Pogledaj cijelu verziju : trebam mali savjet
ovak slazem neku konfiguraciju sad npr AM2, neku grafu DX10, 2gb rama . molim sve vas koji se malo bolje kuzite u kompove
da mi pomognete odlucit sta da uzmem i sta mi se najbolje isplati i sta ce najbolje radit. A mislio sam za grafu 8600 jel mozda znate kak je ocjenjena ta grafa i jel blizu 8800??
Za sad ti je Best Buy ovo kaj ja imam u Sigu, ali sa 8800GTS 320Mb grafičkom karticom + 550W Chieftec (zbog 8800GTS)! - znaći nađi si te komponente u Ve-Milu i nemreš fulati!
Inaće... 8600 nije nit do koljena 8800 seriji kartica! Moja preporuka je da zaobiđeš 8600 seriju, naravno ako možeš!
Što se AM2 tiće, trenutno je nešto jeftinija od C2D konfe ali je i podosta slabija, tak da ne znam koliko se isplati!
evo grafa http://217.14.221.177/EUWeb/Start.aspx? ... 1SMbg2kwu7 (http://217.14.221.177/EUWeb/Start.aspx?_command=showItem&item=gig-gv-nx88gts-320&location=SKL&session=Of7THLhJYJ1SMbg2kwu7)
tu cu uzet a i imam povoljnije jer mi susjed radi u Gigabyteu.
Odlična je... imaš moj blagoslov!
8800GTS je definitivno Best Buy makar još nema DX10 igri na tržištu! Ali zato rastura u DX9, a kasnije bu isto tak rasturala u DX10 igrama... u to sam 100% siguran!
frend mi ima tu grafu, stalker na rezi 1600*1050 klizi samo tako...
što se tiče amd-a, na defaultu nije on ništa baš sporiji od c2d-a. tek kad se krene clockat, onda intel tu pokazuje zube, tako da ako ne clockaš onda nemoj zaobilazit amd-a... uštedit ćeš i na ploči i procu, a razlika nije tolika da se ne isplati. jedan 4200+ x2 radit će jednako lijepo kao i 6300+ na defaultu.
svakako 2 giga ddr2, sad je nevjerojatno povoljna cijena rama.
od diskova preporučam seagate ili hitachi sa 16mb cachea, kapacitet odredi prema svojim mogućnostima... trenutno su modeli od 320gb najbolji omjer uloženo-dobiveno.
na napajanju nemoj štedit, pogotovo ako ćeš uzet 8800 grafu. preporučam seasonica 430W s12 ili coolermastera 430W. ako ti je preskupo, poslužit će i neki chieftec 500W ili jači.
ostatak je standard...
što se tiče amd-a, na defaultu nije on ništa baš sporiji od c2d-a. tek kad se krene clockat, onda intel tu pokazuje zube, tako da ako ne clockaš onda nemoj zaobilazit amd-a... uštedit ćeš i na ploči i procu, a razlika nije tolika da se ne isplati. jedan 4200+ x2 radit će jednako lijepo kao i 6300+ na defaultu.
Evo sa ovime se u potpunosti slažem... Sorry Fuxy kaj sam zaboravio napomenuti to za OC... u zadnje vrjeme podrazumjevam da ljudi znaju OC-ati (zajeb ali nema veze), pogotovo kad se nekaj OC-a kao c2d!
Baš me zbog toga fascinira komp... bez bada ide za 50+% OC!
Da je meni jednog dana sastaviti novu konfu...
Samo pravite zazubice. Covjece, kad kod prijatelja vidim 7600GT preporodim se, a kamoli te zvijeri sto imate odreda.
BTW, sad je memorija jeftina, ja bi sa memorijom lagano isao na 4 GB-a..
da zvijeri, a vjerovao ili ne, na kraju igram samo americas army za koji je dovoljna i 6600gt. svašta...
čekam hl2 episode 2....
A ko vam je kriv,ja imam sasvim prosjecan kom ali stvarno se naigram na njemu.Sazvace on sve po redu i jos uvijek sam prezadovoljan.
Sto se teme tice nek autor napise sa koliko novaca raspolaze pa onda mozemo konkretno razgovarti a ne ovako nabadati bez veze.
A ko vam je kriv,ja imam sasvim prosjecan kom ali stvarno se naigram na njemu.Sazvace on sve po redu i jos uvijek sam prezadovoljan.
Sto se teme tice nek autor napise sa koliko novaca raspolaze pa onda mozemo konkretno razgovarti a ne ovako nabadati bez veze.
gle imo sam krizmu i imam 9000 kn , al mislim prodat svoj komp u djelovima tj mislim prodat grafu , procesor i maticnu . Al ne mislim potrosit sve pare.
fuxy oces li prodavat rame?
Xenon Demon
22-05-2007, 21:30
za 9000kn možeš uzet 8800GTX te 2 gb ddr 2 te asus (najbolju)matičnu ploču
i athlon x2 6000+ teneki hard od 250 gb sa 16 mb cacha i taman če ti dostat para za za tipkovnicu i miš.....te jedva za zvučnike! :fof:
ispričavam se što nisam naveo cijene ali prelijen sam da bi sad ti i to riješavam.......a ako hočeš i monitor onda sve skreši(unazadi za jedan model)te si možeš kupit jedan LCD monitor 17 inch!
E i taman če ti ostat pare od tvog prijašnjeg komp. :rotfl:
Je*iga ja nikad ne štedim na komp.
gle imo sam krizmu i imam 9000 kn , al mislim prodat svoj komp u djelovima tj mislim prodat grafu , procesor i maticnu . Al ne mislim potrosit sve pare.
samo komp ili i monitor,periferija i navedi tocan iznos novaca koji mislis potrositi.
samo komp ili i monitor,periferija i navedi tocan iznos novaca koji mislis potrositi.
samo maticna , grafa i procesor.
a racunam da cu za komp dobit bar 1500kn athlon 64 3000+ , maticna nf8-v i grafa 6600.
za 8800 cu dat oko 1800 kn . A potrosil bi oko 3500
Trebala bi ti i memorija jer predpostavljam da sada imaš DDR1 koju nove matične uglavnom ne podržavaju... Ispravi me ako grješim!?
Trebala bi ti i memorija jer predpostavljam da sada imaš DDR1 koju nove matične uglavnom ne podržavaju... Ispravi me ako grješim!?
grijesis imam ddr2 . kingmax 2 x 512
OK, samo pitam za svaki slućaj da nisi možda zaboravio na to... Ali moj savjet je da prodaš memoriju i kupiš si 2x1Gb jerbo je memorija urnebesno jeftina danas! 1Gb ti je 300 kuna -> Kingmax 667MHz!
OK, samo pitam za svaki slućaj da nisi možda zaboravio na to... Ali moj savjet je da prodaš memoriju i kupiš si 2x1Gb jerbo je memorija urnebesno jeftina danas! 1Gb ti je 300 kuna -> Kingmax 667MHz!
ja mislim da 8800 nece dobro radit s kingmax ramima. Ili grijesim??
Dobro će raditi, grafička ovisi o procesoru a ne o memoriji! Nemaš frke sa tom "jeftinijom" memorijom, odlična je ona! Štoviše trenutno je Kingmax po meni BestBuy jer stvarno se odlično nosi sa visokim frekvencijama! Nije me kočio niti u jednom OC-u!
Dobro će raditi, grafička ovisi o procesoru a ne o memoriji! Nemaš frke sa tom "jeftinijom" memorijom, odlična je ona! Štoviše trenutno je Kingmax po meni BestBuy jer stvarno se odlično nosi sa visokim frekvencijama! Nije me kočio niti u jednom OC-u!
znaci moze kink max? A jel se moze kaj zahebat pri OC ?
uvjek ideš u rizik kod overklokiranja...ali ako znaš i ako ne pretjeruješ+imaš dobro hlađene komponente nema straha!
koju mi maticnu predlazete???
i zaboravih pitat jel ima kakav dobar hladnjak za rame?
Za c2d konfiguraciju ti je odlična Gigabyte 965P-DS3, a za AM2 ti je dobra Gigabyte M55S-S3!
Pošto si dao jako malo informacija o tome koliko zapravo novaca želiš dati za komp i dali želiš Intel ili AMD, nemrem ti više od toga pomoć...
Što se hladnjaka za memoriju tiće, to ti fakat ne treba... memorije se minimalno griju i ne treba im posebno hlađenje!
EDIT: - evo skopirano iz PM-a kojega sam čovjeku poslao... ako netko ima kaj za dodati, nek doda!
AMD konfiguracija:
MBO: Gigabyte M55S-S3
CPU: x2 3600+, AM2
VGA: 8800GTS, 320Mb
RAM: 2x1Gb A-Data 667MHz
PSU: Chieftec 550W
Intel konfiguracija:
MBO: Gigabyte 965P-DS3
CPU: c2d E4300
VGA: 8800GTS, 320Mb
RAM: 2x1Gb Kingmax 667MHz
PSU: Chieftec 550W
Evo, te dvije konfiguracije su ti BestBuy od AMD-a i od Intel-a! Intel konfa je podosta jača ali je i nešto skuplja! Na niti jednoj ti nebu apsolutno niti jedna igra trzala na MAX postavkama!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.