Pogledaj cijelu verziju : S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Stranica :
1
2
3
4
5
[
6]
7
Lol, meni se na XP-u igra vukla ko krepano govno, na Visti x64 radi odlično. Čak sam je ostavio na Enhanced Full Dynamic Lightning i performanse su odlične. Prvo sam mislio da će trzati ali nakon prvog sela, sve radi odlično.
ALI...
Igra mi je za sada daleko daleko ispod original STALKER-a. Ovo mi nema smisla, imam osjećaj kao da sam u MP-u, capture the flag spike i to :cry: Jel to samo na početku ili...? Ako se proteže kroz čitavu igru, boli me qurac, ide deinstall i neka mi STALKER ostane u lijepim sjećanjima, a ne ovako :(
Deadwalker
12-05-2009, 14:11
U biti te misije za frakcije ti nisu obvezne. Mozes biti kroz cijelu igru neutralan i samo slijediti svoj glavni quest i tu i tamo obaviti koji sidequest kao mercenary. Nemoj igru odbaciti radi toga, jer na podrucju gameplay-a briljira. Cek dok bus poslije upgreadal oruzje i armor, pa razne zanimljive misije(nebum ti sada spojlal) itd. Zapravo, pitaj bezimenog, on ti je tu igru doktoriral :D
ScorpiuS
12-05-2009, 14:12
Lol, meni se na XP-u igra vukla ko krepano govno, na Visti x64 radi odlično. Čak sam je ostavio na Enhanced Full Dynamic Lightning i performanse su odlične. Prvo sam mislio da će trzati ali nakon prvog sela, sve radi odlično.
Moj prijatelj kaže da mu se je igra na XP Prvo vukla sa 30 fps-a, a sa XP Home nije padalo ispod 60.
U biti te misije za frakcije ti nisu obvezne. Mozes biti kroz cijelu igru neutralan i samo slijediti svoj glavni quest i tu i tamo obaviti koji sidequest kao mercenary. Nemoj igru odbaciti radi toga, jer na podrucju gameplay-a briljira. Cek dok bus poslije upgreadal oruzje i armor, pa razne zanimljive misije(nebum ti sada spojlal) itd. Zapravo, pitaj bezimenog, on ti je tu igru doktoriral :D
Pa niti ne kužim smisao onih misija nakon drugog odlaska u močvare... Kaj mi je tu činiti, samo idem od lokacije do lokacije i koljem protivnike ili ima tu još nekog smisla? "Oslobodio" sam onu prvu lokaciju, nakon toga sam random krenuo po močvari i klao renegade skupine...
Deadwalker
12-05-2009, 14:18
ja mislim da se ovaj stanoviti problem(pad fps-a, jeld) javlja samo u kombinaciji Nvidia grafickih kartica te određenih OS-ova. Kolko sam cital po forumima, svi koji imaju radeonke nisu imali nikakvih problema s igrom(ovo i nemora biti tocno, to je moj zakljucak).
Pa niti ne kužim smisao onih misija nakon drugog odlaska u močvare... Kaj mi je tu činiti, samo idem od lokacije do lokacije i koljem protivnike ili ima tu još nekog smisla? "Oslobodio" sam onu prvu lokaciju, nakon toga sam random krenuo po močvari i klao renegade skupine...
to ti je trenutno glavni quest koji moras obaviti kako bi krenuo dalje s igrom. Pomazes frakciji Clear Sky da si ocisti teritorij od bandita, te kada ga obavis, ako se dobro sjecam, odlazis u dio zone, iz kojeg je poceo Stalker SoC :wink:
Ajde hvala Bogu ako je to samo na početku, već sam mislio da ću sterati igru u qurac.
Deadwalker
12-05-2009, 14:22
da, pocetak igre je bas akcijski :) . Dobro, jos onaj dio zone prije Garbage-a ces imati dosta napucavanja, ali poslije se situacija recimo malo smiri i vise lici onda SoD-u...
da, kasnije je mirnije ali opet ima vise akcije nego u SoC
Ljudi o kakvim sun rays vi pričate... ja igram na objects dynamic lightning, tamo toga nema , samo hdr..
Deadwalker
12-05-2009, 14:40
pa normalno da nema na object dynamic lighting. Te "sun rays" imas samo kod ukljucenog enhanced dynamic lightinga. Ta graficka novina je uvedena tek u Stalkeru CS sa ovim novim sustav dinamickog osvjetljenja... :wink:
Igra mi se već 2x srušila na desktop prilikom Quick Loada... Imam 1.07 patch :(
Se vama to dešava?
Gah, zeznuo sam se , nisam vidio kome je post o sun rays namjenjem pa sam mislio da pričaš meni da to smanjim, a ustvari je to bilo namjenjeno insertu..
@ Bartuc, imam istu verziju igre ali ne koristim quick save/load , normalni save/load radi besprijekorno.
ScorpiuS
12-05-2009, 16:41
Nema razlike između normalnog i quick savea, osim toga što se quick sačuva automatski pod imenom Quick save i što nemoraš ići u menu da bi ga napravio.
Nema razlike između normalnog i quick savea, osim toga što se quick sačuva automatski pod imenom Quick save i što nemoraš ići u menu da bi ga napravio.
problem je u quick loadu. ja koristim quicksave cesto ali quickload ne koristim. udjem u menu i loadam.
nisam nikad koristio quick load. ja sam igru presao 2 puta sa 1.05 patchem i crashala se svega par puta
Popravio sam problem sa framerateom.. ne znam ni sam kako, ali umjesto custom postavki , medium ili high rade normalno u kombinaciji sa objects dynamic lightning.
Izgleda ipak ostajem na visti :D
Tsumetai Ryujin
21-05-2009, 19:55
Jel mi moze netko objasnit koja je poanta onih svih silnig bandi i borbi protiv njih kad se oni uvijek respawnaju... Rijesio bih par puta onu glavnu bazu u Garbage regiji, al bi se oni uvijek respawnali i zauzimali sve ostale postaje... i ond mi je dopizdio pa sam presto igrat...
Tsumetai Ryujin
21-05-2009, 20:43
Kaj, ond da se uopce ne zamaram sa ciscenjem tih bandi iz regija?? Sam rijesavam svoje questove?
ScorpiuS
21-05-2009, 21:56
Netko je govorio da preuzme tvoja banda neprijateljsku bazu, ako ih čekah, no ja sam čekal i nisam dočekal.
Netko je govorio da preuzme tvoja banda neprijateljsku bazu, ako ih čekah, no ja sam čekal i nisam dočekal.
Preuzmu na kratko vrijeme ali se ovi opet respawnaju pa ih potjeraju...
###DK###
22-05-2009, 07:31
Bome, i ja sam ih tako čekao.
I to dosta vremena, ali kada sam vidio da je uzalud, onda sam išao prelaziti samo glavno.
Deadwalker
22-05-2009, 09:11
Preuzmu na kratko vrijeme ali se ovi opet respawnaju pa ih potjeraju...
isto kod mene. Ma ja sam ubijao te protivnicke bande samo radi oruzja i streljiva jer mi se ionako ne uklapaju u moju definiciju "zone". Cuo sam da ce novi Stalker biti puno slicniji SoC-u, tj. da ce opet biti onak samacki sto me jako veseli :)
Tsumetai Ryujin
22-05-2009, 12:40
El ima nekih dobrih modova poput Oblivion losta za jedinicu?
El ima nekih dobrih modova poput Oblivion losta za jedinicu?
Ajde i mene zanima pošto ga danas namjeravam početi igrati 8)
Tsumetai Ryujin
22-05-2009, 12:55
Eh... steta kaj ne postoji neki coop mode pa da prelazimo igru zajedno...
ScorpiuS
22-05-2009, 15:20
Eh... steta kaj ne postoji neki coop mode pa da prelazimo igru zajedno...
Heh, meni je bio prvi dio draži zbog svog loner efekta, a co-op bi ubio samu srž igre, iako nije za bacit takva opcija.
Da, bilo bi svakako zanimljivo, strašno zanimljivo. Ali za SP je i dalje bolji loner tip igranja pošto doprinosi atmosferi i horror efektu i sl. Čim si u coopu, to preraste u Stalker 3 Arenu :D
coop bi u SoC ownao ali ne za više od dva igrača. manje bi bilo sranja gaća ali bi atmosfera ostala na razini.
u CS ionako gotovo uvijek imaš AI suborce.
Sad sam sjeo pred igru i ugasio je u roku od 3 minute :cry:
Jednostavno nemam volje, a možda i zato što mi se spava!? :( Jebate patak već valjda pol godine nemam volje ništa igrati. Malo me držao Burnout na 2 tjedna i to je to, ne znam koj mi je qurac :hangin:
Constantine
22-05-2009, 21:36
tako i meni,nisam nista igrao negdje 2 mjeseca,instalirao sam CS,igrao 5-10 minuta,ugasio i vise mi se neda pokrenut igru :(
Vratila mi se želja, vjerojatno sam jučer bi pre umoran :D Danas bum opet počeo xD
The Jackal
23-05-2009, 13:54
WTF ti je sa avatarom?
Očajno izrezano
Lol, znam, krivi png file sam stavio, a ne da mi se opet rezati da bi stavio bolju png verziju :D Vratiti ću stari avat :(
PS: Jel Vintorez i u ovom nastavku najbolje oružje?
ScorpiuS
23-05-2009, 14:03
Samo dodaj malo onog outer glow efekta pa će izgledat ko da je božanstvo
PS: Jel Vintorez i u ovom nastavku najbolje oružje?
da
igra ne izbaciva sada kao prije fala bogu,sada uživam igrajuči je,preporuka svima
Nikako mi ne sjeda igra :( Jednostavno nemrem igrati taj Swamp level, pa to je užas... Koj im qurac bi da ubace takvu glupost u igru!?!?
Jel puno propuštam ako ne odigram CS? Ipak su sve iste lokacije kao u SOC-u?
Nisu baš sve lokacije iste,al većinom jesu. Naravno,drukčije su naseljene nego u SoC.
Izguraj močvaru i sve će biti puno bolje, katastrofalno je odrađena. Ti od trava nemreš niš vidjet,a ekipa te skine na 100 metara sa sačmom.
Dobra stvar je da clear sky skoro sami mogu obavit misije koje ti trebaju da izađeš iz močvare.
Kad sam nabavio igru odmah po izlasku katastrofalno me razočarala,nisam ni najmanje očekivao toliko bugova,pogotovo nakon bugovitog SoC. Lesson NOT learned. Ali, nakon puno strpljenja i s patchem 1.07 sve mi radi ko podmazano,ni jednog CTD.
ovdje ista stvar,bratuc ipak odigraj močvaru jer je poslije igra hebena
Napokon sam došao do Cordona :-x
Dajte mi molim vas recite da se više ne moram vračati i šorati u onom Swampu!?!? Ajde, sada mi je pao kamen sa srca, da bar je od ovog trenutka pa do kraja na razini SoC-a.
Pa,ako želiš naći najbolji detector u igri bez da moraš platit,bilo bi ti pametno vratit se u swamp :D
Plus ako hoćeš do tradera iz nekog razloga. Al za to postoje vodiči koji za pare vode do checkpointova,među kojima uvijek ostane Clear Sky baza.
bezimeni
24-05-2009, 15:00
Ja sam se sa guštom vratio u močvaru kada sam nabavio dobaro odjelo i dobru pljucu sa optikom.
Ja sam se sa guštom vratio u močvaru kada sam nabavio dobaro odjelo i dobru pljucu sa optikom.
ja sam se isto kasnije vratio sa najboljim detektorom da pokupim artefakte
OK, ali bar nije obavezno, to je ono bitno. Možda se i ja vratim, ali ti questovi mi idu na živce, pa kvragu oslobodim Machine Yard, odem van iz njega 20 koraka i ajmo se vratiti u njegovu obranu. Obranim, odem opet van, dođem do sljedeće "misije" i opet na radiju dobijem quest da se vratim braniti Machine Yard. Pre loše, uopće se ne uklapa u STALKER-a, možda u UT i Q3A, ali ovo je jadno...
Danas više nemrem igrati, tek sutra :cry: Samo sam ušao u Cordon i sejvao, a jedva čekam da vidim ružnog Sidroviča xD
Onda ti problemi nisu još gotovi. Nadam se da nisi pretrpan i možeš dugo sprintat.
Ili,ako ti se ne gine,preporučam da se vratiš u močvaru i odeš na sjeveroistočni izlaz iz zone,iza machine yarda.
I nabavi si mod faction wars respawn fix 1.1 koji će omogućit čišćenje močvare od renegades-a
Posjetio sam ClearSky bazu prije nego sam otišao u Cordon, sve sam prodao i kupio što sam mogao... Valjda će biti dovoljno, čuo sam kako mi Sidra kaže da su vojničine u blizini.
ja sam trenutno član duty frakcije,imam dobar kalaš i pancirku kao znak dobrodošlice,prešao sam ono podzemlje,prezakon,a onaj dio da moraš obraniti neka područja je u neku ruku dobro jer ti ostavlja izbor
Tsumetai Ryujin
25-05-2009, 06:15
Najdalje kaj sam dosel je garbage i sad moram odnijet onom liku 2000 novaca... Imam tvornicki SEVA armor jer mi ga ne zele upgrejdati ni onaj iz CS ni Sidorovich a ni ovaj iz garbaga... tko moze? (jel mi se uopce isplati sad upgrejdat il cekat drugi armor?) I imam upgrejdan onaj duzi i bolji kalas, upgrejdan do maximuma za accuracy... Imam spremljenog i Vintoreza ali nemam metaka za njega... al ak se ne varam, samo je po accuracy-u bolji od ovog upgrejdanog kalasa... I imam onaj pistolj sa prigusivacem (koji se nemre skinut)... sam ne znam dal da i njega upgrejdam...
Kaj si ti okrenuo maratončeka kada sve to imaš :D Pa počeo si dan prije mene :D
Ljudi, jel se može u ovom nastavku odmarati? Ono, prespavati noć!?!? Pa niš ne vidim, u OL-u sam bar mogao pajkiti tokom noći :(
Nemoze, kolko sam shvatio ta opcija se dodaje tek u Call of Pripayt, ali ni ne trebas spavati jednostavno uzivas po noci ispred vatre s rusima koji piju i sviraju gitaru :)
###DK###
25-05-2009, 13:16
Eh, da, to mi je jedino zeznuto u Clear Sky-u.
Pogotovo kada sam morao ići u Red Forest po noći (odnosno, nisam morao, ali tako je ispalo).
Tsumetai Ryujin
25-05-2009, 13:16
Nemre se spavati... a najbolje mi je kad padme mrak pa mi trader ide spavat, a ja pun oruzja i trebam ic branit neko podrucje... a imam 59.9Kg na sebi... ffs... il kad je dan pa ond tehnician spava -.-'
btw, krenul sam isto kad i ti... sam kaj sam ja malo vise igral ^^
btw samo jedan mali savjet ako mozd nisi znal; Svaki put kad si u prilici pitaj "What can you offer me?" da ti otkrije neku lokaciju sa dobrim itemima i uvijek pitaj sto mozes tamo naci, jer se cesto zna dogoditi da ce ti prodati informaciju sa lokacijom koja ima neki flash za upgrade... ako kaze da ne zna kaj je tam ond nema flesha...
@grim
Zar nije CoP ekspanzija za SoC??
SEVA suit može unaprijedit samo bandit mechanic,bez modova. Ima modova koji to "poprave".
Call of Pripyat je stand-alone naslov,kao i clear sky. Pričom je nastavak na SoC
Nudi mi se prilika da se pridužim stalkerima u "frakciji" Loners. Ako im se pridružim, da li ću kasnije moći prebaciti se na Duty ili moram biti Merq skroz do Duty baze!?
Iz lonersa možeš preć u duty ili freedom,al ne i bandite jer se mrze. Al nije ti hitno učlanit se.
Kaj se možeš inače i u bandite učlaniti??
Uglavnom, ne sviđa mi se to što već u Cordonu imam 2 Vintara i mogućnost kupnje SEVA suita za pišljivih 18'000 kunića. Imam u džepeku 25'000 kuna, sve si razmišljam da li da ga kupim ili da pričekam pa da ga nađem negdje uz cestu :D
U jedinici si se malo više namučio da dobiješ najjači oklop i najjače oružje u igri :|
GODSKILLER
25-05-2009, 15:53
Uglavnom, ne sviđa mi se to što već u Cordonu imam 2 Vintara i mogućnost kupnje SEVA suita za pišljivih 18'000 kunića. Imam u džepeku 25'000 kuna, sve si razmišljam da li da ga kupim ili da pričekam pa da ga nađem negdje uz cestu :D
U jedinici si se malo više namučio da dobiješ najjači oklop i najjače oružje u igri :|
recesija je i kod njih,pa su spustili cijene opreme :rotfl:
Ali u jedinici nisi imao opciju popravka armora i oruzja.. a ovdje se brze kidaju i morati ćeš dosta popravljati i i unaprijeđivati ako zeliš preživjeti. Možda je zato sve jeftinije - jer dio para trošiš na održavanje istoga.
Moj savjet ti je da prije svake misije glavnog questa sve popraviš i osiguraš si puno medpackova da ti se ne bi dogodilo ga nemozes preci igru kao meni.. došao sam do mjesta odakle nema povratka, barem dok ne zavrsis borbu a nisam imao medpackova..
Hvala na hintu.
PS: U Oblivion Lostu si mogao popravljati opremu :P
Tsumetai Ryujin
25-05-2009, 16:58
Dal da upgrejdam svoj SEVA suit za borbu (kevlar n stuff) ili da me bolje stiti od nepovoljnih uvjeta u zoni (radioaktivnost, psy protection i te stvari) il da uopce ne upgrejdam neg da cekam bolji armror?
@Tsu, ti si kupio taj Seva u Cordonu? Sjećam se da je to bio jedan od 3 najjača armora u SoC-u, tako da mi se čini da nije loše ulagati u njega!? U SoC-u si imao Seva suit, Exoskeleton i ono zeleno/narančasto odjelo, to je bilo sveto trojstvo iako je Exoskeleton više manje drek dok ga nisi našao u jačoj verziji (koji omogući trčanje)...
Bolje si sve armore sagradite za borbu , što više armora , capacity-a, holdera za artifacts.. jer borbe čine veći dio igre.
Ne isplati se zbog istraživanja zona visoke radijacije.
Sjećam se da ste nešto pričali da ću izgubiti svu opremu!?
Će i pare otići i sve iz stasha ili samo oprema što imam na sebi? Tak da ne nosim Vintara i Sevu sa sobom :D
Tsumetai Ryujin
25-05-2009, 17:27
znaci tam kad dobijes od freedoma informaciju gdje je covjek kojeg trazis, prije nego sto dodes do markera, negdje si spremi iteme, kasnije ih lagano pokupis...
sto se tice armora... da tak sam si i ja neke razmisljal... al ovo je dost drugcije od SoCa :\
nemoj me hebat, ja sam presao 3 puta i SEVA suit nisam mogao nabaviti prije agroproma...
Bartuc.. ti to igras na easy!?
:D
ScorpiuS
25-05-2009, 17:59
znaci tam kad dobijes od freedoma informaciju gdje je covjek kojeg trazis, prije nego sto dodes do markera, negdje si spremi iteme, kasnije ih lagano pokupis...
sto se tice armora... da tak sam si i ja neke razmisljal... al ovo je dost drugcije od SoCa :\
Kupi si SEVA i upgrejdaj ga sa kevlarom i time, jer on ionako ima već jako visoku zaštitu protih tih zoninih atrakcija.
SEVA suit možeš imat relativno brzo ako se učlaniš u lonerse i obaviš faction war s njima,inventory tradera se nadograđuje svakim ostvarenim objektivom,ali onda gubiš mogućnost nadogradnje.
Ako nemaš mod za to,a želiš SEVA suit,treba bandite držat bar na neutral,a to znači plaćat im sve pare koje imaš pri prelascima u novo područje,ako oni dotični izlaz drže pod kontrolom (prvenstveno oni za Agroprom i ulaz u Garbage iz Cordona). U tom slučaju se SEVA može nabavit uz puno sreće kod Duty-a u Agropromu,a sigurno u Yantaru.
Višak para je najbolje utući u nadogradnju opreme dok se u main questu privremeno ne izgubi i imati što je moguće manje novaca kod sebe tj brzo ga trošiti. Oprema je sigurna,ne nestaje zauvijek.
@Vex, da bar igram na easy :D Tu se mučim, ovi me kolju sa mitraljezima ko da snajpere imaju, a ja jadan nemrem pogoditi sa tim qurcima niti na 10-15 metara koliko meci lete na sve strane :D Full je teže od SoC-a.
Nego, Seva suit možeš kupiti kod Lonera drito prije nego kreneš po prvi put u Garbage. Nisam ga kupio još, vjerojatno ću se vratiti po njega...
@Domy, ja odmah koljem te bandite, znači zajebo sam se :D
Seva suit upgrades 1.1
cs u močvari i stalker mechanic u agropromu mogu upgradeat SEVA. Uz malo brisanja,samo drugi,za mene. CS mi nema kaj prčkat po SEVA-i.
ScorpiuS
25-05-2009, 18:21
Meni su banditi najžešći, bio sam malo u njihovoj frakciji i jako su simpatični!
Igra nije niti do koljena SoC-u, baš sam razočaran ovim nastavkom. Pa tu ne znaš tko koga, sistem questova je katastrofa...
Daj bože da ne ujebu treći dio. Prvi dio je jedan od 2 najbolja FPS-a ikada, a dvojka me iz minute u minutu sve više razočarava :(
ScorpiuS
25-05-2009, 18:58
Igra nije niti do koljena SoC-u, baš sam razočaran ovim nastavkom. Pa tu ne znaš tko koga, sistem questova je katastrofa...
Daj bože da ne ujebu treći dio.SPrvi dio je jedan od 2 najbolja FPS-a ikada, a dvojka me iz minute u minutu sve više razočarava :(
A koji je prvi?
DeusEx naravno :D
Nego, koja je ono glupa fora sa PDA koji moram za Sidoroviča jamiti!? Nalazi se u Cordonu, na rubu mape u tunelu, hoću doći do njega, bijela slika i resetira mi poziciju par metara u nazad!?!? WTF :twisted: Tužno...
EDIT: Nije za Sidru nego za onog tipa ispod mosta... krivo sam napisao.
To ti se zove Bubble anomalija i uglavnom te nekamo teleportira. Spominjat će se u main questu kasnije.
Nije bzvz,ima fora kako pokupiti u tunelu kaj treba,vrlo je logično,zapravo. Pretraži malo područje gdje si dobio quest i naći ćeš odgovor
E ovo treba staviti pod sticky :) već jedno 5 igrača je tvrdilo da je to bug , a bome nije..
Ne tvrdim da je bug, prešao sam taj dio... Ali je pre glupo napravljeno. Bar dok ne čujem priču u vezi te anomalije.
Još mi idu na živce suborci, AI je strašno loš. Neprijatelji su pametni, tu nemam prigovora, ali suborci me redovito izguraju iz zaklona drito pred neprijatelja. Stanem se iza kutija ili kamena, evo jednog bađe koji se mora sakriti baš gdje se i ti skrivaš i izgura te na otvoreno!? Zašto nisu napravili da si fixan na zemlji, da ti možeš gurati NPC-e ali oni tebe ne!? Strašno.
Ali ajde, ne odustajem od igre. Sada čekam dan da mogu pošteno Garbage odigrati, po noći je brutala. Idem naći mod za spavanje, nadam se da ga ima jerbo ovo nema smisla. Čekaš sat realnog vremena da se sunce pojavi :|
Tsumetai Ryujin
25-05-2009, 19:55
Sto dobijem ako se uclanim u freedom fakciju? ili bilo koju drugu? el dobivam uopce ista?
Samim učlanjenjem malo,ali rješavanjem faction wara se proširuje inventar trgovca. Bolji armori,oružja i sl.
Dobivas stvari od svake frakcije u koju se uclanis.
Stvari postaju bolje s vremenom.
Btw, pitanje nevezano za igru izravno.. no ne mogu se sjetiti one stranice gdje lik na engleskom brzo priča i na komičan način radi reviewe igara, ima i review za clear sky , volio bih to ponovno pogledati pa ako znate na što mislim javite.
ScorpiuS
25-05-2009, 20:05
Dobivas stvari od svake frakcije u koju se uclanis.
Stvari postaju bolje s vremenom.
Btw, pitanje nevezano za igru izravno.. no ne mogu se sjetiti one stranice gdje lik na engleskom brzo priča i na komičan način radi reviewe igara, ima i review za clear sky , volio bih to ponovno pogledati pa ako znate na što mislim javite.
Stranica se zove The Escapist Magazine, tip koji radi te reviewe se zove Yahtzee, njegovi videi nose naziv Zero Punctuation
Delirium
25-05-2009, 20:09
:hangin: :hangin: :hangin: dobra igra al... isuse bože AI je totalno sranje!!! SoC je imo bolji AI od CS i to za 3 svjetlosne godine napredniji...
Ne tvrdim da je bug, prešao sam taj dio... Ali je pre glupo napravljeno. Bar dok ne čujem priču u vezi te anomalije.
Još mi idu na živce suborci, AI je strašno loš. Neprijatelji su pametni, tu nemam prigovora, ali suborci me redovito izguraju iz zaklona drito pred neprijatelja. Stanem se iza kutija ili kamena, evo jednog bađe koji se mora sakriti baš gdje se i ti skrivaš i izgura te na otvoreno!? Zašto nisu napravili da si fixan na zemlji, da ti možeš gurati NPC-e ali oni tebe ne!? Strašno.
Ali ajde, ne odustajem od igre. Sada čekam dan da mogu pošteno Garbage odigrati, po noći je brutala. Idem naći mod za spavanje, nadam se da ga ima jerbo ovo nema smisla. Čekaš sat realnog vremena da se sunce pojavi :|
Meni je ipak noć naj kul Nightvision i deri, tak mi je najlakse igrat
Zero Punctuation
Zahvaljujem.
@Gibble, skroz zaboravio na NightVision :D Seva mora da ima dobar NV, budem probao. Atmosfera po noći je nenadjebiva, ali nekako mi je veći gušt igrati po danu pošto uživam u izgledu igre.
Ako upgradeaš nightvision onda idi kevlar putem. Kako ti bandit mechanic kaže,upgradeovi su kao alkohol. Ne valja miješat.
Delirium
25-05-2009, 20:17
@Bartuc drago mi je što sam od pomoći
domy, u krivu si SEVA suit mogu nadograditi i drugi mehaničari ako se učlaniš u njihovu frakciju
Delirium
25-05-2009, 20:21
thx na hintu Insert sad mogu u neku frakciju koju zaista volim...
Koja vam je najdraža frakcija u CS-u?
U SoCu sam 3x bio Duty, a samo jednom Freedom :D Sada si planiram da opet budem Duty u CS-u xD
Delirium
25-05-2009, 20:24
Loner FTW!! :pray:
Koja vam je najdraža frakcija u CS-u?
U SoCu sam 3x bio Duty, a samo jednom Freedom :D Sada si planiram da opet budem Duty u CS-u xD
ja sam ti samo s freedom do kraja obavio faction wars. inače, radje ulazim u ove dvije jače (freedom i duty) nego slabije (loners i bandits)
S obzirom da za bandite imaš quest 3 flash drive-a za SEVA suit,koji omogućavaju POTPUNE upgradeove, rekao bih da smo obojica u pravu.
A @Gibble, nije potrebno bit član fakcije da bi mogao upgradeat.
Prvo freelance dok ne nabavim SEVA suit,onda upgradeam, pa u lonerse,pobijem bandite i onda mogu kamo hoću; i freedom i duty primaju lonerse.
S obzirom da za bandite imaš quest 3 flash drive-a za SEVA suit,koji omogućavaju POTPUNE upgradeove, rekao bih da smo obojica u pravu.
nisam znao. nisam igrao odavno pa ako mi možeš objasnit što donose te bonus banditske nadogradnje? :D
Za zadnja 2 upgrade-a sam siguran da bez flash drive-ova ne mogu (kevlar 2 ili psy-protection). Za ostale nikad nisam provjeravao,dok bih nabavio odijelo,riješio bih i quest.
Delirium
25-05-2009, 20:35
ko vam je THE LIK u CS meni osobno Father Valerian vidi se da je on jedan karizmatični vođa
ScorpiuS
25-05-2009, 20:46
ko vam je THE LIK u CS meni osobno Father Valerian vidi se da je on jedan karizmatični vođa
Meni Strelok :D
Nisam upantio STALKERA po neki zanimljivim osobama.
e ljudi kao se nabrijava oružje?.nisam to nigdje vidio
e ljudi kao se nabrijava oružje?.nisam to nigdje vidio
kod mehaničara, imaš ih u svim bazama
Nemrem naći mod za spavanje. Ima neki sleeping bag mod ali ljudi nisu baš zadovoljni njime pošto je bugovit. Jebiga :(
Evo danas sam ponovo poceo, brzo sam presao swamp i sada sam na cordonu, imam posteno oruzije i masu metaka za njega: Akm 74/2 (http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/55067ee25d7e52b14376a48e43c6d7f3bcd08d28.png).
Di si našao faking optiku!?!?!? I tu pušku, vidim da nije standardna...
Optiku nades na vrhu tornja koji se nalazi par metara od fishing hamlet u swampsu, pusku sam nasao na korpsu od svog lika kojeg su ubili, odlicna puska, uzeo sam je i upgrejdo za svu lovu koju imam. Sada imam odlicnu longrange pusku s malo recoila koja ubija s 1-2 hica.
ScorpiuS
26-05-2009, 11:29
Masa metaka? Imaš ih 84 + 8 antipancirnih!
Zaboravio sam reci da je to malo stariji screenshot, evo novijeg (http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/55a7701b624663d4f151046ad80e532dc4472f1f.png), najnoviji jos moram uplodat.
Tek sam sada primjetio da na pocetku igre u onom filmicu kada se emmison dogodi ti nosis Vintorez, i na istom mjestu (sto je u swampsu) ga mozes naci, valjda je ispao kada se emmison dogodio. Nazalost je u vrlo losem stanju a popravak kosta 9500 ru, a u pocetku bas i nema metaka za njega, sveukupno 200 metaka i 150 pancernih, i nemoze se upgrejdat.
###DK###
26-05-2009, 12:47
Jedan problem kod Clear Sky-a.
Igra dosadi nakon prvog-drugog prelaženja.
Prvog Stalkera sam prešao 5-6 puta.
Ovoga sam prešao jednom, drugi put počeo, došao do pola i tu stao.
Evo ja je prelazim 2 put i daleko je od toga da mi dosadi, nakon toga cu Shadow of Chernobyl i onda ce izaci Call of Pripayt :) .
OK, u invertaru imam TR's 301 sa cca 1000 metaka ALI ne mogu ka nadograditi kod mehaničara. Tako da ništa od optike.
http://stalker-zone.hit.bg/images/Weapon%20-%20TRs%20301.jpg
Osim toga, na izboru mi je IL 86 koji ima ugrađen sniper 4x i koristi tih 1000 metaka, ALI njega mogu dalje nadograditi kod mehe. Puška me košta 5000, upgradeovi uglavnom 2000.
http://stalker-zone.hit.bg/images/Upgraded%20-%20Lightened%20IL%2086.jpg
I treća solucija, AKM 74/2, pa ga nadogradim i stavim onaj PCS sniperski nišan i još ga malo tweakam!? Puška me košta 4000, upgradeovi uglavnom 1600. Za njega imam cca 700 metaka.
http://stalker-zone.hit.bg/images/Upgraded%20-%20Fast-shooting%20Akm%2074_2.jpg
Kaj bi vi napravili???SNa raspolaganju imam 12'000 r.
PS: IL86 nema prigušivač, to je samo slika da znate o čemu je riječ :D
Deadwalker
26-05-2009, 13:30
e ja sam ti imao ovu zadnju pusku full upgredanu. Vjeruj mi, kad se sredi, cuda radi. Uz nju sam imao onog Vintara pa sam za tihu likvidaciju koristio Vintara, a za zesce okrsaje full upgredani AKM 74/2. Kombinacija i pol brale... 8)
Nekako me više IL86 privlači, ali skup mi je, a ovo mogu naći na podu bilo gdje :(
Još mišljenja očem :D
ubij jednog od onih vojnika na početku u njihovoj bazi koja je u cordonu i uzmi onaj njihov Ak-96 (uglavnom je bolji od standardnog) ili kako se već zove... s tom puškom sam prvi put prešao igru
Kaj si puko, pa ubiju me čim im prismrdim :D Sjećam se kada sam tek došao u Cordon, 3 koraka i mrtav :D Onda sam se vratio u Swamp i otišao kroz Machine Yard do Cordona, mirnije je tako xD
Deadwalker
26-05-2009, 13:38
Nekako me više IL86 privlači, ali skup mi je, a ovo mogu naći na podu bilo gdje :(
Još mišljenja očem :D
barem ti streljiva nece falit :P
Ma ono, meni je puska bila za pet i nisam imao neke velike potrebe trazit neku drugu. Jos sam kasnije promjenio tip streljiva(ono koje se cesce nalazi kod ovih jacih pusaka) i stvarno nisam imao problema s njom... :wink:
Kaj si puko, pa ubiju me čim im prismrdim :D Sjećam se kada sam tek došao u Cordon, 3 koraka i mrtav :D Onda sam se vratio u Swamp i otišao kroz Machine Yard do Cordona, mirnije je tako xD
probaj se došuljat po noći sa one strane koja nije pokrivena tornjem, kresneš jednog, uzmeš pušku i bježi
ljudi hvala na odgovoru,več sam se počeo pitati koji če mi prozor novac :D
OK, koristiti ću AKM 74/2, nađem ga besplatno i tih 5000 što sam mislio dati za IL86, dam za 3 upgradea 8)
U ostalom, baš čitam kako se IL86 i TRS 301 često zaglavljuju, što je istina. Saveao sam i išao pucati iz oba, pre pre često se zaglave, pogotovo TRS 301. Dok AKM 74/2 nema tih problema, zna se i on zaglaviti ali strašno rijetko.
Deadwalker
26-05-2009, 14:44
OK, koristiti ću AKM 74/2, nađem ga besplatno i tih 5000 što sam mislio dati za IL86, dam za 3 upgradea 8)
U ostalom, baš čitam kako se IL86 i TRS 301 često zaglavljuju, što je istina. Saveao sam i išao pucati iz oba, pre pre često se zaglave, pogotovo TRS 301. Dok AKM 74/2 nema tih problema, zna se i on zaglaviti ali strašno rijetko.
tako je :D . Imas moju garanciju za efektivnost... 8)
Mater :pray:
Stavio sam 8 upgradeova na pušku, kako rastura :pray: Napokon mogu headshootati likove kak spada. Još mi je ostao finalni upgrade ali za njega mi fali flash disk sa uputama :cry:
Ošinuo bi SS ali nemam pojma kamo je spremio SS file :?
Uglavnom, stavio sam +15 metaka klip, scope i sve upgradeove koji vode prema max preciznosti (+30%) :pray:
Ostalo mi je cca 150r nakon svih upgradeova :D Sad me mogu porobiti oni banditi kada god žele 8)
Sljedeće upgradeam Seva Suit, čim skupim pare i nađem nekoga tko to može. A nakon njega, na redu je Vintar koji ide također do maxa xD
Deadwalker
26-05-2009, 15:01
e Bartuce, ti u potpunosti sljedis moju filozofiju top opremljenog Stalker-a buducnosti u svim vremenskim uvjetima... :D :pray:
Ja sam ti također imao kombinaciju AKM 74/2+Vintar+Seva suit. Jos kad na Sevi dobijes bolji nightvision, vjeruj mi, Zona dobije novu nocnu moru, hehe :D
bezimeni
26-05-2009, 15:04
Hitil buš je sa gađenjem kada u jednom kasnijem zadatku dobiješ za nagradu nadograđenog vintoreza ( sa njom igraš do kraja uz popravke) .Za bliže mete ti treba jedan do dva metka maksimalno.Za daljnje max tri.Sa prvim metkom si trasiraš putanju a sa drugim-trćim ubijaš uz smešak na ustima.
Vintorez nema konkurencije, to mi je jasno, ali i u SoCu sam uvijek imao iz njega još i Assault Riffle koja je bila bolja u bliskim borbama. Rađe rafalno trošim municiju od AKM-a nego od Vintara.
@Deadwalker, tako sam i u SoCu imao, SEVA + Vintar + TRS301. Čini mi se da se u SoCu nije toliko zaglavljivao TRS kao u CS-u. A možda je i Oblivion Lost tome pridonjeo!? Bilo je i boljih oružja od TRS-a ali njega sam imao ISKLJUČIVO zbog izgleda :D Pre dobro izgleda naspram ostalih puškica 8)
Deadwalker
26-05-2009, 15:48
bogme 8) . No, na kraju bus pretezito s Vintarom drapal, al ono, meni je bilo zal trositi Vintara za bandite i slicnu gamad. Ova puskica taman :D
Baš to :D
@Bezimeni, di nađem tog Vintara, da ga nebi slučajno profulao :scared:
Deadwalker
26-05-2009, 15:53
ja sam ti ga nasao u jednom kanalu, tam blizu one tvornice gdje banditi imaju srediste ak se ne varam. Bilo je u tom kanalu par mrtvih stalker-a i bas je jedan ostao bez vintara :D
bezimeni
26-05-2009, 15:57
Dobiješ zadatak od jednoh starog trgovca kod crvene šume....
Tsumetai Ryujin
26-05-2009, 16:29
OK, u invertaru imam TR's 301 sa cca 1000 metaka ALI ne mogu ka nadograditi kod mehaničara. Tako da ništa od optike.
http://stalker-zone.hit.bg/images/Weapon%20-%20TRs%20301.jpg
Osim toga, na izboru mi je IL 86 koji ima ugrađen sniper 4x i koristi tih 1000 metaka, ALI njega mogu dalje nadograditi kod mehe. Puška me košta 5000, upgradeovi uglavnom 2000.
http://stalker-zone.hit.bg/images/Upgraded%20-%20Lightened%20IL%2086.jpg
I treća solucija, AKM 74/2, pa ga nadogradim i stavim onaj PCS sniperski nišan i još ga malo tweakam!? Puška me košta 4000, upgradeovi uglavnom 1600. Za njega imam cca 700 metaka.
http://stalker-zone.hit.bg/images/Upgraded%20-%20Fast-shooting%20Akm%2074_2.jpg
Kaj bi vi napravili???SNa raspolaganju imam 12'000 r.
PS: IL86 nema prigušivač, to je samo slika da znate o čemu je riječ :D
Skuzio sam da je ustvari najbolje imati sacmaricu i vintar u inventoryu... sacmaricu za blisku borbu, a vintar za daljinu... jedini je problem kaj na pocetku nema metaka za vintar... ali u meduvremenu ond igras sa AKM 74/2 na kojeg stavis optiku...
EDIT: Vintar 100% nades tamo na sjeveru swampsa... tamo di je ona grupica banditsa i onaj vlak... tocno sjeverno od tog vlaka na par metara ti je vintar... da, u losem je stanju al para ovak i onak imas...
Hvala...
Uglavnom, AK 74/2 mi je FULL upgradean :pray: Mehanic u Freedom bazi ga može upgradeati i bez tog flash diska.
Također sam počeo upgradeati SEVA Suit. Također lik iz Freedom baze nudi upgradeove za njega, i to sve :pray: Nisam imao para pa sam kupio samo 3 upgradea za sada. Pošto je SEVA već standardno jaka protiv anomalija i loših uvjeta, onda idem granom prema zaštiti od metaka. Stavio sam Integrity i Kevlar upgradeove i stavio sam si Night Vision II. Fenomenalno.
Povlačim što sam rekao za ovaj nastavak. Početak je strašno razočaravajuć, već sam mislio odustati, ali sada sam se ufurao i igra je fenomenalna. Atmosfera je luda baš kao i u jedinici, ima malo previše faction warsa što mi se ne sviđa, ali ova fora sa unaprjeđenjem oružja je strašno dobra i samo zbog tog elementa mi je CS čak i bolji od SoC-a. U SoCu baš nisi znao kuda sa svim tim novcima, na kraju bi prešao igru kao polu milijunaš, a u CS-u pare imaju značenje i jedva čekaš da ih spiskaš za popravak ili unaprjeđenje opreme :pray:
PS: Dajte hint, jel trebaju pare za još što osim za weapon tuning?
EDIT:
I samo jedno zapažanje. Ako si Loner, možeš biti full dobar i sa Duty i sa Freedom i sa Stalkerima i sa ClearSKY :D Samo su banditi, monolith i vojska neprijatelji. A ako se pridružiš Dutyu ili Freedomu, dobiješ još jednog neprijatelja... Meni je čitav Freedom u zelenom statusu, a nisam član njihovog klana. Sad ne znam da li bi se ikome pridružio ili sa svima ostao dobar :(
Deadwalker
26-05-2009, 17:27
ajd drago mi je sto ti se igra na kraju dopala. Istina, pocetak je malo naporan, al kao sto vidis, poslije sve sjedne na svoje mjesto. :wink:
Tako je otprilike i u SoC-u, samo što je u SoCu naporan dio vrlo brzo gotov, dok je ovdje gotov tek kada dođeš do Garbage-a.
Deadwalker
26-05-2009, 17:35
kao sto sam i rekao prije, do garbage-a :wink: .
Iskreno, brijem si da ce ovaj novi Stalker potuci ova dva i to debelo. Ono, vec su tolko poboljsali gameplay u CS-u, da u novom mozemo stvarno ocekivati savrsenstvo i to po pitanju svega.
Neznam da li si prijemjetio, al recimo u CS-u je samo reload oruzja nekako puno realniji. To sam odmah primjetio jos s onom malo dvocjevkom na pocetku igre. I di jos sve ostalo...Stvarno neznam koje vise novine mogu dodati u gameplay 8)
kad puniš oružje zamagli se ekran,realno nema što,neznam da li je tako bilo u prošlim nastavcima,jedva čekam petak da ju zaigram,totalno mi se dopala iako mi je ovo prvi S.T.A.L.K.E.R.
Nisam primijetio pošto se ne sjećam takvih detalja iz SoC-a :D
Ali skidam kapu ovom sistemu nadogradnje, daj bože da to ne izbace u CoP-u. Neka ga još i prodube i poskupe, tako da fakat trebaš štediti i skupljati pare, rješavati questove kako bi si mogao priuštiti najbolju opremu. Što više RPG elemenata, to bolje :pray:
Čak se nebi niti specijalizaciji bunio, da svaka frakcija nosi svoju taktiku koju te podučava te u kojoj napreduješ xD
bezimeni
26-05-2009, 17:57
Igru vrijedi odigrati barem tri puta.Sve si kontam da ju instaliram ponovno , tak i tak nema niš zanimljivo za igrati.Stalker mi je zanimljiviji u trećem prolasku nego 90% igara u prvom.
Treba napraviti arhivski Save drito kod Sidoroviča, taman kada izađeš iz močvare :D Tak da je lakše početi igru xD
bezimeni
26-05-2009, 18:04
Ja se baš veselim močvari , nisam lovio artfakte pretjerano....mogao bih ovaj puta malo bolje potražiti.Problem sa moćvarom je što si slab i kao da pucaš iz kremenjače .Ostalo mi se sviđa.
Delirium
26-05-2009, 18:09
veselim se CoPu, Stalker je kao seks dok je tu dobro je kad ga nema loše je...
Da, vjerojatno je full zabavno sa Vintarom :D Biti lovac, a ne lovina :D
@Bezimeni, ti imaš puno staža u SoCu i u CS-u... Koliko puta si koju frakciju odabrao u obje igre? :D Ja ću ovaj put biti Duty, a sljedeći put Freedom u CS-u. A nakon CS-a ću vjerojatno opet odigrati SoC+OL ali sa Freedomom 8)
@Gibble, prije mi sex dosadi nego Stalker :rotfl:
Delirium
26-05-2009, 18:12
Sex-furaš jedno te isto stalno
Stalker-mos mjenjat frakcije i loadat kad se s nekim posvađaš
###DK###
26-05-2009, 18:16
Idem i ja ponovo instalirati igru.
Bartuc se raspiše kad nabavi novu igru, tako da i meni dođe da je instaliram. :D
bezimeni
26-05-2009, 18:19
@Bartuc ja sam vuk samotnjak.
Delirium
26-05-2009, 18:20
malo mi fali para kad tako igram...
Nikada nisi bio u niti jednoj frakciji :o
Propuštaš...
@###DK###, iako nabavim igru par mjeseci nakon što je svi pređu, obavezno oživim temu i zarazim ljude xD
ScorpiuS
26-05-2009, 19:27
Nikada nisi bio u niti jednoj frakciji :o
Propuštaš...
@###DK###, iako nabavim igru par mjeseci nakon što je svi pređu, obavezno oživim temu i zarazim ljude xD
Nisi ti trebao puno napravit da bi zarazio ljude sa igrom, igra je napravila većinu teškog posla. ;)
Upravo sam došao u Duty bazu, kako su to arogantne svinje :shock: Pa nisu bili takvi u SoCu :cry: Sve si razmišljam da odem rađe Freedomu jerbo su ovi takvi konji... U Freedom bazi imaš ruskog jamakanca hašišara u birtiji, nekog ludog Hipididuda lika za prodavača i karizmatičnog mehaničara. A u Dutyu su svi nabrijani, kod njih se više primjeti nedostatak ženskog spola u igri nego kod drugih frakcija :D
###DK###
26-05-2009, 20:15
Istina.
Znam da sam sreo jednog živčanog. Točno znam gdje se nalazi, ali ne znam tko je.
Sada kada sam patcho igru na najnoviji patch sam se sjetio da v1.0.03 save ne radi na v1.0.04 damn :( , sve isponova.
Umjesto Enhanced Full Dynamic Lightning sa Medium detaljima, stavio sam igru na Object Dynamic Lightning sa MAX detaljima (svi slideri na max osim AA)... Performanse su puno bolje, a u dosta segmenata mi je igra i ljepša. Ima par detalja koji više nisu tako primamljivi kao na EFDL, ali sve u svemu sam zadovoljan.
Meni je sve moguce na max i prelijepo izgleda, fuck Crysis :) . Jedino sto nemam volje ponovo zapocet igru nakon sto sam shvatio da mi sejvovi vise ne rade.
Meni je sve moguce na max i prelijepo izgleda, fuck Crysis .
Napokon istomišljenik. Nakon što sam ja vidio Clear Sky na maximumu upravo je to bila misao koja mi je došla na pamet, " fuck Crysis ", svaka ti čast!
Delirium
28-05-2009, 11:06
Duty ili freedom?
duty-ima dobru propagandu ali mi se svi neako čine šupci
freedom-malčice su jači al se čine ko hipiji
advice any1?
Ja se jos nisam bio nikom pridruzio tak da neznam, ali Freedom mi se cine bolji, ja sam lone wolf :) .
ScorpiuS
28-05-2009, 11:27
Duty ili freedom?
duty-ima dobru propagandu ali mi se svi neako čine šupci
freedom-malčice su jači al se čine ko hipiji
advice any1?
Freedom definitivno, ali će ti to predstavljat problem u budućnosti, jer Dutyevci drže puno prolaza potrebnih za napredovanje, tak da ćeš biti pucan.
Baš sam čitao i Freedom je opet puno slabija frakcija od Duty-a. Ljudi čak kažu da sve moraš sam raditi pošto gotovo da i ne postoji šansa da Freedom dobi Dutyevce u faction warsu. Ali atmosfera u Freedom bazi je odlična naspram one kod Dutyevaca. Duty su takvi šupci u ovom nastavku da mislim da ću otići Freedomu samo da ih mogu klati.
U ostalom, Freedom mi je zeleni postao nakon par questova za njih, a Duty mi je žuti (neutralan) nakon njihove serije od punog jednog questa što nude... Treba pobiti arogantne gadove :-x A i baza im je za qurac. Osim toga, Freedom mehanic mi je upgradeao pušku skroz do maximuma i seva armor sve osim zadnje nadogradnje... Iz zahvalnosti moram biti njihov član :D
Ali za sada sam još uvijek Loner...
PS: Idu mi na qurac oni questovi sa traženjem data diskova za nadogradnju, pre loše su uvedeni u "quest book"... Ne znaš kome što nosiš, ili se ja ne znam služiti sa tim PDA gadgetom. Imam jedno 10-ak questova da nađem nadogradnje, a nigdje ništa opisano...
Deadwalker
28-05-2009, 11:37
ma ja se nisam ni trudio traziti te diskove...al sta je smijesno, uvijek sam slucajno naletio na njih :P
Glede frakcija i ja sam igrao sa Freedomom. Jesus, koji mi je poslije gust bio sa Vintarom tamanit Duty-evce, hehe :D
Još nisam došao dalje od Agroproma tako da nemam nešto metaka za Vintar, ali imam 200-injak metaka za onu tešku snajperčinu, nemam pojma kako se zove ali je ogromna :D Žao mi ju je prodati, piše da vrijedi cca 17'000 ako me sjećanje služi, a mogu dobiti samo 1'500 za nju :shock:
Deadwalker
28-05-2009, 11:44
a prodajna cijena ti ovisi u kakvom je stanju puska(repair postotak) i kolko ima upgredova na sebi. Brijem si da je ta procjena vazeca dok je repair 100% i maksimalno upgrejdana... :wink:
Je to ona snajpercina koja ubija jednim hicem u bilo koji dio tijela ? :) (bas rula ak je to ta)
Banditu je trebalo 2 metka u tijelo, prodao sam je za 1100r :D
Imam samo faking 130 metaka za Vintara, žao mi ga je koristiti :cry:
Je to ona snajpercina koja ubija jednim hicem u bilo koji dio tijela ? :) (bas rula ak je to ta)
stavio si sliku te puške u temu "najbolja realna oružja"
Delirium
28-05-2009, 14:26
proveo cijeli zemljopis proučavajući Dolinu Pripyata i okolne močvare, još mi samo fale zalihe za 7 dana (dietalne kobasice, ručak u konzervi, kruh, kozačka votka i energetski napici) i ful sam spreman za S.T.A.L.K.E.R. : Call of Pripyat
proveo cijeli zemljopis proučavajući Dolinu Pripyata i okolne močvare, još mi samo fale zalihe za 7 dana (dietalne kobasice, ručak u konzervi, kruh, kozačka votka i energetski napici) i ful sam spreman za S.T.A.L.K.E.R. : Call of Pripyat
XD znaš ovo me dirnulo
stavio si sliku te puške u temu "najbolja realna oružja"
Nisam mislio na Vintorez nego na onaj veliki snajper (neznam ni ja kak se zove) koji roka 1 hicem.
Jebena mi je igra, baš guštam. Upravo sam dobio upute od šumara kamo dalje, nadam se da nije kraj igre blizu :( Jedva čekam da vidim Lamansk, na mapi izgleda ogromno i cool poput Pripyata.
Jedino sam razočaran frakcijama, joinao sam se Freedomu i dobio sam qurac u oko. Dali su mi malo opreme koju sam odmah prodao, a od questova nema niti q :( Mogli su napraviti da svaka frakcija ima svoju priču koja se razvija kroz seriju side questova, ali NIŠTA... Nema svrhe niti koristi od joinanja frakcijama. Jedina korist od toga je to što mi je sada Duty neprijatelj pa mogu skupljati njihovu opremu i prodavati.
Moja oprema:
SEVA SuitS- nadograđeno prema kevlar putu, fali mi još uvijek zadnju upgrade
Vintar BCS- skroz nadograđen, perfektna pljuca iako nisam impresioniran damageom.
AKM 74/2S- skroz nadograđen, na žalost, čini mi se da je ova pljuca bolja od Vintara. Bar do neke srednje udaljenosti.
Kora 919S- skroz nadograđena, fenomenalna pljuca. Vjerojatno nije najbolja u igri ali mi toliko jebeno dobro izgleda da sam nju odabrao.
Koj je vama najdraži pištolj u igri? Meni je ova Kora toliko kulna da volim sa njom ići okolo i šorati. Full je precizna, 19 metaka, ludnica :pray:
Sada, od Red foresta, preko onog mosta kojeg ćeš trebati spustit Limansk, pa sve do napuštene bolnice, i Chernobyl NPP, slijedi sama akcija i pucnjava. Jako je teška igra sada nadalje, mislim da sam u ovim zadnjm dijelovima igre napravio save 200 puta i load 600 puta... A pištolj sam do kraja koristio Fort 12 ja mislim, uglavnom, najnormalnija verzija Forta i unadogradio sam ga, nije mi se dalo zezat sa drugim mecima koje je bilo teško za nać za pištolje.
Lol, sva sreća pa sam se natrpao mecima, ali sam uzeo samo 10 prvih pomoći :| Valjda će biti dosta... Mada mi se HP uglavnom sam obnavlja full brzo zahvaljujući artifaktima. Ali sam i u RedForestu već potrošio puno municije :(
Imam 550 metaka za AKM, 500 metaka za Vintar i 500 metaka za pištolja.
10 prve pomoći hahahahahha, ja sam imao kada sam išao u Limansk 50 prvih pomoći crvenih, 30 plavih, i 20 žutih za svaki slučaj. Ma potrošio sam sve plave, crvenih je ostalo nešto malo, a žute sam isto sve potrošio. Sada ti slijedi samo borba, čak ćeš naići i na jednog bossa :) pripremi se vojniče!
Fak, onda moram skroz nazad u Cordon do Sidoroviča pošto sam u onaj kofer stavljao višak itema :D
Pa si usput kupim i još municije za AKM ili Vintar... Hvala ti na hintu.
Ma netko bi rekao da sam smotan i da ti ne treba toliko, ali činjenica je da ti treba. Ovisi, ako misliš radit save i load da bolje ubiješ grupicu neprijatelja bez gubljenja prve pomoći, be my guest, ali mislim da je svima veća uživancija u žaru borbe pritisnuti hotkey za brzu pomoć :thumbs2:. Nego, u NPP recimo, svakih 2 minute hvatat će te radijacija, pa nadam se da imaš puno protu radijacijskih injekcija...
Vidjeti ćemo, ja sam taktičar i full malo koristim te med kitove i sl. Do sada sam ih možda 5-6 potrošio pošto volim stealth pristup akciji.
Nego, kako staviti prigušivač na pištolj!?? Se uopće može i na koje pištolje se može staviti prigušivač? Nešto sam čitao da se može staviti na Koru 919, a na ostale ne!?
I da, smotan sam... NE koristim Koru kao što sam rekao, već koristim Marthu :rotfl: Pomiješala su mi se imena... Martha mi izgleda fenomenalno, baš ono, idealno :pray:
Prigušivače možeš stavljati na sva oružja u Oblivion Lostu, a za Clear Sky ne znam. Siguran sam da postoje puške i pištolji sa već implementiranim prigušivačem, ali da možeš sa nadodavati, to baš nisam siguran.
mislim da se može samo na neke pištolje stavljat prigušivač i to kao nadogradnja kod mehaničara.
Bio sam u pravu, na Koru ide bez problema... Samo desni klik na prigušivač i attach to pistol.
Sada su mi sva 3 oružja sa prigušivačima 8) Mada i dalje imam i Marthu u inventaru...
hebem ti stalker,tamen se uživio u to nadograđivanje oružja i dobro šoru kad opet izbaciva mahnito :(
Meni se jučer srušio jedno 5 puta u dvadesetak minuta, do tada ništa i od tada više ništa... Tko zna kaj se spošemeri!? Sada radi opet odlično.
imaš li ti problem kada ti se sruši da onda ne možem loadirat sa tog mjesta ?
bezimeni
29-05-2009, 15:53
Ne pamtim da mi se i jednom srušio a prošao ga nekoliko puta...možda vas hebe kloknuti proc ili kloknuta grafa...
imaš li ti problem kada ti se sruši da onda ne možem loadirat sa tog mjesta ?
Ne, sve normalno mogu loadati.
@Bezimeni, otkako sam vratio virtualnu memoriju na 1GB, više se ne ruši, ne sumnjam da je u tome bio problem pošto je ipak dosta igra ovisna o memoriji. Jedinica je radila bolje bez virtualne memorije, a za dvojku mi valjda fali taman 1GB fizičke memorije :D
Ja sam primjetio da mi se bila rušila igra svaki put kada gledam malo duže na PDA, sjećam se jednom kada sam bio u Red Forestu, mislio sam da je do pozicije na kojoj stojim, kada ono, upalim PDA, sruši mi se igra, sljedeći put uđem u igru upalim PDA, opet se sruši, sljedeći put ne upalim PDA, i sve je u redu :). Čini mi se da je nešto zbugirano sa PDA-om, možda je samo do mene, ali PDA nisam puno palio.
1.5.07 verzija mi radi besprijekorno.. ja ne znam koju verziju vi koristite ali to sa pda-om je poznat bug prijašnjih verzija igre.
Ja sam Clear Sky igrao odmah pri izlasku i instalirao sam najnoviji patch ali kvaliteta se nije ništa odmakla od prve verzije, pa, imao sam dosta sviježu verziju igre da... A ono, igra bi trebala raditi i od početka zar ne?
A lol, pa prešo sam igru :shock:
Pa nema niti R od radijacije na zadnjem nivou... Samo par metaka i igra gotova :cry: Ili i ovaj nastavak ima više krajeva???
meni nemože loadirat red forest level pa je više ni ne igram :(
###DK###
30-05-2009, 12:38
Pa nema niti R od radijacije na zadnjem nivou... Samo par metaka i igra gotova :cry: Ili i ovaj nastavak ima više krajeva???
Mislim da nema, što je meni bio najveći problem. :(
Mdaj, taman sam htio pohvaliti igru kako ipak ima unikatnih i zanimljivih lokacija te da nije samo rip off od prvog stalkera sa malim varijacijama kad na kraju takvo razočaranje. Nije niti do koljena jedinici. Da bar dečki još u Oblivion Lost mod za jedinicu integriraju taj sistem nadogradnje oružja, tada fakat CS nebi imao kaj raditi na tržištu.
Zabavna je, atmosferična, odlična, ali kraj je poražavajući :cry: SoC je puno dublja i kvalitetnija igra. Pa u CSu nema niti jedan strašni dio igre, nema podzemnih laboratorija, nema ništa... Igra nema niti sadržaja, samo osvajaj kontrolne točke i to su svi "questovi", fakat kao da igram neku multiplayer igru. Dok u SoCu imaš odličnih misija, osvajanje baze, horrora, svega.
Fino ću si snimiti SoC i staviti sve patcheve i OL pa ću zaigrati pravog STALKER-a :pray:
Constantine
30-05-2009, 12:56
a onda cu ja potpuno odustati od igranja i čekkat Call of Pripyat :)
Baš sada čitam i fakat je samo jedan kraj. Ljudi kao argument stavljaju to što je riječ o prequelu tako da mora imati samo jedan kraj ali to nije istina... Mogli su napraviti kraj poput krajeva u Falloutu, nešto o frakcijama i sl.
Također mi nije jasno ovo, ljudi tvrde da je onaj PDA iz jedinice (kojega imate u ruci na početku prve animacije) na kojemu piše Kill Strelok, da je to zapravo PDA od lika iz CS-a (Scar-a)!? Ali ne kužim, od kuda njemu taj PDA kada vam ga nitko ne ukrade niti u jednom trenutku (u CS-u), a pogotovo ne Strelok!?!? Fakat igra nema smisla, priča je vrlo oskudna i površna bez radnje i spektakularnog cilja.
Ostaje ti odlično gameplay iskustvo, tako da ti ga se zbog toga isplati odigrati. Ali od priče, radnje, horrora, dubine, smisla nemoj puno očekivati pošto ćeš ostati razočaran.
Po mom mišljenju, CS nije trebao biti napravljen. Bolje da su odmah krenuli na razvoj CoPa, mada nitko ne garantira da će taj nastavak imati kvalitetnu radnju. Sve se bojim da će na kraju biti takva situacija gdje će samo SoC biti igra nad igrama, a uz njega da će silovati nastavke koji nemaju nikakvog smisla. Što je šteta pošto je SoC jedna od najboljih igara svih vremena.
Constantine
30-05-2009, 14:14
ma,ako nije kao orginalni necu ga ni igrat.
I gdje ti je nestao avatar :?
Kak nestao, ja ga vidim :?
Valjda se nekaj kod tvog browsera spošemerilo, što nije čudno jerbo je forum u qurcu već nekoliko mjeseci... Ja ne znam kaj su ujebali da je toliko nestabilan!?
Constantine
30-05-2009, 14:55
A evo sad ga vidim,ma neznam,valjda se slika nije loadala ali sumnjam.
bezimeni
30-05-2009, 15:31
Da , igra ima daleko lošiji završetak ali po mnogim stvarima je bolja od prvog dijela .Nadogradnja oružja , nadogradnja oklopa , treba se potruditi oko artifakata, bolji ai , nadmudrivanje ručnim bombama , još bolje napucavanje , bolje razrađen sustav kupovine koji za razliku od prvog dijela ima smisla , bolja grafika , nove lokacije....
Mene osim lošijega kraja smeta samo loše napravljena interakcija suboraca koji te izguraju sa tvojeg položaja...to je najveća mana u igri ...malo fale i podzemni nivoi makar ih ima.Atmosfera je podjednaka .
Igara je dostojan nasljednik koji nije ni najmanje razočarao.Dapače.Ipak , ukupno gledajući nešto je lošiji od originala.S obzirom na priču iz prvog dijela ostalo im je malo manevarskog prostora .
Da, sviđa mi se sistem nalaženja artefakata, to je odličan novitet. AI nije gotovo ništa bolji od onoga u Oblivion Lostu, a AI suboraca je očajan, kao da ne postojiš na mapi. Danas sam probao staviti sve na max i u dx10.1 mod, ajme koji slide show je to bio :rotfl: Ali da izgleda odlično, to sigurno :D
Kada pogledaš, kraj je katastrofalno loš i ne mislim na finalnu animaciju već na cijelu NPP mapu. Čim dođeš do te mape, same skripte te vode u linearnom pravcu, nemaš izbora, igra upravlja tobom što je bezveze. Stavlja te točno tamo gdje moraš ići. Osim toga, užasni su mi i Faction Warsi ali ne samo zbog toga što liče na capture the flag u UT-u već zato što NEMREŠ napasti faking bazu od neprijatelja. Mislim, uđeš u bazu, neprijatelji na sve strane, a tebi se oružje pospremi, WTF :o Ajde, nekako sam i ubio sve bandite unutar baze u Garbageu i dobio finu nagradu od Stalkera, ali sam se najebao pošto sve moraš sa ulaznih vrata rješavati. Pre žalosno. Sjeti se samo kako je gušt bilo uletiti u SoCu u bazu od neprijatelja i počistiti je. Odličan osjećaj uspjeha, toga u CSu nema.
U čitavoj igri sam naišao na punih 4 bloodsuckera i čitavog jednog onog PsyPimepka što te kolje efektom približavanja kamere... Di su duhovi, bila su samo 2 na izlazu iz podzemlja, samo sam protrčao pokraj njih!?
Constantine
30-05-2009, 16:59
Jel Call of Pripyat izlazi ove godine,ako da,trebao bi pocet stedjet za novu grafu,želim ga odigrat u full detaljima.
###DK###
30-05-2009, 17:48
U čitavoj igri sam naišao na punih 4 bloodsuckera i čitavog jednog onog PsyPimepka što te kolje efektom približavanja kamere... Di su duhovi, bila su samo 2 na izlazu iz podzemlja, samo sam protrčao pokraj njih!?
Koji duhovi? Misliš one električne i vatrene?
Znam da sam naišao na poveću skupinu kad sam skupio onaj legendaran artifakt.
Doduše, nisam silazio k njima, ali sam ih vidio. :D
Da, na Poltergeiste... Samo sam 2 vidio :( A sjeti se u SoCu kako je stresna misija bila kada su te likovi oblijetali u onom podzemlju...
###DK###
30-05-2009, 18:03
Problem je što nema tih strašnih misija. Samo jednom uđeš u podzemlje i to tamo naletiš samo na snorkove koji te uopće ne mogu prepasti jer su predaleko.
I da, ona misija je bila extra. Pogotovo kad su se dizali oni predmeti s poda i padali po tebi.
Uvijek me prepadne. Pomislim da je snork. :D
Clear Skyeve misije nisu ni do koljena SoC-ovim. Jedini dio igre u kojem sam istinski uživao je bio onaj u Swampu, super novo područje, stalno neki zvukovi iz trstike, pa ona napuštena crkva koju trebaš riješiti bandita, jest da je sam početak ali meni najbolji dio u igri. Kada se samo sjetim misije u Yantaru u SoC-u i one u CS-u. U SoC-u je atmosfera potpuno sablasna, sam protiv svih onih zombija u potpunom mraku, onaj znastvenik te ostavi na pola puta, a pogledajmo sada onu u SC-u, vi ekipica pajdaša radite genocid nad zombijima, doslovno, oni jadničci koji su dospjeli na moj nišan nisu napavili 5 koraka prije nego što sam ih skinuo...
ScorpiuS
30-05-2009, 19:10
Nije za pohvalu! Pogotovo zbog toga što zombiji imaju skoro pa mrtve noge i za napravit 5 koraka im treba cijela vječnost.
Nije za pohvalu! Pogotovo zbog toga što zombiji imaju skoro pa mrtve noge i za napravit 5 koraka im treba cijela vječnost.
Skužio si me, damn :)
Baš sam sada instalirao i zaigrao SoC, bome je nešto bolja grafika u CS-u. Valjda sam lagano zaboravio kako izgleda SoC pa mi se učinilo da nema puno razlike. Mislim, niti nema previše razlike ali je ipak CS nešto "mesnatiji i sočniji". Ali mi zato SoC radi na max postavkama bez ikakvog štucanja xD
I još kad pribaviš Oblivion Lost, cum kisin baba jurka :)
Imam Oblivion Lost i Float32 mod za bolju grafiku.
Float32, trebao bih to probat, aj molim te daj link... žudim za boljom grafikom :)
Evo - NOPE
Prekriži to, ovo je najnovija verzija ako se ne varam, idem ga reinstalirati...
http://games.softpedia.com/get/Mods-Add ... 2Mod.shtml (http://games.softpedia.com/get/Mods-Addons/STALKER-Shadow-of-Chernobyl-Float32Mod.shtml)
EDIT:
Evo instalirao sam novu verziju. PRE PRE dobro izgleda, igra je za klasu ljepša nego prije, a mod je 100% kompatibilan sa Oblivion Lostom :pray: Sada se igra definitivno može mjeriti sa CS-om pošto su Lightning efekti daleko poboljšani :pray:
MUST HAVE!!
Evo nakon sta sam ponovo poceo prolazit igru u cordonu mi se srusila i sejvovi pobrisali, ma u svjetiljku. Odustajem nemogu vise, 3 put cu je prijeci negdje u sredini ljeta, idem se sada vratit Mass Effectu .
Evo baš instalirao i ja mod, jako lijepo jako lijepo uistinu! Ali eto nažalost sada trebam ići u onaj podzemni laboratorij s duhovima vatre i " duhovima zatvarača vrata " pa... :shock: odo...
Nemora znacit da nema org ak je crackao igru, ae sada dosta o piratiji da se tema ne locka.
bezimeni
31-05-2009, 08:54
Evo - NOPE
Prekriži to, ovo je najnovija verzija ako se ne varam, idem ga reinstalirati...
http://games.softpedia.com/get/Mods-Add ... 2Mod.shtml (http://games.softpedia.com/get/Mods-Addons/STALKER-Shadow-of-Chernobyl-Float32Mod.shtml)
EDIT:
Evo instalirao sam novu verziju. PRE PRE dobro izgleda, igra je za klasu ljepša nego prije, a mod je 100% kompatibilan sa Oblivion Lostom :pray: Sada se igra definitivno može mjeriti sa CS-om pošto su Lightning efekti daleko poboljšani :pray:
MUST HAVE!!
Kvragu Bartuc :D ...zbog tvog hajpanja sam po treći puta preša CS a sada instačirao i prvoga sa oblivion modom jer sa tim modom ga još nisam odigrao...uglavnom stavio sam i ovaj mod za poboljšanje grafike.Nije mi se instalirao u folder od igre iako se instalirao na istu particiju...je to ok ili treba nekaj drugo ?
edit: vi sa WS ekranima upotrijebite i ovo (http://www.widescreengamingforum.com/wiki/index.php/S.T.A.L.K.E.R.:_Shadow_of_Chernobyl)
I netko bi mogao otvoriti podforum za stalker ili objedinite sve teme u jednu...ovako je bezveze.
Constantine
31-05-2009, 09:01
I netko bi mogao otvoriti podforum za stalker ili objedinite sve teme u jednu...ovako je bezveze.
Podforum zvuči bolje :D
A i isplati se otvorit novi podforum,postoje stalker SoC,CS a doci ce CoP i naravno stalker 2,to je ukupno 4 igre.
Ma ne isplati se jer ce opet nakon nekog vremena biti napusten, ovako je bolje i treba zatvorit podforume o igrama i otvorit po zanrovima.
Constantine
31-05-2009, 09:16
Nikako,forumi po žanrovima bi bili bezveze i neda mi se otvarat 10 podforuma umjesto jednog.
uglavnom stavio sam i ovaj mod za poboljšanje grafike.Nije mi se instalirao u folder od igre iako se instalirao na istu particiju...je to ok ili treba nekaj drugo ?
Mora se snimiti unutar foldera i to u podfolder "Gamedata". Recimo D:\SoC\Gamedata\Tu se mora snimiti sadržaj moda da radi". Samo obriši to što je iz prve snimio i stavi ponovno rutu do SoC foldera kada dođeš do tog koraka unutar install wizarda.
Također, nemoj zaboraviti staviti ona 2 "True" faktora unutar fsgame.ltx fajla. To ti omogući korištenje tog gamedata foldera.
I ja sam si sam povećao max kapacitet nošenja, ako želiš i ti to napraviti, onda odi ovako (nakon što instaliraš Oblivion Lost):
??:\SoC\gamedata\config\system.ltx
Taj system.ltx otvori pomoću notepada, klikni CTRL+F i u tražilicu upiši "weight". Vidjeti ćeš 2 unosa:
max_weight = 200
max_ruck = 180
Stavi si ovako ako želiš max kapacitet od 200 kila, 180 prije nego počneš krepavati od umora... Sam korigiraj brojke kako ti pašu!
Također, obrati pozornost da za OL moraš imati ili 1.04 ili 1.05 verziju igre, ne najnoviji patch koji je tako i onako samo za MP. Ja imam na v1.04 sve sređeno pošto je bolji patch od v1.05!
bezimeni
31-05-2009, 09:58
je radi sada ...vidim napredak na podnim texturama kao i bolji odbljesak na oružju... :thumbs2: .
Da, baci oko i na ukupno osvjetljenje mape. Sve boje su nekako življe te je svijetlo intenzivnije ali u dobrom smislu. Baš fini pomak, a i ljudi tvrde da im taj mod poboljšava performanse pošto pametnije kalkulira shadere i sl. Recimo, pročitao sam komentar da liku lokacije koje su prije radile na 17FPS-a, sada rade na 40-ak FPS-a i sl.
I da, nemoj odustati kada te počnu gađati banditi sa bombama, to samo živcira na samome početku igre. Mada tebe možda niti neće živcirati pošto je i CS uveo to bombardiranje :D Sve u svemu, budeš vidio koliko je igra kvalitetnija sa Oblivion Lostom. Atmosfera je poboljšana, pogotovo zbog uvođenja Blowouta, monsteri su originalni koji su trebali biti u igri, znači nije autor moda izmišljao toplu vodu nego je otključao ono što je i trebalo biti u igri. Vozila su odlična te mogu puno skratiti put kroz garbage i cordon pošto često prolaziš kroz njih. Oružja su realnija i jača, možeš popravljati opremu, možeš nadograđivati više oružja sa prigušivačima i optikama.
Ono:
Stalker bez OL - 10/10
Stalker sa OL - 15/10
Stalker bez OL - 10/10
Stalker sa OL - 15/10
Baš to, evo ja igram sa modovima i uživam. Evo nekih ekskluzivnih slika u potrazi sa dokumentima X-18 u onom laboratoriju
http://i304.photobucket.com/albums/nn196/bigbara1234/XR_3DA2009-05-3111-12-32-09.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn196/bigbara1234/XR_3DA2009-05-3111-12-36-89.jpg
kako je gadaan,ovoga fali u igri,dobro ste rekli
Da gadan, huh, još mi dva došla :)
:D e ljudi želim preči ovu odličnu igru,recite mi koji je najbolji patch,tj ako ga instaliam da nema problema kao sa v 1.508 ,znam da sam dosadan ali kad vidim ove slike teško mi je :(
uglavnom stavio sam i ovaj mod za poboljšanje grafike.Nije mi se instalirao u folder od igre iako se instalirao na istu particiju...je to ok ili treba nekaj drugo ?
Mora se snimiti unutar foldera i to u podfolder "Gamedata". Recimo D:\SoC\Gamedata\Tu se mora snimiti sadržaj moda da radi". Samo obriši to što je iz prve snimio i stavi ponovno rutu do SoC foldera kada dođeš do tog koraka unutar install wizarda.
Također, nemoj zaboraviti staviti ona 2 "True" faktora unutar fsgame.ltx fajla. To ti omogući korištenje tog gamedata foldera.
I ja sam si sam povećao max kapacitet nošenja, ako želiš i ti to napraviti, onda odi ovako (nakon što instaliraš Oblivion Lost):
??:\SoC\gamedata\config\system.ltx
Taj system.ltx otvori pomoću notepada, klikni CTRL+F i u tražilicu upiši "weight". Vidjeti ćeš 2 unosa:
max_weight = 200
max_ruck = 180
Stavi si ovako ako želiš max kapacitet od 200 kila, 180 prije nego počneš krepavati od umora... Sam korigiraj brojke kako ti pašu!
Također, obrati pozornost da za OL moraš imati ili 1.04 ili 1.05 verziju igre, ne najnoviji patch koji je tako i onako samo za MP. Ja imam na v1.04 sve sređeno pošto je bolji patch od v1.05!
A kako je sve Bartuc lijepo objasnio u ovom postu :). Uzmi patch 1.04 ili 1.05, ako ti ne šteka 1.05 onda uzmeš 1.04, ne idi ispod ove brojke. Onda uzmeš Oblivion Lost, instaliraš ga, dodaje ti masu stvari u igru, zatim instaliraš Float32 mod za bolju grafiku, promijeniš neke komande u određenim fileovima, i to je to, uživaj!
ScorpiuS
31-05-2009, 10:40
:D e ljudi želim preči ovu odličnu igru,recite mi koji je najbolji patch,tj ako ga instaliam da nema problema kao sa v 1.508 ,znam da sam dosadan ali kad vidim ove slike teško mi je :(
Pa ako neželiš 05.08, onda 05.07! :D
hvala ljudi,budem se ja sa time pozabavio
Koliko smo zaglibili s teme pretpodstavljam da Wiseguy želi zaigrati S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl a ne Clear Sky. Već 3 stranice pričamo o SoC-u, o njegovim modovima i situacijama. Uglavnom, Wiseguy, što si god mislio zaigrati probaj prvi dio, SoC!
Da, prebacite raspravu u odgovarajuću temu xD Ima ih 3 i lako se zeznuti :D
Delirium
31-05-2009, 13:04
krivim Bartuca igram CS ko lud u 7,5 sati sam nabavio:
TRs 301-upgradean do kraja accuracy stavio na njeg optiku i prigušivač i sad imam sniper/assault rifle u jednom
SEVA suit: kevlar upgradeovi fali mi jos 1
I ponos moje zbirke Vintar BC fully upgraded (kronično mi fali metaka za ovaj)
Biti će metaka za Vintara, niš ne brini. Na kraju sam ih imao 500-injak komada. Samo pazi da TRS održavaš redovito pošto je puška nestabilna, često se zaglavi, dok je recimo AKM jako teško zaglaviti pa makar ne bio redovito održavan.
TRS je bio puno bolji u SoCu nego što je sada u CS-u.
PS: TRS mi je najdraža pljuca u SoCu, pre genijalno izgleda naspram ostalih pljuca :pray:
Bartuc sada si me navukao da igram i SoC...
Znam, ja sam ti ko droga, ono što ja igram, "svi" igraju pa makar bila riječ o prastaroj igri :D
Da sada krenem igrati DeusEx, toliko bi ga nahvalio i ljudima zazubice stvorio da bi svi navalili na JC Dentona :D Jebiga, kada mi se nekaj sviđa, onda to nahypam do neba xD
Delirium
31-05-2009, 13:22
pretpostavljam da se Bartuc neće iznenaditi jednoga dana kada bijesna rulja ovisnika o stalkeru koji su na posebnoj državnoj skrbi sa vilama i bakljama zaposjedne njegov favorite kafić i natjera ga da gol sa Echo Detectorom traži artifakte u ruševinama černobila.
Dajte mi Vintoreza i Bezimenoga te 20 pičoka i taj čas idem u Zonu.
Bezimenoga zato što je oženjen i vješt Vintorezom, može mi čuvati stražu i držati fenjer dok se ja bavim sa onih 20 komada :P
Delirium
31-05-2009, 13:29
Bezimenoga zato što je oženjen i vješt Vintorezom, može mi čuvati stražu i držati fenjer dok se ja bavim sa onih 20 komada :P
isuse bože fenjer :rotfl: :rotfl: :rotfl:
OT:kad bi IRL postojala zona i vi bi se našli tamo koju bi frakciju joinali?
Freedom, ovi iz Djutija su ogorcene babe, ostali su slabi i jadni te bas nemaju dobre stvari ko likovi iz Freedoma.
Delirium
31-05-2009, 13:32
jasno ti je da kad bi joino Freedom bio u većoj opasnosti (mislim na mercove koji gmižu iz tunela i ubijaju tvoje i onaj traitor commandant)?
Delirium
31-05-2009, 13:35
Za CS netrebas SOC
Zahtjevi su Crysisoliki
Hidraulicar Kreso
31-05-2009, 13:47
ne bi bili veći od crysisa da oni znaju lijepo igru isprogramirati i srediti optimizaciju. Ali grafika prvog stalkera baš i nije nešto, što ne mogu tvrditi za CS jer ga nisam isprobao.
isuse bože fenjer :rotfl: :rotfl: :rotfl:
OT:kad bi IRL postojala zona i vi bi se našli tamo koju bi frakciju joinali?
Kaj ne znaš što je fenjer :D
Ja bi se joinao Freedomu, Duty mi se zamjerio u CS-u. Čak toliko da ću ovaj put u SoCu biti Freedomovac. A i Freedom su nekako ležerniji, više kao dobro organizirani Loneri. Dok je Duty baš military tip, pre velika disciplina i sl. To onda nebi bio godišnji odmor u Zoni...
Delirium
31-05-2009, 13:52
@ Hidraulicar Kreso: nisam rekao da su veći od Crysisa zapravo su i nešto manji al grafika je odlična i ako patchiraš igru bit će dobra (igra je bez patcheva vrlo Broken), no optimizacija mi se čini u redu...
@Bartuc: znam sta je fenjer samo nisam dugo čuo tu riječ, zadnji put ju je rekla moja baka
P.S.Imam problem s mišem u Stalkeru mi se na momente uklučuje i isključuje događa se svkih 15-30 minuta i to kratko al ipak umro sam par puta zbog toga. Ima ko kaku ideju sta da radim?
Hidraulicar Kreso
31-05-2009, 13:55
ja sam ga bio nešto malo igrao dok sam imao 3850 od 256, i radio je dosta solidno, čak nisam ni dirao postavke, nego sam pustio kako je igra sama postavila. Bilo je nešto medium nešto high, i samo object dynamic lightning ili već koji ima. Ali znam da mi je jako blokiralo u onom gradu na kraju, prije samog ulaska u onaj reaktor. Čak igra nije ni bila patchirana.
bezimeni
31-05-2009, 15:22
S obzirom da imam 107 kila moraš me dobro hraniti a ja se ne zadovoljavam samo sa salamama , konzervama i kruhom...dobro , barem vina ima u izobilju :D
Delirium
31-05-2009, 18:12
pitat ću jos jednom pošto ste nekako preskočili moje pitanje i nitko mi nista nije predložio
Imam problem s mišem u Stalkeru nekad mi se na momente uklkučuje i isključuje događa se svkih 15-30 minuta i to kratko al ipak umro sam par puta zbog toga. Ima ko kakvu ideju sta da radim?[
Ja imam! Google. Sry man, ali google se pokazao jako efikasnim...
Delirium
31-05-2009, 18:15
:shock: tako...rječito...
its okay man pogledat ću...
ScorpiuS
09-06-2009, 18:16
People, help! U prošlom prelasku sam igro sa AK47 i puška je apsolutni biser, ali sada mene zanima neka druga puška pa bi molio prijedloge.
Delirium
10-06-2009, 11:00
Vintar BC (my absolute fav)
ScorpiuS
10-06-2009, 11:09
Noćna je mora za njega nać metke
Noćna je mora za njega nać metke
pa, i nije baš. možda u swampsima i cordonu, ali ih kasnije ima u izobilju
bezimeni
10-06-2009, 20:08
Prebaciš na pojedinačnu paljbu i imaš sasvim dovoljno metaka .
ScorpiuS
11-06-2009, 06:22
OK, uzeti ću Vintoraza, ak municije ikad usfali love neće jer nje imam ko zraka. (to je loša komparacija jer u Chernobylu nema baš mnogo zdravog zraka)
ScorpiuS
11-06-2009, 07:31
Sry na double postu, ali imali netko riješenje kako msanjit micanje nišana dok ciljam sa Vintoratom? Bez obzira dali ciljam sa noga ili čičeći nišal leti svuda okolo i skoro je nemoguće pogotit nekoga ravno u glavu.
bezimeni
11-06-2009, 07:38
Kako je nemoguće ? Meci su svjetleći...opališ prvi metak i vidiš mu putanju .Po njemu znaš da li moraš malo podignuti ili spustiti nišan.Sa drugim metkom radiš headshot.Naravno pričam za ciljeve udaljene par stotina metara....za one bliže jednostavno poklopiš glavu i + na snajperu.Mene nikakvo drmanje nije mučilo.Nisam ga ni primjetio .
I ne znam da li si primjetio ali imaš dvije vrste metaka za vintoreza ( kao u ostalom i za večinu pušaka u igri) .Običnu i slabiju te pancirnu i jaču.Ovo gore sam pričao o pancirnoj municiji.
ScorpiuS
11-06-2009, 08:27
Neznam dali si ti instalirao neki patch, alimeni sa 1.5.07 ciljnik leti na sve strane
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.