Log in

Pogledaj cijelu verziju : Smisao života?

Stranica : 1 [2]

McPingvin_v2.0
13-12-2007, 00:36
Zamislite sebe bez ikakvih osjećaja...bez ičega... bez straha, boli, ljutnje, ljubavi.... hm :| strange enough...

Jesu li prilagođeni modernom čovjeku? Jesu li samo appendix? Ili zaostali iz kamenog doba?
Ne mogu se zamisliti bez ikakvih osjećaja, jer koliko god čestao bio u apatičnom stanju to je opet bilo daleko od potpunog nedostatka osjećaja. Ljudi su osjećajna bića.

Osjećaji nikad nisu bili nikome prilagođeni jer većinu njih ne možeš kontrolirati u potpunosti.

Znaš po čemu su se ljudi uzdigli iznad životinja?
Po snalažljivosti. Dinosauri su bili superiorni jer su bili ogromni i snažni, iako to ne vrijedi za sve vrste.

Ljudi su ništa no vrsta sisavaca kojima se evolucija nasmiješila tokom eona.

Gwin
13-12-2007, 00:41
kad voliš osobu, uživaš biti u njezinoj blizini, svaki razgovor s njom je prekrasan, ne možeš odvojiti pogleda od nje jer imaš osjećaj da te to "hrani" iznutra...Zanemaruješ sve njezine mane i vidiš samo prednosti, ustvari ti se mane počnu sviđati.
to se zove zaljubljenost i smatra se prvim korakom do ludila

ljubav je kad ti žena digne tlak jer je potrošila 500kn na bluzu koju ZNAŠ da nikad neće obuć, gadi ti se ta stvar, ali svejedno kažeš "da, draga, super ti stoji" :P

Gwin
13-12-2007, 00:44
to je samo blag primjer.. kad budete 5 godiina u braku, začinjenom sa dvoje djece i (nedaj bog) podstanarstvom, bit će vam jasno :D

ZorgTheBorg
13-12-2007, 00:47
[quote="Zorg_The_Borg":xtnst6wd]Zamislite sebe bez ikakvih osjećaja...bez ičega... bez straha, boli, ljutnje, ljubavi.... hm :| strange enough...

Jesu li prilagođeni modernom čovjeku? Jesu li samo appendix? Ili zaostali iz kamenog doba?
Ne mogu se zamisliti bez ikakvih osjećaja, jer koliko god čestao bio u apatičnom stanju to je opet bilo daleko od potpunog nedostatka osjećaja. Ljudi su osjećajna bića.

Osjećaji nikad nisu bili nikome prilagođeni jer većinu njih ne možeš kontrolirati u potpunosti.

Znaš po čemu su se ljudi uzdigli iznad životinja?
Po snalažljivosti. Dinosauri su bili superiorni jer su bili ogromni i snažni, iako to ne vrijedi za sve vrste.

Ljudi su ništa no vrsta sisavaca kojima se evolucija nasmiješila tokom eona.[/quote:xtnst6wd]
Well, što su ljudi inteligentniji, to su čini se osjećaji manje važni... budućnost će reći svoje ;))

Što se tiče prilagođenosti osjećaja... nemoguće ih je kontrolirati... ali dobar dio njih ne vrijedi za današnjeg čovjeka (skrolaj gore), što komplicira situaciju.. valjda majka priroda nije predvidjela da će čovjek sjediti za kompom umjesto da hvata životinje.... trebat će mu instinkti za lov ali sigurno ne i za sjedenje na kompu a toliko je jak da slučajno istrebljuje životinjski svijet... a do prije 3k godina se borio da preživi...

Mankind je imba rasa. Bog mora updateat svemir

v2.43 - intelligent races nerfed
-animals added damage and movement speed
-deja vu bug fixed
-divide by zero bug fixed
(:D)

Maloki
13-12-2007, 00:57
a do prije 3k godina se borio da preživi...

to radi i danas

Sonic_Moronic
13-12-2007, 00:59
kad voliš osobu, uživaš biti u njezinoj blizini, svaki razgovor s njom je prekrasan, ne možeš odvojiti pogleda od nje jer imaš osjećaj da te to "hrani" iznutra...Zanemaruješ sve njezine mane i vidiš samo prednosti, ustvari ti se mane počnu sviđati.
to se zove zaljubljenost i smatra se prvim korakom do ludila

ljubav je kad ti žena digne tlak jer je potrošila 500kn na bluzu koju ZNAŠ da nikad neće obuć, gadi ti se ta stvar, ali svejedno kažeš "da, draga, super ti stoji" :P

Ej, ljubav je najslađa prije braka... Kad se oženiš, obično uskoro nestane. :wink:

Sonic_Moronic
13-12-2007, 01:01
Idem tek u 11, tata... Hebote, baš sam imao feeling da ćeš mi reći da idem spavat... Baš kjut, brine se za mene. :D

Gwin
13-12-2007, 01:02
Ej, ljubav je najslađa prije braka... Kad se oženiš, obično uskoro nestane. :wink:opet dječje fore..

kad ćeš imat 30 godina, onda ću te pitat..
nestane zaljubljenost, ljubav ostaje..

Sonic_Moronic
13-12-2007, 01:06
Mah, dem juz ol, neće valjda starkelje pričati o ljubavi i braku... I je fora da o tome raspravljamo mi, koji nemamo iskustva. Svijet ostaje u rukama nas, mladih. :D

Nego, vidim da vjerojatno ništa od igranja d2 kako sam planirao... Prokleta tema. :(

Gwin
13-12-2007, 01:12
kolko ti imaš godina ak sam ja sa 30 starkelja? 11 možda?

Sonic_Moronic
13-12-2007, 01:14
Imam 14 još uvijek, ekšuli, sve mi se čini da sam najmlađi od svih "prvašića". Baš mi je to kewl.

ZorgTheBorg
13-12-2007, 01:15
a do prije 3k godina se borio da preživi...

to radi i danas
Da, među vlastitom vrstom. Ali životinje čak slučajno pwna... ljudska inteligencija je od malih veoma hranjivih slabića učinila najdominantniju rasu na svijetu (xcept kukaca)

McPingvin_v2.0
13-12-2007, 08:23
v2.43 - intelligent races nerfed
-animals added damage and movement speed
-deja vu bug fixed
:pray:

ChR0NoS
13-12-2007, 15:15
:pray: :pray:

@zorg, slažem se za ovo sa ljudskom inteligencijom

Grimm-Reaper
13-12-2007, 15:40
Svijet ostaje u rukama mladih. Smiluj se Bože, najebali smo...

Matilda Mother
13-12-2007, 15:43
Ej, ljubav je najslađa prije braka... Kad se oženiš, obično uskoro nestane. :wink:opet dječje fore..

slažem se:)

Babitz
13-12-2007, 18:49
imaš 30 godina? :(

13-12-2007, 19:00
[quote="Sonic_Moronic":tfnrn4ju]Ej, ljubav je najslađa prije braka... Kad se oženiš, obično uskoro nestane. :wink:opet dječje fore..

slažem se:)[/quote:tfnrn4ju]

i ja...matilda ženi me..ja te volim :D

Volio bih vidjet pingvinov osmjeh da smo ja i ti zajedno :wink:

Babitz
13-12-2007, 19:03
:pray: :pray: :pray:

Lord Jambrek
13-12-2007, 19:45
And here it goes again...

13-12-2007, 19:55
And here it goes again...

A kaj to?

Fenrir
13-12-2007, 21:20
Aukurac :rotfl:
Ajmo na poso amd, sad pročitaj onaj post opet, promisli par puta, prisjeti se prijašnjih sličnih situacija, kad se sjetiš, uzmi nož za filetiranje optimalne duljine, zabodi ga u vratnu arteriju.
Čestitam, upravo ste napustili sahranu!

kikl0p
13-12-2007, 21:23
po meni je smisao zivota >>> stjecanje znanja i svjesti za duhovni napredak u veci nivo egzistencije

13-12-2007, 21:29
Aukurac :rotfl:
Ajmo na poso amd, sad pročitaj onaj post opet, promisli par puta, prisjeti se prijašnjih sličnih situacija, kad se sjetiš, uzmi nož za filetiranje optimalne duljine, zabodi ga u vratnu arteriju.
Čestitam, upravo ste napustili sahranu!

Ne namjeravam flejmat s pingvinom.Niti uzimat tvoje dječje savjete jer sam fazu pikanja i rezanja prošo već odavno..u biti nisam ni nikad bil u njoj...Hvala Bogu na tome...malo šale nije na odmet,a ak je on nemre prihvatit a jebiga nisam ja kriv. :wink:

So fenrir nemoj raditi oluju u tihom gradu jer nema potrebe.A vjerujem da pingvin ima dovoljno inteligencije da se ne zaleti u povode koji nikamo ne vode.

Eto kad moram svakome pojasnit...go ontopic please...dont make me so sad.,,,

Human m0nst3r
13-12-2007, 21:32
Sad cu se ja aktivirati kao bot. Nazad na topic ili lock'n'opomena.

Aerial
13-12-2007, 21:34
Smisao života je pita. Slatka, meka, ukusna pita od višnje .... mmmm.

Najrealniji odgovor do sad, majku vam perfekcionističku :)

McPingvin_v2.0
13-12-2007, 22:09
Volio bih vidjet pingvinov osmjeh da smo ja i ti zajedno :wink:
Frende, da nisi zaboravio mozak pri rođenju do sada bi shvatio da mi matilda nije sestra nego mi je prijateljica. i to najbolja prijateljica.

a s njom nećeš biti zajedno jer cura ima standarde.

sad prihvati fenrirov savjet.
ugodnu viječnost ti želim :cheer

13-12-2007, 22:33
[quote="amd freak":mlwg9xih]Volio bih vidjet pingvinov osmjeh da smo ja i ti zajedno :wink:
Frende, da nisi zaboravio mozak pri rođenju do sada bi shvatio da mi matilda nije sestra nego mi je prijateljica. i to najbolja prijateljica.

a s njom nećeš biti zajedno jer cura ima standarde.

sad prihvati fenrirov savjet.
ugodnu viječnost ti želim :cheer[/quote:mlwg9xih]Vrijeđaš bez razloga.Tako sam i mislio.TO je na tvojoj razini. :wink:
I ta riječ frende ti se baš i ne uklapa...

A kolko znam fabia je reko da če davat opomene za svaki offtopic nadalje...ti si ga pokrenuo pa...jasna stvar.

Matilda Mother
13-12-2007, 22:45
gluposti...idete mi na živce obojica:)

smisao života...bit sretna :boohoo:

Babitz
13-12-2007, 22:48
hedonistu

Matilda Mother
13-12-2007, 22:49
hedonistu

no harm in that 8)

Simon the Dreamer
13-12-2007, 23:04
Smisao života je 42.

Neven <R>
13-12-2007, 23:12
Smisao života je 42.
Amen!

Burek_fr0m_SPACE
13-12-2007, 23:38
[quote="Simon the Dreamer":18tblfjz]Smisao života je 42.
Amen![/quote:18tblfjz]
Ili 47 ako zaračunaš porez i inflaciju...

Neven <R>
13-12-2007, 23:42
Ne, zato jer broj nije izražen u valuti!

MoNDi
14-12-2007, 13:25
Smisao života je 42.
Ma to vec svi znamo.

Simon the Dreamer
14-12-2007, 15:57
Očito neznamo svi inače ova tema nebi imala tolko stranica...
A i htio sam ponoviti gradivo.

SnowFlake
14-12-2007, 18:43
a može mi tko objasniti tu foru sa 42 znam da je to iz onog filma ili šta je već to

Matilda Mother
14-12-2007, 20:11
Douglas Adams- Vodič kroz galaksiju za autostopere :pray:

Nightyx
15-12-2007, 08:26
evo nisam znao u koji topic da ovo kažem pa ću u ovaj...XD

Baš sam malo razmišljao i skužio da se pamti sve ono što se dogodi jedanput, ali opet kako kažu i život je jedan, pa ga ne možemo pamtiti, znaći li to kako ih imamo više?

Simon the Dreamer
15-12-2007, 11:23
a može mi tko objasniti tu foru sa 42 znam da je to iz onog filma ili šta je već to
Ne filma nego knjige. Trilogija u 5 dijelova, od Douglasa Adamsa...
Film postoji al je blasphemy totalni, preporučam ne gledati ili ako se već mora onda pogledati nakon što pročitate knjige...

Lord Jambrek
15-12-2007, 11:26
Film postoji al je blasphemy totalni, preporučam ne gledati ili ako se već mora onda pogledati nakon što pročitate knjige...

Totaly agree, film saka big tajm

SnowFlake
15-12-2007, 11:27
[quote=SnowFlake]a može mi tko objasniti tu foru sa 42 znam da je to iz onog filma ili šta je već to

Totaly agree, film saka big tajm[/quote:2nhzwww5]

svejedno volio bih objašnjenje...

Kablam
16-12-2007, 12:04
Smisao života je tehnološki napredak.

Simon the Dreamer
16-12-2007, 12:07
[quote=SnowFlake]a može mi tko objasniti tu foru sa 42 znam da je to iz onog filma ili šta je već to

svejedno volio bih objašnjenje...[/quote:3n2y8gxa]
Pročitaj knjigu konju pa će ti se objasnit.

unknown
16-12-2007, 12:10
[quote="Simon the Dreamer":1qepi5ju][quote=SnowFlake]a može mi tko objasniti tu foru sa 42 znam da je to iz onog filma ili šta je već to

svejedno volio bih objašnjenje...[/quote:1qepi5ju]
Pročitaj knjigu konju pa će ti se objasnit.[/quote:1qepi5ju]

pa j..... čovjek je rekao da mu kažete, možda on nebi htio čitati tu knjigu

Simon the Dreamer
16-12-2007, 12:14
[quote="Simon the Dreamer":2irc8f55][quote=SnowFlake]a može mi tko objasniti tu foru sa 42 znam da je to iz onog filma ili šta je već to

svejedno volio bih objašnjenje...
Pročitaj knjigu konju pa će ti se objasnit.[/quote:2irc8f55]

pa j..... čovjek je rekao da mu kažete, možda on nebi htio čitati tu knjigu[/quote:2irc8f55]
Jebiga ako neće čitat jebenu knjigu neće saznat jebeno značenje jebenog broja 42. Ja mu ne mislim objasnit...

unknown
16-12-2007, 12:20
smisao života ne postoji

Ps1ho
16-12-2007, 12:24
a dobro aj se vi ekipa svi skup oladite i prestante radit jebenu piramidu quoteva

Human m0nst3r
16-12-2007, 12:32
Sajmon i unknown dosta je bilo.

Dreadlock
16-12-2007, 12:50
ja neznam sto 42 znaci al evo uzivaj u ovom

http://en.wikipedia.org/wiki/Answer_to_ ... Everything (http://en.wikipedia.org/wiki/Answer_to_Life%2C_the_Universe%2C_and_Everything)

inace nije tesko,samo trebas malo guglat

The_Lord
18-12-2007, 15:25
Smisao života je bit svoj. Ne dozvolit nikome da govori, razmišlja umjesto tebe. ne dati nikome da upravlja tobom. Ono kaj radiš trebaš raditi jednostavno dobro i kvalitetno. Brijem da je to to.

Empe Tri
18-12-2007, 15:36
hmmm..... da ga jednostavno zivis i da uzivas u njemu sto je vise moguce :P

FaTaL_mRkvA
18-12-2007, 16:13
hm...9 postova i već si se pokazao zreliji od nekih sa tisućama istih...vgg, dobrodošao na forum
bez brige, preobratit ćemo mi njega brzo :evil:

OT: mislim da smisao života nepostoji, a i ako postoji nemožemo ga shvatiti, trebamo jednostavno živjeti i pustiti druge da žive

cmeljo22
18-12-2007, 16:30
Život postoji zato da se živi punim plučima.. zajebi plakanje i jadanje...

Aerial
18-12-2007, 20:17
"Attack life. It's going to kill you anyway."

:pray:

The_Lord
19-12-2007, 14:20
hm...9 postova i već si se pokazao zreliji od nekih sa tisućama istih...vgg, dobrodošao na forum

Hvala na dobrodošlici. da, iako još nisam punoljetan, smatram se već dosta zrelom osobom. Prestao sam bit dijete već odavno, brijem...

The_Lord
19-12-2007, 14:22

OT: mislim da smisao života nepostoji, a i ako postoji nemožemo ga shvatiti, trebamo jednostavno živjeti i pustiti druge da žive

Hmm, preobraćenje?? Pa ne znam baš. Uglavnom se držim svojih stavova i niko ih ne može pobiti. Jedino ak sam full u krivu, ak shvatim da jesam, e onda je to druga priča. Baš me zanima čim ćeš me preobratit...

TeraBajt
19-12-2007, 15:26

Hmm, preobraćenje?? Pa ne znam baš. Uglavnom se držim svojih stavova i niko ih ne može pobiti. Jedino ak sam full u krivu, ak shvatim da jesam, e onda je to druga priča. Baš me zanima čim ćeš me preobratit...

i... već si zajebo :D

Čitaj malo pravila... Baš su kewl...

ako je slučajno... Sry, my bad...

The_Lord
20-12-2007, 14:57
E, TeraBajt, daj mi molim te reci koje pravilo sam prekrišio. JOš sam nov ovdje, pa da ubuduće to ne radim... pls

FaTaL_mRkvA
20-12-2007, 14:59
E, TeraBajt, daj mi molim te reci koje pravilo sam prekrišio. JOš sam nov ovdje, pa da ubuduće to ne radim... pls
ja nekužim šta si ti napravio, i dajte nemojte previše offtopik

TvRc
20-12-2007, 15:16
po meni nema smisla života, svaka životinja ima životni tok, u genima zapisano što treba radit, koga jest, koga se bojat, etc.
ljudi su se samo izmakli kontroli, razvili se od životinje, svaka životinja je po nečemu naprednija od druge, ljudi su samo kraj tog reda, oni su stali, imali su više inteligencije (i oni su trebali imati životni tok, ali su razvili inteligenciju), počeli uništavat svijet... pamet se razvija, svijet je onečišćeniji, eto, to je po meni smisao života, xD :D

TvRc
20-12-2007, 15:51
pa onda se možeš i pitat zašto su još i psi tu, i mačke, i svinje, i krave, etc. etc. (sve životinje)... jer po meni je čovjek samo naprednija životinja... xD

FaTaL_mRkvA
20-12-2007, 15:53
nisam pitao samo za ljudove...općenito zake sve postoji?
da bi jednog dana sve to i nestalo

FaTaL_mRkvA
20-12-2007, 15:58
neznam jel ste kad razmišljali, ali meni je život kao san.... i jednom će taj san završiti a mi ćemo se naći tko-zna-gdje i po meni je to to....

TvRc
20-12-2007, 16:04
ehhh.... kak volim ovakve rasprave... xD... ahhh, ja mislim daaaa.... ummm... ma mogu samo nagađat... kad umremo cemo i sami vidit kaj je dalje... to i je čar ovog svega... čar da neznaš, samo nagađaš... al meni se neda čekat... odo ja rezat žile, vidimo se... xD, shala

Peyo
10-01-2008, 19:26
Smisaoa života:

Roditi se, živjeti što bolje možeš, ostarjeti, umrijeti sretan. 8)

Gravestone_bluz
10-01-2008, 20:04
Smisao zivota najvjerojatnije postoji al je ljudski um pre slab da ga razumije.

Fencing_LORD
10-01-2008, 20:16
Dosta sam razmišljao o tome, ali sve se u određenom pogledu(na primitivnoj ljudskoj razini) svodi na hranjenje, razmnožavanje(iako mi i guštamo :) ) te dokazivanje dominacije u životnoj zajednici - kao i kod većine ostalih živih bića.

prcko
10-01-2008, 20:19
Smisao zivota najvjerojatnije postoji al je ljudski um pre slab da ga razumije.
Tako je ipak koristimo samo 2% svojeg mozga.

Fencing_LORD
10-01-2008, 20:21
ne opet ta teorija...nismo li već razglabali o tome i utvrdili da je to bezvezarija?

koja? moja ili?

Fencing_LORD
10-01-2008, 20:23
ovo o 2%

aha, mislim da je malo više

ali opet, netko se rodi sa procom od 1,3 Ghz, a neko s Core 2 Quad :D

Kron
10-01-2008, 20:28
ovo o 2%
a ona o 2.17%? :D

enivej, jel mi to na 20 strana nemamo bas suvisli odgovor ili mi se čini?

TeraBajt
10-01-2008, 20:28
ne opet ta teorija...nismo li već razglabali o tome i utvrdili da je to bezvezarija?

ovisi i zavisi 8)

Fencing_LORD
10-01-2008, 20:32
ovo o 2%
a ona o 2.17%? :D

enivej, jel mi to na 20 strana nemamo bas suvisli odgovor ili mi se čini?

Suvisao odgovor je vrlo relativna stvar, kao što je i prilog vrlo, ali i sama relativnost, a pogotovo pojam suvislog odgovora. Što netko smatra suvislim, drugome može biti nesuvislo.

Fenrir
10-01-2008, 20:36
A ja stvarno volim svoj posao :*

@ fencing lord
E plz, očeš maknut ove smajlije iz siga, svaki put kad postaš, ja mislim da nixa opet ima ispade.

Fencing_LORD
10-01-2008, 20:41
A ja stvarno volim svoj posao :*

@ fencing lord
E plz, očeš maknut ove smajlije iz siga, svaki put kad postaš, ja mislim da nixa opet ima ispade.

hehe, da, maknut ću ih, i mene već iritiraju

Sonic_Moronic
10-01-2008, 20:47
Mi smo samo posljedica neke molekule, nema svrhe...
Ako nešto učinimo, dolaze posljedice, i to je neizbježno. No, te posljedice nisu određene, zapisane unaprijed ili takvo nešto. Što će biti s nama, ovisi o tome što radimo.

la50
10-01-2008, 21:07
mislim da je smisao čovjekova života da napreduje(u bilo čemu)

Dyslexia
11-01-2008, 01:23
Smisao je da radis cijeli zivot ko majmun u ovoj truloj drzavi za sitne novce i onda na kraju umres i to ti je to. Jedina dobro ti je ako si imao djecu pa si im nesto ostavio neko nasljede onda mos umrt miran inace nevalja.

The_Lord
19-11-2008, 14:21
Smisao je da radis cijeli zivot ko majmun u ovoj truloj drzavi za sitne novce i onda na kraju umres i to ti je to. Jedina dobro ti je ako si imao djecu pa si im nesto ostavio neko nasljede onda mos umrt miran inace nevalja.

Ne slažem se da je to smisao života, već je to otužno realno stanje u našoj državi. Smisao života znači sebe nać u nekoj stvari u kojoj uživaš, npr. sport, sviranje, gejmanje, pjevanje... Čistam sumnjam da bi se neko našo u tome što si gore naveo...

Bob Dylan
19-11-2008, 19:01
Smisao života je otić van i napit se!po mogućnosti 2 puta se zrigat i otić spavat.propustit sutrašnji ručak i eventualno večeru i mastavit pit! :D :friends: :friends:

Sonic_Moronic
19-11-2008, 19:08
Nije mi jasno kako smisao života može biti ljudski izum.

Inače, dobar revive.

saiyadjin
19-11-2008, 21:59
smisao života ??
bolje reći svrha života...

dakle... citat iz poznatog filma:
Agent Smith: Can you feel it Mr. Anderson? Closing in on you? Oh I can, I really should thank you after all. It was, after all, it was your life that taught me the purpose of all life. The purpose of life is to end.

MILF hunter
19-11-2008, 22:45
Zašto bi život morao imati smisao...jednostavno živiš i čekaš...

neox99buleseye
26-11-2008, 10:39
Smisao zivota je da umres.... salims se, ali trebas se zabavljati, jer ko zna kada ces zavrsiti zivot, npr, prodjes sve najteze skole sa sve odlicnim, ucio se po cijele dane, nadjes super poso, i onda te kamion zgazi..... tuzno je ici u skolu, radite nesto interesantno svaki dan

The_Lord
26-11-2008, 14:46
Ali do tog vremena kad te kamion zgazi, zadovoljan si jer ti je sve the best u životu. Osjećaš osobno zadovoljstvo zbog toga.

A baš su i male šanse da te zgazi kamion, a ako baš mora, bolje malo vremena živjeti u zadovoljstvu i ponosu, sreći, nego cijeli život provesti u prizemnosti i bijedi.

Deadwalker
26-11-2008, 17:16
smisao života za mene je postic neku ekonomsku samoovisnost, oženit se jednog dana, imati obitelj te ostaviti plod svojeg rada svojoj djeci i unucadi. Obitelj bi trebala biti centralna stvar svakog odraslog čovjeka jer sve ostalo je prolazno i isprazno.

zoh
07-12-2008, 01:00
mislim da je smisao zivota je u tom da zivot nema smisao...
zivot nije linearan , on je vise vise kao neki sand box skirmish il nes....
btw odlicna tema

Dexter PRO
09-12-2008, 19:39
Ja zivim da ne crknem :) !! ma sala

MILF hunter
11-12-2008, 13:47
smisao života za mene je postic neku ekonomsku samoovisnost, oženit se jednog dana, imati obitelj te ostaviti plod svojeg rada svojoj djeci i unucadi. Obitelj bi trebala biti centralna stvar svakog odraslog čovjeka jer sve ostalo je prolazno i isprazno.

Damn catholics...

LD
11-12-2008, 13:54
"Ja ću živjeti vječno" ;D

Ajmo perverznjaci da vas cujem, koji je ovaj epski lik? xD

EDIT: nemate pojma kako je tesko napisati rijec "perverznjaci"

Human m0nst3r
11-12-2008, 14:23
Milf promjeni sig. Smisao zivota? Ako zivimo mora biti neka smisao. Rodjenje, ostariti i umrijeti. Sad dali sa smjeskom ili sa tugom otici sa ovog svijeta to je druga prica.

Anarion.Umarth
11-12-2008, 14:25
42?

MILF hunter
11-12-2008, 14:36
Milf promjeni sig.

:roll:

Nemam sig. :)

The_Lord
18-04-2009, 22:57
Smisao života je svojim radom, trudom i zalaganjem sebe podići na višu instancu, višu razinu svijesti i sebi još jednom dokazati da vrijediš puno više od svih prizemnika, nemoralnih i primitivnih, opakih ljudi koji po ovom svijetu hodaju potpuno ravnodušni polako i bespomoćno tonući u mračnu močvaru pasivnosti iz koje nema izlaza.

Uz to, trebaš biti promjena koju želiš vidjeti u svijetu. Don Quijoteovski se boriti s vjetrenjačama ovoga hlanog i neplemenitog, predrasudnog svijeta koji svojom mrežom lovi naivne i one koji su izgubili povjerenje u sebe.

EDIT: Sorryte na rivajvanju teme, al smatram da ova tema treba biti uvijek i stalno prisutna i dostupna svima kako bi mi mladi zapravo spoznali što je to važno, bitno što nas pokreće u životu i daje nam smisao za dalje. :wink:

Kid A
18-04-2009, 23:13
Smisao zivota paradoksalno pitanje za pitati se jer odgovor nece promjeniti nista.Kako da se pitam to cjelog zivota i kad jednom se odlucim na odgovor sta ce promjeniti, opet cu biti podvodjenen sam sobom(misleci ono sto mislim da treba da mislim da bi namirio emocije) kao slijep slijepog voditi kroz koncentricne krugove pukog nagadjanja.Umjesto da zurim u tu maglu bolje da se okrenem samospoznaji kao uzroku a putu kao posledici i spoznam da sudbine nema da mi je puno bitnije da uzivam u samom pitanju pitanja nego beznadeznom trazenju odgovora.Umjesto da trazim spokoj u odgovoru da se zamotam u cauru zahvalnosti,poniznosti i mira znajuci da mogu da se pitam i da putujem nepitajuci se za destinaciju vec otvorenog uma srca i dignutog kuraca uzivam u velicanstvenom putovanju nebojeci se gresaka radujuci se svemu onome novome sto cu otkriti vidjeti svatiti, pustiti da me to dobro uzore, posadi svoje sjemenje, nikne, ja uberem plodove, najedem se i bez straha nastavim da putujem... i putujem...i putujem...P.S.mislim da bi univerzalni smisao bio uspiniti se putovanjem koliko gorko ili slatko ono bilo...

Raz
18-04-2009, 23:18
Mislim da život nema smisao... on jednostavno postoji i gotovo.

bezimeni
18-04-2009, 23:32
Naravno da nema smisao .Svi bi željeli da ga ima i cijeli život ga traže ali nađu figu. Koji je najgori trenutak u životu? Trenutak kada spoznaš da je sve užasno banalno i kada vidiš kako će ti otprilike izgledati ostatak života.Nekakvo mladenačko otrežnjenje .Rodiš se , školuješ , zaposliš , osnuješ familiju , radiš dokle možeš i umreš.I to ako imaš sreće.Naravno ima više i manje sretnih primjera ali ovo bi bio nekakav prosjek.

FaTaL_mRkvA
24-04-2009, 06:21
Nema smisla. Ti si nakupina atoma. Isto kao i maslačak i isto kao i pas. Umreš i nema te više. Stave te u zemlju, crvi te pojedu, struneš i ostanu samo kosti.

Plexihack
24-04-2009, 08:32
Smisao života:

Čekati sutra.

The_Lord
24-04-2009, 18:14
Nema smisla. Ti si nakupina atoma. Isto kao i maslačak i isto kao i pas. Umreš i nema te više. Stave te u zemlju, crvi te pojedu, struneš i ostanu samo kosti.

Poštujem tvoje mišljenje, ali smisao je da kad umreš, da iza tebe ne ostanu samo kosti, prah.... Tijekom života treba napraviti nešto što će ostati iza tebe, nešto po čemu će te se svi sjećati na pozitivnoj liniji.

Najjednostavnije je samo umrijeti kao prolaznik, biti pasivan u životu i da te se nakon sprovoda više nitko ne sjeti. Ali pitanje je koji je tome smisao?? nikakav smisao...

Feanor
24-04-2009, 18:37
Zamisli koliko bi teško bilo učit povijest, da je svaka osoba do sada napravila nesto upecatljivo i nesto po cemu bi se trebala pamtit...

FaTaL_mRkvA
24-04-2009, 18:47

Poštujem tvoje mišljenje, ali smisao je da kad umreš, da iza tebe ne ostanu samo kosti, prah.... Tijekom života treba napraviti nešto što će ostati iza tebe, nešto po čemu će te se svi sjećati na pozitivnoj liniji.

Najjednostavnije je samo umrijeti kao prolaznik, biti pasivan u životu i da te se nakon sprovoda više nitko ne sjeti. Ali pitanje je koji je tome smisao?? nikakav smisao...
I to je istina. Očito ima ljudi koji misle da je najlakši način za to da uzmeš uzi i poubijaš sve

m777
24-04-2009, 19:23
Hm. Stara tema. Vjerojatno sam i ja prije postao neko svoje transcendentalno humanističko sranje.

EDIT: Da, naravno da jesam.

E pa, cross that.

kikl0p
24-04-2009, 19:38
Smisao zivota je da slavimo Boga.

The_Lord
24-04-2009, 20:01
Zamisli koliko bi teško bilo učit povijest, da je svaka osoba do sada napravila nesto upecatljivo i nesto po cemu bi se trebala pamtit...

To upečatljivo ne treba biti na globalnoj razini.

Napiši par pjesama, naslikaj neku sliku, sastavi i održi negdje kvalitetan govor, prođi s 5,00 u srednjoj ili na faksu, pruži ljubav djevojci i učini je zadovoljnom i sretnom, budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu, budi uzor u čovječnosti.

To je sasvim dovoljno da te netko pamti i nakon smrti. O tebi će se uvijek samo dobro i pozitivno govoriti.

Očito ima ljudi koji misle da je najlakši način za to da uzmeš uzi i poubijaš sve
Nažalost, ljudi koji imaju potrebu za eksponiranjem u javnosti, a nisu dovoljno kvalitetni ni razumni da se izlože na pozitivan način, često posežu za ekstremnim i neprihvatljivim, nemoralnim ponašanjima kojima ugrožavaju ne samo sebe već i druge. Takve osobe ne razumiju život. Al da ih ima, ima ih... :|

chiEEEF
25-04-2009, 12:59
sve sto te čini sretnim! u granicama normale(i necemo sad ulazit u pitanje sta je a sta ne normalno)

Electromaster
25-04-2009, 13:20

To upečatljivo ne treba biti na globalnoj razini.

Napiši par pjesama, naslikaj neku sliku, sastavi i održi negdje kvalitetan govor, prođi s 5,00 u srednjoj ili na faksu, pruži ljubav djevojci i učini je zadovoljnom i sretnom, budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu, budi uzor u čovječnosti.

To je sasvim dovoljno da te netko pamti i nakon smrti. O tebi će se uvijek samo dobro i pozitivno govoriti.
Umm, da, i kakva tebi korist od toga kad si mrtav? Ne pokušavam pisat retajne komentare i spamat, ozbiljno pitam.

Inače, smisao života, ako uopće postoji, bi bio onaj iskonski- pridnonjeti opstanku/ nastavku vrste.

McPingvin_v2.0
26-04-2009, 08:01
Hm. Stara tema. Vjerojatno sam i ja prije postao neko svoje transcendentalno humanističko sranje.

EDIT: Da, naravno da jesam.

E pa, cross that.
U međuvremenu si se zaljubio u mene pa su se stvari promijenile? :)

The_Lord
26-04-2009, 12:42
Umm, da, i kakva tebi korist od toga kad si mrtav? Ne pokušavam pisat retajne komentare i spamat, ozbiljno pitam.

Definitivno kao mrtav nemaš nikakve koristi od toga. Ali, tim svojim ponašanjem možda ćeš biti uzor nekome, navesti ga na poboljšanje i kvalitetu njegovog života, počet će prihvaćati tvoje nazore jer će ih smatrati poštenim i pravilnim i bit će više ljudi sličnih tebi.

Kad umreš, tvoj duh će ostati u tim ljudima jer si ih ti promijenio. Nećeš samo nestati u beznađu, već ćeš ostati ovdje u svijetu.

I biti ponosan na sebe što još ima ljudi kakav si ti bio. Jer si ostavio nešto iza sebe zbog čega će te ljudi poštivati i diviti ti se. :wink:

Electromaster
26-04-2009, 12:57
Ponovno, kako ćeš biti ponosan ako si mrtav?

Arbiter of Change
26-04-2009, 12:58
Oh, egoistični smo i sebični čak i nakon smrti? :P

Electromaster
26-04-2009, 13:02
Ne, nego smo nakon smrti u ultimativnom stanju couldn't care lessa, jer smo- mrtvi. Mozak nam jedu crvi. Nema nas. Točka.

The_Lord
26-04-2009, 13:13

Ak se ljudi misle povest za tvojim pozitivnim primjerom, definitivno će to napraviti još za vrijeme tvog života.

Recimo, moja prof. iz hrvatskog. Divim joj se, poštujem i cijenim, uzimam sve dobro što mi daje, a u 50-ima je.

Ima vremena osjećati se ponosnom što je dio nečijeg razvojnog puta.

Misli o tome malo na taj način...

Ne kužim kaj si pod tim mislio... kaj te navelo da to pomisliš??

Paran0a
26-04-2009, 14:11
predatoru je to rekao

cropir
26-04-2009, 18:28
Ne, nego smo nakon smrti u ultimativnom stanju couldn't care lessa, jer smo- mrtvi. Mozak nam jedu crvi. Nema nas. Točka.
da, ali dok si još živ i kad te briga umireš sa mišlju da će te pamtiti po necemu.

nisam citao raspravu al kuzim da je o umiranju s ponosom, pa da doprinesem. :D

The_Lord
26-04-2009, 19:16
da, ali dok si još živ i kad te briga umireš sa mišlju da će te pamtiti po necemu.

nisam citao raspravu al kuzim da je o umiranju s ponosom, pa da doprinesem. :D

Konačnoooo netko ko je skužio o čem pričam cijelo vrijeme! :thumbs2: :pray:
Da je smisao života ostaviti trag iza sebe, nešto po čemu će te pamtiti! to je to!

Doprinesi ti malo više ovoj raspravi. Tak da nisam jedini tu s tim mišljenjem! :wink:

FaTaL_mRkvA
26-04-2009, 21:34
Slažem se s ovim o ostavljanju traga, definitivno. Ali s druge strane - šta me boli prozor kad ću bit mrtav? :D

The_Lord
26-04-2009, 22:00
Slažem se s ovim o ostavljanju traga, definitivno. Ali s druge strane - šta me boli prozor kad ću bit mrtav? :D

Tebe kao mrtvog boli "prozor", ali ne boli one druge kojima ćeš to nešto ostaviti. Jer će oni to nešto imati i s tim ići dalje u život. Njima nije svejedno.

Anarion.Umarth
26-04-2009, 22:08
prob je lakše oprostit se od života ako znaš da nisi samo proša sve to, nego da si nešto i postiga

The_Lord
26-04-2009, 22:14
prob je lakše oprostit se od života ako znaš da nisi samo proša sve to, nego da si nešto i postiga

Hmmm... ovisi o kakvom prolaženju života misliš. Ako ti život prolazi u radu, zabavi, uživanju na pozitivne načine, u brizi o sebi, ali i drugima, onda ti je drago što si to prošao.

Ali ako ti život prolazi u sjedenju po bircevima, napijanju, napušavanju i što ja znam u čemu sve ne, dobijanju jedinica i markiranju, onda ti cjelokupni prođeni život definitivno ne može biti drag ni na koji način.

Kad znaš da možeš umrijeti spokojno, da nisi bio teret društvu, nego da si ga zadužio svojim radom i postignućima, onda znaš da si ispunio svoj životni cilj - biti čovjekom.

Arkannen
27-04-2009, 12:16

Tebe kao mrtvog boli "prozor", ali ne boli one druge kojima ćeš to nešto ostaviti. Jer će oni to nešto imati i s tim ići dalje u život. Njima nije svejedno.

Kako ne kužiš da neke nije briga što će drugima ostaviti? Svatko živi kako hoće.

The_Lord
27-04-2009, 13:44
Kako ne kužiš da neke nije briga što će drugima ostaviti? Svatko živi kako hoće.

Onda se postavlja pitanje smisla postojanja takvih ljudi na ovome svijetu. Sebični ljudi koji pozitivne stvari (ako ih i imaju) drže za sebe
i nije ih briga za druge, nisu ostvarili ono zbog čega su poslani na svijet.

Slažem se da svatko živi kako želi. Svi imamo mogućnost izbora načina života. Pa sad, oni koji izaberu hedonizam i neodgovornost, bitni su sami sebi, a oni koji su na raspolaganju ljudima bilo razgovorom ili savjetom, oni koji žele pomoći i unaprijediti društvo, često su neshvaćeni i izolirani.

To je žalosno, ali Arkannen, kako si rekao, svatko živi kako hoće.