Pogledaj cijelu verziju : Aion: Tower of Eternity
A ping, u betama je redovito bio katastrofalan?
Worthaur
24-09-2009, 08:16
Oko 100ms, nis strasno
Probao betu.
Nakon uspješnog skidanja 8 gigabajtnog klijetna s patchevima (čemu služi dvd u kutiji :?), krenuo sam s izradom lika i igre.
Uzeo sam onu "dobru" stranu, napravio žensku patuljčicu s kečkama, warriora, i odabrao krcat server.
Dojmovi?
Ne leži mi baš. Igra je dosta šlampava i neuredna po pitanju sučelja, atributa i ostalog. Ima sve odlike MMO-a, no ništa što već milijun puta nismo vidjeli.
Grafički podsjeća na Final Fantasy XI, znači krupne okice, tupave face i sve skupa vrlo djetinjasto. Ista se doduše jako brzo izvodi, te koristi široku paletu boja, što igru čini dosta živahnom i ugodnom za oči. Animacija je katastrofa, bilo da se radi o zahtjevnijim vještinama, pa i osnovnim stvarima tipa trčanje. Nepotpuna je i neprirodna, te traži dosta popravka.
Aion bi bio interesantan da ne traži pretplatnički ugovor, te da ima pristup plaćanju kao Guild Wars. Ukoliko Aion traži pretplatu, onda igra nema kvalitetu da zaslužuje mjesečni izdatak od stotinjak kuna. Mora još puno žganaca jesti da bi bio interesantan puku generalno nezainteresiranom za mmo, kao što je to učinio WoW ili LotrO.
Prema osobnom mišljenju, još jedan u nizu platni MMO slabije kvalitete, koji će čak i entuzijastične igrače ohladiti u narednih dva-tri mjeseca.
Čeka se Old Republic.
Mystery In Space
24-09-2009, 09:55
Sve što si rekao stoji ali se igra ipak uspjela progurat na tržište zbog strašnih pogrešaka kod Warhammera i ostalih novije izašlih MMO-a. Aion je izašao u pravo vrijeme (taman poslije umiranja nekih mmoa i prije izlaska nove wow ekspanzije) + što je doveo sve stvari koje su ljudi htjeli i tražili (death penalty, dulje levlanje....). Ljudima je jednostavno bilo dosta katastrofalno loše napravljenih i neoptimiziranih igara tako da će se svačim zadovoljit. Mene je sve strah kako će ispast WH 40K i ostali dobri IP naslovi pošto je dosadašnja praksa ta da takvi MMO-i počinju umirati sa početkom official release-a.
WAR npr. nije umro... daleko od toga... nadalje ovo sve što si ti reko si mogo reč ovak "ljudi več pun qrc vremena nisu vidjeli dobro optimiziran p2p mmo, tak da će im i grindersko sranje bit super"
death penalty? dulje lvlanje? pa koji qrc, ima bar 50 takih totalno free mmoa..
ono, vjerujem da se igra super vrti i sve, al ne kužim zbog čeg bi ju trebo igrat?:S zbog grinda?
Worthaur
24-09-2009, 14:04
Zbog ceg se svaki MMO igra, PvP. I kakav jebeni grind?
Meh, da ljudi igraju PvP, igrali bi Guild Warse još uvijek. Čak je i ArenaNet morala stavljati hrpu grinderskog sadžaja da bi zadržala igrače, unatoč onličnom akcijskom PvP-u s archivementima.
Worthaur
24-09-2009, 14:31
Pa naravno, treba bit dodatnih sadrzaja uz PvP, ak po cijele dane PvPas dosadit ce ti, ovak odes malo u neku instancu, odmoris i nastavis PvPat... I ovdje ima neki tip scenarija iz WARa, Elyosi krecu na jednoj strani, Asmodiani na drugoj i treba ubit bossa na kraju instance s tim da ces jos morat sredit i drugu frakciju
Mystery In Space
24-09-2009, 15:34
1. War-u pada broj subova drastično svaki mjesec (oko 20k)
2. To što sam rekao da ljudi žele dulje levlat lika ne znači da žele grindat (nauči što je grind a što nije)
3. Možda 50 MMO-a ima death penalty ali nemaju ostale stvari koje Aion nudi tako da nauči i tu razliku.
4. Ne trebaš je igrat pošto te nitko ne sili ili davi sa samom igrom, ti odlučueš što ćeš igrat ali daj ubuduće prije nego kreneš komentirat pročitaj nešto o igri ili je bar probaj da ne pišeš ovakve gluposti.
Ah Ranger :( (to je sve što tvoj post zaslužuje)
Kakav je balans među frakcijama Worthaur? Kažu ljudi da ima puno više "tamnoputih" te ako je to istina bi li moglo to uništit RvR pošto "numbers" > "skill"?
Worthaur
24-09-2009, 17:22
Jok, vise manje je balansirano
http://uk.aiononline.com/livestatus/server/
ja sam je igrao i svidila mi se na neki nacin ali kasnije shvatis i sam sto ces raditi na lvlu 50 kad nema nijednog builda str/int sto ja znam sto vise dex/vit itd.....jedino jacinu i obranu svoga chara odreduju manastonovi nista vise tako da je svaki char isti na lvl 50 ^^ i koliko znam jos nema nikakvih posebnih oruzja koji rijetko dropaju monsteri,sto se tice skilova jos sam mali lvl ali jbga....jucer gledam jednog lika lvl 29 i onda se zapitam pa koliko to treba vremena da ubijes jednog monstera......svaki monster sve vise i vise hp-a a naravno i ti dobivas sa lvlima nove skilive ili upgrejdas sadasnje ali dok ti ubijes jednoga monstera i na kraju svakoga monstera ti moras upotrijebiti onaj item za hilanje da bi isao udarati drugoga monstera.....a napasti 2 monstera odjedanput nema sanse tu si mrtav odmah.a sve to sto sam opisao zamislite uvijek jedno 10 ljudi oko vas....jos dok nadete monstera kojeg nitko ne napada^^hiler je lako za preziviti jer se hila naravno ali nekome drugome to je uzas.sto se tice natrpanih servera,cekanja i po 4 sata cak nekima i vise neznam sto bi na to rekao.....ako ncsoft otvore nove servere i da onda ocekuju nekoliko stotina igraca koji vec igraju na pretrpanim serverima i imaju lika lvl 22+ sumnjam da ce se to dogoditi jer zamislite da igrate betu dodete do lvl 30 i sve izbrisu,pocne headstart igrate dodete do lvl 22+ prenatrpan server i zar oni stvarno ocekuju da ce covjek po 3 put opet ici ispocetka igrati....a i tko garantira da i na novim serverima nece biti prenatrpanosti.... a pvp da ne spominjem ^^
Worthaur
24-09-2009, 18:19
Molim? Manastonovi, godstonovi, enchantanje i stigme.
Nema posebnih oruzja koje dropaju mobovi? Imas end game instance u kojima pada imba oprema, imas craftanje pomocu kojeg mozes craftat oruzje/armor koje je u rangu sa end game dropovima, i imas pvp oruzja/armore koje kupujes sa abyss pointovima koje dobivas kad ubijes playere druge frakcije i mobove u abyssu...
I da, jako je tesko ubijat mobove i to mi se svidja, napravili su pve malo tezim, neces gledat tv, citat forum i imat 5 mobova na sebi odjednom kao u ostalim mmoima nego ces morat pazit da ne aggras jos nekog, 2 moba mozes prezivjet al 3 jako tesko...
Sto se tice velikog quea za servere, to mi je jedina zamjerka zasad, al rekli su da ce ovaj vikend povecat kapacitete servera i posto sutra ide igra u prodaju dodaju nove servere
Molim? Manastonovi, godstonovi, enchantanje i stigme.
Nema posebnih oruzja koje dropaju mobovi? Imas end game instance u kojima pada imba oprema, imas craftanje pomocu kojeg mozes craftat oruzje/armor koje je u rangu sa end game dropovima, i imas pvp oruzja/armore koje kupujes sa abyss pointovima koje dobivas kad ubijes playere druge frakcije i mobove u abyssu...
I da, jako je tesko ubijat mobove i to mi se svidja, napravili su pve malo tezim, neces gledat tv, citat forum i imat 5 mobova na sebi odjednom kao u ostalim mmoima nego ces morat pazit da ne aggras jos nekog, 2 moba mozes prezivjet al 3 jako tesko...
Sto se tice velikog quea za servere, to mi je jedina zamjerka zasad, al rekli su da ce ovaj vikend povecat kapacitete servera i posto sutra ide igra u prodaju dodaju nove servere
craftanje oruzja i nije bas nesto specijalno,oprema i oruzje sa pointovima moza svatko imati tako da i to nije nista specijalno.Ma koja 2 moba mozes prezivit? mozes ako koristis za svaki mob onaj potion gdje ti svako 2 sekunde hila (govorim 2 moba istog lvla kao ti) a to kosta 100 golda sumnjam da itko ima love na bacanje ^^ ili ako hiler udres ga i hilas se i tako nekoliko puta ^^
A sto kazes na pvp?
protiv hilera nam sanse udaras ga 6-7 sek a on to obnovi u 1 sek ^^
sourcer kako se vec zove stunta te i samo udara i kad se oslobodis nakon nekoliko opet te stunta dok se on hila i udara te tebi samo ide hp.
protiv rangera to je kao da hvatas kokosi po igri samo bjeze i udaraju te ^^
Moza se igra cini kao nesto posebno a mozda to i jest jer ima na webu dosta stvari i u igri isto tako ali zapravo kad igras neko vrijeme shvatis da bas i nije nesto jer nemozes letiti gdje hoces,nema posebnih oruzja jace jacine koji padaju jako rijetko,nema statova tako da svi vise manje imaju isti hp/mp osim sa osim stonovima,natrpanost servera,natrpanost servera u smislu unutar igre a ne kad cekas jer oko tebe je uvijek najmanje 10 ljudi mogao bi ovako svaki dan za nesto pisati ali jbga moram nastaviti igrati aion ^^
Worthaur
24-09-2009, 19:31
Tvoj problem je sto gledas PvP kao 1v1, kad clerica fokusa par ljudi nema sanse da prezivi. Ni jedan mmo nije balansiran za 1v1 jer je to nemoguce napravit
Ti znas da za najbolje oruzje u igri treba cca 1mil abyss pointova tak da nemoze svatko imat. I da, svaka klasa moze prezivjet 2 moba, gladiator/templar imaju plate i to im nije problem, priestovi healaju pa im nije problem, assassin ubije jednog moba u par sekundi pa se fokusa na drugog, magovi i ranger su range klase pa mogu oba moba ccat. Naravno da ces umrijet ko sorca ak samo stojis na mjestu i pustis moba da dodje do tebe.
Oruzja jace jacine padaju rijetko? Imas instancu, u instanci imas bosseve, boss ce uvjek nesto dropat sad jel to za tvoju klasu il ne, ovsi kakve si srece. Isti k kao u svakom mmou.
I ne, nece svi imat isti hp/mp i ostale statove, netko ce se fokusirat na survivability pa dizat hp/evasion/parry/sta vec, netko ce se fokusirat na sto veci dps i dizat crit, pomocu stigmi ce se specat opet na dmg/survivability/support sta vec
Tvoj problem je sto gledas PvP kao 1v1, kad clerica fokusa par ljudi nema sanse da prezivi. Ni jedan mmo nije balansiran za 1v1 jer je to nemoguce napravit
Ti znas da za najbolje oruzje u igri treba cca 1mil abyss pointova tak da nemoze svatko imat. I da, svaka klasa moze prezivjet 2 moba, gladiator/templar imaju plate i to im nije problem, priestovi healaju pa im nije problem, assassin ubije jednog moba u par sekundi pa se fokusa na drugog, magovi i ranger su range klase pa mogu oba moba ccat. Naravno da ces umrijet ko sorca ak samo stojis na mjestu i pustis moba da dodje do tebe.
Oruzja jace jacine padaju rijetko? Imas instancu, u instanci imas bosseve, boss ce uvjek nesto dropat sad jel to za tvoju klasu il ne, ovsi kakve si srece. Isti k kao u svakom mmou.
I ne, nece svi imat isti hp/mp i ostale statove, netko ce se fokusirat na survivability pa dizat hp/evasion/parry/sta vec, netko ce se fokusirat na sto veci dps i dizat crit, pomocu stigmi ce se specat opet na dmg/survivability/support sta vec
vec vidim to najbolje oruzje,dode mi prijatelj elyos ja asmo on digne svu opremu sa sebe i ja ga ubijam samo i eto ti pvpa :)
ako ce biti ubijanje monstera kao u wowu mozes i sad viditi da svaki igrac ima ljubicastu opremu koji je najvise mjesec ipo najveci lvl.
sto se tice tih statova za koju su potrebni stonovi uvijek ce biti igraci skoro jednaki jer tko ima vise srece taj ce imati koji stat vise a da mu se oruzje ne razbije osim ako nepostoji nesto sto ima da se nerazbije to jos nisam vidio mozda i postoji.
Worthaur
24-09-2009, 20:09
Nisi ti bas proucio PvP? Abyss pointovi, abyss pointovi, proguglaj sta su i za sto sluze. Najbolje oprema je PvP, posto je za PvP, sto je jebeni end game. I nece svatko imat tu opremu jer ti cim umres gubis abyss pointove i pvp rank
inace koliko je time card za 60 dana?
Pretpostavljam da će Aion kao i ostale NC Soft igre koristiti ovo (http://www.crovortex.com/webshop/igra-4590-NC_Soft_60_Dnevna_Prepaid_Kartica.html).
Nisi ti bas proucio PvP? Abyss pointovi, abyss pointovi, proguglaj sta su i za sto sluze. Najbolje oprema je PvP, posto je za PvP, sto je jebeni end game. I nece svatko imat tu opremu jer ti cim umres gubis abyss pointove i pvp rank
a nes ti....prijatelj ti ima 2 chara uzme jednog i kao bori se s tobom i ti ga samo ubijas i dobijas poene,moze on gubiti bodove na jednom charu bez problema ali drugi "main" char nema veze s ovim drugim..... sto je tesko napraviti drugog chara lvlat ga i ubijas ga ^^ jos da ljudi pocnu naplacivati goldom sto udaraju tvoga drugog chara ufffff vec vidim sebe kako zaradujem gold hehehehehehehe
Što si ti već rank to manje AP-a dobivaš od ubijanja likova nižeg ranga, što znači da ćeš ti prije ili poslije morati doslove grindati tog prijatelja.
Što si ti već rank to manje AP-a dobivaš od ubijanja likova nižeg ranga, što znači da ćeš ti prije ili poslije morati doslove grindati tog prijatelja.
a slusaj.... vec neke kompanije prodavaju te pointove u to 200 000 u 10 dana sigurno imaju neku slicnu "taktiku"
Worthaur
25-09-2009, 06:28
Ne kuzim sta si reko s tim
Ta taktika nece djelovat jer ti ces jednom pocet dobivat 1 abyss point kad ubijs nekog tko je jako manji rank od tebe, znaci morat ces ga ubit doslovno milijun puta tak
a slusaj.... vec neke kompanije prodavaju te pointove u to 200 000 u 10 dana sigurno imaju neku slicnu "taktiku"
Nisam rekao da je prodavanje AP-a nemoguće, no malo je kompliciranije od toga da ti jedan prijatelj dovede alt-a do 25 levela da ga ti možeš ubijati.
HrcaPrca
25-09-2009, 19:28
Covjece kolko ga ovaj sere,citam tvoje postove i samo sta ako,sta ako,sta ce bit tada..... Ak imas tolko kritika,kaj igras,odi postat u wow. Pusti temu za ljude koje nekaj zanima.
Covjece kolko ga ovaj sere,citam tvoje postove i samo sta ako,sta ako,sta ce bit tada..... Ak imas tolko kritika,kaj igras,odi postat u wow. Pusti temu za ljude koje nekaj zanima.
pa igram ja aion...... pa nije tema samo za hvaljenje nego i za kritike,ako ti se nesvidaju moji postovi i ako nemas sto pametno reci onda ne odgovaraj......
Mystery In Space
28-09-2009, 12:41
Napokon sam sjeo za pc na oko 2 sata pred neko vrijeme pa odlučio zaigrat Aion i podijelit moje iskustvo. Ukucavam acc inf, odabirem server te instantno ulazim bez ikakvog čekanja gdje sam si napravio prista imenom Radijator. Prvi dojam pri kreaciji lika mi je bio odličan, ukoliko si netko da malo više truda stvarno neće vidit isto lice u igri ali tu je taj odličan dojam stao xD Kada mi je lik počeo hodat/trčat imao sam osjećaj kao da se bori sa nevidljivim zidom/zrakom možda, questovi su super napravljeni te sam ih za razliku od drugih mmoa ustvari i čitao. XP gain je stvarno ok te nisam vidio razloga zaš ljudi plaču da je igra grind (probao sam i lika od frenda koji je bio 26 lvl negdje). PvP nisam iskusio jer me bogme nije ni interesirao te znam da nisam isprobao ni 20% igre ali me moj feeling ne vara. Igra ima sve što je potrebno za uspjeh, odličnu grafiku, engine i servere koji mogu podržavati ogromne količine ljudi na jednom mjestu ALI (evo jedno ali) igra mi djeluje prazno na žalost. Nikako da nađem MMO u kojem ću se zadržat na dulje vrijeme meh(jedino što ostaje je nada da će sredit engine u waru-u :/).
Napokon sam sjeo za pc na oko 2 sata pred neko vrijeme pa odlučio zaigrat Aion i podijelit moje iskustvo. Ukucavam acc inf, odabirem server te instantno ulazim bez ikakvog čekanja gdje sam si napravio prista imenom Radijator. Prvi dojam pri kreaciji lika mi je bio odličan, ukoliko si netko da malo više truda stvarno neće vidit isto lice u igri ali tu je taj odličan dojam stao xD Kada mi je lik počeo hodat/trčat imao sam osjećaj kao da se bori sa nevidljivim zidom/zrakom možda, questovi su super napravljeni te sam ih za razliku od drugih mmoa ustvari i čitao. XP gain je stvarno ok te nisam vidio razloga zaš ljudi plaču da je igra grind (probao sam i lika od frenda koji je bio 26 lvl negdje). PvP nisam iskusio jer me bogme nije ni interesirao te znam da nisam isprobao ni 20% igre ali me moj feeling ne vara. Igra ima sve što je potrebno za uspjeh, odličnu grafiku, engine i servere koji mogu podržavati ogromne količine ljudi na jednom mjestu ALI (evo jedno ali) igra mi djeluje prazno na žalost.SNikako da nađem MMO u kojem ću se zadržat na dulje vrijeme meh(jedino što ostaje je nada da će sredit engine u waru-u :/).
to je največi razlog zaš ne kužim koji qrc je aion tak poseban, jer kolko sam skužio on je na neku foru jack of all trades, lvlaš(pve) do lv50(koji je max rank) na lv50 počinje pravi pvp(navodno ima i rvr) postoji poseban pvp rank, pvp itemi(to mi se čini ko influence sistem u WARu za svaki tier i rasu), onda ono što je worthaur spoemnuo ko neki scei iz wara, samo što ima boss na kraju zvuči zanimljivo, e da igra ima i krila, wow, čito sam komentare na WHA i uglavnom su podjeljeni, neki kažu da je igra ubersuperowna drugi kažu da saka >.>
vrijeme če pokazat :)
Worthaur
28-09-2009, 19:49
Pa za razliku od WARa ovdje ima puuuuuno vise contenta
meni WAR ima i više nego dosta contenta, ne stignem ni LV/VL raid napravit :(
aion istina ima dost contenta, al meni se to ništa ne čini zanimljivim, il je neš zanimljivo, a viđeno negdje drugdje...
Mystery In Space
28-09-2009, 20:07
Ima Aion puno contenta i sve to stoji ali Warhammer je daleko zabavniji a i ljudi pričaju da Aion crasha žešće kada se skupi oko 50-100 ljudi na istom mjestu kod fort napada (asian aion), sad kolko je to istina vrijeme će pokazat.
questovi su super napravljeni te sam ih za razliku od drugih mmoa ustvari i čitao.
Jesi ti siguran da si igrao Aion?
U betama sam igrao na oba dvije strane do 20 levela, i questovi koje sam vidio su glupi koliko mogu biti, na svakoj sam strani možda našao 10 questova koja se isplati čitati.
Ovako je izgledao moj dolazak u Verteron:
NPC 1 - Those crabs are scary kill them - Crabs killed 0/10
NPC 2 - Ugly flamingos are polluting water kill them - Ugly flamingos killed 0/10
NPC 3- Citizens are upset because those non-aggressive snail like creatures are scaring them - Snail like creatures killed 0/10
Mission Quest I - Those bandits are acting funny kill them and bring me their badges - Badges collected - 0/5
Mystery In Space
29-09-2009, 09:19
Moguće da nisam igrao Aion u ovoj dimneziji po tebi ali reci mi da ovo nije malo zanimljivije od ostalih mmoa koji ti po cijeloj mapi iscrtaju ceste do odredište te ti sve blinka ko da si u disku pa ne možeš promašit da si ne znam što :|
Pa ovdje imaš "Locate" opciju koja ti jasno na mapi označi cilj questa, naravno ti ne moraš koristiti tu opciju već možeš sam lutati po mapi tražeći cilj questa, mo budući da se NC Soft upravo zbog "Locate" opcije nije potrudio u textu questa objašnjavati gdje se taj cilj nalazi to bi moglo poprilično potrajati.
questovi su super napravljeni te sam ih za razliku od drugih mmoa ustvari i čitao.
Jesi ti siguran da si igrao Aion?
U betama sam igrao na oba dvije strane do 20 levela, i questovi koje sam vidio su glupi koliko mogu biti, na svakoj sam strani možda našao 10 questova koja se isplati čitati.
Ovako je izgledao moj dolazak u Verteron:
NPC 1 - Those crabs are scary kill them - Crabs killed 0/10
NPC 2 - Ugly flamingos are polluting water kill them - Ugly flamingos killed 0/10
NPC 3- Citizens are upset because those non-aggressive snail like creatures are scaring them - Snail like creatures killed 0/10
Mission Quest I - Those bandits are acting funny kill them and bring me their badges - Badges collected - 0/5
kill greenskins and moar greenskins zvuči zanimljivije od tog
hehehe koliko cte cekali u beti za zavrsetak questa raeva kcer? hahahaha ja sam cekao jedno 30-40 min a oko mene ja mislim da je bilo 100 ljudi najmanje ^^
Arbiter of Change
21-10-2009, 12:22
I kakav je Aion sada nakon izlaska?
Pitam jer ono, zapala tišina ovdje na forumu, a drugdje na netu ljudi divljaju od podijeljenih mišljenja.
Arbiter of Change
08-11-2009, 13:21
Kad ljudima daš sposobnost da uploadaju custom znakovlje. :)
http://www.imagesforme.com/upload/1b7ac2de.jpg
šta je inače bilo s aionom? di su nestali svi koji su ga igrali? :/
Sa vise sam strana cuo da je previse pocela liciti na WoW i da igra fejla u mnogo pogleda... :|
Worthaur
08-11-2009, 19:45
Do cca 35 lvl odlicna, nakon toga slijedi grind : ))
Atm lvl 48 i gubim volju za igrom
End game - gotovo da ga i nema, jedna instanca i nestabilni fortovi koji su na timeru
I jebo vas wow vise, neznam po cemu ljudima slici na wow
Do cca 35 lvl odlicna, nakon toga slijedi grind : ))
Atm lvl 48 i gubim volju za igrom
End game - gotovo da ga i nema, jedna instanca i nestabilni fortovi koji su na timeru
I jebo vas wow vise, neznam po cemu ljudima slici na wow
ane e, ne nisam ovo bio cjelo vrijeme govorio
Worthaur
24-11-2009, 10:15
5PAM0wr7 ... r_embedded (5PAM0wr7cZ8&feature=player_embedded)
Well, ovo super izgleda, al ak nes ne naprave s PvPom nece bit dobro...
5PAM0wr7cZ8&feature=player_embedded
Well, ovo super izgleda, al ak nes ne naprave s PvPom nece bit dobro...
...šta to ne valja sa PvP-om? :shock:
Worthaur
25-11-2009, 12:19
Sta valja?
Sta valja?
Mislio sam si zaigrat Aion radi PvP-a pa zato pitam :roll:
bolje možda da ga ne zaigraš :D
Igro bio lv 49 i odusto...jednostavno sve se vrti oko tog grinda...No svakako meni u početcima vrlo zabavan :D
apdejtam igru pošto nemam niš pametnije za igrat, baš me zanima kolko će sakat :>
Arbiter of Change
01-01-2010, 19:11
Ne saka, ali stvar je u tome da nema ničega novog osim letenja... koje je već izvedeno u F2P naslovima i to bolje.
Ukratko, nije mi jasno zašto je tolika prašina dizana oko igre, kao da će revoluciju napraviti neku i kao da nije klasični MMORPG.
neznam ni ja, ja sam znao da će bit sranje, al ono ko što rekoh nemam niš pametnije za igrat, tak da bar da probam u kojoj je mjeri sranje jer kažu da se ovdje kao trebaš mučit da ubiš kripove, a gledo sam i onaj pvp koji su pokušali ukrast iz WARa i totalno ga ujebali, baš i to moram iskusit :D
yassuqee
13-01-2010, 15:14
Ne igram ni 2 tjedna, lvl 37 sam... I razmišljam da odustanem i igram LOTRO, pošto Aion PVE-a vidi onije, a PVP je isto tako loš...
Imate kaj za preporučit jel ću iskočit iz kože!
ljepo sam ti reko da igra nije niš posebno(točnije reko sam da saka) :p
kolko ja znam lotro je najbolji što se tiče pvea(zbog samog lotr settinga) i ktome je još jeftin, u svakom slučaju moš ga bar prvo trialat, mada će ti dost opcija bit isključene..
Arbiter of Change
08-02-2010, 11:14
Isse, sve ovo za dobiti samo jedan mač. :)
Hmm, you don't need to buy gold. You need to play the game of crafter (it includes gathering stupid amounts of materials, Kinah and certain amount of luck and disappointment).
To elaborate some of the process I went through when crafting the quest sword, here's numbers:
The 1st step where you have to craft Adamantium Sword (equals to the Orb you mentioned, I think) I got lucky and critted on 1st try. So, the cheaper one was easy for me.
Then to the hard part. NOTE: I didn't gather them all first and then craft. Crafts went on in patches of 5 or so.
20 Durable Orichalcum Sword crafts take 4444 Orichalcum Ore. Yes, I did gather them all myself and no I didn't bot. I had a good routine in Theobomos and I did the Platinum Coin quest at the same time (to break the boredom). This took me about 3 weeks.
In between and mostly after I had the Orichalcum Ore gathered I started gathering Aether. I levelled to 399 in the process of gathering 1560 Aether. Now the counter is at about a month. Give or take week or so.
Premium Weapon Fluxes are hard to drop and that's why I bought most of it. The amount needed was 120 (60-80kQ on our server a piece).
To refine the Orichalcum Ores, you need Active Carbon. 1 per Ingot, so I had to buy 4444 of those too. Then you have to make Orichalcum Rods that eat 4 Ingots and 2 Orichalcum Acid per Rod, the amount of Acid I had to buy was 1200.
As you can see, the amount of materials needed is really stupid. And if you don't crit the craft, the outcome is vendor trash. But the bright side is, the vending price is high enough to get back the Kinah you spent on the Active Carbon and Orichalcum Acid.
If you were lucky (like I was), you got some Noble Durable Orichalcum Swords to try and craft the needed Noble Worthy one.
To try one craft you need 6 Worthy Premium Weapon Fluxes, that cost 260-300kQ per one here. They are extremely hard to drop, so I resulted buying almost all of them (18 all together before success). Other materials for the craft were dropped while gathering Orichalcums and Aether, so I don't count them in at all.
I'll list tl;dr here about the materials needed in my case:
* 4444 Orichalcum Ore (gatherable)
* 4444 Active Carbon (from vendor)
* 1200 Orichalcum Acid (from vendor)
* 120 Premium Weapon Flux (drop, broker)
* 1560 Aether (gatherable)
* 18 Worthy Premium Weapon Flux
* 51 High-Grade Aether
* 75 High-Grade Orichalcum Ore
* 999999999 Units of PURE LUCK
Maybe you now understand why I was extremely happy for the achievement =)
Worthaur
08-02-2010, 11:45
Grind moar
yassuqee
30-04-2010, 22:10
Kak me ova igra razočarala, a budala tek shvatio na 45-om lvlu, no nema veze.
Nisam dugo već igrao pa me zanima dali ima kakvih promjena, novosti? PvP, PvE?
Ili još uvijek tupe vikendima sa duplim EXP-om?!
Btw jel se da izmjenit nick za pare? :toilet:
yassuqee
29-05-2010, 20:49
Evo, dal se isplatiti produžiti pretplatu (tj. vratit u igru nakon 5mj.) zbog ovoga ili ne?
http://www.mmo-base.com/aion-zakrpaj-i-popravi/2282
Sonic_Moronic
29-05-2010, 21:24
Isse, sve ovo za dobiti samo jedan mač. :)
Isusati. Ja ne vjerujem. I ono, level 399?
Worthaur
30-05-2010, 07:41
Evo, dal se isplatiti produžiti pretplatu (tj. vratit u igru nakon 5mj.) zbog ovoga ili ne?
http://www.mmo-base.com/aion-zakrpaj-i-popravi/2282
Do 2.0 se ne isplati
yassuqee
30-05-2010, 10:17
Ništa od toga, ljudi iz guilda svi otišli na AoC (ne sviđa im se uopće Aion 2.0, vjerojatno s razlogom), sad se čeka GW2, Tera i Soul and Blade kad izađu, radi se guild i svi će bit igrači na okupu. Inaće guild je bio rank 2. u Aionu, najbolji, pa ak se oni ne vračaju, bome necu ni ja... Ipak su tamo svi frendovi...
Worthaur
30-05-2010, 10:25
Otisli iz Aiona na AoC... to nije bas za pohvalu lol
yassuqee
30-05-2010, 10:34
Otisli iz Aiona na AoC... to nije bas za pohvalu lol
Zašto?
yassuqee
01-06-2010, 22:44
Btw, ja produljio prepaid, sutra izlazi patch pa cemo vidjet sta ima novo... :)
Dali ima još netko da se vratio povodom novih zakrpa?
Arbiter of Change
05-05-2011, 19:13
Highlight trailer za Empyrean Calling, tj. patch 2.5 (http://gameguide.na.aiononline.com/aion/Patch+Notes+2.5).
KrMACsl9db0
DJ Not Nice
25-05-2011, 14:39
Povodom novog patcha možete probati igru for free na 10 dana.
Content do lvl20.
Fkors, Aion EU : )
Arbiter of Change
28-05-2011, 20:28
Link na free trial.
http://uk.aiononline.com/freetrial
Arbiter of Change
12-08-2011, 19:43
Ubodite preko Steama za samo 5 eura.
http://store.steampowered.com/app/29640/?snr=1_4_4__43
Arbiter of Change
18-10-2011, 19:03
Housing u v3.0.
http://forums.na.aiononline.com/na/show ... ?p=1136464 (http://forums.na.aiononline.com/na/showthread.php?p=1136464)
General Information:
1. Housing is available for characters level 21+
2. A "basic" house is acquired through questing, but you can upgrade through other means later.
3. Housing features include mailbox, furniture, interior decor (picture frames, mirrors, plants, etc), wardrobes (OMG), community interaction stuff, and a .. toilet o_o Yeah.
4. There will be plots of land for auction in certain areas (limited).
5. There are housing maintenance costs.
6. There will be new crafting skills to make furniture.
http://i.imgur.com/ZMRJX.jpg
DJ Not Nice
21-10-2011, 00:50
UJkX_Y_vXwo
Arbiter of Change
14-12-2011, 16:58
F2P od veljače.
http://www.aionfreetoplay.com/website/
There's good news for all Daevas and those who wish to become one: from February 2012, Aion will be switching to a free-to-play model. The monthly subscriptions will be dropped and the basic game content will be available to you for free from the start. Additionally, we will be offering special packs that offer you further liberties: for example, opening your own store and collecting an unlimited daily amount of aether and essences. The existing players have special reason to be happy - they will be rewarded for their loyalty and can look forward to bonuses! More information on this can be found in the 'Free-to-Play Model' section.
Arbiter of Change
27-02-2012, 15:11
Od sutra F2P.
http://www.aionfreetoplay.com/website/
waiting ... the server is full...
position in queue : 838/838
estimated w8 time 42min ...
wtf
Worthaur
02-03-2012, 17:41
Sta ti nije jasno?
ne ne , sve mi je jasno , samo sto sam se bio sokirao nakon sto sam primijetio da moram cekati preko 40 minuta da bih usao u server , mozda bi bilo jasnije da sam bio napisao omg umjesto wtf
sve u svemu vec sam se razocarao igrom, ali ok barem nisam nista platio ,samo sam potrosio 12sati vremena da skinem nzm ni sam tocno ..valjda oko 24gb igre
niti grafika mi nije lijepa a koliko sam skuzio aion je jedna od igri koji se hvale grafikom , hmm nzm jel sam to ja prezahtjevan ili sta :)
.
nisi.... ja sam odustao nakon niti 5 minuta igranja.
pleja netko? Poceo danas malo da si smanjim jebenu zelju za gw 2..kad ce vise.......
DJ Not Nice
21-03-2012, 18:54
Sad u petak/subotu/nedjelju beta : P
E da sam upao haha..ali jebiga
Arbiter of Change
31-05-2012, 16:32
MMORPG.com je bacio re-review sada F2P verzije.
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game ... 209/page/1 (http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/253/view/reviews/load/209/page/1)
Ja igram s 2 frenda. lvl 29 cleric. Ok je igra, nista posebno, zanimljiva i igriva. Meni dosta.
Da li netko ima Veteran key ili inaktivan account s veteran statusom da mu ne treba? :D
Arbiter of Change
17-08-2012, 18:46
Patch 4.0, kad god već izađe, će među ostalim dovesti i 3 nove klase u Aion.
http://aion.mmorpg-life.com/gamescom/ai ... es/121469/ (http://aion.mmorpg-life.com/gamescom/aion-4-0-to-have-three-new-classes/121469/)
The best was saved (of course) for last. In an exclusive reveal we learned that Aion 4.0 patch will introduce three new classes! One of the classes will be a gun wielding class (!), while the other will have a musical instrument as a weapon (!!!). The last one is still under wraps, but I think this reveal is great on its own.
last4ever
01-09-2012, 17:38
zar ni aion besplatan... ja sam ga probo instalirat i sve je islo glatko dok netreba update... -.-
pise da treba 8y7m3w... pa ako iko igra 4toplay nek mi objasni u cem je problem :P
Arbiter of Change
26-06-2013, 21:48
Update 4.0 ide live danas.
http://na.aiononline.com/betrayal/
Aion 4.0: Dark Betrayal also brings a new level cap of 65 that challenges veteran players to bring their considerable abilities back to the eternal Elyos/Asmodian conflict. Players can advance to the increased level cap in two new zones: the expansive realm of Katalam and the mystical realm of Danaria. Novel experiences lie in store, including a form of a mini-siege warfare at bases throughout the new zones and special benefits to the conquering faction. The recently uncovered Idian Depths will offer courageous adventurers the opportunity to enter eleven new instances each with new gear to be won.
˘˘˘˘Angel˘˘˘˘
16-08-2013, 10:52
ovo sto AoC posta je americka verzija, europska verzija je aionfreetoplay.com i trenutni publisher je gameforge.. igra je za danasnji standard vrhunska iako je malo starija, ja igram 4 godine i dan danas mi krade par sati dnevno..
istina, dolazak do max(60) lvla moze biti malo naporan ako ste bas izbirljivi i trazite dlaku u jajetu.
medjutim, na 60 pocima pvp, gvg, nvn, lvl.. iliti (plyer vs player), group vs group, nation vs nation i league vs league (lige su inace spoj alianci, a svaka alianca moze imati do 24 igraca, dok svaka liga moze imati do 12 alianci pa si sad racunajte kako epic su ti figtovi..
dalje, postoje stari ali i relativno novi serveri, prije sam igrao na perentu (lv 55 glad, lv 45 sin) a sada sam vec godinu i malo vise na anuhartu(60 ranger, 60 templar, 60 spiritmaster)
ranger mi je main klasa i mogu reci da je igra opcenito gotovo savrseno balansirana.. svaka klasa ima svoju antiklasu, dok je cak i ove moguce pobjediti u duelima ako je igrac bolji.. oprema je bitna ali ne prevagnjuje u pvpu koliko to radi sam skill igraca..
ima puno hrvata i preporucio bi svima koji traze nesto novo, igra je zbilja izvrsna.
ps. primjetiti ce te kako ne spominjem grafiku koja je usput receno iznad svih ostalih mmoa trenutno. ne vjerujete? pogledajte bilo koji noviji video na youtubeu, trenutna na verzija je 4.0, dok ista stize u europu 28.8. (3.9 trenutno)
i da, krila ne sluze samo kao zamjena zamountove.. potpuno su upravljiva od strane igraca, tj nema nikakvih definiranih ruta kojima se moze letjeti ili nesto takvo.. moguca je borba u zraku i slicno.. takodjer, pravljenje likova je na razini skyrima, sto je tesko povjerovati za jedan mmorpg, ali istina je, uvjerite se sami, (igra je velika 29gb, to dovoljno govori o sadrzaju) .. broj skinova i armor setova je vise manje nesaglediv pa u to necu ni ulaziti, jako jako rijetko ce te naici na 2 lika sto jednako izgledaju.
Wolfwrath
16-08-2013, 15:26
Skinuo sam igru već jedno 3 puta, uvijek se nadajući da nešto valja, i redovito izađem i obrišem ju nakon pola sata.
Ne odskače po ničemu od ostatka tržišta, kad bih već želio grindati po istom starom dosadnom uzorku i igrati skoro idiotsko nemaštovite klase, radije bih igrao Teru, Neverwinter ili Rift.
Arbiter of Change
22-01-2014, 23:06
Steel Cavalry ekspanzija stiže pred kraj mjeseca, točnije 29.1. i donosi robote jer, zašto ne?
http://na.aiononline.com/steel-cavalry/
On January 29, a new class comes to Atreia. The Aethertech, armed with a cipher blade, can summon a large magical mechanical construct called a Bastion. The Aethertech joins the Gunslinger and the Songweaver to become the third new class introduced since the game launched nearly five years ago, and the third new class launched in the last year.
https://www.youtube.com/watch?v=acje-GgsmQ8
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.