijeka, osvoji veneciju - imaju dobru luku

ne mozes iskljucit poreze i ratovat, to ti je gej i totalno nerealno :(

Rang€r
23-03-2009, 20:14
hard hard...

ma kad bi stigo osvojit veneciju a imaju isto vojske nemogu ju strpat u veneciju kolko ih ima

ScorpiuS
23-03-2009, 20:30
Upravo sam ušao u rat sa Austrijom i cijeli svijet se na mene okomio, osim Francuske na koju se već odavno cijeli svijet okomio. :D
Izgubio sa 4 dogovora o trgovanju i 3 morske luke su mi opkoljene, ali tu nemogu ništa, jer mornaricu nikad nisam previše grindao.

Rang€r
23-03-2009, 21:09
ti si prus? gg :D

btw taj savoyski je prava legenda, trebali bi po njem film ko po leonidu ^^

Ajemric
23-03-2009, 21:27
ratovao je pod devizom "Austrija iznad svega

osterraich uber alles :D

Rang€r
23-03-2009, 21:35
quoteaš samog sebe? xD

mislim počet sa šveđanima sljedeči put kad budem igro, jel igro neko s njima pa može reč kakvi su?

lino
23-03-2009, 22:36
Ja sam zavrsio kampanju sa Englezima. Sada pocimjem sa Francuzima...

Ajemric
23-03-2009, 22:45
quoteaš samog sebe? xD

mislim počet sa šveđanima sljedeči put kad budem igro, jel igro neko s njima pa može reč kakvi su?
ma to sam skuzio pa ono da podijelim

Insert
24-03-2009, 16:34
quoteaš samog sebe? xD

igrao sam ja sa svedskom, nisu uopce losi kako ljudi misle

samo se pazi rusije i brzo se prosiri na dansku (uzmi im i island ako mozes)

:D

btw: savojski mi je malo ostario, saljem ga u bitku da pogine (debelo je u sedamdesetima)

Indiana Jones
24-03-2009, 20:23
ako vas zanima koje su sve not playable factions ..... cisto da jos jedan post dobijem ... evo :D

Minor:
Portugal
Wurttemberg
Hanover
Westphalia
Saxony
Denmark
Savoy
Genoa
Venice
Italian States
Mysore
Persia
Durgestan
Crimean Khanate
Georgia
Courland(Protectorate of Poland, I think)
New Spain(Protectorate of Spain)
13 Colonies(Protectorate of GB)
Louisiana(Protectorate of France)
Iroquois
Cherokee
Pueblo
Inuit
Plains Nations
Morocco
Barbary States
Pirates

Revolters:
Mexico
Columbia
Quebec
Greece
Norway
Mamelukes(Egypt)
Scotland
Ireland
Punjab

Insert
24-03-2009, 20:33
ja sam imao i mađarske revolterse

Ajemric
24-03-2009, 21:05
ja sam quebec imao ko revolterse i volio bih vidjet kak grčka i norveska zastava izgledaju

Dux
24-03-2009, 21:13
ej ljudi plizzz ako netko zna gdje mogu nabaviti tj. pogledati sve jedinice/unitse koji se pojavljuju u igri, njihov popis.

mastermirne
24-03-2009, 23:55
Pozdrav svima evo i ja kupi ETW.
Za sada od kada igram igra mi je dobra pravo dosta svu stvari izbacili iz prehodni nastavaka sto mi je smetalo, ali ima i neke stvari koje su izbacili sto mi se svidjalo kod stari. Kao npr. da vodis svoje kraljeve u bitke zatim da možeš promjeniti koji je glavni grad. Ostalo mi se sve svidja.
Trenutno sam uzeo da igram sa Osmanskim Carstvom odmah se krece da veoma stabilnim carstvom i jakom ekonomijom. Neprijatelji su mi na pocetku Rusija snjima sam odmah u ratu i Austrija kao Hostile i ima par minor race koje necu ni spominjati. Način moje igre je se uvjek zasnivao da porazim neprijatelja ekonsomski nikada ratom prije sam cesto znao u starijim Total Warovima da nikada nikog ne napadnem osim Rebels na pocetku i pocenem razvijati ekonomiju. Kada postanem prejak tada samo pokupujem regione ili podmitim njihove generale btw dali se moze ETW podmititi general. Tako sam krenuo i sa ETW prvo sto sam uradio je odmah 3 Trade broda poslao u juznu Ameriku, zatim u prvoj godini potpisao sa Rusima primjerije tako sto sam im dao jedan region Moldaviu i 5k zlatnika plus jos militery accses na pet turnova. Rusi su postali odmah VeryFrendly i oni me vise ne gnjave tim potezom sam zastitio istocnu granicu kompletnu moga carstva i bacio sam oko na Veneciju jer sam primjetio da oni ni sa kim nisu u savezu. Venecija prije napade mene i ja to jedva dočekam i sada ratujem sa njima. Nakon 1707 godine po turnu zarađujem neto profit 50000 zlatnika pola novca koristim u gradnji prodova da stitim Trade Route i isto i za gradnju građevina najvise skole, ekonsmoske zgrade itd... Ostali pola novca dajem za poklone i kupovinu tehologije i zamjenju tehnologije i za potpisivanje razni Alliance i Trade. Zbog moje takve politike sa pola Evrpoe sam u vojnom savezu npr Engleska Francuska Pruska itd, a ostali pola sam u VeryFrendly ili Frendly odnosu, samo sam sa Austrijom neodređen jos sta kod im ponudim nemogu mi postati prijatelji neznam sto? Trenutno ratujem sa Venecijom i tok kada zavrsim idem na Persiju nastaviti cu biti u super odnosima sa svim Evropljanima. Trenutno sam u Prestigu prvi imam najvise tehnologije sada kupujem BRitasnku tehnologiju za mornaricu nedaju je nikako ali moraju nekada popustiti.
Igra je Beton.

hrčak
24-03-2009, 23:59
Kolko košta otprilike Empire:Total War.

The Fury
25-03-2009, 01:17
Trebalo bi koštat oko 350 kn

Igram sa Rusijom, kratku kampanju i skoro sam osvojio pola Europe... Došo sam do Hrvatske i vidio sam zanimljivu stvar, u Osijeku se nalaze HRVATSKI POBUNJENICI !!!!!!! :pray: :pray: :pray:

Evo screena: http://screenshot.xfire.com/screenshot/ ... 3586c2.png (http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/3836045d6a3ce23a2adb5a0b5db0b9148f3586c2.png)

keko
25-03-2009, 07:11
Kakav je to flag?De je šahovnica?

CRO-Tsar
25-03-2009, 10:01
Hrvatska kad revoltira, uopće nebude naša zastava neg bude neka usrana crna zastava i piše croatian rebels. Koje sranje.

Ajemric
25-03-2009, 10:17
jedina mi je zamjerka empireu sto nemozes povest kralja u bitku.
netko je u postovima prije reko koje su nacije koje mogu proglasit nezavisnost.kaj bi vi da svaka pokrajina koja dobi rebelse ima zastavu kakvu ima danas. to bi bilo previse. jos mi malo smeta ova podjela na minor i major nacije. Perzija je minor a veca je od nizozemaca koji su major. kak se to dijeli?
i ne kuzim u mojoj igri se quebec odvojio ali quebec ne trazi neko medjunarodno priznanje a netko je reko da ce to trazit.

CRO-Tsar
25-03-2009, 11:14
Mora se priznat da igra nije tolko zarazna kao Medieval 2 Total War. Već malo i dosađuje. Neznam kak je vama, al čini mi se da je meni to zbog toga kaj nemrem igrat sve na ultra pa ne uživam toliko puno u detaljima itd.

Završio sam kampanju s britancima i road to independence, sad igram s onim indijcima, oni su prejebeni. Osvojio sam pola indije, a sad idem kolonizirat europu. Već sam osvojio portugal.

Insert
25-03-2009, 14:52
Kakav je to flag?De je šahovnica?

Hrvatska kad revoltira, uopće nebude naša zastava neg bude neka usrana crna zastava i piše croatian rebels. Koje sranje.

takva zastava bude svim ostalim revoltersima koji nemaju vlastitu

The Fury
25-03-2009, 18:16
Može li mi reć netko kako se brišu sejvoji (saved games) u ovoj igri? Ja još nisam uspio sam skužit...

ScorpiuS
25-03-2009, 19:33
Za Vistu:
C:\Users\<korisničko ime>\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Empire\save_games

Za XP:
C:\Documents and Settings\<korisničko ime>\Application Data\The Creative Assembly\Empire\save_games

Ajemric
25-03-2009, 20:17
Može li mi reć netko kako se brišu sejvoji (saved games) u ovoj igri? Ja još nisam uspio sam skužit...Spa mozes overwriteat stare

Insert
25-03-2009, 22:03
da, ali osim rewritanja se mogu samo manualno brisat :(

eddie2142
25-03-2009, 22:05
u cemu je problem ne razumijem...

Ajemric
25-03-2009, 23:08
kak da pogledam sejvane bitke

The Fury
25-03-2009, 23:21
u cemu je problem ne razumijem...

Problem je u tome što imam previše sejvova, a ne mogu ih brisati... Onda moram tražiti di sam zadnji put stao i sl.
I ne mogu nać di mi je to sve spremljeno.

Uostalom, onda ne mogu gledati ni replaye, što me opet vraća na ovaj problem :thumbs1:

Ajemric
25-03-2009, 23:26
gdje su repleyi bitaka

CRO-Tsar
26-03-2009, 08:02
Evo, izašo je novi update koji to sve fix-ira. Bar tak piše.

The Fury
26-03-2009, 09:35
Evo...... Jedva sam našao, ugl, di se to sranje nalazi:

Odi na My comp, Documents and settings, tvoj user name i onda tu odi gore u tab, tools, folder options. Sada View i stavi točku na prikaz skrivenih foldera i trebao bi se pojaviti Application Data i onda dalje u The Creative Anssemly, itd. :shock:

Morph_OS
26-03-2009, 10:14
Igra je prekrasna... wtb a new pc :cry:

CRO-Tsar
26-03-2009, 10:56
Evo, sad su mi dogli revoluciju u glavnom gradu i stao sam na stranu ovih seljaka i pobjedio sam. Ova nova zastava mi je baš cool. 100 puta je bolje biti republika nego apsolutna monarhija, jer narod to više voli i manje će dizat ustanke. U blagajni imam neš više od 200 tisuća, a po turnu zarađujem prek 20 tisuća. Taksovi su mu stavljeni na 50%, nediram ih da nebude pizdarji. Svi gradovi koje imam su mi razvijeni do kraja, kao i mali gradići oko njih. Ostale su mi mislim još 2 ili 3 tehnologije za razvit. Imam najveći prestige od svih i sa onim nacijama koje nespadaju u minor nacije sam u najboljim odnosima (very friendly) i sa svima njima trgujem i s pola njih sam u savezu. Nemre mi ić bolje neg sad.

lino
26-03-2009, 11:28
hh. Ja sa francuzima poceo svi me napadaju :D osim spanjolaca

Indiana Jones
26-03-2009, 14:09
kad trazite te sejvove zasto jednostavno ne idete na folder i "search" pa ne nadete te sejvove ??

Insert
26-03-2009, 14:18
gdje su repleyi bitaka

u proslim total war naslovima si isao na load game pa tamo odaberes load replay
valjda je tako i ovdje, ali moras prvo spremit replay nakon bitke

nisam jos pokusava, a ne da mi se sad pokretat igru

Ajemric
26-03-2009, 20:35
Evo, sad su mi dogli revoluciju u glavnom gradu i stao sam na stranu ovih seljaka i pobjedio sam. Ova nova zastava mi je baš cool. 100 puta je bolje biti republika nego apsolutna monarhija, jer narod to više voli i manje će dizat ustanke. U blagajni imam neš više od 200 tisuća, a po turnu zarađujem prek 20 tisuća. Taksovi su mu stavljeni na 50%, nediram ih da nebude pizdarji. Svi gradovi koje imam su mi razvijeni do kraja, kao i mali gradići oko njih. Ostale su mi mislim još 2 ili 3 tehnologije za razvit. Imam najveći prestige od svih i sa onim nacijama koje nespadaju u minor nacije sam u najboljim odnosima (very friendly) i sa svima njima trgujem i s pola njih sam u savezu. Nemre mi ić bolje neg sad.
s kim igras

Insert
26-03-2009, 20:38
sa francuzima, govorio je o novoj zastavi koju dobiju samo francuzi :P

Anelus
26-03-2009, 20:42
Nakon mnogobrojnih pokusaja uspio sam ulaziti u bitku, video je glatak kao i na main menu, no igra je spora, kampanja se mice sporo a bitke jos sporije cak na low!

Moja konfiguracija:

Service Pack 2 XP
Inter (R) Celeron (R) CPU 2.40 GHz
1,00 GB of RAM
ATI Radeon 9600/X1050 Series
Memory size: 256 MB
Resolution: 1024 x 768
Color quality: High (32-bit)
Refresh rate: 75 Hz

Znam da nije dovoljno jaka, no zelim znati sto meni treba da se igra glatko na medium, barem i na high...?
Znate li mozda gdje mogu naci na netu po povoljnim cijenama, sto jeftinjima od trzisnih? Brate, ja uzasno zelim igrati!

Durin
26-03-2009, 20:57
Budi sretan što uopće možeš pokrenuti igru.

ScorpiuS
26-03-2009, 21:26
Celeron? Ma daj, kako ćeš igrat išta boljeg od Tetrisa na tome?

Inače već mi se dva puta na mapi kampanje dogodilo da mi nestane slika, monitor javi "No Video Input", trepeće zvuk i restart obavezan. Prošli put mi to nije smetalo, ali sada kada sam pobjedio dvije pune vojske mi je malo ot'šlo na živce, a moji su kratki.

ScorpiuS
26-03-2009, 21:28
sa francuzima, govorio je o novoj zastavi koju dobiju samo francuzi :P
Svi dobiju novu zastavu, ali svatko dobije drugačiju. Pruska je dobila njemačku, ali ja sam osto na starom. Kulj mi je orao, ili koja je ono već ptica.

EDIT: Ups, ako bi moderatori ovo mogli merđat bio bi zahvalan.

CRO-Tsar
27-03-2009, 08:08
Evo, sad su mi digli revoluciju u glavnom gradu i stao sam na stranu ovih seljaka i pobjedio sam. Ova nova zastava mi je baš cool. 100 puta je bolje biti republika nego apsolutna monarhija, jer narod to više voli i manje će dizat ustanke. U blagajni imam neš više od 200 tisuća, a po turnu zarađujem prek 20 tisuća. Taksovi su mu stavljeni na 50%, nediram ih da nebude pizdarji. Svi gradovi koje imam su mi razvijeni do kraja, kao i mali gradići oko njih. Ostale su mi mislim još 2 ili 3 tehnologije za razvit. Imam najveći prestige od svih i sa onim nacijama koje nespadaju u minor nacije sam u najboljim odnosima (very friendly) i sa svima njima trgujem i s pola njih sam u savezu. Nemre mi ić bolje neg sad.
s kim igras

Sa onim Indijcima, valjda neću krivo napisat: Maratha C.

Insert
27-03-2009, 13:58
nisam znao da svatko dobije novu zastavu :pray:

ScorpiuS
27-03-2009, 16:21
Pa ustvari jest. Ako je zastava drugačija znači da je i drugačija vlada.

Insert
27-03-2009, 17:23
pa, ajde... Nije toliko vazno
Vrsta vlade se lako provjeri pod diplomatskim opcijama

CRO-Tsar
27-03-2009, 18:02
Al eto, dosadi ti gledat stalno istu zastavu, promjene su ok.

Ajemric
28-03-2009, 23:37
kad mi se neda igrat kampanja ja napravim ovako; moja vojska je sve puno mortar batteries(minobacači) a neprijateljska vojska je napola puna s onim najslabijim infantrijem. Ja stavim da ovi minobacači ljiepo rešetaju bombama neprijatelje i meni je milina gledat kad bomba strefi neprijateljske čete

The Fury
29-03-2009, 01:08
E kaj svećenici rade, čemu služe?
Može nekakvo objašnjenje? :o

McPingvin_v2.0
29-03-2009, 08:09
Šire tvoju religiju :)

ScorpiuS
29-03-2009, 08:23
E kaj svećenici rade, čemu služe?
Može nekakvo objašnjenje? :o
Ako je tvoja država recimo rimokatolička i ti si osvojio neki teritorij u kojem prevladava protestanska vjera populacija tog novog teritorija će biti manje sretna zbog Religious Unrest i zato je najbolje štoprije dovast svećanika na taj novi teritorij, srušit stare i nagradit tvoje vjerske građevine.

Insert
29-03-2009, 10:19
mozes i recimo podignut revoluciju u mostaru ili beogradu ako igras sa austrijom. samo posaljes svecenika i on pomalo poveca postotak krscana koji se kasnije pobune protiv turaka...

cropir
29-03-2009, 10:59
jeste skuzili foru s insert? :D

nesto prejako, oznacite jedinicu, stisnete insert i igra odabere jednog vojnika kojeg onda pratite iz 1. lica.

http://www.imagesforme.com/show.php/422192_empire.JPG

još kad pukne mu slijedi metak u slow motionu, a da vidite veselja kad je prsa o prsa. :D

Insert
29-03-2009, 11:21
jebeno :pray:

znao sam za slow motion kojeg mozes ukljucit bilo kada, ali ovo :pray:

ScorpiuS
29-03-2009, 11:38
Voa, toliko jednostavno, a toliko zakon!!! :bravo:

Deadwalker
29-03-2009, 11:41
jeste skuzili foru s insert? :D

nesto prejako, oznacite jedinicu, stisnete insert i igra odabere jednog vojnika kojeg onda pratite iz 1. lica.

http://www.imagesforme.com/show.php/422192_empire.JPG

još kad pukne mu slijedi metak u slow motionu, a da vidite veselja kad je prsa o prsa. :D

ides :pray:
Jedva cekam sad kad obavim jos preostale fakultetske obveze, bacam se intezivno na osvajanje svijeta... :)

cropir
29-03-2009, 12:15
i da, skrolanjem miša mjenjate vojnike koje pratite...

ima i neka "inteligentna kamera" kad se stisne N al to ne kužim šta je.

The Fury
29-03-2009, 12:33
Hvala momci na odgovoru. A ja mislio da svećenici love malu djecu...

Ovo je jako fora sa 1. licem. Ako znate još neš tako, slobodno nam recite.
Daj si zabrijte, da može kamera pratiti topovsku kuglu i onako ih raznese :thumbs2:

McPingvin_v2.0
29-03-2009, 12:36
Zapravo... Može :)

Samo nema onog dijela s razaranjem :(

cropir
29-03-2009, 13:39
vidiš, nisam se sjetio pratit topove. tnx. :D

al malo zna bit zbunjeno, nikad nisam siguran jel moj frajer pogodio tog il ne. ali odličan feature sve u svemu. :D

jel ima caka da se igra s minor nations/nekim tko već nije ponuđen? kao šta je u prijašnjim bio onaj descr_strat?

McPingvin_v2.0
29-03-2009, 13:51
Navodno ima nešto o tome u novom PCP-u :P

TW (http://www.twcenter.net/)Scenter ti je najbolji izvor svih modova.

CRO-Tsar
29-03-2009, 17:55
Našo sam prejebenu stvar i sredio si ju. Napravio sam si da su mi sve zemlje otključane, al baš sve, i super radi.
Ovo je prejebeno.
Samo odite na ovaj link i slijedite upute kaj trebate skinut, i di instalirat.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=234251
I to je to, kad završite, odete igrat bilo kojom zemljom, koja vam je bila prije neigriva. Fora stvarčica.
Uživajte !!! :thumbs2:

Sad imate toliki izbor, da neznate s kim počet igrat, jer možete igrati i sa emergent nacijama.
Di je onaj lik kaj voli Irsku ? Nek si ovo napravi i može igrat sa njom.

ScorpiuS
29-03-2009, 18:14
A Croatia?

CRO-Tsar
29-03-2009, 18:17
Nema. Oni su rebelsi.

IGoR_2803
29-03-2009, 18:19
Sad imate toliki izbor, da neznate s kim počet igrat, jer možete igrati i sa emergent nacijama.
Di je onaj lik kaj voli Irsku ? Nek si ovo napravi i može igrat sa njom.

evo me, i skidam mod... :thumbs2:

edit: sad citam topic na tome forumu i vidim da ima problema sa tim emergent nacijama (CTD, neki fog of war issue itd...). tebi radi normalno?

Ajemric
29-03-2009, 18:45
ja se bojim to instalirat da ne bi nes zeznuo i da unistim igricu. moram rec da ovi emergent factions izgledaju dobro

CRO-Tsar
29-03-2009, 18:54
A, nisam još probao. Evo krenuo sam sa Portugalom i dobro mi radi. Još sa emergant nacijama nisam probao. Nemreš niš zajebat jer si napraviš backup.

Herr Schnitzel
29-03-2009, 19:31
ja se bojim to instalirat da ne bi nes zeznuo i da unistim igru. moram rec da ovi emergent factions izgledaju dobroReinstalacija je problem?

CRO-Tsar
29-03-2009, 20:02
Ma nemaš kaj reinstalirat. Sam kopiraš taj backup file, da zamjeni onaj file u kojem je mod i sve je vraćeno na staro.

Ajemric
29-03-2009, 20:40
ma znam sutra poslije skole cu to napravit pa cemo vidjet

Rang€r
29-03-2009, 22:19
meni več ovo polako ide na qrc...

oni glupi prusi imaju 2 grada, napadaju samo iz berlina a svaki turn šalju po 4-5 line infantrya i opet imaju cjeli grad krcat vojskom... najjača mi imena regimenta 70th regiment of foot... a godina je 1711.... ono AI je totalno retardiran, mada ima pametnih poteza al ovo totalno uništiva, sl. sranja su bila i u drugim strategijama, homm5, civ4, gdje je AI na večim težinama cheater :(

al opet... čekam i ja svoju priliku, više nisam siromašan, trgovina ide, imam dobrog naval ministra, rijeka se razvila u trade port, al me jebe neče se spojit s trade route i onda mi ne daje 2 mjesta za trgovinu s drugim nacijama il ikake bonuse, ko da je i nema, samo što mogu gradit brodove... AI u bici je također retardiran al mislim da sam to reko več nekih 5 puta... onda imam razne bugove, završim bitku i generals bodyguard od eugena savojskog dobije lvl2, sljedeči turn idem u battle piše lvl 1, tak isto za provincial cavalry koi su bili lvl3! jel to zbog tog što sam ih retrainao tj. nadopunjivo redove ili bug?
poljaci su 1 potez skoro spušili galiciju, ali umjesto da sam kreno napast, išo sam napravit još jedan line infantry i u sljedečem turnu je vratio vojsku nazad...

united provinces is no more... bit će da ih španjolci razvalili, makar imaju onog retardiranog kralja... napravio sam 3. generala, sad planiram s njim i savojskim nekak sjebat pruse bar za jedan potez da mogu na berlin, a jednom kad im dođem pred berlin, mogu se jebat... onda če sigurno poljaci poslat malo više vojske na mađarsku, jer mi je taj 2. general u mađarskoj, te sam se dobro utvrdio tamo, al ču tu vojsku poslat na berlin, tak da ču imat više od full stack, kad poljaci pošalju vojske iz galicije, upadnem im s 3. generalom, koi ima trait za siegeve, te lako skršim galiciju i tražim primirje :)

noobina
30-03-2009, 11:49
meni več ovo polako ide na qrc...

al opet... čekam i ja svoju priliku, više nisam siromašan, trgovina ide, imam dobrog naval ministra, rijeka se razvila u trade port, al me draga neče se spojit s trade route i onda mi ne daje 2 mjesta za trgovinu s drugim nacijama il ikake bonuse, ko da je i nema, samo što mogu gradit brodove... AI u bici je također retardiran al mislim da sam to reko več nekih 5 puta... onda imam razne bugove, završim bitku i generals bodyguard od eugena savojskog dobije lvl2, sljedeči turn idem u battle piše lvl 1, tak isto za provincial cavalry koi su bili lvl3! jel to zbog tog što sam ih retrainao tj. nadopunjivo redove ili bug?
poljaci su 1 potez skoro spušili galiciju, ali umjesto da sam kreno napast, išo sam napravit još jedan line infantry i u sljedečem turnu je vratio vojsku nazad...

da ako retrainaš onda ti je exp. aritmetička sredina svježe jedinice i stare(mislim da u obzir ulazi i omjer broja vojnika

ScorpiuS
30-03-2009, 12:34
Mene najviše nerviraju rušenja. Dugađaju se random, a najčešće nakon 2 sata igranja, ali ako su mi se dogodila već 4 puta usred bitki, i to onih velikih, trebao bi cijelu igru zajedno sa kompom bacit kroz zatvoreni prozor. Najgore mi je bilo kada me je izbacila na površinu praktički na kraju bitke za Pariz, u Parizu je bilo za pola više vojske od moje, a potpuno sam ih uništio te sam počeo onaj moj ritual na kraju svake velike pobjede da odaberem sve vojnike i pošaljem ih u šprintu na zadnje neprijateljske jedinice, a igra me samo izbacila!!! Pa dali su to u CA ubacili u AI osjećaj sramote i želju za osvetom??? :? Ma dajte ljudi, ja želim sačuvati svoje živce!!!1 :-x

cropir
30-03-2009, 14:43
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=234342

ovaj mod rastura, igra pocne u 1783. i US and A je opcija. ja sa njima igram, poprilicno je zanimljivo i puno bolje nego sa nizozemskom jer mi je teritorij velik pa mogu ulagat svaki turn u vojsku i mornaricu... britanija mi je prodala giblatar za maine +1000 zlatnika, pa im ja uzeo maine i zadržao si giblatar. :D tako da sad imam amere i na europi, mislim "zaratit" sa barbarima.

lino
30-03-2009, 17:21
Mene najviše nerviraju rušenja. Dugađaju se random, a najčešće nakon 2 sata igranja, ali ako su mi se dogodila već 4 puta usred bitki, i to onih velikih, trebao bi cijelu igru zajedno sa kompom bacit kroz zatvoreni prozor. Najgore mi je bilo kada me je izbacila na površinu praktički na kraju bitke za Pariz, u Parizu je bilo za pola više vojske od moje, a potpuno sam ih uništio te sam počeo onaj moj ritual na kraju svake velike pobjede da odaberem sve vojnike i pošaljem ih u šprintu na zadnje neprijateljske jedinice, a igra me samo izbacila!!! Pa dali su to u CA ubacili u AI osjećaj sramote i želju za osvetom??? :? Ma dajte ljudi, ja želim sačuvati svoje živce!!!1 :-x
Zato jer nemas original :cry:
Kako misli ovo backup :S
EDIT: ovaj mode je super poceo sam sa amerima ty :thumbs2:

ScorpiuS
30-03-2009, 17:34
Zato jer nemas original :cry:
Kako misli ovo backup :S
No comment

A što se tiče backupa misli na to da samo pogledaš koje fajlove mod zamjenjuje, pa da te fajlove prije nego što staviš kod kopiraš na neko mjesto. I ako mod neva za ništa ili je cijelu igru poslo u qrc samo kopiraš ove stare fajlove preko ovih modiranih u direktoriju igre.

lino
30-03-2009, 19:41
Kk ty! i meni se crasha na ovom novom modu al jbg...

cropir
04-04-2009, 11:13
je rasturam sa amerima. istjerao sam britance sa amerike i sada jos dobivam indijance okolo, a napravio sam 2 jake flote napunjene vojskom te se iskrcao na irsku. zapanjujuće im je slabo branjen matički otok, osim londona koji je do vrha pun.

IGoR_2803
04-04-2009, 18:59
ima kakvih novosti o onom modu koji otključava sve nacije? da li je rješen onaj error s izbacivanjem i to?

lino
05-04-2009, 11:56
Koliko ja znam nije.

Ajemric
05-04-2009, 16:09
jel ko znao da u onom modu u kojem morate osvojit 40 provincija mozete igrat duze od 100 godina odnosno nakon 1799

ScorpiuS
05-04-2009, 16:47
jel ko znao da u onom modu u kojem morate osvojit 40 provincija mozete igrat duze od 100 godina odnosno nakon 1799
To nebi htio napraviti jer sam osvojio cijelu europu osim dvije provincije u italiji i još mi je dvadeset godina igranja. Dosadilo mi više to osvajanje.

cropir
05-04-2009, 18:45
eto, kod mene je GB pala, izgubio 65 ljudi osvajajući London. :D

baš je interesantan scanarij kako se narod uzdigne na skroz drugom kontinentu, i onda godinama poslije dojedri do neprijatelja i poubija ih na njihovom teritoriju. meanwhile, indijanci mi pružaju veći otpod od britova. :(