Pogledaj cijelu verziju : Kupnja DVD citaca
RIPtheREAPER
11-07-2007, 21:33
Ovak, sutra valjda idem kupit dvd citac (napokon) u V-mil.
Zanima me dali su potrebne neke stvari kao novija maticna kao sto je slucaj sa RAMima. Ja npr. moram kupit novu maticnu ako ocu nove RAMe zato sto mi je maticna iz predkambija.
Ja sam kupim DVD citac, skinem taj neki plasticni poklopac na kucistu i prespojim kablove sa CD citaca na DVD citac?
I mozete mi slobodno preporucit neki najjeftiniji i sto je moguce bolji citac.
Hvala.
1.Navedi mi naziv i model matične ili još bolje cijele konfiguracije da se mogu usmjeriti na tip konekcije...SATA ILI PATA....
2.Ti želiš samo dvd čitač--ili i dvd pržu točnije DVD/RW+-
3.Kolko max para to smije vrijediti?
RIPtheREAPER
11-07-2007, 22:05
Evo koliko sam uspio izvuc od sandre o maticnoj
http://img129.imageshack.us/img129/4533/maticnali6.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=maticnali6.jpg)
A ovo o sistemu:
http://img376.imageshack.us/img376/7047/sistemup1.th.jpg (http://img376.imageshack.us/my.php?image=sistemup1.jpg)
Uploadao bi prije ali mi nije radi gumb Browse na imageshacku!!!
DVD+RW/-RW AOPEN DSW2012P, Lightscribe, 18x, black, bulk 209kn
RIPtheREAPER
11-07-2007, 22:17
E puno hvala!
EDIT: to je i przilica?
RIPtheREAPER
11-07-2007, 22:26
Na web stranici pise da je preoizvod neraspoloziv.
Jel mogu onda uzet ovaj:
DVD+RW/-RW Pioneer DVR-112D, Dual Layer, 18x, bulk
Na web stranici pise da je preoizvod neraspoloziv.
Jel mogu onda uzet ovaj:
Možeš ako je istog priključka kao onaj koji je AMD naveo! Pioneer je po meni i bolji... samo pazi na razliku između ATA i SATA...
RIPtheREAPER
11-07-2007, 22:35
Problem je sto ja neznam koji imam prikljucak!
Ako mi moze bilo tko pomoc, plzzzz pomognite sto prije!
ATA(PATA) JE ZATO SAM STAVIO OVOG..I BIO JE NAJJEFTINIJI!
SORRY NA CAPS LOCK :wink:
RIPtheREAPER
11-07-2007, 22:39
Dakle je imam ata?
jel ovaj moze ic na moj prikljucak:
zato sto tog kojeg si naveo, amd, nema.
barem tako pise na web stranici.
Ako Ivek kaže da je ATA onda je ATA... meni se ne da istraživati :D
Ali uglavnom, znači da i taj Pioneer koji si odabrao mora biti u ATA verziji! SATA je potpuno drugačiji način spajanja optike na matičnu i ne smiješ fulati kod odabira :D Isto kao DDR1 i DDR2 :D
RIPtheREAPER
11-07-2007, 22:41
A jeli taj pijonir ata verzija?
i gdje to faking pise koja je verzija??
gledo sam ja za matičnu i nema sata....imaš pata..to ti je konektor na koji ti ide i hard..tako da nemreš fuljat..spojiš taj dvd na utor pokraj ovoga di ti ide hard-na isti takav....i ukopčeš hard na jeda konektor za struju i to je to...
Možeš i uzet pioonera..koji je još bolji...a skuplji samo 20kn :wink:
A jeli taj pijonir ata verzija?
i gdje to faking pise koja je verzija??
To bi trebao upisati ime modela u google i saznati koja je verzija, naravno ako nema opisano na cijenuku...
Ako nikaj drugo, kažeš gospodinu prodavaču da ti da Pioneer DVD snimač sa ATA konektorom! Cijena ti je vjerovatno ista!
RIPtheREAPER
11-07-2007, 22:48
daklem, moje racunalo ima ATA konektore?
ok
dodem do lika i: jo, jo, jo, deder bro dodaj dvd čitač koji pase na ATA konjektore?
sry kaj vas nerviram sa pitanjima al ne zelim kupit pogresan citac...
Ovo si napiši na papirić i to mu daj....i reci da ti je to preporučio amd freak :rotfl:
DVD+RW/-RW Pioneer DVR-111DSV,ATA, Silver, Dual Layer, 16x, bulk 229kn
RIPtheREAPER
11-07-2007, 23:11
nema problema 8)
Mravac Kid
12-07-2007, 12:03
Zar uopce ima SATA optickih pogona? Sad sam pogledao u nekim ducanima (HGSpot, Ventex), i nigdje se ne spominje nacin spajanja. S druge strane, diskovi su masovno zastupljeni i u ATA i u SATA standardima.
Um, nevermind, upravo sam skuzio da Ventex ima par DVD-RW koji su S-ATA. Ali svi su tako i oznaceni, pa nije problem
Uglavnom, RIP, kada kupujes pazi da nije S-ATA (ili SATA, ista stvar, samo razlicito napisana). Sve drugo je ovo sto tebi treba (onaj klasicni, prethistorijski konektor.)
Ovaj DVD koji si ti naveo
je ATA, i odgovara za tvoje potrebe. U Ventexu cak ima i odabir crni ili bijeli. :)
Takodjer: Jee, postoji netko sa slabijim kompom od mog! :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.