Pogledaj cijelu verziju : Empire: Total War
Stranica :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
Sony Ericsson
22-02-2009, 18:01
Istina, obična je koračnica neka... ne znam samo što si zapeo za bubnjara, ionako ga ne čuješ 90% vremena jer si odzumiran. Nego, jel' se to meni čini Francuzi imaju trubača umjesto bubnjara? :)
I da, jedino što mi je malo nejasno je da kod nekih jedinica puca samo 1. red, a kod nekih čitav odred (možete vidjeti već u tutorialu), pa me zanima jesam li nešto propustio ili je tako i namijenjeno. Premda, nema boljeg osjećaja nego kad poredaš musketmene u jedan red i odneseš protivniku odmah 10 ljudi i jedinici mu padne moral zbog naglog gubitka ljudstva... uf. I nema random lica ovaj put.
i spanjolci u tutorialu imaju trubača, zapravo si vjerojatno na njih i mislio jer nema kopnene bitke sa francuzima u demo verziji, samo pomorska
mislim da svi redovi pucaju kad je jedinica na padini tako da mogu pucati preko svojih
i aj sam primjetio da nema random lica ali sam mislio da je to zato sto mi postavke nisu ultra nego high XD
pogledaj neku scenu iz patriota da se ne mucimo :P
Pogledao sam ga jedno 200 puta :D
Nisam "zapeo" za ništa nego sam mislio da će to ljepo ukomponirati da milozvučne melodije mjenjaju shemu zvuka u ratovima, inače čuješ samo krikove, sudar mačeva i noževa te pokoji pucanj :)
Arbiter of Change
22-02-2009, 18:18
i spanjolci u tutorialu imaju trubača, zapravo si vjerojatno na njih i mislio jer nema kopnene bitke sa francuzima u demo verziji, samo pomorska
Da, moja greška. Znači sad treba paziti da su trupe na padinama... pitam jer sam mislio da rade onu filmsku kad 1. red opali klekne tako da 2. može pucati. :)
Ma znam Reiko, ali nije u pitanju nekakva konkretna melodija, samo kao nekakva koračnica (Englezima fale trube za potpuni doživljaj).
Ajde nek netko uploada na youtube ili negdje da cujem ako je ikako moguce kako to zvuci :)
gle, ne želim srat tu, al možete li smirit sa bubnjarima? :D
nije melodija, samo ritam. ostali instrumenti se, koliko vidim, ne cuju. a i englezi znaju imat trubu nekad, mislim da.
Sony Ericsson
22-02-2009, 19:31
[quote="Sony Ericsson":2gjgrxmu]
Da, moja greška. Znači sad treba paziti da su trupe na padinama... pitam jer sam mislio da rade onu filmsku kad 1. red opali klekne tako da 2. može pucati. :)
Ma znam Reiko, ali nije u pitanju nekakva konkretna melodija, samo kao nekakva koračnica (Englezima fale trube za potpuni doživljaj).[/quote:2gjgrxmu]
to sa padinom pretpostavljam jer je to u mene bio slucaj (mozda to ovisi od jedinice do jedinice), ako hoces da kleknu, uzmi onu formaciju koja ih postavi u kvadrat pa ih pola kleci, a pola na nogama stoji
Ajde nek netko uploada na youtube ili negdje da cujem ako je ikako moguce kako to zvuci :)
gle, ne želim srat tu, al možete li smirit sa bubnjarima? :D
nije melodija, samo ritam. ostali instrumenti se, koliko vidim, ne cuju. a i englezi znaju imat trubu nekad, mislim da.
bubnjari
bubnjari
bubnjaribubnjaribubnjari :D
Nemoj samo u množini, meni se obraćaš pa onda pitaj "jel se mogu ja smiriti oko bubnjara" a ne "mi" :)
Inače, to me je zanimalo jer mislim da su odigrali važnu ulogu za podizanje morala, pa bilo bi SUPER da mozes kupit takav unit,dodati ga u army i da ti da moral boost i jos neke stvarčice kao bonus drugim jedinicama:)
Evo ti :
BZBtVBh9 ... playnext=1 (BZBtVBh9Ok0&feature=PlayList&p=E2AFEC7763418B24&index=0&playnext=1)
sad sam popizdio... loada mi 5 min i onda error dont send :((
do izlaska igre bi samo te loadinge trebali popravit i sve 5...
Ma najače doba za ratovanje.
Oružja nisu bila overkill, imaš par metaka , treba ti vremena za reaload, dosta okrutna sama pucnjava + topovi. A kad vam dopizdi, onda prsa u prsa sjekerama,mačetama,noževima i mačevima.
Baš taman...poslje ovog se nije niti trebalo razvijati oružje, ovo je baš *perfect*.
Trebali su dodat u igru Mel Gibsona, pa kad on uzme zastavu i omogucite mu mu da pocme vitlati s njom kao manijak na uzvisenom postolju = moral boost amry 1000 +, melee weapons damage + 1000.:D
Deadwalker
22-02-2009, 22:38
Ma najače doba za ratovanje.
Oružja nisu bila overkill, imaš par metaka , treba ti vremena za reaload, dosta okrutna sama pucnjava + topovi. A kad vam dopizdi, onda prsa u prsa sjekerama,mačetama,noževima i mačevima.
Baš taman...poslje ovog se nije niti trebalo razvijati oružje, ovo je baš *perfect*.
Trebali su dodat u igru Mel Gibsona, pa kad on uzme zastavu i omogucite mu mu da pocme vitlati s njom kao manijak na uzvisenom postolju = moral boost amry 1000 +, melee weapons damage + 1000.:D
:pray: :pray:
The Fury
22-02-2009, 22:55
Da, a global ability mu je Orbital Bombardment. Ovaj... da... kad bi barem... Ako ništa barem Drop Podovi sa pojačanjima, onak u drvenim kutijama pada pojačanje sa neba. Kutija veličine 10x 10 m a unutra cijeli streljački vod :rotfl:
Herr Schnitzel
22-02-2009, 23:11
And wizards and ninjas... Yeah! NINJA-WIZARDS. Man, that would be frickin' AWESOME!
Da, a global ability mu je Orbital Bombardment. Ovaj... da... kad bi barem... Ako ništa barem Drop Podovi sa pojačanjima, onak u drvenim kutijama pada pojačanje sa neba. Kutija veličine 10x 10 m a unutra cijeli streljački vod :rotfl:
Pa nije to Starcraft 2 :D
Malo previše Warhammera igraš. :rotfl:
The Fury
23-02-2009, 10:28
Malo previše Warhammera igraš. :rotfl:
Niste uopće maštoviti, uopće...
Zanima me kako vama idu pomorske bitke. Sve je to odlično napravljeno, ali ja npr. ne mogu nikako pobijediti. Imaju više brodova i onda kad dođe do sukoba nastane panika. Imate koji savjet?
Meni je najdraže ručno upravljat brodovima... Možda mi zato i ne ide. :scared:
Herr Schnitzel
23-02-2009, 10:45
Pokusaj s brodovima napraviti "koridor" kroz koji Francuzi moraju proci, i onda ih uhvati u unakrsnoj vatri.
CRO-Tsar
23-02-2009, 11:51
U prvom sukobu na moru uspio sam pobjedit Francuze bez izgubljenog broda.Nakon toga jos ih nisam pobjedio :(
Ja sam ih isto tako bez izgubljenog broda uspio pobjedit. Bas su zanimljeve bitke u ovoj igri.
Jedino mi je glupo u onoj bitci na kopnu England v USA, jer je pola američke vojske topovi.
I loading je užasan.
Nadam se da će to za finalnu igru popravit. :rambo:
E, ovo je moja konfiguracija:
250gb HD
AMD-ov procesor dual core 2,2
radeon X1600/X1650 series (512mb)
2gb RAM
XP Profesional
Service Pack 3.......
-e i najviša razina za odamrat grafičke detalje mi je medium, high i ultra hihg su mi zaključani. Zašto kaj je ovo tak loša konfa? Jel ima itko neš slično od konfiguracije ko ja, a da može to vrtit na boljim detaljima? :o
Herr Schnitzel
23-02-2009, 12:08
Ovo je ipak preslaba konfa za nesto vise od medium detalja. Dobro da je i to.
CRO-Tsar
23-02-2009, 12:10
Baš mi je šitan komp. Al na kraju godine ću si kupit novi i stavit u njega onaj novi windows 7 koji će podržavat directX11.
Jedva čekam taj novi komp, jer me ovaj tak živcira da bi ga mogao razbit. :twisted:
IGoR_2803
23-02-2009, 12:13
@CRO-Tsar: procesor ti je srednja žalost, tj. i manje od toga... dao je svoje, mozes probati klokati malo to, ako je brisbane jezgra ide to dosta gore na stocku, ali da će ti se primjetno poboljšati performanse- neće... a o grafi neću niti govoriti, ona ti je najveća kočnica, da uzmeš jednu hd3850 kojih imaš po 500 kn novih ili hd4670, to bi bila čisto druga priča... recimo ja igram sve nove igre čisto solidno sa brisbaneom@ 2.4 GHz + hd3850 256 MB + 2 GB radne @ 1280x1024
edit: ako ćeš kupovati novi komp, neznam kolko ti se isplati ulagati u novu grafu sada...
CRO-Tsar
23-02-2009, 12:18
Nema šanse da kupujem novu grafičku. Razmišljao sam o tome, al to nije jedina stvar koju bi onda treba omjenjat, ima tu jos stvari koje bi uz to trebao promjenit. Već sam složio i zamislio komp kakav ću uzet. Kolko bi mogao izdražat godina otprilike da igram igre bez stekanja s grafom od 1gb, jer neznam dal da u novi komp stavim HD4780 il HD4780 x2.
Ta x2 je malo pre skupa, možda dođe do Božića neka grafa od 1gb koja će podržavat directX11. :rambo:
Herr Schnitzel
23-02-2009, 12:20
Graficke koje podrzavaju DX10.1 podrzavaju i 11. No imam osjecaj da ce 11 biti fail kao i 10.
IGoR_2803
23-02-2009, 12:26
Nema šanse da kupujem novu grafičku. Razmišljao sam o tome, al to nije jedina stvar koju bi onda treba omjenjat, ima tu jos stvari koje bi uz to trebao promjenit. Već sam složio i zamislio komp kakav ću uzet. Kolko bi mogao izdražat godina otprilike da igram igre bez stekanja s grafom od 1gb, jer neznam dal da u novi komp stavim HD4780 il HD4780 x2.
Ta x2 je malo pre skupa, možda dođe do Božića neka grafa od 1gb koja će podržavat directX11. :rambo:
količina vRAMa nije pokazatelj snage grafičke kartice... u masu slučajeva grafe sa velikom količinom memorije su samo marketinški trikovi za ljude koji se ne kuze... uglavnom će 512 MB biti dosta za neke razumne rezolucije, ako baš igraš na full HD ili još većim rezama, u što čisto sumnjam, onda i više... i hd4870x2 se ne isplati uzimati... isplativije ti je uzeti neku higher mid end grafu tipa hd4870 ili čak hd4850 (ili odgovarajući prozivod od konkurencije)...
btw, dosta offtopica da nas ne bi upozoravali, ako imaš pitanja za novu konfu, otvori temu u hardveru pa ćeš dobiti pomoć... :)
CRO-Tsar
23-02-2009, 12:27
Graficke koje podrzavaju DX10.1 podrzavaju i 11. No imam osjecaj da ce 11 biti fail kao i 10.
Neće, ovo je potvrđeno, a ak nevjeruješ downloadaj si windows 7 koji podržava directX11, pa se uvjeri. A i pogledaj slike, izgleda prejebeno. Evo ti link :
http://www.microsoft.com/windows/window ... nload.aspx (http://www.microsoft.com/windows/windows-7/beta-download.aspx)
Naravno, moraš se prije registrirat da bi mogo downloadat, al je besplatan. :rambo:
Slažem se, dosta offtopica. Idemo se vratit na ETW.
Sony Ericsson
23-02-2009, 14:26
dadok ne dodje DX11.1 XD
@Tsar, kazes da si vec zamislio pc koji ces kupiti, a kupujes ga tek za godinu dana? :? :scared: :shock:
pfff... sad sam igro brandywine opet... tolko muke da se pobjedi... a AI neprijatelja prijatelja bilo čega je tako glup, onak moji prolaze kroz njihove umjesto da ih napadaju ovi ne jebu ni pol posto... naredim svojima da pucaju po neprijatelju, a oni samo stanu i gledaju u njega... ma za popizdit...
one bitke na moru su milina, owno francuze bez problema, sjebeš im jedra, nemogu se kretat, pa im odeš sprjeda i straga broda tak da te nemogu pogodit, malo im izdereš hull, pa deri po pješadiji...
Sony Ericsson
23-02-2009, 17:55
ma, ne znam. ja sam obje bitke pobijedio iz prve i svaku sam igrao jos 10 puta, od toga dvaput izgubio pomorsku, a brandywine uvijek pobijedim
pomorska dosta ovisi o sreci za razliku od kopnenih koje su cista taktika
sreča ne baš... više je action oriented.. a ovo na kopnu me ubija, jebote dok loada, pa intro onaj, pa mi topovima poskidaju pun qrc ljudi, najjače zadnji battle mi je sa 2 kugle 2 squada topova sjebo i to na foru da kugla pogodi jednog lika i to na kraju formacije i kao sve ih pobije... ko da ne dmga tamo gdje je poslano več onome kom je upučeno... onda oni njihovi long riflemeni, pa bokte koji ti likovi imaju range i reload rate, onak cjeli battle oni mene deru nisam vidio jednog njiovog da je pao a ja winam :SS
Molim vas ako mi netko moze reci oce bit indijanaca... pls :cry: :cry:
CRO-Tsar
24-02-2009, 07:54
P fala bogu da će bit indijanaca. Kog bi drugog imo na američkom kontinentu, ak ne indijance i engleze i još europljana koji će doć kolonizirat. Uglavnom to je na početku sve puno indijanaca. :rambo:
E, Rang€r ti nemas pojma igrat kopnene bitke, to je stvar taktike. Da bi mogao pobijediti trebas složit dobru taktiku. Ja sam u toj bitci izgubio 350 ljudi, a oni 900 i neš. Uopće nije teško, al treba znat.
CRO-Tsar
24-02-2009, 08:21
E, jeste skužili da u menu-u ima posebno za odabrat Grand campaign i posebno Road to Independence.
Mislio sam da će road to independence spadat u grand campaign, al neće.
Pročitao sam da će se u road to idependence moć igrat 30 turnova, što je 60 godina, to je za mene jako malo, a u grand campaignu će se moć igrat 100 turnova, što je 200 godina....e to je već dobro.
:rambo:
100 turnova mi je kriminalno malo. Pogotovo što sada ratujemo po cijelome svijetu, a ne samo u europi. Medieval 2 je imao 250ak turnova po defaultu, što sam naravno nakon prvih par igara mijenjao u ~1000 :)
Pa možeš ti samo nastaviti igrati kad ti isteče broj turnova,bar sam ja mogao na Medievalu 2.
mah, editira se jedan tekst i to je to. pa cemo do 2050. sa mušketama trčkarat okolo. :D
CRO-Tsar
24-02-2009, 10:08
Kaj se stvarno može editirat neki tekst da povećam broj turnova, jer mi je 100 hajo malo. Ja bih stavio na 500 il više.
Daj mi recite koji je to tekst, mozete mi rec i za M2TW, ak neznate još za ETW, al to bi trebo mozda bit isti tekst. :rambo:
u M2 se zvao descr_strat koliko se sjecam...
Da, samo smanjiš yearsperturn sa default 2 na 0.5 i imaš 6 mjeseci turnove, kako je igra zapravo i osmišljena(pošto sve u igri stari 6mj/turn, a ne 2 godine).
CRO-Tsar
24-02-2009, 10:25
Za to znam, tam sam si otključavao zaključane države. Kao npr. Papal State.
Di se tam može promjenit, da bude više turnova. Nek neko kopira dio tog file-a ovdje. :rambo:
Herr Schnitzel
24-02-2009, 10:37
Molim te, ne abjuzaj ovaj smajl. Iritantan je.
CRO-Tsar
24-02-2009, 10:59
Lol. Dobro, aj kad te smeta neću više stavljat smajlić.
Samo da sloze mogucnost zasjeda po sumama sa nekom gerilskom jedinicom (patriot :pray: )
CRO-Tsar
24-02-2009, 11:42
Pa bilo bi fora, ak se gledali 4. trailer Road to Independence, tam ima prikaz kad englezi idu kroz put izmeđi dva dijela šume i tam u šumi se vide kako su u zasjedi indijanci sa puškama. Nije prikazano pucanje iz zasjede, al se vidi zasjeda. Ko neki djelovi iz filma Patriot i Posljednji Mohikanac.
Bilo bi drama da su napravili onu bitku iz posljednjeg mohikanca to mi je cak bolje od patriota =)
Sony Ericsson
24-02-2009, 12:40
E, jeste skužili da u menu-u ima posebno za odabrat Grand campaign i posebno Road to Independence.
Mislio sam da će road to independence spadat u grand campaign, al neće.
Pročitao sam da će se u road to idependence moć igrat 30 turnova, što je 60 godina, to je za mene jako malo, a u grand campaignu će se moć igrat 100 turnova, što je 200 godina....e to je već dobro.
ti si zajebo nesto. nije 30 turnova 60 godina, nego 60 turnova 30 godina. ista stvar je i sa grand campaignom (dakle, 200 turnova = 100 godina). tako je inace u total waru
HerrSchnitzel bože :pray:
Deadwalker
24-02-2009, 12:46
Mislim da ce ovih 100 turnova biti sasvim dovoljno. Kolko sam skuzio bitke ce trajati puno dulje nego do sada, pa jos dodamo pomorske bitke koje nisu prije ni postojale, pa jos detaljniju stratesku mapu...može se reci da ce jedan turn "u realnom vremenu" trajati puno dulje :wink:
Da,ajmo usrat Total War i napravit ga totalno kao neki holivudski prozor,gdje ces klat cjeli bataljon sa Mel Gibsonom :rambo:
:rotfl:
Ja nisam mislio preslikavati film na igru nego naglasavam da bi bilo dobro ubaciti element zasjeda a kao primjer sam naveo Patriot u kojem je to odlicno napravljeno.
P fala bogu da će bit indijanaca. Kog bi drugog imo na američkom kontinentu, ak ne indijance i engleze i još europljana koji će doć kolonizirat. Uglavnom to je na početku sve puno indijanaca. :rambo:
E, Rang€r ti nemas pojma igrat kopnene bitke, to je stvar taktike. Da bi mogao pobijediti trebas složit dobru taktiku. Ja sam u toj bitci izgubio 350 ljudi, a oni 900 i neš. Uopće nije teško, al treba znat.
e aj objasni, molim te, kake veze taktika ima s time što moji mogu proč pored njihovih, ne napast ih, ne pucat na njih iako su na otvorenom polju i u dometu?
i kakva taktika treba? treba samo imat živaca istrpit sve to dok se dovuku do njih... najjače mi je bilo r:tw ja vidim njih oni vide mene, međusobno charge, pa ko preživi, eventualno neko zaobilaženje pa flankanje neprijatelja...
Dakle, pošto sav razgovor u ovoj temi izgleda ovako...
Biti će 100 turnova
Ne, biti će 100 godina=200 turnova, dva turna u jednoj godini
Ja stvarno mislim da je super što će biti 100 turnova
...evo par osnovnih informacija o igri:
Igra traje od 1700. do 1800. biti će dva turna u godini (6. mjeseci, ljeto/zima), znači 200 turnova.
Postoje dvije kampanje Road to Independence i Grand Campaign.RTI je svojevrstan tutorial, koji prati SAD od osnivanja Jamestowna (1608.g.) do kraja američkog rata za nezavisnost, te do kraja drugog rata sa Britancima koji je završio 1815.
Grand Campaign je svima poznat.
Sada, na nove stvari.Igra je, po svemu sudeći u gold fazi napokon.Trajala je "nagradna igra" među fanovima, naime tko pobijedi u toj nagradnoj igri smije otići u UK u sjedište CA UK i tamo odigrati maleni dijelić E:TW, pod uvjetom da kasnije napiše recenziju na netu za ostale fanove.To je i napravio jedan korisnik TW Center foruma (Ali u Muenchenu), pa da vidimo što je on rekao.
Neke najbitnije stvari, vezane uz izlazak igre:kada igra izađe u Europi 4. Ožujka biti će na Steamu raspoloživ patch koji će popravljati zvuk, loading times, i performanse u igri, tj. dodatno ispolirati igru.Prema njegovim riječima, demo koji je nedavno izašao je po njemu "outdated" s obzirom na finalnu inačicu igre, tako da mu se čini da će konačni produkt biti dobro ispoliran.
Like I have mentioned before I was visiting SEGA in Munich today to play Empire: Total War together with some other chosen ones and people from SEGA and CA (Thamis and Mark O'Connell)
There are some questions I don't have an answer for, but many (which I deem more important, too), which I can answer now ^^
I'll start with something I deem to be bad news:
Only the 12 playable factions will be available for the campaign and custom battles. (but I think, we can mod them in quite fast ^^)
The custom battles are 2 on 2 max.
You should keep the naval battles small (at least for now) or else they will be lagging like hell (with 30+ ships)
There will be no native Americans playable.
Thamis couldn't give me much information about this, but it seems the game won't be as easy to mod as previous games.
But he said that they would release modding tools of some sorts sooner or later (I hope sooner ^^)
In the version we got to play there were still some minor glitches
The forts and cities look a little bit sterile IMO
Now for something we can all enjoy:
It is now possible to save campaign battle replays.
The diplomacy now makes real sense. If you are in an alliance with someone you can try to get them to help you attacking someone, but if they decline your request your relations won't suffer.
If you are being attacked, however, and your allies don't help you, the alliance will end.
Also you can now see why exactly a faction likes or dislikes you and there is a map showing your reputation with all the other factions.
Your form of government will change with rebellions.
The AI has really improved. It will now try to keep its forces together, and either fight you from a distance from which you can't fight back, or, if they think, they are superior to you, engage in melee.
Also it won't charge blindly into your musket fire with their cavalry...
If it knows that there is no alternative to attacking your units in melee they will wait until your units have fired at them from the distance, hitting nearly nothing, and then they will charge while your units are reloading.
Pirates can be a real pain in the ass blocking your sea trade routes, but they are quite easy to get rid of.
There are so called trade regions (I don't know if they have been mentioned in any official english statements yet), which are Indonesia, the Ivory coast (?), Brazil and Madagascar, which you can send trade fleets to in order to get rare ressources.
You should escort them with battleships because everyone with a navy of his own can just take over your trade ships if you don't guard them.
There is only a limited number of spaces available for you to "park" your trade ships in so you better occupy them fast or make some smart diplomatic agreements.
You can influence the availability of resources by raiding plantages. This should lead to trade wars.
There is a system of steam achievements for players playing online.
All units speak in the language of their country.
there are 12 factions...they are available from the beginning and there won't be any factions unlockable or whatsoever. We'll have to wait for mods to fix that (I want to play as bavaria ^^)
[quote:1yka2v6s]How does capturing territory work. If I attack and sack one of france's smaller settlements surrounding Paris, do I gain a portion of France's territory?
no...you just take away whatever economical bonus or recruitment ability that settlement gave.
If you capture the capital however, the whole territory will fall under your command.
Keeping the naval battles small! If the A.I has large fleets that makes no sence.Maybe CA should have limited fleets to 10 ships each.
I haven't seen any fleets larger than 5 ships in the campaign so far anyway
WOW, why on earth then did CA not give france more territories? It's not like Russia where there are HUGE expanses with extremely low population density. It sounds like a war with France is basically just hurting them without gaining anything for yourself, unless you sack Paris.
they start with 2 european territories and one in america
What glitches, specifically?
Also, how are siege battles compared to those in M2?
some of the animations for jumping over fences don't quite match the fence (and there are some quite hilarious ones, too, but see for that for yourselves ^^)
We can only play 12 factions in custom battles. Bah
Did they say whether there are many unique units or do factions use alot of generics?
they have different names, but are more or less the same. There are however some special units, but I couldn't take a close look at all of them.
Did you know what systems they were running Empire on? If so how well optimized did it seem?
no. And they said they were still working on the optimization.
I have a couple of question regarding the battles.
How well stacked were the armies? I've mentioned this before and though I like full stacked armies clashing against each other I also find enjoyment in minor skirmishes. Did you experience any of that sort? I'm kind of wondering if the campaign AI can make some sort of value assessment to a threat or goal and stack its army accordingly?
Did you get any military backup from allies?
we have rarely played campaigns for more than 4 turns, but in the one campaign battle I had I had to face 2 enemy armies of 4 units each...but that was only early in the game.
Do you know if you still get the crossed swords on the camp. map for a Heroic Victory?
'Tis a small thing, but it does give a sense of satisfaction."
I think, you still can get them, but I haven't had any battles that were big enough yet
Any news on hotseat in ETW? I hope CA didn't take it out as i would rather dislike buying multiple copies for some Multi Campaign play in which i can literally spit on the other human player.
My guess would be that they are still in, but we haven't tried that one out. We were to busy finding other stuff out.
Well, first of all thanks for the info, Prof.
I do have few questions
1. Reinforcements & recruitment of the land armies. How do you reinforce armies after battle? Are their numbers automatically replenished next turn or do you need to garrison them in city in order to retrain them?
2. Which faction did you play? What units were available to you at the beggining?
3. Do you start campaign without any alliances or not? Are some factions allied or in war right from turn 1?
4. How big were AI armies & navies? Average 5unit, 10 or full stacks?
1. I didn't replenish the armies after my battle, but you can do this in the field now.
2. I played Sweden. I had some militia musketeers, cavalry units and some pikemen (they are quite fun now ^^)
3. No alliances, but there are some factions that like you and others that don't
4. they were similar to the armies in rome and medieval...between 5 and 10 units...but this was still an early stage of the campaign.
Were the sound problems in the demo fixed (static when zooming in on drummers and soldiers marching etc). Also, are the loading times still kinda long?
I haven't experienced any of those problems. And I think, that the demo was really really old. It seemed quite outdated compared to the full game.
I must ask one more question, tho' - from your comments it sounds as tho' changes are still in progress and yet - the game is due for release one week from Tuesday in Europe. Do you have any reason to suspect that another delay is in store?
No more delays. The retail version is already done. You'll get the first patch on the 4th via steam. [/quote:1yka2v6s]
joj tolko spominju taj steam... sam da se patchevi mogu skinut i sa normalnih siteova a ne steam only.. tako je zagušljiv i spor...
ScorpiuS
24-02-2009, 16:38
joj tolko spominju taj steam... sam da se patchevi mogu skinut i sa normalnih siteova a ne steam only.. tako je zagušljiv i spor...
Ljudi su poludili kad su vidjeli E:TW demo i zato je spor Steam. A patchevi će bit moguće skidat sa običnih sajtova, jer će biti i retail verzija igre.
Molim te, ne abjuzaj ovaj smajl. Iritantan je.
jedan od onih trenutaka kada netko jednostavno mora istaknuti ono sta svi misle. :D
Ljudi su poludili kad su vidjeli E:TW demo i zato je spor Steam. A patchevi će bit moguće skidat sa običnih sajtova, jer će biti i retail verzija igre.
ne mislim na brzinu, mislim na brzinu programa, onak vidim kak se "sjenča" kad mičem tabove one gore, te pokretanje igre, te apdejtanje, ma mrzim ga u dušu ugl...
Pozdrav svim buducim vjernim fanovima ETW-a!
Srce mi se slama jer ja jos ne mogu igrati ETW, jer ne mogu ulaziti u bitku. Loading nakon nekog vremena se trpce naprijed-nazad ko lud! Dok se trpce, ja sam mogao cuti sound i vidio misa kako se pretvorio u razne oblike kako sam pomjerio, znaci ja sam vec na bitku ali display prekriva i nista ne vidim! Mozda imam nekih problema sa displayom ili driverom pa sam otisao instalirati noviju verziju al dalje isto...
Imate li neko rjesenje?
The Fury
25-02-2009, 00:22
Kakav komp imaš? Možda je preslab?
Ili su neki problemi sa driverima, ako nejdu najnoviji, možda stare neke nabaci :)
CRO-Tsar
25-02-2009, 08:55
Na ovoj stranici ima još novosti o ETW-u i ima novih slika iz campaigna.
http://pc.ign.com/articles/956/956728p1.html
Deadwalker
25-02-2009, 10:16
Ovo mi se totalno ne svidja.
Ono,Francuska sa dvije teritorije,to je tako retajno da mi se place.I to nebi bio problem da je igru lako modat,ali bice teza za modanje od MTW2,lol.Ono,izgleda mi da su neke stvari zeljeli previse pojednostavit,bilo bi prejako da su zadrzali mapu iz MTW2,i dodali ovo sto su sad.Mislim,meni je i mapa iz MTW2 bila uzasno mala,a ovo je vec katastrofalno.
Nadam se da ce takodje bit mogucnost da je turn 3 mjeseca(da ce neko modat,jel),jer ce kampanja bit prekratka.
pa gledaj to ovako. Vjeruj da ce sada biti skroz drugaciji nacin igranja na kampanjskoj mapi. Do sada je bilo da osvajanje jednog grada nosi i osvajanje provincije. E sada, u ovom nastavku mislim da ce na mapi biti daleko vise posla. Recimo one petokrake utvrde koje ce stiti resurse, takvih ce biti dosta vise i bit ce dosta vazne nego sto je do sada bio slucaj sa fortovima u M2TW. Dalje, kolko sam procital s gore prethodno navedenog linka vise na provinciji nece biti samo jedan glavni grad, nego ce biti vise manjih te ce biti krucijalno u tim manjim gradovima rasporediti vojne snage kako bi se obranila provincija. Da citiram tekst iz preview...
Raising armies for defense or to mount assaults is taken care of in towns, which are split up across each territory. There aren't simply capital cities; now there are smaller towns situated all over each country, meaning you'll have to pay closer attention to where your main forces are garrisoned when establishing an effective defensive perimeter. Within each town buildings can be upgraded, troops ordered, and research into new technology is handled through a global menu.
i neznam kak si ti vidio da je Francuska podjeljena na 2 provincije jer ja na ovoj slici (http://pc.ign.com/dor/objects/958390/empire-total-war/images/empire-total-war-20090224035306213.html?page=mediaFull)Svidim doslovce jednu provinciju/drzavu sa glavnim gradom Parizom i sa puno manjih gradova razbacanih na mapi...
Dalje, moramo uzeti u obzir do sada nepostojece bitke na moru, pa znatno dulje kopnene bitke, pa razni agenti i njihove nove mogucnosti i da ne nabrajam dalje...Mislim da ce 200 turneva biti sasvim dovoljno jer ce jedan turn trajati puno dulje nego prije...
I jos moras uzeti u obzr da nece biti samo europska mapa, nego jos dvije...mislim da sadrzaja uopce nece faliti... :wink:
CRO-Tsar
25-02-2009, 10:23
Potpuno se slažem s tobom. Igra je stvarno super razrađena, a diplomacija mi se posebno sviđa, jer ćemo sa agentima moći vršiti diplomacije. Ak tak drugi smrad neće pristat na to što agent od njega traži, ima jedna sličica koji stisneš da ga agent zakolje. "Ak neće slušat, samo kolji !!! " :rambo:
CRO-Tsar
25-02-2009, 11:20
E, jeste pročitali da dolati 4.3. patch koji će popravit neka sranja a i loading, tako da će se sve unormalit i da će igra radit kak treba. I piše da je demo zastario, pa onda u finalnoj verziji izgleda to sve još bolje. I da, rekli su da još rade na optimizacij, pa će sigurno napravit da bude još bolja, pa oni koji nemogu trenutno igrat demo, možda će moć kad dovrše sve sa optimizacijo, koja bi isto možda trebala imati neko mjesto u tom patchu. :D
The Fury
25-02-2009, 11:22
Evo novog filmića od ETW, savjet kako pobijediti tešku konjicu, uspješna je naravno:
http://www.gametrailers.com/player/45990.html
Baš je smiješan lik. Uprvom dijelu ga nisam niš skužio jel melje bez prestanka dok sam u praksi već razumio. Fora je formacija kvadrata. Kad se konjica zaleti, onda ostali uniti ih lako mogu srediti. Zapamtit ću ovaj potez :thumbs2:
Herr Schnitzel
25-02-2009, 11:31
Aha,vidim sad,hvala.To vec mjenja stvar,i ako je stvarno tako,bice preodlicno:D
Ne znam u cemu je bio problem. CA sigurno zna sto radi :)
BTW, zar ce biti iskljucivo petokrake utvrde? A nesto palmanovisticno sa 18 krakova da zadovolji megalomane?
Deadwalker
25-02-2009, 11:45
Aha,vidim sad,hvala.To vec mjenja stvar,i ako je stvarno tako,bice preodlicno:D
Ne znam u cemu je bio problem. CA sigurno zna sto radi :)
BTW, zar ce biti iskljucivo petokrake utvrde? A nesto palmanovisticno sa 18 krakova da zadovolji megalomane?
pa ono, sve je moguce...ako nista, tu se modderi, ne!? :D
CRO-Tsar
25-02-2009, 12:21
Kaj nije glupo kaj se može igrat samo sa 12 nacija. Ja ću to ko u M2TW, otići u onaj file (desc_strat), ak postoji takav u ETW-u i dodat si zaključane nacije.
IGoR_2803
25-02-2009, 12:31
meni je samo bitno da mogu ownati smrdljive britance... s kojom god nacijom...
CRO-Tsar
25-02-2009, 13:02
E Igor, s kojim ćeš narodom prvo počet igrat?
IGoR_2803
25-02-2009, 13:35
E Igor, s kojim ćeš narodom prvo počet igrat?
neznam iskreno... kandidati su francuska, rusija ili švedska... :) tolko dugo dok ne dođe mod da mogu igrati kao irski pobunjenici... :)
Herr Schnitzel
25-02-2009, 13:36
Vidi se po avataru i sigu da si vezan uz Irsku :)
IGoR_2803
25-02-2009, 13:37
Vidi se po avataru i sigu da si vezan uz Irsku :)
a čuj, tako ti je to... kriva je za to profesorica engleskog iz srednje škole... :)
Sony Ericsson
25-02-2009, 13:53
toliko meljete o peterokrakim utvrdama, a na ovoj slici sa sluzbenog sitea se vidi da su osmerokrake:
http://80.64.58.53/games/uploaded/units/EU_Fort_lvl5_1235141051_623.jpg
Star Fort
The basic concept of a star fort is that at least one, and preferably many, field of fire should cover every part of the defence and the approaches to the fort. These killing zones can be extended and made even more deadly by, at the very least, a long sloping glacis around the fort for the attackers to scale. The glacis need not be very steep at all, but the attackers face an uphill struggle with no cover at all, under murderous fire ever step of the way. The glacis also acts as a passive defence, a sloping armoured earthwork for the fort proper. Beyond the glacis a hidden counterscarp awaits: a retaining wall (sometimes with firing positions for the defenders) that drops down deep ditch that must be crossed before the actual approaches to the fort are even reached!
All of these defences are before the military architects add additional ravelins (detached triangular bastions or gun positions) in front of the fort’s own walls and hornworks and crownworks (both elaborations on the basic bastion design). The whole effect, when viewed in plan form, is baroque in its complexity, each projection of the central star giving the defence another firing position towards any attacking force. Wall length is limited to that which can be covered by flanking musket fire, as experience showed that a fort with only cannons in its defence could be taken when the cannons were knocked out.
Kakav komp imaš? Možda je preslab?
Ili su neki problemi sa driverima, ako nejdu najnoviji, možda stare neke nabaci :)
Intel 3.00GHz
1.00 GB of RAM
256 MB
ATI Radeon 9600/ X1050 Series
Smatram da je to prosjecno jak...
Kako instalirati najnoviji? Odoh onu stranicu, izaberem XP, pa Radeon a koji da izaberem jel isti driver ili uzeti primjerice 9700?
Herr Schnitzel
25-02-2009, 14:16
Kako instalirati najnoviji? Odoh onu stranicu, izaberem XP, pa Radeon a koji da izaberem jel isti driver ili uzeti primjerice 9700?
Ne, ovo je ispodprosjecno. Jako.
imamo jaču kasu od toga ovdje u servisu...gradska uprava koristi NVIDIA 9800GT grafe (imam jednu za njih iza sebe u kutiji)...ispodprosječno je understatement :D
Nije... prosjecno je jak
Medieval 2 je za mene jedan od najzahtjevnijih igara a na mom kompu radi glatko. :roll:
Aj dosta decki! Ne pricajte o tome jel jak il nije, nego trazim rjesenje kako da mogu ulaziti u bitku bez problema sa displayom?
Nije... prosjecno je jak
Medieval 2 je za mene jedan od najzahtjevnijih igara a na mom kompu radi glatko. :roll:
Aj dosta decki! Ne pricajte o tome jel jak il nije, nego trazim rjesenje kako da mogu ulaziti u bitku bez problema sa displayom?
e ja sam imo sličnu konfu, skoro pa isu sam više RAMa i sempron umjesto intela, mučio se sa dotom u late gameu...
a problem s displayom ti je vjerojatno grafičke (ne)prirode... neko če sigurno znat rješenje ak postoji
Nije... prosjecno je jak
U krivu si,to je ispodprosječan komp...ja sam 9550 ima prije 4 godine,zamjenio ga prije 2 jer je tada bila zastarjela
Ne kužim što je tu tako teško shvatiti
The Fury
25-02-2009, 16:39
Moj savjet je da pričekaš da izađe cijela igra, jer je demo outdated. Znači sredili su optimizaciju i sl.
Sony Ericsson
25-02-2009, 16:43
Intel 3.00GHz
1.00 GB of RAM
256 MB
ne mozes igrati s tom konfiguracijom. mozda onako kao slide show malo na minimum, ali ako se zelis zabavit treba ti novi pc
@The Fury - igra nece biti puno bolja nego demo verzija ako ne instaliras patch koji izlazi isti dan kad i igra :shock:
stvarno je sramota sto se igre treba patchirati nakon izlaska. sjecam se jos prije par godina da sam bez problema igrao sve igre sa 1.0 verzijom
danas se malo igara moze uopce igrati odmah nakon izlaska
Intel 3.00GHz
1.00 GB of RAM
256 MB
ne mozes igrati s tom konfiguracijom. mozda onako kao slide show malo na minimum, ali ako se zelis zabavit treba ti novi pc
nisam u stanju nabaviti novi komp :(
Moj savjet je da pričekaš da izađe cijela igra, jer je demo outdated. Znači sredili su optimizaciju i sl.
cekam, jedva cekam :) samo se nadam da ce dobro raditi na mom kompu ako ne joj ne znam sta cu...
Sony Ericsson
25-02-2009, 16:54
hoce sa 800*640 i minimalnim postavkama
800*600...
i nema šanse da bude igrivo na toj konfi...možda se odvrti uvodni flim...
Sony Ericsson
25-02-2009, 17:11
da, 800*600 :oops:
zajebah se
CRO-Tsar
25-02-2009, 18:53
Strpite se da izađe cijela igra jer demo i nije optimiziran najbolje-piše da je outdate, zastario je. Za cijelu igru 4.3. najavili su da će biti bolje optimizirana, a tad dolazi i prvi patch koji fixira loading i druge pizdarje, pa i optimizaciju na još bolje. Pa, onda je moguće da oni koji nisu mogli igrat demo mogu igrat cijelu igru. Dakle, želim vam sreću!!! :D
Anelus, preostaje ti samo da se nadaš !!!
UPOZORENJE !!!
Ako vam Empire Total War nebude radio, nemojte se ubit ili razorit komp.
UPOZORENJE !!!
Ako vam Empire Total War nebude radio, nemojte se ubit ili razorit komp.
hehe... nadam se da necu... :D
ipak vjerujem da ce raditi i to barem malo glatko...
Sony Ericsson
25-02-2009, 19:09
moze mi netko ovo objasnit:
United States Faction Feature!
Our United States of America faction feature is now online. They are playable once you have reached the fourth episode in the 'Road to Independence'.
United States of America
The United States of America is a nation forged in the fires of revolution and rebellion against a British monarch seen as distant, foreign and tyrannical.
After the French and Indian Wars, the British government took an entirely unreasonable line: the American colonists should pay taxes to contribute to the navy and army that helped defend them. After all, those colonial fellows enjoyed the benefits of peace, protected by Britain’s expensive soldiers and sailors. The colonists had other views. The British responded with political stupidity and military ineptitude.
Aided, once they had rebelled, by the French Bourbons (who, for reasons of their own, had every wish to see Britain pre-occupied with war and then humiliated by seditious rebels), the Americans faced down Britain. The struggle split counties, cities, towns, even families, but it united the nation.
In its wake, the revolution left a new kind of nation, a republic where men choose their own destinies, and are not subject to the whims of kings. This spirit of independence is a source of strength: it is an idea worth defending! It is also a source of weakness, for Americans cherish the right to do as they think best. This is not necessarily a good thing in an army.
America now has a future of boundless possibilities. A continent stretches away to the West, and no one is entirely sure what is to be found there. The Atlantic swell washes against the eastern seaboard, and beckons American seamen onwards: trade and adventure lie that way too. There may still be scores to settle with the British in Canada, or ambitious nations from Europe to discourage. There is much to do, if this newest and boldest of nations is to survive and prosper!
dakle igra pocinje u 1700-oj, a amerika je vec samostalna? (ne mislim na road to independence kampanju)
torcida007
25-02-2009, 19:51
Iman:
AMD Sempron 64 3100+ 1800Mhz
RAM 512 MB
SAPPHIRE ATI Radeon x1300/1600 series.
Medieval 2 mi ide glatko sa medium-high detaljima.......
Gledam mal' minimalnu konfiguraciju za empire:total war i znam da je netočna,jer se može na dosta slabijim strojevima pokrenit igra....
Btw.ima neko konfiguraciju slicnu mojoj da je igra demo?
I kako mu se igra vrtila?
Arbiter of Change
25-02-2009, 20:08
A gledaj, možeš ti to sve lijepo pokrenuti na lošim konfama ukoliko misliš auto-resolvati borbe, ali to nije to.
CRO-Tsar
25-02-2009, 20:32
moze mi netko ovo objasnit:
[quote]United States Faction Feature!
Our United States of America faction feature is now online. They are playable once you have reached the fourth episode in the 'Road to Independence'.
United States of America
The United States of America is a nation forged in the fires of revolution and rebellion against a British monarch seen as distant, foreign and tyrannical.
After the French and Indian Wars, the British government took an entirely unreasonable line: the American colonists should pay taxes to contribute to the navy and army that helped defend them. After all, those colonial fellows enjoyed the benefits of peace, protected by Britain’s expensive soldiers and sailors. The colonists had other views. The British responded with political stupidity and military ineptitude.
Aided, once they had rebelled, by the French Bourbons (who, for reasons of their own, had every wish to see Britain pre-occupied with war and then humiliated by seditious rebels), the Americans faced down Britain. The struggle split counties, cities, towns, even families, but it united the nation.
In its wake, the revolution left a new kind of nation, a republic where men choose their own destinies, and are not subject to the whims of kings. This spirit of independence is a source of strength: it is an idea worth defending! It is also a source of weakness, for Americans cherish the right to do as they think best. This is not necessarily a good thing in an army.
America now has a future of boundless possibilities. A continent stretches away to the West, and no one is entirely sure what is to be found there. The Atlantic swell washes against the eastern seaboard, and beckons American seamen onwards: trade and adventure lie that way too. There may still be scores to settle with the British in Canada, or ambitious nations from Europe to discourage. There is much to do, if this newest and boldest of nations is to survive and prosper!
dakle igra pocinje u 1700-oj, a amerika je vec samostalna? (ne mislim na road to independence kampanju)[/quote:3a63xka2]
Šta ti tu nekužiš ???
Herr Schnitzel
25-02-2009, 21:11
Jer su SAD nastale 1776 ???
CRO-Tsar
25-02-2009, 21:48
A jebiga sad, pa ovo je igrica, nisu tolko trebali bit precizni.
jesu, nije to neka mala pogreska, al mislim total war nako vise manje pokusava biti realan pa bi bilo logicno da se ipak takvih povjesnih cinjenica drze...
btw. oni demo sam skinia i kad pokrenem bitku stalno mi blinka interface, nako bode oci i mozak pa moras izgasiti, jel se to jos kome dogadja ili sam mozda pretjera s postavkama?
tesko je biti precizan ako se zeli da se sve drzave igraju...
bilo bi dobro da se tijekom grand campaign u datumu 1775 god. pojavi se drzava SAD i ta vijest dolazi svijetu kao obavijest a ne odmah na pocetku. npr. ja igram jedan mod SS od Medieval 2, u nekom povijesnom datumu dobio sam vijest da se stvorila nova drzava, Teutonci pa zasto ne bi tako i u ETW?
dakle igra pocinje u 1700-oj, a amerika je vec samostalna? (ne mislim na road to independence kampanju)
Ne, ako igraš Grand Campaign sa USA onda kampanja traje od 1783.g.Vjerojatno će CA produžiti turnove, tako da svaki mjesec bude jedan turn ili nešto slično, kako kampanja ne bi bila prekratka.U običnom GC Amerika je "British protectorate".
Ak se nemoze igrat sa indijancima.Valjda ce ih se moc kupit u placenickoj vojsci.
CRO-Tsar
26-02-2009, 08:11
Evo vam link, na kojem se nalazi novi trailer Superior Tactics 3. Pokazuje nam ratovanje na moru i korištenje taktika s brodovima.
http://www.gamespot.com/pc/strategy/emp ... ot;thumb;1 (http://www.gamespot.com/pc/strategy/empiretotalwar/video/6205279/empire-total-war-superior-tactics-3-trailer?hd=1&tag=topslot;thumb;1)
Deadwalker
26-02-2009, 10:15
ma da, treba se pocet pripremat za igru... :)
CRO-Tsar
26-02-2009, 10:42
Empire: Total War Preview - The Campaign Map
You've probably played the demo, so here's what you haven't yet seen.
by CRO-Tsar
February 26, 2009 - It's all about epic scale with this game. With a campaign map that spans a sizable portion of the globe and fierce battles between thousands of units, Creative Assembly's Empire: Total War aims to again deliver the same kind of blend of strategy and tactics that's made the series so popular over the years. You may have already checked out bits of the game, as a demo for Empire was made available through Steam last week. It includes battles at sea and on land, so we'll skip most of that for this article. If you want to get a sense of how the naval conflicts play, how the game runs, or how the land combat feels with Empire's greater focus on ranged fighting, then by all means start downloading now.
Just in case you're not familiar with the Total War series, it's a fusion of Civilization-style overworld map management and large scale real-time battles. To get things rolling you pick a starting nation, build up armies, manage your economy, plot invasions and deal with diplomatic relations between nations. When a conflict arises between armies on land, the game lets you head into a real-time battle scenario where you manage thousands of troops and employ tactical maneuvers to take down infantry and artillery or siege enemy cities. When on the overworld map, time progresses forward in turn-based fashion, giving you as much time as you need to organize your affairs before clicking to move time forward. Empire is set in the most modern time period of any other series entry, the 18th Century, and features for the first time fully controllable, real-time naval battles to complement those on land.
Managing international relationships.
What you may not yet have a good sense of is the grand campaign map, something you'll spend quite a bit of time staring at, fiddling with, and panning across when managing your empire. When we say grand campaign, we mean the full, open-ended campaign where you pick from a number of different nations and are given the freedom to proceed however you see fit, forging alliances, invading nations, and generating wealth. We're not referring to the Road to Independence campaign mode that presents a more structured, objective and narrative driven sequence of scenarios.
That's not to say the grand campaign is devoid of objectives. Running from 1700 – 1799, you're given the choice of playing as Great Britain, France, Austria, United Provinces, Spain, Prussia, Poland-Lithuania, the Ottoman Empire, Russia, Sweden, or the Maratha Confederacy. The campaign spans three theatres of war; Europe, India, and America. Before diving in you can set a difficulty slider for the level of challenge on the campaign map and during battles, adjust time limits for fights, select whether you want to automate city management, and tweak a few other settings.
As for objectives, the game offers four types of grand campaign victory conditions. A short campaign option cuts progress off at the year 1750, requiring you to capture and hold a certain number of territories, including specific ones that differ depending on which nation you've chosen for play. The long campaign is the same thing except the year limit is moved out to 1799, and the totals for number of territories required are generally higher, though again it differs across nations. The world domination victory condition removes lengthy lists of specific required territories though to succeed you'll still need to capture and hold a large number of countries before 1799. Then there's a prestige victory, which in addition to requiring a list of territories be taken and held challenges you to earn the highest prestige rating by 1799.
Some really impressive campaign map visuals.
Keeping track of all these objectives is handled through an in-game menu once the grand campaign is launched, with a display that shows which nations still need to be conquered and where they're situated on the map. It also displays your nation's prestige rating, showing how military, naval, enlightenment, and economics and industry elements contribute to the total score.
Before doing anything rash in the campaign it's usually a good idea to check out the diplomatic relationships of the world's nations to see who you might be available for trade, who's fighting who, and how you can take advantage of prevailing circumstances. The game's diplomacy menu allows you to click through all nations major and minor, view which land is currently under their control, who they're aligned with, and with what nations they're at war. There's also a handy map included that shows the layout of allies and enemies, highlighting them in green and red respectively.
Should you want to sway a particular nation to your cause it's possible to make donations in the form of three tiers of "state gifts," essentially lump sums of money. Such fiscal generosity will improve your standing, making it more likely the nation would comply with demands for trading agreements, demands for technology, military access, or an alliance. And if you feel you need a little extra push, instead of simply sending a proposal you can send it with a threat.
Keeping tabs on your immediate surroundings is best accomplished by using agents, non-military individual units used for a variety of functions. Empire's rakes are like spies or assassins, in that they can infiltrate or sabotage enemy towns or take out other agents. Missionaries work to spread the influence of your religion and function rather simply; if you place them in a territory, they'll automatically start converting. Lastly there's the gentleman, who if placed in educational buildings can speed research. Should you lose any of these useful units you'll find more periodically spawn around your empire turn after turn. With each agent come specific traits, like in games past. For instance, in one of our campaigns Protestant missionary Gottfried Arnold has a "Touched by His Hand" trait, which adds +4 to his zeal, with a tooltip indicating people travel for days to hear him preach.
The map covers quite a bit of the globe.
Depending on how involved you want to get with management of specific personalities, Empire's government menu allows you to boot any ministers who might not be pulling their weight, though you'll want to be conscious of what kind of ruling system you have. Replacing your minister of war, for instance, does not work the same way in an absolute monarchy as it does in a republic. Also through the government menu you can check out your trade activity, financial reports, as well as tax levels for the nobility and lower classes. If this type of management does not interest you, taxes and construction can be auto-managed.
Raising armies for defense or to mount assaults is taken care of in towns, which are split up across each territory. There aren't simply capital cities; now there are smaller towns situated all over each country, meaning you'll have to pay closer attention to where your main forces are garrisoned when establishing an effective defensive perimeter. Within each town buildings can be upgraded, troops ordered, and research into new technology is handled through a global menu. Split into three branches, military, industrial, and philosophy, the research menu allows you to spread out your empire's gradual advance evenly or focus in on specific areas like naval technology, ordnance, agriculture, or textile production.
The government tab helps you keep track of your money and your ministers.
All this detail may lead you to believe the campaign map has a static appearance, but that's certainly not the case. It's fully 3D, with hills, mountains and forests dotting the landscape, animated avatars representing armies that walk around when given move orders, nicely detailed ship models that represent fleets, and reflections of vessels on the rolling seas surrounding each continent.
Of course there's more to the system than what we've so far described, something we'll dig into as we continue to play. It's too early to deliver any kind of opinion at this point, but you can expect a full review in the near future, as the game is scheduled to be shipped on March 3 in North America and on March 4 in Europe. :rambo:
Bilo bi dobro da malo urede sklapanje saveza,kad sam u Medievalu sklopio savez s nekim i napao nekoga trećeg,ovaj mi uopće nije pomogao.Na EU3 je to bilo dobro uređeno,ako si ti ili tvoj saveznik napao nekoga,pitalo te ako mu želiš pomoći ili ne,ako ne pomogneš,gotov savez.
CRO-Tsar
26-02-2009, 10:53
Ak nisi to već negdje čuo, ovdje kada sklopiš savez s nekim, kad te netko napadne on će isto uletit u rat i pobagati ti, slat će svoju vojsku sve dok ne dođe do primirja. To je jako dobra novost. Ali ako ti napadneš nekoga tko je u savezu s nekim, onda si najebo. Sad treba pažljivo gledat tko je skim u savezu i treba bit u što bolim odnosima s drugim nacijama, jer ak ti nisi u nikakvom savezu, a ovih drugih je 5 u savezu, nemreš se boirit protiv svih pet nacija koje će te napadat cijelo vrijeme, a kao što znate, ako mi dođe neprijatelj do grada i napadne ga, onaj tko je s njim u savezu, a isto je pored grade može uć u bitku i pomagat mu, a onda stvari postaju malo teže. I, ako te netko iz tvog saveza pozove za pomoć protiv nekog, ako ne pristaneš, drastično narušavaš odnose s njim il ispadaš iz saveza, a odnosi trebaju biti jako dobri, da on tebi hoće pomoć.
znaci trebat ce malo vise diplomacije i poslovanja ispod stola da bi se nekoga osvojilo, ak ce biti tako to mi se svidja :)
Constantine
26-02-2009, 11:30
Mislim da ce ovo biti prva strategija koju cu ozbiljno zaigrat i igrat.
Deadwalker
26-02-2009, 11:31
jako lijepo, nekak mi je uvijek falila dobra diplomacija, cini mi se da su ovom nastavku konacno to poboljsali. Sada cemo osim puno duzih bitaka imati i puno zanimljiviju kampanjsku mapu na kojoj cemo imati podosta posla...niiiice :)
CRO-Tsar
26-02-2009, 11:33
Tu ćemo puno vremena trošiti na campaign mapi, a posebno kaj mi se sviđa je to kaj će mo moć razvijat tehnologije, i krasti drugima njihove.
Ice-Cube
26-02-2009, 11:33
Jel se zna tocan datum izlaska??
Joj.....Kako dobro zvuči,jedva čekam.Ako se ikad odvojim od ove igre,strijeljajte me.
EDIT: @Ice 3. ožujak u Ameriki,4. u Europi.
CRO-Tsar
26-02-2009, 11:42
Jel se zna tocan datum izlaska??
Sram te bilo, kak još neznaš datum izlaska. 4.3.2009.
CRO-Tsar
26-02-2009, 12:10
Jedino kaj je šteta je kaj će se u multiplayeru moć borit 2 samo 2 igrača. Bilo bi dobro da su 3 il 4.
ako su 3 igraca onda je disbalans velik, jer da ide svak na svakoga nema smisla, a ako su 4 igraca, svaki ima svoju vojsku, pa puno je to vojnika, malo ko bi to moga podniti nez trzanja zesceg, a ionako je najbolje kad su 2, najbolje se moze taktizirat ne ovisis o nikom osim o sebi i protivniku i svi sretni neka bolji pobjedi il neka oba izgube
Sony Ericsson
26-02-2009, 13:40
Empire: Total War Preview - The Campaign Map
You've probably played the demo, so here's what you haven't yet seen.
by CRO-Tsar
itd.
itd.
itd.
Nije u redu raditi copy/paste i sebi pripisivati usluge. :(
http://www.askmen.com/entertainment/gam ... w-6-1.html (http://www.askmen.com/entertainment/gaming/pc/Empire-Total-War-Pc/preview-6-1.html)
Sto kazes na to? :rambo:
:rambo: :rambo: :rambo:
CRO-Tsar
26-02-2009, 14:17
Pa Svi rade copy/paste s neke stranice koja je objavila. Nema smisla da ja sam izmišljam i pišem kad je neko razgovarao s ljudima iz CA i to objavio. Kaj ti smeta, ja samo objavljujem novos s neke druge stranice. :rambo:
Sony Ericsson
26-02-2009, 14:29
smeta mi ono
by CRO-Tsar
al, dobro. kako god ti kazes
CRO-Tsar
26-02-2009, 14:37
Pa kaj ak sam potpisao. Potpisao sam jer sam to objavio tu na forum, al nema veze. Ak te to tak jako smeta stavit ću ime originalnog autora, negog britanskog smrada.
Sony Ericsson
26-02-2009, 14:42
Pa kaj ak sam potpisao. Potpisao sam jer sam to objavio tu na forum, al nema veze. Ak te to tak jako smeta stavit ću ime originalnog autora, negog britanskog smrada.
britanski smrad ti je na avataru :shock:
al, necu se vise svadjat
Tako mi svega,moracemo Snicla,cropir i ja nabacit neko klanje:D
hihi, svaki dan. :oops:
Jedino kaj je šteta je kaj će se u multiplayeru moć borit 2 samo 2 igrača. Bilo bi dobro da su 3 il 4.
party pooper. :(
onda prvo ja i LL pa pobjednik protiv šnicle. or somethin.
Kad pocnem igrati ETW, kao frakcija odmah cu uzeti Nizozemsku a nakon nje onda Velika Britanija.
Kao Nizozemska kao svoje kolonije najvise cu zainteresirati na Ameriku posebno Manhattanu a slabo na Aziju, taj kontinent odnosno Indija nikad me ne zanima, ali naravno ako budem morao i tamo cu razvijati.
A kao V. Britanija opet cu zainteresirati na Ameriku posebno da porazim SAD-u i nakon toga prema kolonistima u Trinaest kolonija cu odnositi pravedno i necu im povisiti porez :)
A u Europi ne znam sta cu raditi, mozda koa Nizozemska borit cu protiv Spanjolaca i Austrijanaca u Belgiji i uzeti neke dijelove zemlje u Spanjolskoj a V. Britanija boricu se u Njemackoj i uzeti koje dijelove zemlje...
Sony Ericsson
26-02-2009, 18:06
ja cu igrat sa amerima ili sa britanijom, mozda i svedskom
TeraBajt
26-02-2009, 18:16
tako loš demotivational nisam vidio već poduže vrijeme. http://cro-gaming.com/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif
stvarno je ruzno! srami se!
IGoR_2803
26-02-2009, 19:15
zbog ovakve slike bi davao instant i permanent ban... ako je zabranjena pornografija i razne gadosti tipa pedofilija itd., onda bi i ovo trebalo biti zabranjeno...
:pray: :rotfl:
i ja bi isto mogo nizozemsku ili habsburgovce... više nizozemsku, jer ne volim zemlje s kojima imam xy provincija odma na početku, onak 1. turn traje sat vremena da bi skužio gdje mi je šta i šta trebam napravit...
žao mi je što če igra bit teško modabilna, bilo bi zakon i ovdje nabacit neki lotr mod :D
inače, žao mi je što sam demo obriso, nedostaje mi ono kad bi se posložili u liniju, pola crklo i onda opucali :) precarski izgleda..
i ja sam danas s teskim srcem izbrisao demo kojeg nisam mogao odigrati *ebene bitke
preostaje mi da pricekam izlaska finalne ETW...
ScorpiuS
26-02-2009, 19:43
:pray: :rotfl:
i ja bi isto mogo nizozemsku ili habsburgovce... više nizozemsku, jer ne volim zemlje s kojima imam xy provincija odma na početku, onak 1. turn traje sat vremena da bi skužio gdje mi je šta i šta trebam napravit...
žao mi je što če igra bit teško modabilna, bilo bi zakon i ovdje nabacit neki lotr mod :D
inače, žao mi je što sam demo obriso, nedostaje mi ono kad bi se posložili u liniju, pola crklo i onda opucali :) precarski izgleda..
Pa jelse zna sa kojima ćemo fakcijama moć zaigrat odmah na početku?
s 8... engleska, US&A, franc., nizozemska, habs. monarhija, španjolska, portugal i rusija valjda...
Herr Schnitzel
26-02-2009, 19:55
http://www.totalwar.com/empire/gameinfo/factions.php
zbog ovakve slike bi davao instant i permanent ban... ako je zabranjena pornografija i razne gadosti tipa pedofilija itd., onda bi i ovo trebalo biti zabranjeno...
Jej,ajmo isto zabraniti igre jer sadrže gore slike :(
wtf!? nema nizozemske :(
a bitno da ima neki tamo marathas, to su neki indijci a? igrat ču s njima onda, zvuče zanimljivo, pogotovo ak bi mogo naplačivat masno za svu onu robu kou daleki istok ima, a europa treba...
Herr Schnitzel
26-02-2009, 20:07
wtf!? nema nizozemske :(
United Provinces :(
shit... mislio da je to ime za usa iz nekog razloga, a nisam dole desno skužio onako veliko napisano United States of America :D
a ti united provinces su benelux, niš više niš manje a?
a engleski sam mogo i tamo čitat :(
nisam ja kriv što mi u školi učimo o tome da su doseljenici donesli u ameriku konje za kukuruz i to je sve što se tiče o tom dobu.... a da me je ikad zanimalo, nije...
zanima me... al sam reko da mije zanimala povjest nizozemske tjekom oko 18. st.
osim toga combat system če rulat ak srede one bugze...
a engleski sam mogo i tamo čitat :(
nisam ja kriv što mi u školi učimo o tome da su doseljenici donesli u ameriku konje za kukuruz i to je sve što se tiče o tom dobu.... a da me je ikad zanimalo, nije...
ne vjeruj previse obrazovnom sistemu :)
zanima me... al sam reko da mije zanimala povjest nizozemske tjekom oko 18. st.
osim toga combat system če rulat ak srede one bugze...
hm... tebi je bilo zao sto si mislio da nema Nizozemske a sad kazes da te ne zanima njezinu povijest tijekom 18 st.?? to je njezino zlatno doba :o
Nije.Zlatno doba je bilo ranije.
nemoj... ja znam povijest Nizozemske i tamo zivim jeste ranije ali i traje negdje u 18 st.
A koga briga za nizozemsku povijest,tema je empire total war,jeli :(
Dajte nam meksikance,teksas i bitku za alamo...mislim da ce to biti posao za modere...
CRO-Tsar
27-02-2009, 09:02
s 8... engleska, US&A, franc., nizozemska, habs. monarhija, španjolska, portugal i rusija valjda...
Ne 8 nego 12.
Mislim da je najbolje počet s englezima. Ipak su oni na najboljem položaju, ak imaš brodove niko nemože do tebe, odmah dobiš jednu il dvije provincije u americi, više je razvijen narod od ostalih i rekli su da je to zlatno doba engleske, ima najbolje vojnike....
E Sony Ericsson, nemoj me ozbiljno shvaćat kad vrijeđam nekog, ja se to malo zajebavam. :rambo:
CRO-Tsar
27-02-2009, 09:34
Naval Warfare Makes a Splash in Empire: Total War
We take a look at the new aquatic front for the venerable franchise.
February 25, 2009 - From the days of Shogun: Total War and Rome: Total War, fans of the critically-acclaimed series are accustomed to being lavishly treated with sprawling battlefields, full of spearmen and swordsmen brutally fighting for survival. Sega expands the horizons of war with its latest entry in the franchise Empire: Total War, this time featuring naval warfare. And we're here to take an in-depth look at not only how the new gameplay addition of warships works, but also how it'll impact your overall game.
In contrast to previous games, the geographic scope of Empire: Total War is much larger, covering much of 17th-century Europe as well as India and Turkey (not to mention, the yet-undiscovered Americas). Naval warfare, then, is a logical addition, as aspiring empires expand their conquests beyond the boundaries of their own land-locked regions. Strategically, it also means your lands at the coastal tips are no longer safe from attacks.
With the threat of attacks from the high seas, that also affects how you invest in technology: do you focus on upgrading infantry guns or naval cannons? Or do you focus on creating the ultimate fleet of galleon ships, reminiscent of the Spanish Armada?
The sea battles themselves happen in real-time, with the developers paying meticulous detail to the graphics and mechanics of fighting on the sea. With dynamic weather, each naval skirmish can be different from the last--will you fight in the torrential squalls of a vicious storm, or the speed-sapping calm on a hot, balmy day?
Ship types also vary greatly, and there are dozens of ships to choose from. At the top of the chain are the ships of the line called First Rate. Bristling with guns, these slow and lumbering vessels deliver a devastating broadside.
But size isn't everything, and that sacrifice in mobility could prove lethal if you're unable to maneuver into a broadside to begin with. Razees are ships of the line with the top deck chopped off, offering much of the firepower of the biggest vessels but with greater mobility and sailing. At the smaller end of the spectrum is the Sloop, which although can't take on full-fledged battleships head-on, is useful for operating in more shallow waters and taking down small merchant vessels. There's also rocketships to change it up from the standard cannon weapons.
Similar to the land units, you'll be directly controlling these ships in battle. Maneuvering a ship presents unique challenges, as turns aren't instant, but executed in sweeping arcs. Your goal is to keep the ship angled for a broadside; the broadside range is intuitively indicated by white translucent overlays. There are mainly three choices for ammunition: grape shot, which is ideal at closer ranged to take out soldiers on the ship; chains shot, which can be used at medium-to-long range to take out the enemy's masts (thus disabling their mobility); and round shot, which can be used at long range to damage the enemy ship's hull. Get close enough and you can even board enemy vessels to take them over.
Although you call the shots as the admiral in these battles, ultimately it is up to the crewmen to faithfully carry out the orders, which is where morale comes into play. As casualties mount in combat, the crew can become disheartened. When pushed far enough, they can try to retreat, or even surrender their whole ship to the enemy. A battle is won when all of the hostile ships have been sunk, captured, or left the map.
Do you want to answer the call to taking on the high seas (and land)? Then check out Empire: Total War, which hits retailers on March 4, 2009!
http://www.imagesforme.com/show.php/374 ... 306000.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/374891_navalwarfaremakesasplashinempiretotalwar200 90219052306000.jpg)
http://www.imagesforme.com/show.php/374 ... 638675.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/374887_navalwarfaremakesasplashinempiretotalwar200 90224031638675.jpg)
http://www.imagesforme.com/show.php/374 ... 308093.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/374885_navalwarfaremakesasplashinempiretotalwar200 90219052308093.jpg)
http://www.imagesforme.com/show.php/374 ... 229391.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/374893_navalwarfaremakesasplashinempiretotalwar200 90224032229391.jpg)
http://www.imagesforme.com/show.php/374 ... 309624.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/374886_navalwarfaremakesasplashinempiretotalwar200 90219052309624.jpg)
Igrat cu najvise sa englezima,francuzima,amerima al ipak najvise sa marathasima ak su to indijanci uf....
CRO-Tsar
27-02-2009, 11:41
Da, to ti je valjda, bar mislim najjači indijski narod, i jedino taj indijski narod možeš bit. Mislim da je dobro biti taj narod jer su oni bogati sa svačime.
CRO-Tsar
27-02-2009, 11:57
Ma neće u 1700-oj. Valjda će doć kasnije kao tek stvorena država. Mislim da ju nećemo moć koristiti u Grand Campaignu, al u road to indendence oćemo. Tam prvo igramo kao englezi (sastoji se od nekoliko epizoda), a tek u četvrtoj epizoti uspijemo se odcjepiti i osnovati USA.
moci ces igrat sa amerima u grand campaign, ali tek kad zavrsis cetvrtu epizodu road to independence. ne znam sad kako ce ih ubacit, ali valjda ce njihova kampanja poceti kasnije ili tako nesto
Kako ce ovo biti dobra igra, prestrasno! Gledao sam sad trailere na gametrailers, prebolesno! Jos par dana samo :pray:
Kako ce ovo biti dobra igra, prestrasno! Gledao sam sad trailere na gametrailers, prebolesno! Jos par dana samo :pray:
kako to mislis jos par dana? ETW izlazi u Europi 4.3.
Herr Schnitzel
27-02-2009, 17:36
Da, to je najmanje par mjeseci.
CRO-Tsar
27-02-2009, 17:59
Pa to vam je drugi tjedan.
Ekli su mi iz algoritma da će doć ili istog dana kad i u cijelu europu il u roku od tjedan dane. Znači drugi tjedan svi u algoritam il još neko prodajno mjesto i kupuj.
Igra se prodaje u dvije verzije: Empire Total War (50 €)
Empire Total War Special Force Edition (60 €)
-ja sam si već rezervirao ovaj za 60 €. :rambo:
Pa to vam je drugi tjedan.
Ekli su mi iz algoritma da će doć ili istog dana kad i u cijelu europu il u roku od tjedan dane. Znači drugi tjedan svi u algoritam il još neko prodajno mjesto i kupuj.
Igra se prodaje u dvije verzije: Empire Total War (50 €)
Empire Total War Special Force Edition (60 €)
-ja sam si već rezervirao ovaj za 60 €. :rambo:
Koja je razlika?
CRO-Tsar
27-02-2009, 18:23
Kaj nevdiš iz samo naziva. U tom s ETW SFE dobiš specialne elitne jedinice koje možeš koristiti i u singleplayeru i u multiplayeru.
http://www.imagesforme.com/show.php/375 ... 517140.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/375457_empiretotalwar20090217102517140.jpg)
Tu na ovom linku pogledaj kaj se sve dobi. :rambo:
stavi si taj :rambo: smajlic u sig kad ga vec tako abjuzas
Kaj nevdiš iz samo naziva. U tom s ETW SFE dobiš specialne elitne jedinice koje možeš koristiti i u singleplayeru i u multiplayeru.
http://www.imagesforme.com/show.php/375 ... 517140.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/375457_empiretotalwar20090217102517140.jpg)
Tu na ovom linku pogledaj kaj se sve dobi. :rambo:
cek, bas u algoritmu dobiješ tu kutiju?
pa, platis 10 eura vise i to je to :wink:
CRO-Tsar
27-02-2009, 20:09
Pa trebao bi. Tak se valjda pakira svuda za taj ETW SFE.
valjda je isto izdanje za cijelu europu
ja cu izbjegavati prvi dan da ne bi bilo guzva u kojoj je moguce biti nered, tragedija, frontalna pucnjava, macevanja a ja ne zelim umrijeti... nisam se jos seksao :)
ja cu izbjegavati prvi dan da ne bi bilo guzva u kojoj je moguce biti nered, tragedija, frontalna pucnjava, macevanja a ja ne zelim umrijeti... nisam se jos seksao :)
hahah,stavi pancirku i hrabro naprijed :P
Arbiter of Change
27-02-2009, 22:36
Mora li istaknuti koliko je to čudno zvučalo? :)
Inače, ajde Empire, rodi više. Samo me zanima koliko se stvarno isplati uzeti ovu skuplju verziju samo radi elite jedinica.
Inače, ajde Empire, rodi više. Samo me zanima koliko se stvarno isplati uzeti ovu skuplju verziju samo radi elite jedinica.
Isplati,radi veceg gusta,tesko bi bilo igrati dok znas da neko igra istu igru sa boljim jedinicama :)
Herr Schnitzel
27-02-2009, 22:49
Inače, ajde Empire, rodi više. Samo me zanima koliko se stvarno isplati uzeti ovu skuplju verziju samo radi elite jedinica.Elite jedinice i megakul pakiranje. Plus razni dodaci.
ScorpiuS
28-02-2009, 08:27
[quote="Arbiter of Change":1sd9to4q]Mora li istaknuti koliko je to čudno zvučalo? :)
Inače, ajde Empire, rodi više. Samo me zanima koliko se stvarno isplati uzeti ovu skuplju verziju samo radi elite jedinica.Elite jedinice i megakul pakiranje. Plus razni dodaci.[/quote:1sd9to4q]
Prek Steama i onda dobiješ samo jedinice.
to na neki nacinnije u redu.
da te netko tare u multiplayeru zato sto je platio 10 eura vise :(
to ce biti isto kao tibia. free i premium igraci...
samo sto se ovdje ionako placa
[quote="Arbiter of Change":52doyrog]Mora li istaknuti koliko je to čudno zvučalo? :)
Inače, ajde Empire, rodi više. Samo me zanima koliko se stvarno isplati uzeti ovu skuplju verziju samo radi elite jedinica.Elite jedinice i megakul pakiranje. Plus razni dodaci.[/quote:52doyrog]
to je istina, al mi je retajno sad van cugat rum iz E:TW fljoske. :(
Ako niste vidjeli, IGN je imao priliku recenzirati ETW, i dao mu je ocjenu 9.5
http://uk.pc.ign.com/articles/957/957883p1.html
koliko im SEGA plati za to? :(
ScorpiuS
28-02-2009, 11:34
Ništa! Samo im dade da igraju igru prije svih ostalih i odmah daju ocjenu više! :d
da, bas...
to je cista reklama
McPingvin_v2.0
28-02-2009, 11:40
Ništa! Samo im dade da igraju igru prije svih ostalih i odmah daju ocjenu više! :d
To ovisi... Čut ćemo kakva će biti ocjena u PCP-u. Ako je naša niža - ovi su korumpirani gadovi. Ako je ista - to je to. Ako je viša - IGN-ovci su amateri :)
e, jedno pitanje.
na jednom screenu u recenziji se vidi da u nekim jedinicama ima po 200 ljudi, a u demo verziji sa max unit size postavkama najvece jedinice imaju po 80 ljudi
Arbiter of Change
28-02-2009, 12:35
Ne znam sjeća li se itko da si u Rome:TW pod Options mogao izabrati koliko ćeš da ljudi imaju odredi (mislim da je bilo small, normal i large) tako da će možda i to opet biti ovdje.
pa, o tome ti govorim.
i DEMO ima tu opciju, ali kad stavis na ultra (max) bude 80 ljudi u line infantry jedinicama. a na jednom screenu u recenziji sam vidio da ima 200 ljudi u jedinici koja je po mojoj procjeni line infantry.
Herr Schnitzel
28-02-2009, 13:35
U demu nema utjecaja, u cijeloj igri ima. BTW, i u Medieval II postoji ta postavka.
tako znaci. siguran si da u demu nema utjecaja?
to sve objasnjava :D :D :D :D
ja sam odmah stavljao na ultra i bilo je po osamdeset ljudi u jedinici.
bas cu sad probati smanjiti da provjerim :P
em, sad oprobah. istina je u samoj bitci nema razlike ali kad prije bitke gledas koje sve jedinice imas, pise da ih ima manje. evo nabacivam screen.
evo screen:
http://www.imagesforme.com/out.php/t376483_army.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/376483_army.JPG)
ali kad udjem u bitku bude ih osamdeset u line infantry jedinicama
kako to mislis jos par dana? ETW izlazi u Europi 4.3.
Da, iduci tjedan...kaj je to problem cekat :D
http://pc.ign.com/articles/957/957883p1.html
Nisam ni mislio da ce dobit manje :thumbs2:
durin je vec prije postao taj link
Ah nisam vidio, nije me bilo kod kompa bas puno zadnja dva dana pa ono...no enivej, uskoro cemo se igrat ko ludi :D
CRO-Tsar
02-03-2009, 16:10
Bas, jedva cekam. Ak ne seru igra dolazi u srijedu. Nemogu dočekat.
CRO-Tsar
02-03-2009, 19:36
Ajmo svi, u onim temama gdje se traži, moli koju bi recenciju i plakat stavili u sljedeći broj napisati da stave empire total war i kao recenciju i kao plakat.
Arbiter of Change
02-03-2009, 20:48
Još jedna solidna recenzija. Zamjerke, kao i obično, idu na pomorske sukobe i spore AI turnse na mapi.
http://www.computerandvideogames.com/ar ... ?id=209544 (http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=209544)
The trade routes then snake off into the rest of the world, including the four 'trade regions' - South America, the Ivory Coast, the straits of Madagascar, and the East Indies. These are purely coastal regions, in which fleets can be placed to generate money. It's then down to your diplomacy, and the grit of your admirals, to keep those trade routes open, and to keep your nation rich.
ja ionako iskljucim gledanje AI turnova
CRO-Tsar
03-03-2009, 19:56
Evo, već možete downloadati ETW prek steama. Al sutra je dan kad dolazi u naše dućane.
ScorpiuS
03-03-2009, 20:29
Evo, već možete downloadati ETW prek steama. Al sutra je dan kad dolazi u naše dućane.
Da nebi možda netko prenoćio pred dućanima?
u mom gradu nema dućana tog tipa
a ne namjeravam noćiti pred dućanom lokalnog gusara
CRO-Tsar
04-03-2009, 13:38
Ah, pito sam u algoritmu kažu da igra kod njih dolazi početkom drugog tjedna.
Al tko hoće može kupiti prek steama i danas.
izgleda da je nece jos neko vrijeme nitko zaigrat ovdje :D
Arbiter of Change
04-03-2009, 14:10
Isse, ovo će se sto godina skidati preko Steam-a.
shit, 12 gigabajta onaj special forces edition. trebat ce mi dani da se skine
presporo ide
Arbiter of Change
04-03-2009, 15:43
Novi Launch trailer za svrhu dodatnog nabrijavanja. :)
http://www.gametrailers.com/player/46262.html
sve super izgleda... ali efekt pucnjava ili vatra iz pusaka nije bas fanatican, realno bi trebalo da ima malo vise dima i malo vise vatra iz cijeva pusaka...
dima je dovoljno, bar u demo verzoji
Arbiter of Change
04-03-2009, 16:33
Apsolutno, efekt fenomenalno izgleda na kraju. Meni samo topovima fali malo dima. :)
Evo, igra instalirana - idem igrat, demo nisam iz protesta probao jer mi neide u glavu fora sa steamom - nitko nebi nikog trebao prisiljavati na instaliranje neke platforme da bi se igrala igra, kao npr. Steam,Windows Live i slične stvari koje sve više viđamo.
tu si u pravu ali nisam mogao odoliti :( :( :( :(
Sve to stoji ali što je nepotrebno je nepotrebno. Izbaci binarni exe setup za demo i to je to, tko želi kupovat preko steama će ga koristit neovisno o njihovom pokušaju "prisile". Sve što se sili, ne završi dobro.
plaćena reklama, sta vise hoces?
Arbiter of Change
04-03-2009, 19:05
Ćuti i daj dojmove o igri više. :)
ja isto skidam ali ne vjerujem da cu probati prije vikenda
CRO-Tsar
04-03-2009, 19:26
Kak si već došao do igre? Dal si ju prek steama kupio il negdje drugdje?
Meni je na 50 % skinut ce do ponoc :)
CRO-Tsar
04-03-2009, 19:41
jel se moze narucit prek steama da ti postom il tak nes posalju ljepo igru u kutiji, a ne da ovak moras skidat?
eddie2142
04-03-2009, 19:45
razumijem avat, ali nevjerujem da si i IRL rodjak 6. koljena kraljice majke pa da ocekujes kutiju, CD sa soundrackom, knjiga s loreom(Udzbenik 7 osnovne iz povijesti...), prsten, kubura, onaj tanani mac iz tog doba i na kraju model najnaprednijeg broda od cistog zlata? -.-*
zavidim ti jer imas viska para za originala... :(
CRO-Tsar
04-03-2009, 19:50
Jel skida ko od vas ETW Special Force Edition il skidate običan ETW ?
razumijem avat, ali nevjerujem da si i IRL rodjak 6. koljena kraljice majke pa da ocekujes kutiju, CD sa soundrackom, knjiga s loreom(Udzbenik 7 osnovne iz povijesti...), prsten, kubura, onaj tanani mac iz tog doba i na kraju model najnaprednijeg broda od cistog zlata? -.-*
zavidim ti jer imas viska para za originala... :(
Ja volim reportati.
:*
Nego,itko probao full verziju?Dojmovi?Wedran,Šnicla?
pa, mozes i preko steama special forces ako se ne varam
ali ne dobijes ono kul pakiranje :rotfl:
kao sto je eddie rekao
a ako ces narucivat kutiju, to se neSmoze preko steama
i prije ce doci u algoritam nego sto tebi kutiju dostave
Ice-Cube
04-03-2009, 21:36
Jel skida ko od vas ETW Special Force Edition il skidate običan ETW ?
Koja je sad tu razlika??
Herr Schnitzel
04-03-2009, 21:39
Nego,itko probao full verziju?Dojmovi?Wedran,Šnicla?
Mnogo zadovoljan. Za ostatak nisam siguran je li za javnost do slijedeceg broja :)
[quote="CRO-Tsar":3ur51xw9]Jel skida ko od vas ETW Special Force Edition il skidate običan ETW ?
Koja je sad tu razlika??[/quote:3ur51xw9]
special force edition ima nekih 6 posebnih jedinica koje aktiviraš preko steama, ako se ne varam.
razmisljam da li da skidam ili kupiti...
ako skinem necu imati onaj ful paket a ako kupim to je pomalo previse novaca (ili da strpim dok ne snize), ako odlucim kupiti onda mislim da zelim naruciti iz algoritma a koliko bi to kostalo, i postarina u inozemstvu?
her snicel samo mi reci pls si igro sa indijancima i kakvi su jesu li lukovi strijele ili puske :) meni ce sada 80 %
Herr Schnitzel
04-03-2009, 22:13
Indijanci se pojavljuju u dva oblika: kao domoroci, s kojima se ne moze igrati, i kao jedinice koje mozes regrutirati.
nes ti indijanaca, ionako su ih uglavnom potamanili do 1700.
a sta nisu rekli da ce bit prava vojska kao franckuska etc da ces moc igrat kampanju snjima...
hocu li ako kasnije kupim igricu imati onaj ful paket?
ja namjeravam ne kupiti odmah nego kasnije kada se cijena snizi
McPingvin_v2.0
05-03-2009, 08:50
Ako još netko igra, crasha li se igra i vama? Dožio sam 2-3 CTD-a, što je beskonačno mnogo puta više od bilokoje TW igre koju sam igrao :)
Ako još netko igra, crasha li se igra i vama? Dožio sam 2-3 CTD-a, što je beskonačno mnogo puta više od bilokoje TW igre koju sam igrao :)
ako igraš, kako funkcioniraju 3 mape? tj. je li moguće putovati između azijskog, europskog i američkog teritorija?
Ne...konfiguracija??
McPingvin_v2.0
05-03-2009, 09:48
ako igraš, kako funkcioniraju 3 mape? tj. je li moguće putovati između azijskog, europskog i američkog teritorija?
Funkcioniraju ovako (http://www.imagesforme.com/show.php/384176_ess.jpg). Klikneš na globus i odabereš koje ćeš područje gledati: Europu, Sjevernu i Srednju Ameriku, Indiju ili neke pojedine dijelove gdje možeš samo trejdati (Brazil, Mauricijus, Obala bijelokosti...).
Ne...konfiguracija??
(Nešto mi se ne da pisati danas :D)
http://www.imagesforme.com/show.php/384177_knf.jpg
Doduše, mislim da nemam najnovije drivere za grafu, sad ću to apdejtati :)
A je li moguće putovati između tih dijelova,npr. prevoziti vojsku i slično?
McPingvin_v2.0
05-03-2009, 09:56
Je, vojsku i brodove, bez problema, ali ne na dijelove koje sam već nabrojao i služe samo za trgovinu... Mislim, možeš povesti vojsku, ali će trunuti na brodovima :)
ae ak je neko dobre volje da mi pomogne instalirat extracto sam i nest jebe sada ne zeli cudno nesto pa ak netko hoce nek ostavi msn xfire pls :)
satni, u steamu downloadas arhivu ili sta vec???????
kakvo extractanje pobogu?
Deadwalker
05-03-2009, 14:51
nazalost jos uvijek nemam igru i proci ce jos neko vrijeme dok je ne nabavim... :( ...inace, vi koji je igrate, koju bi joj ocjenu dali? kakav vam je ukupan dojam?(rado bi cuo sniclu ili LL21 :) )
Igra mi se crasha nakon onog pocetka prije prvog crtica ona se crasha moze help pls :(
Herr Schnitzel
05-03-2009, 15:38
nazalost jos uvijek nemam igru i proci ce jos neko vrijeme dok je ne nabavim... :( ...inace, vi koji je igrate, koju bi joj ocjenu dali? kakav vam je ukupan dojam?(rado bi cuo sniclu ili LL21 :) )
Za ocjenu pricekaj slijedeci broj :)
Deadwalker
05-03-2009, 15:46
ooo da, ti si sluzbena osoba... :D Al ono, daj reci barem da li je igra ispala sta se od nje i ocekivalo? :wink:
Herr Schnitzel
05-03-2009, 15:51
Moja ocekivanja su ispunjena. No to, naravno, ne mora vrijediti za svakoga. Kolega Pingvin je malo razocaran zbog CTDova, dok ih ja uopce ne dozivljavam. I to ti je Vista :)
Deadwalker
05-03-2009, 15:53
Ako su tvoja ocekivanja ispunjena znaci da igra itekako valja, hehe :) ...nice, sad samo da cim prije nabavim igru...
[quote="McPingvin_v2.0":3c063y1y]Ako još netko igra, crasha li se igra i vama? Dožio sam 2-3 CTD-a, što je beskonačno mnogo puta više od bilokoje TW igre koju sam igrao :)
Funkcioniraju ovako (http://www.imagesforme.com/show.php/384176_ess.jpg). Klikneš na globus i odabereš koje ćeš područje gledati: Europu, Sjevernu i Srednju Ameriku, Indiju ili neke pojedine dijelove gdje možeš samo trejdati (Brazil, Mauricijus, Obala bijelokosti...).
Ne...konfiguracija??
(Nešto mi se ne da pisati danas :D)
http://www.imagesforme.com/show.php/384177_knf.jpg
Doduše, mislim da nemam najnovije drivere za grafu, sad ću to apdejtati :)[/quote:3c063y1y]
Konfa ti je OK, dapače... trebala bi vrtiti bez problema...
Ajde stavi drivere pošto je NVIDIA zadnjih mjeseci izdala dobar set drivera za grafičke kartice koje poboljašavaju dosta nestabilnosti, a i siguran sam da Empire Total War traži implementaciju nekih stvarčica vezanih uz grafiku pa možda stariji driveri neznaju kako pokrenuti neki od tih segmenata.
@ DeadWalker
Evo ja ću ti reći nakon par sati igre da je igra nešto fenomenalno, pogotovo za nas fanove ratovanja 18.-og stoljeća, ne sjecam se tocno koju ti konfu imas ali nadam se da si se opskrbio RAM-om i dobrom grafičkom pošto prema mojim privatnim testiranjima dosta jede i jednog i drugog. Barem na nešto višim postavkama.
I da, widescreen monitor je Smust S:)
Moze meni tko pomoc onaj crack od razera ne valja jer sam instaliro igru cracko je i izbaci me ono kao windows stopped working imam vistu help :cry:
Moze meni tko pomoc onaj Martini, protresen, ne promješan od razera ne valja jer sam instaliro igru cracko je i izbaci me ono kao windows stopped working imam vistu help :cry:
Kupi original igru kad dođe na retail tržište u RH ili steam.
Ti imas original? necu je krcato ljudi radi na cracku cekat cu crack pravi..
Deadwalker
05-03-2009, 16:37
e Reiko, opce sam zaboravil da ti to vec igras a također vrstan strateg :wink: ...a ono, rama imam dovoljno mislim, a glede grafulje nebi trebalo biti problema jer (ne)srecom imam jos uvijek 17'' monitor i 1280*1024 rezu...
Kale je trajno isključen s foruma. Molim vas da takve stvari prijavite pomoću report modula.
e Reiko, opce sam zaboravil da ti to vec igras a također vrstan strateg :wink: ...a ono, rama imam dovoljno mislim, a glede grafulje nebi trebalo biti problema jer (ne)srecom imam jos uvijek 17'' monitor i 1280*1024 rezu...
Kompa moraš ubost 1068x1050 :( dozivljaj je totalno drukciji, i naravno widescreen.
Imaš 4gb RAMa?
Grafička je neka Geforce 98xx?
Deadwalker
05-03-2009, 16:54
a znam da je, bit ce kad mi sjedne neka lova :( ...nemam 4 gige, imam 3, al to nije problem kupit...konfa je u sigu inace, al ono, nadam se medium detaljima...
Deadwalker
05-03-2009, 17:00
istina, na mojoj konfi prvi na listi za odstrel je upravo proc...treba mi neki som i nesto i stavljam quad...
dajte malo informacija vi sto ste igrali :-x
igra je dream come true :D
aj mi onda za pocetak pls reci koliko ljudi bude u line infantry jedinici sa ultra unit size postavkama
Deadwalker
05-03-2009, 19:25
covjece, ko pa ima vremena visiti na forumu kada se mora osvajat svijet... :D
McPingvin_v2.0
05-03-2009, 19:36
Moja ocekivanja su ispunjena. No to, naravno, ne mora vrijediti za svakoga. Kolega Pingvin je malo razocaran zbog CTDova, dok ih ja uopce ne dozivljavam. I to ti je Vista :)
Mah, ima još par stvari, ali sam poprilično siguran da će se to ispraviti patchem :)
CRO-Tsar
05-03-2009, 19:36
Joj, nemogu više čekat i slušat kak vi možete igrat a ja ne? Nemogu dočekat drugi tjedan da ju kupim.
Dajte pišite novosni, jako sam radoznao !!!
Deadwalker
05-03-2009, 19:39
covjece, ja sam mislio da ces je ti prvi kupit :wink: ...eh kako se kaze, strpljen spasen :)
CRO-Tsar
05-03-2009, 19:56
I ja sam mislio, al zajebo me algoritam, uvjek njima mora nes kasnit.
eddie2142
05-03-2009, 19:58
pa ti kupuj originale :)
aj mi onda za pocetak pls reci koliko ljudi bude u line infantry jedinici sa ultra unit size postavkama
upravo tako, javim se za par dana :D
McPingvin_v2.0
05-03-2009, 20:12
Dvijesta :)
McPingvin_v2.0
05-03-2009, 20:37
Sori, moja žena ima prednost :P
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.