Heh, baš me zanima kaka će setting bit. Nadam se sf.
World of Warcraft dobija četvrtu ekspanziju početkom 2012. godine dok peta stiže 2013-te. U međuvremenu stiže i WOW ekranizacija u bioskopske sale tokom 2012. godine. Ipak, najviše pažnje ovih dana izazvala je informacija po kojoj će Blizzard izbaciti sasvim novu mmog igru pod nazivom Titan a koja donosi drastično unapređeni grafički interfejs i zaplet te se opisuje kao mmog sledeće generacije, značajno poboljšan u odnosu na WOW serijal.
Za sada nema mnogo detalja o samoj igri jer je cijeli projekat u ranoj fazi razvoja ali Blizzard želi da upozna javnost sa činjenicom da radi punom parom na razvoju nove generacije igrara koje će doneti sasvim novi doživljaj igranja. U tu svrhu su počeli sa regrutovanjem najboljih stručnjaka koji rade u ovoj grani računarske industrije kako bi stvorili sve preduslove za stvaranje nasljednika najbolje igre na svijetu. Preliminarni datum izlaska Titan igre je predviđen za prvu polovinu 2013. godine ali to je detalj koji je predmet promjena u zavisnosti od razvoja i tempa realizacije.
[right:mumh8i4a]izvor: B92.net[/right:mumh8i4a]
Heh, baš me zanima kaka će setting bit. Nadam se sf.
"Extinction is the rule. Survival is the exception." - Carl Sagan
Ja se nadam fantasy settingu.
Ja se nadam f2p-u. In my dreams, that is.
Hah to nećeš vidjet ni u najluđim snovima.
Ja sam bas jucer sanjao kako je WOW postao besplatan. Eto vam ga na.
(Onda sam se probudio i shvatio sam kako je moj zivot postao najgora nocna mora...NOOOOOOOOOOOO!)
Informacija o Titanu nema, tako da nemam nista jos za reci osim da me zanima kojeg to asa u rukavu skriva Blizzard i kako misle nadmašiti planetarnu popularnost WOW-a.
Vidiš vidiš, kad bi WoW bio besplatan, onda bi ga možda i igrao, bila bi to ok igra za sat dva dnevno igranja. Ovak, niš
"Extinction is the rule. Survival is the exception." - Carl Sagan
Ja to isto cekam. Tko ce davati mjesecno lovu za tu igru. Ito tako onda bih imao osjecaj da moramSigrati uvijek tu igru posto je svaki mjesec placam, pa nebih igrao druge igre.
Kad ovo iziđe očekujem da wow postane besplatan. Ako ne, nabijem ih!
Dobro mislim taj next gen mmo će se vjerojatno igrati mislima ili tako nešto.
Pretpostavimo da će se 50 % najmanje prebacit na tog Titana... znači, bit će ista situacija ko is Guild Wars...
Ako Guild Wars može imat 5mil igrača i ostat besplatan, može i wow.Izvorno postao Kenyi
/zijev
Nagovještaji, nagovještaji svuda.
http://arstechnica.com/gaming/news/2011 ... -title.ars
In statements made during interviews, Morhaime indicated that Titan will be roughly divided in two: An area for battle and questing with a second are for more social events.
Predviđam propast, bilo to propast Blizza ili propast svih ostalih MMoa i drugih igara koje izađu u isto vrijeme. :r
Липе цвату и у Србији!
nepostoji takvo štaIzvorno postao Chupacabra
#paperplatoongoonz
ko da kazes da mjesec ne postoji...
i to je diskutabilno. ))
#paperplatoongoonz
Ako je izvan Warcraft-Diablo-Starcraft odličnog lorea ne znam...... Neće valjat!!!
Ja se ekšuali nadam da će biti nekakvog tech-fantasy settinga, tipa određeni nastavci Final Fantasyja ili slične igre.
Sumnjam da će ići na standardni fantasy jer tu već imaju 2 franšize (ili 3, ovisno da li WoW i WarCraft računate odvojeno), a StarCraft je s druge strane opet nekakav epitom SF-a.
Ofc, nemam ništa ni protiv toga da bude nešto potpuno pomaknuto, recimo bitke samosvjesnih trkaćih automobila u viktorijanskoj kolonijalnoj Africi ili avanture mladih doktora u zabačenim selima sjeverne Indije
Ako već mora bit high-tech setting neka bude artistički ko wow, ne shitty FF anime...
Izvorno postao Aerial_51
da diablo je standardni fantasy. lol.
A nego šta je lolIzvorno postao .
Ja mislim da je ljudima dosta više baš pravog fantasyja. Mene bi oduševilo kad bi napravili neki mix srednjeg vijeka, šta ja znam, napravit neki mmo da ima i klanja, i trgovine, i biznisa, menadžmenta, i tako to. Magije bi trebale bit rijetkost i vrlo rijetke. Da se okane klasa, nego idu u sve dublju specijalizaciju lika, kustomizejsn i tako to. I da nema onakvih pre epic kul bossova, ili ako ih ima da su kako rekoh vrlo rijetki. Neki sistem kraljevstava i zauzimanja država bi dobro došao... Puno posla ali nije ni Blizz mala maca.
[quote=Duke of Earl]A nego šta je lol[/quote:2la1ef9l]Izvorno postao ".":2la1ef9l
superkulurbani mračni fantasy(tm).
ane nisi upravo opiso mortal.Izvorno postao Macolla