Log in

Pogledaj cijelu verziju : Empire: Total War

Stranica : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

Arbiter of Change
05-03-2009, 20:43
Pusti ti to; osjeti li (znatni) udarac na FPS području kad povećaš unit size na maksimum?

Herr Schnitzel
05-03-2009, 20:44
Ne. Kratko i jasno :)
Ali prakticnosti radi, postavke su mi na large.

Insert
05-03-2009, 21:27
pa, vjerojatno ima nesto utjecaja na fps

ScorpiuS
05-03-2009, 21:35
pa, vjerojatno ima nesto utjecaja na fps
Vjerovatno ima puno RAM-a.

Ajemric
05-03-2009, 21:40
imam jedno pitanje. Je su li zahtjevi za empire total war veći neg za gta4

Rang€r
05-03-2009, 21:46
nisu...

Ajemric
05-03-2009, 21:52
e to je dobra vjest bojao sam se da necu moc pokrenut a gta4 fura komp na standardu

narf
06-03-2009, 01:46
e to je dobra vjest bojao sam se da necu moc pokrenut a gta4 fura komp na standardu

sad mogu mirno spavati.

Aral
06-03-2009, 10:30
Ma ide fino glatko, vecinu vremena...kad ima fakat gro jedinica na ekranu i svega svasta onda pocne kasljucat xD Kako volim ovu igru, vratila mi se ljubav za total war serijal! Zadnj kaj sam igrao daaaavno jos je bilo rome:total war, sad se povijest ponavlja :pray:

keko
06-03-2009, 10:44
Recenzija će biti u pcplayu za 4. mjesec?

ScorpiuS
06-03-2009, 13:15
Pa nisu PCP-evci idioti pa da ne stave recu odmah ovaj mjesec. :)

Insert
06-03-2009, 13:55
evo instaliram igru. ako bog da probat cu je sad preko vikenda

SkunK
06-03-2009, 14:06
@ Deadwalker

Mislim da će ti uredno voziti na 3GB RAM-a, CPU je definitivno prema putu za muzej, biti ce problema kad budu u pitanju veće bitke.

Odokadtivno, monitor i CPU za promjeniti su prioritet.

CRO-Tsar
06-03-2009, 14:44
Mene će isto mislim zajebavat CPU. Valjda ću na medium detaljima moć mirno igrat !

SkunK
06-03-2009, 14:57
Detalji ti de facto nemaju veze s CPU-om. CPU će štekati kad bude trebalo procesirati velike bitke i njihov ishod. GPU snosi najviše tereta što se detalja tiče. Ako imaš Radeon 48xx seriju ili neku od Geforece 2xx siguran si.

CRO-Tsar
06-03-2009, 15:16
Pa vidiš da nemam. Ova grafa mi je smeće, nadam se će na medium ići dobro, al na većim detaljima nema šanse.
Jedva čekam da kupim novi komp da mi sve ide ko po loju.

SkunK
06-03-2009, 15:32
Mene će isto mislim zajebavat CPU. Valjda ću na medium detaljima moć mirno igrat !

Da ali samo ti kazem da ti CPU nece stvarati kod detalja probleme nego kod procesiranja battlefielda.

Deadwalker
06-03-2009, 15:55
ma bitno da igra nekako ide. Ne patim ja tolko na detalje. A ono, kao sto sam vec reko, cim zasluzim neke pare mjenjam procesor, a onda poslije monitor...

CRO-Tsar
06-03-2009, 16:23
S kojom nacijom ćeš počet kampanju i kad počneš dođi na forum i prepričaj mi jel valja i jel istina da se sve i svašta može radit.

Aral
06-03-2009, 17:12
Sve je istina, sve mos radit, milina :D Cak je veci gust igrat samo na campaing mapi neko u pravim bitkama. Jedino nemogu u road to independance pre dalje od 2 misije, odnosno kad dobim zadatak da zauzmem Montreal i Quebec fog of war se ne mice i nemogu isfurat vojsku dalje :/ valjda sam nes krivo napravio xD

Ajemric
06-03-2009, 19:07
gdje ste kupili igru

Insert
06-03-2009, 19:08
preko steama valjda :D

CRO-Tsar
06-03-2009, 19:33
Idem se pomolit bogu da dofura ETW sutra u Algoritam !!!

Rang€r
06-03-2009, 19:50
isse igra ima 12 gb, a opet na steamu nejde max speed :(

Ajemric
06-03-2009, 22:24
Idem se pomolit bogu da dofura ETW sutra u Algoritam !!!
meni je tip u algoritmu reko u ponedeljak najvjerojatnije

Rang€r
06-03-2009, 22:29
ma da oni neš naprave preko vikenda to bi stvarno bilo čudo... kad se samo sjetim čekanja na WAR...

keko
07-03-2009, 00:10
Evo,i ja započeo igrati ovu igretinu,stvarno je odlična i ispunila je sva moja očekivanja,igram s Maratha confederacijom,to su oni narančasti indijci,počinjem rušiti carstvo,ali me dave s blokadama portova i uništavaju mi trgovinu :-x .

eddie2142
07-03-2009, 10:47
igraj R:TW onda {-.^}

Insert
07-03-2009, 10:55
jesu li bitke u kampanji lagane kao prije na medium (na hard je neposteno jer su njihovi jaci, a ne pametniji)
u rome ili medieval sam mogao lako osvojiti pola svijeta jer bi svaku bitku, cak i sa dvostruko manje ljudi pobijedio

keko
07-03-2009, 11:32
Hmmmm...Gdje sam ja to reko da hoću cijeli svijet osvojit za 20 min?

Rang€r
07-03-2009, 11:43
jesu li bitke u kampanji lagane kao prije na medium (na hard je neposteno jer su njihovi jaci, a ne pametniji)
u rome ili medieval sam mogao lako osvojiti pola svijeta jer bi svaku bitku, cak i sa dvostruko manje ljudi pobijedio

ja nikad neč zaboravit kad sam s 88 ljudi satuko njih 1600 :))) r:tw :pray:

ovdje če bit vrlo fora branit se il dočekat neprijatelje u zasjedi, baš je fora gledat kak padaju ko zrele kruške nakon onog plotuna prvog što opali bataljun....

Herr Schnitzel
07-03-2009, 11:47
U R:TW ne, u LotR modu za isti: da. Razlika je prilicna.

CRO-Tsar
07-03-2009, 11:48
Nadam se da dolazi u pon. jer jedva čekam da zaigram tu igru.
Jel izašao koji patch i jeli loading jos uvijek katastrofalan?

Insert
07-03-2009, 11:50
igra je izasla patchirana, bar mislim. nisam jos probao

Rang€r
07-03-2009, 11:50
uh, kad bi još za ovo napravili lotr mod :)))

uvjek me smetalo onaj nedostatak diplomacije u r:tw i m:tw, pa bi u r:tw tj. lotr:tw sa silvan elvsima zaratio sa svim dobrim narodima okolo, a od easterlinga bi dobivo alliance offer...

keko
07-03-2009, 13:16
Na kojoj težini igraš?

eddie2142
07-03-2009, 13:20
zasto ne hard?

meni jedino TW suxxa zbog inteligencije...

Anelus
07-03-2009, 13:50
ja gledam Empire total war u YouTube, mocno je gledati one opsade, borba na zidovima utvrda kako drvenim tako i kamenim, fora je kada vojnici priblizu zidovima bacaju uzetu da bi se mogli popesti... wow

CRO-Tsar
07-03-2009, 14:51
Kaj ti je tak lagano bilo osvojit ta 2 grada, mislio sam da će biti teže i da ćeš morat prije zauzimat one manje gradove.

Insert
07-03-2009, 15:10
coek igra na normal...
i btw, LL21 ti ovakve strategije igra za opustanje mozga

evo, zaigrao i ja

prvo rekonstruirao bitku za alamo... zadovoljan

onda poceo road to independence da malo naucim igrati
presao sam prvi chapter road to independence (ukupno ih ima 4)
u prvom chapteru se sa johnom smithom boris sa indijancima, moras zauzeti par indijanskih sela.
bitke su vece i duze nego u medieval 2
nisam primjetio da je loading kraci (mada mi ni u demu nije bio predug - minut ili minut i po maksimalno)

najveca bitka mi je bila mojih 1600 protiv njihovih 2800. nisu bili puni stackovi :D
nisam puno trzanja primjetio jer imam intelov quad

CRO-Tsar
07-03-2009, 15:21
Pa znam, nije ni meni tesko osvojit to, al mislio sam da je AI jos pametniji pa da to sprijece, al neznam kolko je vojske ovaj imao.

Insert
07-03-2009, 15:22
meh, i sumnjao sam da total war postaje sve vise mainstream

eddie2142
07-03-2009, 16:40
meh, i sumnjao sam da total war postaje sve vise mainstream

a sve danas postaje mainstream, usporedio bi to s prirastom stanovnistva( pada natalitet, pada mortalitet i na kraju dobijes isti kurac )

Ajemric
07-03-2009, 17:35
koji hrvatski gradovi su u igri

CRO-Tsar
07-03-2009, 17:46
Zagreb !!!

eddie2142
07-03-2009, 17:49
Dubrovnik?

Durin
07-03-2009, 17:50
Eh, taj Total War.Kako se kaže, nisam stigao niti ići na WC jer sam igrao Empire.Po cijela madafakin tri dana samo igram Empire, i tek sam došao do 1732.g. koliko je kompleksna igra, koliko novih fićersa, koliko novih fakcija, jedinica, i što je najvažnije potpuno nova Campaign mapa, i potpuno novi način ratovanja.Prije nego što skočim na opisivanje (što je i moj brzopleti review, jer mi se neda pisati jer moram IGRATI!!) želim opsovati sve Algoritmu jer uvijek zadnji u Europi dobiju novu igru.

AUSTRIJA...
...naravno, ili Habsburško Carstvo (u nastavku H.M.)

Počeo sam igrati sa H.M, prvo na normal.Lijepo počne kampanja, nova mapa, novo sve, malo se upoznam sa svime i vidim da me nitko ne napada.Nakon par turnova razvijanja tehnologije, odlučim napasti susjedno Osmansko Carstvo, odigram jednu bitku i vratim se podešavati igru.

Počnem ponovno kampanju sa H.M., ali ovaj put na hard.Već nakon par turnova napali su me Poljsko-Litavska Unija, Venecija mi je zaposjela Trst a Saska mi je objavila rat.Pakt zemalja, kako bi sve razgrabile moj teritorij.To je odmah u mojoj Monarhiji pokrenulo nezadovoljstvo i strah naroda, pa sam im morao smanjiti poreze, što ih je smirilo.Za ravnotežu, povećao sam poreze plemstvu.Zatim sam se pribiližio Pruskoj i Velikoj Britaniji u namjeri da pridobijem jake saveznike.Pruska je također imala namjere proširiti se na Poljsku Zapadnu Prusiju pa je rado pristala na savez, a Velikoj je Britaniji bilo u interesu dobiti jakog neprijatelja Francuske i Španjolske pa su se također pridržili savezu.Sa osiguranim granicama na Sjeveru (Pruska) i jugu (dobri odnosi sa Osmanski Carstvom koja je bila u ratu sa dobrim prijateljem Rusijom) okrenuo sam se neprijateljskom paktu.Venecija je čvrsto držala Jadransko more u svojim rukama, utvrdila Veneciju sa jakom vojskom, a Saska se zabarikadirala u Dresden.Poljsko-Litavska Unija je imala problem sa Prusima koji su je odlučili žestoko napasti:to je pružilo povoljnu šansu za napad.Skupio sam vojsku, a za to vrijeme istražio najjednostavnije tehnologije i krenuo u napad na Gdansk.Nakon bitke, Zapadna Prusija je pala u moje ruke, a Poljsko-Litavska unija stisnuta sa svih strana (Rusija na istoku, Prusija na zapadu) morala je potpisati mir.Bojište se na sjeveru smirilo, a ja sam dobio izlaz na Baltičko more, te novu polazište u pregovorima sa Pruskom.

Zatim sam se okrenuo Veneciji i Saskoj, svoju vojsku sam prebacio na sjeverozapadne i jugozapadne granice Carstva.Venecija mi je oštećivala privredu blokiravši sve luke na Jadranskom moru, a svi napadi kopnene vojske bili su odbijeni.Sljedećih deset godina bilo je obilježeno gospodarskom stagnacijom zbog rata sa Venecijom.U tom razdoblu pokušavao sam unaprijedti vojsku i privredu novim tehnologijama, tako da sam dao Zapadnu Prusiju Pruskoj u zamjenu za nove tehnologije.Ovo se može učiniti smiješnim, ali kada vidite da je za napredniju tehnologiju potrebno cca. 5- 30 turnova (ovisi o stupnju) brzo će vam se ugasiti osmijeh na licu.Skupivši jaku vojsku, napao sam Sasku.Ona je odlično branila svoj teritorij, ali je na kraju ipak morala pokleknuti u odlučujućoj završnoj bitci u kojoj sam jedva izvukao pobjedu.To je sredilo prilike u središtu Europe.Sada sam se okrenuo Veneciji svim snagama koje sam imao na raspolaganju.

Zadivljujuće je kako se ta malena nacija odupirala teritorijalno velikoj Habsburškoj Monarhiji.Nakon prodora preko Alpa ipak sam se našao pod zidinama Venecije, no njena se flota i dalje činila neuništiva, prvenstveno jer je moja bila potpuno nerazvijena.Zbog tog rata zapao sam u stagnaciju i bio najnerazvijenija i zaostala europska velesila (od njih još 10).To sam odlučio skupo naplatiti, i nakon odlučujuće bitke grad Venecija je meni pripao.Sada je postalo jasno zašto se toliko žilavo opirala.Regija Venecija bila je jako razvijena, svojom urbanizacijom i industrijalizacijom daleko premašujući sve moje regije osim Beča.Dobivši tako jaku regiju pod upravu, odlučio sam žilave Talijane potpuno uništiti.Sklopivši savez sa prijateljski raspoloženom Rusijom, zatražio sam od Osmanskog Carstva military access na pet turnova uz dar od 1000 golda.Strahujući od još jednog jakog neprijatelja na svojim sjevernim granicama ogromnog i neodrživog Carstva, Turska pristaje.Krenuvši na put preko njihovog teritorija stigao sam u grčku i uništio ostatke Venecije, brišući ih sa karte.

Sljedeći korak?Turska?Nipošto, definitivno nisam kanio trošiti resurse za rat zbog nerazvijenih regija Srbije, Bosne i Moldavije.Neka se saveznici Rusi sa njom mlate, mene su zanimale bogate europske pokrajine središnje i južne Europe.Krenuvši natrag u Europu iz Grčke kroz oslobođeno Jadransko more pojačao sam obranu svoga Carstva na zapadnim granicama.Uskoro mi prilazi uvijek neprijateljski raspoložena Španjolska.Dala je pounud o kojoj sam dugo razmišljao, a naposljetku prihvatio:Zamijenio sam bogatu Veneciju za manje razvijenu Belgiju, dobivši uz to nove tehnologije.Mislio sam prevariti Španjolski koja je u Italiji držala malene snage oko Venecije i susjedne španjolske Lombardije.No, prije nego sam skupio vojsku pristigle su papinske jedinice i zauzele Veneciju.To je bio dovoljan razlog da im objavim rat, i moja nadmoćna vojska je lagano ponovno okupirala Veneciju.Uskoro je umor kralj Leopold I., na prijestolje je stupila nova kraljica što je nagnalo Španjolski da objavi rat.Počeo je rat za Austrijsku Baštinu (War of Austrian Succession), ovaj put potpuno drugačije i ranije nego što se to povijesno dogodilo.Slabe španjolske snage iz Lombardije napale su jake austrijske snage i naravno, uslijedio je njihov poraz.Rat su Španjolskoj objavili i ostali moji saveznici.Uskoro sam zauzeo i Lombardiju i Španjolska nije imala druge nego pristati na mir.

Svi ti ratovi su iscrpili Monarhiju i nezadovoljstvo naroda je raslo.Izbila je revolucija u Mađarskoj i Mađarska je postala nezavisna država, tražeći priznanje ostalih europskih velesila.Odmah je uslijedila revolucija nezadovoljnih Talijana u Lombardiji, a pobunjeničke snage u Transilvaniji odcijepile su se od moga Carstva, prevladavši moje slabe nage koje su se ondje nalazile.Iz bogatih regija srednje Europe poslao sam vojsku da nadvlada pobunjenike, a skršio otpor u Lombardiji.Otpustio sam glavnog ministra i dove ona to mjesto sposobnog ministra pravosuđa.Tu se prekida moj report, godina je 1732. i imam još puno za igrati :P

Da se osvrnem na samu igru.Igra je nešto fenomenalno, kako su same recenzije nagovještavale, ovo je ipak najbolji i najkompleksini Total War ikad.Niti Shogun, niti Medieval, Rome, Medieval II ne mogu ništa legendarnosti ove igre.

Moje mišljenje jest da je nastupilo vrijeme da CA shvati da ima odabranu publiku vjernih obožavatelja i sljedbenika koji će ih nastaviti štovati kao Boga dok nastave izdavati ovakve izvrsne igre.Nikakve RTI kampanje ili slični tutoriali neće dovesti nove fanove, jer ne vole svi ovakve strategije.

Razlozi za zadovoljstvo:
-neslućene mogućnosti na grand campaign mapi koji je toliko uznapredovala da plačem od veselja.Od poreza, načina regrutiranja, mogućnosti sastavljanja vlade, stvaranje države kao monarhije ili repubike, porezi, veoma uznapredovali AI, novi način diplomacije i ratovanja, pomorske bitke, "emergant factions" (poput recimo Mađarske u mojoj kampanji) i još hrpa novih stvari (trade theaters...) čine ovaj TW najboljim do sada.

I najvažnije- svaka kampanja potpuno je drugačija od one prethodne, što omugućuje mjesece neprekidnog igranja.

Ako vam se da napišite što trenutno radite u vlastitoj kampanji, kako rješavate problme itd.

P.S Netko je pitao kako raditi fortificationse.Neznam za custom battlese 8koji su šugavi u uspredbi sa GC) ali u GC vojska treba stajati na istom mjestu dva turna, i samo ako si defender onda možeš graditi fortificationse.

torcida007
07-03-2009, 19:27
Durin-e care :pray: .
Očekujem za nekoliko dana još detaljniji opis tvojih avantura u empire;total war-u.
btw.budi milostiv i daj hrvatskoj nezavisnost ;D

Insert
07-03-2009, 20:10
francuska ima dvije provincije u europi

u igri su zagreb, sarajevo i beograd kao regionalni centri
u igru su ubačeni hrvatski gradovi kao recimo dubrovnik ali oni su manji i spadaju u regiju zagreba

igrao sam dva sata sa svedskom i tek sam u 1704. :P
svedska je dosta jadna ali ne trebam petljat sa kolonijama u americi i indiji
onako, svi me napadaju (susjedi) ali ide nekako

Deadwalker
07-03-2009, 20:22
@Durin, puno hvala na ovakvom detaljnom opisu svoje kampanje. Sad sam tek stekao dojam o kakvom se naslovu radi. Da budem iskren, sva sreca da nisam sada nabavljao ovu igru jer poznavajuci sebe mogao bi faks objesiti o klin. Mislim da cu pricekat jos neko vrijeme prije nego li se pocnem baviti ovim naslovom jer mi je sada faks primiran i ne smijem se sjebat ovaj semestar nikako. A uz ovu igru to fakat nebi bio problem :)
Al ono, drago mi je da je igra toliko kompleksna jer sam oduvijek htio tako kompleksnu kampanju i ovo razdoblje povijesti za igrat. Ma neznam, iako jos nisam igrao to cudo, vec sam sada siguran da ce moji apetiti biti zadovoljeni na duze vrijeme. Jer cim je Snicla zadovoljan, pa jos i ti, a i Reiko i LL21 se ne bune previse, znaci mora da je igra dobra... :D

Rang€r
07-03-2009, 20:33
evo men je malo krenilo, bacio sam usb u frižider, ne spušta se brzina ispod 100kbps :D ljep AAR(mogli bi to tak nazvat :)) durine, keep them coming :)

ostavit ču nek skida i idem mumiju gledat :) 24% zasad...

P.S. jesu u igru ubačeni vojnici baruna Trenka? iz povjesti smo učili da su bili jedni od najboljih vojnici u monarhiji i da su spasili tamo neku žensku u nekom ratu...

SkunK
07-03-2009, 20:41
Doci ce osvrt malo veci uskoro...

Inace, moze li mi netko objasniti :

1. Kako kontrolirati zoom na samoj strateškoj karti? Nisam baš puno trazio ali "poularne tipke" ne rade, a da je manji zoom bilo bi preglednije.

2. Jel vam se čini da kad recimo na strateškoj karti idete gore/dole, ljevo/desno da sporije "uhvati" nego kad koristite W,A,S,D tipke?

Insert
07-03-2009, 21:28
1. kotačić na mišu
2. da, to je činjenica

CRO-Tsar
07-03-2009, 21:30
E Durin, pa svaka ti čast, ovo si super napisao, stvarno sam uživao dok sam čitao i otkrio dost toga kaj me zanimalo. :bravo:

SkunK
07-03-2009, 21:34
1. kotačić na mišu
2. da, to je činjenica

Mislim da na karti ne radi kotačić tako...probat cu sada ali siguran sam 99% da sam to prvo probao.

Insert
07-03-2009, 21:47
i meni radi bez ikakvih problema, isto ko u taktičkim bitkama

SkunK
07-03-2009, 22:16
Evo isprobao no na mapi zoom tako ne radi uz pomoc kotacica. A u postavkama je pod "mouse wheel" - zoom!

Ima tko kakvu ideju di bi mogao biti problem?

Ajemric
07-03-2009, 22:33
Eh, taj Total War.Kako se kaže, nisam stigao niti ići na WC jer sam igrao Empire.Po cijela madafakin tri dana samo igram Empire, i tek sam došao do 1732.g. koliko je kompleksna igra, koliko novih fićersa, koliko novih fakcija, jedinica, i što je najvažnije potpuno nova Campaign mapa, i potpuno novi način ratovanja.Prije nego što skočim na opisivanje (što je i moj brzopleti review, jer mi se neda pisati jer moram IGRATI!!) želim opsovati sve Algoritmu jer uvijek zadnji u Europi dobiju novu igru.

AUSTRIJA...

Počeo sam igrati sa H.M, prvo na normal.Lijepo počne kampanja, nova mapa, novo sve, malo se upoznam sa svime i vidim da me nitko ne napada.Nakon par turnova razvijanja tehnologije, odlučim napasti susjedno Osmansko Carstvo, odigram jednu bitku i vratim se podešavati igru.

Počnem ponovno kampanju sa H.M., ali ovaj put na hard.Već nakon par turnova napali su me Poljsko-Litavska Unija, Venecija mi je zaposjela Trst a Saska mi je objavila rat.Pakt zemalja, kako bi sve razgrabile moj teritorij.To je odmah u mojoj Monarhiji pokrenulo nezadovoljstvo i strah naroda, pa sam im morao smanjiti poreze, što ih je smirilo.Za ravnotežu, povećao sam poreze plemstvu.Zatim sam se pribiližio Pruskoj i Velikoj Britaniji u namjeri da pridobijem jake saveznike.Pruska je također imala namjere proširiti se na Poljsku Zapadnu Prusiju pa je rado pristala na savez, a Velikoj je Britaniji bilo u interesu dobiti jakog neprijatelja Francuske i Španjolske pa su se također pridržili savezu.Sa osiguranim granicama na Sjeveru (Pruska) i jugu (dobri odnosi sa Osmanski Carstvom koja je bila u ratu sa dobrim prijateljem Rusijom) okrenuo sam se neprijateljskom paktu.Venecija je čvrsto držala Jadransko more u svojim rukama, utvrdila Veneciju sa jakom vojskom, a Saska se zabarikadirala u Dresden.Poljsko-Litavska Unija je imala problem sa Prusima koji su je odlučili žestoko napasti:to je pružilo povoljnu šansu za napad.Skupio sam vojsku, a za to vrijeme istražio najjednostavnije tehnologije i krenuo u napad na Gdansk.Nakon bitke, Zapadna Prusija je pala u moje ruke, a Poljsko-Litavska unija stisnuta sa svih strana (Rusija na istoku, Prusija na zapadu) morala je potpisati mir.Bojište se na sjeveru smirilo, a ja sam dobio izlaz na Baltičko more, te novu polazište u pregovorima sa Pruskom.

Zatim sam se okrenuo Veneciji i Saskoj, svoju vojsku sam prebacio na sjeverozapadne i jugozapadne granice Carstva.Venecija mi je oštećivala privredu blokiravši sve luke na Jadranskom moru, a svi napadi kopnene vojske bili su odbijeni.Sljedećih deset godina bilo je obilježeno gospodarskom stagnacijom zbog rata sa Venecijom.U tom razdoblu pokušavao sam unaprijedti vojsku i privredu novim tehnologijama, tako da sam dao Zapadnu Prusiju Pruskoj u zamjenu za nove tehnologije.Ovo se može učiniti smiješnim, ali kada vidite da je za napredniju tehnologiju potrebno cca. 5- 30 turnova (ovisi o stupnju) brzo će vam se ugasiti osmijeh na licu.Skupivši jaku vojsku, napao sam Sasku.Ona je odlično branila svoj teritorij, ali je na kraju ipak morala pokleknuti u odlučujućoj završnoj bitci u kojoj sam jedva izvukao pobjedu.To je sredilo prilike u središtu Europe.Sada sam se okrenuo Veneciji svim snagama koje sam imao na raspolaganju.

Zadivljujuće je kako se ta malena nacija odupirala teritorijalno velikoj Habsburškoj Monarhiji.Nakon prodora preko Alpa ipak sam se našao pod zidinama Venecije, no njena se flota i dalje činila neuništiva, prvenstveno jer je moja bila potpuno nerazvijena.Zbog tog rata zapao sam u stagnaciju i bio najnerazvijenija i zaostala europska velesila (od njih još 10).To sam odlučio skupo naplatiti, i nakon odlučujuće bitke grad Venecija je meni pripao.Sada je postalo jasno zašto se toliko žilavo opirala.Regija Venecija bila je jako razvijena, svojom urbanizacijom i industrijalizacijom daleko premašujući sve moje regije osim Beča.Dobivši tako jaku regiju pod upravu, odlučio sam žilave Talijane potpuno uništiti.Sklopivši savez sa prijateljski raspoloženom Rusijom, zatražio sam od Osmanskog Carstva military access na pet turnova uz dar od 1000 golda.Strahujući od još jednog jakog neprijatelja na svojim sjevernim granicama ogromnog i neodrživog Carstva, Turska pristaje.Krenuvši na put preko njihovog teritorija stigao sam u grčku i uništio ostatke Venecije, brišući ih sa karte.

Sljedeći korak?Turska?Nipošto, definitivno nisam kanio trošiti resurse za rat zbog nerazvijenih regija Srbije, Bosne i Moldavije.Neka se saveznici Rusi sa njom mlate, mene su zanimale bogate europske pokrajine središnje i južne Europe.Krenuvši natrag u Europu iz Grčke kroz oslobođeno Jadransko more pojačao sam obranu svoga Carstva na zapadnim granicama.Uskoro mi prilazi uvijek neprijateljski raspoložena Španjolska.Dala je pounud o kojoj sam dugo razmišljao, a naposljetku prihvatio:Zamijenio sam bogatu Veneciju za manje razvijenu Belgiju, dobivši uz to nove tehnologije.Mislio sam prevariti Španjolski koja je u Italiji držala malene snage oko Venecije i susjedne španjolske Lombardije.No, prije nego sam skupio vojsku pristigle su papinske jedinice i zauzele Veneciju.To je bio dovoljan razlog da im objavim rat, i moja nadmoćna vojska je lagano ponovno okupirala Veneciju.Uskoro je umor kralj Leopold I., na prijestolje je stupila nova kraljica što je nagnalo Španjolski da objavi rat.Počeo je rat za Austrijsku Baštinu (War of Austrian Succession), ovaj put potpuno drugačije i ranije nego što se to povijesno dogodilo.Slabe španjolske snage iz Lombardije napale su jake austrijske snage i naravno, uslijedio je njihov poraz.Rat su Španjolskoj objavili i ostali moji saveznici.Uskoro sam zauzeo i Lombardiju i Španjolska nije imala druge nego pristati na mir.

Svi ti ratovi su iscrpili Monarhiju i nezadovoljstvo naroda je raslo.Izbila je revolucija u Mađarskoj i Mađarska je postala nezavisna država, tražeći priznanje ostalih europskih velesila.Odmah je uslijedila revolucija nezadovoljnih Talijana u Lombardiji, a pobunjeničke snage u Transilvaniji odcijepile su se od moga Carstva, prevladavši moje slabe nage koje su se ondje nalazile.Iz bogatih regija srednje Europe poslao sam vojsku da nadvlada pobunjenike, a skršio otpor u Lombardiji.Otpustio sam glavnog ministra i dove ona to mjesto sposobnog ministra pravosuđa.Tu se prekida moj report, godina je 1732. i imam još puno za igrati :P

Da se osvrnem na samu igru.Igra je nešto fenomenalno, kako su same recenzije nagovještavale, ovo je ipak najbolji i najkompleksini Total War ikad.Niti Shogun, niti Medieval, Rome, Medieval II ne mogu ništa legendarnosti ove igre.

Moje mišljenje jest da je nastupilo vrijeme da CA shvati da ima odabranu publiku vjernih obožavatelja i sljedbenika koji će ih nastaviti štovati kao Boga dok nastave izdavati ovakve izvrsne igre.Nikakve RTI kampanje ili slični tutoriali neće dovesti nove fanove, jer ne vole svi ovakve strategije.

Razlozi za zadovoljstvo:
-neslućene mogućnosti na grand campaign mapi koji je toliko uznapredovala da plačem od veselja.Od poreza, načina regrutiranja, mogućnosti sastavljanja vlade, stvaranje države kao monarhije ili repubike, porezi, veoma uznapredovali AI, novi način diplomacije i ratovanja, pomorske bitke, "emergant factions" (poput recimo Mađarske u mojoj kampanji) i još hrpa novih stvari (trade theaters...) čine ovaj TW najboljim do sada.

I najvažnije- svaka kampanja potpuno je drugačija od one prethodne, što omugućuje mjesece neprekidnog igranja.

Ako vam se da napišite što trenutno radite u vlastitoj kampanji, kako rješavate problme itd.

P.S Netko je pitao kako raditi fortificationse.Neznam za custom battlese 8koji su šugavi u uspredbi sa GC) ali u GC vojska treba stajati na istom mjestu dva turna, i samo ako si defender onda možeš graditi fortificationse.
želimo nastavak

cropir
07-03-2009, 23:04
Evo isprobao no na mapi zoom tako ne radi uz pomoc kotacica. A u postavkama je pod "mouse wheel" - zoom!

Ima tko kakvu ideju di bi mogao biti problem?
jel mozes skrolat kotacicem ovak po netu?

probaj uštekat drugi miš pa po karti zumat.

eddie2142
07-03-2009, 23:13
Ustekaj ga na USB prikljucak meni na PS2 (ili kakovec) nece da skrolla ... -.-

mozda je isto u tebe ...

SkunK
07-03-2009, 23:25
Radi u "Grand campaign" ali u road to independence ne...

Da se razumijemo, igra je original.

keko
07-03-2009, 23:36
Moram pohvaliti da je igra odlično optimizirana,imam istu konfu kao i Cro-Tsar (pogledajte u njegovom sigu),osim što je moj procesor 2.4 gigahercni i igra mi se odlična vrti na medium postavkama,rijetko šteka.

SkunK
07-03-2009, 23:50
Sad sam skuzio da se tek od episode 3 dobiva zoom u road of independence :oops:

Aral
08-03-2009, 00:38
Dobro je igra optimizirana...a ovo kaj se tice kompleksnosti, tipa EUIII i Total war; smijesno je uopce usporedjivat, EUIII je daleko daleko ispred, stovise empire je i u neku ruku pojednostavljen jos, uglavnom prokleto zabavno ga je igrat. Cak se niti ne orijentiram tolko na sam bitke, vise igram na campaign mapi, nacin igre slican civ-u 4 koji je opet po svojoj strani ispred svog vremena!

Nodakim
08-03-2009, 02:02
Ti se javljaš o kriminalu.
:(

keko
08-03-2009, 09:17
Ne znam kako kod vas,ali kod mene Prusi dilaju teritorijima.Osvojim regiju na Baltiku,otkupe je tehnologijama i novcem,a sljedeći turn mi ponude tu regiju,tehnologiju i novac za neku bolje razvijeniju.

Rang€r
08-03-2009, 09:38
24 gb sveukupno na igru, bolje da je dobra :))) instalam ju..

keko
08-03-2009, 10:46
Imam pitanje.Primijetio sam da u nekim gradovima mogu graditi dosta zgrada,a u nekim samo zidine i vilu za guvernera,da li ti gradovi moraju narasti da mogu drugo gradit?

Insert
08-03-2009, 10:50
pa, svi gradovi rastu kao u prijašnjim total war nastavcima

i slazem se sa LL-om, kriminal

keko
08-03-2009, 13:46
Kako rastu,kad dostignu određen broj stanovnika?

ScorpiuS
08-03-2009, 13:59
Nisam igrao još Empire, ali prema prošlim nastavcima znam da ti raste broj stanovništva u svakom gradu zasebno tako da ti u informacijama grada ispod opisa guvernera, ako ga ima, piše birth rate. Što je taj rate brže će rast broj stanovnika i tako ti se otkljulčavaju boje zgrade za taj grad. Što je manja taksa i kriminal brže se rađaju, što je veća sreća u gradu, također brže ide.

Insert
08-03-2009, 14:39
ne znam, igrao sam kampanjusamo cetiri sata (za sad) i tek sam u 1705.
neke su stvari zakomplicirali, a neke pojednostavnili :(

CRO-Tsar
08-03-2009, 15:03
Moram pohvaliti da je igra odlično optimizirana,imam istu konfu kao i Cro-Tsar (pogledajte u njegovom sigu),osim što je moj procesor 2.4 gigahercni i igra mi se odlična vrti na medium postavkama,rijetko šteka.

E, bas ti hvala kaj si to napisao, sad znam da na medium neću imat problema.
Imam pitanje. Dal se mogu oni mali gradići oko npr. Zagreba isto razvijati na neki način?

Durin
08-03-2009, 15:29
Mogu, kada dovoljno narastu.Inače ovo je popis svih gradova u Hrvatskoj:
Zagreb, Rijeka, Osijek, Zadar, Split, Vodice, Dubrovnik (spada u Bosnu).

Evo par slika kroz dimom ispunjena bojišta Europe:

http://www.imagesforme.com/out.php/i388800_ETW2.jpg

http://www.imagesforme.com/out.php/t388799_ETW.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/388799_ETW.jpg)

http://www.imagesforme.com/out.php/t388798_E.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/388798_E.jpg)

Igram sve na ultra, 1280x960, 4xAA i 8xAF, large unit size tako da u jednoj normalnoj pješačkoj regimenti (line infantry) imam 150 vojnika.A upće ne kašljuca.Svaka čast na optimizaciji.

Deadwalker
08-03-2009, 15:48
daaaaaaaaaj, ja bi igro to...bemu, nesmem vise gledat ovaj topic, samo mi rastu apetiti za igrom... :cry:

CRO-Tsar
08-03-2009, 16:01
Kak si izgradio ono za topove, da ih sakriješ i zaštitiš?

Durin
08-03-2009, 16:21
Vojska na Campaign mapi treba stajati najmanje dva turna, onda će se pojaviti oko generala na mapi drveni kolci oko njegovih nogu što predstavlja to da je vojska dovoljno dugo na mjestu da je stigla napraviti obranu.I to se može koristiti samo ako je vojska defender, dakle ako te netko napadne.

CRO-Tsar
08-03-2009, 16:35
Pa to je super.
Daj mi od onih gradova reci kaj spada pod Hrvatsku, a kaj pod Bosnu.

Insert
08-03-2009, 16:41
pa reko ti je sve hrvatske gradove koji su u igri i naglasio da dubrovnik spada pod bosnu tj. regiju sarajeva

btw, ja igram sa svedskom na ultra unit size postavkama i bude mi 160 vojnika u jednoj regimenti (kampanja)
u skirmishu mi bude 200 ljudi u takvoj regimenti.
sta, trebam razvit tehnologiju, jeli (da mi ih bude 200 u kampanji)?

Durin
08-03-2009, 16:42
Samo Dubrovnik spada u Bosnu.Da ne bi bilo zabune, ovi gradovi koje sam nabrojao nisu gradovi u klasičnom TW smislu.Dakle, u njima se ne može graditi barake, guvernerove palače, zidine itd., već su ti manji gradovi specijalizirani za jednu funkciju-unutrašnji gradovi se mogu konvertirati u farme/škole/crkvena središta/industrijsko postrojenje.Svaki od tih funkcija donosi određenu prednost.Obalni gradovi se mogu konvertirati u luke-vojne luke/luke za trgovinu/luke za ribarstvo.
U Zagrebu, kao glavnoj regiji Hrvatske se mogu regrutirati vojnici i graditi zidine.Isto funkcioniraju ostale regije na mapi, osim većih gradova gdje se može graditi puno više struktura.

keko
08-03-2009, 16:47
Durin,jel ti znaš odgovor na pitanje zašto u nekim regionalnim centrima se mogu gradit samo guvernerova kuća i zidine,a u nekim više zgrada?

CRO-Tsar
08-03-2009, 16:51
Da mi je znat koji je debil stavio Dubrovnik pod regiju Bosne.

Durin,jel ti znaš odgovor na pitanje zašto u nekim regionalnim centrima se mogu gradit samo guvernerova kuća i zidine,a u nekim više zgrada?
Pa trebas valjda više razvit taj grad da bi mogao graditi više građevina.

Ice-Cube
08-03-2009, 16:58
jel ima gdje opcija da se vidi ono obiteljsko stablo,kao u prethodnim nastavcima??I da kakvu funkciju ima onaj gentleman??

Insert
08-03-2009, 17:03
@Tsar
dubrovnikje tada bio samostalan, a kopneno je granicio samo s turskom. premalen je da bi od njega pravili frakciju u igri pa su ga jednostavno stavili pod tursku. sta ti tu ima biti nejasno

@Ice-Cube
Gentleman sluzi za razvijanje tehnologije, ne znam ni ja tocno kako, a za obiteljsko stablo nisam siguran jer su neke zemlje monarhije, neke republike... svarno se nisam sjetio to provjerit dok sam igrao. ali generale ne uzimas vise iz obitelji nego ih kupujes

keko
08-03-2009, 17:11
Gentlemana stavi u školu,a ako ga pošalješ u školu neke druge nacije,možeš ukrasti tehnologiju.Gentlemanom ubijaš druge gentlemane(duelaju se).

Durin
08-03-2009, 17:18

Pretpostavljam da si igrao prijašnje TW nastavke.Recimo, imao si u Medievalu II Zagreb, kao glavni grad regije.U njemu si mogao graditi razne građevine:kanalizacije, kazališta, barake, farme, ceste, luku itd.

Sada je to raspoređeno: u manjim regijama postoje glavni gradovi provincije- u njima je moguće graditi guvernerovu/vojnu palaču i zidine, te graditi ceste i regrutirati vojnike.U manjim gradovima te provincije moguće je graditi farme, luke, škole, industriju.Kao što si prije u jednoj regiji u samo jednom gradu mogao graditi sve to, sada možeš napraviti farmu u Osijeku, luku u Rijeci.

To je napravljeno tako kako bi se okončali zamorni siegovi, sa svojom vojskom zaposjedneš farme/luku provincije i uništavaš gospodarstvo prisiljavajući neprijatelja da izađe u borbu.

Glavni gradovi imaju više funkcija, jer su administrativno najvažniji, a time i urbaniziraniji i industrijalizirani.Ako padne glavni grad carstva, padne i kraljevstvo.

To je jednostavno tako, npr. Prusko-Francuski rat 1871.g: Nijemci nisu trčkarali po mapi od Marseillesa do Caena kako bi uništili Francusku već jednostavno zauzeli Pariz i prisilil ih na predaju.Isto se dogodilo u 2. svj. ratu.

Sada postoje borbe na službenom forumu, jer brojne horde novijih igrača imaju probleme sa Steamom (ne mogu instalirati igru, puna je bugova zbog loše usluge itd.)

Insert
08-03-2009, 17:28
steam je smece, a ova igra je dosad najjaca reklama za njega

keko
08-03-2009, 17:31
Ma kužim ja tu foru s manjim gradovima,nisam na to mislio.

http://www.imagesforme.com/out.php/i389030_untitled2.JPG

http://www.imagesforme.com/out.php/i389029_untitled.JPG

Mislim na ovo:vidiš da u St.Petersburgu mogu gradit više zgrada,dok u gradu Abo mogu gradit samo zidine i guvernerovu zgradu.

Durin
08-03-2009, 17:37
Glavni gradovi imaju više funkcija, jer su administrativno najvažniji, a time i urbaniziraniji i industrijalizirani.Ako padne glavni grad carstva, padne i kraljevstvo.

Glavni gradovi su najvažniji i zato imaju više funkcija nego regionalna središta.Tamo se nalaze vrhovne komande kopnene vojske, sudstvo, zakonodavstvo (vlada/kralj) i ostala administracija.

Rang€r
08-03-2009, 18:15
kod mene sa austrijom, isto ultra sve, 150 ljudi u line infantry, a poljaci imaju 120, koji su xy puta bolji od ovih mojih... onak lagana uzbrdica moji na "vrhu" još uz potporu pandura i topova, pa gube od 1 poljskog line infantrya... a najjače mi je kad sam ih jednom slučajno stavio ispred topova u skoro svakom battle pobijem više svojih neg njihovih...

P.S. također iritira kad idu chargat neprijatelja i ak je formacija "šira" od neprijateljeve ovi na bokovima se zatrče u prazno...

i da oni dueli su zakon :D

Ajemric
08-03-2009, 18:32
kaj u tim duelima radis jel mos utjecat na njihov ishod

SkunK
08-03-2009, 18:54
Inace, ja nisam neki dugogodišnji igrač TW serijala, onak, igrao bi s vremena na vrijeme. No uvijek mi se činilo da bi borbe bile nekako "zbugan" puno puta vojska nebi ili napala, ili bi napala pa bi prestala napadati jer im je range predalek ili prebliz ili slično. Isto tako imam osjećaj da se u dužim masovnijim borbama gubi pregled i kontrola. Imate li i vi takav osjećaj ili je to nuspojava premalo igranja same igre?

Herr Schnitzel
08-03-2009, 19:27
Nedostatak iskustva, svakako. No mozda sam ja previse vremena proveo za TW-om :)
Jednostavno, pregled situacije je uvijek jasan nakon dovoljno vremena, nema gubljenja i zabune. Zadnji put kad sam bio izgubljen u bitci je protiv LL-a u Medievalu s onom cudesnom formacijom. No mislim da je i on sam sebe bio zbunio.

Insert
08-03-2009, 19:33

Mislim na ovo:vidiš da u St.Petersburgu mogu gradit više zgrada,dok u gradu Abo mogu gradit samo zidine i guvernerovu zgradu.

pa, regionalni centri takodjer rastu, bas kao i manji gradovi. logicno

nego, meni su zakon bitke za velike gradove koji sad nemaju zidine. i nema onog centra grada pa se branitelji ne brane do zadnjeg čovjeka nego jednostavno bježe
ali... utvrde imaju zidine i centar pa su bitke klasične kao u prijašnjim total war-ovima

Ajemric
08-03-2009, 19:41
oce meni neko odgovorit!!!?????

Insert
08-03-2009, 19:44
ne vidim nijedno tvoje pitanje na zadnih par stranica
daj napisi opet sta oces?

ScorpiuS
08-03-2009, 19:53
A ja ga vidim na prošloj stranici

kaj u tim duelima radis jel mos utjecat na njihov ishod

Insert
08-03-2009, 20:04
damn, ne primjetih ga i ne znam odgovor ali mislim da je potvrdan

CRO-Tsar
08-03-2009, 20:17

E jel to grafika na medium, to sa slika kaj si posto, ak je meni je to super i dost dobro izgleda !!!
Dal se može ko u prijašnjim Total War-ovima promjenjivati glavni grad, npr. da nebude Beč nego Zagreb?

CRO-Tsar
08-03-2009, 20:48
E, keko, daj postaj jos slika iz campaign mape npr. neku gdje vidis brod pored grada, generala na mapi, gentlemana, stisni na neki mali grad kao šta je dubrovnik da vidim kak izgleda....
Aj pls do napravi jer znam da imas istu konfu ko ja pa da vidim kak to izgleda dok nedobim igru. :D

SkunK
08-03-2009, 21:04
E, keko, daj postaj jos slika iz campaign mape npr. neku gdje vidis brod pored grada, generala na mapi, gentlemana, stisni na neki mali grad kao šta je dubrovnik da vidim kak izgleda....
Aj pls do napravi jer znam da imas istu konfu ko ja pa da vidim kak to izgleda dok nedobim igru. :D

Uh, da tek meni vidiš kako je kad je sve na high... i ne šteka niš :)

btw. je da je glupo pitanje, al nemogu skuzit kako se brišu saveani gameovi ? :?

ScorpiuS
08-03-2009, 21:15
Uvjek ih možeš manualno izbrisat van igre.

SkunK
08-03-2009, 21:32
Znam ali picajzla sam koja želi sve znati - postoji li ili ne, apsurdno je da ne postoji ingame...

McPingvin_v2.0
08-03-2009, 23:16
Da mi je znat koji je debil stavio Dubrovnik pod regiju Bosne.
Očito neki s trunkom soli u glavi. Dubrovnik je plačao harač Osmanskom carstvu kako ga isto ne bi napalo, tako da su ga mirne duše i mogli staviti pod Turke u igri :)

Aral
09-03-2009, 00:59
Road to independance, moram do 1825(ako sam dobro zapamtio) zauzet par kolonija, odnosno preotet ih englezima...koja milina od misije, sva sreca pa me pikaju sa svih strana :-x

CRO-Tsar
09-03-2009, 10:26
Jel zna ko dal se može promjenjivati glavni grad kao u medievalu?

keko
09-03-2009, 10:42
Evo ti par screenshotova,budem postao screenshotove u bitki navečer,jer ću tek tada moći igrati.

http://www.imagesforme.com/out.php/t390030_untitled.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/390030_untitled.JPG)

http://www.imagesforme.com/out.php/t390029_dubrovnik.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/390029_dubrovnik.JPG)

CRO-Tsar
09-03-2009, 11:03
E hvala, to mi dost dobro izgleda.
E, a kak su španjolci došli sve do tvoje granice? Jel to oni trguju i kupuju gradove il su s vojskom došli i osvojili?
E keko jel ti šteka malo igra il ide dobro?

Ajemric
09-03-2009, 11:03
bio sam na stranici od algoritma ali tamo i dalje u ponudi nema empire: total war

CRO-Tsar
09-03-2009, 11:05
Koja su to govna. Pa kad će više doć da mogu kupit. Daj odi na njihovu stranicu, imas za poslat njima poruku za kad će neš doć itd. , ja sam ih već jako puno poslo pa mi valjda zato više neće odgovarat, probaj ti pa ih pitaj kad dolazi i kolko košta pa napiši tu na forumu.

SkunK
09-03-2009, 11:07
Koja su to govna. Pa kad će više doć da mogu kupit. Daj odi na njihovu stranicu, imas za poslat njima poruku za kad će neš doć itd. , ja sam ih već jako puno poslo pa mi valjda zato više neće odgovarat, probaj ti pa ih pitaj kad dolazi i kolko košta pa napiši tu na forumu.

Pa zašto im šalješ svako malo poruke, 100% sam siguran da će htjeti prodati kad dobiju robu...

keko
09-03-2009, 11:09
E, a kak su španjolci došli sve do tvoje granice? Jel to oni trguju i kupuju gradove il su s vojskom došli i osvojili?

Španjolci već na početku imaju tu 1 grad.Imaju i gradove u Americi i Italiji.Šteka mi malo,ali mogu to izdržat za ovaku dobru igru.Dobra stvar jer što bitke skoro pa da i ne štekaju,čak i kad ja i neprijatelj imamo pune slotove.Budem ti navečer postao par screenova bitka.

Herr Schnitzel
09-03-2009, 11:12
Sinko, Spanjolci su imali pod vlascu Nizozemsku do Osamdesetogodisnjeg rata, kad se osnovala Nizozemska Republika, odnosno United Provinces.

CRO-Tsar
09-03-2009, 11:12
Evo, ovo su mi odgovorili u petak:
Poštovani,

Zahvaljujemo na upitu i obavještavamo Vas da će igra Empire Total War biti dostupna početkom slijedećeg tjedna. Trenutno nemamo informacija o cijeni igre.

Zadržavamo pravo odstupanja datuma izlaska, pa predlažemo da pratite novosti na našem webu gdje ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Sa štovanjem,

Algoritam d.o.o.

Kad su mogli odgovorit u petak, onda mogu i danas jer sigurno ima novosti.

keko
09-03-2009, 11:19
[quote="CRO-Tsar":25779ygp]E hvala, to mi dost dobro izgleda.
Sinko, Spanjolci su imali pod vlascu Nizozemsku do Osamdesetogodisnjeg rata, kad se osnovala Nizozemska Republika, odnosno United Provinces.[/quote:25779ygp]
Kod mene više nema Nizozemske,u Europi sam ih ja pokorio,a izgubili su i Šri Lanku i ono malo što su imali u Americi.

CRO-Tsar
09-03-2009, 11:23
Dobar si. E daj mi jos postaj koji screen u kojem se vide tehnologije.

keko
09-03-2009, 11:32
Evo:

http://www.imagesforme.com/out.php/t390086_philosophy.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/390086_philosophy.JPG)

http://www.imagesforme.com/out.php/t390085_military.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/390085_military.JPG)

http://www.imagesforme.com/out.php/t390084_industry.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/390084_industry.JPG)

Inače,što više researchaš filozofiju,to ti više raste nezadovoljstvo naroda jer žele reforme,ali još nisam shvatio kako da reformiram državu.

SkunK
09-03-2009, 11:34
Evo, ovo su mi odgovorili u petak:
Poštovani,

Zahvaljujemo na upitu i obavještavamo Vas da će igra Empire Total War biti dostupna početkom slijedećeg tjedna. Trenutno nemamo informacija o cijeni igre.

Zadržavamo pravo odstupanja datuma izlaska, pa predlažemo da pratite novosti na našem webu gdje ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Sa štovanjem,

Algoritam d.o.o.

Kad su mogli odgovorit u petak, onda mogu i danas jer sigurno ima novosti.

Ma odgovorili bi ti da ima, misliš da je njima u interesu prodati robu ili ne prodati?

Ajemric
09-03-2009, 11:35
evo poslo sam im poruku čekam odgovor

CRO-Tsar
09-03-2009, 11:35
Evo:

http://www.imagesforme.com/out.php/t390086_philosophy.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/390086_philosophy.JPG)

http://www.imagesforme.com/out.php/t390085_military.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/390085_military.JPG)

http://www.imagesforme.com/out.php/t390084_industry.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/390084_industry.JPG)

Inače,što više researchaš filozofiju,to ti više raste nezadovoljstvo naroda jer žele reforme,ali još nisam shvatio kako da reformiram državu.
E to buraz, puno hvala.

evo poslo sam im poruku čekam odgovor

Nadam se da će ti brzo odgovorit.

Ajemric
09-03-2009, 11:43
kojih sve oblika vladavine ima u igri

CRO-Tsar
09-03-2009, 11:48
E keko jel možeš postat screen od grand campaign menu-u, tamo gdje se biraju države? Aj pls.
I daj mi reci kolko tebu dugo load-a.
Jel imas ukljuceno u detaljima kaj od ovog:
Depth Of Field
Distortion Effects
Particle Effects.....

Kobe 81
09-03-2009, 12:09
Ja sam poslo algoritmu mail jutros, nista sisu odgovorili.

Ne mogu vjerovat kolko im treba da nabave igru.

CRO-Tsar
09-03-2009, 12:12
Bas su retardirani, jelda? Mislim da je i Bosna prije nas to dobila.

Kobe 81
09-03-2009, 12:16

Sjećam se da su bosanci dobili nba2k9 na dan izlaska u europi a algoritam 4dana kasnije, lol.

Ma otići ću provjeriti kasnije za svaki slučaj u algoritam, ionako mi je usput.
Nebi se čudio da im je i došla pošiljka al su prezbunjeni da objave na stranici.

CRO-Tsar
09-03-2009, 12:17
I ja mislim. Aj samo ti pogledaj pa onda reci tu na forumu šta su rekli.

Kobe 81
09-03-2009, 12:18

Budem

CRO-Tsar
09-03-2009, 12:21
Daj onda odmah pitaj i za cijenu, za običan ETW i za ETW Special Force Edition(taj si mislim kupit).

Kobe 81
09-03-2009, 12:23
Daj onda odmah pitaj i za cijenu, za običan ETW i za ETW Special Force Edition(taj si mislim kupit).

Hoću, al brijem da će im ovom brzinom trebat godina dana za special forces.

CRO-Tsar
09-03-2009, 12:25
[quote="CRO-Tsar":2jgdv6ui]Daj onda odmah pitaj i za cijenu, za običan ETW i za ETW Special Force Edition(taj si mislim kupit).

Hoću, al brijem da će im ovom brzinom trebat godina dana za special forces.[/quote:2jgdv6ui]

Lol.
Dajte samo pogledajte ove četnike sa slike, s njima ćete se susrest u borbi kod Beograda....lol.
http://www.imagesforme.com/show.php/390 ... een005.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/390216_94296620090202screen005.jpg)

Kobe 81
09-03-2009, 12:26
[quote="Kobe 81":2dymkx2e][quote="CRO-Tsar":2dymkx2e]Daj onda odmah pitaj i za cijenu, za običan ETW i za ETW Special Force Edition(taj si mislim kupit).

Hoću, al brijem da će im ovom brzinom trebat godina dana za special forces.[/quote:2dymkx2e]

Lol.
Dajte samo pogledajte ove četnike sa slike, s njima ćete se susrest u borbi kod Beograda....lol.
http://www.imagesforme.com/show.php/390 ... een005.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/390216_94296620090202screen005.jpg)[/quote:2dymkx2e]

LOL

Ajemric
09-03-2009, 12:32
čiji su ti brat mili svi isti

Ajemric
09-03-2009, 12:33
i ja cu nakon skole ic u algoritam meni je usput onaj u maksimirskoj

CRO-Tsar
09-03-2009, 12:34
E, pogle ovo..........u profilu moš kupit ETW, a u algoritmu još nemreš (http://www.profil.hr/index.php?cmd=show ... d_id=26520 (http://www.profil.hr/index.php?cmd=show_proizvod&proizvod_id=26520)).
Piše da je igra dostupna, što znači da ju imaju.

Ajemric
09-03-2009, 12:39
moj prijatelj je bio za vikend u makedoniji i oni su dobili jbn igru jbn 4.3 a algoritam 5 jbn dana kasnije jos nije dobio jbn igru

CRO-Tsar
09-03-2009, 12:42
Eh, pa ostaje nam jedino ak će,o danas kupovat da ju kupimo u profilu.

Kobe 81
09-03-2009, 12:51
E, pogle ovo..........u profilu moš kupit ETW, a u algoritmu još nemreš (http://www.profil.hr/index.php?cmd=show ... d_id=26520 (http://www.profil.hr/index.php?cmd=show_proizvod&proizvod_id=26520)).

Vidio sam jučer to i nado se da će algoritam dobit danas al ništa zasada, zatišje pred buru :D

Iz profila možeš samo naručit ili imaju i trgovinu negdje u zagrebu?

Kobe 81
09-03-2009, 12:57
Dali mogu kupiti igru negdje u zagrebu(kaptol 25) ili baš moram naručit.

Pa ak ovi specijalci iz algoritma nemaju da odem tamo.

Ajemric
09-03-2009, 12:59
[quote="CRO-Tsar":1s89eug5]E, pogle ovo..........u profilu moš kupit ETW, a u algoritmu još nemreš (http://www.profil.hr/index.php?cmd=show ... d_id=26520 (http://www.profil.hr/index.php?cmd=show_proizvod&proizvod_id=26520)).

Vidio sam jučer to i nado se da će algoritam dobit danas al ništa zasada, zatišje pred buru :D

Iz profila možeš samo naručit ili imaju i trgovinu negdje u zagrebu?[/quote:1s89eug5]
koliko ja znam ima tam kod trga negdje profil al pise napomena da je to ponuda sam na online knjižari a da dostupnost igre u pojedinoj trgovini mozemo provjerit

Kobe 81
09-03-2009, 12:59
[quote="CRO-Tsar":3n7yorx5]E, pogle ovo..........u profilu moš kupit ETW, a u algoritmu još nemreš (http://www.profil.hr/index.php?cmd=show ... d_id=26520 (http://www.profil.hr/index.php?cmd=show_proizvod&proizvod_id=26520)).

Iz profila možeš samo naručit ili imaju i trgovinu negdje u zagrebu?
koliko ja znam ima tam kod trga negdje profil al pise napomena da je to ponuda sam na online knjižari a da dostupnost igre u pojedinoj trgovini mozemo provjerit[/quote:3n7yorx5]

To je valjd ta na kaptolu. Sad ću vidjet dali ju imaju tamo.

ŽELIM IGRATI JOŠ DANAS

CRO-Tsar
09-03-2009, 13:06
Znam da ima negdje u ZG profil, jer mi je mama tam kupila knjigu iz hrvatskog.

Kobe 81
09-03-2009, 13:10
Njihova stranica je zbunjujuća, nisam našo nikakve korisne informacije.

Poslo sam im mail.

Ajemric
09-03-2009, 13:12
kobe ajd nam onda javi

CRO-Tsar
09-03-2009, 13:12
Evo informacija:

Profil Megastore
Zagreb

Bogovićeva 7
Zagreb
T: 01 4877 325
F: 01 4877 314
E: megastore@profil.hr

Profil Store
Zagreb

Branimir Centar
Branimirova 29
Zagreb
T: 01 561 4005
F: 01 561 3995
E: store.branimir@profil.hr

Profil Store
Slavonski Brod

Trgovački centar Supernova
Osječka 284
Slavonski Brod
T: 035 627 340
F: 035 625 162
E: store.sl-brod@profil.hr

Profil Superstore
Rijeka

Tower centar Rijeka
Janka Polića Kamova 81A
Rijeka
T: 051 400 294
F: 051 400 294
E: superstore.rijeka@profil.hr

Profil Superstore
Split

Prodajni centar Joker
Put brodarice 6
Split
T: 021 396 912
F: 021 396 918
E: superstore.split@profil.hr

Profil Superstore
Split - Centar

Mala Papalićeva Palača
Šubićeva 7
Split
T: 021 332 670
F: 021 317 188
E: superstore.split2@profil.hr

Profil Outlet Store
Sveta Helena

Outlet Centar Sv Helena
Sveta Helena 159
Sveta Helena
T/F: 01 285 2012
E: store.outlet@profil.hr

Kobe 81
09-03-2009, 13:13
Za pola sata idem pa ćemo vidjet

CRO-Tsar
09-03-2009, 13:15
Piše da je dostava besplatna i da je unutar 48 sati.
A, onda poslje piše da dopustimo dostavi da nam dostavi igru u roku od 2-3 dana !!!

Kobe 81
09-03-2009, 13:18
Na stranici od profil megastora nema empirea

Ajemric
09-03-2009, 13:22
steta sto tek tad ja sam u skoli tad

CRO-Tsar
09-03-2009, 13:22
Ma ima 100% jer je objavljeno na njihovoj stranici.

steta sto tek tad ja sam u skoli tad
Ja isto, imam skolu popodne.

Kobe 81
09-03-2009, 13:27
Poštovani,

Zahvaljujemo na upitu i obavještavamo Vas da će igra Empire Total War biti dostupna tijekom ovoga tjedna. Trenutno nemamo informacija o cijeni igre.
Predlažemo da pratite novosti na našem webu gdje ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Sa štovanjem,
Algoritam d.o.o.

Koja stoka :twisted:

A jbg idem u profil.

SkunK
09-03-2009, 13:39
Poštovani,

Zahvaljujemo na upitu i obavještavamo Vas da će igra Empire Total War biti dostupna tijekom ovoga tjedna. Trenutno nemamo informacija o cijeni igre.
Predlažemo da pratite novosti na našem webu gdje ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Sa štovanjem,
Algoritam d.o.o.

A jbg idem u profil.

Zašto su stoka?

Kobe 81
09-03-2009, 13:42
Poštovani,

Sa štovanjem,
Algoritam d.o.o.

A jbg idem u profil.

Zašto su stoka?

Zato jer nareade svoj posao.

Vjerojatni su naručili igru tek kad je izašla.

Nije im prvi put. Vjerojatno smo mi jedina zemlja na balkanu koja nije dobila tu igru(ustvari algoritam ju nije dobio jer profil je).

Znači da je algoritam vjerojatno jedina specijalizirana knjižara na balkanu koja nije dobila igru.

SkunK
09-03-2009, 13:58
:roll:

Nodakim
09-03-2009, 14:20
Aha,a s onim stoka i debili koji ne rade svoj posao si ih mislio koplimentirati?

Indiana Jones
09-03-2009, 15:05
Jel ce se u grand campaign moci ici sa svojom vojskom npr iz europe do sjeverne amerike ili indije ..... i koji je opcenito cilj u igri kao sto je u medieval 2 osvojiti 40 i nesto gradova i jeruzalem

Rang€r
09-03-2009, 17:17
večina nacija je cilj osvojit 15 provincija te neke provincije koje su "must"...

ja sam počeo na hard s austrijom al sam onda iz nekog razloga prekinuo i počeo s indijcima tamo sam na negdje 3.-4. turnu... mislim opet počet da si stavim battle difficulty na normal, jer mi mutavo da su nekim čudom neprijateljski vojnici jači, a ne da je AI neš bistriji, onak radi mi frontal charge na topove, line infantry i pandure skrivene u grmlju... tak ih ljepo flankam s pandurima, oni deru po linijskoj pješadiji njih 150 od 2 reda tak da 75 puca odjednom, a oni sa line infantry od 120 vojnika jednostavno nadpucaju moje...

Kobe 81
09-03-2009, 17:20
Ništa.

Iz profila trebaš naručit al to je previše jebade(iako ih nisam ni sužio baš).

Tak da treba čekat gospodu iz algoritma.

Indiana Jones
09-03-2009, 17:41
Ja kad krenem igrat sa austrijom pa kad po osmanlijama .... :ekipa:

Insert
09-03-2009, 17:57
Jel ce se u grand campaign moci ici sa svojom vojskom npr iz europe do sjeverne amerike ili indije

da, prevezes ih brodovima

Ajemric
09-03-2009, 20:00
loše vijesti za sve one koji su planirali kupiti igru u algoritmu ili profilu igre nema ni u jednom od ta dva dućana a oba dućana će dobiti ovu igru ovog tjedna

Insert
09-03-2009, 20:09
doc ce prije u gusara lokalnih nego u algoritam :(

Ajemric
09-03-2009, 20:19
da

Ajemric
09-03-2009, 20:22
morat cemo se nakak zabavit do dolaska pa almo jednu okladu kladimo se u vrijeme dolaska igre u algoritam i u profil evo
algoritam-recimo u srijedu
profil-četvrtak možda petak
lokalni gusar-sutra

Ajemric
09-03-2009, 20:33
ovo je 1000. post na ovoj temi

CRO-Tsar
09-03-2009, 20:33
Lol. Meni su isto odgovorili na poruke. Napisali su da dolazi ovaj tjedan i da o cijeni nemaju informacija i da o special force editionu nemaju informacija.
Ma to su sve tam debili. Dođem na blagajnu pitat i tam na blagajni neki peder. I jos ktome nema pojma o nicemu jer je on novi. Koji glupan, mamu mu pedersku. Htjeo sam ga lupit, al onda bi mi zabranili ulaz u algoritam i nebi mogo kupit igru. Ko pusti takve da rade tamo. Plazi po onoj tipkovnici koda je kurčina....lol.Nisu normali i onda još kasne sa svime !!!
Velika SRAMOTA !!!

Insert
09-03-2009, 20:40
:rotfl:

nego, pusti to. mene zanima kako su neki tipovi poput durina vec na polovici kampanje ili cak dalje.
ja sam tek u 1706. a igram 7 sati kampanju sveukupno. doduse igram 90% bitki ali opet...

uzimate godisnji na poslu, ne idete u skolu ili sta vec? da bar imam vise vremena za ovo :(

Aral
09-03-2009, 23:25
Ja sam odlucio preskakat 80% bitki, nemam zivaca se nadmudrivat s vojskom...veci gust mi je campaign mapa ^^

Deadwalker
09-03-2009, 23:56
Ja sam odlucio preskakat 80% bitki, nemam zivaca se nadmudrivat s vojskom...veci gust mi je campaign mapa ^^

:(

SkunK
10-03-2009, 00:33
Lol. Meni su isto odgovorili na poruke. Napisali su da dolazi ovaj tjedan i da o cijeni nemaju informacija i da o special force editionu nemaju informacija.
Ma to su sve tam debili. Dođem na blagajnu pitat i tam na blagajni neki peder. I jos ktome nema pojma o nicemu jer je on novi. Koji glupan, mamu mu pedersku. Htjeo sam ga lupit, al onda bi mi zabranili ulaz u algoritam i nebi mogo kupit igru. Ko pusti takve da rade tamo. Plazi po onoj tipkovnici koda je kurčina....lol.Nisu normali i onda još kasne sa svime !!!
Velika SRAMOTA !!!
:roll:

DJ Not Nice
10-03-2009, 00:37

A da jednostavno igraš Europa Universalis 3? : )

Ajemric
10-03-2009, 06:32
to nije to

Ajemric
10-03-2009, 06:38
mislim da ću naručit igru profila njima je ta igra na skladištu i unutar 12 h bi trebala doć ako naručite radnim danom

Kobe 81
10-03-2009, 07:28
Velika SRAMOTA !!!

Da, većina koji tam rade su debili.

CRO-Tsar
10-03-2009, 08:01
E, ja nikad ne kupujem orginale, uvijek kopije, al ovaj put želim imat ETW original. Bas sam sad gledao u katalog od svercera od kojeg inace kupujem, i on ima već i etw special force edition, a algoritam nie ni čuo niš o tome. Koje budale.

McPingvin_v2.0
10-03-2009, 08:12
Ajemric i Kobe, pročitajte pravila i nemojte raditi višestruke postove više.

Ontopak:
Fino mi ide s Austrijom, Prusije više nema, Bosna i Srbija su moji. Mislim da bi mogao lagano Veneciju satrati kad mi se unutarnja situacija smiri :)

CRO-Tsar
10-03-2009, 08:21
E, Pingvin, dal mi se više isplati igrat sa Austrijom il sa Engleskom?
Jel mi može itko postat sliku iz grand campaign menu-a tam di se biraju države, da vidim kako to izgleda? pls

McPingvin_v2.0
10-03-2009, 08:26
Isplati u vidu? :)
Ja sam krenuo s Austrijom čisto jer je Hrvatska dio nje, inače sam uglavnom igrao s Englezima u M2 :)

Ne da mi se sad ulazit u igru da uzmem screenshot, moram gibat dat krv uskoro :>

Kobe 81
10-03-2009, 08:27
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=231466

Tu imate fotke(ako niste vidjeli).
Samo stisni show.

CRO-Tsar
10-03-2009, 08:46
E, super su ove slike.
A di se tu bira dal oćeš bit republika il monarhija?

Ajemric
10-03-2009, 09:15
ko po vama u igri ima najjaču vojsku

CRO-Tsar
10-03-2009, 09:19
Britanci su sigurno najjači. Još s onim dodatkom special force edition dobe još elitnih jedinica, tako da mislim da su oni najbolji.
Ja ću počet igrat s njima.

Aral
10-03-2009, 09:20

A da jednostavno igraš Europa Universalis 3? : )

Znam, znam, ocekivao sam takve komentare...trenutno uz totalwar igram i civ iv pa ono. Nova je igra pa mi je gust igrat, istrazivat kaj ima, ekonomske taktike, istrazivanja novih tehnologija itd...i bitke su tu naravno, odigram koju ako mislim da ce biti zabavna i sl; pogotovo pomorske. Ma u biti igra je toliko opsezna i velika da mogu 10000 puta igrat ispocetka i kombinirat razne taktike u nacinu igranja, za prvi put je otkrivam ovako, svako svoje 8)

Ajemric
10-03-2009, 09:27
[quote="CRO-Tsar"]Britanci su sigurno najjači. Još s onim dodatkom special force edition dobe još elitnih jedinica, tako da mislim da su oni najbolji.
Ja ću počet igrat s njima. ja bih bio britanacal se bojim da će me svi napadat i u indiji i u europi i u americi doduše imaju jaku mornaricu

Ajemric
10-03-2009, 09:27
Britanci su sigurno najjači. Još s onim dodatkom special force edition dobe još elitnih jedinica, tako da mislim da su oni najbolji.
Ja ću počet igrat s njima.Sja bih bio britanac al se bojim da će me svi napadat na svim kontinentima

Kobe 81
10-03-2009, 09:29
ko po vama u igri ima najjaču vojsku

Britanci,nizozemci najjaču mornaricu definitivno

Ajemric
10-03-2009, 09:31
sorite kaj sam dvaput objavio slični post al sam neš stisnuo pa sam mislio da se prvi put nije objavio :wink:

CRO-Tsar
10-03-2009, 09:39
Ma britanci imaju najjaču i kopnenu i pomorsku vojsku. U special force editionu jos dobis neke jako dobre elitne vojnike i najbolji i najjači brod tog doba koji je naravno imala britanija HMS Victory.
Kaj te briga nek napadaju, to je bar zabavno. Napadaš i ti njih i stvaraš saveznike koji ti pomažu.

Ajemric
10-03-2009, 09:45
mislim da cu bit austrijanac i da cu naprvait najveću urotu u povjesti svijeta urotit ću sve koji su ikad imalai nešto protiv britanaca znači francuzi,amerikanci,španjolci,portugalci, neki irci, indijci i još mnogi drugi

Kobe 81
10-03-2009, 09:50
Kolko će otprilike koštat special force edition?

Znam da će ova normalna oko 350kn

CRO-Tsar
10-03-2009, 09:50
mislim da cu bit austrijanac i da cu naprvait najveću urotu u povjesti svijeta urotit ću sve koji su ikad imalai nešto protiv britanaca znači francuzi,amerikanci,španjolci,portugalci, neki irci, indijci i još mnogi drugi

Jako teško. Nemožeš ti biti dobar s toliko naroda da bi ti svi oni htjeli pomoći.
Čim ti napreduješ, kvariš odnose s drugim narodima. Ak ćeš pravit urotu, nemoj se razvijat neg me lopatom i grabljama napadaj !!! :rambo:
ETW Special Force Edition bi trebao koštati oko 50kn više.

keko
10-03-2009, 09:54
Evo i mene natrag,jučer cijelu večer nisam bio na kompu jer sam imo temperaturu pa sam išao rano spavat.

Što se tiče saveza,tu se puno teže sklapaju.Bilo kako si dobar s nacijom s kojom želiš sklopit savez,oni uvijek nešto žele zauzvrat,pa budite spremni ponudit im nešto.

Kobe 81
10-03-2009, 09:58
Ima ko link da vidim koje jedinice se sve dobiju u special force editionu?

Neću bezveze davat 50+ kuna

CRO-Tsar
10-03-2009, 10:04
Ima ko link da vidim koje jedinice se sve dobiju u special force editionu?

Neću bezveze davat 50+ kuna
A nađi si na netu. Dobre su jedinice.
E keko jel mi mos sad kaj postat od slika.
Aj pls mi postaj sliku iz grand campaign menua, tam di se biraju države i zaokruži Britaniju.

torcida007
10-03-2009, 10:16
Dal' se može grafički izgled staviti odvojeno?
nap. da na grand campaing staviš grafičke postavke na medium,a u borbama na low?

keko
10-03-2009, 10:26
http://www.imagesforme.com/out.php/t391954_up.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/391954_up.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t391953_sw.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/391953_sw.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t391952_sp.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/391952_sp.JPG)
http://www.imagesforme.com/out.php/t391951_rus.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/391951_rus.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t391950_pr.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/391950_pr.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t391949_pl.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/391949_pl.JPG)
http://www.imagesforme.com/out.php/t391948_oe.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/391948_oe.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t391947_mc.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/391947_mc.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t391946_fr.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/391946_fr.JPG)
http://www.imagesforme.com/out.php/t391945_bri.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/391945_bri.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t391944_au.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/391944_au.JPG)

Evo ti screenshotova za sve države,uživaj! :thumbs2:

Kobe 81
10-03-2009, 10:27
Vidjeh ovu special force edition verziju i dobra je.

Kupit ću ju ako ikad dođe u naše krajeve :rotfl:

Kobe 81
10-03-2009, 10:32
Španjolci i francuzi mi se sviđaju kad pogledam mapu, al ni nizozemci nisu loši pošto imaju pokrajine i u europi i americi i indiji.

CRO-Tsar
10-03-2009, 10:34
E, keko bas si car !!! Puno hvala. :)
A kaj je ovo Gameplay options, kaj se pokaže kad to stisneš?

Španjolci i francuzi mi se sviđaju kad pogledam mapu, al ni nizozemci nisu loši pošto imaju pokrajine i u europi i americi i indiji.
Ak ćeš si birat državu po teritoriju onda ti se dost isplati uzet Španjolsku.
Ja ću svedno počet s Engleskom.

Kobe 81
10-03-2009, 10:40
E, keko bas si car !!! Puno hvala. :)
A kaj je ovo Gameplay options, kaj se pokaže kad to stisneš?
[quote="Kobe 81":2w2deswq]Španjolci i francuzi mi se sviđaju kad pogledam mapu, al ni nizozemci nisu loši pošto imaju pokrajine i u europi i americi i indiji.
Ak ćeš si birat državu po teritoriju onda ti se dost isplati uzet Španjolsku.
Ja ću svedno počet s Engleskom.[/quote:2w2deswq]

Za probu ću vjerojatno s nizozemcima.

Otet ću španjolcima Belgiju u Europi. Osvojit par otoka na karibma i onda se širit na indiju jer se to najviše isplati(trgovina).
A ostalo ću sve probat rješit mirovnim putem 8)

Kobe 81
10-03-2009, 10:43
Čini mi se da je najteže s prusima igrat jer si okružen s neprijateljima, a i 2 pokrajine koje imaš su odvojene tako da moraš odmah zaratit s poljacima(mislim da oni drže zapadnu prusku)...

CRO-Tsar
10-03-2009, 10:50
Dajte pogledajte ovo. Special Force nam donosi playboyeve zečice:
http://www.imagesforme.com/show.php/391 ... .SS350.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/391997_51Z6Z8A7ztL.SS350.jpg)S
Njih se koristi u ratovima u indiji da bi se napalili muški vojnici, potrčali prema njima, a one bi izvadile puške i izrokale ih !!!

Kobe 81
10-03-2009, 10:56
Dajte pogledajte ovo. Special Force nam donosi playboyeve zečice:
http://www.imagesforme.com/show.php/391 ... .SS350.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/391997_51Z6Z8A7ztL.SS350.jpg)S
Njih se koristi u ratovima u indiji da bi se napalili muški vojnici, potrčali prema njima, a one bi izvadile puške i izrokale ih !!!

One se bore za indiju ili?

Ajemric
10-03-2009, 10:59
dobro mi je ovo kaj pise koliko je teško igrat s kojom nacijom al mislim da je sa svima podjednako teško

Kobe 81
10-03-2009, 11:02
Nebi se čudio da igra do petka ne dođe u algoritam, a ja tako želim igrati. :cry:

CRO-Tsar
10-03-2009, 11:03
E keko, kolko ti dugo loada?
Jel mi moš postat još sliku od onoga di se biraju države, al klikni na ono gameplay options, da vidim kaj je to. :thumbs2:

keko
10-03-2009, 11:06
Kod gameplay options imaš stvari za označiti:automatic city management,battle time limit,advisor help i show cpu moves.

Loada se negdje 10-20 sec,valjda će uskoro izaći neki patch da malo to proba popravit.

EDIT:Kriva procjena za loadanje.sad sam štopal,1 minuta i 2 sekunde.

Ajemric
10-03-2009, 11:07
Nebi se čudio da igra do petka ne dođe u algoritam, a ja tako želim igrati. :cry:Subijaš mi i ono malo optimizma što sam imao. :cry: :cry: :cry:

CRO-Tsar
10-03-2009, 11:13
Kod gameplay options imaš stvari za označiti:automatic city management,battle time limit,advisor help i show cpu moves.

Loada se negdje 10-20 sec,valjda će uskoro izaći neki patch da malo to proba popravit.

EDIT:Kriva procjena za loadanje.sad sam štopal,1 minuta i 2 sekunde.
Znači, patch još nije izašao.
Pa, kad će više da popravi taj loading.
Jel ti steka igra kaj na campaig mapi?
I di se bira dal oćeš biti republika ili monarhija?

Ajemric
10-03-2009, 11:17
e od koliko se djelova sastoji baš španjolska

Herr Schnitzel
10-03-2009, 11:21
Djeco, zar vam nije bolje pricekati da sami nabavite igru i otkrijete sve sto vas zanima? Zatrpavate temu, a ima boljih tema za raspravu, poput bugova i nadolazeceg patcha.

Ajemric
10-03-2009, 11:24
Djeco, zar vam nije bolje pricekati da sami nabavite igru i otkrijete sve sto vas zanima? Zatrpavate temu, a ima boljih tema za raspravu, poput bugova i nadolazeceg patcha.Sko zna kad bu došla u algoritam ili profil

CRO-Tsar
10-03-2009, 11:24
šta bi sve taj patch trebao popraviti osim loadinga?

Kobe 81
10-03-2009, 11:27
Nebi se čudio da igra do petka ne dođe u algoritam, a ja tako želim igrati. :cry:Subijaš mi i ono malo optimizma što sam imao. :cry: :cry: :cry:

I ja bi htio da sad pogledam na stranicu algoritma i vidim igru, ali i ti i ja znamo da se to neće dogoditi.

Izgubio sam povjerenje u njih.

Ajemric
10-03-2009, 11:28
ak neces ti ja cu

Kobe 81
10-03-2009, 11:30
Al glavno da algoritam nabavlja igre poput Family Ski & Snowboard Wii.

keko
10-03-2009, 11:38
S Amerikancima mogu grand campaign igrati tek kad riješim road to independence scenario?

CRO-Tsar
10-03-2009, 11:39
Kaj tek onda?
Pa jel težak road to independence i jel ti šteka?

Ajemric
10-03-2009, 11:40
niko nije za to čuo

Kobe 81
10-03-2009, 12:08
niko nije za to čuo

Svojevrsni nastavak originalnog Family Ski naslova, ova Wii ekskluziva nudi još više sadržaja. Zabava, rekreacija, vježbanje i uživanje za cijelu obitelj – sve to nudi Family Ski & Snowboard.

Igra podržava Wii Balance Board koji dolazi uz Wii Fit – dapače, bez Balance Boarda nećete moći uživati u ovoj simpatičnoj simulaciji skijanja i snowboardinga. Što bi bila prava šteta, jer ovaj je naslov najbliže što možete doći zimskim radostima bez da se zaputite na pravo skijalište.

Uz Family Ski & Snowboard moći ćete uživati u snježnim padinama, kilometrima staza za početnike i napredne, smionim potezima, zavojima i skokovima te raznim natjecanjima – i to tokom cijele godine, neovisno o vremenskim prilikama

CRO-Tsar
10-03-2009, 12:13
Daj nemoj na ovoj temi pričat o drugim igricama i to pogotove ne o igrama za konzole !!!

Kobe 81
10-03-2009, 12:16
Daj nemoj na ovoj temi pričat o drugim igricama i to pogotove ne o igrama za konzole !!!

Ispričavam se :thumbs2:

Aral
10-03-2009, 12:19
niko nije za to čuo

Da, osim kaj se gaming naslovi kao i sam wii prodaje bolje nego iti jedna konzola, picek ili bilo kaj drugo na cem se mos igrat.

torcida007
10-03-2009, 12:24
Mislim da ste mal' previše otišli offtopic........
Btw.za one koji imaju empire:total war,dali se u grafičkim postavkama igre može namještat,naprimjer; da na "grand campaing" stavim medium a u bitkama low detalje?

CRO-Tsar
10-03-2009, 12:43
Jel ima u igri još nekih grešaka osim loadinga koje bi patch trebao popraviti?

Kobe 81
10-03-2009, 12:45
Vidio sam na drugim forumim da su rekli da je to igrica s najviše bugova koja je izašla.

CRO-Tsar
10-03-2009, 12:48
Ma moš se mislit. seru !

Indiana Jones
10-03-2009, 13:19
Ajemric i Kobe, pročitajte pravila i nemojte raditi višestruke postove više.

Ontopak:
Fino mi ide s Austrijom, Prusije više nema, Bosna i Srbija su moji. Mislim da bi mogao lagano Veneciju satrati kad mi se unutarnja situacija smiri :)

kaka je austrija kao nacija , jel razvijena na pocetku

SkunK
10-03-2009, 13:26

Nešto duzi loading nije "greška", ovisi o tvojim hardwareskim specifikacijama. A tvoja trenutna konfa nije baš nešto posebno, dapače.

CRO-Tsar
10-03-2009, 13:32

Nešto duzi loading nije "greška", ovisi o tvojim hardwareskim specifikacijama. A tvoja trenutna konfa nije baš nešto posebno, dapače.
Ma nije konfa kriva za loading. I oni sami iz CA su rekli da su napravili grešku sa loadingom i da će ju prvim patchom popravit.
Jel se već može igrat multiplayer il se i za to treba čekati taj patch?

Evo pogledajte ovo (poruka od algoritma):
Poštovani,

Nemamo informacija ni o dolasku Special Force Editiona.

Sa štovanjem,

Algoritam d.o.o.

-Vidite vi ovo: oni nemaju pojma o special force editionu !!!

Kobe 81
10-03-2009, 13:42
[quote="CRO-Tsar":1rlx7lvr]Jel ima u igri još nekih grešaka osim loadinga koje bi patch trebao popraviti?

Ma nije konfa kriva za loading. I oni sami iz CA su rekli da su napravili grešku sa loadingom i da će ju prvim patchom popravit.

Poštovani,

Sa štovanjem,

Algoritam d.o.o.

-Vidite vi ovo: oni nemaju pojma o special force editionu !!![/quote:1rlx7lvr]

Kad su ti poslali to?

Ma nešt sam čuo da češ moći te jedinice skinut s interneta

Indiana Jones
10-03-2009, 14:35
ma nije algoritam kriv...mozda ovi koji im trebaju dat isporuku kasne , nikad se nezna

Kobe 81
10-03-2009, 16:16
ma nije algoritam kriv...mozda ovi koji im trebaju dat isporuku kasne , nikad se nezna

Videotop?

Brijem da su dobili, a i profil dobiva od njih pa imaju na skladištu već.

Insert
10-03-2009, 16:48
Mislim da ste mal' previše otišli offtopic........
Btw.za one koji imaju empire:total war,dali se u grafičkim postavkama igre može namještat,naprimjer; da na "grand campaing" stavim medium a u bitkama low detalje?

moze, kao i u prijasnjim nastavcima serijala

Kobe 81
10-03-2009, 17:16
Poslo sam mail videotopu(distributer za videoigre) i kažu da ce biti tek od petka najranije u prodaji.

Indiana Jones
10-03-2009, 17:18
Dobro al ono...docekajte igru bit ce jednom...ja je najvjerojatnije dobivam u travnju ....

Indiana Jones
10-03-2009, 17:21
jel u indiji ima samo jedan narod maratha ili ih ima jos ?? e ,da ne zaboravim .. jel bi mi ko mogo nabrojat neigrive nacije

Insert
10-03-2009, 17:41
imaju dva naroda indijaca. maratha i jos jedan islamisticki (nemrem se sjetit imena)

btw, uploadam screenove za vas sto nemate jos igru

SkunK
10-03-2009, 17:50
[quote="CRO-Tsar":208ljdm7]Jel ima u igri još nekih grešaka osim loadinga koje bi patch trebao popraviti?

Poštovani,

Sa štovanjem,

Algoritam d.o.o.

-Vidite vi ovo: oni nemaju pojma o special force editionu !!![/quote:208ljdm7]

Dužina loadinga je isključivo vezna za tvoj hardware. Nakon toga ide optimizacija. CA je vjerovatno ( btw. navedi link gdje to tvrde da mozemo vidjeti ) mislio na patch koji će osim bugova poboljšat optimizaciju igre za lošije konfiguracije, no to ne znači da će ti se loading drastično ubrzati.

Insert
10-03-2009, 17:53
kao u slucaju witchera :D

EDIT: evo screenova

http://www.imagesforme.com/out.php/t392865_Empire2009031017315771.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392865_Empire2009031017315771.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392864_Empire2009031017294803.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392864_Empire2009031017294803.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392863_Empire2009031017293481.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392863_Empire2009031017293481.JPG)
http://www.imagesforme.com/out.php/t392862_Empire2009031017283100.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392862_Empire2009031017283100.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392861_Empire2009031017220459.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392861_Empire2009031017220459.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392860_Empire2009031017203357.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392860_Empire2009031017203357.JPG)
http://www.imagesforme.com/out.php/t392859_Empire2009031017145748.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392859_Empire2009031017145748.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392858_Empire2009031017121445.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392858_Empire2009031017121445.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392857_Empire2009031017072337.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392857_Empire2009031017072337.JPG)
http://www.imagesforme.com/out.php/t392856_Empire2009031017064473.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392856_Empire2009031017064473.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392855_Empire2009031017063401.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392855_Empire2009031017063401.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392854_Empire2009031016582696.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392854_Empire2009031016582696.JPG)
http://www.imagesforme.com/out.php/t392853_Empire2009031016514132.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392853_Empire2009031016514132.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392852_Empire2009031016513485.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392852_Empire2009031016513485.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392851_Empire2009031016511379.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392851_Empire2009031016511379.JPG)

malo kampanje, malo menija i par bitki za gradove

ScorpiuS
10-03-2009, 18:26
Evo, upravo sam odigrao desetak poteza i nisam zadivljen toliko koliko sam mislio da ću biti. Valjda će se to promjeniti kad se malo bolje ufuram u igru.

Indiana Jones
10-03-2009, 19:08
kao u slucaju witchera :D

EDIT: evo screenova

http://www.imagesforme.com/out.php/t392865_Empire2009031017315771.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392865_Empire2009031017315771.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392864_Empire2009031017294803.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392864_Empire2009031017294803.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392863_Empire2009031017293481.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392863_Empire2009031017293481.JPG)
http://www.imagesforme.com/out.php/t392862_Empire2009031017283100.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392862_Empire2009031017283100.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392861_Empire2009031017220459.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392861_Empire2009031017220459.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392860_Empire2009031017203357.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392860_Empire2009031017203357.JPG)
http://www.imagesforme.com/out.php/t392859_Empire2009031017145748.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392859_Empire2009031017145748.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392858_Empire2009031017121445.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392858_Empire2009031017121445.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392857_Empire2009031017072337.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392857_Empire2009031017072337.JPG)
http://www.imagesforme.com/out.php/t392856_Empire2009031017064473.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392856_Empire2009031017064473.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392855_Empire2009031017063401.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392855_Empire2009031017063401.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392854_Empire2009031016582696.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392854_Empire2009031016582696.JPG)
http://www.imagesforme.com/out.php/t392853_Empire2009031016514132.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392853_Empire2009031016514132.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392852_Empire2009031016513485.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392852_Empire2009031016513485.JPG)http://www.imagesforme.com/out.php/t392851_Empire2009031016511379.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/392851_Empire2009031016511379.JPG)

malo kampanje, malo menija i par bitki za gradove
Fala ... aj jel mozes jos neke schreenove iz campaign mape (amerika )

Ajemric
10-03-2009, 19:21
Poslo sam mail videotopu(distributer za videoigre) i kažu da ce biti tek od petka najranije u prodaji.SU PETAK NAJRANIJE!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :o :o :o :o :shock: :shock: :( :( . TO JE UŽAS

Vukas15
10-03-2009, 19:31

AUSTRIJA...

Razlozi za zadovoljstvo:

željno iščekujem nastavak

Rang€r
10-03-2009, 20:50
sad sam popizdio... izazove glupa pruska na mene rat, a alijsi mi se pridruže... naravno od njih nikaka pomoč, a pruska ide u moje područje, pošto mi je glavnina vojske bila na jugu, polako sam ih odvlačio sve dublje dok ih nisam tamo negdje pred bečom napo... i tako oni skuže da sam ih sjebo, nadbrojo etc. i "zakempaju" se na svojoj strani bojišta, prvi sam ih malo dero topovima, a onda sam skužio da su topovi qrc od ovce gdje če kugla otič svugdje sam ne u njih, a ako slučajno ode na njih niko od njih ne umre :/...

i posložim ja tako taman vojsku malo dalje od dometa njihovih jedinica, krenema u charge i bum zamrzne se ekran... 10 min bačeno u vjetar i onda još onih 5 min u kojih sam probo sve moguče kombinacije tipaka da nekak izađem u winze, onda sam popizdio i prvi put restarto ovaj novi komp...

Ajemric
11-03-2009, 06:26
sad sam popizdio... izazove glupa pruska na mene rat, a alijsi mi se pridruže... naravno od njih nikaka pomoč, a pruska ide u moje područje, pošto mi je glavnina vojske bila na jugu, polako sam ih odvlačio sve dublje dok ih nisam tamo negdje pred bečom napo... i tako oni skuže da sam ih sjebo, nadbrojo etc. i "zakempaju" se na svojoj strani bojišta, prvi sam ih malo dero topovima, a onda sam skužio da su topovi qrc od ovce gdje če kugla otič svugdje sam ne u njih, a ako slučajno ode na njih niko od njih ne umre :/...

i posložim ja tako taman vojsku malo dalje od dometa njihovih jedinica, krenema u charge i bum zamrzne se ekran... 10 min bačeno u vjetar i onda još onih 5 min u kojih sam probo sve moguče kombinacije tipaka da nekak izađem u winze, onda sam popizdio i prvi put restarto ovaj novi komp...Sa jbg moralo se i to jednom dogodit

CRO-Tsar
11-03-2009, 08:05
Ovo ljudi, dobre novosti: ETW Update

We will be rolling out the first of a series of updates later today with a variety of fixes for Empire: Total War, including:

* Fixed Alt-Tab issue which prevents players from switching away from a full screen window
* Fixed text rendering for certain resolutions
* Fixed localized font overrun issues.
* Fixed a variety of crash and memory leak issues
* Fixed a variety of multiplayer client lock
* Fixed trade nodes for those nations with resource in home region which caused unprofitable trade theatre routes eg: Sweden and Marathas.

There is a constant support program in process which is using your feedback as well as our own testing. We are currently working on the next update which will be available early next week.

Znam da je update došao jučer navečer, al obavještavam one koji možda to još neznaju. (steam)

Za sve one koji još nemaju igru pa i mene, evo malo teksta (ma evo vam link):
http://www.gamespot.com/pc/strategy/emp ... ot;thumb;1 (http://www.gamespot.com/pc/strategy/empiretotalwar/review.html?tag=topslot;thumb;1)

Ovo me posebno oduševilo (ETW najprodavanija igra u svijetu i to već prvi tjedan-pogledajte ljestvicu)

Najprodavanije igre (10. tjedan ‘09.)
srijeda, 11. ožujak 2009.

Ne sjećamo se kada je zadnji puta neka PC igra uspjela zauzeti prvo mjesto zbirne i PC ljestvice i to u prvom tjednu prodaje. Empire: Total War, real-time tj. turn-based pomorska strategija, oduševio je igrače odličnom grafikom i solidnom igrivošću. No, čini nam se da je veliku ulogu odigrala i činjenica da takvih igara, u kojima se borimo srednjovjekovnim jedrenjacima, ima jako malo pa su se igrači zaželjeli malo jedrenja.

Lista najprodavanijih PC igara za 10. tjedan 2009. godine

1. Empire: Total War
2. Football Manager 2009
3. Warhammer 40,000: Dawn of War II
4. World of Warcraft: Wrath of the Lich King
5. The Sims 2: Double Deluxe
6. Command and Conquer: Red Alert 3
7. Grand Theft Auto Iv
8. F.E.A.R 2: Project Origin
9. The Sims 2: Apartment Life
10. Spore

Lista najprodavanijih igara na svim platformama za 10. tjedan 2009. godine

1. Empire: Total War (PC)
2. Killzone 2 (PlayStation 3)
3. Wii Fit (Wii)
4. Tom Clancy’s HAWK (PlayStation 3, Xbox 360)
5. Halo Wars (Xbox 360)
6. Professor Layton and the Curious Village (DS)
7. Street Fighter IV (PlayStation 3, Xbox 360)
8. FIFA 09 (PC, Xbox 360, PlayStation 3, PSP, PlayStation 2)
9. Call of Duty: World at War (PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii)
10. Ben 10: Alien Force (PlayStation 2, DS, Wii, PSP)

Evo vam još jedan link s ljestvicom najprodavanijih:
http://www.chart-track.co.uk/index.jsp? ... &ct=110015 (http://www.chart-track.co.uk/index.jsp?c=p/software/uk/latest/index_test.jsp&ct=110015)

Kobe 81
11-03-2009, 08:53
Ovo ljudi, dobre novosti: ETW Update

We will be rolling out the first of a series of updates later today with a variety of fixes for Empire: Total War, including:

* Fixed Alt-Tab issue which prevents players from switching away from a full screen window
* Fixed text rendering for certain resolutions
* Fixed localized font overrun issues.
* Fixed a variety of crash and memory leak issues
* Fixed a variety of multiplayer client lock
* Fixed trade nodes for those nations with resource in home region which caused unprofitable trade theatre routes eg: Sweden and Marathas.

There is a constant support program in process which is using your feedback as well as our own testing. We are currently working on the next update which will be available early next week.

Znam da je update došao jučer navečer, al obavještavam one koji možda to još neznaju. (steam)

http://www.gamespot.com/pc/strategy/emp ... ot;thumb;1 (http://www.gamespot.com/pc/strategy/empiretotalwar/review.html?tag=topslot;thumb;1)

Ovo me posebno oduševilo (ETW najprodavanija igra u svijetu i to već prvi tjedan-pogledajte ljestvicu)

Najprodavanije igre (10. tjedan ‘09.)
srijeda, 11. ožujak 2009.

Ne sjećamo se kada je zadnji puta neka PC igra uspjela zauzeti prvo mjesto zbirne i PC ljestvice i to u prvom tjednu prodaje. Empire: Total War, real-time tj. turn-based pomorska strategija, oduševio je igrače odličnom grafikom i solidnom igrivošću. No, čini nam se da je veliku ulogu odigrala i činjenica da takvih igara, u kojima se borimo srednjovjekovnim jedrenjacima, ima jako malo pa su se igrači zaželjeli malo jedrenja.

Lista najprodavanijih PC igara za 10. tjedan 2009. godine

1. Empire: Total War
2. Football Manager 2009
3. Warhammer 40,000: Dawn of War II
4. World of Warcraft: Wrath of the Lich King
5. The Sims 2: Double Deluxe
6. Command and Conquer: Red Alert 3
7. Grand Theft Auto Iv
8. F.E.A.R 2: Project Origin
9. The Sims 2: Apartment Life
10. Spore

Lista najprodavanijih igara na svim platformama za 10. tjedan 2009. godine

1. Empire: Total War (PC)
2. Killzone 2 (PlayStation 3)
3. Wii Fit (Wii)
4. Tom Clancy’s HAWK (PlayStation 3, Xbox 360)
5. Halo Wars (Xbox 360)
6. Professor Layton and the Curious Village (DS)
7. Street Fighter IV (PlayStation 3, Xbox 360)
8. FIFA 09 (PC, Xbox 360, PlayStation 3, PSP, PlayStation 2)
9. Call of Duty: World at War (PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii)
10. Ben 10: Alien Force (PlayStation 2, DS, Wii, PSP)

Evo vam još jedan link s ljestvicom najprodavanijih:
http://www.chart-track.co.uk/index.jsp? ... &ct=110015 (http://www.chart-track.co.uk/index.jsp?c=p/software/uk/latest/index_test.jsp&ct=110015)

Ajd bar ćemo odma čim dobijemo igru imat update.

CRO-Tsar
11-03-2009, 08:59
Da. A i piše da početkom drugog tjedna dolazi još jedan update.

Ajemric
11-03-2009, 09:02

[/quote]Sza dodatno nabrijavanje
ste skužili da je ben10 10. na sveukupnoj ljestvici ja nisam znao da ta igra postoji

Kobe 81
11-03-2009, 09:05
Da. A i piše da početkom drugog tjedna dolazi još jedan update.

A valjda ćemo do tad imati igru :roll: