Pogledaj cijelu verziju : Stekanje i temp
dosle su ljetne vrucine i vec se opako osjeti na mom kompu temperatura GPU je s 50 narasla na 60 a kad igram nes na 65 C
i sad probam ja igrat test drive unlimited koji jos jucer kad je bila temp oko 55 nije opce zapinjo a sad tolko zapinje da je neigriv jel moguce da je to zbog temperature????
Xenon Demon
25-05-2007, 02:05
Moguče je.....to se zove downthroteling u CPU-a ali nisam čuo da se to dešava i grafičkim karticama ali to je ipak jako vjerojatno !
Obično kad se temp. tako diže pogledaj da li ti se vrti vent. ili pogledaj u biosu postavke ako nešto nisi slučajno pomaka te reinstaliraj drivere!
ili uzmi kučni ventilator ...otvori kučište te ga hladi s njime.....
(ovo je dobar prijedlog)to sam i ja radio prije kad mi se komp. pregrijava usri litnje žege!
nije isto ali se na istu stvar riješava kao i objašnjenje na ovom topicu(moj post)
viewtopic.php?t=12999 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?t=12999)
dakle...ukratko,,,,očisti ventove i opet ih stavi...novu frišku pastu prije toga i nebi trebalo bit problema!
nije isto ali se na istu stvar riješava kao i objašnjenje na ovom topicu(moj post)
viewtopic.php?t=12999 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?t=12999)
dakle...ukratko,,,,očisti ventove i opet ih stavi...novu frišku pastu prije toga i nebi trebalo bit problema!S
ma lol daj neki dan sam potpuno ocistio cooler od CPU i ventilator i stavim sve kak je bilo i vidim da mi se sad vrti na 2800 a prije ciscenja je bila oko 3000 :?
evo sad mi je temp GPU 54 a tek sam upalio komp nadam se da ce ovak i ostat
takvo smanjenje okretaja nemože rezulturat takvo povečanje temp!!!
Si ti uopče mjenjao kad pastu???
A i cooleri nisu baš skupi!!!Samo čekaj dok se još ne rastale...
nisam mjeno pastu neznam kak se to radi mislim znam u teroiji a s cim da maknem staru pastu,s acetonom?
alkohol (aceton) (ne uljni) i vatu koju s njime namočimo....kad skineš dodaš novi tanki sloj...najlakše ti je razmazat s "kondomom"...namaži da ide samo po jezgri....da ne unerediš i druge komponente!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.